Консултанти на Тръмп са злоупотребили с 50 млн. профила във "Фейсбук"

Консултанти на Тръмп са злоупотребили с 50 млн. профила във "Фейсбук"

© ReutersАнализатори на големи масиви данни, работили като консултанти на предизборната кампания на Доналд Тръмп, са събирали без позволение лични данни от близо 50 милиона потребители на "Фейсбук" от началото на 2014 г. насам с цел да изработят компютърна програма, прогнозираща как биха гласували на президентските избори. Анализът на поведението и предпочитанията им е бил използван, за да се изработят и методи как да се повлияе на политическия им избор.


Това са около една трета от активните потребители на "Фейсбук" в Северна Америка и почти четвърт от потенциалните американски избиратели.


Това съобщиха едновременно лондонският седмичник "Обзървър" и "Ню Йорк таймс" за "Кеймбридж аналитика" (Cambridge Analytica) и компанията-майка Strategic Communication Laboratories (SCL). Според тях става дума за най-големият пробив на неразрешен достъп до лични данни в историята на "Фейсбук". Компанията, собственик на най-голямата социална мрежа, казва, че няма пробив, а използване на данни в нарушение на условията за работа с тях.
"Обзървър" твърди, че за действията е знаел и Вагит Алекперов, основен акционер и ръководител на "Лукойл", най-голямата частна руска петролна компания.


"Фейсбук" веднага прекрати работата си с "Кеймбридж аналитика", което означава, че и SCL не могат да купуват реклами или да имат административен достъп до страници на потребители. Мора Хейли - главният прокурор на щата Масачузетс, започна разследване, а британската Комисия за информацията даде начало на собствена проверка, включително защото фирмата има клиенти в страната.


Двете издания продължиха с публикации по скандала и в неделя, позовавайки се на бивш служител на "Кеймбридж аналитика", на документи и партньори на компанията.


"Използвахме "Фейсбук", за да "ожънем" милиони профили на хората и да изградим модели, възползващи се от това какво знаем за тях и как да събудим вътрешните им демони. Това бе основата, върху която бе изградена цялата компания", казва пред "Обзървър" Крисофър Уайли, съосновател на "Кеймбридж аналитика". "Аз изработих психооръжието на Стив Банън", допълва той.


Уайли основава компанията на 24 години и тя твърди, че е изиграла и съществена роля за резултата от референдума за Брекзит, работейки в полза на противниците на членството в ЕС.


През 2014 г. Стивън Банън - един от основните стратези на кампанията на Тръмп, е бил негов шеф, а инвеститор в "Кеймбридж аналитика" е Робърт Мърсър, милиардер и донор на републиканците в САЩ, за когото не се знае много. Идеята им била да съберат големи масиви данни и достъп до социални мрежи, за да изградят във военен дух методология за "информационни операции" и да ги употребят върху американските избиратели, разказва "Обзървър".


По това време SCL вече работи за Държавния департамент на САЩ и ухажва Пентагона, а Уайли коментира, че "Това беше откачено. Компанията беше създала психологически профили на 230 милиона американци и искат да работят за Пентагона? Това е като Никсън на стероиди."


Стивън Банън

© Associated Press

Стивън Банън


Според "Обзървър" екипът му е създал приложението thisisyourdigitallife заедно с Александър Коган отделно от работата му въф Фокултета по психология в Университета в Кеймбридж. Сътрудничеството между "Кеймбридж аналитика" и фирмата на Коган Global Science Research (GSR) е довело до това, че срещу символично заплащане стотици хиляди потребители са приели да участват в тест за личността им и са се съгласили данните им да се събират за научни цели.


Проблемът е, че приложението е събирало и данни от "приятелите" във "Фейсбук" на тези хора и това е създало масив от лични профили на десетки милиони хора без тяхното знание и съгласие. Условията на "Фейсбук" позволяват в подобни случаи събиране на данни на свързаните лица с цел подобряване работата на приложението, но не и те да бъдат продавани или използвани, за да им се пробутва адаптирана за тях реклама.


Сега от социалната мрежа казват, че "Кеймбридж аналитика" и SCL са получавали информация за потребителите без да я изтриват след това и са я споделяли по непозволен начин. От "Кеймбридж аналитика" настояват, че са спазвали британските закони и едва по-късно научили, че GSR се е сдобила по спорен начин с данни, след което веднага са заличили всичко, което е дошло от компанията на Коган. "Не сме използвали никаква информация от GSR като част от услугите, предоставени на предизборната кампания на Донад Тръмп през 2016 г.", настояват от "Кеймбридж аналитика".


Според данни от Федералната избирателна комисия на САЩ на "Кеймбридж аналитика" са били платени поне 6.2 милиона долара от кампанията на Тръмп. Представител на предизборния му екип твърди, че данните им за избирателите са идвали от ръководството на Републиканската партия, а не от "Кеймбридж аналитика", и че "всеки опит да се внушава, че е използвана информация от друг източник в помощ на победата от 2016 г., са неверни".


На сайта на "Кеймбридж аналитика" обаче пише, че "предоставихме за президентската кампания на Доналд Тръмп експертиза и заключения, които му помогнаха да спечели Белия дом".


"Фейсбук" съобщава, че макар да е получила уверения от всички участници в проекта, че са заличили личните данни, "през последните дни получаваме информация, че това не е съвсем така".


Вагит Алекперов

© Associated Press

Вагит Алекперов


Що се отнася до присъствието на "Лукойл" в цялата история, от "Обзървър" казват, че няма данни "Кеймбридж аналитика" да е работила за руската компания, но че през 2014 г. Алекперов е бил подробно информиран за "Фейсбук", микротаргетирането на потребители, събраните данни и това как да се влияе на избори.


Сред цитираните от "Обзървър" документи има писмо до Уайли от 17 юли 2014 г., в което Аликзандър Никс, главен изпълнителен директор на "Кеймбридж аналитика", казва: "Бяхме помолени да напишем доклад за "Лукойл" с обяснение как нашите услуги могат да се приложат за петролния бизнес". В текста се казвало още, че "те разбират поведенческото микротаргетиране в контекста на изборите, но не успяват да направят връзка между избирателите и клиентите си".


"Нещо не ми се връзваше - казва днес Уайли - не разбирах писмото и за какво е презентацията, защо руска петролна компания би се интересувала от таргетираща информация за американските избиратели?"


Докладът, който получил "Лукойл", описвал техники за манипулиране на избори. На първата страница от презентацията се давал причер с "кампания за разпространяване на слухове" по време на изборите в Нигерия през 2007 г., че гласуването ще бъде опорочено. На последния слайд се говори за "психографски послания".

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  Файсбук е компроментирана платформа на наивни юзери , от ФБ не се пази личното мнение и кореспонденция на потребителите!
  Нищо чудно ,че цените им за реклами постоянно падат.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на antiidioti
  antiidioti
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Малййй, ако за диктатора Путин бяха написали подобно нещо какъв вой щеше да има.

 3. 3 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Пак сто хиляди овъртания за да се измисли проблем от нищо. Приоми типични за всеки маркетинг и ползвани във всяка политическа кампания, но нй таймс още се мъчат да свалят Тръмп, като внушават, че се било случило нещо немислимо и невиждано досега.

 4. 4 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално


  Ще съжалявам само за Иванка Тръмп.

 5. 5 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  Е ся вече тръгна импийчмънта!!!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 6. 6 Профил на antiidioti
  antiidioti
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#4] от "Един препатил":

  Лельо Кати ака Един препатил, това не е феминистка тема. История изхвърли феминизма на бунището, бил правил жените самотни и нещастни или нещо подобно:)

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  Доста по-неприятно за Дръмб е обстоятелството, че уволненият ЕДИН ДЕН преди пенсионирането си (за да не получи пълна пенсия) е предал на Робърт Мюлер всички докладни за контактите си с Дръмб, които потвърждават изцяло изнесеното от Джим Коуми.

  А наближава април, и книгата на Коуми скоро ще излезе... 😎

  Ще видим кой ще се смее последен. 😜

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  За Маккейб става дума, пиша бързо и не си изчитам постовете.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1149 Весело

  пиша бързо и не си изчитам постовете.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Ма влизаме ти в положението, семейство храниш :) :) :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 10. 10 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  "Ще видим кой ще се смее последен"

  Маккейб? На опашката за пенсия :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Нека отбележим, че уволненият от Тръмп бивш директор на ФБР Джеймс Коми, който досега спазаше дискретно отношение към президента най-накрая не издържа и по повод на това, че същият замеси името му в случая с Андрю МакКейб за пръв път отговори пряко на Тръмп с доста острата реплика:

  "Mr. President, the American people will hear my story very soon. And they can judge for themselves who is honorable and who is not."

  https://www.cnbc.com/2018/03/17/comey-issues-direct-response-to-trump-everyone-will-hear-my-story-very-soon.html

  Та като казах по-горе, че ще съжалявам за Иванка Тръмп хич не ми беше до шега.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":

  Колега, ето мнението за Дръмб на бившия директжр на ЦРУ Джон Бренън:

  "When the full extent of your venality, moral turpitude, and political corruption becomes known, you will take your rightful place as a disgraced demagogue in the dustbin of history. You may scapegoat Andy McCabe, but you will not destroy America...America will triumph over you. "

  Давам си сметка, че Бренън използва английски думи и изрази, далеч надхвърлящи речниковия запас на лауреатите на зелена карта от Айтоските села...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  "Давам си сметка, че Бренън използва английски думи и изрази, далеч надхвърлящи речниковия запас на лауреатите на зелена карта от Айтоските села"

  scapegoat Andy McCabe е добро, въпреки че Сенсей Доналд беше доста по-точен - choirboy

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 14. 14 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":

  Как се превежда лозунга на Тръмп - MAGA many are getting arrested.
  За предателство прошка няма да има.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 15. 15 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Никой няма да се смее. На американските патриоти няма да им е до смях когато Тръмп бъде изобличен а ще е време за сериозна преоценка, за да не допуснат повторение на тази срамна страница в историята на САЩ.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 16. 16 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#15] от "vesolr":

  "за да не допуснат повторение на тази срамна страница в историята на САЩ"

  Ще сменям ника май, а 😎

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#14] от "vesolr":

  "MAGA many are getting arrested."

  Страхотно попадение.

  А междувременно Мюлер изиска да му се представят финансово-счетоводни книжа от Дръмб дисорганизейшън.

  Явно много се е трогнал от заплахата на Оранжевия, че личните му бизнес дела са off limits.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  Аха - и това сега е вероятно причина за импийчмънт, нали другари? А Алекперов и "Лукойл" сме ги сложили за да подържаме огъня на тема "руска-връзка", а? Наистина ще бъдат много забавни 8 години (останаха 7).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Както и да е :)) Пак Русия някъде замесена от алкохол, бомби , отрова до манипулиране на резултати в Америка или референдума в Англия и Каталуния. След като прави такива неща , успява да подупи такива хора по ЦРУ ,ФБР ........и тн - значи трябва да е световен лидер.

 20. 20 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ала-бала! Това същото го правят Фейсбук, Гугъл, Туитър и всеки интернет монополист. И тук намериха руска връзка- Алекперов се интересувал от програмата им за петролния бивнес и хоп, руска връзка!
  Така е в света на новите технологии,който ги използва печели. Баба Кица не ги усещаше новостите много много. Как ще победиш Китай и Русия или Иран ако не схващаш технологичните новости и използването им в психологическата война?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#2] от "antiidioti":

  Какъв вой, бе, не-анти? Аз това го говоря от миналата година. Използван е A.I. за таргетиране на избирателите, после фалшивите новини от тролофабриката на Путин за да се довърши манипулацията. Лично дори не мсилех, че може да има сътрудничество между предизборния щаб на Тръмп и Путин, докато не научих за Кембридж Аналитика. Това е липсващото звено.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 23. 23 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  С книгата на Коми ли плашите вече?
  Кой се смее последен видяхме онзи ден, когато този негодник го изгониха и го лишиха от 1,8 милиона еднократно обезщетение при пенсиониране и от пенсия,която по принцип е 70% от заплатата. А сега го разследват за криминални деяния. В неговия случай последен се смя Тръмп.

 24. 24 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Както писах вчера, Феликс Сейтър призна, че организацията на Тръмп е искала да прави бизнес със санкциониранмата ВТБ по време на предизборната кампания.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#23] от "gozambo":

  И ти си се смял на това? Браво. Ама си се смял prematurely.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 27. 27 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":Нека отбележим, че уволненият от Тръмп бивш директор на ФБР Джеймс Коми, който досега спазаше дискретно отношение към президента най-накрая не издържа и по повод на това, че същият замеси името му в случая с Андрю МакКейб за пръв път отговори пряко на Тръмп с доста острата реплика:"Mr. President, the American people will hear my story very soon. And they can judge for themselves who is honorable and who is not."https://www.cnbc.com/2018/03/17/comey-issues-direct-response-to-trump-everyone-will-hear-my-story-very-soon.html Та като казах по-горе, че ще съжалявам за Иванка Тръмп хич не ми беше до шега.
  —цитат от коментар 11 на Един препатил


  И като чуем историята на Коми какво очаквате да се промени? Нали преди месец-два излезе една крайно негативна и лъжлива книга за Тръмп, която е по рафтовете на всяка книжарница. Нещо да се е променило?
  Не е важно какво ще каже Коми, а какво прокурорите и съдиите. От Коми никой не очаква да чуе някаква истина. Уволнените обикновено лъжат за работодателите си със задниците си, та затова и няма тежест казаното от тях. То ако беше нещо съществено, няма да го чакаме да излиза на книга, а щяхме да чакаме прокурорът да се произнесе.

 28. 28 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#22] от "deutschwagen":

  "Използван е A.I. за таргетиране на избирателите"

  Ауууу кви сме запознати и колко ги чаткаме нещата :)

  Как да правя разлика между вярващите в хиперзвуковите ракети на путлер и умнокрасивците вярващи в черната ИИ магия спечелила изборите за Сенсей Доналд?

  Това е въпрос за тройка, имам и един за петица ама него ще го питам после :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 29. 29 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":Колега, ето мнението за Дръмб на бившия директжр на ЦРУ Джон Бренън:"When the full extent of your venality, moral turpitude, and political corruption becomes known, you will take your rightful place as a disgraced demagogue in the dustbin of history. You may scapegoat Andy McCabe, but you will not destroy America...America will triumph over you. "Давам си сметка, че Бренън използва английски думи и изрази, далеч надхвърлящи речниковия запас на лауреатите на зелена карта от Айтоските села...
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  А искаш ли да чуеш нашето мнение за Джон Бренън?

 30. 30 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Атаките срещу Тръмпи няма да спрат до края на мандата му. Не ме вълнува дали ще успеят. Единственото което в тази сапунка предизвиква някакъв интерес у мене е КОЙ го прави ?!

  Stupid people make me sick
 31. 31 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#21] от "Sisinolilaok":

  Салага си още и не ги знаеш. Единия е пишман реститут - мЕлЕонер и си е проследил аристократичното родословие до Ледниковия Период. Другите са тролове трети разряд. Има и емигранти - сичките до един от СЕО на мултинационална корпорация нагоре.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#28] от "saint evlampi":

  Ами първо, че компанията сама си го признава. Иначе чети тук как става:

  https://medium.com/join-scout/the-rise-of-the-weaponized-ai-propaganda-machine-86dac61668b

  https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 35. 35 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#28] от "saint evlampi":

  ми че то разлике нема, нема и как да я направиш....

 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Е да "честните" медии много ги боли като електората не им се връзва :)

  И се намери някой да ги прекара по доста фин начин. :)

  Значи те като манипулират - може, ако някой друг то прави - не може. :)

 37. 37 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#32] от "gozambo":

  Аз съм повече американец от теб, чисто хронологично. Проблемът е че ти се изживяваш повече американец от американците - изказваш се от тяхно име че били за съюз с Путин и Русия и други генерални обобщения. Историята ще се произнесе за негодника Тръмп и всичките му ласкатели, а ти ще плачеш за лошия Дийп стейт.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 38. 38 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#34] от "deutschwagen":

  "Ами първо, че компанията сама си го признава"

  Лицето призна че заедно с другите обвиняеми са чакали американска подводница на кея за да обменят шпионска информация.

  Като ви казвам че бетер баш чугунените сталинисти що не ме слушате?

  За двойка си ама айде и въпроса за петица за да се посмеем:

  Значи Тръмп простия подкрепян от още по-простите от него е спечелил благодарение на ползването на state-of-the-art AI алгоритъм тунингован да бачка в голям мащаб в ключова социална мрежа. Междувременно силикън вали, меката на тоя тип неща с огромно преобладаващата подкрепа за Хилъри не е знаела за съществуването на подобна технология или е знаела обаче понеже са възвишени моралисти и не са я ползвали?

  Дай бележника да ти шибна една хубава цвайка :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 39. 39 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  До коментар [#22] от "deutschwagen":"Как да правя разлика между вярващите в хиперзвуковите ракети на путлер и умнокрасивците вярващи в черната ИИ магия спечелила изборите за Сенсей Доналд?
  —цитат от коментар 28 на saint evlampi


  Хахааххахахаха - умрях да се смея. Не се бях замислял, че може да се направи такава абсолютно точна аналогия между двете групи. Единствената разлика е, че едните поне не се изживяват като някакви изключителни ерудити и космополити.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 40. 40 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Този перманентен лъжец показа ли си данъчната декларация?

 41. 41 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тюфлекчия":

  Ами нищо подбно няма между двете. Ако разбираше нещо от IT, или поне да познаваше някой в бранша , ама на по-високите етажи, можеше да го попиташ. До тогава си се смей.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 42. 42 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#38] от "saint evlampi":

  Какво? Не ти се разбират глупостите.

  Колкото до хай-тек алгоритмите, естествено, че не са на Тръмп, а на Банън, Мърсър, т.н. Описано е. Чети повече, ignorance is NOT a bliss, колкото оранго да ви внушава обратното. Двойки можеш да пишеш само на себе си.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 43. 43 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#35] от "scott":

  Ти ли си проредния чугун-тръмпист от булгарско?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5333 Неутрално

  Не може да бъде :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#43] от "deutschwagen":

  цъ.
  тука нещо не позна, ама карай.

 52. 52 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#43] от "deutschwagen":

  цъ.
  тука нещо не позна, ама карай.

 53. 53 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#42] от "deutschwagen":

  Не си във форма днес, и двойка ти е много. Става въпрос че точно меката на хай тека подкрепяше масово Хилъри, ако някой е имал контакти и реално подпиране по тоя показател са били Тийм Хилъри. Нали за Оранго бяха само краварите с три зъба и червен врат дето скачат по ралитата? Умнокрасивците със смартфоните и разчупените стереотипи дето ги стигат алгоритмите са Хилъри база

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 54. 54 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#27] от "gozambo":

  Още по-зле даже за James Comey , ще го тикнат и в затвора. Е какво каза пред FakeNews канала CNN един професор по право... Мислех, че ще му изключат микрофона даже.

  https://www.youtube.com/watch?v=twEQlwoO8cg

  А този лъжец и доносник Andy McCabe където жена му взе един куфар пари от Lying Crooked Hillary го изгониха точно 2 дни преди да вземе пенсия.

  https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2018/03/16/why-trump-would-want-andrew-mccabe-to-be-fired/?utm_term=.3a396153b0dd


  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 55. 55 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Консултанти на кампанията на Доналд Тръмп, "Фейсбук", незаконен достъп до данните на близо 50-млн. северно-американци, модел за поведението при американските избори за президент. Голям рев, голямо нещо беше, а то се оказва, че Щатите нямат нужда от външна намеса, за да се объркат нещата. И изведнъж се оказва, какво? Да, познахте - "...че за действията е знаел и Вагит Алекперов, основен акционер и ръководител на "Лукойл", най-голямата частна руска петролна компания... Тук искрено се смях, а когато прочетох, че медиите които са съобщили за това са английският "Обзървър" и "Ню Йорк таймс" искрено се разхълцах. Разбирам - няма как, велики държави, велики недоразумения, велики простотии. Между другото, като изключим неправомерният достъп до данните, хората от кампанията на Тръмп трябва да бъдат поздравени - подходът им чертае бъдещето на изборите по света.

 56. 56 Профил на balama
  balama
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нищо не разбрах, само някакви слухове един през друг.

  Баси и купона
 57. 57 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#48] от "А Путя е Сенсей":

  Ступи, точно безнадеждно промитите мозъци отчаяно търсите 'обяснение' с черна магия когато някой се справя по-добре от вас. Тоест винаги :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 58. 58 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2099 Гневно

  Не харесвам простакът Трамп, нито червените вратове които го избраха. Но не мога да не призная че си изигра картите брилянтно. И не само с тази анализаторска компания. С бомбастичните си, глупави, просташки и дори вулгарни изяви успя да си осигури изключително медийно присъствие. Същото е и сега, всичките медии го дъвчат всеки ден. За медиите това са пари, за Трамп е медийно присъствие, за хората е шоу, за бъдещето на Америка и света е трагедия.

 59. 59 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#41] от "deutschwagen":

  Виждам, че колегата evlampi вече ти го е казал, ама и аз да повторя, че при вашия джинс от един път не става - как така Тръмп-"оранжевият идиот", подкрепян само от "ненормални конспиратори" като Банън, както и от неграмотни реднеци дето искат от живота само да се върне робството, да се горят вещици и да имат в къщите си по сто автомата, победи в IT битката цялата Силициева долина, во главе с Google, Facebook и т.н.? Не ти ли минава през акъла, че може би никаква "IT битка" не е имало и Тръмп е спечелил поради други причини, а това тука (както много неща преди него) ви го подхвърлят за да има как да продължите да си вярвате, че не е възможно да загубите избори по честен начин? Така се подкопават устоите на демокрацията и се разбива едно общество, като се поляризират групите в него, които иначе може да имат много малки различия по отделните проблеми. С подобни ходове и яростен рев "Или всичко или нищо!" се принуждават хората да заемат страната на крайни лагери, без никакъв изглед за разбирателство и съвместно съществуване.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 60. 60 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Поредното доказателство колко големи манипулатори са Тръмп и неговото обкръжение.

 61. 61 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#54] от "Müller":

  Кво ти разбират некви професори по право от елитни университети в сравнение с форумната орда wannabe американци? Е питай Ветеранът от горянското движение и водач на съпротивата срещу СССР в Европа - по-горе се пеняви какви документи бил предал тоя оръфляк на Мюлър "в последния момент", все едно става дума за кадри от Star Wars и предаването на плановете на Звездата на Смъртта на бунтовниците...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 62. 62 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#46] от "А Путя е Сенсей":


  Има ли съмнение, че Тръмп е изборът на неграмотните?
  ------------------
  Не харесвам нито Тръмпи а още по малко Хилъри. Интересна обаче е статистиката на гласуващите за Клинтън. Ето числата:
  - Големи градове - 70%
  - Испаноезични гласоподаватели - 64%
  - Афроамериканци - 82%
  Няма да се впускам да обяснявам характеристиките на гореупоменатите групи от хора, това е елементарно и ясно.
  Не, няма никакво съмнение кой е избрал Тръмпи. Поне това казват числата. Ако имаш други данни - дай ги тук.


  Stupid people make me sick
 63. 63 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#48] от "А Путя е Сенсей":

  Стюпид, всяка политическа агитация по същество е промиване на мозъци. Даже кампанията на Килъри беше доста по-крайна в това отношение, щото само рисуваше някакви апокалиптични картини ако не я изберат и използваше определения извадени от твоя речник за всички, които не са с нея (това за "a basket of deplorables" сигурно не го помниш). Тръмп имаше много по-позитивно послание и освен да плюе по Килъри, казваше и какво ще направи за да подобри нещата. Е той спечели. Искрено се надявам демократите да мислят като теб и да видим незапомнена от времето на Рейгън победа след две и половина години. Тогава сигурно виртуалната реалност ще ви е виновна.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 64. 64 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#61] от "Тюфлекчия":

  Писал ги на коляно в тоалетната! Сега ще ги привикат всичките Loretta Lynch, Andy McCabe, James Comey и онова африканчето Hussein Obama начело с фондацията на Lying Crooked Hillary където продаде урана на Русия!

  https://www.youtube.com/watch?v=v9_53rmc81Q

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 65. 65 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":

  Колегата евлампи никога не казва нищо, само описва комикси Дилбърт.
  Кога съм казвал, че е имало IT битка? Само хората зад Тръмп са правили това. И съвсем не мисля, че Банън е тъп. Може да е психопат и манипулатор, но в никакъв случай не е тъп. То няма и как. Мърсър също не е случаен. И за разлика от Тръмп, станал е милиардер с уменията си и знанията си в IT технологиите. Много ми е интересно, ти прочете ли двата ми линка по-горе, или както колегата евлампи, го караш със заучените опорки? Там е описано. Всичко става с машинации - първо, кражба на интелектуална собственост, после нарушаване правилата на Амазон, а вчера научихме, че са нарушени и правилата на ФБ. И пак да изтъкна, че от компанията и компанията майка не отричат. Отричате само вие. Ще чакам туитове от Тръмп за да разбера какво мисли администрацията.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":

  Да добавя, според мен дори с IT манипулацията, Тръмп нямаше да спечели ако две седмици преди изборите Конгресът не беше лийкнал за писмото на Коуми за "новите" стари имейли.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":

  Тръмп е логичен продукт от разпада на системата.
  И преди се е случвало в историята: много,много,много пъти. Обаче, сегашния разпад в САЩ ми е най-аналогичен с разпада в древния Рим.
  Рейгън ми прилича на Октавиан Август. Донесъл слава и триумф на Рим. Военни победи над варварите и значително раширяване на империята.
  Обама го опреличавам на Тиберий. Ограбил всичко и всички в империята чрез непрекъсната смяна на правилата. Всичките богатства са се стекли само в двореца под Тибър. Просто от алчност, хитрост и интригантство на императора. Направил е огромна дефлация, падане на цените на земята и страшен контраст бедни-богати. Дори Крес ми е кат Сорос.
  Възкачването на Тръмп е баш като това на Калигула. Отгледан в сърцето на Рим от тщестлавието на Тиберий и за да остане в историята като "добрия император" в сравнение с калигула. Ботушчето става популярен точно с тва: ОБЕЩАНИЯ ЗА освобожгдаване на "мъртвия паричен товар" от дрореца, пускане в обръщение и живване на икономиката на империята. Същия злопаметен идиот е и Тръмп. У момента, ФБР разбива холивуд чрез псевдообвинения за сексуален тормоз, само и единствено за негово отмъщение и кеф. По-лошите неща като извънмерно харчене, налудничави конфликти и интриги няма да закъснеят.
  ПРОСТО СИСТЕМАТА ЕРОЗИРА. ЩОМ ТРЪМП Е ДОПУСНАТ ДО ПРЕСТОЛА - ВРЪЩАНЕ НАДАД: НЕМА. Требва да има и нерон, че и клавдий, ако има оцелели, де.
  ИДАТ НОВИ ВРЕМЕНА! Къде вижадм мойто место: Калигула осъдил старец на смърт за богохулство. Та, понеже бил нотабил, можел да се откупи като подари на Калигула целото си имущество. И тогава приятели му казват: Плати си, скоро мразения Калигула ще бъде мъртъв, а зад него се изправя Нерон, син пна Германик и идва новия златен Век на Рим. Стареца, мъдро, предпочита незабавно изпълнение на смъртната му присъда....
  Та, измъкване нема. мъртвите ше завиждат на живите.

 70. 70 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#62] от "Хакуна Матата !":

  Първо, Хилари получи по-малко гласове от черни и латиноси в сравнение с Барак Обама.
  Второ, колкото по-необразовани са гласоподавателите, толкова повече поддържат Тръмп
  Трето, колкото са по-млади, толкова повече са за Хилари. А тези над 65 са предимно за Тръмп.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#32] от "gozambo":Аз съм повече американец от теб, чисто хронологично. Проблемът е че ти се изживяваш повече американец от американците - изказваш се от тяхно име че били за съюз с Путин и Русия и други генерални обобщения. Историята ще се произнесе за негодника Тръмп и всичките му ласкатели, а ти ще плачеш за лошия Дийп стейт.
  —цитат от коментар 37 на vesolr


  Какъв хронологичен американец си? Един неуспял от студентска бригада да се уреди с документи и заради тричавия му задник не издължал на трудовото напрежение българин, който от яд, че всички други се уредили, само той не, днес мърси форумите с антиамериканизъм.

 73. 73 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#27] от "gozambo":Още по-зле даже за James Comey , ще го тикнат и в затвора. Е какво каза пред FakeNews канала CNN един професор по право... Мислех, че ще му изключат микрофона даже.https://www.youtube.com/watch?v=twEQlwoO8cg А този лъжец и доносник Andy McCabe където жена му взе един куфар пари от Lying Crooked Hillary го изгониха точно 2 дни преди да вземе пенсия.https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2018/03/16/why-trump-would-want-andrew-mccabe-to-be-fired/?utm_term=.3a396153b0dd
  —цитат от коментар 54 на Müller


  Но той си има и приятели-ятаци. Няма значение от това , че е за затвора, важното е да спасят пенцийката му .
  Andrew McCabe was just offered a job by a congressman so he can get his full retirement. And it just might work.
  https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2018/03/17/andrew-mccabe-was-just-offered-a-job-by-a-congressman-so-he-can-get-his-full-retirement-and-it-just-might-work/?utm_term=.013ab9f17862

  Stupid people make me sick
 74. 74 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#68] от "А Путя е Сенсей":

  Пак не си разбрал приятелю - много си едноизмерен, честно. Когато говоря за марксисти в университетите, визирам хуманитарните факултети (и винаги съм уточнявал, за което редовно си ме псувал), не научните и юридическите, където се изисква мозък, а не virtue signaling за да вървиш напред. Един юрист може да е политически активист само ако го назначат за съдия, както направи Обама с една камара федерални такива. Защо е така няма да ти казвам, щото няма да разбереш. Да не говорим, че даже не схващаш как едното твърдение не отрича другото - ако даже някой убеден марксист не може да си изкриви душата и да оплюе Тръмп, а вместо това казва, че Коми и заместника му са за съд, прави му сметката за какво говорим. Нещо като случаите в които SS са разстрелвали собствени хора за "военни престъпления" - можеш да си представиш за какви зверства е ставало дума. Ама всъщност едва ли - едноизмерен човек си, без способности за абстрактно мислене.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 75. 75 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#53] от "saint evlampi":

  Хехе, вече изобщо не приемаш. Никой не си е позволявал да използва IT за манипилация на изборите. Освен алт-десните. Никой не си е позволявал да нарушава правилата на Амазон и ФБ и да краде и използва лични данни. Освен алт-десните. "Меката на хай-тека" се занимава с легитимни разработки, не с обработване на гласоподаватели.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 76. 76 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":

  Когато си прав , прав си.

  Stupid people make me sick
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#69] от "scott":

  И какво е разграбил Обама? Можеш ли да обясниш? Иначе направо да си намериш издател и да ти публикува "авангардната" теория:)

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 79. 79 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Поредното доказателство колко големи манипулатори са Тръмп и неговото обкръжение.
  —цитат от коментар 60 на bat_plamen


  Поредното доказателство колко наивни, праволинейни и лесно манипулеруеми са хората.

  Stupid people make me sick
 80. 80 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#70] от "deutschwagen":

  То тия младите ядат Tide Pods като част от някакво ново "предизвикателство". Да не говорим какви ми идват в офиса, родени от 1990 г. нататък. Та за мен това само може да е плюс за Тръмп - че тия не го харесват.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 81. 81 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#53] от "saint evlampi":Хехе, вече изобщо не приемаш. Никой не си е позволявал да използва IT за манипилация на изборите. Освен алт-десните. Никой не си е позволявал да нарушава правилата на Амазон и ФБ и да краде и използва лични данни. Освен алт-десните. "Меката на хай-тека" се занимава с легитимни разработки, не с обработване на гласоподаватели.
  —цитат от коментар 75 на deutschwagen


  Тука вече се оля. Май не знаеш и какво означава "алт-десен"...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 82. 82 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#54] от "Müller":

  Ушанко, микрофоните ги изключвате само вие, в милата в рАсия. А Сешънс като излъга под клетва, защо не се е запътил и той към затвора?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 83. 83 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#80] от "Тюфлекчия":

  Кое е плюс за Тръмп? Че дъртите гласуват за него? Бейби-бумърите, за които всичко е идвало наготово?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 84. 84 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Любопитно

  В смисъл, цялата Силициева долина е длъжна да скокне и да почне да манипулира нетя в полза на Клинтън само щото предпочитат тя да спечели ли?

  Ама вие двамцата с Говлампи всеки ден предефинирате що е то възрастен да разсъждава като третокласник, а?
  —цитат от коментар 77 на А Путя е Сенсей


  Ама ти пак ли не разбра бе? Как всички други разбраха и си траят, само ти, Гай Стюпидикус Най-умниус Депортатикус Нелегаликус не схвана и рупаш ли рупаш?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 85. 85 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#81] от "Тюфлекчия":

  Виждам, че най-после си разбрал за какво става дума. Не те виня, просто няма какво да кажеш

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 86. 86 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Всеки що годе интелигентен човек бе наясно и без това, че изборът на Тръмп бе благодарение на мозъчни промивки сред податливите. Анализ на поведението на негови фенове показва недвусмислено, че това са скромни интелектуално люде, захранени с пропагандни мантри и лъжи. В случая, новината само потвърждава нещо, което бе отдавна известно.
  —цитат от коментар 44 на А Путя е Сенсей


  Податливите на мозъчни промивки фенове на Тръмп не вярват, че има повече от два пола и глобалното затопляне се явява под формата на глобално изстудяване. А неподтливите на мозъчни промивки фенове на Хилъри отдавна вярват в съществуването на двата пола и дори го доказват със смяна на половете си.

 87. 87 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#78] от "deutschwagen":

  а, нищо!

  Гринспин като шеф на фед предложи ДА СЕ ОГРАБЯТ МАСИТЕ ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТА СМЯНА НА ПРАВИЛАТА! Наводняване на пазара с долачи, количествени облекцения и прочее. По същество, това беше големия ГРАБЕЖ! НА БОГАТСТВОТО ОТ СПЕДНАТА КЛАСА! ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ КОРПОРАЦИИТЕ. ЛОГИКАТА БЕШЕ СЛЕДНАТА: СЕКИ В ИМПЕРИАТА ШЕ БЪДЕ С ПОХАРЧЕНИ ПАРИ, ПРЕДИ ДА ГИ Е СПЕЧЕЛИЛ! И! ПОНЕЖЕ ТОЗИ ЖИВОТ НЕМА ДА МУ ХАРЕСА: ШЕ ПРАВИ ФИРМИ, ШЕ СТАВА ПРЕДПРИЕМАЧ, ШЕ КИПИ БЕЗМИСЛЕН ТРУД! С КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ СИ ГО СЛАГА: ЩОТ НАКРАЯ ПАК ШЕ ГО ОГРАБИМ ТРОЙНО ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ КЪМ СЪКРОВИЩНИЦАТА. СИЧКО ПОД НОЖАУ, С НАЛУДНИЧАНИ, НЕЛОГИНИ ПРАВИЛА, САМО НАШТЕ ХОРА ЩЕ ПРОСПЕРИРАТ. КОИТО НЕ ЗНАЯТ НОВИНЕ ОПОРНИ НА САПУН. ДОРИ НЕМА ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОС ЗА ПРОТИВОДИЙСТВИЕ....
  И те така......дефлация, печалби само за фед, сливания, Сорос-крес в целия блесък. Обаме не просо ограби масите: уби средната класа, разми правилата на играта и поляризира скарлата бадни-богати. Ей тва срина систъма, доста.......И подготви по(чвата на Калигула.
  А йелънката, горката, просто "имаше добор чуство за икономиката" и мяу.мяу, дозъби ножа до дръжката.

 88. 88 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#62] от "Хакуна Матата !":Първо, Хилари получи по-малко гласове от черни и латиноси в сравнение с Барак Обама. Второ, колкото по-необразовани са гласоподавателите, толкова повече поддържат ТръмпТрето, колкото са по-млади, толкова повече са за Хилари. А тези над 65 са предимно за Тръмп.
  —цитат от коментар 70 на deutschwagen


  Когато спорим, аз не си падам по общите приказки. Опитай да оспориш данните които съм приложил. Ако можеш . До тогава, аз съм прав.

  Stupid people make me sick
 89. 89 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#80] от "Тюфлекчия":Кое е плюс за Тръмп? Че дъртите гласуват за него? Бейби-бумърите, за които всичко е идвало наготово?
  —цитат от коментар 83 на deutschwagen


  Ама ти май много пропаганда гледаш по CNN, а? И аз съм ги гледал тия дето обясняват как бейби-бумърите, повечето от които са ходели пеша на училище (някои с километри) нищо не били видели от живота, за разлика от тия лекета дето в момента изпадат в ступор и искат психолог и safe space ако в кампуса се появи човек с шапка MAGA или някой им пожелае "Merry Christmas". Нямам думи просто - това да гледаш "уважавани медии" направо е диагноза...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#41] от "deutschwagen":Виждам, че колегата evlampi вече ти го е казал, ама и аз да повторя, че при вашия джинс от един път не става - как така Тръмп-"оранжевият идиот", подкрепян само от "ненормални конспиратори" като Банън, както и от неграмотни реднеци дето искат от живота само да се върне робството, да се горят вещици и да имат в къщите си по сто автомата, победи в IT битката цялата Силициева долина, во главе с Google, Facebook и т.н.? Не ти ли минава през акъла, че може би никаква "IT битка" не е имало и Тръмп е спечелил поради други причини, а това тука (както много неща преди него) ви го подхвърлят за да има как да продължите да си вярвате, че не е възможно да загубите избори по честен начин? Така се подкопават устоите на демокрацията и се разбива едно общество, като се поляризират групите в него, които иначе може да имат много малки различия по отделните проблеми. С подобни ходове и яростен рев "Или всичко или нищо!" се принуждават хората да заемат страната на крайни лагери, без никакъв изглед за разбирателство и съвместно съществуване.
  —цитат от коментар 59 на Тюфлекчия


  Да допълня. Тръмп победи и медиите. И още нещо, Тръмп победи 17 републикански кандидати и започна да води в проучваният пред тях всичките още преди да се задействат тези технологични чудеса. Тръмп поведе от първия ден в републиканската надпревара с ясни и различни идеи. Тогава той нямаше човещ да му пише и речите дори, сам си ги импровизираше на митингите.

 92. 92 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#46] от "А Путя е Сенсей":Има ли съмнение, че Тръмп е изборът на неграмотните?------------------Не харесвам нито Тръмпи а още по малко Хилъри. Интересна обаче е статистиката на гласуващите за Клинтън. Ето числата:- Големи градове - 70% - Испаноезични гласоподаватели - 64%- Афроамериканци - 82%Няма да се впускам да обяснявам характеристиките на гореупоменатите групи от хора, това е елементарно и ясно.Не, няма никакво съмнение кой е избрал Тръмпи. Поне това казват числата. Ако имаш други данни - дай ги тук.
  —цитат от коментар 62 на Хакуна Матата !


  Точно, да добавим, че за Хилъри гласуваха 100% от хомосексуалните, наркоманите и нелегалните /незаконно, но които са гласували/.

 93. 93 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":Да добавя, според мен дори с IT манипулацията, Тръмп нямаше да спечели ако две седмици преди изборите Конгресът не беше лийкнал за писмото на Коуми за "новите" стари имейли.
  —цитат от коментар 67 на deutschwagen


  Не беше ли, защото руснаците са му помогнали да победи Хилъри?
  Онзи ден Хилъри даде нова версия за загубата си, че белите мъже задължили жените си да гласуват за Тръмп, та затова загубила. Хайде, уточнете се най-после защо е загубила!

 94. 94 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#87] от "scott":

  Дрънкало! ГриийснпАн (не ГрийнспИн) не е начело на ФЕД от 2006, умнико!!!!!!
  Количественото отпускане е решение, дело и екзекуция на ФЕД, не на президента на САЩ. В случая това е Бърненки, който е начело на ФЕД от 2006 до 2014.
  Това са само лесните факти. За това какво точно е количественото отпускане, и какво е целяло, няма как да схванеш. Друг е въпросът колко е било ефективно, и дали не е помогнало на най-богатите да станат по-богати. Не става въпрос за никакви корпорации. Всеки, който е инвестирал във финансовите пазари е можел да направи пари. Това защото много от парите от отпускането отидоха там, други отидоха в ДЦК на развиващите се икономики, и т.н. Да не говорим, че количественото отпускане е било изпозлвано в Япония още преди 2007 като мярка срещу дефлацията.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 95. 95 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  ГриийснпАн.
  —цитат от коментар 94 на deutschwagen


  ГрийнспАн имах предвид

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 96. 96 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#93] от "gozambo":

  Руснаците помогнаха, но нямаше да стигне.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 97. 97 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тюфлекчия":Тръмп е логичен продукт от разпада на системата.И преди се е случвало в историята: много,много,много пъти. Обаче, сегашния разпад в САЩ ми е най-аналогичен с разпада в древния Рим.Рейгън ми прилича на Октавиан Август. Донесъл слава и триумф на Рим. Военни победи над варварите и значително раширяване на империята.Обама го опреличавам на Тиберий. Ограбил всичко и всички в империята чрез непрекъсната смяна на правилата. Всичките богатства са се стекли само в двореца под Тибър. Просто от алчност, хитрост и интригантство на императора. Направил е огромна дефлация, падане на цените на земята и страшен контраст бедни-богати. Дори Крес ми е кат Сорос.Възкачването на Тръмп е баш като това на Калигула. Отгледан в сърцето на Рим от тщестлавието на Тиберий и за да остане в историята като "добрия император" в сравнение с калигула. Ботушчето става популярен точно с тва: ОБЕЩАНИЯ ЗА освобожгдаване на "мъртвия паричен товар" от дрореца, пускане в обръщение и живване на икономиката на империята. Същия злопаметен идиот е и Тръмп. У момента, ФБР разбива холивуд чрез псевдообвинения за сексуален тормоз, само и единствено за негово отмъщение и кеф. По-лошите неща като извънмерно харчене, налудничави конфликти и интриги няма да закъснеят.ПРОСТО СИСТЕМАТА ЕРОЗИРА. ЩОМ ТРЪМП Е ДОПУСНАТ ДО ПРЕСТОЛА - ВРЪЩАНЕ НАДАД: НЕМА. Требва да има и нерон, че и клавдий, ако има оцелели, де.ИДАТ НОВИ ВРЕМЕНА! Къде вижадм мойто место: Калигула осъдил старец на смърт за богохулство. Та, понеже бил нотабил, можел да се откупи като подари на Калигула целото си имущество. И тогава приятели му казват: Плати си, скоро мразения Калигула ще бъде мъртъв, а зад него се изправя Нерон, син пна Германик и идва новия златен Век на Рим. Стареца, мъдро, предпочита незабавно изпълнение на смъртната му присъда....Та, измъкване нема. мъртвите ше завиждат на живите.
  —цитат от коментар 69 на scott


  Хубаво си чел историята на Рим, но за днешната история на Америка четеш грешните вестници. Ти виж кои четеш- медии, съставени от евреи-глобалисти, на които Тръмп им разваля глобалисткия проект за световна власт.

 98. 98 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#95] от "deutschwagen":

  не дръж на тея неща - тука е интернет!
  НЕТНОИЗЧАНЧЕНИА СТИЛ МИ Е НА СЪРЦЕ.

 99. 99 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#94] от "deutschwagen":

  АМА ВЕРНО ЛИ?

  ДА ти кажем: изкарвам си коравиа залък хлеб на фондовиа пазар.
  В малък мащаб, ама си знам сички транзакции години назад. И общата каптинес не мож да е различна от прадставеното от мен по-горе.

 100. 100 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Тръмп яко си губи нервите. Туитва, че разследването оглавено от Мюлър никога не е трябвало да тръгва. Сигурно защото не върви в негова полза.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK