Спиране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие предложи Еврокомисията

Спиране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие предложи Еврокомисията


Европейската комисия предлага нов механизъм за защита на бюджета на ЕС от финансови рискове, свързани с всеобщи слабости в прилагането на принципите на правовата държава в държавите членки. Предложените нови инструменти ще позволят на съюза да спре, намали или ограничи достъпа до финансиране от ЕС по начин, който е пропорционален на естеството, тежестта и обхвата на слабостите в прилагането на принципите на правовата държава. Такова решение ще се предлага от комисията и ще се приема от съвета чрез гласуване с обратно квалифицирано мнозинство."


С този елемент от представените днес първи идеи на Европейската комисия за новия дългосрочен бюджет за периода 2021-2027 г. вече официално е предложен за дебат и одобрение или отхвърляне механизъм за поставяне спазване върховенството на закона като принцип за защита на средствата на европейските данъкоплатци.


Фактът, че за одобряване на своеобразните санкции срещу държави нарушители ще е нужно квалифицирано мнозинство, означава, че ако техен обект са критикувани страни като Унгария, Полша или България, техните правителства няма да могат да блокират вота, дори ако съберат подкрепата на няколко съмишленика.


Защо се прави това предложение
"Ще обезпечим доброто финансово управление чрез първия по рода си механизъм за принципите на правовата държава. Това е начинът да действаме отговорно с парите на нашите данъкоплатци. Сега са наред да действат парламентът и съветът. Убеден съм, че трябва да се стремим да постигнем споразумение преди изборите за Европейски парламент следващата година", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в разпространеното официално съобщение.


Като цяло комисията предлага дългосрочен бюджет на стойност 1.135 трилиона евро поети задължения (по цени от 2018 г.) за периода от 2021 г. до 2027 г., което се равнява на 1.11 % от брутния национален доход (БНД) на ЕС-27 (без Великобритания - бел. ред.). За да бъдат финансирани нови и неотложни приоритети, настоящите нива на финансиране ще трябва да бъдат увеличени.


"ЕС е общност, основана на върховенството на закона. На независимите съдилища на национално и на съюзно ниво е поверено да следят за спазване на съвместно договорените правила и регулации, както и как се прилагат те от всички страни членки", се казва в обяснението за предложената днес мярка. "И в момента от страните членки се изисква да покажат, че правилата и процедурите им за финансово управление на парите от ЕС са стабилни и достатъчно финансирани, за да бъдат защитени те от злоупотреби или измами. Но няма механизъм за защита на парите на европейските данокъплатци в случаи на дефицит на върховенство на закона в определена страна член. Само независимо правораздаване, спазващо върховенството на закона и сигурност на правната среда във всички страни членки, може в крайна сметка да гарантира, че парите от бюджета на ЕС ще бъдат достатъчно защитени."


Каква конкретно е идеята на комисията


В съобщението се обяснява, че предложените нови правила и регулации имат за цел защита на бюджета не само от установени слабости на върховенството на закона, но и от заплаха за появата на такива. Те ще бъдат задействани в случаите, когато има заплаха за:


- правилно функциониране на органите, прилагащи бюджета на ЕС
- правилно функциониране на разследването и публичното преследване на измами или корупция, свързани с бюджета
- ефективна оценка на правораздаването от независими съдилища
- предотвратяване и санкциониране на измами, корупция или други нарушения на законите на ЕС, свързани с бюджета
- ефективно и навременно сътрудничество със Службата за измами с еврофондове (OLAF) и със Службата на европейския прокурор.


Кои фондове ще бъдат засегнати


- всички фондове на Европейския съюз, които са обект на съвместно управление


- фондове с пряко или косвено управление, където финансов бенефициент е правителствен орган (национално правителство, регионална или местна власт, обществена институция или частна организация, на която е възложено изпълнението на обществени услуги).


Предложеният механизъм няма да засяга индивидуални бенефициенти на бюджета на ЕС, тъй като те не могат да бъдат държани отговорни за общи недостатъци в системата за върховенство на закона. За страните членки ще продължи да действа задължението за прилагат засегнатите програми и да правят вноски за студентите от "Еразъм", изследователи, гражданското общество или всички останали крайни получатели или бенефициенти.


Как ще действа механизмът?


1. Европейската комисия установява, че има условия да бъде задействан механизмът.
2. Европейската комисия уведомява засегнатата държава член.
3. Страната член на ЕС разполага с определено време да изпрати отговора си, но този срок няма да е по-дълъг от един месец.
4. Европейската комисия приема след това решение за налагане на защитни мерки.
5. Съветът на ЕС (държавните и правителствени ръководители) трябва да одобри решението чрез обратно квалифицирано мнозинство. (Това е механизъм, при който предложението на еврокомисията се смята за одобрено, освен ако квалифицирано мнозинство от страните членки не го отхвърли).
6. Наложената мярка остава да действа, докато не бъдат отстранени установените недостатъци за спазване върховенството на закона.


Правната основа за предложението е член 322 от Договора за функциониране на Европейския съюз, чрез който са определени правилата за финансово управление. Това означава, че предложението е прието съвместно от Европейския парламент и Съвета на ЕС, като съветът взима решението с квалифицирано мнозинство.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Неутрално

  Значи чрез еврофондовете Брюксел дискриминира Източна Европа!

  [email protected]
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  Изгорехме, бате!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на senedra
  senedra
  Рейтинг: 231 Неутрално
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Ние този път сме първи.

 7. 7 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Звучи ми логично.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5192 Неутрално

  А ГЕРБ начело към светлото бъдеще !!! Балонът се спука.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1012 Весело

  Баце ще е готов да сдаде на Корнела, па тя да се пържи без евромъни за гепене.
  Клети олигарси...

 11. 11 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4227 Любопитно

  "Сприране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие предложи Еврокомисията"

  Подкрепям напълно предложението на ЕК! Смятам, че тази мярка ще има оздравителен ефект върху нашият съюз. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 12. 12 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 233 Неутрално
 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Докарахме се до там ЕС да е Последната ни надежда за установяване върховенството на закона!!!
  Тъжна история...

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Стига само предложения, а дайте бързи решения. Дали ще е за слабо правосъдие, или за голяма корупция, "вътре" сме...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5192 Неутрално

  До коментар [#12] от "mort":

  и ПъдАРЯТ Е ГОЛ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2549 Весело

  Не, не, то няма Европа на две скорости..... Е, хайде честито ЕССР.....Кремъл (Брюксел) решава кой, какво и как....Нали Великобритания не беше важна, и излизането нямаше да повлияе на Европа? И какво стана сега? Парите които ще се плащат се увеличават, но разпределението става по решение на Москва...ох, извинявам се Брюксел....

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 17. 17 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Математика за гербаджии и комунисти: Цацаратура + корумпиран бг съд = 0 евро.

 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Правилно и логично. За да не е ощетен народа , да се изградят директни структури към Брюксел ...., които да заобикалят държавата София.

 19. 19 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 469 Весело

  Дано да става по-бързо. Това може да е камъчето, което ще препъне олигархията в България и ще даде малък шанс за някакво развитие.

 20. 20 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Не става само с показани театрални арести, трябва и присъди!

 21. 21 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3758 Неутрално

  Крайно време беше - не може да превеждаш милиарди, които след това да се усвояват от приятелските кръгове на местния "лидер", а в замяна те да хулят непрекъснато ЕС и да не се придържат към ценностите му. Като не ги кефи, да идат на хранилка на Кремъл.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 22. 22 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 1191 Любопитно
 23. 23 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  тук не е слабо, ТУК ЛИПСВА ПРАВОСЪДИЕ!

  има много на брой овластени държавни ОПГ-та и много на брой частни!

 24. 24 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 701 Неутрално

  чудесна идея.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 25. 25 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Въпроса е колко са искрени от Еврокомисията, ще пощадят ли послушковци като Баце.

  Т.е. дали това ще бъде инструмент за политически натиск или реален натиск за подобряване на правосъдието.

  Ще се използва ли това примерно за страните които не приемат джендърите или справедлива критика към екстремния ислям ще се категоризира като "ислямофобия" и липса на правосъдие.

 26. 26 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 445 Неутрално

  добре са решили, не може да плащам данъци, а после местните бг чиновниците да раздават пари "на калпак" на мутри, "наши хора" и всякаква сган, после да се чудим защо магистрали излизат четири пъти повече от тези в Норвегия.

  Съдебната система и прокуратурата е пълна с преяли и подпухнали чички от алкохол, курви и безделие , дори едно скалъпено дело срещу една проста женица от младост не могат да направят за да влезе сносно в съда.

  ЕС бюрократи и лобисти от Брюксел са загряли, че им се клати стола от възмущението на средният европеец и си стягат колана с такива окръжни дописки.

  Що сега се сещат за върховенство на закона, след като наляха милиарди евро в провинциалните мафиотски партии и сдружения?

  нещо са се изплашили или са се сетили за идеалиста патрон бай Шуман ъ?

 27. 27 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Ако трябва да цитирам една мисъл на Томас Соуел

  The most basic question is not what is best, but who shall decide what is best.

  Не е важно какво значи върховенство на закона, важното е кой решава. :)

 28. 28 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 573 Весело

  Мдам, съвсем естесвено продължение на нещата. Нямаше как да продължава вечно ситуацията, в която цоцаме пари от разни цивиловани държави, а си правим каквото си искаме, в противоречие с наложилия се при тях морал и законност. Или започваме да изпълняваме техните изисквания и ставаме богати и красиви, или сиправим каквото си искаме и се връщаме в орбитата на руската кочина. Дойде време да определим на кой от двата стола сядаме ... :-)

 29. 29 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Дано по-бързо го приемат това за България.

 30. 30 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6600 Неутрално

  Сега вече ще ни "порежат" и то заради цацаратурата.

 31. 31 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  "Само независимо правораздаване, спазващо върховенството на закона и сигурност на правната среда във всички страни членки може в крайна сметка да гарантира, че парите от бюджета на ЕС ще бъдат достатъчно защитени."

  Мамо Цецо, знам, че ти казА "Реформата на съдебната система в България е приключена",
  но сега като дойдат онези вампири от ЕС и видят каква дреп е съд и прокуратура по системата "Вишински" ко праим? Шъ им изпееш "Цъфнал геребер" ли?

 32. 32 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 956 Весело


  въй...! глей сеа как баце ви пак ше изиграй некоя мелодрама и ше сдаде караула на началството...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 33. 33 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#22] от "danubian.whale":

  Е, че малко ли му дадоха?

 34. 34 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  От къде знаете, че в България правосъдието е слабо?
  Да не би някой да го е виждал?

 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  ЕС бюрократи и лобисти от Брюксел са загряли, че им се клати стола от възмущението на средният европеец и си стягат колана с такива окръжни дописки.
  —цитат от коментар 26 на jalal_al_din


  Гледаш от твоята камбанария. Погледни от камбанарията на ЕС бюрократите и ще видиш различна картинка.

  Там не харесват, такива които не им се подчиняват и мислят различно - Унгария и Полша. Не за друго, ами щото собствените им граждани ще почнат да ги питат "Вие що приемате бежанци на кило, след като ние не ги щем".

  И за тва. Недей да си мислиш, че България ще пострада. Ние на хартия имаме перфектно правосъдие. А и не дразним Брюксел - така че кинти поне за нас ще има. :)

 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1247 Любопитно

  Радостта на форумните умнокрасивци е преждевременна - ЕК изобщо няма предвид България с тези предложения.
  Дертовете й са Полша, Унгария, Словакия, Австрия.
  Слушкаме ли, съгласим ли се да приемем бежанци и да признаем джендъри - пари ще има, защото върховенството на закона чудодейно ще е на необходимото ниво.
  Има и една друга малка подробност - след поредните избори за европарламент е твърде вероятно в ЕК да се сменят доста фигури, като новите ще имат малко по-различни виждания.
  Та, внимавайте какво си пожелавате, че може да се сбъдне.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1633 Весело

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Не е вярно. В нашето правосъдие няма слаби хора под 100 кг.....
  Сигурно говорят за Румъния...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 38. 38 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 336 Неутрално

  "Предложените нови инструменти ще позволят на Съюза да спре, намали или ограничи достъпа до финансиране от ЕС по начин, който е пропорционален на естеството, тежестта и обхвата на слабостите в прилагането на принципите на правовата държава".

  Вече само с пропаганда и местене от единия крачол в другия няма да стане. Въпросът е ние на коя от трите думи ще се наденем - "спре, намали или ограничи".

 39. 39 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ЕС иска повторение на народния съд след 1944 за незаконно забогателите при хитлерофашизма без да се търси сметка на незаконно забогателите при социализъма
  Сега искат само законно забогатели с пари от европа

 40. 40 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 426 Неутрално

  При еврофондове + корумпирана държава, въпросните еврофондове само хранят мафията. Въпросната мярка е много нужна за България!

 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  Приеме ли се това предложение, олигархията у нас ще се засегне в сърцето. И не само у нас.
  Със сегашния гл. прок. и КОНПИ не сме със слабо правосъдие, а пред липса на каквото и да е правосъдие или дори пред прокурорски произвол и съсипване на всеки неудобен на статуквото - било фирма, било партия, било отделен кмет, било отделен гражданин.
  Сега очаквам умилителни опити на статуквото ( гл. прок. най - вече!) за конституционни и законови промени с които да симулира някаква грижа за " правосъдието".....Както казах, наистина са умилителни и, разбира се, са само опити....

 42. 42 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Започва пазарлъка ..........

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  При еврофондове + корумпирана държава, въпросните еврофондове само хранят мафията. Въпросната мярка е много нужна за България!
  —цитат от коментар 40 на tvr18355030


  Що бе поне едно Метро остана в София и част от АМ Тракия :)

  Както виждаш парите не са тотално окрадени.

 44. 44 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  дай боже това предложение да се приеме и влезе в сила !
  и да се прилага безусловно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 45. 45 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Тази мярка ,за сега -не е за нас ве ,сладури . Не се превъзбуждайте. На прицела за непокорните Унгария, Полша....

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 46. 46 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#2] от "aleks ivan":

  За вас конкретно - ДА. :)

 47. 47 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2614 Весело

  Това е начинът. Само не съм навита да ги замени "опозицията" в парламента. Дали да не опитаме едни избори само с хора между 25 и 35 и без "пролетарски" произход.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 48. 48 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 609 Неутрално

  То и досега неофициално еврофондовете бяха обвързани с правосъдието и корупцията. На станишев и орешарски им спряха фондовете, това беше явно за цаля България. Сега просто ЕС го прави официално в стил 'бий самара да се сеща магарето'. Проблемът ще лъсне отново когато БСП дойдат на власт - при тях апетита на ДПС и пеевски нараства в геометрчина прогресия.

 49. 49 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2614 Весело

  До коментар [#39] от "dearblue":

  Другите ще трябва ние да си ги осъдим, забогатели са с наши пари, на родителите ни. Но не "народен", а граждански съд и по всички правила, без разстрели и арести по кръстовища.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 50. 50 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Някъде пише за звяра който ще иска да дава само на тези които носят номера му

 51. 51 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Дежа вю - след 3 години, форумната десебериада циври - ама защо гадния ЕС не наказва ГЕРБ/Борисов???

 52. 52 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 374 Весело

  с'я кат се почнат едни, ми, ти анти-ЕС настроения... :)

 53. 53 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Това е много добро предложение и трябваше да стане преди много години.

 54. 54 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 511 Неутрално

  А дай-боже ги спрът! тжа е краят на ГЕРБ

 55. 55 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 517 Неутрално
 56. 56 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  Значи повече еврофондове няма да видим.

 57. 57 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 595 Неутрално

  "Спиране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие предложи Еврокомисията"

  Абсолютно подкрепям. Краденето не може да се толерира. Спирането на еврофондове може да дестабилизира политически една страна. Може да паднат правителства. Контрола трябва да се засилва. Подкрепям това, както последващи финансови и контролни механизми.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 58. 58 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 512 Гневно

  Айде истинската диктатура на европейския съюз и Брюксел започна.Благодарение на едно такова решение може да се казва ти ми харесваш ти не,по този начин започва разпада на ЕС.

 59. 59 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Ето в какво неестествено положение са се навели русолюбящите герберски комунисти, а преди тях и ортодоксалните комунисти - поглед насочен на североизток, с чупка в кръста разбира се, а в същото време двете ръце изпънати на запад - едната взима парите, а другата ги слага в джобовете. Тази неестествена и анатомично дефектна позиция бе станала възможна, благодарение на умелите хирургични действия на д-р Цацаров и подопечните му съдебни лекари. Сега обаче, ЕС е решил най-после да поправи този физически недъг, причинен от Цацаратурата и другите нездравни съдебни заведения, и да назначи интензивно лечение, което предполага и хирургически намеси от западни доктори, световно признати специалисти.

  На комплексирания болшевик и доносник vesolr с безразличие
 60. 60 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "Спиране на еврофондовете за страни със слабо правосъдие предложи Еврокомисията"...дано да го приемат

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 61. 61 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Охо, скоро да чакаме нова организация значи - трупове-ГЕРБ (ТГЕРБ).

  Обичам да грухтя и плюскам.
 62. 62 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Браво!
  крайно време е да влизаме в релсите. като не става с дума става с тоягата така действат в европа.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 63. 63 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Че е логично е ясно ... въпроса е, че ще е нужно още бюрокрация, за да се контролира по места, кой колко спазва предписанията ... ЕС и в момента не смогва да си контролира за какво се харчат фондовете.

 64. 64 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 511 Неутрално

  огава пък няма да си плащаме воската.. трябва да е връзка в две посоки... ние си плщаме вноската, те връщат фондове, и...... и ефективно следят правосъдието... как така за КТБ 4 милярда никой нищо не каза

 65. 65 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1063 Весело

  До коментар [#45] от "schwimmwagen":

  Тази мярка ,за сега -не е за нас ве ,сладури . Не се превъзбуждайте. На прицела за непокорните Унгария, Полша....
  —цитат от коментар 45 на schwimmwagen


  бий самара да се сеща магарето (нашето) !
  оЧаквам Баци да изригне, къде се е покрил ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 66. 66 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 464 Разстроено

  Една класация, която ще водим.

 67. 67 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1247 Весело

  Ако това предложение се приеме, ще очаквам с нетърпение 20121 г. за да наблюдавам втрещените физиономии и увиснали ченета на родните умнокрасивци когато ЕК ги информира, че с върховенството на закона у нас всичко е шест.
  Миличките още не могат да вдянат, че за ЕК най-важни са клетите бежанци и джендърите и пет пари не дават какво правят Пеевски или Цацаров.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 68. 68 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 484 Неутрално

  При Станишев вече ни спираха кранчето

  ATX
 69. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#67] от "pag":

  2021 г. , не 20121, разбира се...........

  Знанието е сила, информацията - власт
 70. 70 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  Еми то така си беше - на Станишко му спираха фондовете, на баце ги пускаха. Какво е това слабо правосъдие, да не би да искат бързо и точно разледване?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 71. 71 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Прекалено дълго ни търпяха! Какви целувки бяха с Юнкер и меркел, а какъв шамар му изплющяха на Бойко и цялата българска политическа паплач!!!

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 72. 72 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Изроди! После гледат като натровени с гъби, защо Орбан печелил, защо евроскептичните партии печелили все повече. Всички уж чакаме Русия да разруши ЕС и обвиняваме правителства в русофили, а пък в Брюксел е пълно с еврофоби и ще разрушат всичко.

 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3942 Весело

  Нашето дори не е слабо а мутант недоносче!

  klimentm
 74. 74 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 756 Неутрално

  ... това е една чудесна новина и шанс за България!!! Нема измъкване, два края безвремието и на опг-то герб с комунистическо съдържание и еврипейска фссада. Наближава и края на едрия примат от Банки.... звучен шамар за менторите му и менторите на менторите му от Кремъл. Очаквам сега да се захапят кат псета за некое друго евро... много пуканки ше требат...
  Крайно време беше Европа да се хване в ръце и да клъцне тази метастаза от тялото на България, щото тукашния матрял не става да свърши тая рабита... Кой казва че Европейския Съюз бил безполезен, а???
  Как е ве, гербавите, как беше... 'дайте ни парите и си взенете принципите' ... още ви помня тука във форумето кат си избирахте цацата и се цепехте с 'йес, и пркурорът сега е наш..' ... гиди комуннета ниедни... съсипахте България докат румънците дърпаха напред. Казвам съсъпахте защото с гласа си всеки един от вас е персонално виновен за това...

  Бегам за пуканки...

  Колкото повече, толкова повече!
 75. 75 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4302 Неутрално

  Напразно се надявате, че това ще важи за България. Инициативата е насочена срещу полското правителство на ПиС и унгарското на Орбан - страните от Шенген които се съпротивяват на Брюксел.

 76. 76 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Браво!!!!
  Не може само с ПР акцииките, да показват напредък.

 77. 77 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#27] от "realguru":

  "Не е важно какво значи върховенство на закона, важното е кой решава. "

  За да бъде постигнато върховенството на закона е нужно държавата да създаде ефикасно работещи институции и да изхвърли гнилите ябълки. Трябва да има ясно раграничение и независимост на властите и институциите и изчистена законова рамка за тях.
  Относно цитата, Бисмарк го е казал, ще цитирам по памет: " Една държава може да има лоши закони, но да се управлява добре с добри чиновници."

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3050 Неутрално


  Еврофондовете да се спират за България НА МИНУТАТА !
  Те никога не достигат до хората и техните нужди, а с тях Боко храни ДС-мафията и пълни администрациите на всички нива с тъпи и некадърни калинки, които да гласуват за него . Или казано простичко - това е ГРАБЕЖ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Значи чрез еврофондовете Брюксел дискриминира Източна Европа!
  —цитат от коментар 1 на karabastun  От километри си личи, че си завършил философия в БУ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 946 Неутрално
 81. 81 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#13] от "selqnin":

  Отдавна сме го докарали до там, но чак сега ЕС взе мерки, досега ни гледаше сеира.

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Спиране за нас СЕГА!!
  —цитат от коментар 2 на aleks ivan  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#75] от "daskal1":

  Аз лично се надявам да не е за България, освен в самото начало, докато не постигнем върховенство на закона и разделение на властите, за предпочитане посредством избори.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 84. 84 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 840 Любопитно

  И какво? След щипкането, Юнкер се кани да зашие шамар на Боко?
  Без еврофондове за крадене, не е интересно да си във властта!

  Да разлая троловете!!
 85. 85 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#74] от "Meчо Пух":
  ... това е една чудесна новина и шанс за България!!!
  ...................
  Ша са просълзя:)

  Направо ми става жал за наивните теменужки дето вярват, че Меркел, Юнкер и останалите шефчета в ЕС им дреме на хурката за Цацаров, Борисо или Пеевски. Не им дреме нито за тях, нито за Прокопиев, Нинова или който и да е друг от нашите дребни и маловажни за тях казуси.
  За МИГРАНТИТЕ става въпрос и за КИНТИТЕ дето има да се разпределят.
  И принципът е "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН".

  И ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА СЪЮЗА, защото ролята на малките страни е да слушкат и изпълняват. Иначе - тояга. ЕС все повече заприличва на СССР. За жалост.

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Герберите изгубиха и последното си предимство!
  Ако бяха твърдо с Реформаторския блок този проблем нямаше да се получи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 960 Разстроено

  Напразно се надявате, че това ще важи за България. Инициативата е насочена срещу полското правителство на ПиС и унгарското на Орбан - страните от Шенген които се съпротивяват на Брюксел.
  —цитат от коментар 75 на daskal1


  Съгласен. Юнкер е с широко затворени очи за извънредното законодателство, подменящо нормални съдилища, което се случва в България. Боя се, че това няма да спаси Боко и компания. Ще бъдем изхвърлени. Не официално, разбира се. Ще се направят реформи на ЕС в стил Макрон, на който всички се радвахме. Които официално ще ни превърнат в заден двор. Просто е. Дали е заслужено? Предпочитам да замълча по въпроса. Болезнен е...

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  А ГЕРБ начело към светлото бъдеще !!! Балонът се спука.
  —цитат от коментар 8 на КМЕТ В СЯНКА


  Ми те и твоичките са в същия чувал бе драги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Сега вече ще ни "порежат" и то заради цацаратурата.
  —цитат от коментар 30 на Peni Nikol  Заради цацаратурата и двата клана - на Пеевски и премиера !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#27]Относно цитата, Бисмарк го е казал, ще цитирам по памет: " Една държава може да има лоши закони, но да се управлява добре с добри чиновници."
  —цитат от коментар 77 на б_еко - върнете стария Дневник


  Не си разбрал същината на цитата. Всички се натискат да управляват и да казват кое е добро и кое не. Там е проблема. Бисмарк също. :)

  Еврокомисията също.

 91. 91 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#17] от "Hutya Puylo":

  Ако събереш две отрицателни числа, не можеш да получиш нула!
  Изтървал си положителната вноска която правим към бюджета на ЕС!:)
  Така хем даваме, хем не получаваме!

  pastor
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  ....За да бъде постигнато върховенството на закона е нужно държавата да създаде ефикасно работещи институции и да изхвърли гнилите ябълки.
  —цитат от коментар 77 на б_еко - върнете стария Дневник


  Цацаров е един от първите в тази купчина!
  Онзи новичкия (на КОНПИ ли беше КОНОПИ ли беше) и той е там.....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Ако това предложение се приеме, ще очаквам с нетърпение 20121 г. за да наблюдавам втрещените физиономии и увиснали ченета на родните умнокрасивци когато ЕК ги информира, че с върховенството на закона у нас всичко е шест.Миличките още не могат да вдянат, че за ЕК най-важни са клетите бежанци и джендърите и пет пари не дават какво правят Пеевски или Цацаров.......
  —цитат от коментар 67 на pag


  Отсега казвам, за да се знае от разни умници като теб - докато не отпадне доклада на ЕК на тема правосъдие за нас, ние СМЕ БАШ вътре у кюпа, барабар с авторитаристите от Унгария и Полша. Там правителствата им искат хем да върнат комунизма /цялата власт в ръцете на правителството, включително и за назначаването на органите на правосъдната система!/, хем да цоцкат от Еврофондовете ... Докато България ежегодно е под лупа за правосъдието и след като в последния доклад бе описано, че от 17 препоръки са изпълнени 2 докрай, 7 донякъде и 8 доникъде, ние ще сме сред първите, на които ще спрат еврофондовете, независимо че бащицата "3 папи са го галили" и вечно почерпения Ж-К Юнкер дружески го целува по партита и събития ... :):):):):)

 94. 94 Профил на niko
  niko
  Рейтинг: 438 Весело

  Къде отиде стабилността?

  I'm part of the problem...
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Весело

  .... И ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА СЪЮЗА, защото ролята на малките страни е да слушкат и изпълняват. Иначе - тояга. ЕС все повече заприличва на СССР. За жалост.
  —цитат от коментар 85 на buljubei


  Щенка ти се!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#25] от "everlast666":

  Баце сдава и вдига лозунга - На мене ми ги пускат, на тях им ги спират!

  pastor
 98. 98 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1063 Весело

  До коментар [#85] от "buljubei":

  И ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА СЪЮЗА, защото ролята на малките страни е да слушкат и изпълняват. Иначе - тояга. ЕС все повече заприличва на СССР. За жалост.
  —цитат от коментар 85 на buljubei


  Ха, Ха, пиЧ, кът не ти аресва, аре напускаЙ !
  БулшитЕксит !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 99. 99 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  [quote#96:"Храбър"][/quote]

  ..............
  Не, не ми се ще. Ама ЕС повтаря всички грешки на СССР.

 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Започва пазарлъка ..........
  —цитат от коментар 42 на legaltk  Ако Европа си стъпи здраво на краката и престане да хрантути червената мафия - НЯМА ДА ИМА ПАЗАРЛЪЦИ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK