В Русия обсъждат закон за затвор, ако помагаш на санкциите на Запада

В Русия обсъждат закон за затвор, ако помагаш на санкциите на Запада

© ReutersВ руския парламент е внесен законопроект, предлагащ наказателна отговорност за всеки, който прилага или подпомага прилагането на санкциите срещу Русия, въведени от ЕС, САЩ и други държави след анексирането на Крим, намесата в Източна Украйна и опитите за манипулиране на избори и общественото мнение в редица демократични страни.


Текстът предвижда като наказания глоби до 600 000 рубли (8100 евро), принудителен труд до 4 години и лишаване от свобода за срок до 4 години.


Зад проекта застанаха ръководителите на двете камари на парламента Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, а той е подкрепен и от всички парламентарни фракции. Подкрепа даде правителството, а Върховният съд коментира, че няма "забележки или възражения от концептуален характер".
За углавно престъпление ще се смята "извършването на действия" или "бездействие", чиято цел е "изпълняване решение на чуждестранна държава, на съюз на чужди държави или на международна организация за въвеждане на мерки с ограничителен характер", ако това е довело до ограничаване или отказ от бизнес операции или сделки между руски частни лица или компании.


Под "обичайни стопански операции или сделки" авторите определят "юридически действия, насочени към изпълнение на предвидените от закона задължения или възникващи по договора задължения".


Наказателна отговорност ще произтичат и от "умишлени действия", които подпомагат въвеждането на санкции срещу руски частни компании, публични субекти и граждани. Тук глобата достига до 500 000 рубли, принудителен труд до 3 години или затвор до 3 години.


Сред мотивите се изброяват защитата на интересите и сигурността на Русия, правата и свободите на нейните граждани, както и правата и законните интереси на юридически лица, пострадали от санкции от страна на САЩ и други държави.


Това е вторият подобен проект. На 13 април Володин и лидерите на всички фракции в Държавната Дума предложиха въвеждане на ответни мерки срещу САЩ, но по-скоро като очертаване на възможни рамки, в които президентът Владимир Путин да избира какво и кога да приложи.


Този законопроект предвиждаше забрана и ограничения за вноса на определени стоки, спиране на сътрудничеството в редица области, ограничаване допускането до руски държавни поръчки или назначаването на чуждестранни служители от тези държави. Предвидено беше също отказ от изключителни права на запазените търговски марки на американци и повишаване на таксите за обслужване на американски самолети в Русия.


След силен обществен натиск отпадна идеята да се забрани внос на лекарства и медицинска апаратура от държави, въвели санкции, и да не се допускат чуждестранни журналисти да работят в Русия.

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 239 Весело

  Истински фашисти.

  Усещайки своята безпомощност прибягват до отчаяни мерки в стил за какво ни е р00сиа без нас начело.

  Хитлер сигурно е горд.

 2. 2 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2848 Весело

  Нека и в Русия са водещи в някаква област.
  Особено за затворите са много добри.

  подпис
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До сега екстрадиция зя българи искаха от Америка, сега вече и от Русия ще започнат да искат.

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  ГУЛАГ кога?

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Е нали санкциите на Запада бяха полезни за руската икономика? Трябва да ги награждават тези хора, а не да ги пращат в затвора.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на andy614
  andy614
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това ли измислиха като противовес на санкциите?! Да накажеш своя народ!

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Путин първо лиши мужиците от храна, а напоследък и от лекарства. А сега ще ги вкарва в затвора. Не е ли по-добре да възстанови трудовите лагери?

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Не понял.

  Нали санкциите бяха живителен балсам, лекарство, мощенстимул, оплодителна семенна течност за руската экономика?!

  Ерго, властите би трябвало да дават Путинска награда на ония, които ги прилагат, за да дръпне Русия с ускорени темпове напред, да детронира долара, да измести США от световната гегемония и пр. русофилски алабалализми.

  Я да чуем какво мисли Пионтковски по въпроса:

  "... вече повече от три седмици пропагандата на Кремъл не може да избере "правилния" тон, за да отговори на санкциите от 6 април, а напротив, изпаднала е в състояние да буксува, правейки постоянно политически и психологически грешки. Санкциите, казано най-общо и дори не точно санкциите, а просто рутинното прилагане на отдавна съществуващото законодателството на САЩ, нанесе болезнен удар върху най-уязвимите структури на системата на властта на Путин. Нашето духовно каляване, това което създава сцеплението в руското общество, почива на два задължителни постулата на вярата: има олигарси, които ограбват държавата, и национален лидер в продължение на 18 години, който води методична борба с тях и техните западни покровители. В този крехък когнитивен дисонанс страната живее през всичките тези 18 години, което, разбира се, е изключително технологично постижение на националното социално инженерство."

  Га-гааааа...

  Но има и още:

  "Първата спонтанна реакция на управляващите към прессъобщението на американското Министерство на финансите на 6 април беше възмущение от жестокото нарушаване на свещеното право на частна собственост на олигарсите в руския бизнес, осигуряващи десетки хиляди работни места на обикновените американци; внасяне в руската Думата на Закона за контрасанкциите срещу САЩ; изявления на високопоставени служители за готовността им да изплатят от руския бюджет финансовите загуби на 24-мата осветени и компрометирани от САЩ момченца олигарси."

  Хем тъй, хем инак.

  Олигарсите са "покровителствани от Запада" айдуци и мародери и святой Вова наш родной води люта битка с тях, но сйщевременно ще им изплати от хазната (разбирай, от поредния изтточен пенсионен фонд) загубите в резултат на неработещите санкции.

  Гы-гыыыыыыыы...

  Ето и източника, забавляйтесь:
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/osvetyavaneto-na-1-000-000-000-000-otmaknati-ot-ruski-oligarsi-v-sasht-predizvikaha-smut-i-dori-razkol-v-kremal

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Весело

  Точно така тагарищи, вкарайте в затвора всеки, който иска да запази бизнеса си на запад. Мъдро.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 10. 10 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Добра новина, а у нас кога ще се криминализира действия на мит'ряла осигуряващ данък Русия?

 11. 11 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Какви нови възможности за прибиране на чуждия бизнес под крилото на "силовиците" и чиновниците ще отвори този закон, чак свят да му се завие на човек.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 13. 13 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 291 Весело

  "Наказателна отговорност ще произтичат и от "умишлени действия", които подпомагат въвеждането на санкции срещу руски частни компании, публични субекти и граждани."

  Сега какво??
  Вовата на подсъдимата скамейка?!!?!
  Внимавай, Вова, ще те изпързалят тия!...
  Уж са от твоите, ама послее!...

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 14. 14 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1147 Весело

  Ушанките пак го отнесоха! Мъка драгинко!

  Имало едно време ссср...
 15. 15 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  "Текстът предвижда като наказания ... принудителен труд до 4 години"

  Честито! Фашистка Русия възстанови комунистическия ГУЛАГ.

 16. 16 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1147 Весело

  Петер Алтмайер им го каза в прав техст на ватенките, че санкциите ще останат до тогава, докато не бъде примахната причината за тяхното въвеждане! Честито!

  Имало едно време ссср...
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Каквито и санкции да им спретне англосаксонският империализъм ще е детска работа . Сега руснаците ще видят от къде изгрява слънцето . Такова скотско търпение имат , че чак си го търсят . Такива хора нито ги разбирам , нито ги жаля .

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#18] от "v.n.t.news":

  "Каквито и санкции да им спретне англосаксонският империализъм ще е детска работа ."

  Так и надо.

  Никой не може да санкционира руснаците повече от Путин.

  То е като проектите с европейско съфинансиране, ама наопаки: при проектите - местният реципиент дава 50,000, Европа дава 10,000; при санкциите - Америка бие на Русия два шамара, Путин й бие (пак на Русия) четири.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  "Европа дава 10,000" >> да се чете "Европа дава 100,000 (сто хиляди)"

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 492 Неутрално

  пРоссия.

  Ще важи ли за чужди граждани влезли в росията?!

 23. 23 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Народ от роби, безправни и зли ! Ето:http://rushist.com/index.php/russia/3507-kholopy-v-drevnej-i-moskovskoj-rusi-kratko Там пише, например:"Холоп считается не лицом, а вещью, частною собственностью наравне с прочим имуществом. Собственность холопа есть собственность господина; за действия холопа отвечает господин, кроме личной обиды холопом свободного человека, за которую обиженный мог, по уставу Ярослава, убить холопа, где бы его ни встретил. За немногими исключениями для княжеских и боярских тиунов, холоп не может быть свидетелем на суде, за убийство холопа или рабы виры нет, но в случае убийства «без вины «убийца платить господину урок да князю 12 гривен продажи (эта же пеня установлена в пользу князя за убийство лошади или скота). Сам господин, по-видимому, мог убить холопа, не подвергаясь никакой ответственности."
  —цитат от коментар 12 на balgariez


  На български не можеш ли?

 24. 24 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 584 Неутрално

  "Текстът предвижда като наказания ... принудителен труд до 4 години"Честито! Фашистка Русия възстанови комунистическия ГУЛАГ.
  —цитат от коментар 15 на spiegel


  Че той не е напускал Рашал Само дето сега му викат "Изправителна колония" (ИК).

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 25. 25 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Значи Путин е за затвора както разбирам. Той е най-големия помощник. Направо ударник!

 26. 26 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 301 Весело

  Америка бие на Русия два шамара, Путин й бие (пак на Русия) четири.[/quote]

  Е, те англосаксонците нали бият като гейове ? Нека сега Путин да им шибне един православен ляв . Никой не бие шамари по- добре от царь КаПут


  До коментар [#19] от "Norman Granz":

 27. 27 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Герман Греф трябва да е първия.В Кримнаш няма нито 1 клон на Сбербанк!!!

  харпун
 28. 28 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Асиметричен отговор... Това блокира логиката на ООН. Всъщност САЩ отдавна не се съобразяват с такива общи неща като - ООН , Юнеско и тн !

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ако го прилагат само за поданици на Московията - добре. Ама ако е за и за европейци и американци, представям си как повдигат обвинения срещу хиляди европейски политици и чиновници, хахаха.

  седеньето го зголемува задникот
 31. 31 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 268 Весело

  Супер! Остава да възприемат практиката на МОСАД в чужбина. И първо да минат през Батковината да приберат 240 разбойника от парламента.

 32. 32 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Каквито и санкции да им спретне англосаксонският империализъм ще е детска работа . Сега руснаците ще видят от къде изгрява слънцето . Такова скотско търпение имат , че чак си го търсят . Такива хора нито ги разбирам , нито ги жаля .
  —цитат от коментар 18 на v.n.t.news


  Да бе щом изтърпяха Борис Елцин. А при Путин ръст на икономиката само 2% ама ръст, разширяване на националната територия вярно с малко само с ЧЕЧЕНИЯ,АБХАЗИЯ, ОСЕТИЯ И КРИМ но все пак разширяване, не чувано геополитическо влияние, Е МИ ЕДВА ЛИ ЩЕ ЗАБРАВЯТ СКОРО КАКВО УНИЖЕНИЕ ПРИЖИВЯХА ПРИ ЛИБЕРАЛНИЯ Б.ЕЛЦИН

 33. 33 Профил на fuzzy
  fuzzy
  Рейтинг: 218 Неутрално

  И сега какво - ако аз съм CEO-то в представителството на някоя западна компания или банка в Русия, ще ме вкарат ли в затвора за това, че спазвам изискванията на компанията-майка, базирана в Германия (например)? Така написано от статията разбирам, че ако имам фирма, регистрирана в Русия, все едно съм задължен да купя / продам стока или обслужа трансакция на санкционирано лице. Ако пък откажа, ще ме вкарат в затвора.

 34. 34 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#32] от "madridchanin":

  Звучиш ми точно като селяните, които хвалиха Цеко Чоков, колко добър кмет бил и как се грижил за хората.
  Хвърлял им по някое крайшниче и ги пазел(уж)...от други като него.

 35. 35 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 762 Весело

  Тотално се обърках?!
  Хем се бият у гърдите, че санкциите НЕ им пречели, а даже им помагат, хем ще вкарват в конц-лагер 'виновните'?!
  И ако е така, то Путлер не е ли баш виновника?! :)
  Лошо :)
  Лошо е като се замисля, че децата и парите са им по Запада на който се дървят :)
  Най-забавно е по офшорните зони.
  Сещайте се, че откраднатот от ватенките е налято там, а там шефът е Чича ви Сам :)
  Да не стане така, че виолончелиста да олекне с неколко милиарда долара :)

 36. 36 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  разширяване на националната територия вярно с малко само с ЧЕЧЕНИЯ,АБХАЗИЯ, ОСЕТИЯ И КРИМ но все пак разширяване...
  —цитат от коментар 32 на madridchanin

  Ако една нация счита в 21-ви век разширяването на територията си с войни за голяма ценност, значи в социално и културно отношение е на нивото на Средновековието и трябва да бъде или унищожена, или напълно изолирана.

 37. 37 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  Е сега да изгонят Мерцедес,Форд,БМВ.....Ербъс и Боинг и да се връщат в робовладелския период.Путин е новият Ким......Честито на мужиците....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 38. 38 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  В руския парламент е внесен законопроект, предлагащ наказателна отговорност за всеки, който прилага или подпомага прилагането на санкциите срещу Русия, въведени от ЕС, САЩ и други държави след анексирането на Крим, намесата в Източна Украйна и опитите за манипулиране на избори и общественото мнение в редица демократични страни.
  ================================================
  По пътя на логиката - путин и фашисткия му режим попадат под ударите на този закон, защото:
  С действията си путин и фашисткия му режим не просто ПРИЛАГАТ или ПОДПОМАГАТ, а ПРЕДИЗВИКВАТ санкциите срещу расия.
  Т.е., ако не бяха действията на путин и фашисткия му режим - нямаше и да има санкции за расия.
  путин в наказателна колония, за 4 години!
  И освен това - на бунището на историята!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 39. 39 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 239 Любопитно

  Две думи - фашизъм и геноцид (над собственото население).

 40. 41 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 862 Весело

  Хи-хи!
  А, си купил за руски'нта "духи" от зарубежной аеродром, а са те пратили в прогулка в Сибире!
  Хак ве е 76.6-процентовия!

  Да разлая троловете!!
 41. 42 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#36:"ambros"][/quote]

  Да бе така е, ама сравни какво беше дереджето им преди това при Елцин, без санкции всички западни държави направиха огромни инвестиции и пак не чувана инфлация рублата 400 за доларче сега е 63% безработица 60%,разпадане и загуби на територии,никой не ги зачита за нищо, не че съм някакъв русофил а ма ги разбирам напълно защо искат Путин,който за втора година го обявиха за най влиятелния политик.Тази година Тръмп може да го изпревари ако Е.С. се огъне

 42. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Какво ще се церемонят, направо в Сибир да ги пращат. Те са свикнали така да се разправят с непослушните.

 43. 44 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 633 Любопитно

  А награди за лица, които нарушават санкциите ще има ли? Питам за едни едни руски тр0лчета от форума, които много им се иска за полежат в американски затвори. Пък току виж, накрая и US гражданство вземали. Нищо, че представа нямат от реална икономика, но ей така, да помогнат с каквото могат, на руските олигарси.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 44. 45 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Напълно правилен законопроект. Санкциите ощетяват Русия. Ако руски гражданин съдейства за санкциите, то съвсем естествено същият ощетява собствената си страна.

 45. 46 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Пак предозиране. Не е необичайна практика една държава да забранява да се прилагат от нейни субекти правни норми на други държави. Независимо от това изпълнението е насочено към индивидите, което е безумно. В Германия има подобен правен принцип, който обаче се прилага главно по отношение на юридическите лица, и в общи линии при всеки случай на спор нещата отиват в съда за тълкуване. Не е добра идея да се юрнат хората към затвора за нищо.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 46. 47 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Кремльовците съвсем изтрещяха...

 47. 48 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Пак предозиране. Не е необичайна практика една държава да забранява да се прилагат от нейни субекти правни норми на други държави. Независимо от това изпълнението е насочено към индивидите, което е безумно. В Германия има подобен правен принцип, който обаче се прилага главно по отношение на юридическите лица, и в общи линии при всеки случай на спор нещата отиват в съда за тълкуване. Не е добра идея да се юрнат хората към затвора за нищо.
  —цитат от коментар 46 на motochristo


  Естествено, че всеки отделен казус/нарушение ще се разглеждат от съда. Русия е правова държава и не прилага принципа на колективната отговорност, не поддържа тайни затвори или такива със "специален" статут като Гуантанамо.

 48. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Напълно правилен законопроект. Санкциите ощетяват Русия. Ако руски гражданин съдейства за санкциите, то съвсем естествено същият ощетява собствената си страна.
  —цитат от коментар 45 на Stanko


  Чакай бе, приятел, до вчера разправяше колко много ви помагали??? Сега, изведнъж, взеха да ви ощетяват... Хо-хо-хо, няма край мъката, кремльовска!

 49. 50 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 326 Неутрално

  [quote#48:"Stanko"][/quote]

  Какъв таен затвор сънуваш, след като и балалайки като теб го знаят?

 50. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#45] от "Stanko":

  "Санкциите ощетяват Русия."

  Верно ли бе, тавариш?

  Санкциите не ощетяваха ли една шепа олигарси-изедници, ограбили руския народ?

  Не си в час с тезисите на прокурова Чайка, ще мачкаш ушанка пред строя...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 52 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И сега какво - ако аз съм CEO-то в представителството на някоя западна компания или банка в Русия, ще ме вкарат ли в затвора за това, че спазвам изискванията на компанията-майка, базирана в Германия (например)? Така написано от статията разбирам, че ако имам фирма, регистрирана в Русия, все едно съм задължен да купя / продам стока или обслужа трансакция на санкционирано лице. Ако пък откажа, ще ме вкарат в затвора.
  —цитат от коментар 33 на fuzzy


  И аз не разбирам- ако е така, това означава че всички работещи в западни компании в Русия са между чука и наковалнята и може по всяко време да бъдат арестувани.
  Ако пък започнат системно да нарушават инструкциите на централите, самите големи компании ще трябва да напуснат Русия, за да не бъдат санкционирани в Европа и САЩ.

  Джуджето май е решило да ги отърве от всички капиталистически западни фирми- изедници и да ги връщата във времената на уравниловката

  Порусначен народ- слаба държава
 52. 53 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Ако го прилагат само за поданици на Московията - добре. Ама ако е за и за европейци и американци, представям си как повдигат обвинения срещу хиляди европейски политици и чиновници, хахаха.
  —цитат от коментар 30 на Пипера е много лют


  Представяш ли си и как ще започнат да ни екстрадират поради такива обвинения? Защото аз си представям.

 53. 54 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 326 Неутрално

  [quote#52:"mr_vach"][/quote]

  Който работи в западна компания и не доносничи на милицията е потенциален затворник...

 54. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  секи 4ти км

  А некои мислители мислели, че джендърски брак между Сталин и Хитлер,
  и последствията от такъв, са принцино невъзможни?

 55. 56 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  За вселената не е сигурно, но руската тъпотия е безкрайна! Това ще смаже и малкото останал читав бизнес, защото няма нито една читава руска фирма, която да не работи, я с западни елементи и детайли, я със западен софтуер, я със западни консултанти, я със западни клиенти. Сега тези хора са поставени под заплаха да не бъдат санкционирани и или трябва да скапят бизнеса си или да треперят кога ще ги пратят в Сибир.
  Путин отново набучи на руския крепостен - в пъти по-силни санкции отколкото самия Запад......................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 56. 57 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  "заплаха да не бъдат санкционирани"
  разбира се :
  заплаха да бъдат санкционирани.................. :)

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 57. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Нема консенсус сред другарите ви.
  Затова е проект.

  Болшинство доброжелатели твърдят, че санкциите стимулират нацията да излезе от стагнация и се уреди като в миналото (до велики сили).

  До коментар [#45] от "Stanko":

  Напълно правилен законопроект. Санкциите ощетяват Русия. Ако руски гражданин съдейства за санкциите, то съвсем естествено същият ощетява собствената си страна.

 58. 59 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1376 Весело

  До коментар [#45] от "Stanko":

  Станкооо "умен си като за трима". Русия без Запада не може да произведе нищо и не може да продаде нищо нищо (дори космическата им програма съществува, защото американците я издържат с покупката на двигатели). Ако се прекъснат връзките, за което този закон е предпоставка (защото всяко тъпо ченге/кгбе/фсб може да реши, че работиш с врага в полза на санкциите), то твоите крепостни братя ще минат на шишарки и корени. За теб е ясно (както и за всички руски тролове), че няма да се преместиш в Русия, но не ти ли е жал за тях....?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 59. 60 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Доста глупав закон, от който излиза, че в рушлямахирията има масова подкрепа за санкциите и дори организирано ги прилагат десетки хиляди местни граждани. Странно как точно тамошни санкцио-активисти не допускат чуждо финансиране или внос и внедряване на чужди технологии. Явно законът се пише за конфискация на нечий бизнес и активи. Чиста загуба на време.
  Най-правилно ще е да се отменят всички закони, закрият съдилищата и издигнат телени мрежи с ток и главорези около всяка губерния.

  Твърдяло се е навремето, че съветският глупак е най-големият глупак на планетата. Очевидно руският глупак ще разшири това предимство до Вселенски мащаби. При това отчайващо лидерче е напълно постижимо.

  Navigare Necesse Est
 60. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5802 Неутрално

  От широката руска душа може да се очаква всичко, пък и тя няма граници :)
  Това е добро продължение след като руската държава е единствената в света която създаде свои вътрешни войски (национална гвардия). Единствената държава, създала войски, които по дизайн ще действат срещу гражданите си...
  Всеки друг след това решение ще бъде изхвърлен от властта

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Между другото, днес директорът на МІ-5 се очаква да направи в Берлин интересно съобщение. ;-)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 63 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#48] от "Stanko":

  Добър аргумент. На никого не би дошло на ум. И би бил ефективен - основна мярка на борбата срещу санкциите - вкарваш си собственото население в затвора.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 63. 64 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#48:"Stanko"]
  —цитат от коментар 50 на bez_ime2
  Какъв таен затвор сънуваш, след като и балалайки като теб го знаят?[/quote]

  В Букурещ е открит тайният затвор на ЦРУ - https://www.dnevnik.bg/sviat/2011/12/08/1355615_v_bukuresht_e_otkrit_tainiiat_zatvor_na_cru/

  Жертви на изтезанията на ЦРУ ще съдят психолозите, изготвили програмата
  - https://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/14/2628247_jertvi_na_iztezaniiata_na_cru_shte_sudiat_psiholozite/

  Не ви е лесно, съчувствам ви.

 64. 65 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#32] от "madridchanin":Звучиш ми точно като селяните, които хвалиха Цеко Чоков, колко добър кмет бил и как се грижил за хората.Хвърлял им по някое крайшниче и ги пазел(уж)...от други като него.
  —цитат от коментар 34 на foreverman77


  Извинявай ама понякога имам чувството че пишете на друг език и не ви разбирам. КОЙ Е ЦЕНКО ЧОКОВ??ЗА КАКВИ СЕЛЯНИ СТАВА ВЪПРОС??КАДЕ? КАКВО? И КОГА? Да не би още някой да мисли като мен не знам? Е! Предположих че не съм открил Америка

 65. 66 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  До коментар [#45] от "Stanko":"Санкциите ощетяват Русия."Верно ли бе, тавариш? Санкциите не ощетяваха ли една шепа олигарси-изедници, ограбили руския народ? Не си в час с тезисите на прокурова Чайка, ще мачкаш ушанка пред строя...
  —цитат от коментар 51 на Norman Granz


  Доколкото си спомням форумните другари с руско самосъзнание обясняваха цяла година как санкциите всъщност помагали на россияните да развиват икономиката си и да се самозадоволяват ( вероятно с пирожки, картошки, кореняци и самогон).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK