България търси "газова прошка" - първите коментари в Русия за идеите на Радев

България търси "газова прошка" - първите коментари в Русия за идеите на Радев

© Associated Press"България опитва да си заслужи "газова прошка" от Русия", "Президентът на България временно заобича Русия заради газа" и "Газово дежа вю" - това са част от първите коментари в руските медии по повод предложението на гостуващият от днес в Русия български президент Румен Радев да се съживи идеята за преки доставки на руски газ през Черно море до българския бряг.


Тонът на коментарите се движи от унизително отношение към България до припомняне, че в парламентарна република със силна роля на правителството Радев няма почти никаква дума за изпълнителната власт и че ходовете му в Москва приличат повече на опит да се представи в родината си като някаква политическа алтернатива на мнозинството.


Освен това подкрепата му за АЕЦ "Белене" ("защото няма как да се построи без участието на Русия") и лансирането на идея за "Български поток" през Черно море идват малко след съобщението на енергийното министерство в София, че от 2020г. България може да започне да получава първия природен газ от Азербайджан (на 13 юни министър Теменужка Петкова ще е в Баку за конференция "Южния газов коридор и енергийната сигурност на Югоизточна Европа) и малко преди очакваното за 24 май съобщение от Брюксел, че след 7 години разследване има споразумение с "Газпром" да направи отстъпки от досегашната си политика и ценообразуване в Източна Европа.
Изданието "Взгляд" използва силно саркастичен тон в коментара си като заявява, че "българите опитват да скочат на потеглящия руски газопровод". В текста се говори, че е ирония на съдбата фактът, че "именно такъв газопровод Русия искаше да строи преди броени години, но София предаде Москва и под натиска на САЩ забрани строителството".


"При какви условия Русия би простила на България и би дала разрешение за подобен газопровод?", пита "Взгляд", където определят думите на Радев като "откровено анекдотични" и твърдят, че България щяла да получава по 3 млрд. долара всяка година от транзит на газ. (Бел. ред. - това прилича на думите на Путин в България от 2010г., за 2.4 млрд. долара приход от транзит, но тогава ставаше дума за невероятните 63 млрд. куб. м газ годишно и за 15 години период от началото на експлоатацията, в който българите нямаше да получават нищо; никой не е оповестявал официално колко би бил приходът на България, но за близки до реалността се сочеха газови обеми поне 4 пъти по-малко и суми в рамките на не повече от 60-70 млн. долара годишно).


"Взгляд" възниква преди 13 години като опит да се конкурира с авторитетни издания като "Ведомости" и "Комерсант", но бързо се превръща - по признание на бившия му главен редактор Александър Шмельов - в един от най-активните рупори на пропагандата на Кремъл. През 2007-2008г. името на "Взгляд" става нарицателно за този тип употреба на медиите, включително защото в планирането на работата му участва и Алексей Чеснаков, зам.-ръководител на управлението за вътрешна политика към президента Путин. От август 2017г. изданието е под контрола на Експертния институт за социални изследвания, свързван с администрацията на президента на Русия.


София да даде гаранции, че няма да стане като с "Южен поток"


След като изрежда различните несигурни варианти за руски доставки до България по сега известните проекти, "Взгляд" заключава, че "шансовете Русия да промени маршрута [на втората тръба от "Турски поток] са крайно малки дори заради негативния опит от участието на България в "Южен поток". "България се демонстрира като несамостоятелна страна. Преди 4 години се договорихме за всичко по "Южен поток", българите издадоха разрешение за строителство... И изведнъж пристигат американски сенатори, преговарят с българите, те оттеглят решението си и целият проект се закрива", припомня Игор Юшков от Фонда за национална енергийна сигурност (ФНЭБ) на Русия.


Според него докато ръководещите проекта от българска страна не дадат гаранции, че един нов проект няма да бъде провален, Русия едва ли серизоно ще обсъжда "Български поток". "Естествено, с американците сега никой няма да разговаря, но ще трябва да има поне гаранции от ЕС, че няма да пречи на такъв проект", допълва Юшков.


Той смята, че Радев сега повдига въпроса, защото има минимален шанс за възраждане на "Южен поток" заради умишлено - според него - бавното строителство на втората тръба на "Турски поток". Все още не е определено къде ще излезе тя на турския бряг и не е премината точката, отвъд която не може маршрутът в Черно море да завие към България. В момента гигантската платформа, която полага тръбите, не е в Черно море и ще се върне да продължи работа след няколко месеца.


Но София трябва много да се постарае, пише "Взгляд", за да се включи Русия отново в цялата тази история. "Българите трябва политически да играят на страната на Русия. Например, ако гласуват против продължаване на санкциите на ЕС, това ще гарантира на България газова тръба. Но те няма да го направят. Самата България не иска нищо да прави", смята Юшков.


България може да чака каква ще е съдбата на "Северен поток 2"


Според него по-вероятно е България да изчака да приключи спорът за "Северен поток 2", за да получи свой газопровод с усилията на германците. "Когато стане ясно, че "Северен поток 2" ще бъде реализиран, българите ще започнат да преговарят с Брюксел с аргументите, че, виждате ли, щом германците си построиха директен газопровод, значи това не е политическо оръжие на Русия, а икономически проект. Следователно, тръба може да се строи към всяка страна в рамките на общото законодателство на ЕС, включително към България. Ако Брюксел приеме тези доводи и даде формално одобрение за българска тръба, това ще е сигналът за Русия, че може да поднови преговорите с България."


Алексей Гривач, колега на Юшков от ФНЭБ, припомня на руската аудитория, че думите на Радев не са достатъчни и са необходими действия на правителството в София. Пред РИА "Новости" заместникът на генералния директор на ФНЭБ по газовите проекти заявява, че "президентът на България по никакъв начин не може да повлияе на този процес, въпросът е в компетенцията на правителството на Бойко Борисов, който навремето под натиска на Брюксел и Вашингтон отказа да даде разрешение за "Южен поток". България щеше да бъде осигурена не само с преки доставки, но и щеше да повиши транзитния си статут."


"Не съм уверен стигат ли на българските власти сила и воля да се противопоставят на външен натиск, за да се договорят с Москва и да предоставят всички необходими решения и гаранции за развиването на инфраструктурата на своя територия. Определени крачки в тази посока изглежда все пак се правят", допълва Гривач.


Това е опит за алтернативен дневен ред за България


Политологът Юрий Квашнин също коментира пред телевизионния канал РЕН ТВ, че основната власт в парламентарната република България е на премиера, а той не се е изказвал в подкрепа на "Български поток" и се придържа към антируски позиции. "Ще излезе ли нещо от всичко това е голям въпрос."


Квашнин твърди, че на Балканите са изнервени от несигурността около транзита през Украйна след изтичането на договорите между Киев и Москва в края на следващата година и продължаващата неяснота около втората тръба на "Турски поток".


Думите на Радев не изразяват някаква консолидирана позиция на цялото българско ръководство. Той е в своеобразна опозиция на кабинета и трябва да предложи на българите някакъв дневен ред, алтернативен на този на правителството, следващо фарватера на Брюксел, допълва политологът, завеждащ сектор издледвания на Европейския съюз към Института за световна икономика и международни отношения на Руската академия на науките.


РЕН ТВ принадлежи (82%) на Националната медийна група (НМД), а вторият акционер е имотното дружество на СОГАЗ - застрахователната компания на "Газпром". Председател на Управителния съвет е бившата прочута гимнастичка и руски депутат Алина Кабаева. Телевизионният канал твърди, че има над 113 милиона зрители предимно в бившия СССР. Репутацията му е на разпространител на псевдонаучни, сензационни и конспиративни истории.

Ключови думи към статията:

Коментари (247)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5525 Неутрално

  пРезидента се е изхвърлил яко.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Срам за български офицер и генерал.

 3. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 5 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  Падението на руският резидент няма граници! Само Гошо Тарабата и бай Тодар са били по-големи национални предатели от този. Но даже и бай Тодар не са го подлагали на такива унижения като льотчика.

  Пазете се от доносника vesolr
 5. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 7 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Унизителна визита

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 8 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  ЕС и САЩ налагат икономически санкции на Русия, а тоя им е контра!
  Гоце, БСП и този палячо не разбраха, че мястото на България е в Европейския, а не в Евразийския съюз!

  И ние със сигурност виждаме само "върха на айсберга" на руското влияние у нас. Успяха да се намесят в изборите в САЩ и направо не ми се мисли, какво е в България...

 8. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Летеца е позор за всеки българин с чест и достойнство!!!

 9. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Ебати карикатурата..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 11 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Викам да възродим и писамцата до руските другарчета, а г-н Радев

 11. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 13 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Кремльовците се отнасят с Летчика като изтривалка... А, родните рубладжии са много горди от тази му визита, хо-хо-хо!

 13. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  Радев е голям мазохист. Руснаците го хокат , карат му се , подиграват се с него , а той им лиже подметките. Плюят го , а той приема плюнките като Божа росица.
  Този човек няма капка лично достойнство , а го избрахме за президент.
  Срам, срам, срам за България!

 14. 15 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Най- важната задаà на "нашите" "политици" е да се доказват като безпрекословно
  верни васали/слуги/роби пред "големите началници".
  Вместо да се старае да защити държавният интерес, тоя тръгнал да търси прошка.
  Позор!

 15. 16 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  За съжаление, България никога не е имала по раболепен, по-скрит предател и по-долен слуга за президент

 16. 17 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5525 Неутрално

  Да искаме прошка и да чакаме прошка от русия, че ни е яхала толкова много години. Ужас, унижение и безсрамие.

 17. 18 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Защо всички рубладжии като чуят Белене или руски газ се надървят като пубертети пред порно филм

 18. 19 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Любопитно

  Простотията е уникална. България плаща за всеки кубичен метър газ хиляда лева.
  За какво да иска прошка, да не би да е крала газа?

 19. 20 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  С такъв "президент", не ни трябват врагове

 20. 21 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Явно всички са хванали за мезе шофьора на на п@тки.

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 21. 22 Профил на Адвокат на дявола
  Адвокат на дявола
  Рейтинг: 277 Весело

  Добре де, поне за президеншата не написаха ли някой положителен коментар?

  The Tenth Man
 22. 23 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Б@хти и евтиния продажник си имаме за президент

 23. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 25 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Всеки може да види разликата межу т.н. ген радев и ген. Колев... Единият е истински патриот, а другуят - московска креатура...

 25. 26 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  СЛУГА, не президент.
  Срам и гнус.

 26. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 28 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Радев е голям мазохист. Руснаците го хокат , карат му се , подиграват се с него , а той им лиже подметките. Плюят го , а той приема плюнките като Божа росица.Този човек няма капка лично достойнство , а го избрахме за президент.Срам, срам, срам за България!
  —цитат от коментар 14 на tacheaux


  Може и други неща да правят, ама Летчика да го е срам да си каже...

 28. 29 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Нали не харесвахте Плевнелиев? Бил унижавал България? На ви сега.

 29. 30 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Егати унижението! Прибирай се и хвърляй оставка(или каквото е там) и дим да те няма№

 30. 31 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Тцъ, тцъ. Срам и позор. Български държавен глава да се гъне така. Кой го знае утре какво ще прави на черджето пред Путин.

 31. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  До къде я докарахме с българската сервилност. Трябва да се извиняваме на руснаците , че купуваме най-скъпия газ от тях.

 32. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Летчика задмина и Гоце по ибрикчийство...

 35. 36 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Този предател трябва да го чакаме на летището с камъни, като се върне.
  Думи нямам за неговото слагателство и раболепие.

 36. 37 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Че си е руска пляска всички знаем, но защо целият народ нагъзва тая фуражка.
  Дееб@...

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2455 Весело

  Ааааахахахааахаха.............................

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 39. 40 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  И тоя е бил генерал и командвал въздушните ни сили. А сега е президент.

  Никакъв българин не може да бъде някакъв човек, който си предава държавата на руснаците. Никакъв.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Жалка история. Направо да врътне една с***ка на Путлер и да се приключва.
  —цитат от коментар 38 на Viva la Evolution


  Вицето ни е по тая част, радеф е по либовната игръ, той ги възбужда, вицето ги довършва на колена.

 42. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#10] от "Darth Plagueis":

  Карикатура,ама гласувахте за него!

 43. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4261 Неутрално

  Унизителна визита
  —цитат от коментар 7 на neut


  То беше ясно , че ще е унизителна и въпреки това резидентът я предприе.
  Слугите са винаги мразени и презирани. Но като мазохист униженията на които е подложен вероятно му носят някакво удовлетворение.

 44. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#22] от "Адвокат на дявола":

  Коя е президентшата?!Десита или Йотова?!

 45. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#25] от "bez_ime2":

  Парадоксалното е,че Колев е роден в границите на Русия(бесарабски българин е)а Радев е уж роден в България.

 46. 47 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  И тоя е бил генерал и командвал въздушните ни сили. А сега е президент.Никакъв българин не може да бъде някакъв човек, който си предава държавата на руснаците. Никакъв.
  —цитат от коментар 40 на Yard


  Не бива да се нарича руския послушко "президент". Руски резидент и руски прислужник. Това е истинската длъжност на тав. Румен Радев. Но.... както каза един форумец тук, дори и за "резидент" Радев вече не става. Той беше понижен в длъжност лично от кагебейският поп, който за ужас и срам на България публично наби канчето на прислужника.

  Пазете се от доносника vesolr
 47. 48 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  [quote#42:"nikolay."][/quote]

  Вицето е само подгяваща ...

 48. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#43] от "yanne":

  Последно си спомням, че Баце си присвои тази заслуга. Аз за отрепки не съм гласувал никога. Нито за генерали.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  След изцепките на т. нар. руски патриарх (малката буква е умишлено използвана) по 3-ти март в България, всеки достоен български Президент би отменил посещение в Русия! Този е Гоце - 2!

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 52 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Прошка на гАзъ, или газОвая прошка?

 52. 53 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Путн каза, че азбуката е дошла от "македонската земя", патриарха им хока Радев като малко дете, а тоя лази! Какъв президент и генерал може да е?!

 53. 54 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Аз пък не видях нещо унизително в цитатите. Просто руската гледна точка без излишни увъртания.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 54. 55 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Неутрално

  Офицерът Гундяев (известен още като патриарх Кирил), биеше по масата и хокаше льотчика, като някакъв съгрешил манастирски послушник. Утре в Сочи, друг офицер го поема и кой знае какво ще му правят... Голям пробив, голям срам.
  Я да праща и Йотова, да пада на колене и да целува, че само с коремни не става...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":

  Е,Радев не е президент,а резидент,и достойнство не ще да има.Сигурно и Десита му се смее и го презирс,като го гледа как се гърчи.То направо е за съжаление!Дори Юда Искариотски е бил по-достоен май!

 59. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  Кремъл търси газова реабилитация - това е по - точното заглавие ! И ако въпросната персона е ясна, то също толкова ясна е и другата персона в Банкя - надпреварват се кой повече да унижи държавата пред руските олигарси, за да ги посипват с жълти стотинки за слугинската им роля и да се подиграват с продажността им !
  Срам за Българщината !

 60. 61 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Връщам си медала от Националния шампионат по изящно сквернословие. И се отказвам от титлата. Наистина не знам толкова обидна дума...

 61. 62 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 296 Неутрално

  ТАЗИ МЪЖКА ПРОСТИТУТКА Е ТРЪГНАЛА ДА СВОДНИЧИ НА БЪЛГАРИЯ!!!! С КАКЪВ АКЪЛ И КАКВА НАГЛОСТ? БЪЛГАРИЯ НЕ Е СТРАНА-ПРОСТИТУТКА, БЕ, ПЕЗЕВЕНК НА ДЪЩЕРЯ СИ!!! БЕСЕН СЪМ. КАК МОЖЕ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ДОСТАТЪЧНО ОБИДНА ДУМА?
  —цитат от коментар 51 на gr52


  Колега, не се вълнувайте толкова, чакат ни още много унижения с този президент...

 62. 63 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Истината е, че Радев стана президент с любезното съдействие на Бойко Борисов. Какви са причините не е ясно.

 63. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#57] от "yanne":

  Теб и друг път съм те карал да си докажеш твърденията и винаги си се пръждосвал като бит п..ст, какъвто си.

  ДСБрите НЕ гласувахме. Баце каза, че той е решил да даде този пост на БСП, за да не се концентрира власт в него. Това са фактите, това са изводите и от социологическите агенции на екзит пола.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 65 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Не очаквах че ще има по-голямо падение от това агент Гоце да бъде президент. Сега той е надминат от Радев. Срам!

 65. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#54] от "schwimmwagen":

  Ами то унизителното е,че руската гледна точка идва от устата на ТОВА,дето в момента заема поста "президент на България"!

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  И ТОЗИ Е ИЗБРАН ЗА ДА БЪДЕ

  "ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ"!!!

 68. 69 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#63] от "palav_nik":

  Ааа,никой не ви би да глсувате за Радев!Не ни изкарвайте виновни!Определено смятам,че Цачева не би стъпила в Русия,нито би се излагала така.Определено смятам,че Оня С Антената на главата не би стъпил в Българя,камо ли да си позволи да хока Цачева така.Но,на първо място никой не би го.поканил(именно Радев покани Гундяев)!Гласувахте за Радев,сега питате що ви е кафяво в гащите-ами кафяво е, щото се изпуснахте.И не е виновен друг!

 69. 70 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  СЛУГА, не президент.Срам и гнус.
  —цитат от коментар 26 на tolex


  Отношенията господар - слуга се виждат в пълната си красота при руския прислужник тав. Радев. Слугата слуша, кима с глава, изпълнява и мълчи, дори когато го ругаят и унижават. Точно това прави руският резидент (слуга) Радев - слуша, кима с глава и мълчи. От време на време се извинява за някакви въображаеми грехове на родата си и народа. Ако не прави тези унизителни неща, ще го сполети това, което се случва на слугата, когато се обажда и не изпълнява - ще бъде изритан от поста си, на който са го назначили господарите му в Москва.

  Пазете се от доносника vesolr
 70. 71 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Ааааахахахааахаха.............................
  —цитат от коментар 39 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Радвам се, че си с нас и че разбираш.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 73 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1230 Весело

  "При какви условия Русия би простила на България и би дала разрешение..."
  Е, съвсем ясно какви условия.
  Сто тояги наголо, по наличния там румен задник и после да каже три пъти "Отче наш" пред православния "жезъл" на Гундяев.....

 73. 74 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  България щяла да получава по 3 млрд. долара всяка година от транзит на газ.
  —цитат от коментар 0 на матряла


  3 милярда $ е анекдотично, 3 милярда рубли - реалистично.

 74. 75 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#57] от "yanne":Теб и друг път съм те карал да си докажеш твърденията и винаги си се пръждосвал като бит п..ст, какъвто си.ДСБрите НЕ гласувахме. Баце каза, че той е решил да даде този пост на БСП, за да не се концентрира власт в него. Това са фактите, това са изводите и от социологическите агенции на екзит пола.
  —цитат от коментар 64 на Darth Plagueis


  Ами то може ли да се преживее позора, да си гласувал за такъв???

 75. 76 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Възниква един много важен въпрос:
  Кой представлява интересите на българският народ - Правителството или Президента.
  Лично аз смятам, че трябва да е Правителството, защото не сме президентска република.

 76. 77 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  "Ааа,никой не ви би да глсувате за Радев!"

  Специално аз не съм гласувал за него. Нито пък за кака Цецка. Но Борисов направи всичко възможно, за да спечели.

 77. 78 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2721 Неутрално

  До коментар [#8] от "popovski31":
  направо не ми се мисли, какво е в България...

  В България си имат:
  президент
  министър-председател
  цяло народно събрание – всичките партии вкупом

  Какво му трябва на руския ботуш повече?

 78. 79 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#64] от "Darth Plagueis":

  Няма такова нещо,пак си измисляш!30% от гласувалите за Трайчо (това си бяхте вие,костовистите) на втория тур гласуваха за Радев!Това е факт и статистика.Атанас Атанасов с целия си акъл каза,че онова ново тогава творение-("Народна Република" ли беше) се целило в "десните,гласували за Радев" !Аз си спомням как се радвахте тук!И Плевнелиев как Кънев го прецака(Самия Плевнелиев си го каза) .

 79. 80 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1467 Любопитно

  Кучетата си лаят, керванът си върви...

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#77] от "palav_nik":

  Специално "ти" може и да не си,но костовисите гласувахте!Шото Борисов ви обеща да подаде оставка!Пак ще ти напомня думите на Атанасов, че поредния, тогава Проджект НР,се "целил в десните избиратели,гласували за Радев" .Рова сте си пак Вие,,костовистите.

 82. 83 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  тоя е тръгнал с големи крачки да настигне ГОЦЕ

  мисля, че ще успее

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 83. 84 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  До коментар [#51] от "gr52":

  Прекалено са ти остри репликите.....

  Bukalemun
 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 929 Любопитно

  До коментар [#77] от "palav_nik":

  И какво направи?Едно гооооолямо нищо.Радев президент.

 88. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 90 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 431 Неутрално

  О, неразумни и юроде!

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 90. 91 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 242 Любопитно

  "...България щяла да получава по 3 млрд. долара всяка година от транзит на газ..."

  Това е някаква умопомрачително невъзможна сума ?!?? Целият дебит на природен газ, консумиран от целият ЕС и държавите-кандидати да се транзитира през България - пак по цените за транзит в момента не може да се спечели подобна сума...

 91. 92 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 929 Любопитно

  До коментар [#43] от "yanne":

  Абе те че гласуваха,гласуваха.Сега обаче ни натрапват опорната точка,че Цачева била неизбираема.Някой,някога обясни ли защо Цачева е неизбираема?

 92. 93 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Следващата визита на български държавен глава трябва да е след поне едно 50 години.
  Руски такъв тука по-добре да не идва. Много здраве на руската държавна "преса"от България.

 93. 94 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 595 Неутрално

  пРЕЗИДЕНТ Фърчилков в благородно съревнование с баце кой е по-голям рублофил! ДГД и за двамата.

 94. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Възниква един много важен въпрос:Кой представлява интересите на българският народ - Правителството или Президента.Лично аз смятам, че трябва да е Правителството, защото не сме президентска република.
  —цитат от коментар 76 на atmanpg


  Защо се опитваш да отклоняваш вниманието? Мислиш ли, че ще има човек, който да не разбере или човек, който да забрави?

 95. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#79] от "yanne":

  "ГЕРБ са загубили президентските избори миналата есен, защото не са искали да ги спечелят. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който говори пред конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.

  "Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим. Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията“, уточни премиерът."

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 97 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1467 Весело

  https://bg.rbth.com/живот/327445-ako-trump-zhiveeshe-v-rusiya

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 99 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Коментарите от руска страна били унизителни? А това, че трима американски конгресмени пристигнаха в България и затвориха "Южен поток", не е? Хайде бе!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 99. 100 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 242 Любопитно
 100. 101 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  "И какво направи?Едно гооооолямо нищо.Радев президент."

  За някои може и да е президент. За мене е никакъв. Пенсиониран военен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK