Как в Москва превърнаха "пробива" на Радев в пробив на Русия в световния ред

Как в Москва превърнаха "пробива" на Радев в пробив на Русия в световния ред

© Associated PressПосещението на президента Румен Радев в Русия, срещите му с президента Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев, както и предложенията му да се строят АЕЦ "Белене" и нов газопровод до България през Черно море бяха отразени изключително като кратки новини от събитията. Малкото коментари се появиха по периферни издания с приблизително едно и също послание - българите, които ни предадоха, опитват сега да поправят грешката си, но от Радев не зависи почти нищо в управлението на държавата, а и ние вече им нямаме доверие.


На този фон се откроява коментарът за РИА "Новости" на Виктор Мараховски, който още преди българската делегация да отпътува от Сочи написа, че визитата на президента е потвърдила, че Русия е нанесла "удар по глобалната йерархия" и "принуди европейците да приемат страшното".


Мараховски е външен, но редовен автор на агенцията, която е част от холдинга "Россия сегодня", създаден за разпространяване зад граница гледната точка на Кремъл. Статиите му са със заглавия от типа на "Европейски медии: Русия стана последната надежда на Запада" и "Американките са твърдо решени да сложат край на световната лидерска позиция на САЩ".
"Дневник" избра основните моменти от текста, за да представи на читателите си как продължават да гледат на България в определени среди в Москва и как визитата на българския президент се представя като доказателство, че Русия е разрушила "глобалната йерархия" на американското и западно господство.


С характерния си тон Мараховски обявява в началото на коментара си, че президентът Радев "неочаквано се открои в колоната от чуждестранни ръководители, пристигащи в Сочи", и че интересното не са призивите му за енергийните проекти. А това, че те идват само няколко години след като "България героично се отказа от АЕЦ "Белене" (за което ни плати над 600 милиона евро) и смело показа европейска и натовска солидарност, отрязвайки се от "Южен поток" (и отказвайки се по приблизителни изчисления от половин милиард долара годишно)". (Бел.ред. - макар да се подготвяше 15-годишен период без плащания за България от транзита, възможните приходи за българския бюджет от този проект така и не са обявявани официално, поради което спекулациите се движат от стотици милиони до 3 милиарда долара годишно; потенциалната сума едва ли щеше да надхвърли 70-90 милиона долара след 2030 г., и то при пренос на невероятните над 63 млрд. куб. м газ годишно).


"Та ето всички, които направиха това "с гордост" по думите на Радев, са същите български чиновници, които сега отново искат да дружим. Въпросът е какво толкова се случи за три години и половина с младата европейска демокрация, та целият ѝ елит взе че се засрами от онова, от което доскоро се гордееше", пита авторът.


Според него през 2014-2015 г. в Европа масово смятали, че Русия е натикана в ъгъла заради наглостта си в Украйна, че тя послушно ще продължи да пренася газ през Украйна и не е изключено да предаде Крим на НАТО и да плаща репарации.


"Не че България се радваше от това. Не, нямаше никаква радост от това, че страната, мечтаеща да стане газов хъб, не стана нищо. Никакво разбиране, че родината ти остава в безнадеждната периферия на военно-политическия блок и от нея с дивашки темпове ще продължи да бяга всичко младо и перспективно.


Но националните елити от времето на "глобалния Фукуяма" са интересни именно с това, че се научиха да живеят и да се радват в състояние на безнадеждност. Да, живееш в периферията. Да, населението ти намалява. Да, всички решения ги взимаме ние, но можем само да се подредим в глобалната йерархия на Белия господар, проявявайки покорност и усърдие. Но, първо, нищо не можеш да направиш. И, второ, Белият господар не обръща внимание на онези, които са покорни и усърдни. А значи можете да си стоите там, където ви е мястото, и поне да градите лични планове за бъдещето.


Затова българското ръководство, без да се замисли, се отказа и от "Белене", и от "Южен поток". Не защото не му трябваха пари, а защото много добре усвои философията по принципа "По-добре синигер в ръката, отколкото орел в небето" и "Щастието идва с това да не дразниш началството". И се гордееше с това, че е успяло да нанесе на страната си вреда не просто покорно, а демонстративно - показвайки солидарност и жертвоготовност. Защото лично на всеки министър или депутат, участвал в процеса, се отчиташе покорността и се откриваше възможност за бъдеща кариера в структурите за управление на света. В ЕС, НАТО, ООН или дори в корпорации - много са възможностите (да не забравяме, че такова ненормално количество международни организации бяха нужни и за това да бъдат поощрявани и устройвани националните елити)."


Тук авторът стига до откритието какво се е променило спрямо 2014 г. и то е, че "елитите на малките държави изведнъж установиха, че йерархията, на която се кълняха във вярност, съвсем не е толкова глобална, може би дори се разпада и вече не е ясно на коя точно част да се кълнем. Както и какво ще се случи, ако днес се закълнат на едни, а утре вземат връх други?"


Затова със скърцане на зъби тези елити започнали да си спомнят "екзотичното, забравено и дори плашещо понятие "национален интерес", допълва Мараховски за читателите на РИА "Новости". "И логично в процеса на спомняне за суверенитета несъстоялите се послушници на Глобалната Империя на Белия господар неочаквано за себе си се оказват в Русия", която била ликвидирала глобалната йерархия.


"Разбира се, малко срамно е да признаваш, че многократно стъпкваната Русия, над която в източноевропейските столици доскоро беше модерно да се надсмиваш, се оказа права. (...) Но щом германската преса пише за канцлера Ангела Меркел, че "докато американският президент разтърсва света, тя се обръща към стабилен партньор като Русия", то няма от какво да се срамуват елитите на малките държави", е заключителното внушение на Мараховски.

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Летеца обслужи кремълската пропаганда пълноценно, искрено и вероятно безплатно!
  Позор!

 2. 2 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Срам ме е от този льотчик!

  Подпис - електронен ;)
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Почакай с оценките още няколко дена да видим какво ще стори другият.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  Не,че Радев не обслужи Москва като елитна компаньонка,но "пробив" изключително прсилено!В Русия бяха Меркел и Макрон(след Радев).Те са пробива!Нека не придаваме влияние на Радев,каквото той няма!

 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Браво на Радев, с Русия следва да имаме добри взаимоотношения. Иначе руснаците много се лъжат, ако си въобразяват пробив някакав си. Българската политическа класа е без изключение продажна и техните,руските мангизи трябва да са по големи от западните грантове за да се надяват на пробив.

 6. 6 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 375 Неутрално

  За съжаление, унижението, което получи Радев, а след няколко дни и Борисов, ще е по-тежко за нас - нормалните граждани!!!
  И с цялата си наглост и Радев, и Борисов, приемат европейски пари, които дават на Русия!!!Не за плюене, а за затвор са и те и всички в днешната бг политика, защото няма нито един, който да има достойнство и истински патриотизъм, а не да защитава руски териториални и икономически интереси!!!
  Отврат!!!!

 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 830 Неутрално

  саглавия от типа

  Дневник малко пооправете правописа.

  Иначе статията на Мараховски показва, че на Кремъл нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

 8. 8 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1115 Любопитно

  как казва народът: всяка коза за свой крак !
  важи разбира се и за Радеф и Баци !

  ПС: навремето дойде МакКайн и наби канЧето на Шишарски, да видим сега кой ще натупа гореспоменатите деликвенти !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3979 Гневно

  Много правилно са ни нарекли "руски компаньонки"!Фатмака РадеФ само доказа че е послушен колхозник!!!Без грам мисъл(собсвена) под фуражката!И за приклякането си получи само усмивка от ПутеВ!Жалки и безгръбначни родоотстъпници са и РадеФ ,Р.Петков,Бялата златка,банкянския бостан.....Нинова......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 10. 10 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Стига глупости Дневник, Путин се срещна с Меркел, преди да се срещне с Борисов, сега му предстои среща с Макрон.
  За какви пробиви на руската политика, чрез срещата с българския президент, на световната сцена говорите?! :О

 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5034 Неутрално

  БОЛШОЙ ТЕАТЪР
  КРИЗИСЕН ПУТИНСКИ ПиАр за вътрешно руска употреба.
  Навсякъде по света са наясно, че тукашните РУБЛАДЖИИ по върховете на властта са ПУТИНСКИ МАРИОНЕТКИ, които скачат според това как от КРЕМЪЛ ще им дръпнат конците.
  В днешният век на глобалният Интернет, дори и в Русия, не се залъгват относно значимостта на тези ПУТИНСКИ „успехи”


 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Нашият президент е толкова значим, че неговото посещение в рашка е пробив в световния ред. Не такова е било намерението на списващите, но това се е получило.

 14. 14 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Гимнастикът е от женски пол, ясен е вече. И Филията с Мас ще се разкрие след 1 месец.

 15. 15 Профил на spaceman
  spaceman
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Чудя ви се, защо си хабите нервите да анализирате писанията на болни мозъци? Те живеят в паралелни светове, обличат децата си във военни униворми, говорят само за войни и жертви! Все не сме им се отблагодарили подобаващо, все не сме им се поклонили достатъчно дълбоко! Половин милион се преселиха в България и заедно с местните им слуги не позволяват на страната ни да се откъсне от смъртоносната прегръдка на братската "любов"! Не им стига дето владеят 1/4 от българската имономика, искат раболепие! Е няма да им се получи. Точно заради имперската грандоманщина, преди да ни налапат напълно, глиненият колос пак ще се катурне.

 16. 16 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 944 Неутрално

  От приказките на Мараховски установих, че е зле да се кланяш на Запада, но е добре да се кланях на руския цар. Какво лично мисли субекта няма особено значение ... "Наръчник на империята: 101"

 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Резидента го наехаха през март и толкова му хареса, че отиде на място да го наехват.

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  Благодарим ти Баце, че съживи изпадналата в ступор БСП и подари президентство на Корнелия. И още има симпатични типчета, смятащи ГЕРБ и Баце за опоненти на комунистите.
  /настроение - погнуснено/

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 19. 19 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 609 Весело

  До коментар [#10] от "Chubachubs":

  Ми явно за рашките Радев е по-влиятелен от Меркел и Макрон взети заедно :D

 20. 20 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1162 Весело

  От 3 март насам с всеки изминал ден изглежда все по-жалък!

  Цял живот с фуражка да ходиш,
  да те сочат навсякъде с пръст,
  гаден фатмак да те наричат,
  да си правят с тебе та**к!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  и предложенията му да се строят АЕЦ "Белене" и нов газопровод до България през Черно море бяха отразени изключително като кратки новини от събитията.
  _______________
  Е това си е голям пробив в реда на либертоносното задкулисие!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1115 Любопитно

  До коментар [#6] от "chinaski":

  За съжаление, унижението, което получи Радев, а след няколко дни и Борисов, ще е по-тежко за нас - нормалните граждани!!!
  —цитат от коментар 6 на chinaski


  ако Жужи саветските граждани го "избират" със 85%, зад нашите двама маргинали стоят да реЧем мах. 30% от българите, презрениетото на мнозинството и е вързано в кърпа !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 23. 23 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.

 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Подгряващата група в лицето на резидента , е подготвила представянето на Кремълския Трубадур.А вие драги съфорумци подгответе децата си , че ще бъдат длъжници.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4882 Неутрално

  Бяха почти клекнали руснаците, но с тази неадекватна политика на другаря Тръмп, довела цената на нефта до 80 (осемдесет) долара за един никакъв барел петрол, така ще е...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 26. 26 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Простотии от руски пропагандон за вътрешна употреба. Факт е обаче, че с необмислено и лошо подготвено посещение Радев дава възможност за такива коментари.

 27. 27 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Простотии от руски пропагандон за вътрешна употреба. Факт е обаче, че с необмислено и лошо подготвено посещение Радев дава възможност за такива коментари.
  —цитат от коментар 26 на stein


  Посещението на Макрон и Меркел необмислено ли беше?

 28. 28 Профил на Огнян Тодоров
  Огнян Тодоров
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Въобще не ме учудва руската наглост,нормално е за тях.Точно за това и имат моето презрение.Обикновените руснаци мислят абсолютно същото за нас,предатели, неблагодарници и т.н.Проблема е че идват и живеят в Б-я,а в същото време ни гледат отвисоко.

 29. 29 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Някой беше казал: "България няма вечни приятели и вечни врагове - има вечни интереси"
  Украна още не е проумяла тази истина!!!!

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  За съжаление, унижението, което получи Радев, а след няколко дни и Борисов, ще е по-тежко за нас - нормалните граждани!!! И с цялата си наглост и Радев, и Борисов, приемат европейски пари, които дават на Русия!!!Не за плюене, а за затвор са и те и всички в днешната бг политика, защото няма нито един, който да има достойнство и истински патриотизъм, а не да защитава руски териториални и икономически интереси!!! Отврат!!!!
  —цитат от коментар 6 на chinaski

  Яй ся, отврат било! Какви европейски пари бе, ти добре нещо пак незнаеш за какво става въпрос!? Лидъл са получили европейски пари и грант за инвестиция в неоколония ... от тях какво дадохме на Путин (който е нисък)?
  Айде сега това е политика и дипломация, нека мириканските НПО да си напишат в докладите за посолството в парка ,че трябва Путин да бъде надцакат. Българите могат да дават безвъзмездно воднни бази , летища и полигони докато американската администрация всяка година раздава десетки милиарди за ислямски страни и Израел докато ние не можем да съберем пара за 5-6 изтребителя!?
  Който иска по-верни приятели трябва да по-често черпи са казали бабите! В виж арабските уж демокрации колко са верни на САЩ,тумбаците им пълни, от джобовете им долари стърчат?!
  А тук какво няколко милиона от криворазбаната фондация за нищо не стигат!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Авиатора плаче за импиджмент.
  'Ем да си заеме мястото до бундесканцлер Шрьодер у газпромската управа.

 32. 32 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#23] от "von_seeckt":

  Казваш точно им се вижда края на санкциите и сега ще им наложат нови, и заради малайзийския самолет!

  Подпис - електронен ;)
 33. 33 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt


  Тепърва ще почват истинските санкции. На света му дойде до гуша от лъжите и глупостите на колхозниците, както и от идиотската им пропаганда. Западът знае как да ги цапардоса точно когато трябва.
  Не мога да имам симпатии към страна, заради която България губи ПОЛОВИНАТА си територия (те, именно те измислят фалшификата Македония и те дават Зап. Покрайнини на Сърбия). И да вземат да върнат откраднатите архиви. През 1944 ни обявяват война по най-долен начин и без никаква необходимост (осланяйки се на това, че България не е подписала мир с Англия и Америка заради шепа национални предатели). Отношенията с тях не бива да са повече от ниво консулска служба. Близостта с Русия води до ОГРОМНИ загуби за България!

 34. 34 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  Тези две посещения бяха обмислени и например Макрон обясни на Пут-ин, че трябва да освободи политическите заложници като Сенцов. Не му плака за нови АЕЦ и разни потоци. Но ти това и така го знаеш.

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3821 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Те винаги са били малко безсрамни...
  И много да беха, все тя.

  СССР стъпка Русия.
  Германия опита, но не успе.
  Стъпкаха СССР, но остана прав.
  ...

  Всеки смех без жал усмивай.
  Стъпкан, но изправен пак ;)

  "Разбира се, малко срамно е да признаваш, че многократно стъпкваната Русия,
  над която в източноевропейските столици доскоро беше модерно да се надсмиваш,
  се оказа права."

 36. 36 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Кремълски анимационни филмчета. Жалко е, че се тиражират от ония 80%, а се знае още от Гьобелс, че една лъжа, като се повтори повече от 3 пъти, става истина.
  Изглежда, че от 1917 година насам, единствената истинна декларация изречена от Кремъл е тая на 22 Юни 1941. За всичко останало лъжат като за световно (то и сега нали чакат световното при тях).

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":Тези две посещения бяха обмислени и например Макрон обясни на Пут-ин, че трябва да освободи политическите заложници като Сенцов. Не му плака за нови АЕЦ и разни потоци. Но ти това и така го знаеш.
  —цитат от коментар 34 на stein


  Абе ти наистина ли вярваш, че на Макрон му пука за някой си Сенцов и заради него е бил път да се види с Путин?

 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Весело

  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt


  Обсебелия те наивен сляп патриотизъм, здраво те тресе!

  Имало едно време ссср...
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на Психонавт
  Психонавт
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#23] от "von_seeckt":
  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.

  Хаха ти нали не беше руслямист. Има една приказка- надай се *уре на пияни жЕни.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 41. 41 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#23] от "von_seeckt":Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.Хаха ти нали не беше руслямист. Има една приказка- надай се *уре на пияни жЕни.
  —цитат от коментар 40 на Психонавт


  Защо трябва да съм рушлямист, за да виждам накъде вървят нещата?

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  До коментар [#34] от "stein":

  плака му за договори за над милиард евро

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  Според него през 2014-2015 г. в Европа масово смятали, че Русия е натикана в ъгъла заради наглостта си в Украйна...."

  сигурно точно това е казал подбрано цитирания

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8694 Неутрално

  Радев, ти опозори собствената си родина. Защо въобще се върна.

 45. 45 Профил на danko767
  danko767
  Рейтинг: 266 Неутрално

  За да има обективност:

  https://ria.ru/analytics/20180522/1521049822.html

  Ето статията. Сигурно много от тук пишещите не знаят руски, но не е трудно да се разбере, че анонимката по-горе представя нещата през доста криво огледало.
  А що се касае до Меркел, Макрон и останалите...
  За Франция не знам, но 34.6% от германската индустрия разчита на руски газ.
  Ние да го духаме! Биг Брадър рече и отсече!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":

  Посещението на Меркел и Макрон няма нищо общо с посещението на Радев! Те водят дипломатически разговори , като целят да извлекат полза за ЕС и държавите си , докато Радев е повикан , за да подобри самочувствието на господаря и руските медии да имат основание да повдигат рейтинга му за сметка на българската страна!

 48. 48 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3238 Неутрално

  До коментар [#27] от "von_seeckt":Макрон обясни на Пут-ин, че трябва да освободи политическите заложници като Сенцов. Не му плака за нови АЕЦ и разни потоци. Но ти това и така го знаеш.
  —цитат от коментар 34 на stein

  Абе ЕС имa повече проблеми с политически преследваните от колкото Русия! Карлес Пучдемон вече обиколи Европа с окован с белезници! ?
  А в Москва есичко е спокойно,да не говорим че в ЕС започват и да тормозят мъже заради хетеро сексуалност което е погазване и на истанбулската конвенция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 49. 49 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 767 Любопитно

  Всеки който има 2 грама мозък, би повярва но статиите на руските вестници. А тези с повече биха си избърсали зaдниka с подобни хартийки. Но разбирам руските журналисти и те деца хранят и сметки плащат. Иначе много добре знаят всички, каква е истината и защо са в това положение.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 50. 50 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Аз така и не намерих в Дневник новина какво точно се е случило на срещата, обаче продължавам да виждам текстове, коментиращи и цитиращи някакви мнения и позиции...

 51. 51 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Резидента го наехаха през март и толкова му хареса, че отиде на място да го наехват.
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  Какво означава "наехаха"?

 52. 52 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Радев, ти опозори собствената си родина. Защо въобще се върна.
  —цитат от коментар 44 на Роси


  И с какво я опозори?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Руските унтерменши ...
  —цитат от коментар 46 на Пипера е много лют

  Какво означава "унтерменши"?

 55. 55 Профил на lubomir1
  lubomir1
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Властите в Кремъл така или иначе са изградили паралелна действителност за ватниците.

  Важното е ние да си оправяме работите.

  Да, българите сме велик народ !!!
 56. 56 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  пРЕЗИДЕНТА е употребен човек.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 57. 57 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#45] от "danko767":

  Ватник, ако теб не те обижда да ни смятат за роби на някакъв Белия господар (не е ясно кой е това) , след като трябвало да сме послушници на Червения государь , то си е твой проблем. Виж само коментарите на крепостните селяни в съветска русия, колко те ценят теб от Болгария....

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 58. 58 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Статии с размишления на глас от комуноиди като Мараховски всъщност са много добро пособие да се разбере подлата, нагла и надменна съветска душица на която иначе се кланят една утайка нещастници в България наречени русофили всъщност съветофили. Благодарение на такива статии все пак някой с останал още мозък от тях внезапно проглежда и вече не е толкова усърден да се кланя на кремълските джуджета макар,че трудно си го признава ,че е озадачен и неприятно изненадан за реалностите на тази ответна обич. Междувременно ‘любовта към Русия’ е на най-долното си ниско ниво от 200 годни насам и продължава да пада….

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 59. 59 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 287 Неутрално

  За реалистите не се е случило нищо необичайно, нито страшно.
  Една изкуствено поддържана фасада, една пропаганда със скрити от масите цели - рухна.
  Дано не се отиде в друга крайност.

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 60. 60 Профил на loseva
  loseva
  Рейтинг: 236 Весело

  До коментар [#23] от "von_seeckt":Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.
  А тези санкциите какво ти пречат?

 61. 61 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#60] от "loseva":

  Има анализи, според които на нас в бг дори ни помагат.
  Не знам колко са верни.
  Но, решението за санкциите е политическо, и зад него има негласни ИКОНОМИЧЕСКИ интереси.
  Въпроса е, тези, на които санкциите пречат, колко силно ще натискат срещу тези, които ползват политическото решение за санкциите за защита на скритите си икономически интереси.
  И под тези, на които санкциите пречат, говоря за икономически кръгове ИЗВЪН русия, освен тези, на които санкциите пречат, в русия ;).

  LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ; мисли глобално + решавай локално = прагматичен национализъм
 62. 62 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt


  Вижда се ама през крив макарон. 😀

 63. 63 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [/quote]


  [quote#52:"Panda"]
  —цитат от коментар 51 на Panda


  Еми с това че го наехаха.😁😁

 64. 64 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Е няма да им се получи. Точно заради имперската грандоманщина, преди да ни налапат напълно, глиненият колос пак ще се катурне.
  —цитат от коментар 15 на spaceman

  Доскоро и аз мислех така. Но като гледам как по черноморието надделява руския език, как се строят нови десетки хиляди апартамента за руския пазар, как се промени правилника за получаване на българско гражданство..... Тук е Новата Русия! И това става с пълно съдействие на управляващите, ДАНС, Разузнаване.....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 65. 65 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 659 Неутрално

  ако си мислите че са го сложили на Радев, и други ден на Боко, лъжете се. Клатенето тепърва започва.

  Birds of a feather flock together.
 66. 66 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Цялата "дипломация" на Радев е с дъх на мръсни зелени чорапи и руски ботуши. Срам ме е като българин ...

 67. 67 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Иначе е ясно, че пробив има. Вижда се края на санкциите срещу Русия.
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt


  Рубладжийско тролче, единствения пробив е в задниците на комунетата Радев и Бойку Б.
  А санкциите ...., санкциите ще се засилят.

  "НАТО, ЕС и Германия се включиха след Холандия и Австралия в официалните призиви Русия да спре да отрича връзката си със свалянето в Източна Украйна на пътнически самолет преди четири години, при което загинаха почти 300 души.
  Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и Федерика Могерини - върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, призоваха днес властите в Русия да поемат отговорността си за трагедията от 17 юли 2014 г."

 68. 68 Профил на block
  block
  Рейтинг: 869 Неутрално

  радев трябва където и да се покаже да го замеряме с яйца и гнили зеленчуци. да не смее като ореховката сега да се показва по улиците. долна измет е тоя.

 69. 69 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  До коментар [#18] от "vesolr":

  Ами Плевнелиев смята,че мякой друг е виновен.

 70. 70 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Тази статия има ли автор с име? Дневник не е човек.

  Мърфи е оптимист!
 71. 71 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6714 Неутрално

  "визитата на президента е потвърдила, че Русия е нанесла "удар по глобалната йерархия" и "принуди европейците да приемат страшното"

  Малко вероятен анализ

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 72. 72 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8873 Неутрално

  Какъв пробив е направил Радев, кой го е еня за него, направиха го пощальон.

 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Весело

  Най-смешното е, че руснаците почти насила ни навряха Радев за президент (разбира се с помощта на руските подлоги в България), почти насила ги наритаха към Москва, а сега чрез този...Махара...намкойси се опитват да опишат цялата тази случка като едва ли не логически и икономически издържана.
  Глупости!
  Сами се самозалъгват и се опитват да си придадат повече важност от колкото заслужават.
  Чудя се на акъла им!
  Нима не се досещат, че след цялото това театро, което разиграват единствените заблудени са самите те...Не за друго, а защото описаното не се основава на реално съществуващо положение. Те (руснаците-путинисти) са все още в същото положение в което си бяха и преди. С постановката те не можаха да заблудят дори обикновения български гражданин, пък камо ли някой по-състоятелен европейски или задокеански политик или наблюдател.
  На всеки е ясно, че ако в България се строи АЕЦ БелЯне (нещо което тепърва има да се решава) това ще стане едва ли не насила (чрез изнудване от тяхна страна), а не защото ние сме заритали за тяхната допотопна техника. Колкото до газопровода, той пък е на още по-задна линия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3573 Неутрално

  Тук политкоректността буквално е срината. Защото самото цитиране на руските изяви, толкова внимателно, толкова подробно и съпричастно е ужасяващо политнекоректно. Дали е случайно или е нарочно?

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Весело

  А в Москва есичко е спокойно,да не говорим че в ЕС започват и да тормозят мъже заради хетеро сексуалност което е погазване и на истанбулската конвенция!
  —цитат от коментар 48 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Това..."преследване" на хетеро сексуални е в пряка връзка с политико-икономическия "пробив" който си внушават в Москва!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Посещението на Макрон и Меркел необмислено ли беше?
  [quote#27:"von_seeckt"][/quote]
  Рубладжийче, нито Макрон, нито Меркел, като лидери на мощни държави, при всичките си възможни недостатъци, не страдат от комплекса на подчиненост. Всеки един от тях се среща с Путин , но от позицията на тежестта на своята могъща държавата, спрямо която Русия е икономическо джудже и просител.
  Нищо подобно не наблюдаваме от нашите комунета пРезидент Радев и Бойку Б. Те се молят, оправдават, сервилничат и се кълнат във вечна вярност на Путю, поради което и рушляшките журналя им се присмиват.

 77. 77 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Абе ти наистина ли вярваш, че на Макрон му пука за някой си Сенцов и заради него е бил път да се види с Путин?
  [quote#37:"von_seeckt"][/quote]
  Боклук русофилски, предател смотан на българщината, то и за Скрипал не ви се вярваше, че ѝ пука на Тереза Мей, ама видяхте що стана - спасиха ги и разобличиха Путята ви като убиец на руснаци!

 78. 78 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Аз така и не намерих в Дневник новина какво точно се е случило на срещата, обаче продължавам да виждам текстове, коментиращи и цитиращи някакви мнения и позиции...
  —цитат от коментар 50 на Лео


  Комуне, по наште телевизии дадоха репортажи от жалкото скимтене на пРезидента Радев в Сочи. Това е позор!!!

 79. 79 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2250 Любопитно

  Какъв пробив на Радев...дупка в морето...

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Какъв пробив е направил Радев, кой го е еня за него, направиха го пощальон.
  —цитат от коментар 72 на Peni Nikol


  Ам Бойку що се оставя Радев да му носи пощата, а?
  Кат се е готвил от два месеца да оди при Путята, що не го публикува на сайта на Министерски съвет, да го знаете вие - герберята, европейските ни партньори дет ги председателства Бойку, пък и ние българите, а трябваше лично Путето да ви го съобщи и да ви постави в унизителната позиция да се борите с другите комунета, кой е по-важен и по-близо до сърцето на кремълския гасударь?

 81. 81 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Какъв пробив на Радев...дупка в морето...
  —цитат от коментар 79 на BiGman1


  Ти само гледай каква дупка ще пробият в дирника на Бацето ви!

 82. 82 Профил на Union Jack 2.0
  Union Jack 2.0
  Рейтинг: 285 Весело

  Вижте, ако един политик харесва Русия повече от неговата държава, то той е с голямо влияние. Така мислят братята. Разбира се, Раша е велика и затова е яла бой от незначителни държави (всички помним Финландия, колко жалко, че от се предадоха, но руската агресия няма граници затова...), пробваха се в Добруджа, ама нещо не стана. Разбира се това беше нагласена битка, Русия никога не губи. Сега, за да може Путин да държи варварите заедно, поне за още малко, твърди, че най-влиятелният политик Радев му е на каишката(като за съжаление това е вярно). Странно ли е, че Борис австриеца взе правилното решение, но за съжаление рашките не му се отблагодариха(1944), а Радев, който не е във война с мадър Раша, взе грешното решение да продаде България.?

  Най-ужасната държава на света е тази, която атакува други, за да може отново да контролира територии, които вече не са нейни. Накратко - Русия.
 83. 83 Профил на wsxdre
  wsxdre
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  меркел и макрон и те

 84. 84 Профил на wsxdre
  wsxdre
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#15] от "spaceman":

  алекса

 85. 85 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 225 Гневно

  Това, че ще реанимираме Белене да го строят руснаците /евентуалният търг е предизвестен от проектантския надзор и инженернига/, че тихомълком се продъни барабана за безкрайните количества газ в Черно море и тръбата ще ги плащат децата, ако не и внуците ни, вече е ясно от действията на т.нар. политически елит всички цветове и десени.

  Лошото е, че ще узаконим анексията на Крим /тръбата е 300 км. по-къса/, което е първата стъпка към признаването на ДНР и ЛНР, да не забравяме, че по разни поводи се веят знамената им в България под безучастния поглед на администрацията, и крайния резултат - ще предадем Украйна, последващо Грузия, а защо не и да установим дипломатически отношения с Приднестровската република /суверенна част от Молдова, окупирана от РФ/ срещу някой героически подвиг - откриването на българско училище или читалище с последвалото изтичане на бюджетни средства, взети разбира се, не от издръжката на нашенските силови структури, а от селските читалища.

 86. 86 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  Не,че Радев не обслужи Москва като елитна компаньонка,но "пробив" изключително прсилено!В Русия бяха Меркел и Макрон(след Радев).Те са пробива!Нека не придаваме влияние на Радев,каквото той няма!
  —цитат от коментар 4 на yanne


  И дали този истински пробив не се дължи на оня оранжевия от Вашингтон, който принуждава запада на ЕС да търси отдушник в Русия и Китай след промените в САЩ.
  Дано да бъркам!

 87. 87 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4553 Весело

  Някой беше казал: "България няма вечни приятели и вечни врагове - има вечни интереси"Украна още не е проумяла тази истина!!!!
  —цитат от коментар 29 на Дедо Либен


  Ти освен специалист по българските интереси, явно си специалист и по украинските. Специалист по всичко.

  Gunter glieben glauchen globen
 88. 88 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Преди посещението на Радев, поради провала на руските геостратегически проекти у нас, Русия мълчеше респектирана.След хленченето на Радев, както се вижда от статията , България е жестоко унижена.Констатин Стоилов-един достоен министър-председател на България- казва:"Сръднята на Русия е най-добрата основа на нашите отношения с тая сила"

 89. 89 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4553 Весело

  До коментар [#48] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  че в ЕС започват и да тормозят мъже заради хетеро сексуалност
  ***
  Е, значи теб няма опасност да те тормозят.

  Gunter glieben glauchen globen
 90. 90 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Името е съзвучно с името на руския д-р Менгеле Майрановски. Геният на отровите, които изпитвал върху хора. Полковник кагебист от най-чиста проба. Шеф на прословутата лаборатория, в която учениците му направиха съчмите с рицин за Георги Марков и Владимир Костов... Та, Мараховски, с една дума... Само, че или нещо се е объркал, или лукавства. Значи българският елит завил към запада и изоставил Русия, защото се отказал от "Белене" и потока? А че допусна Русия да контролира цялата икономика с известни изключения? Да контролира парламентарни партии, почти всичко в медийната сфера, бизнеса, цялата енергетика... Майрановски, пардон - Мараховски, наясно ли е какво е казал бизнесменът Петър Христов преди да го убият? Че в България не може да се прави бизнес без благословията на Делян Пеевски - депутат от ДПС, също контролирано от руснаците? Много важно, че някаква тръба не минала през България, когато от тук минава руският генерален прокурор Чайка и набива обръчите на всичко, що е някакъв елит държавен. От главния прокурор, през премиера, до патриарха... Това - и относно "пробива" на Радев. Пробив? Къде? В какво?

 91. 91 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Руски газ към Европа ще продължи да тече и през и след 2019 година (в случай, че Русия иска да продава в Европа). Само дето междувременно ще е похарчила незнайно колко милиарда грешна пара за тръби отникъде за никъде.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 92. 92 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Малка корекция към предния ми пост:
  руски газ ПРЕЗ УКРАЙНА

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 93. 93 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":

  Все ми се струва, че мнозина просто не разбират "размърдването" около патоците. Само ди след "туше"-то на Радев дойде новината за втората тръба на "Турски поток", която ще се строи от смесена руско-турска компания и ще се ползва предимно от източноевропейските държави. Това може да рефлектира негативно върху втория "Северен поток", а това е успокоително за Щатите /приспивно/ и стряскащо за германската икономика, която върви нагоре. Пък и шехирския газ може да увисне...

 94. 94 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#91] от "leon555":

  Разбирам те напълно и разбирам заради що чешеш странности!

 95. 95 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 399 Весело

  До коментар [#23] от "von_seeckt":

  Много ми е весело да ти чета писанията. Зад този сериозен германски образ, вероятно стои един измъчен младеж, които се чуди как да изкара ниякой лев. А иначе нови санкции предстоят - Малазиия самолет, новичок предстои също. Не се заблуждавай, ела в реалността.

 96. 96 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 928 Неутрално

  В цялата си история Русия е ненавиждала България и се е стремяла да я унищожи. Това е типичния комплекс на крадливия мерзавец към благодетеля му. Дадохме им език, писменост и азбука да славят Спасителя - те го използват само за лъжи, инсинуации и издевателства над историята. Ограбиха и унищожиха Киевска Русь и днес сън не ги лови, че братята украинци се въздигат и вървят гордо с другите свободни народи на Европа.

  От чудовищни монголо-болшевики с престъпно съзнание не очакваме друго освен истерични крясъци, злоба и завист. Може би след сто-двеста години в азиатската кочина ще има проблясък и ще искат нашата помощ отново.

  Navigare Necesse Est
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK