"Европа е рай за бежанците" и други лъжи за ЕС

"Европа е рай за бежанците" и други лъжи за ЕС


За ЕС циркулират какви ли не лъжи и заблуди: че се разпада, че се ислямизира, че е бюрократично чудовище, че е под диктата на Берлин и Париж. Тук опровергаваме осем от най-често срещаните лъжливи твърдения за ЕС:


ЕС е бюрократично чудовище, което на всичко отгоре съдейства за ислямизирането на Европа - това са само две от многобройните лъжливи твърдения за евросъюза, които циркулират в интернет и в обичайното кръчмарско политиканстване. Изследователите от мозъчния център GLOBSEC в Братислава са подготвили цял справочник, опровергаващ 11-те най-често срещани заблуди за ЕС. Списъкът им е съставен въз основа на резултатите от интернет търсачки и на най-често задаваните въпроси по пресконференции и в медиите. Ето осем от тези митове, заедно с малка част от обширната аргументация на GLOBSEC:


Мит първи: "ЕС се разпада"


Факт е, че през последните години евросъюзът се бори срещу сериозни предизвикателства, а евроскептични гласове се чуват из целия континент - особено след решението на Великобритания да напусне ЕС. Иначе обаче ЕС изглежда в много добро здраве: от 1980 до 2016 г. БВП на страните-членки е нараснал от 3.8 трилиона на 16.5 трилиона долара, като според прогнозите след 5 години ще достигне астрономическата сума от 24 трилиона долара. След известен спад в периода 2013-2016, напоследък се възвръща и доверието на хората в ЕС. Днес 40% от европейците одобряват работата на ЕС (само 21% не я одобряват), а 56% от гражданите са оптимисти за бъдещето на евросъюза.


Мит втори: "Страните членки са жертва на брюкселския диктат"
Критиците на евросъюза често твърдят, че Европейската комисия извива ръцете на страните членки и че от това страдат гражданите. Всъщност обаче ЕС е обединение на суверенни държави, които доброволно отстъпват някои компетенции на Брюксел, но за сметка на това получават редица предимства като свободата на придвижване и най-вече - достъп до най-могъщия обединен пазар в света. "Брюксел" не замества суверенните национални правителства, а политиките на ЕС се формират в процес на преговори в рамките на трите централни институции - Европейския съвет, европарламента и еврокомисията.


Мит трети: "ЕС е бюрократично чудовище"


За своите 500 милиона граждани ЕС се грижи с помощта на 32 000 служители и чиновници. При население от 325 милиона в САЩ броят на тези хора е 2.6 милиона. 82-милионна Германия се справя с 315 000 чиновници и служители, във Великобритания броят им е 400 000, а в Полша - 427 000. Колкото до прочутия аргумент, че ЕС се опитва да регламентира всичко, та чак до кривината на краставиците, той не отчита един важен факт: такъв огромен вътрешен пазар има нужда от общи стандарти. При това тези стандарти се въвеждат след подробно обсъждане с бизнеса и имат за цел единствено да защитят правата на потребителите. Понякога стандартизацията дори изостава от нуждите - доказва го големият шум около различното качество на едни и същи храни в Западна и в Източна Европа.


Мит четвърти: "Франция и Германия доминират ЕС"


Всички решения в ЕС се взимат в резултат от сложен процес, който минава през Съвета, Парламента и Комисията. В Съвета и в Комисията Франция и Германия разполагат с по един глас - както всички останали. Да не говорим, че най-важните решения (за бюджета, за разширяването, за външната политика) винаги се взимат единодушно. Поради това в съвета и в комисията отделни държави или групи държави доста успешно прокарват собствена политика, например Кипър срещу преговорите за членство с Турция или пък четирите вишеградски страни по въпроса за миграцията и бежанците. Френско-германски диктат не може да има и поради едно просто обстоятелство - двете страни са на различни позиции по някои от главните въпроси като данъчния съюз, трансферните плащания и бързината на политическото обединяване.


Мит пети: "Еврото е причина за всички злини"


Общата валута е не само икономически, но и политически проект. Той има за цел да улесни търговията и да подпомогне възникването на обща европейска идентичност. Хората в държавите от еврозоната при пътуване печелят чисти пари, защото вече няма такси при обмяната на валута. Бизнесът - също. Търговията има голяма изгода и поради това, че вече не съществува рискът от колебаещите се валутни курсове. От въвеждането си досега общата европейска валута успя не само да задържи инфлацията около 2%, но и да стане втората резервна валута в света след долара.


Мит шести: "Европа се ислямизира"


Да, мюсюлманското население в ЕС нараства и в момента възлиза на около 26 милиона. Но това са само 5% от населението. Според прогнозите до 2030 процентите ще станат 6, а до 2050 - 7.4. Но дори тези числа са твърде ниски, за да се говори за ислямизация. Освен това мюсюлманското население нараства не толкова поради приток на мигранти, а поради по-високата си раждаемост. И днес в редица европейски държави, сред които е и България, живеят по 7-8% мюсюлмани, но тези страни изобщо не се смятат за ислямизирани. Това лъжливо усещане идва и от още нещо - младите хора в "християнска" Европа са все по-малко религиозни. Според допитванията 91% от чехите, 80% от естонците, 75% от шведите, 72% от датчаните и 67% от унгарците в тази възрастова група не се идентифицират с никоя религия.


Мит седми: "ЕС е рай за бежанците"


Често се твърди, че в ЕС се харчат прекалено много пари за бежанците, вместо да се полагат повече финансови грижи за местните хора. Това не е вярно просто защото парите за бежанците са десетки пъти по-малко, отколкото парите в социалните системи на отделните държави. Освен това редица страни от ЕС вече орязаха финансовата подкрепа за бежанците, а като цяло евросъюзът въведе много строги мерки за даване на политическо убежище - през 2017 само 46% от молбите са били удовлетворени. Останалите хора трябва да се върнат по домовете си. Да, евросъюзът засега не се справя добре с репатрирането - върнати в страните им са едва 40% от отхвърлените кандидати за убежище. Но комисията и страните членки са наясно с този проблем и са твърдо решени да се справят с него.


Мит осми: "Бежанците са главната причина за терористичните нападения в Европа"


Вярно е, че няколко терористични атаки бяха извършени с участието на кандидати за политическо убежище: Вюрцбург, Ансбах, Берлин, Стокхолм. Но много повече терористични нападения в държави от ЕС бяха извършени от хора с европейски паспорти. Повечето от тях наистина имат чуждестранни корени, но понякога са дори трето поколение граждани на Европа. Тъй че радикалният ислямистки тероризъм е доморасъл, а причината за него се крие в лошата интеграция. Независимо от това евросъюзът работи сериозно по укрепването на своята сигурност: запушват се дупките в законодателството за политическото убежище, усилва се граничният контрол, работи се по укрепване на споразумението с Турция и за добра организация в грижите за самите бежанци и мигранти. Тук особено внимание се отделя на мерките срещу радикализирането на бежанците.

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 712 Неутрално

  По повод многобройната администрация на ЕС. Имало "само" 32 000 служители, а като се добави и администрацията във всяка една държава колко ще станат?

 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Повечето не са митове, истина са.
  Интересното е как немското Дойче Веле взема позиция по въпроса за доминирането от Франция и Германия като е пристрастно. Същото и за ислямизма, тероризма и мигрантите.
  Слаб 2 като цяло, не сте се подготвили добре...

 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 587 Весело

  Добър но не пълен списък на ктемълските опорни точки ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3378 Любопитно

  Страно е дори когато цифрите говорят-троловете и отявлените русораби не млъкват!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Тези, както и подобни митове се произвеждат в мазетата на Кремъл и от там плъзват по цял свят!!!

 6. 6 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Опорките на DW в действие - трябва да громим идеологическия противник с всички възможни средства, дори да казва истината, която е очавадна. Жалки напъни. Но пък старанието е огромно, щото шари кешовицата.

 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 609 Весело

  С тази статия, финансирания и от Брюксел Дойче Веле, не само не разбива въпросните "митове", но даже ги засилва.

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  "И днес в редица европейски държави, сред които е и България, живеят по 7-8% мюсюлмани, но тези страни изобщо не се смятат за ислямизирани."

  Българските мюсюлмани са повлияни от съжителството си с българските християни и това, в което те вярват всъщност е опитомен ислям, който няма нищо общо с този идващ от Близкия Изток. Всъщност в Германия това го знаят, но Дойчето Веле се правят на луди.

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  Истина да, в расия са истина.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  "Често се твърди, че в ЕС се харчат прекалено много пари за бежанците, вместо да се полагат повече финансови грижи за местните хора. Това не е вярно, просто защото парите за бежанците са десетки пъти по-малко, отколкото парите в социалните системи на отделните държави. Освен това редица страни от ЕС вече орязаха финансовата подкрепа за бежанците, а като цяло Евросъюзът въведе много строги мерки за даване на политическо убежище - през 2017 само 46% от молбите са били удовлетворени. Останалите хора трябва да се върнат по домовете си. Да, Евросъюзът засега не се справя добре с репатрирането - върнати в страните им са едва 40% от отхвърлените кандидати за убежище. Но Комисията и страните-членки са наясно с този проблем и са твърдо решени да се справят с него."

  Ужас просто...за Дойче велле явно % на одобрените мигранти за 2017 е нисък, за мен-46% удовлетворени молби е адски висок! Да не говорим за едва 40% квота за върнати. Решени били да се справят....издънихте се немили бюрократи с миграционната и бежанска политика!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 11. 11 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#1] от "ikar_01":

  ЕС не отговаря за броя на администрациите в националните държави. Никой в Европа не може да принуди баце да си съкрати администрацията, или пък да накара полша или германия да го направи.
  Така че големината на администрацията в европейските институции е абсолютен мит.
  Браво на Дойче веле за статията - добре аргументирана.
  С изключение на проблема с мигрантите - това е огромен проблем и засега решаването му у слабо. Но това се дължи не толкова на ЕС, а на някои страни членки като Швеция , Франция и Германия.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 12. 12 Профил на xta58510204
  xta58510204
  Рейтинг: 484 Весело

  За DW "циркулират какви ли не лъжи и заблуди" : че е обективна медия, че не манипулира общественото мнение, че не прокарва спонсорска политика, че НЕ е "под диктата на Берлин и Париж".
  Сорос винаги е харесвал това.

  Не отговарям на хейтъри.
 13. 13 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 609 Весело

  Имаме ли някакви новини за кравата Пенка, която беше десетина дни извън ЕС?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1423 Весело

  "Дойче веле" 65 години разпространява факти, а не фалшиви новини" и други лъжи от Дойче Веле.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 16. 16 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  Я ти като по-подготвен, вземи та ни изясни нещата!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Любопитно

  До коментар [#15] от "Bicho Raro":

  Тебе пък какво са те излъгали ДВ?

 19. 19 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  Кое точно е мит,отказващо се да разсъждава създание.Дори и такива като теб ще се усетят,но водата в съда ще е вече завряла .И стига с тоя Путин,с тая вашата россия,нима не разбирате,че става въпрос за физическото оцеляване на Европейските народи в следващите,вече не десетилетия,а години.

 20. 20 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#12] от "deviant":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  Леле...ударихте ма начи кат един насрещен товарен с тия минуси...що така никой не ще да ме обори малко вербално?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1083 Любопитно

  "ДВ е обективна и безпристрастна" и други лъжи за медиите

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Весело

  До коментар [#6] от "Читател":

  Кажи една такава очевадна истина.

 24. 24 Профил на bobacho
  bobacho
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От Википедиа:
  „Дойче веле“ се финансира от правителството на Германия с пари от данъци. Отговорен за медията е министърът на културата и медиите на Германия. Годишният бюджет е около 270 милиона евро.

  т.е. осветляват ни какво немските управници искат ние да си мислим. Оптват се да си пласират опрните точки толкова плоско, че чак е смешно.

 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  За DW "циркулират какви ли не лъжи и заблуди" : че е обективна медия, че не манипулира общественото мнение, че не прокарва спонсорска политика, че НЕ е "под диктата на Берлин и Париж".Сорос винаги е харесвал това.
  —цитат от коментар 12 на deviant


  Горкинкия Сорос, досега само мюсюлманин не сте го изкарвали...Нали не мислите сериозно, че Сорос има някаква сметка ЕС да се разпадне? И затова нашепна на мама Меркел да вкара мигранти..и тук там бежанци?? Не се заяждам, осветли ме! Аз лично вчера слушах по австрийското радио, как икономическите им показатели са в "топ" с-е. Побеснях, щото за повече работа след 10 г. тук получавам с 200 по-малко...сигурно щото бежанци и мигранти папкат въздух и пр.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Няма по-добро място за живеене от Европа.
  Няма по-красиво място за живеене от Европа.
  Няма по-човешко място за живеене от Европа.
  България е в Европа - за тази привилегия трябва да благодарим и на Господ, и на предците ни, които винаги са били достойни европейци и измежду основателите на Европа като цивилизация.
  България е дала името на Европа - реката Ибър (оттам село Поибрене), името на реката Ибър е подобно на местните Искър, Етър, Вардар, преименувана лично от Иван Вазов на нейния приток Мерич/Марица, че му "гърчеело това Ибър, идвало от Еврос или Хеброс", а то е обратното - елините само така можели да произнесат това българско име, та тази река била единствената плавателна река, плавателна чак до Пълдин и Белово и елините, идващи от Егейско море, плуващи срещу течението на реката Ибър на пазар - да сменят зехтин с гъсто тракийско вино, с жито и ориз от Тракия, казвали: "Отивам по Еврос", т.е. в Европа. От морето - в Европа.
  В България е една от най-гъстите мрежи на т.нар."римски" пътища, свързващи цяла Европа в единна цивилизация.
  В България са първите християнски общини в Европа, първите християнски мъченици в Европа са българи.
  В България са първите куполни постройки (тракийските гробници) в Европа - този изключителен европейски феномен. Дори Пантеонът в Рим е с купол от бетон, а Казанлъшката гробница, поне три века по-ранна, е от пирамидално обработени и точно напасвани камъни - така, както цяла Европа ще строи своите съвършени куполи. Но за българските църквици това ще бъде най-обикновен архитектурен прийом.
  Българският език е в основата на източноевропейските езици, наричани с политическото название "славяни".
  Лъжите на азиатските сатрапи, че Аспарух бил довел нашия народ от Азия, нямат нито едно потвърждение нито в археологията, нито в архитектурата, нито в културата.
  БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА И ЕВРОПА НЕ Е ЧУЖБИНА!
  Само Европа ще излекува нашите рани от азиатските лапи, от азиатските зъби

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#24] от "bobacho":

  Прав си. Трябва да вярваме само на медиите, финансирани от Кремъл. Там е истината.

 28. 28 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Този текст идва директно от Министерството на истината, нали?
  За всеки самостоятелно мислещ индивид е пределно ясно, че ЕС бавно, но сигурно отива към тоталитаризъм. На Острова даже вече си имат политически затворници...

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 29. 29 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Вярно е, че няколко терористични атаки бяха извършени с участието на кандидати за политическо убежище: Вюрцбург, Ансбах, Берлин, Стокхолм. Но много повече терористични нападения в държави от ЕС бяха извършени от хора с европейски паспорти. ?и. Тук особено внимание се отделя на мерките срещу радикализирането на бежанците.

  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 30. 30 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Немит 1. Когаято иска да те изработи, Европа не те изработва директно а опакова лъжата с няколко истини. Например Истанбулската конвенция, уж за защита на жените, а вътре набутани всякъкви джендъри.

  Или горната статия Мит 1 до 6 иди доди, най-вероятно са митове, Обаче накрая 6, седем и осем, че Европа се ислямизира въобще не са митове, а истината, че мюсюлманите въобще не ни мислят доброто направо е скрита като някоя срамотия дето не бива да се говори за нея.

 31. 31 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#28] от "osl19549478":

  За сметка на това в матушката ти цъфти свобода и демокрация. Мед и масло по улиците тече.
  За кой остров говориш, че има политически затворници? Сахалин?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 32. 32 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#28] от "osl19549478":За сметка на това в матушката ти цъфти свобода и демокрация. Мед и масло по улиците тече. За кой остров говориш, че има политически затворници? Сахалин?
  —цитат от коментар 31 на меншевик


  хахахаа
  Колко си ограничен ?!?
  Значи, ако се вълнувам на къде отива ЕС и ако не съм съгласен с наложените политики и изказвам неконвенционално мнение, значи съм от лошите и съм фен на Путя, така ли?
  Това са методиките точно на всеки тоталитарен режим. Ако и ти се интересуваше малко повече от това, какво става в ЕС щеше да знаеш и за положението на инако мислещите във Великобритания.
  Иначе пет пари не давам за положението в Русия. Нито живея там, нито искам да живея. Вековната им външна политика спрямо България дори ме кара да ги мразя.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#32] от "osl19549478":

  Какво е положението на инакомислещите във Великобритания? Ти въобще знаеш ли какво означава тоталитарен режим? И защо се сети точно за Великобритания под статия за разпространяваните от рашистите опорни точки за ЕС?

  Кутев, от къде ги намирате такива?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Немит 2, Когато Европа иска да ти тури някой немит, той никога не е изцяло немит. В началото около главата е мит, после полумит, а накрая където е най-дебелото - съвсем немит.

 36. 36 Профил на Фаустина
  Фаустина
  Рейтинг: 233 Весело

  Ако сте се чудили дали Дойче Веле е пропагандна машина - нямайте съмнения вече. Лъжа, лъжа, истина, истина, истина, истина, истина, лъжа.

  La senda de la virtud es muy estrecha y el camino del vicio, ancho y espacioso.
 37. 37 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#34] от "меншевик":

  Виж ся к'во, не съм ти колега, не съм професионален коментиращ, за какъвто явно ме смяташ. Смешен си и ме забавляваш.
  До 10 години ЕС ще е едно съвсем различно място. Със сериозен социален, политически и финансов контрол над гражданите си, упражняван от технократски елит, който никой не е избирал при нормални демократични избори. Ако не го виждаш, си сериозно заслепен и това не е мой проблем. Надявам се поне ти отговорих на въпроса, какво е тоталитарен режим.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 38. 38 Профил на Фаустина
  Фаустина
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Всъщност настрението ми не е от "весело". Грешка при настройките.

  La senda de la virtud es muy estrecha y el camino del vicio, ancho y espacioso.
 39. 39 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Страно е дори когато цифрите говорят-троловете и отявлените русораби не млъкват!
  —цитат от коментар 4 на Messerschmitt


  Пиле, кои цифри? Има ли някъде в статията написани колко милиарда досега са похарчени за клетите мигранти и колко още са предвидени?
  Има ли данни - например за последната година -за броят на престъпленията(дребни, средни) извършени от мигранти и немигранти?
  Пише ли колко е съотношението на пребиваващи в затвора мигранти и други престъпници за различните степени на провинение(дребни до средно тежки)?
  Пише ли колко от пристигналите са започнали да учат и/или работят и колко седят и лапат мухите?
  Пише ли къде и колко са мигрантите - защото в Германия всеки мигрант може спокойно да излезе сутринта от общежитието или центъра и да отиде другаде, казвайки че няма документи.

  Изобщо говориш глупости като кръгъл тролоподобен тъпак. И естествено, пак трябва нещо руско да се намеси, зер грантчето ще иде на вятъра. Къде изобщо става дума за Русия в статията? Става дума за Европа, за нашето бъдеще като член на тази организация.
  Или толкова любите таъи Русия, че не може две изречения на кръст да вържете без споменаването на нещо руско.

  А едно време какви активисти имаше, с поне грам интелект...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 40. 40 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#37] от "osl19549478":

  Какво е положението във Великобритания за трети път те питам - я кажи опорката да се посмеем.
  И как разбра какво ще е в ЕС след 10 години - да не си гледал на бял боб ?

  Кутев, нивото на хората ти е отчайващо.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 41. 41 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Не че нещо ма това са мигранти, не бежанци. Бежанците нямат полза да правят атентати. Но именно всичко що прави тероризъм, с изключение на Брейвик и няколко групи комунисти, са 2ро и 3то поколение със същия произход на въпросните "бежанци". А именно дивашки държави които биха изпаднали в дупка ако не се управляват строго под диктатура. Пример Либия,Ирак, Афганистан и други. Също така един ляв либерал ми разправяше как ЕС бил конфедерация, а тук се твърди, че не е. На фона на живота им в Африка и Близкия изток, живота им е по-добър заради привилегиите които им се осигуряват. Та оставам с впечатлението, че статията е крайно манипулативна и замазва едни проблеми които няма да се решат със сегашните ценности които следва ЕС.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  ДВ не разпространявало фалшиви новини, ахааа :)

  смех

 43. 43 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#26] от "Торбеш":

  +++++++++++
  Да си европеец е призвание , себеусещане и светоусещане . Трольовете не могат го разбра.

 44. 44 Профил на Фаустина
  Фаустина
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#39] от "dgd":

  Споделям опасенията ви. Истинските експерти не участват в публичния дебат, а и да участват гласовете им винаги са заглушавани или пък се самоцензурират, дори при все съзнавайки бъдещите рискове. Знам за такива случаи. А в Дневник май изобщо не са чували за тях. Тук публикуват само Смилов и компания, доколкото разбирам, които нямат необходимите знания. Няма никакъв плурализъм, никакъв реален дебат.

  La senda de la virtud es muy estrecha y el camino del vicio, ancho y espacioso.
 45. 45 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#40] от "меншевик":

  Ти наистина ли смяташ, че ще съм длъжен да те информирам за нещо или с един пост ще ти обясня какво е положението еди къде си?
  Освен това, уважавам правото ти да не знаеш, ако добре ме разбираш. Явно битуваш в една съвсем друга реалност, където ЕС е съвършеното Добро, а Русия, или де да знам там к'во за теб е абсолютното зло.
  И все пак - прочети за Tommy Robinson във Великобритания. МОже пък да откриеш, че там се случват бая повече неща, отколкото от "Министерството на истината" разпространява.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 46. 46 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Изявление на съвета на шаманите по емиграционна политика към Индинаския Съюз от 1620 година: "Бледоликите са само 0.1%, от населението на Америка. Смешно е да се говори, че ще ни превземат. Дайте да им дадем 100 пуйки да не умрат от глад."

 47. 47 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#10] от "Реми":

  Ужас просто...за Дойче велле явно % на одобрените мигранти за 2017 е нисък, за мен-46% удовлетворени молби е адски висок! Да не говорим за едва 40% квота за върнати. Решени били да се справят....издънихте се немили бюрократи с миграционната и бежанска политика!

  Добре, имаш право да мислиш и да кажеш какво предлагаш.
  Как искаш да се постъпи с хора, загубили дома си?
  Колко процента репатриране е справедливо?
  Само с ох и ах не става!

 48. 48 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#45] от "osl19549478":

  Когато някой извърши престъпление и бъде осъден - трябва да лежи в затвора.
  Значи щом отпадъка томи робинсън е вкаран в затвора, то Британия е тоталитарно гасударство, а? Напротив - на боклуците мястото им е в затвора и в това няма нищо тоталитарно.
  Други смешни опорки имаш ли?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 49. 49 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  "Мит шести: "Европа се ислямизира""
  Веднага след това потвържават:
  Да, мюсюлманското население в ЕС нараства и в момента възлиза на около 26 милиона. Но това са само 5% от населението.
  Да, засега.
  Обаче за две години в Европа са добавени минимум 2 милиона мюсюлмани,
  Отделно темповете на раждаемост сред мюсюлманите са несравними с тези на останалото население.
  Друга лъжа:
  И днес в редица европейски държави, сред които е и България, живеят по 7-8%
  Същевременно данните са доста по-различни:
  According to a 2017 estimate, Muslims make up 15% of the population.[ Cooperman, Alan; Sahgal, Neha; Schiller, Anna (10 May 2017). "Religious Belief and National Belonging in Central and Eastern Europe" (PDF). Pew Research Center. p. 52. Retrieved 22 October 2017.
  Т.е. каква е гаранцията че посочените данни в статията са верни?

  Panta rhei....
 50. 50 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  "Добре, имаш право да мислиш и да кажеш какво предлагаш.
  Как искаш да се постъпи с хора, загубили дома си?"

  Да се учим от Израел.

 51. 51 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 25 Неутрално

  До коментар [#40] от "меншевик":

  Великобритания е тоталитарна кочина, в която ти дават присъда ако даваш гласност на престъпленията на мюсюлмански банди, безчинства що с десетилетия, справка Томи Робинсън. Ако изобщо споменеш мюсюлманите и имигрантите като причина за проблем, не те допускат на територията на УК като Лорън Саутърн. Ако защитиш дома си от мюсюлманин, който е влязъл в него, те съдят теб. Ако съобщиш, че пакистанска банда изнасилва дъщеря ти, те арестува теб, а полицията бездейства от страх да не ги обвинят в расизъм, въпреки че ислямът не е раса. Британците не са граждани, а роби, които не могат да притежават оръжие, нямат глас, когато им докарват милиони пришълци, ограбват ги с данъци и държавата притежава децата им. Това важи и за по-голямата част от Европа.

 52. 52 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#51] от "dds27557755":

  Дебелашки лъжи. Типично за руските тролове.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 53. 53 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  "въведе много строги мерки за даване на политическо убежище - през 2017 само 46% от молбите са били удовлетворени. "
  И това ако са строги мерки.
  Ами ако към Европа тръгнат 200 милиона африканци, това означава 200 мил.*46% прави точно 92 млн.
  Малко ли е?
  И тогава Европа ще стане същото гето като Африка.

  Panta rhei....
 54. 54 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#51] от "dds27557755":

  Кому е изгодно? - обичал да пита др. Ленин.

 55. 55 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#48] от "меншевик":

  Пожелавам ти приятен ден! На такива като теб е късно да се помага. Само един съвет - първата стъпка на всеки режим, завзел властта е да се отърве от агентите и троловете, помогнали му да установи контрола. Тъжно нали :)

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 56. 56 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#55] от "osl19549478":

  Хехе, некви с два грама мозък тръгнали да ми помагат. Аре друм.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 57. 57 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1665 Гневно

  "Повечето от тях наистина имат чуждестранни корени, но понякога са дори трето поколение граждани на Европа."

  "Тъй че радикалният ислямистки тероризъм е доморасъл, а причината за него се крие в лошата интеграция. "

  С други думи левундерите викат - дайте още пари за да ги интегрираме по-добре.
  И като даваме още пари, тогава ще напират още повече.
  И като напират още повече и се плодят, тогава терористичните актове ще се увеличават, естествено.

  Въобще другариата от Дойче Веле не стига че не може да направи едно най-просто логическо съждение, се опитва да изопачава очевидните факт.

  Panta rhei....
 58. 58 Профил на Фаустина
  Фаустина
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#52] от "меншевик":

  Истина е.

  La senda de la virtud es muy estrecha y el camino del vicio, ancho y espacioso.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  работи се по укрепване на споразумението с Турция и за добра организация в грижите за самите бежанци и мигранти.
  ========
  А от друга страна ,от някои западни среди се води блудкава анти турска политика. .....
  Такава е европейската стратегия по въпроса.

  Bukalemun
 61. 61 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#51] от "dds27557755":

  Пропусна любимия ми пример за прекрасния либерален свят на Острова - преди време някъв ингилиз си беше забил в двора на къщата знамето на Великобритяния (The Union Jack дет се вика) и веднага го нападнали , че е white supremacist и расист, а властите го задължили да го махне, защото било обидно (offensive) за съседите му мигранти ?!? Имаше го в новините им.
  В UК се счита вече за расистко, ако питаш някой от къде е родом дори.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 62. 62 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2937 Неутрално

  ЕС си има своите недостатъци, както и САЩ, Япония или която да е страна или политически съюз. Няма съвършено нещо на този свят. Но обединена Европа е концепция и най-вече надежда за по-добро бъдеще на всички европейски народи. Към това са се стремили и САЩ, когато след ВСВ помагат най-вече чрез плана Маршал на разорения континент. След хиляди години на унищожителни войни Европа най-после се превърна в един огромен регион на мира с динамична икономика и проспериращи народи. А каква е "алтернативата" - див азиатски болшевизъм с нацистки оттенък, който на всичко отгоре сме изпитали на собствен гръб. Или с други думи връщане назад към нещо, чиито най-важни характеристики са изостаналостта, крепостническите порядки и изолираността от нормалната човешка цивилизация.
  Thanks, but no thanks.

  Пазете се от доносника vesolr
 63. 63 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#62] от "GreenEyes":

  Абсолютно съм съгласен с теб. И за това не мога да търпя, когато виждам, че в същата тази Европа се появяват индикации за развитието на подобен болшевизъм - разбира се много по-напудрен от азиатския.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 64. 64 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 462 Весело

  На мен цифрите нищо не ми говорят. Говорят ми трендовете. Какви са трендовете на доверието в ЕС? А, на доверието в Еврото?
  Миналите успехи също не казват много. Трябваше да потънат Гърция и Кипър за да се забързаме с ЕЦБ. Не може обща валута без обща монетарна политика, т.е. централна банка.
  Някой да знае съотношението християни/мюсюлмани в днешна Турция преди 1000 години? А, преди 700 и 500? Преди 200 и сега? Някой да знае защо в Индия не проработи опитът за ограничаване на раждаемостта както в Китай?

  Всеки факт изваден от контекста е хибридна новина. Дяволът е в детайлите!

 65. 65 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#61] от "osl19549478":

  Е, де не е толкава зле. Ако е полски водопроводчик може да се бъзикаш с него колкото си искаш. Може даже от ЕС да излезеш, щото те е страх от него.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Някой слушат повече Москва.

 67. 67 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  Полезна статия, която опровергава доста добре лъжливите опорки и митове разпространявани от американофили, русофили и ционета, които мразят нашият ЕС. 🇪🇺

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 68. 68 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Мозъчният тръст, написал тези опровержения,сигурно е финансиран от Сорос. Като прочетох изсмуканите от пръстите опровержения, затвърдих мнението си,че всичко,което се говори за ЕС е вярно.

 69. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  До коментар [#10] от "Реми":Ужас просто...за Дойче велле явно % на одобрените мигранти за 2017 е нисък, за мен-46% удовлетворени молби е адски висок! Да не говорим за едва 40% квота за върнати. Решени били да се справят....издънихте се немили бюрократи с миграционната и бежанска политика!Добре, имаш право да мислиш и да кажеш какво предлагаш.Как искаш да се постъпи с хора, загубили дома си?Колко процента репатриране е справедливо?Само с ох и ах не става!
  —цитат от коментар 47 на Alexander97


  Това със "загубили дома си" е ВАЛИДНО за не повече от 20% от нахлулите преди 3-4 години тълпи. Да, именно "тълпи". Защото идеше реч само са СИРИЙСКИ бежанци бягащи от войната предизвикана от военните лобисти в планетарен мащаб.
  Каво правят тук алжирци, афганистанци, мароканци и пр.мързеливи не си даващи ама никак зор да научат езика на приелата ги страна. И то с години, и то без да плащат за квартира, курсове и пр?!
  На мен ми се отели вола първите три години в Австрия/въпреки отличното владеене на езика/. Когато не съм имала работа съм преспивала в хотели на собствени разноски....тия да не са нещо по-благословени от нас или какво?!
  Айде стига, че ми писна от пудрене. Прецакаха ни.Всичките.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 70. 70 Профил на Sp.Ace
  Sp.Ace
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#37] от "osl19549478":Какво е положението във Великобритания за трети път те питам - я кажи опорката да се посмеем. И как разбра какво ще е в ЕС след 10 години - да не си гледал на бял боб ? Кутев, нивото на хората ти е отчайващо.
  —цитат от коментар 40 на меншевик


  Томи Робинсън, консервативен журналист и политик, е арестуван и осъден по бързата процедура, защото си е позволил да предава на живо пред съд, в който се води дело срещу ислямистки изнасилвачи, прикривани от полицията в продължение на 30 г.
  След това срещу британски пожарникар, който го подкрепя във фейсбук, е започнато раздледване и той е отстранен от работа. Човекът напуска.
  Журналистите Мартин Селнър и Британи Петибоун (Martin Sellner, Brittany Pettibone) Им е отказано да влязат в UK, защото са с десни убеждения. Задържани са за 3 дни и после са депортирани. Подобно е и при журналистката и писателка Лорън Съдърн (Lauren Southern), която също не може да влиза в UK.
  https://www.youtube.com/watch?v=CxX_hRtf2eQ
  https://www.youtube.com/watch?v=2E59atxarIM&t=227s

  https://www.youtube.com/watch?v=9dsgsNW_h-U&list=PLnBlN3VfV3sTeM5tIFwHBnttJnYz3mI0f&t=204s&index=3

  Можеш да продължиш да си живееш в розовото балонче, удобно надуто и пазено от неолибералната лява идеология или да си отвориш очите и да видиш, че в Западна Европа се предприемат сериозни стъпки да се ограничи свободата на словото на консервативно мислещите хора. И съответно да се даде път на всякаква джендър лява паплач, унижаваща християнството и разбиваща традициите и хетеросексуалното семейство. 71. 71 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#68] от "gozambo":

  Ти си свикнал да работиш с изсмукани от пръстите конспирации. Затова когато фактите не ти харесват, просто си измисляш нови в твоята паралелна "реалност". Кракът ти не е стъпвал ни в Германия, ни във Франция, но се изживяваш като експерт по всякакви въпроси свързани с тях.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 72. 72 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alexander97":

  Ами например да започнем с репатрирането на 100% от тези, на които им е отказан статут. После можем да помислим как се дава този статут, щото в момента мога да ти кажа, че на всеки дето дойде и каже "Аз съм гей" му дават статут, нищо че това няма как да се провери, понеже в Германия специално ореваха орталъка, когато имаше предложение това (проверката) да се вкара като част от скрийнинга.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  Ако ЕС не беше рай за бежанците те щяха да си стоят у дома а не да предприемат рисковани пътешествия! Написаното е в стила "Наръчник на пропагандиста" от времето на социализъма!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2977 Разстроено

  На мен цифрите нищо не ми говорят. Говорят ми трендовете. Какви са трендовете на доверието в ЕС? А, на доверието в Еврото?Миналите успехи също не казват много. Трябваше да потънат Гърция и Кипър за да се забързаме с ЕЦБ. Не може обща валута без обща монетарна политика, т.е. централна банка.Някой да знае съотношението християни/мюсюлмани в днешна Турция преди 1000 години? А, преди 700 и 500? Преди 200 и сега? Някой да знае защо в Индия не проработи опитът за ограничаване на раждаемостта както в Китай? Всеки факт изваден от контекста е хибридна новина. Дяволът е в детайлите!
  —цитат от коментар 64 на puknatastotinka


  Ами преди 1000 и 500 години муслими е имало само в Източната част на Анадола, а днес християни няма никъде! Това я чака е Европа ако продължава с малоумната толерантност към ислямизацията!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 75. 75 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1649 Любопитно

  До коментар [#48] от "меншевик":

  А тия стотици сводници с бради и не руси коси някой що не е нито оъден, нито затворен?

 76. 76 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  До коментар [#48] от "меншевик":А тия стотици сводници с бради и не руси коси някой що не е нито оъден, нито затворен?
  —цитат от коментар 75 на imaligoogle_hr


  Ти да не мислиш, че тоя някога е чувал за Томи Робинсън? Написал е в Гугъл името, излязла му е статия от Гардиън или ВВС, където са го обявили за расист, нацист и какво ли не и нашето момече рупа ли рупа. Те повечето умни и красиви във форума са като този.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 77. 77 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#50] от "blondofil":
  Да се учим от Израел.

  Израел прие стотици хиляди араби, раздаде им паспорти и ползват правата си като израелски граждани – работят, учат, имат домове.
  Но трябва да спазват законите на държавата!!!

 78. 78 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#51] от "dds27557755":Дебелашки лъжи. Типично за руските тролове.
  —цитат от коментар 52 на меншевик


  Форума е налазен страховито!
  Готвачът е обявил атака!
  :-)

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 585 Неутрално

  ЕС може и да не е рай за бежанците, но е най-близкото подобие до това, поради което милиони дойдоха (а и родата ще доведат по сегашните закони), и още биха дошли, защото първо репартирането както статията признава, не е ефективно, второ понятието "бежанец" се разшири безкрайно, трето няма реални мерки, които да спрат потока хора към континента.

  А относно ислямизирането - не е нужно мюсюлманите да станат мнозинство, едно агресивно настроено, компактно разположено и решено да наложи своите порядки (или да не следва общите) малцинство, може да предизвика много проблеми и щети.

 81. 81 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#77] от "Alexander97":

  Има ли сведения колко от тях са минали през границата и колко през КПП-тата. И колко успяват успешно да влязат нелегално през оградата.

 82. 82 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#77] от "Alexander97":Има ли сведения колко от тях са минали през границата и колко през КПП-тата. И колко успяват успешно да влязат нелегално през оградата.
  —цитат от коментар 81 на blondofil


  Ти как мислиш? Израел да ги пусне да прескачат :-)!

 83. 83 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#82] от "Alexander97":

  Мисля, че ги пускат да прескачат гроницата. Нали демокрацията го изисква, а ДВ ще ги заклеймят.

 84. 84 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#80] от "nemeria":

  ''едно агресивно настроено, компактно разположено и решено да наложи своите порядки (или да не следва общите) малцинство, може да предизвика много проблеми и щети.''

  Да, напр. т.нар. палестинци.

 85. 85 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  мда, сибирските тролове, като няма какво да кажат, почват - ама то туй от ДВ пуснато, то пропаганда ... смях, бате

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#71] от "vesolr":

  Абсолютно, пълнен невежа по всички въпроси и теми, но това не му пречи да цитира глупостите и лъжите прочел в американските alt-right "медии".

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 88. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#77] от "Alexander97":

  Какво значи прие? Така наречените израелски араби са си местно население живеещо там от векове, до войната в 1948 г. мнозинството от населението на днешнен Израел са били палестиснки араби. Точно тогава Израел извършва етническо прочистване изгонвайки 750 хиляди араби, като по този начин извършва промяна в етническото картина на региона.

  Иначе, самите израелски араби имат права, но и са дискриминирани от държавата в някои случаи. Освен това отношението на израелските евреи към тях не много добро.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 89. 89 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#84] от "imaligoogle_hr":

  Целия свят ги нарича палестинците (и ги е признал като такива), включително настоящите израелски политици. ;-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 90. 90 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Колеги, не говорете с болшевишките тролчета. Тяхната задача е да оюаловажават всяко нещо, което не е удобно на господаеоте им, като го приравняват с руска опорка. За това ваяка втора дума им е за Русия. Само те се интересуват и говорят за Русия, но обвиняват всички друго в това, за да омаловажат това, което казват. Така са им наредили господарите им и те катоверни пудвли изпълняват. Не им онръщайте внимание. Няма никакъв смисъл да се води диалог с тях.

 91. 91 Профил на murseiligno
  murseiligno
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "lyc55564912":

  баба го казваше :" когато в една каца с мед падне едно акенце става мед с лайна ...."

 92. 92 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 539 Весело

  мда, сибирските тролове, като няма какво да кажат, почват - ама то туй от ДВ пуснато, то пропаганда ... смях, бате
  —цитат от коментар 85 на carlosestrada


  Мдааа...личи си, че болшевики като теб сте мнозинството джидове. Още Чичу в "Моята борба" описва, как след всеки воден диспут с човечета като вас, на следващият ден все едно не се е случвало - едно си джида знае, едно си бае!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 93. 93 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 539 Неутрално

  бае = пропагандира ;)

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 94. 94 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Колеги, не говорете с болшевишките тролчета. Тяхната задача е да оюаловажават всяко нещо, което не е удобно на господаеоте им, като го приравняват с руска опорка. За това ваяка втора дума им е за Русия. Само те се интересуват и говорят за Русия, но обвиняват всички друго в това, за да омаловажат това, което казват. Така са им наредили господарите им и те катоверни пудвли изпълняват. Не им онръщайте внимание. Няма никакъв смисъл да се води диалог с тях.
  —цитат от коментар 90 на xox55541929


  От една страна така, но от друга страна не е добре. Трябва да им се дава отпор на тия петна, защото иначе заблуждават и налагат наратива/рамката/лъжите си.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 95. 95 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Ми значи като поживеят и мюсюлманите в Германия 140 години в гяурска държава и те ще се опитомят - тона ще стане към 2100 година, ако приемем, че асовата имиграция на гастарбайтери е била около 1960-та година.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK