Наистина ли Зеехофер е полезният идиот на САЩ и Русия

Наистина ли Зеехофер е полезният идиот на САЩ и Русия

© ReutersОт тясната си камбанария германският вътрешен министър Зеехофер води чисто пропагандна война. Той е полезният идиот, който обслужва антиевропейските интереси в САЩ и Русия. И без да ще, може да подпали ЕС, пише Б. Везел за "Дойче веле" под заглавие "Това може да подпали цяла Европа".


Демонстративните битки, които германският вътрешен министър води по въпроса за бежанската политика, са чиста демагогия - включително и поради това, че до границите на Бавария достигат твърде малко бежанци. А фактът, че Зеехофер не познава или отрича съществуващите европейски правила, не може да оправдае неговия политически амок. С това, че сега принуждава германската канцлерка трескаво да търси някакви привидни решения за Германия чрез спешни двустранни договорки, вместо да я подкрепи в усилията ѝ за европейско решение на проблема с мигрантите, той де факто вреди на цяла Европа. Но Зеехофер очевидно не се смущава от този факт. А не е изключено и да го смята за положителен страничен ефект.


Броят на пристигащите в Европа мигранти междувременно е направо незначителен в сравнение с онзи от апогея на бежанската криза през 2015 година. Дори спорът около бежанската политика беше поутихнал преди битката за надмощие в Берлин отново да го върне в дневния ред на Европа.
Настроенията в повечето европейски държави междувременно се промениха – на много места гледат на мигрантите като на нежелани пришълци, срещу които правителствата трябва да се борят с всички средства. А ширещият се национален егоизъм засега блокира всякакви европейски решения на проблема.


Пълна историческа амнезия


Младият австрийски канцлер Курц, който явно страда от пълна историческа амнезия, не може да заблуди никого със своята "коалиция на желаещите", състояща се от европейските популисти между Мюнхен, Виена и Рим, че тези страни преследват напълно различни интереси. Австрия не желае да приема обратно бежанците, връщани от границата с Бавария, а смята да ги отпраща към Италия. Правителството в Рим обаче също не желае тези хора и иска те да бъдат пренасочвани към останалите държави от общността. Там пък изобщо не са готови да ги приемат - знае се какво е отношението към квотите за бежанци. Ако сега не се намерят европейци, които да дадат добър пример за някакво справедливо решение на проблема, ще се стигне до сблъсък.


Засега в ЕС има консенсус единствено по въпроса за нуждата от по-надеждна защита на външните граници. Освен това Ангела Меркел и Еманюел Макрон се опитват да постигнат напредък по дълго отлагания въпрос за хармонизирането на различните законодателства за даване на политическо убежище. Напоследък на мода са и някои доста дръзки предложения за изграждането на големи приемни центрове извън Европа. Подобни идеи се въртят из главите на някои европейци от 15 години насам, но неизменно се проваляха поради това, че се оказваха нереализуеми.


Въпросната идея междувременно има и двама нови привърженици - президентите на Франция и Италия. Но къде да се изградят подобни бежански центрове - в беззаконна държава като Либия, в транзитен Нигер или в политически нестабилния Тунис? А и кой да охранява тези центрове - Бундесверът или "Сини каски" на ООН? Европейците искат да прехвърлят своята отговорност другиму – това е повече от ясно. Но как привържениците на подобни екстериториални бежански центрове си ги представят по-конкретно: като заточение на лагерни острови, каквито има в Австралия, или като арест в клетки - като по границата на САЩ с Мексико? Ако ЕС също се готви да тръгва по този нов път на нехуманността, е редно да го заяви ясно и открито.


Европа има по-съществени проблеми


Бежанската политика действа на ЕС като киселина, която го разяжда отвътре. Почти никой вече не смее да предложи на своите сънародници идеи за разумни и хуманни решения. Новият испански премиер е едно от малкото изключения. Но вместо да се раздират от спорове по бежанския въпрос, европейците би трябвало да се посветят на заплахите, свързани с Тръмп и неговите търговски войни, би трябвало да изработят своя нова политика за сигурност, да решават проблемите с Китай и с Путин, с войните в Йемен и Сирия. Наместо това са изоставили инициативата в ръцете на креслива орда от популисти, подтиквани от Вашингтон, с което на практика извършват предателство спрямо устоите на Европа, нейните либерални ценности и западния обществен ред.


Ако битката за надмощие в Берлин доведе до смяна на правителството, това ще бъде лошо и за Европа. Никак няма да е добре, ако точно сега загубим най-опитния правителствен ръководител в целия ЕС. А Хорст Зеехофер, който доскоро беше незначителен местен велможа от Бавария, би изиграл ролята на полезния идиот, обслужващ интересите на всички антиевропейци в САЩ и Русия. Но от неговата тясна камбанария той едва ли може и иска да погледне толкова надалеч.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Значи когато Орбан управлява 4 мандата, той е лошият диктатор, но когато Лудото Ленче управлява 4 мандата, то тя е най-опитният ръководите в ЕС...

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  До коментар [#1] от "ivant88":

  Дописката е за Зеехофер.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Има един полезен идиот в Германия и това е Меркел - пълни ЕС с отпадъците на Африка и Азия (мечтата на САЩ) и пълни бюджета на Русия със северни потоци и гигантски инвестиции (мечтата на Путин).

  Знанието е сила, информацията - власт
 4. 4 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ха-ха-ха...толкова за този твърде закъснял либерален напън на дойче зеле . Европейците зорлем прогладнаха за резултатите от приема на куцо и сакато и решиха , че е крайно време да си пазят градинката.

 5. 5 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 740 Весело

  Като прочетох, че "...Хорст Зеехофер, който доскоро беше незначителен местен велможа от Бавария...", чак в речника проверявах, за да не би да съм в грешка. Тцъ-тцъ-тцъ! Сега научавам, че Бавария още не е излязла от феодализма 😲

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 6. 6 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  За еврейската преса останаха двама хубави в ЕС, Макрон и Меркел. И двамата вече се чувстват много самотни.
  С подобни статии няма да се помогне на Меркел. Дойде времето да бъде изритана тази сороска подлога, която разруши Европа и ЕС.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Наскоро партията на Хорст Зеехофер наложи това, в Бавария задължително да има разпятие във всеки кабинет във всяко държавно учреждение.

  Мярка, която спокойно би могла да роди главата на Волен Сидеров например, и която би била аплодирана във възторг от тумбите лумпен-националисти от Атака.

  Би могло да се случи и в Русия.

  Но се случва в Бавария.

  За щастие останалата част от Германия оплю това безумие.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 8. 8 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  А, колко очаквано.
  Всеки несъгласен с правата партийна линия на анжито е платен агент на Путин.

  "Европейците искат да прехвърлят своята отговорност другиму – това е повече от ясно" - каква отговорност, другарко Везел? Времето на колективните вина и отговорност (за шастие) умря безвъзвратно. Меркел има отговорност, както и полезните идиоти с мечетата. Те да си я носят и решават.

  Либерастията достигна дъното, че даже и се опитва да копае още надолу.

  Остана ли силен политик в света, който не е купен от Путин?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Броят на пристигащите в Европа мигранти междувременно е направо незначителен в сравнение с онзи от апогея на бежанската криза през 2015 година.

  А защо сравнявате точно с тази година?
  Годината на лудостта на Меркел...
  Идват си море, и по море и по суша. И хич не са малко. И Турция ги спира и в Гърция остават и в Италия. Решението е почти невъзможно без участието на САЩ - спиране на войната в Сирия и не по-малко трудната задача за поне частичното възстановяване на държавата Либия. Не си личи засега американците да са готови за такива действия и съответно мигрантите изобщо няма да намаляват

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Весело

  Хорст Зеехофер страдал от "политически амок", защото бил "незначителен местен велможа" и "полезния идиот". Направо ушанка, ръйш.

  Либерастите загубиха ума и дума. Бълват само змии и гущери. "Затуй така жестоко жилиш, в предсмъртен ужас може би".

 11. 11 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  ''...в беззаконна държава като Либия...''


  много интересно кой ''полезен идиот'' направи либия такава? май главния беше едно франсе,а?

 12. 12 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  мноо яко кадро. такива ползват само за ''популистите''и Тръмп. бива ли да пльоснете такова кадро на меркел бе,кремълски подлоги.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Наскоро партията на Хорст Зеехофер наложи това, в Бавария задължително да има разпятие във всеки кабинет във всяко държавно учреждение.Мярка, която спокойно би могла да роди главата на Волен Сидеров например, и която би била аплодирана във възторг от тумбите лумпен-националисти от Атака.Би могло да се случи и в Русия.Но се случва в Бавария.За щастие останалата част от Германия оплю това безумие.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Истина ли е това!??!Не може да бъде!??!В една ХРИСТИЯНСКА ,с хилядолетна традиция страна,да окачват разпятия.Това е началото на края!!!Трябва да се даде твърд отпор.Либерастващи от всички страни,съединявайте се!

 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 392 Любопитно

  Ех това дойче веле бе,
  все такива статии пишат, за корупцията при другите, все някой иска да ги потопи, а иначе не пишат за стотиците изнасилени германки и че на някакви си роми се самозабравили при тях и ритат хора по стълбите и подобни.

  Нямало било натиск , а всеки ден пристигал по един кораб от Африка, който трябвало да се разпредели в Европа.
  Границите са затова, за да се спазват.
  Тоя от дойче веле нека се опита да стигне до статуята на свободата без документи, да видим дали бай Доньо ще покани в бялата си къща и ще му даде социални, които надхвърлят заплати от страни в съюза.
  Не ги интересува как живеят българските и румънските пенсионери примерно с по 200 евро на месец, не ги интересува , че в Украйна заплатите са по 200 евро, но иначе на тези дето им ги карат с корабите, са готови да отпускат милиарди и милиарди, а те да правят престъпления в къщата им.
  Бабето ако не се промени на следващите избори двойника на Волен с бялата коса ще бъде новия канцлер.

 16. 16 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Силно левичарски текст, пълен със заклинания,псевдо-хуманизъм и обвинения към всички със здрав разум. Баба Меркелова е полезния идиот в случая.
  Авторката на пасквила ще вземе своите хиляди евро заплата с чувство за добре свършена работа, докато текста и е образец на левичарско безсилие.

  седеньето го зголемува задникот
 17. 17 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  Разпятието ли ти е проблем? Ами "но гоу "зоните, както се наричат кварталите, превърнати от клетите мигранти в кочини? Ами блокирането на цели улици от молещи се муслими, които са уверени , че имат право на това? Ами вскекидневните "маловажни"нападения над местни с нож, мачете или кола, за които медиите се омълчават либерално? Няма изобщо да споменавам за големите, зрелищни масови убийства с бомби и камиони...Това не ти ли е проблем?

 18. 18 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Разбира се, темата за бежанците е благодатна за всеки популист - описваш ги като злобни нашественици, дето ще разрушат нашия бит и култура, като мързеливци, които само търсят помощи. Няма значение, че това са лъжи, и че проблемите, създавани от "мигрантите", са малки, сравнени с тези в икономиката или екологията. Отделно така лесно се става защитник на "народа" при положение, че реално няма опасност. Опасността наистина идва от неграмотните решения на Тръмп и от хибридната война на Пут-ин. Само че да намериш отговор за тях е трудно, затова обикновено популистите си затварят очите и казват - това не е проблем.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Не толкова е "идиот" колкото е

  Ш Р Ь О Д Е Р Д Ж И Я

  Издръжката му на такъв после от Русийката е около 600 000 евро годишно

 20. 20 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  чудя се ти като обобшаваш безумие,кои точно хора включваш в извадката на хора заклеймили ,този акт?Та нима цяла Полша=вашите любими русофоби,вашият плацдарм,не одобрява религиозните символи.или повечето граждани на Чехия,Унгария,Италия итн.Айде тая глава голяма и необятна я разкърши и помисли следствие на кое действие,следва този акт-,харесван от " лумпен-националисти от Атака."?На всяко неадекватно политическо действие,следва обратно по посока и сила,друго противодействие ,от масите После кой бил виновен за разединена Европа,не и аз и моите действия,академик на бан .За шо трябва исляма и неговите символи да доминират пред вече установените по конституция такива.Зашо да не се вдига шум по Коледа?Т и в Идлиб дали ше гледаш мач и пиеш бира)))?или ше си 6 стъпки под земята?

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  прекрачване на всякакви журналистически стандарти и откровено хибридно . просто не е истина до какво докараха ЕС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Я да видим други немски медии какво пишат:

  "Последните статистики от Федералния статистически офис показват, че почти всяко четвърто дете, родено в Германия през 2016 г., има чуждестранна майка. Имигрантките наистина допринасят значително за факта, че раждаемостта в Германия отново се повишава. Днес един от петима, живеещи в страната, има имигрантски корени.

  Германия очевидно се е превърнала в страна за емигриране - страна, която бързо се промена. И макар че икономистите и политиците обичат да подчертават всички положителни аспекти на това развитие - застаряващото немско общество например е проблем от десетилетия, - има и голям сегмент от обществото, който е всичко друго, но не и доволен от ставащото.

  Тези хора се питат как ще изглежда тяхната heimat, или родина, след 10, 20 или 30 години. Те имат съмнения, че правителството е способно да реши проблемите, които вече възникват от липсата на интеграция между някои от имигрантските групи. Някои се страхуват, че германската канцлерка Ангела Меркел води страната към мрачно бъдеще с безцелна имигрантска политика - политика, която позволява на мигрантите да идват в Германия и да кандидатстват за убежище, а не политика, която активно се стреми да доведе висококвалифицирани работници. Политика, която в крайна сметка означава, че дори на тези, чиито молби за убежище са отхвълени, в крайна сметка се позволява да останат.

  ... Един индикатор колко дълбоко клокочат гневът и яростта у много хора е опасната власт на конспиративната теория, според която канцлерката заедно с други зловещи сили планира да замени етническото немско население с чужденци. Майкъл Бътър - професор по американистика в Университета на Тюбинген, който е и експерт по конспиративни теории, казва, че това днес е една от най-популярните конспиративни теории, циркулиращи в Германия."

  http://www.spiegel.de/international/germany/germany-and-immigration-the-changing-face-of-the-country-a-1203143.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Виж ти, виж ти!!!
  Ако аз напиша, че някой политик от "десницата" е нечий полезен идиот, ще получа бан.
  Но за следване на правилната линия и за "Дойче веле" това е изведено дори в заглавието.

 25. 25 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Но къде да се изградят подобни бежански центрове - в беззаконна държава като Либия, в транзитен Нигер или в политически нестабилния Тунис?..."

  - Турция изгражда в "беззаконна" Сирия буферна зона за бежанци. Изгражда я с одобрението на НАТО, Меркел, Оланд... Горният материал само демонстрира късогледството на българската секция Дойче Веле.
  За илюстрация - заглавия от 2016г.:
  "Меркел се обяви за специални зони за сигурност в Сирия" в news.bg
  "САЩ подкрепят операцията на Турция в Сирия" в actualno.com
  "Франсоа Оланд: Решението на Турция за провеждането на военна операция в Сирия е разбираемо" във Фокус

  п.с. Агитпропа на Моника не става. :)

 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5540 Неутрално

  Барбара Везел е последователен и ярък защитник на Меркел с цветист и невъздържан език :)
  Истинска противоположност на стила на Дойче Веле, но продължава да пише за тях :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Полезен идиот е за предпочитане пред пълен идиот. Това по принцип. А за DW. Мислех, че само българската сeкция е ударила дъното. А то си било общо. Тази не вижда ли какво става в Германия? И че точно немската канцлерка носи отговорност за този проблем?

  Мърфи е оптимист!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Статията говори за отчаяние. Глобалистите вече са се отчаяли, че ще могат да спасят Меркел.

 30. 30 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Статията говори за отчаяние. Глобалистите вече са се отчаяли, че ще могат да спасят Меркел.

 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "Наистина ли Зеехофер е полезният идиот на САЩ и Русия"

  - Тц, полезни идиоти за антиевропейските нагласи са само политически близнаци на аферисти като Хохегер и компания. :)

 32. 32 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 419 Неутрално

  За авторката, БХК и либерастите това е "началото на края".
  За всички останали е "краят на началото".

  "Смешен плач!" - Хр. Ботев

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  Въййййй!

  Начи ... Барбара Везел си е турбо-хард-либераст-фундаменталистка, та не е изненада извержението и.
  Но напоследък не е само тя. Голям вой се носи от неотроцкистките редици. Направо се мЕтат в несвяст!

  А по статията - две, три неща:
  Конкретно за Зеехофер ...
  Ясно е, че си играе неговата игра. Само дето драгата Барбара забравя, че не го прави, защото иска да прави мръсно на Меркел, а защото го "подпира" ситуацията.
  А "ситуацията" я "сготви" Меркел и задругата, включително и тези като Барбара.
  Освен това Барбара удобно пропуска как и защо беше спретната тази коалиция. Какво я предхождаше и какви договорки и защо бяха направени. И които, поради основния си дефект, че бяха направени с оглед основно да не се изпусне властта, а не с оглед къде е причината за изборните резИлтати - сега като бумеранг се връщат връз главите коалиционни.

  Колкото до самите имигранти - били малко вече, ни рЕди Барбара.
  Малко са бе, Барби, наистина, ама са "капките", които преливат вече препълнената от спретнатия от вас потоп. И сега сърбаме кашата на последствията от потопа, а "капките" само го "отнасят". Просто това безобразие вече обръща палачинката. То свали другарчето ви, италианският Премиер, и докара Конти и Салвини! Ама вие просто не може да вденете! И си дуднете вашето, неотроцкистката ви либерална перманентна революция.
  На всичкото отгоре громите "политическата амнезия"!
  Ми ей ви бе, муцки! Либия била "беззаконна", сами говорите за "транзитен Нигер", "Шнестабилен Тунис", ама вие сте се загрижили за Йемен и че грижата на Европа била там!
  Ама кой е в Либия? Марсианците?
  Ами Тунис? Що го оставихте на МВФ да им пие кръвчицата, а не го "стабилизирахте"?
  Ами "Нигер"? Бил транзитен, та к'во да напра'йм, та ше се фокусираме върху Йемен?
  Ма те африканци идат, бе Барби! Не йеменци!
  Аман!
  Вие я докарахте до тук, а сега пискате да я караме и занапред така?
  Зеехофер бил "полезният идиот"! Ми не, идиотите сте точно вие, неотроцкистите, които по косъма си нищо друго освен да рушите не можете и не знаете да правите.
  И точно които, Барби, бяхте определени като "полезни идиоти" още от бащите на Болшевишката революция. Щото си ви знаят и още тогава и от тогава ви употребяват!

 34. 34 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Броят на пристигащите в Европа мигранти междувременно е направо незначителен " това обаче не пречи клетите популисти да ползват затихналия проблем като единсвено средство да се дибутат до власт като го раздухват ... #КлетиНекадърници

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 35. 35 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#17] от "rsw37525595":

  Споменатите от теб проблеми, не се решават с разпятия...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Разбира се, темата за бежанците е благодатна за всеки популист - описваш ги като злобни нашественици, дето ще разрушат нашия бит и култура, като мързеливци, които само търсят помощи. Няма значение, че това са лъжи, и че проблемите, създавани от "мигрантите", са малки, сравнени с тези в икономиката или екологията. Отделно така лесно се става защитник на "народа" при положение, че реално няма опасност. Опасността наистина идва от неграмотните решения на Тръмп и от хибридната война на Пут-ин. Само че да намериш отговор за тях е трудно, затова обикновено популистите си затварят очите и казват - това не е проблем.
  —цитат от коментар 18 на stein


  Силен текст,без общи фрази и опорки!Все пак,за да привлечем още съмишленици за нашата либерастка кауза,ще помоля за малко конкретика.Например:колко харчи Германия за приютяването,изхранването,лечението итн,на клетите бежанци?Колко от тях работят и допринасят за икономиката.Как успешно се интегрират и не създават анклави със собствени закони вътре?Как не правят тер.актове,убийства ,изнасилвания и други престъпления?Мерси!!!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1174 Весело

  Всеки да провери да няма клони и шума по корита и около канавки. Умнокрасивите 'десни' леят водопад от безсилно злобни крокодилски сълзи, истински потоп.

  Тия дни много умнокрасива мъка, горките левичарчета не знаят колко уши имат по клетите объркани главици и кога да скандират антиамерикански лозунги и кога да се правят на евроатлантици.

  Не съм вярвал че точно умнокрасивците точно в тоя форум ще са абсолютните bottom feeders които всеки ще подиграва къде както докопа. Мада Нейча има забележително ако и доста перверзно чувство за хумор :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#38] от "Император Владимир":

  Евлампич, смени плочата, тая е изтъркана.

  Или, поне се постарай да обясниш, защо "умнокрасивите" да изпитват безсилна злобица, да леят сълзи и т.н.

  Какво точно се е случило, и защо въпросните "умнокрасиви" да реагират толкова емоционално? Имат ли друга причина, освен твоето голямо желание да бъде така?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Става ми много весело като чета подобни статии. Толкова са еднообразни, че все едно са им раздавали листчета с насоки какво да пишат.
  Който не се харесва на либералите и е против безконтролната нелегална миграция е:
  А. Агент на Путин
  Б. Агент на Тръмп
  В. Агент и на двамата
  Тези си мислят, че всички сме на интелектуалното ниво на поддръжниците им и че могат да ни пробутват подобни бози.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 867 Весело

  Дойче жмеле громи, с болшевишки плам, противниците на либерастията. Плача от умиление... Напред, другари!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 44. 44 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Г-жа Везел, Дойче веле и традиционните медии продължават да си завират главите в пясъка и да игнорират накъде е задухал вятъра. Този така наречен от нея "полезен идиот" до 2-3 години мах ще е следващия канцлер на Германия.

 45. 45 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#44] от "lustmord":

  Така говорехте и за оня австриец дето загуби изборите, и за Льо Пен, и за Вилдерс...
  ЩЕ ВИ СЕ :)

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#42] от "Боян Таксиров":

  Цитат:"с глупости се стараеш да заглушиш всякакви аргументи" Ще бъде ли много нахално,ако помоля,да покажете поне един аргумент?Ваш или на сподвижниците Ви,който да доказва защо е правилно и хубаво да се приемат безконтролно всички,добрали се до границите на Е.С.Обиди и заплахи не се броят.Мерси.

 47. 47 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Наскоро партията на Хорст Зеехофер наложи това, в Бавария задължително да има разпятие във всеки кабинет във всяко държавно учреждение.Мярка, която спокойно би могла да роди главата на Волен Сидеров например, и която би била аплодирана във възторг от тумбите лумпен-националисти от Атака.Би могло да се случи и в Русия.Но се случва в Бавария.За щастие останалата част от Германия оплю това безумие.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Като гледам колко минуси са ти сложили и се отчайвам и губя надежда. Хората са загубили връзка с реалността. Точно колкото е гадно да има задължителни свастики или петолъчки по сградите, толкова е страшно да има задължителни кръстове или полумесеци. Поради някаква причина тези които спокойно приемаха петолъчките над министерския съвет сега приемат кръстовете като нещо нормално в същото време смятат че полумесеците не трябва да съществуват. Имам чувството че света бавно но сигурно се превръща в една Саудитска Арабия.

  California Über Alles
 48. 48 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 935 Весело

  Забележително е как иначе графоманско-логорейно силно надарените "десни" специалисти по всичко от "Демократична България" се спотайват като плъхове, а милото дневниче вече цяла седмица не е публикувало нито едно тяхно фундаментално фейсбук откровение.
  Даже тук във форума пролайват само двама-трима дежурни турболиберала, но някак вяло, без стръв, абе направо без желание........

  Знанието е сила, информацията - власт
 49. 49 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#46] от "mvu02435512":

  Никъде и никога не съм защитавал безконтролния прием на мигранти в ЕС. Дори напротив, неведнъж съм споменавал това като голяма грешка, поради две причини.

  Първата е прилив на хора от чужда култура и с различни ценности, което води до промяна на демографския облик и огромни социални проблеми.

  Втората е, че така се даде път на националисти, неофашисти и прочее хора, употребявани от олигархиите и антиевропейски сили, като САЩ и Русия, за да се демонтира демокрацията, гражданското общество и социалната държава. Позицията срещу мигрантите е просто част от полотическия пиар на политическите клиенти на антиевропейските сили, за унищожение на Евросъюза, такъв какъвто е и налагането на олигархичен строй, където няма да има общество, а стадо, яко стригано и доено от върхушките и мафиите.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Този бълвоч не става и за четене.

 53. 53 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#42] от "Боян Таксиров":Цитат:"с глупости се стараеш да заглушиш всякакви аргументи" Ще бъде ли много нахално,ако помоля,да покажете поне един аргумент?Ваш или на сподвижниците Ви,който да доказва защо е правилно и хубаво да се приемат безконтролно всички,добрали се до границите на Е.С.Обиди и заплахи не се броят.Мерси.
  —цитат от коментар 46 на mvu02435512


  Няма да получиш аргументи. Защото всичко е една чудна теория в главите на либералния мозъчен тръст, която противоречи на всички факти, но какво са няколко факта за истинския либерал или комунист? Заради една хубава теория спокойно могат да се игнорират няколко факта, важното е теорията да вирее.
  Обичайните отговори са / аген на Путин, агент на Тръмп, комунист, русофил, нацист, фашист, расист, хибридна война, дай още една ракия.. упс, увлякох се

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 54. 54 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Разбира се, темата за бежанците е благодатна за всеки популист - описваш ги като злобни нашественици, дето ще разрушат нашия бит и култура, като мързеливци, които само търсят помощи. Няма значение, че това са лъжи
  —цитат от коментар 18 на stein


  Италия - https://twitter.com/XaviBGood/status/1008608643447652352

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 55. 55 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  Вие очевидно все още не можете да разберете за какво става въпрос.

 56. 56 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#18] от "stein":

  А Вие чували ли сте че,може да лъжеш всички за известно време а някои и завинаги,но не е възможно да лъжеш всички хора за винаги,въпреки тоталния медиен контрол и неограничените си финансови възможности глобалистите постепенно губят битката за умовете и сърцата дори и в Западна Европа.

 57. 57 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#19] от "Hawaii":

  АлаххуАкбар Hawaii

 58. 58 Профил на qqa38518955
  qqa38518955
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#22] от "baba_zoз

  Та те не го и крият ,че тъкмо това целят,за Бога,това не са конспиративни теории,а офицалните политически парадигми на назначени лидери като меркел и микрон.Въпроса е какво точно целят техните (и нашите) господари.

 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Deutche Welle, сър.

  Извинявам се на обратните, че използвам популярният за тях виц и по този начин ги слагам на едно ниво с Deutche Welle. Защото по-гнусна и продажна медия от DW е наистина трудно да се намери. Мен ако питат Шрьодер трябваше да ги вземе със себе си когато отиде в газпром.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Хорст Зеехофер страдал от "политически амок", защото бил "незначителен местен велможа" и "полезния идиот". Направо ушанка, ръйш. Либерастите загубиха ума и дума. Бълват само змии и гущери.
  —цитат от коментар 10 на Lemmy


  Много е характерно за тях, говорят красиви сладки приказки, призовават за хуманност и демокрация. И в момента в който малко им опонираш смъкват овчата кожа и отдолу се появява озъбената муцуна на хищник. Познатите ултралевичари, от онези които избиваха с десетки милиони собствените си народи в името на някакъв изсмукан от пръстите идеал-химера.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 61. 61 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Неолибералните медии обхванати в паника бясно оплюват във всички посоки, загърбвайки вече храктерния си мазен изказ и започвайки да използват крайни обиди.
  Отначало истерията им бе насочена срещу антисистемната "Алтернатива фюр Дойчланд", после към онази част от социалдемократите, които не одобриха широката коалиция, а днес вече и се нахвърлиха върху най-верните си партньори.

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Време, в което всички искат да са лидери.

 63. 63 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Има идиот на снимката и това не е Зеехофер !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK