Днес ХСС решава съдбата на Меркел - какво може да се случи

Днес ХСС решава съдбата на Меркел - какво може да се случи

© ReutersСъдбата на германски канцлер Ангела Меркел днес е в ръцете на баварските ѝ партньори от Християн-социалния съюз (ХСС) и засега сигналите са, че те смекчават критиките си срещу нея по повод миграционната политика на Германия.


Девет месеца след изборите, които отслабиха позициите ѝ, тя трябваше да се обърне за помощ към съседи и партньори от ЕС, за да успокои вътрешния си министър и все още влиятелна фугира в ХСС Хорст Зеехофер. Той заплаши, че ако на срещата на лидерите тази седмица Берлин не постигне промяна, ще започне от днес, 1 юли, да връща от германската граница чужденци, които вече са се регистрирали за статут на бежанци в друга страна. Това неизбежно би довело до падане на правителството.


Постигнатото на Европейския съвет в Брюксел се оказа половинчато и с твърде общи и пожелателни ангажименти, поради което различни страни от ЕС разчитат по различен начин резултата.
В събота ситуацията се обърка още повече от това, че Меркел обяви, че е получила обещание от 14 държави (България не е сред тях) за бързо връщане на мигранти, минали през тях и центрове за бърза имиграционна процедура. Баварският премиер Маркус Зьодер приветства новините като "движение абсолютно в правилната посока", но добави, че ще продължи с натиска, за да получи подробности. Неговата ХСС е в сложно положение в Бавария, защото през октомври предстоят избори в провинцията, антиимигрантската "Алтернатива за Германия" остава популярна, а социолозите казват, че местните жители не се вълнуват чак толкова от кампанията на Зеехофер в Берлин за миграционната политика на федералното правителство.


Проблемът с новината за 14-те държави от ЕС е, че поне две от тях - Полша и Унгария - казаха, че изобщо няма такова нещо и не са подписвали никакви обещания.


Меркел си отива? Меркел остава? В неделя, когато заседава ръководството на ХСС, ще стане ясно какво ще е политическото бъдеще на Ангела Меркел. Ето пет възможни сценария, представени от "Дойче веле".

Вариант 1: Хепиенд


Ангела Меркел се връща от срещата на върха за миграцията като сияеща победителка. Християнсоциалният съюз (ХСС) на Хорст Зеехофер оценява тези успехи като резултат от оказания "баварски натиск". ХДС и ХСС отново са съюзници. Меркел е спасена и дори излиза от тази криза по-силна.


Вероятност да се случи: - - - 4 - - - - - -
(0 = изключено; 10 = повече от сигурно)


Вариант 2: Безизходица


Резултатите от срещата на върха се интерпретират различно. Предприемат се първи стъпки към приемането на обща за ЕС политика за правото на убежище, но всякакви по-нататъшни действия се протакат с помощта на декларативни обещания. ХДС моли за още малко време, а Зеехофер, Зьодер и компания на свой ред уверяват, че вземат всички предпазни мерки за връщането на бежанци. Ангела Меркел е с отслабени позиции, но все пак остава канцлерка.


Вероятност да се случи: - - - - - - 7 - - -
(0 = изключено; 10 = повече от сигурно)


Вариант 3: Унижение за Меркел


Критиците на Меркел определят постигнатите резултати от срещата на върха като недостатъчни, а ХСС обвява, че те няма да доведат да никаква промяна на положението по границата. И понеже не са договорени още никаки двустранни споразумения, германската полиция започва да връща обратно мигранти. Ангела Меркел дава пълна свобода на действие на вътрешния министър Хорст Зеехофер, а неговият ХСС представя това в предизборната си кампания в Бавария като победа над курса на Меркел в бежанската политика. Германската канцлерка излиза от ситуацията силно отслабена.


Вероятност да се случи: - - 3 - - - - - - -
(0 = изключено; 10 = повече от сигурно)


Вариант 4: Разтуряне на съюза ХДС/ХСС


Ангела Меркел обявява срещата на върха за голям успех. Но нейните критици от ХСС смятат, че канцлерката се е провалила. Хорст Зеехофер разпорежда връщането на хора от границата. Меркел припомня, че Германия носи и европейски отговорности, държи на своя курс и уволнява Зеехофер. След това ХСС напуска коалицията. Фракцията ХДС/ХСС в Бундестага се разпуска, а Ангела Меркел продължава да управлява с правителство на малцинството заедно със социалдемократите. Или пък кани Зелените да заемат мястото на ХСС.


Вероятност да се случи: - - - - 5 - - - - -
(0 = изключено; 10 = повече от сигурно)


Вариант 5: Краят на Меркел


ХДС и ХСС оценяват различно резултатите, постигнати на европейско равнище. Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер решава да действа на своя глава на границата и бива уволнен от германската канцлерка. Коалицията се разпада, както и парламентарната фракция на консерваторите. Ангела Меркел поема отговорността за провала на правителството, иска вот на доверие от парламента и проправя пътя за нови избори. На конгреса на нейната партия ХДС обаче Меркел не се кандидатира за председателското място. То се оспорва между Анегрет Крамп-Каренбауер, Армин Лашет и Йенс Шпан.


Вероятност да се случи: - - - 4 - - - - - -
(0 = изключено; 10 = повече от сигурно)

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Вариант 2 наистина изглежда най вероятен, но чудя се това доколко ще се отрази на бъдещата реформа на еврозоната.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 2. 2 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Единственото, което може да спаси Меркел е незабавно връщане на пълчищата от Азия и Афирка в страните им по произход.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 3. 3 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3405 Неутрално

  Вариант 5: Краят на Меркел

  Ангела Меркел поема отговорността за провала на правителството, иска вот на доверие от парламента и проправя пътя за нови избори. На конгреса на нейната партия ХДС обаче Меркел не се кандидатира за председателското място. То се оспорва между Анегрет Крамп-Каренбауер, Армин Лашет и Йенс Шпан.


  Вероятност да се случи: - - - 4 - - - - - -
  (0 = изключено; 10 = повече от сигурно)

  Този вариант е най-благоприятен за Германия и за Европа.
  Важно е кои са кандидатите за нов партиен лидер на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер, Армин Лашет и Йенс Шпан. Да не попаднат от трън на глог.

 4. 4 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3609 Весело

  Големи християни, работят в неделя...

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 5. 5 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1479 Любопитно

  Сценарий номер 6: Меркел най-сетне осъзнава каква глупост прави, изживява катарзис и променя политиката си спрямо нелегалните мигранти.
  Вероятност да се случи: НУЛА

  Знанието е сила, информацията - власт
 6. 6 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Модифициран Вариант 5: Краят на Меркел
  ... Ангела Меркел поема отговорността за провала на правителството, ПОДАВА ОСТАВКА КАТО КАНЦЛЕР И ЛИДЕР НА ХДС и проправя пътя за нови избори. На конгреса на нейната партия ХДС Меркел не се кандидатира за председателското място. То се оспорва между КАНДИДАТИ ПРОКЛАМИРАЩИ И СВОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ ПРОМЕНИ И ДА ПРОВЕЖДАТ НОВА ПОЛИТИКА. Анегрет Крамп-Каренбауер, Армин Лашет и Йенс Шпан ИЛИ ДРУГИ.
  СЛЕД ИЗБОРИТЕ СЕ СЪЗДАВА СИЛНА КОАЛИЦИЯ ОТ ПАРТИИ СЪС СХОДНИ ПРОГРАМИ, А НЕ КОАЛИЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА МАНДАТА. ВЪЗМОЖНИ ПАРТНЬОРИ - ХСС (ЕСТЕСТВЕНО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО), ГСвДП, ЗАЩО НЕ И АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ...
  Представил съм лично мнение. С главни букви съм модификациите на варианта.

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Вариант 2 наистина изглежда най вероятен, но чудя се това доколко ще се отрази на бъдещата реформа на еврозоната.
  —цитат от коментар 1 на Jalis Ironhammer


  До коментар [#1] от "Jalis Ironhammer":

  Да, но коментарът на този вариант е обратен на прочита на Моника от Дойче веле. :)
  Демокарцията действа малко по-бавно, но много по-сигурно.
  АзГ логично "олеква", а тежестта на ХСС се увеличава.

  "Постигнатото на Европейския съвет в Брюксел се оказа половинчато и с твърде общи и пожелателни ангажименти" демаскира агитпропа на ляво-либералите.

  Със здраве.

 8. 8 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#3] от "tacheaux":

  Има само една подробност, 63% подкрепят позицията на Меркел според последните проучвания, а Зехофер и Сьодер са с отрицателни стойности, независимо, че 58% смятат, че искането на Зехофер за връщането на миграти е добро.

 9. 9 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Вариант единствен - Меркел вън от политиката, мигрантите от Европа !!!

 10. 10 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 473 Неутрално

  "Постигнатото на Европейския съвет в Брюксел се оказа половинчато и с твърде общи и пожелателни ангажименти...." ,което признато в материал на DW е показател ,че нещата са дори по-лоши ,отколкото изглеждат. Не по-малко лошо е това ,че фокуса на проблема се измества постепенно към миграционната политика на Германия , а основния въпрос - как да се спре миграционния поток ВЪОБЩЕ, на практика не се споменава. С оглед на това ,което натвори Меркел от 2015 г досега ,последния проблем на европейците е дали да се съобразяват с нея. Очевидно решението на проблема е останалите страни ,без Германия и Франция, да изработят обща политика и да започнат да я прилагат.

 11. 11 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#8] от "linard":

  Тея проучвания не ги брой , много са наплашени немците дори и в анонимно проучване ги страх да кажат нещо против имигрантите за да си нямат проблеми и репресии , не че няма хора , които подкрепят масовата миграционна вълна, която ги заля , но те не са в никакъв случай 68 процента., а много по малко .

 12. 12 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Най-голямата глупост на 21 век за сега е да се постави комунистка начело на иначе проспериращата ФРГ. Комуниста никога не си отива доброволно и винаги се чака биологичния им край! За съжаление агонията ще продължи както и у нас.

 13. 13 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 920 Неутрално

  В Германия няма кой да им извърши "революцията" и да свали от власт тая женица.
  Както изглежда време и да поеме към домашната ферма и да отглежда зеленчуци.
  Напълни гуша немеца, наближава и лятната ваканция кой ще се занимава с бунтове.

 14. 14 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Дано да решат нещо, което ще ускори шута на меркел и идването на един нормален силен политик начло на локомотива на Европа.!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  Меркел трябваше всички дружно да я разкарат пред 5-6г., сега вече каквото им е надробила.... то е необратимо!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 399 Неутрално

  ЕС няма интерес Меркел да напусне канцлерството си !

 17. 17 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2321 Весело

  На ЕС му трябва някой като Сенсей Доналд.

  Ама тя средата изгражда съответно разгражда. Седемдесе години гюведжарска лиготия кво да изгради в западните еврозелки освен смешно умнокрасивичарско чувство за имагинерно превъзходство?

  Use your Illusion
 18. 18 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 2583 Любопитно

  До коментар [#3] от "tacheaux":
  +++
  Ако,почти невероятният вариант 5 се случи,то Анегрет Крамп-Каренбауер и Армин Лашет са по-добрите варианти според мен,но...

 19. 19 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Стискам палци за Меркел.
  В период на буря не се сменя капитана!
  Тя си взе поука от историята с имигрантите. Нека управлява още малко, докато Макрон укрепне и се наложи като европейски лидер.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 20. 20 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 774 Неутрално

  На ЕС му трябва някой като Сенсей Доналд.Ама тя средата изгражда съответно разгражда. Седемдесе години гюведжарска лиготия кво да изгради в западните еврозелки освен смешно умнокрасивичарско чувство за имагинерно превъзходство?
  —цитат от коментар 17 на Император Владимир


  За "император" ползваш доста каруцарски език.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 21. 21 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Има и вариант шест,но е несъвместим с германската политическа и изобщо култура,въпреки че е най-добър.Меркел да бъде публично унижена,но да продължи да взема решения и да не прави никакви публични изказвания.

 22. 22 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Стискам палци за Меркел.В период на буря не се сменя капитана!Тя си взе поука от историята с имигрантите. Нека управлява още малко, докато Макрон укрепне и се наложи като европейски лидер.
  —цитат от коментар 19 на Боян Таксиров


  Но и капитана не се избира от пътниците.Между дрогото,най-лошото за компанията,което може да се случи на пътнически кораб е повреда в климатика или канализацията,пътниците ще хейтят здраво и ще откажат мнозина да се качат на този кораб,може и на други кораби на компанията.Ако потъне,поне ще вземе застраховката.

 23. 23 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3995 Любопитно

  Съдбата на германски канцлер Ангела Меркел днес е в ръцете на баварските ѝ партньори от Християн-социалния съюз (ХСС)
  ======
  Християните на Бавария щели да решават съдбата на Меркел....
  Свършиха ли се секуларистите в Германия?
  Германия не беше ли секуларна държава....?

  Bukalemun
 24. 24 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Щом 63% от немците подкрепят Меркел, то конфликта се очертава Франция, Германия срещу останалите страни в Европа.

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3995 Любопитно

  До коментар [#21] от "slonsco":

  Меркел да бъде публично унижена,но да продължи да взема решения и да не прави никакви публични изказвания.
  =======
  Значи пак втори вариант.

  Bukalemun
 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3995 Неутрално

  До коментар [#14] от "dgd":

  Дано да решат нещо, което ще ускори шута на меркел и идването на един нормален силен политик начло на локомотива на Европа.!
  =====
  С този гидишат ще има да мечтаеш много.
  Но ако много настояваш, може да ти клониране един Ердо....

  Bukalemun
 28. 28 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3264 Любопитно

  До коментар [#11] от "Иван К.":

  Ти откъде знаеш колко са, да не си правил собствено представително проучване?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10708 Неутрално

  Сборът от възможностите е повече от максиларния брой 10 защото всичко от изброеното може да се случи едновременно в комбинация :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на абйб
  абйб
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Големи християни, работят в неделя...
  —цитат от коментар 4 на DDR


  И баш на "Канада дей"!?

  I really don't care. Do U?
 31. 31 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  Меркел води в класирането по популярност, а Маркус Зьодер и Зеехофер водят в класирането по популизъм. Последните двама са се сринали ма 9 и 10 място. Огромното болшинство германци смятат, че позицията и е по повод предстоящите местни избори в Бавария. Иначе Бавария може да си затвори границата с Австрия и Чехия за бежанци, нищо лошо. Това си е техен избор и право. Най-добре е да го направят за да видим какъв е резултата.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 32. 32 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Дали ще е Меркел, дали ще е някой друг, важното е каква политика ще води отсега нататък Германия по отношение на имигрантите.

 33. 33 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Преди няколко дни във форум към статия, свързана с Германия, но отнасяща се към друга област писах за мандатното начало при избор и дейност на личности, кандидатстващи и заемащи ръководни длъжности. Позволявам си да повторя написаното и тук.
  Съществуват теории, които защитават т.нар. мандатност за ръководни длъжности. Според някои препоръки е два мандата, т.е. 8-10 години. Счита се, че за този период личността, заемаща съответната ръководна длъжност достига своя максимум, изчерпва се, губи стимул за развитие, а нерядко заживява с мисълта за незаменимост, респ. несменяемост. Поради което не може да бъде полезна и ръководената организация изпада в криза. Макар и оспорвани от някои теориите имат и поддръжници, и се прилагат като правило, дори и закон на различни нива, включително и най-високи.

 34. 34 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8882 Весело

  При вариант 3 Бойко да се втурне да я закрепи да не падне от високо :).

 35. 35 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  При цялото единодушие всред пишещите тук относно Меркел и Орбан винаги ми е било чудно защо не ви респектира мнението на избирателите от една почти 90 милионна Германия по същия начин както ви вдъхновява победата на Орбан, ами тръгвате с безумен хейт и проклятия, а и не съм видяла все още българите масово да емигрират в Унгария, докато в Германия на всеки ъгъл може да се чуе българска реч. Някак не излиза сметката, ама карай, важното е да дадете малко акъл на глупавия немец, той без компетентното ви мнение ще вземе да загине...

 36. 36 Профил на абйб
  абйб
  Рейтинг: 229 Разстроено

  На когА ни оставяш, Мути?!?

  I really don't care. Do U?
 37. 37 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#35] от "linard":

  Линард, права си, че в Германия има доста българи - около 200 000 човека с БГ паспорт живеят там.
  Само ме шокира фактът, че в почти 90 млн. Германия чуваш българска реч на всеки ъгъл. Ти всъщност да не живееш в някакъв български квартал там?

  Виждам, че много се дразниш на това, че някой мисли, че немецът е глупав, но в България все още има свобода на мисълта и словото. Приемаш го много емоционално и браниш немеца до дупка, нападаш българина при всеки възможен случай.

  Твоето си е чист когнитивен проблем, или чиста проба расизъм срещу българския народ.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 38. 38 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Какво означава "съдбата" на Меркел и какво значение има изобщо, каква ще бъде нейната съдба.

  Меркел е представител на немския народ. Ако не беше Меркел, щеше да е Шмеркел, и пак щеше да е абсолютно същото.

  Чакаме от 3 години да я "махнат", но не би. Няма да я махнат, нито ще я унизят. Абсолютно безсмислено е вече. Късно е.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 39. 39 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  Остава или не остава Меркел приоритетите на ЕС се смениха и вече не се обсъжда как най-добре да приемаме и интегрираме мигрантите, а как да не ги приемаме. А дневния ред вече не го диктуват Меркел и Макрон, нито решенията. Опозицията срещу Макрон-Меркел надмина очакванията ми. Те вече не могат да наложат нито едно решение, с което останалите не са съгласни. Проведената среща е доказателство, че антиглобалистките сили на на правилната страна на историята и партиите, които са против глобалистката политика за приемане на мигранти ще набират сила. Политиката на Меркел беше публично изобличена пред цяла Европа и глобалистката пропаганда на еврейските медии силно се затруднява.

 40. 40 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Съдбата на германски канцлер Ангела Меркел днес е в ръцете на баварските ѝ партньори от Християн-социалния съюз (ХСС)======Християните на Бавария щели да решават съдбата на Меркел.... Свършиха ли се секуларистите в Германия?Германия не беше ли секуларна държава....?
  —цитат от коментар 23 на eti mehter


  Секуларна е от много отдавна и ще е още дълго,но трябва да остане секуларна и спрямо исляма.

 41. 41 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#21] от "slonsco":Меркел да бъде публично унижена,но да продължи да взема решения и да не прави никакви публични изказвания.=======Значи пак втори вариант.
  —цитат от коментар 26 на eti mehter


  Не,изградения от пропагандата образ на Меркел да бъде публично унижен,линчиван и т,н ,направо Merkel ist schuldig да стане като нашето" Иван Костов е виновен " не че вече реално не е така и това е непоправимо,Но реално да се съотнася към Християн-демократичната партия на Германия да функционира известно време като основна партия в САЩ.Едни привличат избиратели,други съгласуват интереси и анализират,решения се вземат конфиденциално и от неуязвими за и независими от общественото мнение хора, От Кенеди насам избори в САЩ се печелят с апелиране и влияние върху емоциите.

 42. 42 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#37] от "EP":

  Не си ли противоречиш? Теб те дразни точно, че и аз се възползвам от свободата на словоото. С нищо не съм обидила българския народ до сега, масовата хипноза, която се шири ми е странна. А ти преброй и българите с немски паспорт за всеки случай, Шетцхен.

 43. 43 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#37] от "EP":

  А ти защо толкова се вълнуваш аз какво правя и се опитваш дори да ми поставяш диагнози? Нали живеем в свободни държави, имам право да изпитавам и изразявам симпатии към които нации си искам, стига да спазвам законите и добрия тон или си на друго мнение? Усещам, че за да се чувстваш комфортно ти е необходима най-вече компанията на твои ментални клонинги, но сори.

 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3995 Любопитно

  До коментар [#40] от "slonsco":

  Секуларна е от много отдавна
  =====
  Може...... но си има в Бундестаг а, цели 2 'християн' ски партии.
  А Турция... която се е ислямизирала, подобно нещо в парламента няма.

  Bukalemun
 45. 45 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#37] от "EP":Не си ли противоречиш? Теб те дразни точно, че и аз се възползвам от свободата на словоото. С нищо не съм обидила българския народ до сега, масовата хипноза, която се шири ми е странна. А ти преброй и българите с немски паспорт за всеки случай, Шетцхен.
  —цитат от коментар 42 на linard


  Излизаш от равновесие, не си много стабилна.

  Не ми отговори на въпроса, дали живееш в български квартал, та чуваш българска реч на всеки ъгъл. В 90 млн. Германия е невъзможно българо-говорящите да са толкова често явление - чисто статистически е невероятно!

  Предлагам ти да се свържеш с някой журналист и да го уговориш да напише някаква "хвалеща" немеца статия, която опровергава мнението на публиката, че немецът е тъп. Ей така просто, за успокоение. Знам, че едно време си е мислила, че си избрала държава с невероятно, доминирано от изключителната немска нация, бъдеще, но изведнъж ти е станало ясно, че това не е точно така! Колко жалко само, а! Изгубени години.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 46. 46 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Сценарий номер 6: Меркел най-сетне осъзнава каква глупост прави, изживява катарзис и променя политиката си спрямо нелегалните мигранти. Вероятност да се случи: НУЛА
  —цитат от коментар 5 на pag


  Това нейното си е престъпление! Щеше да е глупост ако тази престъпничка беше променила политиката си след 2 месеца! Тя просто се подиграва с Германия и с Европа!

 47. 47 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#45] от "EP":
  Ще ти подшушна на ухо, че използвам хиперболизация от време на време. Иначе това напористо заяждане с пяна на устата е вече малко демоде, но не се притеснявай, проблемът, който се появява при теб като започнеш да спекулираш относно подбуди, емоции, очаквания, интелект, същност на събеседника ти, опитвайки се усилено да го обидиш, но и да звучи някак ерудирано, е, че не можеш да улучиш мярката и веднага ти лъсват дефицитите.
  За това явно и не ти допада в Германия та чак си тръгнала по българските форуми да тръбиш, че немецът бил тъп.
  Дерзай, нямам да си губя повече времето с контаминирания от злоба и простащина език, който използваш.

 48. 48 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Очертава се вариант 4 плюс вариант 2.
  Хорст и Сьодер са тръгнали в кръстоносен поход.

 49. 49 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#45] от "EP":Ще ти подшушна на ухо, че използвам хиперболизация от време на време. Иначе това напористо заяждане с пяна на устата е вече малко демоде, но не се притеснявай, проблемът, който се появява при теб като започнеш да спекулираш относно подбуди, емоции, очаквания, интелект, същност на събеседника ти, опитвайки се усилено да го обидиш, но и да звучи някак ерудирано, е, че не можеш да улучиш мярката и веднага ти лъсват дефицитите. За това явно и не ти допада в Германия та чак си тръгнала по българските форуми да тръбиш, че немецът бил тъп. Дерзай, нямам да си губя повече времето с контаминирания от злоба и простащина език, който използваш.
  —цитат от коментар 47 на linard


  Знам, че много се засегна, защото бях права за изгубените ти години и погрешните ти планове.
  Езикът ми не е замърсен от злоба, а от злорадство :).

  Дори съм на мнение, че Германия трябва да приеме всички палестинци от Газа. Това ми се струва, някакси, много справедливо - препратка към историята!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 50. 50 Профил на lilie
  lilie
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#47] от "linard":

  С “ЕР” не си заслужава да се води дискусия, игнорирайте я, иначе само ще ви залива с помия без умора.
  Между другото, вероятно вече сте чули, че Зеехофер обмисля да подаде отставка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK