Много обвинения към Русия и малко внимание върху разходите - какво пише в декларацията на НАТО

Много обвинения към Русия и малко внимание върху разходите - какво пише в декларацията на НАТО

© Associated PressС политиките на Москва като незаконното анексиране на Крим евроатлантическата среда за сигурност е станала "по-малко стабилна и предсказуема", както и в резултат от химическата атака срещу бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за които Великобритания обвинява Русия, продължава следващата точка.


Това казват лидери на страните от НАТО в комюнике, одобрено от тях след срещата на върха в Брюксел, която се проведе вчера и днес. В него Русия се споменава над 50 пъти в текста и фигурира в 14 от 79-те точки на декларацията, макар в някои от случаите името ѝ да присъства по-скоро заради изброяването на възможностите за сътрудничество. На разходите за отбрана са посветени само точка 3 и две фрази по-надолу в документа въпреки притесненията, че това ще е най-голямата и трудна тема за алианса на тазгодишната среща.


"Продължаваме да реагираме на влошената обстановка със сигурността чрез подобряване на нашето състояние за възпиране и отбрана, вкл. чрез изнесено присъствие в източната част на Алианса. Освен това прекратихме цялото практическо гражданско и военно сътрудничество между НАТО и Русия, като оставаме отворени за политически диалог. НАТО не търси конфронтация и не представлява заплаха за Русия."
Подписалите декларацията страни заявяват, че е настъпило време, в което "сигурността на нациите и международния ред, базиран на правила, се оспорват". За Русия те казват: "Агресивните ѝ действия, включително заплахата и употребата на сила за осъществяване на политически цели, отправят предизвикателство към алианса и подкопават евроатлантическата стабилност и международния ред, основан на правила."


Русия нарушава принципите на партньорството с НАТО, установени през последните 20 г., и в резултат организацията ще трябва да "продължи да отговаря на влошилата се картина на сигурността чрез укрепване на капацитета за отбрана и възпиране - включително чрез присъствие в източната част на алианса", гласи точка 5. По-нататък в текста обаче се казва, че организацията "остава отворена за периодичен, фокусиран и значим диалог" със Русия.


Русия също така е призована да приеме отговорността си за свалянето на пътническия полет МН-17 над Украйна - инцидент, при който преди почти 4 г. загинаха всички 298 души на борда.


Разходите за отбрана


В декларацията е записан единствено ангажиментът на "около две трети от съюзниците" да дават 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана до 2024 г. Не се споменава призивът на Тръмп този дял да се удвои до 4 на сто от икономиката на съответните страни.


"Потвърждаваме своя непоколебим ангажимент във всичките аспекти на Обещанието за отбранителни инвестиции, договорено на срещата в Уелс през 2014 г., и да предявим достоверни национални планове по неговото прилагане, вкл. указанията за разходи до 2024 г., планираните възможности и приноси."


"Продължаваме да реагираме на влошената обстановка със сигурността чрез подобряване на нашето състояние за възпиране и отбрана, вкл. чрез изнесено напред присъствие в източната част на алианса. Освен това замразяваме цялото практическо гражданско и военно сътрудничество между НАТО и Русия, като оставаме отворени за политически диалог. НАТО не търси конфронтация и не представлява заплаха за Русия."


Останалите важни теми в декларацията са обобщени от ДПА и БТА.


Потвърдена клауза за взаимна защита


"Всяка атака срещу Съюзник ще бъде смятана за атака срещу всички нас, както предвижда Член 5 от Вашингтонския договор. Ще продължаваме да стоим заедно и да действаме заедно въз основа на солидарността, споделените цели и справедливото разпределение на тежестта."


Украйна


"Категорично осъждаме незаконното и нелегитимно анексиране на Крим от Русия, което ние не признаваме и няма да признаем."


Тероризъм


"Ще продължим да подобряваме своите потенциал и технологии, вкл. за защита срещу самоделни взривни устройства и химически, биологически, радиологични и ядрени заплахи и да на злоупотребата от терористи с технологии."


Инициатива за готовност


"Ще осигурим повече висококвалифицирани боеспособни национални сили с висока степен на готовност, които да бъдат достъпни за НАТО. Чрез общия резерв от сили Съюзниците ще разполагат с допълнителни 30 големи военноморски единици, 30 тежки или средни маневриращи батальона и 30 кинетични въздушни ескадрили, които да бъдат приведени в готовност за 30 или по-малко дни."


Космосът


"Признавайки, че Космосът е високо динамична и бързо развиваща се област, която е от голямо значение за съгласуваното състояние на алианса за възпиране и отбрана, се съгласихме да разработим Космическа политика на НАТО."


Подобрена командна структура


"Ще създадем Оперативен център за киберпространството в Белгия, който да осигури координация на оперативните действия на НАТО в киберпространството, Единен команден център в Норфолк, САЩ, с цел защита на трансатлантическите линии на комуникация и Единно командване за подкрепа и пълномощия в Германия, което да гарантира свободата на опериране и устойчивост в отдалечени зони [. . .] из Европа и отвъд."


Мисия в Ирак


"Стартираме мисия в Ирак за невоенно обучение и изграждане на потенциал по молба на правителството на Ирак за допълнителна подкрепа на усилията за стабилизирането на страната."


Западните Балкани


Лидерите изтъкват поканата, отправена към Македония да започне преговори (приветствайки решаването на спора за името с Гърция) и изразяват подкрепа за стремежите на Босна и Херцеговина да стане член на алианса.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  И какво стана сега? Цялото това умнокрасиво филмиране че Тръмп ще разтури НАТО било просто глупости?

  Не че е изненада ама умнокрасивците дали се усещат как с надежда пяха тези дни в руския хор :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  СОРИ.
  Матряла ни е с много ниска производителност. Тази година не е изкарАл за нито едно Lamborghini, примерно и, само за едно BUGATTI Chiron. Как да отдели за американски самолети, примерно ??? Не става.

 3. 3 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  ясни цели и на горе долу ясни цени и идеи ,дано всеки си определи правилно интересите .

 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  "Категорично осъждаме незаконното и нелегитимно анексиране на Крим от Русия, което ние не признаваме и няма да признаем."

  Това е достатъчно.

 5. 5 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1710 Весело

  "да предявим достоверни национални планове по неговото прилагане, вкл. указанията за разходи до 2024 г"

  Нашият Национален план е най-достоверен:
  https://www.mod.bg/bg/doc/programi/20180202_Natsionalen_plan_BG.pdf

  2.864 милиарда лева за отбрана през 2024 година, представете си?!
  Ще трябва почти да утроим разходите за отбрана, за да изпълним тоя план.
  Баце му се досвидяха 200 милиона годишно повече за нови изтребители,
  представям си какъв рев ще падне за 1.8 милиарда лв допълнително ГОДИШНО?!
  То за Ф-35 ще има средства, какви ти Грипени...

 6. 6 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 318 Неутрално

  А румен путино-гундяев не е ли бил против,или поне "въздържал се"?А-а,да!Сега ще има "разяснения"...За пред съветските другари,а и за пред партията...Иначе пак ще има тричане...

 7. 7 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Забележително е как медиите фиксираха проблема с разходите за отбрана като едва ли не най-важни и съдбоносни за бъдещето на НАТО.

 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Космосът


  "Признавайки, че Космосът е високо динамична и бързо развиваща се област, която е от голямо значение за съгласуваното състояние на алианса за възпиране и отбрана, се съгласихме да разработим Космическа политика на НАТО."

  Путин ще сънува кошмари.

 9. 9 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Мисия в Ирак


  "Стартираме мисия в Ирак за невоенно обучение и изграждане на потенциал по молба на правителството на Ирак за допълнителна подкрепа на усилията за стабилизирането на страната."

  Това е интересно. До сега нямаше присъствие на НАТО в Ирак, а само американски военни контингенти. Ирак остава в орбитата на Запада.

 10. 10 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  А румен путино-гундяев не е ли бил против,или поне "въздържал се"?
  —цитат от коментар 6 на kqv22356908


  Не познахте, точно обратното - вчера направи едно от най-пронатовските изказвания, които е правил български политик.

 11. 11 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 605 Весело

  "Русия също така е призована да приеме отговорността си за свалянето на пътническия полет МН-17 над Украйна - инцидент, при който преди почти 4 г. загинаха всички 298 души на борда"

  Сиреч вече няма съмнения, в подходящ момент отговорните рашисти ще застанат пред трибунала, а държавната банка на Евразийщината ще отвори трезорите за изплащане компенсации.
  А какъв виц по повода ще разкажат "Алмаз Антей" или сладкодумния Песков ще интересува само шегобийците.

 12. 12 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  "Русия също така е призована да приеме отговорността си за свалянето на пътническия полет МН-17 над Украйна - инцидент, при който преди почти 4 г. загинаха всички 298 души на борда."

  Примката около вратлето на Путин се затяга.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Сбогом на МИГ-овете. Шкембе войводата тъкмо договори с Путя

 14. 14 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  НАТО все повече изглежда като световно безполезна организация, захранваща икономиката на САЩ. Разбираемо е, с оглед на многобройните бойни полета на които се труди американската армия... Сега поне отглежданите мъничета по границата с Русия ще трябва да заделят повечко от националния доход, за да продължат да дразнят мечката.

 15. 15 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 411 Неутрално

  И какво стана сега? Цялото това умнокрасиво филмиране че Тръмп ще разтури НАТО било просто глупости?Не че е изненада ама умнокрасивците дали се усещат как с надежда пяха тези дни в руския хор :)
  —цитат от коментар 1 на Император Владимир


  Комрад, ама ти много бързо стана евроатлантик...

 16. 16 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Украйна


  "Категорично осъждаме незаконното и нелегитимно анексиране на Крим от Русия, което ние не признаваме и няма да признаем."

  Всякакви спекулации , че Крим щял да бъде изтъргуван отпадат.

 17. 17 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Няма разцепление на НАТО, няма отмяна на санкции, ... няма край мъката кремльовака, хо-хо-хо!

 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Тероризъм


  "Ще продължим да подобряваме своите потенциал и технологии, вкл. за защита срещу самоделни взривни устройства и химически, биологически, радиологични и ядрени заплахи и да на злоупотребата от терористи с технологии."

  Путин се надяваше Западът да го възприеме като партньор в борбата срещу тероризма. Западът , обаче , благодарение на Скрипал прогледна и възприе Путин като терорист №1.

 19. 19 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 411 Неутрално

  НАТО все повече изглежда като световно безполезна организация, захранваща икономиката на САЩ. Разбираемо е, с оглед на многобройните бойни полета на които се труди американската армия... Сега поне отглежданите мъничета по границата с Русия ще трябва да заделят повечко от националния доход, за да продължат да дразнят мечката.
  —цитат от коментар 14 на venelingeologia


  Комрад, още малко и ще ревнеш, успокой се малко, хо-хо-хо...

 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  Потвърдена клауза за взаимна защита


  "Всяка атака срещу Съюзник ще бъде смятана за атака срещу всички нас, както предвижда Член 5 от Вашингтонския договор"

  Всякакви спекулации по спазването на Член 5 отпадат.

 21. 21 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#8] от "tacheaux":

  На крива НАТО, Космосът й крив. :Р

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  "Незаконното анексиране на Крим..."
  "Химическата атака срещу Скрипал..."
  "Пълно изтегляне на руските сили от окупираните територии в Грузия..."
  "Член 5..."

  Големите май наистина са се разбрали, както обича да казва малкият резервист от Коста Перчово. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Любопитно

  До коментар [#1] от "Император Владимир":

  Ти откога имаш нещо против руския хор? Та нали мечтата ти беше Росссия да смачка Европа?

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  До коментар [#18] от "tacheaux":

  "Западът , обаче , благодарение на Скрипал прогледна и възприе Путин като терорист №1."

  ++++

  1. Русия
  2. ИДИЛ
  3. Ал Кайда
  .
  .
  .

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  И какво стана сега? Цялото това умнокрасиво филмиране че Тръмп ще разтури НАТО било просто глупости?Не че е изненада ама умнокрасивците дали се усещат как с надежда пяха тези дни в руския хор :)
  —цитат от коментар 1 на Император Владимир

  Дрогарьо, ама вие от Позитано ,Врабча и Драган Цанков пеехте песни за края на НАТО и сега други били виновни.

 26. 26 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2039 Любопитно

  Честито тавариши!!Всички хибридни писания,внушения,речи се оказаха -ФЕЙК!!Така че срещата м/у Путев и Тръмп се оказа протоколна!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 27. 27 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#18] от "tacheaux":"Западът , обаче , благодарение на Скрипал прогледна и възприе Путин като терорист №1."++++1. Русия2. ИДИЛ3. Ал Кайда...
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Извинявайте колега, ама ИДИЛ и Ал Кайда са производни на руските тайни служби...

 28. 28 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#25] от "4ort":

  Друарю Гявол, централно ме бъркате с некой :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 29. 29 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#23] от "Alarmstufe: Rot":

  Кажи му умнокрасивец и само му гледай сеира. Наистина ли си ЧАК толкова първосигнален? Тряа да си ревизирам очевидно необосновано високото мнение за някои от вас

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 30. 30 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Другари,

  Всички слухове за преждевременната гибел на НАТО и Евро-Атлантизма се оказаха силно преувеличени.

  Макар че продължавам и винаги ще продължавам да застъпвам тезата, че Европа трябва да плаща за своята отбрана ПОНЕ толкова, колкото Америка плаща за отбранта на Европа.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 31. 31 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 906 Неутрално

  На всеки поне средно интелигентен човек му е ясно, че основната световна заплаха за мира на планетата се нарича Русия.

  No Pain No Gain
 32. 32 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 906 Любопитно

  До коментар [#29] от "Император Владимир":

  А глупавогрозен като ти кажат, гледаш ли сеир? Научихте 5 лафа и ги дъвчете, все едно че е на путин пиш*ето.

  No Pain No Gain
 33. 33 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Ми то без "враг" не става..:-) Иначе пазаренето на Тръмп си мина както винаги.. Стресира ги с някакви инсинуации за 4%..ивсички клекнаха за 2-та коетоси му беше целта..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4213 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Така си е.
  Хибридчици източват НАТО в всех возможные пасоки.
  А тия - Русия та Русия.

  Безделници без интрест в Миравое футбальное първенство

  "Много обвинения към Русия и малко внимание върху разходите -
  какво пише в декларацията на НАТО"

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4213 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Вервайте в квото си щете... ;)

  Имаме Варшавски Договор.
  На бумажен носител.
  Гарантиран с активи на СССР.

  Само Наша атака ще може ни спре.

  До коментар [#20] от "tacheaux":

  Потвърдена клауза за взаимна защита

  "Всяка атака срещу Съюзник ще бъде смятана за атака срещу всички нас, както предвижда Член 5 от Вашингтонския договор"

  Всякакви спекулации по спазването на Член 5 отпадат.

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#16] от "tacheaux":

  ....Всякакви спекулации , че Крим щял да бъде изтъргуван отпадат...
  —цитат от коментар 16 на tacheaux


  А и всякакви спекулации, че Путин може да се договори с Тръмп. По една много проста причина - Путин няма какво да предложи на Тръмп. Както няма срещу какво да изтъргува Крим.

 38. 38 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  След като се обединиха под знака на антируската насоченост, държавите от алианса благословиха по-нататъшното съществуване на НАТО и оправдаха запазването му с цел да се противопоставят на опасносттта, която идва от Русия.Добре, че е Русия, за да оправдаят огромните средства, които харчат на гърба на европейския и американски данъкоплатец.

 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Кой от нашите двамина е положил подпис под този греховен текст? Нали щяхме да сваляме санкциите и таковата?

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#38] от "proza":

  ...Добре, че е Русия, за да оправдаят огромните средства, които харчат на гърба на европейския и американски данъкоплатец.
  —цитат от коментар 38 на proza


  Не зная дали си давате сметка, че създавате у европейските и американски данъкоплатци доста благоприятна представа на идеята за премахване на Русия.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  От Русия нищо добро не е дошло. Най-голямата по територия държава е , а все гледа да отмъкне и от съседите си.

 42. 42 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 779 Неутрално

  На всеки поне средно интелигентен човек му е ясно, че основната световна заплаха за мира на планетата се нарича Русия.
  —цитат от коментар 31 на Putarak


  Факт. При това не от днес или от вчера, ами още от 19-ти век!

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5904 Неутрално

  Както казах преди време, кой ли слуша Тръмп, пък и да му вярва на изявленията...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#4] от "palav_nik":

  За съжаление, не е достатъчно. Защото с декларации и полусанкции ,както и с липса на ясна настъпателна стратегия против путинския режим, нищо няма да се промени. Засега Западът само отбива топката, но не инициира никаква ясна стратегия против Москва. нещо повече продължава да заиграва чрез икономически проекти и разни "диалози". Играта на шикалки, няма да доведе до нищо конкретно, а единствено ще засили апетита на Москва.

 45. 45 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  Каква е разликата между днешните кекави западни лидери от една страна и Рейгън и Тачър от друга.
  Първо - те бяха поставили ясна и точна диагноза че СССР е "империя на злото", която трябва да бъде поставена на място.
  Второ - категорично отхвърлиха всякакво помирение с комунистическата система като вредна и опасна - "Нас не ни трябва мир на всяка цена" - беше заявила Тачър, с което отхвърли основният инструмент за изнудване на Кремъл за "запазване на мира".
  Трето - предприеха активни и целенасочени действия за събаряне на империята - икономически, политически и военни - финансиране на Солидарност в Полша, въоръжаване на муджахидините в Афганистан, на антикомунистическите движения в Латинска америка, сваляне цените на петрола, златото и диамантите - основен източник за доходи на СССР, блъфирането с междузвездните войни, което доведе до нови разходи за отбраната в Русия, икономически санкции и тежки последици за всяко враждебно действие на Кремъл.
  Сега виждаме - повтаряне на едни и същи декларации, но няма никакви дела като изключим икономическите санкции, които отслабват , но не нанасят решителен удар срещу руската икономика. На всичкото отгоре продължават далаверите с руската олигархия и зависимостта от руските енергийни източници - Северен поток 2, далавери на Тотал със Сечин, заобикаляне на ембаргото в Крим, руските олигарси в Лондон и т.н. И всичко това на фона на шизофреничния призив за "задълбочен диалог и прочие безсмислици . В това време Путин продължава да сее отровата си в Европа, да дестабилизира Украйна, да крепи Асад без да среща реална съпротива. Политиката "без Обама по обамовски" продължава. С една дума нито Меркел, нито Макрон, нито Тръмп в момента имат нужните морални качества, за да се противопоставят ефикасно на руската заплаха. Те искат хем вълкът да е сит , хем агнето цяло, което е невъзможно.Те удивително напомнят бабешките лидери от 1938-39 , които с бездействието си отвориха пътя на Хитлер. Интересно какво още трябва да се случи, за да престанат лигавщините с кремълския престъпник.

 46. 46 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4727 Весело

  Мисия в Ирак

  "Стартираме мисия в Ирак за невоенно обучение и изграждане на потенциал по молба на правителството на Ирак за допълнителна подкрепа на усилията за стабилизирането на страната."

  Това е много хубаво, Ирак наистина има нужда от тази помощ. Браво на НАТО в случая. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 47. 47 Профил на dju53559808
  dju53559808
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#4] от "palav_nik":

  Голям праз

 48. 48 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 493 Весело

  "Категорично осъждаме незаконното и нелегитимно анексиране на Крим от Русия, което ние не признаваме и няма да признаем."Това е достатъчно.
  —цитат от коментар 4 на palav_nik


  И под това се е подписал Румен Решетников?!?!?

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 49. 49 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 493 Весело

  До коментар [#16] от "tacheaux":А и всякакви спекулации, че Путин може да се договори с Тръмп. По една много проста причина - Путин няма какво да предложи на Тръмп. Както няма срещу какво да изтъргува Крим.
  —цитат от коментар 37 на Един препатил

  Путин отдавна предлага Крим срещу Донбас и, евентуално разделяне на Сирия на сфери на влияние.
  А Дончо дава сигнали, че подобна сделка не му е съвсем чужда.
  Така че ще видим в понеделник.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 50. 50 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 493 Весело

  Каква е разликата между днешните кекави западни лидери от една страна и Рейгън и Тачър от друга. Първо - те бяха поставили ясна и точна диагноза че СССР е "империя на злото", която трябва да бъде поставена на място.Второ - категорично отхвърлиха всякакво помирение с комунистическата система като вредна и опасна - "Нас не ни трябва мир на всяка цена" - беше заявила Тачър, с което отхвърли основният инструмент за изнудване на Кремъл за "запазване на мира".Трето - предприеха активни и целенасочени действия за събаряне на империята - икономически, политически и военни - финансиране на Солидарност в Полша, въоръжаване на муджахидините в Афганистан, на антикомунистическите движения в Латинска америка, сваляне цените на петрола, златото и диамантите - основен източник за доходи на СССР, блъфирането с междузвездните войни, което доведе до нови разходи за отбраната в Русия, икономически санкции и тежки последици за всяко враждебно действие на Кремъл.Сега виждаме - повтаряне на едни и същи декларации, но няма никакви дела като изключим икономическите санкции, които отслабват , но не нанасят решителен удар срещу руската икономика. На всичкото отгоре продължават далаверите с руската олигархия и зависимостта от руските енергийни източници - Северен поток 2, далавери на Тотал със Сечин, заобикаляне на ембаргото в Крим, руските олигарси в Лондон и т.н. И всичко това на фона на шизофреничния призив за "задълбочен диалог и прочие безсмислици . В това време Путин продължава да сее отровата си в Европа, да дестабилизира Украйна, да крепи Асад без да среща реална съпротива. Политиката "без Обама по обамовски" продължава. С една дума нито Меркел, нито Макрон, нито Тръмп в момента имат нужните морални качества, за да се противопоставят ефикасно на руската заплаха. Те искат хем вълкът да е сит , хем агнето цяло, което е невъзможно.Те удивително напомнят бабешките лидери от 1938-39 , които с бездействието си отвориха пътя на Хитлер. Интересно какво още трябва да се случи, за да престанат лигавщините с кремълския престъпник.
  —цитат от коментар 45 на antonio_vivaldi


  +++++++++++ много добре казано, особено последната аналогия.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK