Преди век с разстрел болшевиките слагат край на 300-годишната династия на Романови

Помещението, в което са езкекутирани семейството на последния Романов и няколко от слугите им.

© Музей истории Екатеринбурга

Помещението, в което са езкекутирани семейството на последния Романов и няколко от слугите им.В късната вечер на 18 юли 1918 г. в Кремъл се провежда редовно заседание на Съвета на народните комисари (болшевишкото правителство) с председател Владимир Ленин. "По време на доклада на другаря Семашко в залата влезе Яков Свердлов. Седна на стол зад Владимир Илич. Семашко приключи доклада си. Свердлов се приближи, наклони се към Илич и нещо му каза", разказва пет години по-късно Владимир Милютин, народен комисар по земеделието.


"Другари, Свердлов иска думата за съобщение, казва Ленин. "Длъжен съм да ви кажа - започна Свердлов с обичайния си равен тон - че е получено съобщение, че в Екатеринбург с постановление на областния Съвет е разстрелян Николай. Николай искал да избяга. Чехословаците настъпвали. Президиумът на ЦИК постанови "Да се одобри". Всички мълчаха. "Да преминем към изчитане на проекта член по член", каза Ленин".


Така болшевишкото правителство реагира на новината, че с разстрел без съд и присъда е сложен край на 300-годишната династия на Романови, превърнала Русия от азиатско царство в империя със световно влияние.
В нощта на 16-и срещу 17-и юли 1918 г. в подземието на т.нар. Ипатиев дом в най-големия град на Урал са избити 11 души - абдикиралият година по-рано император Николай Втори с цялото му семейство и част от най-близката прислуга.


Съобщението на Свердлов - председателят на Всеросийския централен изпълнителен комитет (ВЦИК) и формален държавен глава на Руската съветска федеративна социалистическа република (РСФСР) - е регистрирано с две изречения и в протокол 159 на въпросното заседание: "Изслушване: извънредно изявление на Председателя на ЦИК др. Свердлов за екзекуцията на бившия цар Николай II по заповед на Екатеринбургския Совдеп и за състоялото се потвърждаване на тази присъда от Президиума на ЦИК. Постановено е: Приема се за сведение." Протоколът е подписан от Ленин.


Имало ли е нареждане от Москва


И до днес множество документи от онова време са засекретени или недостъпни, няма го решението на уралските болшевики, спорно остава и дали Ленин и неговото правителство за наредили екзекуцията или тя е била самодейност на Уралския областен Съвет.


Най-близкото твърдение, че в Москва наистина е взето принципно решение да бъде убит императорът, идва от публикуваните десетилетия по-късно дневници на Лев Троцки, който в онези дни се занимава със спасяване на болшевишката власт по фронтовете на бушуващата гражданска война. Там се съдържа следният разговор, който е воден дни след екзекуцията между Троцки и Свердлов:


"- И къде е царят?
- Разбира се, разстрелян е.
- А семейството къде е?
- И семейството с него.
- Всичките? - попитах аз, видимо изненадан.
- Всичките! - отвърна Свердлов. - И какво от това?
Изчакваше реакцията ми. Аз не отвърнах нищо.
- А кой го реши?
- Ние тук решихме..."


В последващ и много често цитиран епизод от дневниците Троцки си спомня, че когато попитал Свердлов кой, всъщност, е решил съдбата на Романови, той отвърнал: "Тук решихме. Ибич смяташе, че не бива да им оставяме живо знаме, особено в сегашните трудни условия".


Лев Троцки разсъждава по този повод: "По същество решението за екзекуцията беше не само целесъобразно, но и необходимо. Суровостта на разправата показа на всички, че ще водим борбата безпощадно и без да се спираме пред нищо. Екзекуцията на царското семейство беше нужна не просто, за да уплашим, ужасим, да лишим врага от надежда, но и за да разтърсим собствените си редици, да покажем, че няма отстъпление, че пред нас е или пълна победа, или пълна гибел. В интелигентските среди на партията имаше съмнения и поклащане на глави. Но масата от работници и войници не се съмняваше инто за минута - не биха разбрали и не биха приели никакво друго решение. Ленин добре чувстваше това - способността да мислиш и чувстваш за масата и с масата му беше свойнствена във висша степен, особено в моменти на велики политически поврати..."


Официалната позиция на Ленин и ръководството на болшевиките е бившият император да бъде докаран в Москва и съден, а Троцки да бъде главният обвинител. Изходът на процеса е предизвестен. Въпросът за положението на Николай II непрекъснато се появявао още от ноември 1917 г. пред новата власт, но тя не взима никакво решение.


Защо императорът е в Екатеринбург


Императорът абдикира при Временното правителство на Керенски и от 22 март до 14 август 1917 г. е държан под арест (по-скоро като заложник със семейството си) в Александровския дворец край Санкт Петербург. Когато в столицата напрежението става прекалено опасно, те са преместени в Тоболск. На 6 април 1918 г. е взето решение да бъдат прехвърлени в най-големия град в района - Екатеринбург. Това става на няколко групи, като охраняващите съобщават за опити на уралските болшевики да избият царското семейство по пътя.


В това време положението на болшевиките и на Ленин става изключително нестабилно и се стига до метеж в началото на юли, в който те едва не са пометени от чекиските. Спасяват ги единствено дисциплинираните части на т.нар. латишки стрелци. Причината е, че с Германия е подписан сепаративен Брестк-Литовски мирен договор, с който Русия се отказва от Полша, Финландия, териториите на днешните балтийски републики, Украйна, Крим, части от Беларус.


Войските на няколко държави и подкрепяни от тях руски части воюват с болшевиките, които смятат за превратаджии и за незаконна власт. Уралските съвети, известни с радикалните си позици, непрекъснато искат от Москва да нареди незабавна езкекуция на Николай II, "защото немската буржоазия съвместно с руската възстановяват царския режим в завзетите градове и в случая на отказ решихме да приведем това решение в сила със собствени сили".


Осем дни след избиването на царското семейство болшевиките са изгонени от Екатеринбург от "белите" войски на Върховния главнокомандващ на Сибир адмирал Колчак. Той назначава Николай Соколов да разследва убийството и именно негови са първите официални свидетелства за събитията. Две години Соколов разпитва много хора и се опитва да открие останките (те са намерени чак през 1979г.), докато "червените" се завръщат и той бяга в Германия. Там през 1925г. е публикувана и книгата му с документи "Убийството на царското семейство".


Компартията се завръща към обстоятелствата около разстрела чак през 1964г. и заключението от анализа на документите е, че не са открити никакви решения за екзекуцията, няма и безспорни данни за участниците в събитията в подземието на Ипатиевия дом. Спомените на екзекуторите са противоречиви, те си приписват различни заслуги за стореното и скоро всички са ликвидирани в червения терор.


Предрешената съдба на семейството


Но съдбата на императорското семейство изглежда предрешена и от случващото се в Урал през лятото на 1918 г. В нощта на 12 срещу 13 юли в хотел в Перм е убит Великият княз Михаил Александрович и негови приближени. Екзекуцията им е представена пред Москва като инцидент при бягството и похищението им. Телата им и до днес не са открити.


Само 24 часа след ликвидирането на Николай II - в нощта на 17 срещу 18 юли се убити 6 велики князе княгини в Алапаевск. Те са изхвърлени в изоставена въглищна шахта, където са открити чак през октомври. Тогава съдебният лекар установява, че част от тях са пребити с удари с тъпи предмети по главата или са хвърлени отвисоко.

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 604 Разстроено

  Тоя боклук не се казва Лунин, а Ленин.

 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Руска му работа.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "И до днес множество документи от онова време са засекретени или недостъпни, няма го решението на уралските болшевики, спорно остава и дали Ленин и неговото правителство за наредили екзекуцията или тя е била самодейност на Уралския областен Съвет."

  Много ме съмнява да е самоинициатива. Все пак говорим за болшевики.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Как. Не може да бъде. " Комунисти" да убиват хора. Стига .........
  Ето как е при нас. Пак пъщото.При нас обвинителят-убиец се има и за поет.
  https://www.mediapool.bg/otchetat-na-prokurora---poet-news274893.html

 5. 5 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Да бяха само Романови. След това затриха милиони.
  В историята е нямало управници, които така да са трепали собствените си поданици.
  Ленин, Троцки, Сталин, Берия и прочее не са хора, а хищници от най-висока категория.

 6. 6 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално
 7. 7 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Да бяха само Романови. След това затриха милиони. В историята е нямало управници, които така да са трепали собствените си поданици.Ленин, Троцки, Сталин, Берия и прочее не са хора, а хищници от най-висока категория.
  —цитат от коментар 5 на драган


  Всички руски ревоционери са живели на Запад.

  Ленин - Цюрих
  Троцки - Ню Йорк
  ...

  КОи ги храни?

 8. 8 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Единственият проблем на болшевиките е, че са разстреляли твърде малко руснаци ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5417 Неутрално

  На комунистите това им е в кръвта от преди 300 години до ден днешен.

 10. 10 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Много добър материал по темата.
  http://www.outono.net/elentir/2018/07/17/this-was-the-brutal-murder-of-the-last-tsar-and-his-family-including-children-by-communists/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  В днешно време техните внуци (Путин, Дукин, Сливин) възраждат едновременно сталинизма и монархията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Тайны Октябрьской революции 1917 правда и вымысел - Secrets of the October revolution
  https://www.youtube.com/watch?v=Y7I44FpAs8E

  Кой е Троцки?

  Глобален евреи.
  Идва да коли в Русия от Ню Йорк.

 13. 13 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  има много важни, точни и показателни думи в спомените на Троцки, цитирани в статията - масата, народът е изисквал безкомпромисност и жестокост; това не е преувеличение - има много погрешен мит, че комунистите са шепа зверове, а народът - кротко стадо; на други места МОЖЕ и да е било така, в България например, при цялата ни дивост, комунистите никога не са срещали особена подкрепа, но в Русия е било по-различно - надигнали са се народните бесове, точно както в Германия през 30-те; и още нещо - царят е бил рядко безчовечен и психопатичен човек, малко отличаващ се от масата демони в Русия в началото на 20 век - никой не заслужава участ като неговата, но всяко идеализиране на тоя садист, невероятен тъпанар и откровен психопат е просто непознаване на историята или друг вид лудост

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 14. 14 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Акт на справедливост !!
  Какво да бяха направили ?
  Като други дето виновни за катастрофи ги пуснаха да се занимават с ботаника ?

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 15. 15 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Мамицата ви рубашкина, объркахте половината свят1

 16. 16 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Романови - наследници на РИМ, стара руска мечта Москва - третия Рим. Болшевиките след вземането на власта и богатствата се сещат за идеята чак към 1944. Император Путин може да се прекръсти. че и без това на български името му е анатомично.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 17. 17 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Малка подробност - града Свердловск го преименуваха на Екатерининбург, но областта остана под името Свердловска. Това е уж новата Русия - малко историческа справедливост и православие върху здраво отстоявани болшевишки основи. Така се стига до поредната катастрофа. Дано в Европа здравият разум надделее.

 18. 18 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Ленин - кои го храни 20 години в Щвейцария?

  кого търси водача на работниците Ленин в един от луксозните курорти - Капри?

  Ленин в гостях у Горького играет в шахматы с Богдановым. Капри. 1908 год.
  https://pikabu.ru/story/lenin_v_gostyakh_u_gorkogo_igraet_v_shakhmatyi_s_bogdanovyim_kapri_1908_god_2762829

  Защо Ленин го прекрарват по време на Първата Световна Война през Германия?
  С призива : "Да направим гражданска война в Русия"

 19. 19 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Как. Не може да бъде. " Комунисти" да убиват хора. Стига .........Ето как е при нас. Пак пъщото.При нас обвинителят-убиец се има и за поет.https://www.mediapool.bg/otchetat-na-prokurora---poet-news274893.html
  —цитат от коментар 4 на grayeagle


  може да се цитира и всеобщият любимец Валери Петров с неговата поема призоваваща за смърт смърт смърт! по време на Народния съд; или вие либерал-болшевиките вече припознавате тази нежна душа за национално съкровище?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 20. 20 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  англичаните ...
  —цитат от коментар 6 на WWW


  да имаше наскоро някъде статия как братовчедите от английската царска фамилия не си мръдват пръста да спасят царското семейство от страх да не им се случи в Англия от собствените им лейбъристко-социалистически настроени след войната тълпи

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 21. 21 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  къде сее роди комунизма?

  Къде Маркс писа "Капитала"?

  Ха, не в Сибир.
  Не в Москва.
  Не в Саратов.


  В Л О Н Д О Н
  Лондон !

  Центъра на Капитъализма.
  Никои не го убива, никои не го гони, никои не го заранява ...

  Нпаротив - помагат му в Лондон, да напише теорията на граждаската воина , продукция края на 19 век .

  Работници колят собственици и буржуа.
  Иделано, само да не е в Англия

 22. 22 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#19] от "hhhuuunnnn":

  Много удобно обяснение с озверелите тълпи. Това да не е някакво ново тълкование, което да оправдае комунистическите зверства и убийства.

 23. 23 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#19] от "hhhuuunnnn":Много удобно обяснение с озверелите тълпи. Това да не е някакво ново тълкование, което да оправдае комунистическите зверства и убийства.
  —цитат от коментар 22 на драган


  не е обяснение - просто съм запознат с темата; а за кого може да е удобно? доколкото виждам на никой не му харесва тъкмо защото НЕ е удобно

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 24. 24 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":Ленин играе шах с Богданов
  ...>> Ленин така е отворил уста, като че ли ще глътне някоя фигура. Най-вероятно да е загубил големия стратег.
  Като си показваме снимки, нека и аз да покажа една ...фотозагадка:
  https://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/3903/production/_99259541_nicolau_e_jorge.jpg
  Кой е Николай Втори на снимката и кой братчед му Джорджи?

 25. 25 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#19] от "hhhuuunnnn":Много удобно обяснение с озверелите тълпи. Това да не е някакво ново тълкование, което да оправдае комунистическите зверства и убийства.
  —цитат от коментар 22 на драган


  а как точно оправдава комунизма - вие наистина трудно разбирате смисйла на нещата, които четете или слушате

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 26. 26 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  Тази песен за лошите западняци сме я чували. Значи швейцарци са виновни, понеже Ленин е живял там ! Другарят Сталин мирно строеше СССР и Хитлер го нападна.
  И прочие аксиоми които ни ги разправяха едно време.

 27. 27 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":Ленин играе шах с Богданов...>> Ленин така е отворил уста, като че ли ще глътне някоя фигура. Най-вероятно да е загубил големия стратег.Като си показваме снимки, нека и аз да покажа една ...фотозагадка:https://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/3903/production/_99259541_nicolau_e_jorge.jpg Кой е Николай Втори на снимката и кой братчед му Джорджи?
  —цитат от коментар 24 на тулса


  Николашка е вляво - хубаво е сега да покажете и снимка на премиера Медведев, известен още като Компота, за да стане конспирацията пълно; междругото преди време скандалният Невзоров чете публично записки от тефтерчето на Николайчо - който грижливо си отбелязвал колко кучета и котки е застрелял всеки ден - убийството на тия гадинки му било хоби

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Болшевиките едва ли щяха да разстрелят Романови ако брат'чеда от Лондон не се беше озъртал като пръднал в рейс.
  Ако погледнем от друга страна, това че династията е разстреляна допринася за липса на подобни щения в бъдеще.
  Вярно че актът е нехуманен, но в онези времена ценностите изобщо не са били същите...
  Без дори да спрягаме цветнокожите, джендърите и прайда!

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Че царя е бил пълен малоумник, допуснал, въпреки всички съвети да се случи това, което се случи, революцията, мародерствата, голода и т.н., най-малкото е заслужавал разстрел, но за децата и жените, това вече е си е чиста проба комплексарщина, типично по руски.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Причина за бунтове,въстания,граждански войни,революции винаги има и главата на държавата и неговият екип. В случаят - руският император. ( Както за Френската революция е отговорен и Луи-16-ти) Рибата се вмирисва откъм главата. Тази древен факт е до болка верен.

 31. 31 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":Ленин играе шах с Богданов...>> Ленин така е отворил уста, като че ли ще глътне някоя фигура. Най-вероятно да е загубил големия стратег.Като си показваме снимки, нека и аз да покажа една ...фотозагадка:https://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/3903/production/_99259541_nicolau_e_jorge.jpg Кой е Николай Втори на снимката и кой братчед му Джорджи?
  —цитат от коментар 24 на тулса


  Как работеха марксистите (мошеници, касапи )


  Как друзья-марксисты "работали" на Капри и почему Ленин плавал задом?
  https://mirvokrugnas.com/1273722848379668935/kak-druzya-marksisty-rabotali-na-kapri-i-pochemu-lenin-plaval-zadom/

  Има даже паметник на Ленин на буржуазния курорт Капри.

  Кои ли му е плащал?
  Да не е Руския Цар, които Ленин искал да заколи?
  Стрнно би било.

  А да не е агнлийската олигархия, която иска да заколи Руския Цар?
  и го е заклала.
  1918 МИ6 успява

 32. 32 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Защото българските демократи не изгониха царя, а?

 33. 33 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Че царя е бил пълен малоумник, допуснал, въпреки всички съвети да се случи това, което се случи, революцията, мародерствата, голода и т.н., най-малкото е заслужавал разстрел, но за децата и жените, това вече е си е чиста проба комплексарщина, типично по руски.
  —цитат от коментар 29 на hamiltonf


  по-точната дума е варварство или диващина - такива са били правилата в почти всички държави, но не и в Европа в 20 век - да се избиват всички от родата до ненам кое си коляно

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 34. 34 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Така се прави според руското православие.
  Цяла русия тачи и се кланя на този, поръчал това убийство, вече почти 100 години. Искат си мумията хората и това е.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#33] от "hhhuuunnnn":

  Правилна забележка, особено при характера и битието на бившия мужик, и настоящ работник по това време...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  такива са били правилата в почти всички държави, но не и в Европа в 20 век - да се избиват всички от родата до ненам кое си коляно
  —цитат от коментар 33 на hhhuuunnnn


  изтребление на цели семейства е нормално наказание в Китайската, Японската и прочие азиатски империи.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 37. 37 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Така се прави според руското православие. Цяла русия тачи и се кланя на този, поръчал това убийство, вече почти 100 години. Искат си мумията хората и това е.
  —цитат от коментар 34 на FourOhFive


  даже Ленин им се струва твърде интелектуален, макар да го тачат, защото е възродил по някакъв начин империята им; затова пък Сталин, тоя не по-малък социопат и убиец, е истински народен любимец и не слиза от върха на класациите за най-велик руснак, въпреки че е осетинец, от десетилетия насам

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 38. 38 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#25] от "hhhuuunnnn":

  Много просто - Озверели тълпи - не може да ги спрем с думи - значи остава с оръжие, концлагери, трепане.

 39. 39 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  друг интересен и вероятно точен детайл от статията е, че май Свердлов по своя инициатива избива семейството - въобще малко се знае, че именно Свердлов може да съперничи на Троцки и на Ленин по истинска садистична страст към проливането на огромни количества кръв - направо се чудя как само град са кръстили на него, а не цяла република например

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 40. 40 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Има даже паметник на Ленин на буржуазния курорт Капри.
  —цитат от коментар 31 на WWW


  И във Виена има паметник на чумата.

  Тоест два паметника на чумата, единия на Грабен, другия е на Шварценбергплац.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 41. 41 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#14] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Децата- момичета............ и те ли. Те какво са виновни. Как се взима живот на деца.......... Който иска да вземе чужди живот е редно да опита болката да загуби дете........... Няма спасение от тая болка..... Комунистите имат някои изобретения, които разрушиха обществата им---1. Наказание на невинни деца, заради родителите
  2. Взимане на чужди жилища и вещи, вместо създаването им
  3. Затваряне на границите и други подобни

 42. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1681 Гневно

  Болшевизма, чумта на 20 и 21 век, взела толкова много жертви, колкото никоя болест и всички войни не са взели.

 43. 43 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Малка подробност - града Свердловск го преименуваха на Екатерининбург, но областта остана под името Свердловска. Това е уж новата Русия - малко историческа справедливост и православие върху здраво отстоявани болшевишки основи. Така се стига до поредната катастрофа. Дано в Европа здравият разум надделее.
  —цитат от коментар 17 на ivangabrovo


  Също така остана и Ленинградска област. А пък колко селца и паланки са ленински, комсомолски, уляновски и т.д.... не ми се мисли.

  Нищо старо не е забравено в голямата кална северна територия.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#1] от "Chubachubs":

  Дори "Ленин" не му е истинско име, а прякор.

 46. 46 Профил на du Tremblay
  du Tremblay
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност не слагат.

  Романови все още живеят в Лондон.

 47. 47 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#41] от "grayeagle":

  И Павлик Морозов е "творение" на комунистите...

 48. 48 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#27] от "hhhuuunnnn":
  снимка на Медведев, компоти, тефтерчета ..Невзоров и кучета и котки:)
  Както е писал друг съфорумец, братовчеда Джордж...би могъл да спаси Николай и семейството му, но инстинкта за самосъхранение на английските крале е пословично силен.

 49. 49 Профил на donald brawnight
  donald brawnight
  Рейтинг: 299 Неутрално

  В днешно време техните внуци (Путин, Дукин, Сливин) възраждат едновременно сталинизма и монархията.
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  и тътрят Русия към новокаменнта епоха,понеже в бронзовата,живота бил скучен за роба и за неговия осел......

 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":

  Британския монарх предлага,после оттегля предложението за убежище.

 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Весело

  не се ли пропуска , че същите Романови са поробили България побеждавайки Османската империя ? изберете си версия новоисторици . честно ли на такъв електорат разчита поредния проект ? или просто зов за помощ в борбата с нереформираната прокуратура

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на shmatko
  shmatko
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Чичо Норман, виж там говори с Дневник да редактират статията. Че в сегашния вариант черно на бяло пише, че Крим е бил руски.... Как е възможно такъв гаф да бъде допуснат публично?! Аре оправи нещата

 53. 53 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  [quote#7:"WWW"][/quote]

  И сега е така комрад, всички комунисти живеят на запад...

 54. 54 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Гневно

  Вечен срам за болшевишката смрад, която затри великата династия на Романовите, духовен наследник на византийските императори. Русия НИКОГА не се възстанови след погромите на изродите Ленин и Сталин и НЯМА да го направи, докато не се отрече напълно от гнусното съветско наследство!

 55. 55 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Неолибералите пишман демократи орново се опотват да ни пробутат болшевизЪма. Тозо път по финно и подмолно през разни нагли НПО-а и гладни журналистчета и медии. :-)

 56. 56 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2112 Неутрално  през 1924 г. Екатеринбург е прекръстен на Свердловск.

  През 1991 г. връщат името Екатеринбург, но областта си остава Свердловска.

 57. 57 Профил на du Tremblay
  du Tremblay
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "...300-годишната династия на Романови, превърнала Русия от азиатско царство в империя със световно влияние."

  В интерес на истината преди Романови Русия не е притежавала и педя земя в Азия, но това кой да го знае, нали трябва да се пишат глупости.

 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#27] от "hhhuuunnnn":снимка на Медведев, компоти, тефтерчета ..Невзоров и кучета и котки:)Както е писал друг съфорумец, братовчеда Джордж...би могъл да спаси Николай и семейството му, но инстинкта за самосъхранение на английските крале е пословично силен.
  —цитат от коментар 48 на тулса


  Няма начин англо-саксонците и евреите да не са виновни... Важното е, че комунистите винаги са невинни.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Комунистите са най-безпощадните убийци. И никога не се разкайват и не искат прошка. Все те са прави.

 60. 60 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Нека да бъдем обективни нека колегите от форума не ме разбират погрешно:

  Когато човек чете детайлите по убийството им може само да се отврати от човешката раса. Има слухове дори за гаври с княгините и императрицата британските служби знаят.
  Това престъпление е ужасно. Но да се запитаме как руския народ озверява толкова. Виновни са си самите Романови. Русия била най-изостаналата Велика сила. Аристокрацията тънел са в лукс а обикн народ масово в мизерия. Николай отказал да реформира политическата система . Като прибавим и убийствата на цивилни 1905 краха от 1917 е очакван.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Защото българските демократи не изгониха царя, а?
  —цитат от коментар 32 на yavooor


  Нали приятелите ти от ДС го върнаха, какво плачеш?

 62. 62 Профил на doynov
  doynov
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Романов друг път. Холщайн Готорп може. Все пак не е нужно да се разпространяват измислици. 21 век сме.

 63. 63 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Весело

  а сега двама лидери без нито един изстрел сложиха край на 30 годишна династия на стипендиантите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 64. 64 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2112 Неутрално  по същото време се разпадат германската и австроунгарската империи.

  Австроунгария заедно с Русия са най-големите губещи.

  Гермнският кайзер Вили пък е пратил Ленин в запечатания влак от Цюрих с пет милиона златни марки да понаправи малко диверсия и да си вре гегата при братчеда Ники.
  Владимир Илич обаче се е престарал яко... доста е прекалил.

 65. 65 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Тайны Октябрьской революции 1917 правда и вымысел - Secrets of the October revolutionhttps://www.youtube.com/watch?v=Y7I44FpAs8E Кой е Троцки?Глобален евреи.Идва да коли в Русия от Ню Йорк.
  —цитат от коментар 12 на WWW


  По поръчка на американските евреи - най-лошите евреи, нали така комрад? Кутев, къде го намери тоя?

 66. 66 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Като вземем и репресиите на Сталин, със какво са по различни от хитлеризма ???

 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Нека да бъдем обективни нека колегите от форума не ме разбират погрешно:Когато човек чете детайлите по убийството им може само да се отврати от човешката раса. Има слухове дори за гаври с княгините и императрицата британските служби знаят. Това престъпление е ужасно. Но да се запитаме как руския народ озверява толкова. Виновни са си самите Романови. Русия била най-изостаналата Велика сила. Аристокрацията тънел са в лукс а обикн народ масово в мизерия. Николай отказал да реформира политическата система . Като прибавим и убийствата на цивилни 1905 краха от 1917 е очакван.
  —цитат от коментар 60 на angevins


  Колега, ако пуснете да гледате политическо предаване по руската телевизия, ще Ви стане ясно...

 68. 68 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Като вземем и репресиите на Сталин, със какво са по различни от хитлеризма ???
  —цитат от коментар 66 на valtoro  До коментар [#66] от "valtoro":

  И колко милиона ГЕРМАНЦИ е репресирал Хитлер?!

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  До коментар [#22] от "драган":

  Остави го тоя, ГЕРБ-аджийски отпадък...!
  По правило, тук ГЕРБ-аджиите отявлено защитават комунистите и всякакви червени отрепки, като тях. Този същия си служи с изпитания комунистически похват, да обявява, какво искали хората. Тоест, те комунистите не искали да избиват, ами народа искал. И те, какво да правят горките, трепят от името на народа. При червените е така, всичко се прави от името на народа...! Ама, как са разбрали, какво иска народа си остава загадка...
  Същия този нагъл милиционер, обвинява във левичарство, докато пламенно защитава Ленин, Сталин, Путин и всякакви подобни комунистически недоразумения...!
  Какво да ги правиш членовете, на Тръмп обществото? Боклуци на съветска хранилка...! :)

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 269 Неутрално

  има много важни, точни и показателни думи в спомените на Троцки, цитирани в статията - масата, народът е изисквал безкомпромисност и жестокост; това не е преувеличение - има много погрешен мит, че комунистите са шепа зверове, а народът - кротко стадо; на други места МОЖЕ и да е било така, в България например, при цялата ни дивост, комунистите никога не са срещали особена подкрепа, но в Русия е било по-различно - надигнали са се народните бесове, точно както в Германия през 30-те; и още нещо - царят е бил рядко безчовечен и психопатичен човек, малко отличаващ се от масата демони в Русия в началото на 20 век - никой не заслужава участ като неговата, но всяко идеализиране на тоя садист, невероятен тъпанар и откровен психопат е просто непознаване на историята или друг вид лудост
  —цитат от коментар 13 на hhhuuunnnn


  +1. Романови по право, с малки изключения, са били отблъскващо брутална и назадничава династия. Напълно очакван завършек.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 71. 71 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  тука е голяма мистерия можели са да отидат в Англия при парите си но англия отказва да ги приеме, след разстрела въпроса е какво стана с парите на Романови в Англия

 72. 72 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5803 Неутрално

  Корсетите на принцесите са били тъпкани с бижута, зашити в тях. Бронежилетки. И момичетата не умирали от изстрелите. Стаята се напълнила с дим и всички започнали да се задушават. Тогава започнали да ръгат девойките със щикове. Отново без успех. Накрая ги били с приклади по главите....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 73. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  Ленин убил руския цар.
  Из между многото лоши неща , които е вършил Ленин , свършил е и едно добро дело.
  Руският цар си е заслужил съдбата.

 74. 74 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  [quote#36:"FourOhFive"][/quote]

  Явно не си запознат с Европейската и в частност - Българската, средновековни истории.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 75. 75 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#22] от "драган":Остави го тоя, ГЕРБ-аджийски отпадък...!По правило, тук ГЕРБ-аджиите отявлено защитават комунистите и всякакви червени отрепки, като тях. Този същия си служи с изпитания комунистически похват, да обявява, какво искали хората. Тоест, те комунистите не искали да избиват, ами народа искал. И те, какво да правят горките, трепят от името на народа. При червените е така, всичко се прави от името на народа...! Ама, как са разбрали, какво иска народа си остава загадка...Същия този нагъл милиционер, обвинява във левичарство, докато пламенно защитава Ленин, Сталин, Путин и всякакви подобни комунистически недоразумения...!Какво да ги правиш членовете, на Тръмп обществото? Боклуци на съветска хранилка...! :)
  —цитат от коментар 69 на tww09306483


  обикновен лъжец сте, колега - ако намерите една моя дума в защита на изброените от вас комунисти и кагебисти, спирам да пиша, ако не го направите - значи сте просто поредното лъжливо овчарче с мръсночервена подла душица

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 76. 76 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  [quote#68:"deaf"][/quote]

  Всичките - с аутобани, покъщина и завиден жизнен стандарт. Точно 7 (седем) години, след старт от тотална разруха.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 77. 77 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Гневно

  Комунистическите престъпления не свършват с тези убийства и с Русия. На този ден на 17 юли, 1946 г. комунистите, по заповед на Йосип Броз Тито и неговият сръбски мекерета и предатели, убиват великия син на Сърбия, генерал Драголюб Дража Михайлович,първият борец против национал-социалистите и германците в Европа!
  До този момент не успяхме да разберем къде е гроба на този изключителен човек и почетния сръбски офицер.
  Причината е проста, комунистите и техните деца, се страхуват от мъртвите ............

 78. 78 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Да, ама не!
  Романовите са били евакуирани и то именно от хората на Джейкъб Шиф, Уорбърг и от хората на другите организатори на Великата Октомврийска Революция!
  ...
  А твърденията, че царското семейство Романови е било избито е съшито с бели конци и болшевиките го налагат, чак след като убиват предните двама Главни Следователи относно смъртта на Романови които категорично установяват, че Романовите не са убити!

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 79. 79 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#77] от "Sabbath":

  Д. Михайлович е жертва колкото на комунистите, толкова и на британците.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 80. 80 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Неутрално

  Обикновен фашизъм...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 81. 81 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#28] от "2.5":

  Извинявайте, но има свидетелства, изведени на бял свят от журналисти на ВВС през 1960 и 1970-те години, че Романовите са били евакуирани на Запад, а не разстреляни в Русия.
  ...
  Дори има свидетелски показания на един от водещите английските съдебни лекари (през втората половина на ХХвек), че доказателствата за убиството за разстрела на Романови са абсолютно нелогични и неистинни.

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 82. 82 Профил на абйб
  абйб
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Че царя е бил пълен малоумник, допуснал, въпреки всички съвети да се случи това, което се случи, революцията, мародерствата, голода и т.н., най-малкото е заслужавал разстрел, но за децата и жените, това вече е си е чиста проба комплексарщина, типично по руски.
  —цитат от коментар 29 на hamiltonf

  Така е, тогава са били такива ценностие.
  Щяха да искат имоти, сега, като нашия "цар". 👑

  I really don't care. Do U?
 83. 83 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  До коментар [#79] от "gripen":

  Напълно вярно.Именно те го предават на комунистите.Добре познавате историята,респект !!!

 84. 84 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Това е в общи линии историята за евакуирането на Царското семейство.
  Ето това е журналистика: обективна и ненатрапваща се и истинна:
  https://www.youtube.com/watch?v=guC5AJX2W8Y
  https://www.youtube.com/watch?v=8bylXH17or0

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 85. 85 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Комунистическите престъпления не свършват с тези убийства и с Русия. На този ден на 17 юли, 1946 г. комунистите, по заповед на Йосип Броз Тито и неговият сръбски мекерета и предатели, убиват великия син на Сърбия, генерал Драголюб Дража Михайлович,първият борец против национал-социалистите и германците в Европа!До този момент не успяхме да разберем къде е гроба на този изключителен човек и почетния сръбски офицер. Причината е проста, комунистите и техните деца, се страхуват от мъртвите ............
  —цитат от коментар 77 на Sabbath


  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=271 :2011-03-16-17-00-36&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61 въпросният е направил много за погубването на България, така че не е особено мъдро да го славим само защото бил съперник с комунистите на Тито

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3866 Неутрално

  Спора с останките на царското семейство далеч не е приключил,идентификацията в Екатерининбург е много съмнителна и оспорвана от редица учени както в Русия тъй и от чужбина.

  klimentm
 87. 87 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 479 Любопитно

  ... в България например, комунистите никога не са срещали особена подкрепа, но в Русия е било по-различно...
  —цитат от коментар 13 на hhhuuunnnn


  По-различно?

  "... Между тем вплоть до 1905 г. известны лишь
  единичные случаи участия лиц пролетарского происхождения в какой нибудь
  оппозиционной политической деятельности. Во всяком случае
  рабочая масса долгое время почти в той же степени, что и крестьянство,
  отнюдь не сочувствовала революционной идеологии и самым грубым
  образом третировала ее носителей ¤ интеллигентов. Полным горькой
  исторической иронии символом отношения разных слоев общества к
  идее борьбы с режимом может служить поведение публики во время
  гражданской казни Чернышевского: интеллигенты забрасывали его
  цветами, а рабочие освистывали. Подобное верноподданническое
  усердие будущих «гегемонов революции» имело место и значительно
  позднее. Так, уже незадолго до воцарения Александра III, после
  очередного неудачного покушения на его отца, «в Петербурге на
  Невском проспекте кучки рабочих задирали интеллигентных людей и
  даже кое-где избивали их. То же повторилось в некоторых других местах,
  особенно в Саратове» 34). «Удручающее равнодушие» рабочей массы к
  самоотверженной борьбе интеллигентов-радикалов за ее интересы
  отмечает и советский исследователь Троицкий 35).
  Максимум, на что мог рассчитывать революционер, - это глухая
  симпатия, да и то возникавшая лишь в тех случаях, когда его
  отождествляли с традиционным образом «вольного разбойника» -
  бунтаря разинско-пугачевского типа, под предводительством которого
  можно безнаказанно, на дармовщину, погулять и пограбить."

 88. 88 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ние се справихме с Кобурготската династия много по-елегантно и безкръвно. Просто направихме величеството премиер министър и той се оака тотално. С тази длъжност загуби уважение, престиж и авторитет. Следователно искаш ли да се отървеш от някой политик или кралска особа, направи го премиер.

 89. 89 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#36:"FourOhFive"]
  —цитат от коментар 74 на schwimmwagen
  Явно не си запознат с Европейската и в частност - Българската, средновековни истории.[/quote]

  Говорим за 20-ти век, товарищ.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 90. 90 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Любопитно

  Романови по право, с малки изключения, са били отблъскващо брутална и назадничава династия.
  —цитат от коментар 70 на Чубакът


  Че какво друго да дойде от русия, освен нещо брутално отблъскващо, отблъскващо брутално и назадничаво.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 91. 91 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Весело

  а сега двама лидери без нито един изстрел сложиха край на 30 годишна династия на стипендиантите
  —цитат от коментар 63 на дерибеев


  Станишев ще вземе да отслабне.
  Детенцето на Курнела от Крушовица - тоже.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 92. 92 Профил на cornucopia
  cornucopia
  Рейтинг: 375 Неутрално

  В интерес на истината така се прави. Сменяш старта власт с нова и унищожаваш символа И по време на процеса. Както направиха румънците с чаушеско.

  А не като в БГ. Бай Тошо и хората около него бяха оставени на спокойствие да изживеят старините си, а техните деца, внуци и охранители сега ни управляват.
  Оставете американците... как ще стигнем румънците е въпроса.

 93. 93 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  Болшевиките са били жестоки и безкомпромисни изроди. За тях най-добрият начин за отстраняване на някаква пречка е убийството. Цар Николай и семейството му просто трябваше да бъдат изгонени (пратени в изгнание) в чужбина, както сториха това германците и австрийците със своите монарси и техните семейства след края на ПСВ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 94. 94 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Руска му работа.
  —цитат от коментар 2 на EU defender


  Искаш да кажеш на световните револ ционери, болшевиките- евреи.
  Яков Свредлов е един от организаторите и изпълнителите на Червения масов терор.
  А 80% от правителството, комисарите, НКВД , са револ ционерите евреи- болшевики, голяма част от тях пристигнали от САЩ, руснаците се броят на пръсти.


 95. 95 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2115 Гневно

  Позорна страница в историята на Русия последвана от най-кървавия терор известен в истороята на чпвечеството пред който дори Хитлер изглежда аматьор.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 96. 96 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1042 Весело

  Тайны Октябрьской революции 1917 правда и вымысел - Secrets of the October revolutionhttps://www.youtube.com/watch?v=Y7I44FpAs8E Кой е Троцки?Глобален евреи.Идва да коли в Русия от Ню Йорк.
  —цитат от коментар 12 на WWW


  Ти си глобален дебил.А що не е колил в Нз Йорк ве,м@лоумник???

 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  До коментар [#60] от "angevins":

  Съгласен съм с теб. Руската монархия е била обречена на унищожение, и то заслужено, поради причините, които ти споделяш. Чашата е преляла в края на ПСВ, когато царското правителство с некадърното си управление води страната почти до крах. И да добавя, че монархията и Романови са свалени от власт НЕ от болшевиките, а от обикновените руски работници, железничари и т.н. След това на власт идват руските либерали и социалисти, които окончателно слагат край на руският царизъм. За съжаление малко по-късно след това болшевиките правят преврат срещу това демократично правителство и власт на социалисти и либерали и те на своя страна избиват царя и неговите роднини.

  Както написах по-горе царя и неговото семейство трябваше да се изпрати в изгнание, както правят австрийци и германци със своите царчета и придворни. За съжаление болшевиките решават да действат радикално и директно ги избиват.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1470 Весело

  Ние се справихме с Кобурготската династия много по-елегантно и безкръвно. Просто направихме величеството премиер министър и той се оака тотално. С тази длъжност загуби уважение, престиж и авторитет. Следователно искаш ли да се отървеш от някой политик или кралска особа, направи го премиер.
  —цитат от коментар 88 на proza


  Така е , но Хасан чака. а тълпите имат много къса памет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK