"Свободна Европа" търси журналисти за онлайн издание на български

"Свободна Европа" търси журналисти за онлайн издание на български

© Associated PressРадио "Свободна Европа" (RFE), което съобщи преди дни, че подновява дейността си на български език, започна да набира персонал и обявените характеристики сочат, че става дума за онлайн издание с редакция в България.


На сайта на базираната във Вашингтон и Прага медийна група, финансирана с дарение от Конгреса на САЩ, има обяви за 6 позиции: ръководител на българската секция, главен редактор, двама журналисти, онлайн редактор и журналист с умения за създаване на мултимедийни продукти. Това се вписва в модела, по който RFE работи в страните от бившия СССР - цифрова платформа с новини и видеосъдържание, включително записи на разговори или интервюта в студио. Освен това българската секция ще може да споделя и да използва съдържание от другите национални бюра на медията, както и от "Гласът на Америка".


Същите позиции са обявени и за подновяването на дейността на RFE на румънски. България и Румъния са единствените страни от Европейския съюз, в които американската група реши да се завърне с мисия да подпомогне качествената журналистика и правото на гражданите да правят информиран избор.
Приемането на кандидатури е до 7 август, което дава на интересуващите се само две седмици. За повечето от позициите се изисква професионален опит до 10 години.


За директор се изисква поне 3-5 години опит от работа в редакция, създаваща новини всеки ден. Журналистическо или подходящо за позицията образование дава предимство. Същото важи за работа в мултикултурна или международна среда или живот и работа в чужбина - за предпочитание в районите, където работи RFE.


Не е достатъчно директорът на българската секция да е само журналист, защото се изисква да има поне 3 години използвани умения за създаване и управление на бюджет, персонал, организиране на работния процес, изграждане и ръководене на екип в динамична и мултикултурна среда.


Той/тя ще отговарят основно за новините на български, тяхното високо качество, въздействие, иновативно и адевкатно новинарско съдържание, създавано в точните графици, фактологично вярно, безпристрастно, балансирано и със сдържан тон. Сред отговорностите му е да работи в тясно сътрудничество с регионалния директор на "Свободна Европа", като заедно задават дневния ред на важните за отразяване събития, поддържат баланса в новините, определят редакционните принципи за стил и професионализъм. Това е и позицията, която отговаря за набирането и обучаването на персонал.


Директорът трябва също да има широки познания за политическата, икономическата и обществената среда, в която работи, както и за тенденциите на медийния пазар, новите технологични промени в медиите и създаването и продуцирането на телевизионна и видеопродукция.


Сходни изисквания има и за главния редактор, който оперативно ще ръководи, координира, обучава и оценява работата на журналистите и кореспондентите. От него (или нея) обаче се очаква и да пише и редактира, превежда, адаптира текстове и създава или наблюдава мултимедийно съдържание. Това е позиция, от която се изисква да ражда идеи за програмата и да ръководи - ако трябва, на място - отразяването на по-сложни и големи събития. Това означава да определя фокуса, но и да поема и репортерска и кореспондентска работа, както и да умее да участва в записи или предавания на живо, да модерира дискусии.


Високи изглеждат изискванията за позицията "опитен журналист" - да открива, подготвя, продуцира и създава широк спектър журналистически материали по разнообразни теми и за множество платформи (радио, телевизия, онлайн, социални мрежи, печатни медии). Кандидатът трябва да може да прави и публикува извънредни новини, репортажи, интервюта и анализи за тези платформи, да умее да пише в блог, да прави звукови и видеозаписи, да прави снимки и - ако се наложи - да координира работата на телевизионен екип.


Репортерът трябва да има поне магистърска степен по журналистика или сходна специалност, да е работил като журналист 8-10 години, препоръчително е да има 2-5 години опит в управление на бюджети за програми, от полза е, ако има значителен редакторски опит в международна медия.


Сходни, но малко по-леки са изискванията за втората позиция за журналист, включително опитът му трябва да е в рамките на 5-8 години.


По-достъпна за журналисти е и позицията за онлайн редактор, който ще отговаря изключително за интернет сайта и подходящото за цифрова медия оформление и обновяване на съдържанието и контактите с потребителите. Тук минималното изискване за опит като журналист е 5 години и е задължително да е магистър по тази или сходни специалности, препоръчително е да има опит като онлайн журналист и писане за интернет издания, познания за софтуерни продукти и да е на разположение и през почивните дни.


Последната обявена позиция е за "мултимедиен журналист", от когото се очаква да разбира не само от професията, но и от намиране на новини и теми от социални мрежи и групи в интернет, както и от ефекта, който новините имат в такава аудитория. Това е специфична позиция, от която да се започват и извършват задълбочени репортажи, без да се изчаква подобни задачи да бъдат възлагани от ръководството. От кандидатите се предполага да могат да работят с камера (включително да застават пред обектива), да знаят кой какво прави в студио или на терен, да редактират и озвучават видео. Изисква се бакалавърска степен по комуникации или сходни специалности, 2-5 години опит в редакция, включително като репортер.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8169 Весело

  "Свободна Европа" правилно е в кавички, ама още по-правилно ще е "Свободна'' Европа" !
  А журналисти за такава сладка работа - бол , че и трол! :)

  [email protected]
 2. 2 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Така и не се установи: онзи дето е донасял ще бъде ли началник или не? Да си направим изводите колко свободна е новата Свободна Европа.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4370 Весело

  И Петър Волгин започна да подготвя СВ-то си за една от двете позиции - ръководител на българската секция, главен редактор. В краен случай, може и двете заедно....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Отсъствието на скрупули в кандидата, е предимство.

 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1815 Разстроено

  "Свободна Европа" правилно е в кавички, ама още по-правилно ще е "Свободна'' Европа" !А журналисти за такава сладка работа - бол , че и трол! :)
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  ........само музуферлък ше работят .......и яко ФЕЙК и ИЗОПАЧАВАНЕ на ИНФОРМАЦИЯТА.........също и ВАДЕНЕ от КОНТЕСТА на "НОВИНИТЕ".........!!!!!!........с две думи.......ТОТАЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ........!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Къде е ГерП в цялостната кЪртинка?
  Шиши след Ани Цалова от "Нова", е взел на мушка Светослав Иванов от bTv!
  Но... Шиши е от Триумвирата "Боко-Цаца-Шиши"!
  И... Боко пак ще го играе "Учуденият Онеправдан"!

  Да разлая троловете!!
 7. 7 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1149 Весело

  Проф Дичев?
  Ще лепне за позицията направо!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  След 30 години, пак от "Свободна Европа " ще научаваме истинските новини.

 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Колумнистите на Дневник какво чакат?
  Иначе за нуждата от Свободна Европа, вместо да се повтарям, нека да ви предам думите на Кеворкян от ФБ профила му. Той го е казал чудесно:

  ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ И РАДИО „СВОБОДНА ЕВРОПА“
  Ще подновяват на български език излъчванията на радио „Свободна Европа“.
  Въпросното радио беше един от инструментите, с които Западът воюваше с комунизма.
  Колко бе ефикасно то, е отделен въпрос.
  Но днес да разчиташ отново на това радио?

  Какъв знак е това?
  Че в България няма свобода?
  Че България не е в Европа?
  Че българските медии са несвободни?
  Че искаш да удариш шамар на българските управници?
  Че искаш да дадеш бял хляб на тукашни „истински“ демократи – повечето от които са измисленяци, фалшификатори на собствените си биографии?

  Впрочем – Орбан би ли се съгласил да бъде открито подобно радио в Унгария?

  Ясно е отсега, че „Радиото на Свободата“ няма да има почти никакво влияние.
  Но, все пак, натрапването му е лош знак.

  ***
  Тия дни един бивш служител на „Свободна Европа“ /Димитър Бочев/ разказваше, каква свобода имало навремето, в „ония години“, в това радио.
  Веднъж му дали да преведе някакъв текст от Солженицин, но той отказал, понеже не му харесал.
  И представете си само – не го наказали!

  Понеже на някои хора Господ им е Георги Марков*, ето какво пише той за въпросната свобода /в писмо до Бочев/:

  „От много отдавна вече не вярвам в „свободата на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува.
  Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия“ вестник „Таймс“ или в независимото Би Би Си?
  Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията.
  Там, както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото.
  Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите - едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки…

  Нито хората от Радио София, нито хората, които стоят зад тукашните радиостанции, ги е грижа за България и българите.
  Просто хората си изкарват хляба, както биха могли да го изкарат с отглеждането на таралежи например...

  Така че всяко решение, което те взимат, всяко мнение, което те изразяват, няма нищо общо с истината, правдата, борбата за доброто и съвършенството на човека, любовта, красотата. Не!
  Никаква друга кауза освен своята проста и ясна кауза - да си циментираш положението и да не си създаваш неприятности…

  Все повече ме смайва впечатлението, че истинската болест на нашето време не е нито комунизмът, нито капитализмът, нито тероризмът, нито каквито и да са революционни и контрареволюционни евангелия, а главно (може би дори единствено) това мръсничко, подличко, егоистично, добре маскирано, добре гарнирано чувство да си осигуриш своето живуркане, като се присламчиш към някой октопод, който има нужда от тебе да му чистиш пипалата…

  Всяка дребна редакторска маймунка, колкото и бездарна да е, която почука на вашата врата (или на тукашната), има огромни предимства пред такива като мене.
  Защото те не се интересуват какво всъщност предават за България, не се интересуват да вникнат дълбоко в нуждите на ония, които слушат оттатък, да отговорят най-пълно на техните очаквания... а просто да си изслужат времето за пенсия и след това да имат приятни старини в някое крайморско топло заливче…

  Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лай.а, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници.

  Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии…

  Това е действителността. Това е все същият конфликт между партията и отделните творци.
  Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите - източните.

  Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и представляват по-модерни и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лай.ата) - много по-силен…“

  ***
  Четете Марков, четете го. И парфюмирайте Истината.

  Ще отвори ли Марков нечии очи?

  ***
  *Георги Марков е един от авторите на партизанската епопея - телевизионния сериал „На всеки километър“.
  Но след като свободно напуска България, където е един от любимците на Живков, написва „Задочни репортажи за България“, четени по „Свободна Европа“.
  Тази шизофрения трудно може да бъде обяснена: Знаменосецът на късния български антикомунизъм Марков преди това вее и байрака на партизанското движение.
  През ноември 2014 година в София бе открит негов паметник.
  На него е изписано: „Живите затварят очите на мъртвите, мъртвите отварят очите на живите“.
  Не е ясно обаче, защо не са посмели да напишат, че е убит от комунистическата Държавна сигурност по заръка на Живков – едно твърдение, с което проглушиха ушите на света.
  Защо спестиха тази истина, ако наистина вярват в нея?

  На откриването присъствала и вдовицата на Марков – Анабел Дилк.
  Петър Увалиев, който със сигурност повече от Марков заслужава паметник заради неизкоренимото си българолюбие, разказва, че тя е автор на една отвратителна антибългарска книга, озаглавена „Разделната стена“.
  Ето какво казва Увалиев за „Разделната стена“:
  „Не приемам 200 страници, изпълнени с дива омраза срещу България! Защо тази вдовица крие книгата си, когато рони сълзи в София и го прави публично, по телевизията?
  Защо не споменава, че Марков е поискал развод?
  Тя сама пише, че й е заявил намерението си да се върне в България, че иска развод…
  У нас ще се хванат за главата, когато прочетат с каква злост плюе нас, българите. И най-вече – България!
  Илюзията й за обезщетение ще се изпари…“

  Въпросното обезщетението трябвало да бъде 15 милиона лири.

 10. 10 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Между другото, това което са написали за изисквания е напълно нормално. За съжаление у нас са много малко хората, които могат да вършат тези неща на ниво.

 11. 11 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Бих се изненадал, ако не е някой ултра ортодоксален марксист, пред , който Чавес и Бърни Сандърс да изглеждат умерени центристи.

 12. 12 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 403 Неутрално

  По принцип колкото повече конкуренция на медииния пазар толкова по-добре. Хората с глави на раменете могат да отсяват информация и да мислят критично. Останалите така и така четат медиите на шиши.

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 13. 13 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1850 Разстроено

  Дано скоро, да не ни потрябва, освен свободно радио и свободна ТВ!

 14. 14 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Свободна Европа" търси журналисти за онлайн издание на български"
  ***
  Това требе да е условие за влизане в "Шенген", а?!
  😄
  А ще е разрешено ли да слушаме, или пак ще залягаме пред радиото като гърмяни зайци?
  Щото "органите" са живи, пък и кгб(и те са годни) ще помага.
  Европа си навря таралеж в гащите с братская социалистическая Балгария.

 15. 15 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 437 Весело

  Това обява за работа ли е?

 16. 16 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Хайде сега да ви видим,драги бранители на свободата и обективността в журналистиката. Дали все още в територията са останали истински журналисти? Дано!

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#15] от "Panda":

  Да, от името на американския конгрес като работодател...

 18. 18 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":

  ...........много хубаво си го постнал.......!!!!!!?????.........добре ,че си ТИ.......ако беше друг едва ли бих му ОТДЕЛИЛ ТОЛКОВА ВРЕМЕ..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 19. 19 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#18] от "kesh":

  Пък и Марков си го е написал това писмо, не съм аз...

 20. 20 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дайнов, не се замотавай, пускай Це Ве то да удариш някое друго евро. Твоите пасквили ще са идеални за тематиката на тая лява прогресарщина.

  Кажи ако те питат на интервюто, че има 130+ джендъра (това мисля бе най-новата цифра) и си в топ 3 на кандидатите.

  Ти ще си 131-вият.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Весело

  Да, Кеворкян беше се възмутил по темата. Щом има място за агент Димитър, Волгин и дп, има място и за "Радио Свободна Европа"! Аз ще ги чета, вие недейте!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 24. 24 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#20] от "puhpuhan4o":
  До коментар [#21] от "puhpuhan4o":
  До коментар [#22] от "puhpuhan4o":

  Радвам се, че след 3те поредни бана за казване на очевидни истини, от Дневник изведнъж са се заинтересували от моето скромно мнение дотолкова, че са го постнали 3 пъти, ама нямаше нужда, аз 1 път исках.

  Благодаря все пак!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 25. 25 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 731 Весело

  Много загрижени,много съвети!

 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#25] от "tedif":


  Много загрижени,много съвети!
  —цитат от коментар 25 на tedif


  Постче след постче, и току виж Пасоля направи преводче с което да си платят борча към Easy Credit!

  Да разлая троловете!!
 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1971 Любопитно

  Интересно кои ще бъдат приети на работа. От един цитат по–горе разбирам, че Кеворкян е отхвърлен.

 28. 28 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#27] от "stedim":

  Хаха, объркал си се Коритаров, той може и да отиде.
  Но Кеворк не. Той не би станал двоен агент.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#29] от "tacheaux":

  Големият български писател???
  Почти Талев...
  Хайде по-сериозно. А кой го е убил, много може да се спори.
  Случаят Скрипал показа, че с двойните агенти е много сложно...

 31. 31 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Знаем, знаем, RT, Спутник и Рассия1 са най-обективните :)

  Every cradle is a grave.
 32. 32 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Ето какво казва Уикипедия за българската секция: В Радио Свободна Европа работят едни от най-добрите български журналисти на 90-те години – Милен Минчев, Георги Папакочев, Георги Коритаров, Красимир Лаков, Елена Никлева, Татяна Ваксберг, Диана Иванова, Екатерина Бончева, Асен Гешаков, Стояна Георгиева, Румяна Червенкова, Антони Георгиев, Георги Стойчев.
  Различни личности, някои твърде спорни. Но все пак бяха личности. Част от тях имат трибуна и в момента. Дано такива видим и сега, ще си проличи каква е идеята. На мен ми трябват добри анализи от умни личности. Засега ги намирам и в настоящите сайтове, рядко по телевизията и радиото. Бих се зарадвал именно на истинско радио с ефирни честоти - от това има нужда.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3419 Любопитно

  До коментар [#1] от "karabastun":

  А журналисти за такава сладка работа - бол , че и трол! :)
  ======
  Тук във форума ли имаш предвид...?
  Ама нека бе....!
  Нека е така....
  Искам да им чуя и гласчетата на тия.....
  Нека се убедят как микрофона е много по тежък от клавиатурата....

  Bukalemun
 35. 35 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 921 Любопитно

  "На сайта на базираната във Вашингтон и Прага медийна група, финансирана с дарение от Конгреса на САЩ, има обяви за 6 позиции."
  Ако и 6-те позиции , ще бъдат базирани и ще работят например от Прага, цитираните изисквания към тях са ОК. Ако обаче ще работят от София, за тях трябва да се изисква да са устойчиви на мръсни милиционерски шантажи, още по- добре: да са устоявали на мильовско профилактиране, също и нападения и заплахи от неидентифицирани "патриоти"!
  Изобщо: много съм недоверчив , че "Радио Свободна Европа", ще успее да се върне в пълния си капацитет, както го помня отпреди, но дори да има само 20% шанс, горещо се надявам да се осъществи, защото измъчената ни Родина, има крещяща нужда от повече обективна журналистика....

 36. 36 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 762 Любопитно

  Хайде след 30 заядливи коментара да напиша 31 и то без заяждане.
  Та РСЕ по комунистическо беше един от малкото канали по който чувахме: 1) нещо анти-комунистическо; 2) нещо от истински Свободния свят. Днес за съжаление имаме още нужда от такъв канал.
  Защото: 1) Повечето медии унас днес или са откровено червени ("в. Сега" примерно) или червенеят или розовеят. Малкото откровено десни ("Дневник" и "Капитал", да кажем) пък пригласят на анти-Герб средите и така всъщност подпомагат "червените". Не искам да споря дали и доколко ГЕРБ са или не са "екс-червени".
  2) В същия контекст - у нас се подвизават десетина политолози, анализатори, коментатори и пр. сред които няма нито един истински и откровено анти-комунист.
  3) И пак в същия контекст - голямата тема Русия, САЩ, Китай, ЕС и отношенията на малка България с тях. И по нея липсват наши задълбочени и поне услвно неутрални коментатори - то и по света за съжаление са малко.
  Общо - изискванията са ужасно високи. Да се надяваме, че ще се намерят млади и амбициозни българи - малко "изцапани" в досегашната медийна бърканица. И - с авторитета на РСЕ ще издигнат и собствения си.
  Дано. Чакам.

  Поздрави
 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Весело

  Между другото, това което са написали за изисквания е напълно нормално. За съжаление у нас са много малко хората, които могат да вършат тези неща на ниво.
  —цитат от коментар 10 на znayko84


  Не са малко.
  Просто повечето не ги познаваме, защото на са им позволявали да се изявят пространно или са им затваряли устата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  До коментар [#29] от "tacheaux":

  Гнусен си.
  =====
  Не е гнусен, страхува се....
  Страха от появяването на една друга медия.....
  "оле мале.... какво да сторим сега.... че и заглушаване няма да има"

  Bukalemun
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  До коментар [#27] от "stedim":Хаха, объркал си се Коритаров, той може и да отиде.Но Кеворк не. Той не би станал двоен агент.
  —цитат от коментар 28 на НеКой


  Кеворкян не може да стане двоен агент.
  Твърде много и твърде големи са му прегрешенията пред обществото.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  До коментар [#20] от "puhpuhan4o":До коментар [#21] от "puhpuhan4o":До коментар [#22] от "puhpuhan4o":Радвам се, че след 3те поредни бана за казване на очевидни истини, от Дневник изведнъж са се заинтересували от моето скромно мнение дотолкова, че са го постнали 3 пъти, ама нямаше нужда, аз 1 път исках.Благодаря все пак!
  —цитат от коментар 24 на puhpuhan4o


  Ти на това твоето мнение ли му казваш?
  Че и скромно!!!

  Хем се грозен, хем си нахален!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Остави ги хората..... нека реагират......
  Спонтанните реакции, са едни от най естествените белези, че все още сме хора.....
  Събитието не е за подценяване.... появата на старата нова медия...

  Bukalemun
 42. 42 Профил на Ерол Емилов
  Ерол Емилов
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#36] от "Starec":

  Няма такова нещо - 80% процента от медиите са г-н Европеевски, това не го ли разбрахте? Малко останаха такива, които не са под негово влияние.

 43. 43 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Знаем, знаем, RT, Спутник и Рассия1 са най-обективните :)
  —цитат от коментар 31 на Ватник


  Не могат да се мерят със стожерите на истината от Cnn, WaPo, Nyt и HuffPo, разбира се.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 44. 44 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  Тук някакъв "Некой" е пуснал опусът на Кеворкян за Георги Марков, гарниран с прословутото писмо на писателя до Димитър Бочев. Вижте, Марков громи и запада. Нали така? А какво очаква "Некой" от писателя? Да си трайка и пише трактати за модерното изкуство? Като любимеца на Тодор и Людмила Живкови Увалиев? Който кръстил щерката си Людмила, между другото. В нейна чест. Естествено, творец като Марков, обърнал с хастара навън соцреализма и не само него няма да си трае. Въпросът е, че соцреалистите убиват. Иначе, относно Свободна Европа, бе нормално да се предвиди:
  "Това се вписва в модела, по който RFE работи в страните от бившия СССР - цифрова платформа с новини и видеосъдържание, включително записи на разговори или интервюта в студио. " - цитат от публикацията. Всичко в интернет, в Ютюб... и т.н.
  Но ако ще се занимават с проблемите на демократичността, свободата и пр. изобщо, няма смисъл. Налице е конкретен конфликт, изострящ се периодично и ту загробващ ни с милиарди, ту бутащ правителства - конфликтът запад - изток. Петата колона на Русия и т.н. Общо-взето на пръстите на едната ръка се броят медиите, занимаващи се с проблема.

 45. 45 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ти на това твоето мнение ли му казваш?
  Че и скромно!!!

  Хем се грозен, хем си нахален!
  —цитат от коментар 40 на Храбър  Ти пък имаш брадавица на веждата.

  И си забрави "1-ците" след 3-те удивителни !!!11! (

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 46. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Обявата е много интересна и аз съм искрено заинтересован. Като гледам отговарям на изискванията за шеф на тази безспорно демократична медия.
  Обаче малко съм озадачен. Каква ще бъде редакционната политика? Соросоидно мултикултурна или путинско-тръмписка? Ако е първата, може би е по-добре да направят малко хедхънтинг от Икономедия, Медияпул и Дойче Веле, а ако е от втория вид, може би от СЕГА, Гласове и Труд :-)

  Бог да благослови Америка за България!
 47. 47 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1859 Неутрално


  Георги Марков ви го е казал.
  Няма свободни медии.
  Всяка медия следва инереса на онези, които стоят зад нея.
  И журналистите в нея са абсолютно свободни да пишат, в угода на шефовете си.
  Иначе ще се оказва, че не отговарят на високите стандарти на медията.

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#19] от "НеКой":

  Пък и Марков си го е написал това писмо, не съм аз...

  Кво става с вас лилявите ве?

  Марков бил написал писмото на Кеворкян в профила му. Да ви са чуди човек

  ,,Иначе за нуждата от Свободна Европа, вместо да се повтарям, нека да ви предам думите на Кеворкян от ФБ профила му. Той го е казал чудесно:,,

 49. 49 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 303 Весело

  Този сайт се напълни с безмозъчни гробарски тролове. Друга тактика не им остана на мутрите поне докато не принудят Прокопи да продаде. Същата работа е и във фейсбука, но Шекерберг още по-трудно ще бъде склонен. :Д

 50. 50 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Весело

  Леваците либерасти треперят дали радиото вяма да е твърде тръмпистко, десно-патриотичните консерватори вече са сигурни че то ще е поредната либерална помия.

  Споко, малко остана. По назначенията ще ги познаем.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 51. 51 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Димитрян, Волгата и другите русофилици ще кандидатстват само ако ДС тоест Решетарски им нареди.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 52. 52 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Я дайте линк към обявата за работа че един приятел иска да кандидатства. Ще дам инфо после каква е хавата

 53. 53 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Георги Марков ви го е казал.Няма свободни медии.Всяка медия следва инереса на онези, които стоят зад нея.И журналистите в нея са абсолютно свободни да пишат, в угода на шефовете си.Иначе ще се оказва, че не отговарят на високите стандарти на медията.
  —цитат от коментар 47 на atmanpg


  Вече не е така приятелю. Един компютър и един човек е свободна медия. Нарича се блогър. Нямаш разходите на класическа медия. Аз съм блогър и съм си медия. Шефа ми е Господ.

 54. 54 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Да, Кеворкян беше се възмутил по темата. Щом има място за агент Димитър, Волгин и дп, има място и за "Радио Свободна Европа"! Аз ще ги чета, вие недейте!
  —цитат от коментар 23 на etty1


  +++++++++

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Не разбрах дали ще имат форум? Тук едни другаре трепетно го очакват, за да се преместят там. Щото тук вече не ги устройва. Аз мога да се кандидатирам за модератор. Много ме бива, честно.

 56. 56 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#5] от "kesh":

  И как си направихте тези изводи , като още екипа не е сформиран ? Или свободното от руско -ченгесарски натиск слово ви плаши и ужасява ! Тогава всичките ви лъжи и заблуди на населението ще увиснат като мокър парцал ! Страх от истината – трябва да се изследва този синдром и му се постави медицинско наименование !

 57. 57 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не разбирам какво толкова дразни новината. Който иска ще го чете / слуша, който не иска - да си чете Телеграф, Пик, Дума. Какво толкова страшно има.
  Но 6 души ми изглеждат малко за сериозна медия. Един за началник, двама в почивка (ако дежурят и през уикенда)... Няма как да създават собствено съдържание с толкова малък екип, едвам ще стигат да следят и преработват новини от други източници. Дано 6 да са само ключовите позиции, а да си вземат и млади енергични репортери без стаж, дето още им се работи и не са нахитрели.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 58. 58 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Поредната "свободна" медия, финансирана от някой с "интереси". Нямам какво повече да добавя.

 59. 59 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  [quote#53:"Jesuit"][/quote]

  За съжаление, блогърът не е медия.
  Не говоря за свободата на словото на отделната личност, а за свободата на словото на журналиста.
  Сашо Диков, Милен Цветков и Лора Крумова и още много други са доказателство.
  Който иска да работи в голяма медия, трябва да споделя възгледите на шефовете или да склонен да променя възгледите си.
  А блогърът няма необходимата аудитория, за да промени общественото мнение.

 60. 60 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Важното е да има грантове, по възможност от Конгреса, но да бъдат разпределяни правилно! Да не стане сега инфекция нещо, да отнемат от финансирането на Америка за България и да започнат да финансират предимно Свободна Европа?
  Ами утре ако г-н Тръмп реши да възстанови "Гласът на Америка"?

  Бог да благослови Америка за България!
 61. 61 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Има нужда. Дори е СРАМОТА.

 62. 62 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Начи за да е пълно "ретро", требе ги заглушават, да върнат на пазара вефовете и да пускат руска телевизия по първа програма в петък вечер. Инак кой ше ги слуша?

 63. 63 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не разбирам какво толкова дразни новината. Който иска ще го чете / слуша, който не иска - да си чете Телеграф, Пик, Дума. Какво толкова страшно има. Но 6 души ми изглеждат малко за сериозна медия. Един за началник, двама в почивка (ако дежурят и през уикенда)... Няма как да създават собствено съдържание с толкова малък екип, едвам ще стигат да следят и преработват новини от други източници. Дано 6 да са само ключовите позиции, а да си вземат и млади енергични репортери без стаж, дето още им се работи и не са нахитрели.
  —цитат от коментар 57 на espresso


  Прав си. Потвърждавам без да обяснявам. От опит.

 64. 64 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#53:"Jesuit"]
  —цитат от коментар 59 на atmanpg
  За съжаление, блогърът не е медия.Не говоря за свободата на словото на отделната личност, а за свободата на словото на журналиста.Сашо Диков, Милен Цветков и Лора Крумова и още много други са доказателство.Който иска да работи в голяма медия, трябва да споделя възгледите на шефовете или да склонен да променя възгледите си.А блогърът няма необходимата аудитория, за да промени общественото мнение.[/quote]

  Вярвай ми просто. Аз съм бивш журналист. Нямаш представа как вляя на хората. Аудиторията ми е достатъчна. И съм застанал с името си.

 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Весело

  Дали да не взема и аз да се кандидатирам ?! Слушах "Свободна Европа" от 1968 до края , може и да съм научил нещо :-) поне с мен не могат да спорят ни от ляво, ни от дясно

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 660 Неутрално

  След 30 години, пак от "Свободна Европа " ще научаваме истинските новини.
  —цитат от коментар 8 на Роси


  А дано, ама ... като гледам как са курдисали ДС ченге с досие за директор, лекинко съм скептичен. Толкоз ли не разбраха кой-кой е в кочината, че така се излагат.
  А колко много хора имат добри надежди по повод възобновяването на РСЕ!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 67. 67 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#18] от "kesh":Пък и Марков си го е написал това писмо, не съм аз...
  —цитат от коментар 19 на НеКой


  Ха-ха, ама ти отнесе минусите ;)

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 68. 68 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  В Пъдарско Боко Тиквата вече вдига антената на заглушителя. Европеевски напълно го подкрепя...

 69. 69 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2062 Весело

  Имам съвършено сериозно предложение към началниците от РСЕ - ако им трябва човек, който по сто пъти на ден, 24/24, 7/7, 365/365 да говори едно и също нещо, за едни и същи неща - Путин и Русия, няма по-подходяща кандидатура от колегата ни тук - г-н Норман Гранц. Предлагам да организираме подписка в този смисъл! Може и референдум!
  ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 70. 70 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До коментар [#69] от "Манчо":

  За колега Нормана да вземе Дифендъра, а за шеф Стюпито, реал натурал американ. хахах :-)

 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Библиотекарския е готов с вагон кадри. Ще напълни няколко Свободни Европи с ченгета!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 295 Весело

  Ще отмъкнат десидента от БНТ :D

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 73. 73 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Брей, колко злоба се е изляла във форума! Аз пък чакам с нетърпение да заработи радиото, само дано подберат свестни хора. Любопитно ми е кой ще ги консултира за филтриране на агент-провокаторите.

 74. 74 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Брей, колко злоба се е изляла във форума! Аз пък чакам с нетърпение да заработи радиото, само дано подберат свестни хора. Любопитно ми е кой ще ги консултира за филтриране на агент-провокаторите.
  —цитат от коментар 73 на Мондиана


  Аз.

 75. 75 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Любопитно

  До коментар [#66] от "Скакауец":

  Кого са "курдисали"?
  Нали конкурсът не е приключил?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 76. 76 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Весело

  До коментар [#28] от "НеКой":

  Той и троен би, но няма кой да му върже вече...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 77. 77 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 392 Любопитно

  Интересно, че само директорът е на заплата към "Свободна Европа". Останалите са в графата за фрилансъри

  K.
 78. 78 Профил на terminal>>velocity
  terminal>>velocity
  Рейтинг: 8 Неутрално
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Nikola Krestev
  Nikola Krestev
  Рейтинг: 8 Весело

  да пуснем фм радио сводна еропа пак

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK