Как "неблагодарните арменци" ядосаха Путин

Руският президент Владимир Путин с лидерите на Армения, Беларус и Казахстан. Арменският президент Роберт Кочарян е първият отляво надясно.

© Associated Press

Руският президент Владимир Путин с лидерите на Армения, Беларус и Казахстан. Арменският президент Роберт Кочарян е първият отляво надясно.Сергей Лавров (а всъщност Владимир Путин) отправи резки критики срещу правителството на съюзническа Армения.


Гневът на руския външен министър бе предизвикан от ареста на бившия президент Роберт Кочарян, обвинен в сваляне на конституционния строй, и от образуваните дела срещу бившия арменски министър на отбраната Микаел Арутюнян (обявен за издирване) и срещу генерал-полковник Юрий Хачатуров, бивш началник на Генералния щаб, а днес генерален секретар на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) - спонсориран от Русия военен блок на режими, лоялни към Кремъл.


Роберт Кочарян: часът на възмездието


Хачатуров бе пуснат под гаранция. Но криминалното преследване срещу номиналния ръководител на ОДКС само по себе си разяри Москва. Изявленията на Лавров не оставят съмнения по въпроса. "Събитията там (в Армения, бел. на "Дойче веле") няма как да не ни тревожат, включително с оглед задачите да работят нормално организациите с арменско участие в пространството на ОНД", каза той. Министърът отправи критики срещу кабинета на новия премиер Никол Пашинян, който нарушил съгласието да не преследва политическите си опоненти, постигнато при мирното предаване на властта от бившия президент Серж Саргсян през април т. г.
Лавров призова арменските власти да укрепват "националното единство" и "стабилността". Същият този Лавров обаче не прояви загриженост, когато през март 2008 г. полицията и военните, верни на президента Кочарян, разпръснаха протестни митинги на опозицията в Ереван. Те убиха неколцина демонстранти, а видни опозиционери бяха осъдени на затвор. Сред тях бе и Никол Пашинян. Никакви протести по повод предприетите от Кочарян и Саркисян гонения срещу опозицията не се чуха преди десет години нито от Кремъл, нито от Смоленския площад (руското външно министерство, б. пр.).


Днес е дошъл часът на възмездието за "карабахския клан", въртял над 20 години кормилото на Армения. Има ли и лично отмъщение в действията на Пашинян? Навярно да. Има ли реален повод за криминално преследване на Кочарян и генералите? Безспорно. Президентските избори от 2008 г., когато властите явно пробутваха Серж Саркисян за държавен глава, и последвалите протести със сигурност са повод за разследване. Дали ще е безпристрастно? Трудно е да се каже, но без максимална публичност този процес на века категорично ще е невъзможен в Армения.


Кочарян и Саргсян имат цял куп привърженици, че и парламентарна група, и симпатизанти по медиите. Гледането на тези дела ще е най-важният изпит за арменската демокрация, откакто страната е добила независимост през 1991 г. В този смисъл се изказа и Държавният департамент на САЩ. Ведомството припомни, че винаги е приканвало за независимо и безпристрастно разследване на събитията от 2008 г., и изрази надежда, че всичко ще протече в духа на "международните стандарти за правораздаване".


Кремъл е вбесен


Официална Москва е вбесена. Първо, самото съдебно преследване на нейни сателити, макар и бивши, вече се възприема като политическо предизвикателство срещу доминиращата позиция на Русия в арменската политика. Второ, нищо чудно съдебното дирене да предизвика дискусии за ролята на Кремъл в потушаването на протестите от 2008 г. Кочарян едва ли ще си мълчи. Подбирайки линии на защита, той явно ще спомене и за натиск от страна на Путин. Трето, антикорупционната кампания, лансирана от кабинета на Пашинян, тревожи все повече руското ръководство.


За Кремъл корупцията е сред основните начини да поддържа влиянието си в постсъветското пространство, особено в остатъка от Общността на независимите държави. Както показа преди време примерът на Грузия при управлението на Михаил Саакашвили, промените във вътрешната политика доста бързо започват да се отразяват върху външнополитическата ориентация на една държава. Колкото е по-чиста бюрокрацията и по-прозрачно - управлението, толкова повече нарастват инвестициите от чужбина, толкова по-разнообразни стават външните контакти.


Изобщо не говорим за влизане в НАТО - Армения няма нито желание, нито шансове за членство в алианса. Всеки опит за що-годе сериозна интеграция ще бъде блокиран от Турция. Сигурността на Армения и съдбата на Нагорни Карабах зависят от Русия. Не го оспорва и Никол Пашинян. При посещение в Москва той възпя в хвалебствена ода ОДКС и Митническия съюз - двата основни проекта, чрез които Москва държи в орбитата си постсъветски страни. Арменският премиер има впрочем и собствени приоритети. От него се иска борба с корупцията, възраждане на икономиката, приток на инвестиции. Полученият от него тази пролет мандат на доверие може много бързо да се изчерпи.


Стабилност, както я вижда Москва


Обаче Кремъл пак е недоволен. Той иска от Армения и друго освен външнополитическата лоялност. Настоява за пълен контрол и за специфичната московска "стабилност", осигурявана чрез сенчести договорки, гонения срещу политически опоненти и трансгранична корупция. За днешното руско ръководство такава Армения ще е съвсем удобна, щом при това се опира на парични преводи от диаспората в Русия.


Скастрянето от Москва разби надеждите на арменците с проруска нагласа, че ще им се позволи да сложат малко ред в собствената си къща. Външният министър на Русия се изявява като вицекрал на Британска Индия, подразнен от "неблагодарността" на "туземците", ощастливени от правителството на Нейно Величество.


Упоритото нежелание да използва уважителен тон дори в разговор със съюзници, да вниква в лъкатушните хитрини на местната политика (в Армения - къде по-демократична и по-свободна от руската) ще донесе на официална Москва нови поражения в постсъветското пространство и може би дори в страни, смятани днес за съюзници. Британска Индия, в случай че някой е забравил, спря да съществува през 1947 г.


* * *Коментарът отразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с мнението на руската редакция и на "Дойче веле" като цяло. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Тепърва ще има да се ядосва кремълския фашист.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  "Официална Москва е вбесена. "

  Чудесно!

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6233 Любопитно

  И защо всички постоянно трябва да са благодарни на тази империя?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  Нема ли кой да излекува Лечителя Лавров?

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  "
  АрменциСкастрянето от Москва разби надеждите на арменците с проруска нагласа..."
  Арменците били с проруска нагласа.
  Наш' те са със савецко самосъзнание.

 6. 6 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Зашо Путин се ядосва?Армения е независима република и сама избира своето бъдеще!

 7. 7 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  Армения малко по-хитро от Украйна се отдръпва от Русия, но се отдръпва. Кремъл усеща

 8. 8 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Москва никога няма да позволи на Ереван "да си подреди къщичката". Единствената надежда за арменците е самата РФ да се демократизира и да стане нормална държава, което е химера.

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5875 Неутрално

  Имперското мислене иска подчинение!Явно арменците искат справедливост!И стават враг...

  До истината се достига с познание!
 10. 10 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Как така ще ядосват бащицата, не ги е срам !!!

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  "Настоява за пълен контрол и за специфичната московска "стабилност", осигурявана чрез сенчести договорки, гонения срещу политически опоненти и трансгранична корупция."

  Ало, Кремъл - това да не ви е България!

 12. 12 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Арменските рубладжии нещо го закъсали...

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Разстроено

  Този Пашинян не стига че му дадоха властта без избори ами и ще си отмъщава?? Не знам какво си въобразява че САЩ ще му помогнат ако азерите подкрепяни от Турция подновят войната в Карабах?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  И арменците се оказаха либерасти и соросоиди... Никой не иска да е подлога на Кремъл, хо-хо-хо!

 15. 15 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Този Пашинян не стига че му дадоха властта без избори ами и ще си отмъщава?? Не знам какво си въобразява че САЩ ще му помогнат ако азерите подкрепяни от Турция подновят войната в Карабах?
  —цитат от коментар 13 на Julian Mall


  Комрад, и кой му даде властта? Бащицата? Чел ли си приказката за излъганото камилче, хо-хо-хо?

 16. 16 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Неблагодарни българите, сега и арменците..... Всеки, според Империята на Злото, който не изпълнява нарежданията ù и не се подчинява е неблагодарен. Хвала на такива неблагодарници!

 17. 17 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":

  "Ало, Кремъл - това да не ви е България!"
  —цитат от коментар 11 на Един препатил


  Всъщност България е в мноооого по-добра позиция от Армения. Географски и политически ние сме в Европа. Макар и бавно, но неизбежно обвързваме икономиката и сигурността си с ЕС. Участваме в НАТО, което е ключово предимство. Реалните възможности на Русия да влияят в страната ни са силно орязане. Дето се вика, с единия крак сме се освободили от руска зависимост. Нищо от това не важи за Армения, за съжаление.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4599 Неутрално

  Понеже русия никога няма да бъде цивилизована държава, тя се опитва да де-цивилизова света, за да властва над световното варварство.

  Неотдавна четох в един анализ, че Путин е напълно доволен от заслужено отредения статус на страната си като международен парий - това му развързва ръцете за всякакви диверсии и престъпления, освобождавайки го от досадната необходимост да се държи "цивилизовано" и спазва правилата на международно съжителство.

  Руснаците не държат да бъдат уважавани; за тяхната "душивност" е достатъчно развитият свят да се страхува от Русия, както миролюбивият човек се страхува от побесняло диво животно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3854 Весело

  Как няма народ който да харесва мутро- мафиотската мАмаша на (без)родните ушанки!

  Грузия, Украйна, сега Армения?

  Пак раздаваме курабийки на площада.....

  "За Кремъл корупцията е сред основните начини да поддържа влиянието си в постсъветското пространство, особено в остатъка от Общността на независимите държави. Както показа преди време примерът на Грузия при управлението на Михаил Саакашвили, промените във вътрешната политика доста бързо започват да се отразяват върху външнополитическата ориентация на една държава. Колкото е по-чиста бюрокрацията и по-прозрачно - управлението, толкова повече нарастват инвестициите от чужбина, толкова по-разнообразни стават външните контакти."

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 2342 Весело

  Този Пашинян не стига че му дадоха властта без избори ами и ще си отмъщава?? Не знам какво си въобразява че САЩ ще му помогнат ако азерите подкрепяни от Турция подновят войната в Карабах?
  —цитат от коментар 13 на Julian Mall


  Ей каскет, като не знаеш какво си въобразява ми не пиши глупости!

  Имало едно време ссср...
 22. 22 Профил на Opportunity (5498 days on Mars)
  Opportunity (5498 days on Mars)
  Рейтинг: 3573 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  в Русия европейската цивилизация е държавна заплаха номер едно още от времето на Ал. Невски

 23. 23 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#21:"citoplast"][/quote]

  Това е външната политика на Матушката от времето на Екатерина. Създават регионални конфликти, после отиват да "освобождават". Само дето тяхното освобождение е равнозначно на заробване...

 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4711 Неутрално

  До коментар [#22] от "ckh41566335":

  И за Анадола важи същото.... че и за Балканите.....

  Bukalemun
 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4711 Весело

  До коментар [#19] от "Realist":

  Пак раздаваме курабийки на площада.....
  ======
  Сравнено с експортната самолетоносачова демокрация, е в пъти по добре.

  Bukalemun
 26. 26 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Корумпирането на властимащите в една държава като Армения (и България) е сред основните оръжия на Империята Русия за поддържане на влиянието и. И понеже Никол Пашинян реши да се бори с корупцията, веднага се надигна вой от страна на пазителите на статуквото.

  vesela
 27. 27 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 725 Весело

  Арменците и те предатели на руския фашизъм излязоха?!?

  Загубиха Украйна, Беларус и Казахстан се еманципират все по-видимо.

  Останаха ли съюзници на съвремения хитлер/пусин/ освен ким чен???

  Армения да се оправят с азерите както Северна Македония и Гърция за да може да си ги приберем в комплект в НАТО.

 28. 28 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  И американците, и руснаците се стремят да доминират. Реализмът налага да държим сметка за това и да търсим възможности да смекчим, доколкото е възможно, последствията. Демек от двете злини да изберем по-малката.
  Американците определено са по-малката злина. Не дай Бог в Турция да разберете това от първа ръка.

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9677 Неутрално

  "Външният министър на Русия се изявява като вицекрал на Британска Индия, подразнен от "неблагодарността" на "туземците", ощастливени от правителството на Нейно Величество"
  Те дори и в България правят някакви опити, само че за това използват страшната Захарова.

 30. 30 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Бай-бай Нагорни Карабах. Вече остават на милостта на янките. А кюрдите видяха дали те си държат на думата. Е, няма да стане веднага, но щом се усетят във властта проамериканските сили ще има промени.

 31. 31 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 1298 Весело

  До коментар [#26] от "vesela":

  Хахаха, Бойко като е прозападен политик и като взе, че изкорени корупцията....

 32. 32 Профил на Opportunity (5498 days on Mars)
  Opportunity (5498 days on Mars)
  Рейтинг: 3573 Неутрално

  До коментар [#24] от "eti mehter":

  любопитно какво си писал по времето когато туркинята думна руския таралясник :)

 33. 33 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":
  Ушанките винаги са смесвали уважението със страхопочитанието.
  Спиртосаният мужик не може да си представи как един човек може да те уважава без да се страхува от тебе.
  Ето защо нашите рубладжии и русифилистици всичко могат да ти простят , но не и ако се усъмниш в непобедимостта на руското оръжие и руското могъщество.

 34. 34 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  " За Кремъл корупцията е сред основните начини да поддържа влиянието си в постсъветското пространство....." Да ви напомня за поддържано влияние и у нас?

 35. 35 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 683 Весело

  До коментар [#31] от "tos_buratino":

  Борисов не е прозападен политик. Той е опортюнист, който се съобразява с конюктурата. Щото няма полезни ходове :)
  Примерно, ще не ще, му се налага да приеме банковия надзор. Мафията ще загуби няколко квадратчета, по които сега свободно си мести коня. Очаквам да го натиснат и за старателно отбягваната съдебна реформа. Структурната реформа също повече не може да бъде отлагана. Алтернативата е да загуби властта, а това той не иска по никакъв начин :)

 36. 36 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Арменците нямат куража на грузинците...
  Тези страни са си патили много от руското робство, бедни и изостанали са.
  Но Грузия надигна глава и Кремъл и обяви война и я нападна преди няколко години.
  Но грузинците намразиха Русия още по-силно.
  Всички мразят чудовището Русия!

 37. 37 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Не разбрах кои точно думи на Путин изразяват гнева му??!
  Ама той още не бил казал нищо!
  Няма значение, това не пречи на пропагандата да си върши работата.

 38. 38 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 297 Неутрално

  [quote#18:"Norman Granz"]Понеже русия никога няма да бъде цивилизована държава, тя се опитва да де-цивилизова света, за да властва над световното варварство.

  В царството на слепите едноокият е цар.
  Единственият шанс на едноока рассия да царува в царството на зрящите е да ослепи всички.

 39. 39 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#36] от "mop36557620":

  Виж сега, младежо! Дори Уикипедия признава, че грузинският конфликт започва с навлизането на ГРУЗИНСКИ войски в Абхазия. Намиращите се там руски миротворци, въоръжени с леко оръжие, са обстрелвани и се отбраняват до идването на Баба Меца.
  Защо Грузия е решила да нападне - питай американците.

 40. 40 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5875 Любопитно

  Конфликта в Нагорни Крарабах бе умело режисиран от Масква...която умело подкрепяше и азери и арменци!И естествено е доволна че конфликта е тлеещ....Армения е крайно зависима от Кремъл чисто икономически....но страда от политиката на Путев.Който зае (негласно)страната на Турция по въпроса за геноцида над арменците.....

  До истината се достига с познание!
 41. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  УВАЖАВАМ, ХАРЕСВАМ, ОБИЧАМ всеки, който има честта и достойнството да се опълчи на тираничното и деспотично джудже в защита на своите национални интереси!!!!!!

 42. 42 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#39] от "tos_buratino":

  Я да видим. Южноостински "доброволци" отцепват част от Грузия и създават "държава". Признава я единствено Русия. Руски "миротворци" влизат там, за да "деескалират напрежението". Грузия започва офанзива за да си върне териториите, а 48 ч. (четиресет и осем часа) по-късно руската армия нахлува в Грузия. Обръщам внимание, че за учения с половината мащаб на това настъпление, руската армия се готви година предварително. Това нещо да Ви говори? А прави ли Ви впечатление сходството с други горещи точки от близката чужбина?

 43. 43 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Естествено , че Кремъл ще е бесен , и не заради загуба на позиции в самата Армения , а защото ще загубят влияние в другите страни , по трудно ще убеджават политици да им сътрудничат при условие , че Москва не може да ги предпази.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на du Tremblay
  du Tremblay
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#39] от "tos_buratino": Умели са в извъртането на фактите.И за Приднестровието се опитват да говорят и става просто тотално омазване.

 46. 46 Профил на du Tremblay
  du Tremblay
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#39] от "tos_buratino": Какво чудно има.По това време на власт в Грузия беше един, как да кажа...истински съветски гражданин. 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 13147 Неутрално

  Между право и преданност армениците са избрали правото, а руснаците очакват преданност...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender": Я бе, сЪчмЪ, я раздуй колко точно е вбесен Путин?
  —цитат от коментар 44 на du Tremblay


  Спокойно бе комрад, не е много бесен, само дето му се накъдрила косата, хо-хо-хо...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Angel Stoichèv Dimitrov
  Angel Stoichèv Dimitrov
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Защо руската кочина иска всички да са и благодарни?

  https://iconomicabg.blogspot.com
 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Гневно

  [quote#21:"citoplast"]
  —цитат от коментар 23 на bez_ime2
  Това е външната политика на Матушката от времето на Екатерина. Създават регионални конфликти, после отиват да "освобождават". Само дето тяхното освобождение е равнозначно на заробване...[/quote]

  Аркадаш, знам че руското робство ти тежи много, затова викай Ердоган да ви освобождава от него!
  До коментар [#23] от "bez_ime2":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Гневно

  Конфликта в Нагорни Крарабах бе умело режисиран от Масква...която умело подкрепяше и азери и арменци!И естествено е доволна че конфликта е тлеещ....Армения е крайно зависима от Кремъл чисто икономически....но страда от политиката на Путев.Който зае (негласно)страната на Турция по въпроса за геноцида над арменците.....
  —цитат от коментар 40 на Messerschmitt


  Сериозно ли бе Месере? Ако не знаеш Русия официално е признала геноцида над арменците в Османската империя за разлика от нас и любимите ви САЩ! Турската блокада на Армения и тя сигурно е под руски натиск?
  До коментар [#40] от "Messerschmitt":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Защо руската кочина иска всички да са и благодарни?
  —цитат от коментар 50 на Angel Stoichèv Dimitrov


  Ако кажеш на интелигентен човек, че не го уважаваш- единственото, което ще се случи е- ще МУ стане неприятно.

  Ако кажеш на бясна, тъпа мутра, че не го уважаваш- единственото, което ще се случи е- ще ТИ стане неприятно. Ма много неприятно.

  Мутрите искат да ги уважаваш, и да си им благодарен, че те грабят.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 54. 54 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1961 Весело

  Сергей Лавров (а всъщност Владимир Путин) отправи резки критики срещу правителството на съюзническа Армения.
  ***********************************************************


  Хахахахахахахаххххххахххаххаххаххххххххххх ;)

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4599 Неутрално

  Междувременно Русия продължава да жъне грандиозни икономически успехи под мъдрото ръководство на the five-foot midget:

  Последната западна хотелска верига – Best Western Hotels & Resorts – която още работеше в окупирания от Русия Крим, напусна полуострова заради ограниченията, наложени от санкциите на западни компании, събщава Reuters.

  Хотел "Best Western Севастополь", все още работи, но от логото и системата за резервации е изчезнала марката Best Western.

  Договорът на хотела, който е изтекъл в края на 2017 година, няма да бъде продължен.

  https://www.faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images_3/K/krim-pochivka.jpg

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Mai-ski_17.
  Mai-ski_17.
  Рейтинг: 333 Неутрално

  След олимпиадата в Сочи, Крим и Украйна.
  След световното по футбол Армения ли е наред?

  Аз съм за реалистично гледане на проблемите. Без политика.
 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4599 Неутрално

  До коментар [#56] от "Mai-ski_17.":

  "След световното по футбол Армения ли е наред?"

  За да отвлече вниманието от мизерията, на която обрича народа си, Путин като нищо може да предприеме още някоя безотговорна авантюра с цел напомпване на "национално самочувствие".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  Атлантиците не са навити да се набъркват и в Армения, защото много ще боли.

 59. 59 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  Дано не ги нападнат. Арменците толкова са страдали. Достоен и горд народ.

 60. 60 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3918 Неутрално

  Мнението на авторът на статията можело да не съвпада с това на руската редакция на Дойче веле, предупреждават ни като послепис. Затова ,защото руската редакция на Дойче веле е пропутинска.
  Жалко е , че Европа отново ще наблюдава безучастно битката между арменския Давид и руския Голиат, така , както наблюдаваше безучастно борбата на Грузия и Украйна за независимост от Русия. Арменците ще бъдат оставени да се оправят както могат без никаква помощ от Запада. Така Русия ще бъде насърчавана на извършва безпрепядствено нови агресии.

 61. 61 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Москва никога няма да позволи на Ереван "да си подреди къщичката". Единствената надежда за арменците е самата РФ да се демократизира и да стане нормална държава, което е химера.
  —цитат от коментар 8 на pavian


  Всъщност, примерът на Армения за мирно сваляне на корумпирания режим е това, което най-много вбесява Путин и кликата му. Такъв пример може да е заразителен.

 62. 62 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Дано не ги нападнат. Арменците толкова са страдали. Достоен и горд народ.
  —цитат от коментар 59 на Alex Prime


  Няма нужда да ги напада Русия. Малко повече оръжейни доставки за Азербайджан (които Русия и Беларус вече осъществяват), леко намигване като знак че руските войски в Армения ще останат безучастни, и Илхам Алиев ще свърши мръсната работа на Путин.

 63. 63 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#51:"Julian Mall"][/quote]

  Комрад, нали затова сме в НАТО и ЕС? За да сме по-далече от Матушката ти...

 64. 64 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Атлантиците не са навити да се набъркват и в Армения, защото много ще боли.
  —цитат от коментар 58 на Judjuk


  Колко ще ги боли бе, комрад, колкото вагнеровги в Сирийската пустиня?

 65. 65 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Този Пашинян не стига че му дадоха властта без избори ами и ще си отмъщава?? Не знам какво си въобразява че САЩ ще му помогнат ако азерите подкрепяни от Турция подновят войната в Карабах?
  —цитат от коментар 13 на Julian Mall


  Ами, едва ли .Азерите са кандидати за НАТО, че то ако не е този конфликт руското влияние ще падне много

 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  До коментар [#48] от "bez_ime2": Не питам теб, а щатния.
  —цитат от коментар 49 на du Tremblay


  Комрад, и ти не ми изглеждаш много спокоен, да не би Бащицата да ви е резнал хонорарите? Хо-хо-хо!

 67. 67 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2358 Весело

  На снимката горе са четирима. Назърбаев премахна руския и премина на латиница, Лукашенко води митнически войни с Путин и гледа с едно око към ЕС, Кочарян се преследва в собствената му страна за корупция...
  И к'во праим ся?
  Джуджи е голяма работа! Нещо като нашите автентично десни- в каквото се забърка, пиши го умряло. А около него само дебили и предатели!

 68. 68 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2358 Весело

  На снимката горе са четирима. Назърбаев премахна руския и премина на латиница, Лукашенко води митнически войни с Путин и гледа с едно око към ЕС, Кочарян се преследва в собствената му страна за корупция...
  И к'во праим ся?
  Джуджи е голяма работа! Нещо като нашите автентично десни- в каквото се забърка, пиши го умряло. А около него само дебили и предатели!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#2] от "EU defender": Я бе, сЪчмЪ, я раздуй колко точно е вбесен Путин?
  —цитат от коментар 44 на du Tremblay


  Много.Много е вбесен Путин.Удушил е един от жеравите с които летеше...

 71. 71 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#2] от "EU defender": Я бе, сЪчмЪ, я раздуй колко точно е вбесен Путин?
  —цитат от коментар 44 на du Tremblay


  Много.Много е вбесен Путин.Удушил е един от жеравите с които летеше...

 72. 72 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1158 Весело

  Атлантиците не са навити да се набъркват и в Армения, защото много ще боли.
  —цитат от коментар 58 на Judjuk


  Ще боли,да.Руските г*зове много ще ги боли...

 73. 73 Профил на Николай Петков
  Николай Петков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност Арменския геноцид беше извършен със 120 000 пушки Манлихер подарени на Кемал Ататюрк от Ленин. Мунициите бяха закупени с пари от 5те милоина златни рубли дарени на Кемал Ататюрк от Ленин.
  Руснаците са солидарно отговорни за Арменския геноцид.
  Всъщност изнудването в прав текст е точно това.
  "Ако не ни искате - Турците ще дойдат!"
  Тази заплаха я чуваме у нас всеки ден.

  Щастието предпочита смелите
 74. 74 Профил на Николай Петков
  Николай Петков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност Арменския геноцид беше извършен със 120 000 пушки Манлихер подарени на Кемал Ататюрк от Ленин. Мунициите бяха закупени с пари от 5те милоина златни рубли дарени на Кемал Ататюрк от Ленин.
  Руснаците са солидарно отговорни за Арменския геноцид.
  Всъщност изнудването в прав текст е точно това.
  "Ако не ни искате - Турците ще дойдат!"
  Тази заплаха я чуваме у нас всеки ден.

  Щастието предпочита смелите
 75. 75 Профил на Николай Петков
  Николай Петков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност Арменския геноцид беше извършен със 120 000 пушки Манлихер подарени на Кемал Ататюрк от Ленин. Мунициите бяха закупени с пари от 5те милоина златни рубли дарени на Кемал Ататюрк от Ленин.
  Руснаците са солидарно отговорни за Арменския геноцид.
  Всъщност изнудването в прав текст е точно това.
  "Ако не ни искате - Турците ще дойдат!"
  Тази заплаха я чуваме у нас всеки ден.

  Щастието предпочита смелите
 76. 76 Профил на Николай Петков
  Николай Петков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всъщност Арменския геноцид беше извършен със 120 000 пушки Манлихер подарени на Кемал Ататюрк от Ленин. Мунициите бяха закупени с пари от 5те милоина златни рубли дарени на Кемал Ататюрк от Ленин.
  Руснаците са солидарно отговорни за Арменския геноцид.
  Всъщност изнудването в прав текст е точно това.
  "Ако не ни искате - Турците ще дойдат!"
  Тази заплаха я чуваме у нас всеки ден.

  Щастието предпочита смелите
 77. 77 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Снимката показва всичко.

 78. 78 Профил на arabadjiev5
  arabadjiev5
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Един юнак накрая много заеква...

 79. 79 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#39] от "tos_buratino":

  Абе смешник...по това времв Абхазия от коя държава е част?
  Или България не може да има войски в Кърджалийски, според теб?
  Грузия с пълно право по всички международни закони си вкарва войски в собствената територия. А русия от какъв зор вкара войски там? Даже и руснаци не живеят там...
  Да ви се не види и боклуците смотани

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 80. 80 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#76] от "Николай Петков":

  Стига лъга! Геноцидът е 1915-16 година. Болшевиките дават оръжие на Мустафа Кемал за войната с Гърция 1922г. Иначе греховете им към арменците са че връщат завоюваните от Турция земи които са исторически арменски земи!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK