Сръбският външен министър: Няма по-добро решение от подялбата на Косово

Сръбският външен министър Ивица Дачич

© Associated Press

Сръбският външен министър Ивица ДачичКомпромисът е добрият път за решаване на косовския въпрос, а подялбата на Косово е добрият вариант, тъй като от него няма по-добро решение. Това каза в телевизионно интервю сръбският външен министър Ивица Дачич.


Коментарът на Дачич следва няколко дни напрежение между Белград и Прищина заради спекулации, че управляващите в двете столици подготвят почвата или за подялба, или за размяна на територии от двете страни на границата.


Също така преди почти година Дачич бе първият министър, заговорил за евентуално "разграничаване" на сърби и албанци, което би било стъпка към решаване на конфликта.
"Ситуацията сега е такава, че имаме добра възможност да решим компромисно въпроса за Косово и Метохия," каза Дачич пред телевизия "Пинк", използвайки термина на Белград за непризнатата от него страна. Според него не се знае "дали и кога ще има по-добра възможност".


"В тази фаза имаме ситуация, при която и ЕС вижда, че албанците са главен проблем за достигане до компромис. Албанците не искат компромис, искат да признаем Косово, освен това, ако може, да вземе Прешево, Буяновац, Медведжа," продължи Дачич, говорейки за общини в Сърбия, в които етническите албанци са мнозинство и които косовският президент Хашим Тачи каза, че би искал да станат част от страната му.


"Би било идеално. В тази ситуация се отваря възможност да се достигне до компромисно решение. Ако имаме диалог, в диалога можете да имате предложения", добави първият дипломат на Сърбия.


Не само на север


Помолен да коментира нежеланието на Сръбската православна църква да приеме като едно от възможните решения евентуална подялба на Косово, Дачич каза, че не вижда по-добро решение от това, но че той може да се окаже единственият, излязъл с каквото и да било предложение. То е приложимо не само за северната част на Косово, където живеят повечето от етническите сърби, а и в някои централни части на страната.


Същевременно "никога не сме се съгласявали какво би значило признаването на Косово, нито ще го направим. Не е ставало дума за (приемане) на Косово в ООН. Може да се разговаря само ако има воля за компромис, а това значи всяка страна нещо да загуби и да спечели".


Миналия месец президентът Александър Вучич каза, че каквото и решение да бъде взето за бъдещето на Косово, то ще трябва да бъде подложено на референдум.


Косовският държавен глава Хашим Тачи обаче обяви няколко пъти през последната седмица, че Прищина не би приела подялба със Сърбия, на фона на критики, че се опитва да предложи подобно решение чрез формулировката "корекция на границите".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7685 Любопитно

  Няма да има подялба на Косово....
  ще мине и южна Сърбия и северозападна Македония към Албания ...............

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Квото и да въртят и сучат - албанците се множат, сърбите - не.

 3. 3 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  Подялбата е най-доброто решение......за сега !
  Историята е колело което се върти и Сърбите имат търпение !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3184 Весело

  Хе-хе... Значи след като Сърбия загуби войната за Косово,иска подялба на...Косово?! Това нема как да стане! Късно е либе за китка! Нито косоварите,нито Запада ще дадат земя на Сърбия,за която са воювали.

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3184 Весело

  Хе-хе... Значи след като Сърбия загуби войната за Косово,иска подялба на...Косово?! Това нема как да стане! Късно е либе за китка! Нито косоварите,нито Запада ще дадат земя на Сърбия,за която са воювали.

 6. 6 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Кой допусна създаването на такава изкуствена държава на Балканите? Не може рояк скакалци да се установи на една територия и да претендира, че била нейна, понеже били мнозинство!

 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  До коментар [#6] от "truly":

  Как кой?! Тито събра албанците от цяла Югославия в Косово. От него търси сметка...

 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Смешното е, че го казва "мали Слобо" - няма по-голямо унижение за сърбежите от това, най-големите им националисти да се гънат и да искат парченце от Косово. Хашим Тачи обаче предлага размяна на територии, а не просто да отцепят Косовска Митровица и няколко общини на север от река Ибър. Косоварите искат и Прешево, което де факто е искане да сложат ръка на транспортния коридор между Сърбия и Македония (Е75).

  седеньето го зголемува задникот
 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#3] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  само търпение им остана, да гледат как стават като нокия - от година на година, все по-малки (това е сръбски виц).

  седеньето го зголемува задникот
 10. 10 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Всъщност, ако се постави въпросът за размяна на територии и подялби, може би добро решение е самата Сърбия да бъде поделена между България, Унгария и Хърватска.

  седеньето го зголемува задникот
 11. 11 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Все някога нещо ще се реши. Важното е да става с война.

 12. 12 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Албионът... е зает с Брекзит.

  Албания е за Евроинтеграция на Косово.
  За проевро Шенген зона.

  Има ли шугава офца деляща се от Колектива?

 13. 13 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Идеята за подялба по линия на етнически граници на повърхността изглежда логична. За България обаче подобно решение няма да е добро, защото ще създаде прецедент, който може да се използва от Турция например, която да обяви, че Кържали е етнически турски и е добре да премине към Турция. В Македония, която е де факто втора българска държава, имаме подобна ситуация и определени райони са с албанско мнозинство, което може да се активизира от подобна развръзка в Косово.

 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Корекции на граници не може да има. Единственият изход за Сърбия е признаване на Косово.

 15. 15 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  UNITED EU UNION

  тъй, тъй...

  Суверенни държави зарязаха ссср и израстнаха в Велики членки на ЕU и NATO.
  Други още се борят за освобождение от ссср.

  Има колело (сега научаваме, с изумление) въртещо педали за членство в ссср (!!!).
  Какво да кажем... Бай, бай & вери гуд лък ;)

  До коментар [#3] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Подялбата е най-доброто решение......за сега !
  Историята е колело което се върти и Сърбите имат търпение !

 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Любопитно

  Доколкото разбирам се разиграват полуофициално два варианта:
  1. сръбският министър иска подялба - разумно решение, дори в момента най-доброто за Сърбия (предвид демография и международно положение) предполагам, че ще се опитата и да издействат клауза за защита на сръбското национално наследство (паметници на културата, които са важни за сърбите). Това второто със защитата на паметниците, може да мине само като отделен пазарлък срещу някаква отстъпка на сърбите в политически или друг план. Ако сърбите не приемат този вариант има голяма вероятност да изпаднат в ситуацията, в която вкарва Александър Стамболийски България по отношение на Беломорска Тракия след ПСВ (отказва да вземе предложеният му плацдарм за пристанище 3000 м х 1000 м)
  2. Албанците искат размяна на територии (което винаги е свързано и с негласна размяна на население). Севрно Косово срещу части от Южна Сърбия. В този случай Албанците са абсолютно на кяр и ако това стане, значи са по-добрите картоиграчи.

  Има и трети вариант, но той работи за албанците (за сега) - запазва се статуквото, лека полека Северно Косово се поизпразва (подобно на българските села). После, какво ще се случи - Божа работа.

  Предпшолагам, че нещо подобно ще се разиграе и с Македония, само, че във варианта, че всички го искат. Първо вътре в Македония ще се разиграе разместване на границите на общините така, че да са максимално етнически чисти (приблизително по разделителната линия между българската и албанската окупационни зони от ВСВ отчитайки и съвременните демографски, но и исторически реалности) и важни паметници за РСМ респ България да попаднат в македонските общини. След това ще има напъни за разделяне, като този път е възможно търговията да е между Албания и Македония - в Албания има райони населени с българи/македонци - напр. Поградец и т.н. - да се разменят територии.
  Интересни времена предстоят.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 17. 17 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  "албанската окупационни зони" - да се чете италианската.
  Извинявам се за грешката.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 18. 18 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#8] от "Пипера е много лют":

  Бъркаш се колега ! Става въпрос за районите в дясно от магистралата !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 19. 19 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  Дрън-дрън

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#13] от "oziris7":

  Това преди или след като Турция напусне НАТО ще е? А и в Кърджали всъщност, турците нямат 50% от населението. Печелят избори, защото вкупом гласуват за една партия, а българските гласове се делят между 3-4.

  седеньето го зголемува задникот
 21. 21 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#17] от "DDR":

  Не си в грешка.Албанците участват като съюзници на Италия във ВСВ ! И в Гърция и в Югославия в италианските окупационни зони има и албански войници !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 22. 22 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  понеже става дума и за Македония, там принципа е следния - ако има подялба, тя ще е западно от линията Скопие - Струга и то само между България и Албания. Сърбежи и грънци не участват. За нас дори е по-добре цяла Македония да стане албанска, отколкото и през 21 век да има гръцко-сръбска граница. Този вариант трябва да се спре с цената на всичко. И сега е момента за това.

  седеньето го зголемува задникот
 23. 23 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  Идеята за подялба по линия на етнически граници на повърхността изглежда логична. За България обаче подобно решение няма да е добро, защото ще създаде прецедент, който може да се използва от Турция например, която да обяви, че Кържали е етнически турски и е добре да премине към Турция. В Македония, която е де факто втора българска държава, имаме подобна ситуация и определени райони са с албанско мнозинство, което може да се активизира от подобна развръзка в Косово.
  —цитат от коментар 13 на oziris7


  Ситуацията между Косово-Сърбия и България(Кърджали)-Турция е много различна.
  Това, което казваш, че може да се случи и в България - Турция да поиска територия, за сега е малко възможно, да не кажа почти невъзможно. Защо - няма създадена ситуация, на която да стъпи Турция и да изиска едно такова нещо - това може да се случи само ако:1. българската държава започне да се държи в този район така, както късна Югославия в Косово или се случи нещо подобно на това, което е в Сирия в момента
  или района толкова обеднее или дръпне напред, че местните да си направят референдум. ( в единият случай, за да се присъединят към някой, който ще се грижи икономически за тях а в другият, за да не дотират останалите, дето ги и мразят даже)
  Самата Турция за сега няма интерес от нито един от двата варианта, защото спечелвайки малко парче земя, политически ще претърпи огромни загуби за десетилятия.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 24. 24 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#22] от "Пипера е много лют":
  ''Сърбежи и грънци не участват''

  Аааахахахаха...................!
  Какво пиеш ? Дай и на нас !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 25. 25 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Сръбското, разбирай руско, предложение за подялба Косово, ще повлече и такава на БиХ, съответно нов хоас на Балканите. Евтуално ново напрежение и етнически конфликти ще ни засегнат и нас, независимо, че сме (поне на книга) в ЕС и НАТО.

  Русия иска война, хоас и мизерия като в Украйна, Молдова и Грузия. Сръбските й подлоги работят по въпроса. Нашият национален интерес съвпада изцяло с този на ЕС - мир и спокойствие на Балканите, без нови промени на гранци, територии и т.н. Албанците обективно са на същото мнение, но не заради ЕС, а просто защото времето и демографията работят за тях в Косово (и не само).

  Така, че сърбетата да избират - път към Европа или още 50 години изолация.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 26. 26 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#25] от "c.b.o.":

  хаос, не хоас... :)))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 27. 27 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#18] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  много добре знам, уважаеми колега. Общините на Прешево, Медведжа и Буяновац са и отляво и отдясно.

  седеньето го зголемува задникот
 28. 28 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":понеже става дума и за Македония, там принципа е следния - ако има подялба, тя ще е западно от линията Скопие - Струга и то само между България и Албания. Сърбежи и грънци не участват. За нас дори е по-добре цяла Македония да стане албанска, отколкото и през 21 век да има гръцко-сръбска граница. Този вариант трябва да се спре с цената на всичко. И сега е момента за това.
  —цитат от коментар 22 на Пипера е много лют


  Подялба между България и Албания на Македония в този момент не може да има. (как ще е след 5 години, никой не знае). Единствено може да има размяна на теритрории между Република Албания и РС Македония (или там както ще се казва). След като се извърши тази размяна, тогава вече в Македония може да се поеме глътка въздух - голям проблем е вече решех - няма нужда да се вкарва втори официален език, малцинствени знамена и други подобни дивотии отпадат от само себе си.
  От тук нататъка може вече да се работи за сближаване или обединяване с Македония. Но това обединяване за сега изглежда като един сложен и дълъг процес, защото трябва да тръгне от долу. Когато на опаковките на продуктите, които се продават в Бг и Мк започне да пише не BG и после съдържанието или упътването, MK и после съдържанието и упътването а пише BG/MK - демек, текста и за двете държави е на един и същ език (подобно както сега пише по опаковките за Румъния и Молдова - RO/MD) и новините в централната емисия на БНТ ти ги прочете говорителя на македонски диалект а по радио Скопие водещият на забавните предавания е от Варна например, и никой не се притеснява от това, тогава вече, може да се мисли за следващата крачка.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 29. 29 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#27] от "Пипера е много лют":

  Много си културен днес и започвам да се притеснявам !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#30] от "Пипера е много лют":

  Наздраве !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 32. 32 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#29] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  с право се притесняваш, хахаха

  седеньето го зголемува задникот
 33. 33 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#32] от "Пипера е много лют":

  Е, знаех си аз !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 35. 35 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":

  Преди около десетина години си говорих с един македонец, ама от тия с "най-испраните мозоци" - истински антички Буцефал. Та след като ми обясни как те били "староседелци", а гърците и сърбите са "дойденици на Балканот", ние българите сме били руска измишльотина и татари, накрая се беше понапил и като го бъзиках за дедо му Санде Великиот, и той изтърси съвсем сериозно:
  След 20 години вие ще граничите с Албания. Аз викам - как така? И той вика - така, тия ни превземат отвътре и само от вас си зависи дали тая граница ще е при Струга или при Струмица. В Тетово например македонска полиция и данъчни и митничари не влизат. Има местни, които са си албанци, с македонски униформи, но де факто са разделени. И изкупуват всичко - земи, къщи.... и така. С пари от наркотици и органи и проституция.

  седеньето го зголемува задникот
 36. 36 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Квото и да въртят и сучат - албанците се множат, сърбите - не.
  —цитат от коментар 2 на kapitan_laino


  Същото е и при нас с циганите, но никой не говори за това. Нашите проблеми с малцинствата не са по-малки от проблемите ни с Мафията и правосъдната система ...

  Stupid people make me sick
 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  За България обаче подобно решение няма да е добро, защото ще създаде прецедент, който може да се използва от Турция например, която да обяви, че Кържали е етнически турски и е добре да премине към Турция.
  —цитат от коментар 13 на oziris7

  Колко имаше по география? Кърджали няма граница с Турция.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 38. 38 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#33] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  не мога да вдяна защо го повтаряш това за търпението на сърбето - времето не работи за тях, напротив - скоро ще видят и как Молдова става член на ЕС, ако продължават в тоя дух. А за тях ЕС е сламка, към която се стремят отчаяно, защото.....Войводина иска в ЕС, със или без Шумадия.

  седеньето го зголемува задникот
 39. 39 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":

  Корекции на граници не може да има. Единственият изход за Сърбия е признаване на Косово.
  -------------
  Посочи ми едно основание поне поради което сърбите трябва да признаят Косово ?
  Нека за миг си представим, че българските турци поискат автономия на Лудогорието и /или/ на Кърджали. Вдигат хората бунт, оплакват се, почват да хвърлят камъни по полицаите, инспирират локални конфликти, пуска се малко кръв и обществеността настръхва а медиите и международни институции клеймят българските власти за саморазправа . В крайна сметка искането е референдум или автономия. Международно исканията получават подкрепа. Ние какво правим? След отцепването де. Ще ги признаеш ли ти ?

  Stupid people make me sick
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#38] от "Пипера е много лют":

  В момента САЩ отчаяно искат да откъснат Сърбия от Русия.Сърбите ще се възползват максимално от това.Първи САЩ прогвориха за размяна на територии между Косово и Сърбия !
  След сближаването на Гърция с БЮРМ на Сърбия и стана ясно, че заиграванята с Русия трябва да бъдат ограничени.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 42. 42 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#37] от "Николай Колев":

  Това дали Кърджали има или няма граница с Турция са подробности, но и те са важни. Ако Турция поиска промяна на границите, то това няма да е само Кърджали, а вероятно ще поискат половин България и цяла Северна Гърция. Ако султана прави аншлус, няма да е за някакви си мижави 5-6 хил. кв. км, а директно ще поиска всичко до Сараево. Чети Давутоглу, там си пише.

  седеньето го зголемува задникот
 43. 43 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#41] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  За това, че САЩ искат да откъснат Сърбия от Русия си прав. НО! Сърбия вече е прекалено малка и незначителна, за да се прилага много морков и малко тояга, по-скоро ще е - само тояги, докато вденат. Моркова ще е възможността да не се разпаднат допълнително. В Белград го съзнават напълно.

  седеньето го зголемува задникот
 44. 44 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#41] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  А и политиката на САЩ в последно време не се подкрепя особено от ЕС, особено след като янките се провалиха в Сирия (оставиха рушняците да вилнеят и Асад на власт). А Белград се стреми към ЕС, а не към НАТО.

  седеньето го зголемува задникот
 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#17] от "DDR":Не си в грешка.Албанците участват като съюзници на Италия във ВСВ ! И в Гърция и в Югославия в италианските окупационни зони има и албански войници !
  —цитат от коментар 21 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Албания е победена страна във ВСВ, за разлика от Югославия която се присъединява към оста на 25.03.1941 но следва държавен преврат и идими, дойдими.
  Що толко ги любите теа сърби?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#41] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Пипера е прав ( коментар 43 и 44): за САЩ Сърбия не си струва усилията, пък и сърбите, като типични балканци, са злопаметни и склонни да си създават митологеми и да живеят в тях. Няма начин да потърсят съюз точно с американците.

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Хем боли, хем сърби. Сърбите искат Митровица, но не дават Прешево. В този спор съм на страната на сърбите, но и на страната на справедливостта. Албанците в Косово и Македония не са навлеци, винаги са си живяли там. Просто няма кой и как да ги премести другаде. Между другото територията Косово през ВСВ е била окупирана от българските войски, защото просто не е имала сръбска идентичност. И сега няма.

 48. 48 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  Най-доброто решение е подялбата на Сърбия.
  Заедно с Белградския пашалък.

 49. 49 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  До коментар [#20] от "Пипера е много лют":

  Имат, имат.
  И не само в Кърджали, ами и в област Разград са над 50%.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#45] от "korc":

  Съпротивата на югославските народи (без хърватите) срещу нацистката напаст е легендарна.Малко народи могат да се похвалят за това.Гърци,Италианци, Французи.Сърбите като завоеватели са много по-добре запомнени от други в Гърция.Също така в 4 войни сме съюзници и пак ще сме.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 52. 52 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#49] от "Athanatos":

  По спомен на последното преброяване за турци се обявиха към 600 000, с уговорката, че част от тях са турчеещи се цигани. Оттогава най-вероятно числото е намаляло, защото голяма част от емиграцията е от техните среди. Практически няма семейство, което да няма човек в чужбина, а много семейства са се изселили изцяло.

 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  До коментар [#23] от "DDR":

  Има иноще нещо.
  Област Кърджали, която е почти хомогенно населена с турци (изключвам преселниците-българи в самия град и съвсем малкото помажи в община Кирково), НЕ ГРАНИЧИ с Турция.
  Ако някак си го вземат, ще трябва да е анклав.
  По цялата дължина на турско-българската граница населени места с турско население няма.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#51] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  За сърбите съм съгласен, ама гръцките партизани май повече с англичаните са се били, отколкото с германците :) Както казах, на Балканите си създаваме митологеми и живеем в тях...

 55. 55 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 723 Весело

  До коментар [#38] от "Пипера е много лют":В момента САЩ отчаяно искат да откъснат Сърбия от Русия.Сърбите ще се възползват максимално от това.Първи САЩ прогвориха за размяна на територии между Косово и Сърбия !След сближаването на Гърция с БЮРМ на Сърбия и стана ясно, че заиграванята с Русия трябва да бъдат ограничени.
  —цитат от коментар 41 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Що да е отчаяно, бре потурнак. Желаеха американците- откъснаха живо месо от Сърбия. Така преди доста години Гърци и Сърби откъснаха живо месо от България. Та заедно с рашистите и език им измислихте, и азбука дотамънена им дадохте.
  Доде Видовден .

 56. 56 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#55] от "skomina":

  Не сте напълно прав. В коминтерновската операция гърците нямат участие. По това време те се снимаха с отрязаните глави на сънародниците си в гражданската война. Някои от загубилите избягаха при нас, та децата им понаучиха сносен български. Колкото да тролят в български форуми ;)

 57. 57 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Също така в 4 войни сме съюзници (със Сърбия) и пак ще сме.
  —цитат от коментар 51 на 'ΕΡΕΒΟΣ
  Втората от четирите войни в България се изучава като междусъюзническа война. България, понесла основната тежест от Балканската война е разръфана от от съюзниците - хиени гледали отстрани Балканската война. Това при вас повод за гордост ли е?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 58. 58 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#51] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Комунистически митологеми и гръцки шовинизъм, който е по-лош и от сръбския. Сърбите като съюзник не чинат и пет пари - и в двете световни войни са разбити и гледат мача. А "лепендарната съпротива срещу нацизма" са кланета между четници, усташи, мюсюлмани, в Западните покрайнини и ние ги бием периодично, и партизаните на Тито. Т.е. вътрешноюгославски кланета, за които немската окупация е параван. Нали си чувал за превземането на Белград от взвод мотористи?

  седеньето го зголемува задникот
 59. 59 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#51] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Да, и гръцки наемници вършат зверства в Босна през 90-те, това по съюзническа линия, или обикновени престъпници, които после Гърция укрива?

  седеньето го зголемува задникот
 60. 60 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#56] от "pavian":

  Еребуса е наполовина българин, просто се е погърчил изцяло. Дядо му е гръцки комунист забегнал у нас, за които важи поговорката за кучето, което храниш.

  седеньето го зголемува задникот
 61. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Любопитно

  До коментар [#58] от "Пипера е много лют":

  "Нали си чувал за превземането на Белград от взвод мотористи?"
  Каква е тази история?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 62. 62 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#55] от "skomina":

  Аз затова не разбирам хората, дето викат, че гърци и сърби били по-читави от турците. За 500 години робство турците не избиха толкова българи в Македония, колкото гърците и сърбите само за 50 "мирни" години през 20 век.

  седеньето го зголемува задникот
 63. 63 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#53] от "Athanatos":

  Тях в Анкара мислиш ли, че ги вълнува в коя община колко точно са турците? Те искат цяла Румелия, вие за Кърджали се кахъри те...

  седеньето го зголемува задникот
 64. 64 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 610 Весело

  До коментар [#60] от "Пипера е много лют":

  За това говоря :)

 65. 65 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#52] от "pavian":

  Голяма част от турците в Кърджали всъщност само се водят адресно там. Както и тия в Силистра, Шумен ит.н.

  седеньето го зголемува задникот
 66. 66 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Ами хайде, дано и ние да вземем нещо при тая подялба ...

 67. 67 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#61] от "DDR":

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Klingenberg - ето ти линк в уики-то, оттам по исторически сайтове има тонове инфо и снимки.

  седеньето го зголемува задникот
 68. 68 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#67] от "Пипера е много лют":

  благодаря

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 69. 69 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#60] от "Пипера е много лют":

  Не са ти известни нещата ! Дядо ми както и другите гърци си платиха доста добре в английски лири пребиваването в България.За това и България 1985 изплати на Гърция пенсиите на тези които се завърнаха в Гърция !!
  Дядо ми пич воюва в продължение на цели 15 години ! От 1940 войната между Гърция и Италия, Съпротива, Гражданска война до горяните 1955 ! Ранен осем (8) пъти.На погребението му в Солун 1987 г. присъстваха посланниците на ВБ, Австралия, Нова Зеландия и СССР и един куп ветерани от първите три ! До ден днешен посещават неговия гроб потомците на спасените от него.
  Твоя дядо ??

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 70. 70 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#57] от "korc":

  Гърците са разбити във всички войни, които водят срещу турците, с изключение на една - тази в която България воюва, докато те и сърбежите плячкосват в тила. Исторически факт. Те разбира се не го учат в училище, учат глупости как били задържали 100 немски дивизии в Крит през ВСВ и така преначертали изхода от войната, като забавили нападението срещу СССР. Всъщност в Крит през април 1941-ва воюват главно англичаните и новозеландците, грънците геройски се изпокриват.
  Друг такъв факт е, че сърбите не учат за Сръбско-Българската война от 1885г. - тя за тях е такъв позор, че вместо да обясняват как са ни нападнали в гръб и са яли бой до Ниш, предпочитат....да си траят. Еребуса на това му вика търпение ;)

  седеньето го зголемува задникот
 71. 71 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Накрая косово в ес, а сърбия не.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#67] от "Пипера е много лют":

  То това е като хумореска. Проверих го на няколко езика, различни от тези във Викито и разликата е само в това, че Викито казва 6 войника, другите 9. На другите места пише, че хървати и македонци масово са отказвали да се бият с немците и самите немци са учудени от размаха на разпадането на югослсвската армия.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 74. 74 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Искаме си Западните покрайнини. Сега е момента да се постави въпросът за тях щом сърбите искат да се коригират граници!

 75. 75 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#55] от "skomina":Не сте напълно прав. В коминтерновската операция гърците нямат участие. По това време те се снимаха с отрязаните глави на сънародниците си в гражданската война. Някои от загубилите избягаха при нас, та децата им понаучиха сносен български. Колкото да тролят в български форуми ;)
  —цитат от коментар 56 на pavian


  Говоря за времената дето ги е описал Талев. Коминтерна е последна фаза за отродяване на Македония от нас.
  Тия дето избягаха у нас ги познавам много-добре. Младите завършиха военни училища тук. С децата им съм отраснал в кв. Изток до линията.

 76. 76 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Любопитно

  До коментар [#69] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  ” Гражданска война до горяните 1955 ! ”
  Извинявай, обаче това за горяните и 1955 година не го разбрах. Дядоти се е бил на страната на горяните или срещу тях. Щото, ако е бил на страната на горяните, надали е щял да бъде погребан с почести в Солун. Ако се е бил срещу горяните...хм...

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 77. 77 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Както неведнъж съм се чудил, не разбирам как Икономедия дава трибуна на гръцкия пропагандатор еребус за да настройва българските читатели в удобна за гръцките интереси посока. Аз ако пишех подобни неща в произволен гръцки сайт/вестник щях да бъда баннат моментално с купчина обиди.

 78. 78 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#77] от "johnniewalker":

  Нека да има различни гледни точки, да става дискусия. А тези, дето се повлияват от три приказки, те не са страшни, винаги при нужда могат да бъдат вкарани в правият път без много усилия (с 4 приказки)

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 79. 79 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#76] от "DDR":

  Дядо ми по време на съпротивата е обучаван от британците и много добър като sniper, reconnaissance,sabotage и др.Като идва в България 1949 няма голям избор за добър живот освен да работи за новата българска......народна армия като инструктор на планински командоси.По това време знаеш как е ситуациата в България ! В планини и гори дядо ми се чувства като в дома си и му е много лесно да открива търсени от новата власт.В спомените си пише, че става въпрос предимно за креминални престъпници и много малко идеологически съперници на новата власт.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#79] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ок, мерси, горе долу такова нещо си представях без подробностите.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 82. 82 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#79] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  В Гръко-сръбските съюзничества си пропуснал гражданската война, когато дядо ти е изненадан в гръб от пуснатите през югославска територия правителствени войски. Тогава Тито е изобразяван със сатър в ръката как коли гръцки партизани. Иначе и Тито и партизаните са били комунисти.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 83. 83 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#82] от "korc":

  Това е вярно, но сърбите нямат нищо общо !
  Лично дядо ми предупреждава писмено няколко пъти Захариадис и Вафиадис да не вярват на Тито !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 84. 84 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Албанци и сърби искат да разделят помежду си българска територия???? Това само на балканите го има

 85. 85 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2916 Весело

  До коментар [#60] от "Пипера е много лют":Не са ти известни нещата ! Дядо ми както и другите гърци си платиха доста добре в английски лири пребиваването в България.За това и България 1985 изплати на Гърция пенсиите на тези които се завърнаха в Гърция !!Дядо ми пич воюва в продължение на цели 15 години ! От 1940 войната между Гърция и Италия, Съпротива, Гражданска война до горяните 1955 ! Ранен осем (8) пъти.На погребението му в Солун 1987 г. присъстваха посланниците на ВБ, Австралия, Нова Зеландия и СССР и един куп ветерани от първите три ! До ден днешен посещават неговия гроб потомците на спасените от него.Твоя дядо ??
  —цитат от коментар 69 на 'ΕΡΕΒΟΣ

  Напиши му името на тоя дядо. Че иначе става "една жена каза".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 86. 86 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#83] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  При нас русофилите нямат срам, ама сръбските мекерета в Гърция не падат по-долу. За всички зверства срещу българите Тито е сърбин, само за това е хърватин. Само 1% от офицерите в Югославската армия не са сърби.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 87. 87 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#84] от "stanislavdi":

  Не е само на Балканите. Немци и руснаци си делкат три пъти Полша, чехи и поляци са искали да си делнат немска територия (чехите я отстъпват на поляците, защото им е обяснено, че ако продължат още малко в окупацията и ще срешнат съветски войски)

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 88. 88 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1599 Весело

  До коментар [#8] от "Пипера е много лют":Бъркаш се колега ! Става въпрос за районите в дясно от магистралата !
  —цитат от коментар 18 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Ти сърбин ли си или грък . Тези територии са в дясно само за сърбежите отиващи към Гърция.

 89. 89 Профил на cnp59518480
  cnp59518480
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Играта за нас е следната: Сърбия и Косово разменят територии. После делим с Албания Македония, като им даваме повече от това, което им се полага със специална сделка. За сметка на това обаче Албания дава на Гърция района на Саранда (Република северен Епир), който е населен с гърци. Също така на Албания се гарантира безпоблемно обединение с Косово и признание от съседите и великите сили. Гърция в знак на благодарност (специална сделка) за това, че сме дали повече на албанците в Македония, за да вземат те северен Епир, ни дават малък излаз на Бяло море - Александруполи до Серес. Така България доволна, Албания доволна, Гърция доволна и Сърбия доволна. Великите сили (без Русия) и те, че има мир и разбирателство на Балканите.

 90. 90 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1599 Весело

  До коментар [#82] от "korc":Това е вярно, но сърбите нямат нищо общо !Лично дядо ми предупреждава писмено няколко пъти Захариадис и Вафиадис да не вярват на Тито !
  —цитат от коментар 83 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Я сканирай сега едно писмо от архива да докажеш това или поста ще бъде номиниран за най - голямата лъжа във форума .

 91. 91 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#69] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Един от прадядовците ми е бил във ВМОРО и е викал - дали ке утепаш турско заптие или гръчки поп, еднакво добро ке сториш?
  Дядо ти защо си е плащал в английски лири престоя в България, а не е избягал при извора на самите британски паунди? И какви горяни, ти знаеш ли, че горяните са антикомунисти. Малко ни лъготиш, ама нейсе... Познавам един друг грък в София, дете на комунисти от Егея, имам доста идея колко се е изръсила НРБ за гръцките комунисти...

  седеньето го зголемува задникот
 92. 92 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#72] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Знаех си, че за Крит ще скочиш до небето, хахаха....
  По подобен начин един турчин ми разказа съвсем сериозно, че при Галиполи били разбили АНЗАК-корпуса и едва ли не изтребили милиони ингилизи. Вярно, че победата на турците при Галиполи е ключова за ПСВ, ама чак пък милиони англичани и новозеландци...

  седеньето го зголемува задникот
 93. 93 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#67] от "Пипера е много лют":То това е като хумореска. Проверих го на няколко езика, различни от тези във Викито и разликата е само в това, че Викито казва 6 войника, другите 9. На другите места пише, че хървати и македонци масово са отказвали да се бият с немците и самите немци са учудени от размаха на разпадането на югослсвската армия.
  —цитат от коментар 73 на DDR


  Хумореска е наистина, ама реална. Дас Райх превзема Белград с 10на човека и цената на една жертва - кметът, който се самоубива след ,като разбира ,че е излъган . Една седмица германците, администрират, пренареждат, раздват задачи , за да не имат време сърбите да се опомнят. Танковете уж са в предградията, а предните части на дивизията всъщност са на 6 дни път. Много е помогнала лъжата, че имат връзка с Луфтвафе и ще наредят бомбардировки ,ако не ги слушат.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 94. 94 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#73] от "DDR":

  югославската армия е комична почти като гръцката при Измир 1921-ва и при Петрич през 1925-та. Могат само с жени и старци да воюват.

  седеньето го зголемува задникот
 95. 95 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#74] от "johnniewalker":

  точно така е - ако сърбите искат да преначертават граници, да вземем и ние молива...

  седеньето го зголемува задникот
 96. 96 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#14] от "tacheaux":Корекции на граници не може да има. Единственият изход за Сърбия е признаване на Косово.-------------Посочи ми едно основание поне поради което сърбите трябва да признаят Косово ?Нека за миг си представим, че българските турци поискат автономия на Лудогорието и /или/ на Кърджали. Вдигат хората бунт, оплакват се, почват да хвърлят камъни по полицаите, инспирират локални конфликти, пуска се малко кръв и обществеността настръхва а медиите и международни институции клеймят българските власти за саморазправа . В крайна сметка искането е референдум или автономия. Международно исканията получават подкрепа. Ние какво правим? След отцепването де. Ще ги признаеш ли ти ?
  —цитат от коментар 39 на Хакуна Матата !


  Сам си описал защо подялба на Косово не може да има - все едно Турция на базата на някакви анклави и малцинства ( като сърбите в Косово) да иска подялба на България.
  Ама като сте го налапали руския сте готови и родината си да продадете.

 97. 97 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#75] от "skomina":

  за Гръцката гражданска война, която се води....в Македония и много от участниците в нея, избивани от гръцката армия са "славяногласни елини" (т.е. чисти българи) си заслужава да се прочете тази книга:
  http://ciela.bg/books/book/zhitni-polia-krvavi-hlmove/253
  най-ценното е, че е писана от гъркиня...

  седеньето го зголемува задникот
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#77] от "johnniewalker":

  напротив, Еребуса е ценен, защото на чист български пише това, което гърците си мислят за нас. Много е полезен, просто доказва всичките ми твърдения за тях...

  седеньето го зголемува задникот
 100. 100 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#79] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Дядо ти е писал спомени, така ли? Сподели моля те откъде да се сдобием с тях?

  седеньето го зголемува задникот
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK