Унгария въвежда "патриотично възпитание" в детските градини

Унгария въвежда "патриотично възпитание" в детските градини

© Николай ДойчиновОт началото на учебната година в унгарските детски градини ще се набляга повече на "патриотичната съставка на възпитанието", пише германският в. "Велт", като цитира унгарското опозиционно издание "Непсава". То е смятано за последния влиятен вестник, който не следва линията на правителството, откакто "Непсабадшаг" не излиза.


Решението, прието от властите през юли, събудило недоумение у работещите в детските градини и учрежденията за предучилищна подготовка - не било ясно какво се иска от тях. Указът, цитиран от "Непсава", е от 25 юли.


Сега според кабинета в Будапеща основа на предучилищната педагогика ще са "националното самосъзнание, християнските културни ценности, любовта към родината, връзките с отечеството и семейството", пише унгарското издание, цитирано от "Велт". За целта могат да се използват например песни, стихчета, басни или народни приказки.
Според Анна Бакони, която председателства Унгарския педагогически съюз, "нищо" не се знае за новия учебен план, нито някой се е съветвал със синдиката за приемането му. "Само можем да гадаем... боя се, че той може да се използва за злоупотреба от страна на държавните служители."


В училищата вече е факт


По същество тази реформа просто "пренася" елементи от новата програма в училищата и при децата на възраст между 3 и 7 г. Още преди няколко години премиерът Виктор Орбан поиска да се усили "военната и патриотична подготовка" на учениците. В резултат има промени в преподаването на история и география, но такива могат да се появят например и в други дисциплини като музиката и рисуването. Появиха се и часове по военно обучение.


"Дойче веле" писа миналата година, че децата в училище вече изучават и цитати и мисли на Орбан - например схващането му, че Унгария е културно хомогенна страна за разлика от бившите колониални сили и затова не трябва да се приемат мигранти.


По-рано отново се въведе и задължителното религиозно образование в училищата, но родителите имат право да изберат вместо него да се учи етика. Според критици, цитирани от "Дойче веле", етиката не е реална алтернатива, тъй като предметът не се различава особено от религията.

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Може би нелоша идея, но обикновено такива често биват опорочени.

 2. 2 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Успоредно с това в германските детски градини свинското месо масово излиза от менюто, за да не обидят нежните чуства на многобройната челяд на клетите бежанци...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Весело

  Ужас, патриотизма е отживелица а и натоварва децата с драматични истории за родината им ,според либералните ентусиасти децата в детските градини трябва да могат да извършват социален избор на своя пол и така да им олекне на душицата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 375 Весело

  Сега би било добре да разберем защо според германския Велт и българския Дневник е лошо това:

  "Сега според кабинета в Будапеща основа на предучилищната педагогика ще са "националното самосъзнание, християнските културни ценности, любовта към родината, връзките с отечеството и семейството," пише унгарското издание, цитирано от "Велт"."

 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  добро начинание ,въпреки ,че подобни начинания и тук и в други страни не са довели до особени прояви на патриотизъм и себеотрицание за родината ,като гледам само колко младежи не щат дори месец да изкарат като военна подготовка за създаване на елементарни навици дори в училище ,пишат се болни и сакати ,се питам ,ако има мобилизация ,колко от големите патриоти ще се включат безвъзмездно в опазване на интересите на родината си .

 6. 6 Профил на terminal velocity
  *****
  Неутрално

  Много правилно. Трябва силен отпор на т.нар identity politics. Като ги кефят толкова западняците да си скапват държавите на воля, но да го налагат на нас няма да стане.

 7. 7 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 417 Весело

  Мачкай, Орбане!
  Очаквайте либерал-марксистки рев до небесата! ^_^

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Орбанюгенд.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ще учат цитати на Орбан???
  Направо да сложат волята на водача като член 1 на конституцията. Вървят по следите на Русия на Путин. Жалко.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Най-патриотично биха въздействали огради по границите. Така унгарците няма да ходят да работят в Австрия и най-патриотично ще работят в родината.

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Орбан сръбва от тук от там - сега е под ретро влияние от 30-те. Това с наизустяванто на мислите му може в дисциплина Орбанистика да прерастне, но не е иновативно, бе стандарт само до преди 30 години.

 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Весело

  Защо думата "патриотично" в заглавието е сложена в кавички?! В смисъл,че патриотизмът на Орбан не е истински ли?

 13. 13 Профил на БТК
  БТК
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Добре че у нас отдавна сме така, че да можем да си бием жените на спокойствие, без да ни пречат няк'ви непатриотични и нехристиянски джендъри, които драпат да излязат от средновековието на нашия отруден работнически гръб.

 14. 14 Профил на БТК
  БТК
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Сега би било добре да разберем защо според германския Велт и българския Дневник е лошо това:"Сега според кабинета в Будапеща основа на предучилищната педагогика ще са "националното самосъзнание, християнските културни ценности, любовта към родината, връзките с отечеството и семейството," пише унгарското издание, цитирано от "Велт"."
  —цитат от коментар 4 на Black Hawk


  Няма нищо лошо в нац(ионал)изма. Разбира се, че трябва от малки да им напълним главите с преувеличени истории от миналото и художествени измислици за горящи храстчета - иначе ще вземат да почнат да мислят автономно и тогава тежко и горко ни.

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Що е патриотизъм???
  Да обичаш савецкия саюз, да учиш за Митко Палаузов и овчарчето Калитко и да не си чел" Психология на априлското въстание"

 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Като си спомня как учихме при комунизма марксизъм-ленинизъм и военно, това е най-лесният начин да отвратиш децата от патриотизма и християнството. А цитатите от фюрера Орбан са върхът на идиотията.

 17. 17 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Та те какво очакват, джендърско образование ли?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 18. 18 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Баси, до къде едно полуграмотно същество докара цяла страна!
  И то не ква да е страна!

  Дечицата щели да наизустяват цитати на Орбан?!
  Преди години в т.н. КНР издаваха цитатници с мъдрите мисли на "Великия кормчия" - техния комунишки тълмач.
  И всеки китаец трябваше да носи в джоба си този цитатник, за да може да рецитира по сбирки написаното.
  А в детските градини цитатници имаха само щатните, щото дечицата още не можеха да четат. Което не пречеше да ги тормозят подобаващо - принуждаваха ги да запаметяват "великите" мисли на "Великия кормчия".

  Тоя, будапещенският, подходящ учител си е избрал.
  Баси!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 19. 19 Профил на De Michelis
  De Michelis
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":

  ДА, позна!

 20. 20 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Аз по непатриотично нещо от християнството не познавам. Християнството учи на търпение, смирение, йерархично търпение, да си даваш бузите да те бият и пак да търпиш и да се молиш на някой си и само да се покайваш. Междувременно да носиш пари на жреците, понеже, кой знае защо, те не искат да работят някаква от известните професии.
  Ние сме типичен пример. Преди Цар Борис 1, всички треперят от нас, нямаме падане под зависимост. Неусетно как, но т.н. елит започва да се повизантийства и веднага идва чуждопоклонничеството и после идва и християнството. Оттам нататък........... три владичества.
  -- Под Руско владичество- Светослав
  --Под Византийско
  --Под Османско

 21. 21 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цитатите на Орбан са ту мъч, но останалото е чудесно!

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 881 Весело

  Хаха, джендър-либерал-болшевиките пак реват и вият на умряло.

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Естествена реакция срещу мултикултурализма и джендъризма.
  Неолибералните брюкселски зелки залитнаха твърде наляво към неомарксизма.

  Един от видните представители на неомарксистката Франкфуртска школа Херберт Маркузе казва: „Добрата новина е, че буржоазията все още може да бъде победена. Маркс сбърка, че пролетариатът е автентичната революционна класа. Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, „гетата“, които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма – за патология. Сливането на политическия и сексуално-моралния бунт е ключово за ефективната опозиция. Тогава най-после ще рухне буржоазното общество.“

 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Училището, детската градина....Пропуснали са яслата и университета, за да придобие фабриката за производство на олигофрени с форматирани мозъци завършен вид.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Има деца в Унгария ....ще се обучават. България защо няма такива "кахъри"? Като има деца ще мрънкат за детски , после за по качествено образование и болници .,проблеми. Затова ШУТ в чужбина и........... всичко ТОЧНО.

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Учат се от Русия и Путин.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  То това не е ново за маджарите. И по времето на соца Атила им беше главен герой. Преди комунизма имаше няколко почтени унгарци, които признаваха, че бъларите са ги цивилизовали. Пропуснахме паметници да им издигнем.

  CONTADOR GRATUITO!
 30. 30 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Всякакво насилствено пробутване на идеологии обикновено има обратен ефект. Човек си обича родината ако се чувства добре в нея, а не защото в училище са му казали, че така трябва.

 31. 31 Профил на terminal velocity
  *****
  Неутрално

  До коментар [#13] от "zud18569101":

  Ако имаш предвид държавното финансиране за джендърските НПО-та, съгласен съм напълно с теб че на наш гръб съществуват.

 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Тия Винету не четат ли?

 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Цитатите на Орбан са ту мъч, но останалото е чудесно!
  —цитат от коментар 21 на conventi0nal


  В софийските гимназии останаха 1000 свободни места, закриват се цели паралелки, не пречи да си обособите някъде в Люлин един клас или дори цял виписк, ако не и училище, където всяка сутрин да издигате знамето под звуците на химна, да правите физзарядка по команда от мегафона, да върнете униформите с нашивка, да ви проверяват на входа за въшки, да заключват вратата с биенето на звънеца, да ходите лятото на бригадирски лагери в селското стопанство. Само нас не ни търсете, защото няма да допуснем, децата ни да станат същите умствено кастрирани идоити като тези, с които си имаме работа тук на форума.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на kalin_88
  kalin_88
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Те хубаво ще изучават патриотично възпитание, но като излезнат навън и видят цялата мизерия бездомници, мърсотия, беднотия и т.н. май няма да има особен ефект.

 36. 36 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  "Решението, прието от властите през юли, събудило недоумение у работещите в детските градини и учрежденията за предучилищна подготовка - не било ясно какво се иска от тях. Указът, цитиран от "Непсава", е от 25 юли."

  Ами да ги улесня като не знаят а ? Трябва да правят точно обратното на спорните точки от истанбулския ферман. Много е лесно. Ако разбират какво се иска от тях в тези точки да правят точно обратното.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 37. 37 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Деца патриоти? Стига бе хора.

  А аз все си мислех че промиването на мозъци започва в часовете по история където изкарват всичките съседи врагове, и в час по география се учи само нашата география, а зад границите ни, все едно нищо не съществува - как се казват планините на Балканите?

  Добре че точните науки не са идеологизирани, иначе сме загубени за модерния свят.

  Тези унгарци ще поставят нови рекорди в идеологизацията обаче - жалко, хубава страна е иначе.

 38. 38 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#20] от "grayeagle":

  Човекът се е казвал Свенд Ингварсон и с края на ухото си не е чувал за нищо руско. Просто викингите ни трепят - съдба, споделена от много държави.

  CONTADOR GRATUITO!
 39. 39 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Смешно е как цялата пасмина, която обижда западния свят на "фашисти", "нацисти" и т.н., след това действа по същия начин по който е управлявал и Хитлер.

 40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Весело

  Учат се от Русия и Путин.
  —цитат от коментар 27 на Роси


  Всъщност, придържането към традициите и патриотизма е дясна консервативна политика, но щяхте да го знаете само, ако имахте елементарни познания за разпределението в политическия спектър, които при вас липсват.
  Крайния мултикултурализъм, въвеждането на джендър идеологията и т.н. могат да унищожат всяка култура и западното общество, не вярвам Путин да има нещо против това.

 41. 41 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Унгарците са си нацита. Всеки, който е имал поне малко вземане-даване с тях, няма начин да не го е усетил. Странни хора са, с някакви пост-имперски мъгли в главата.
  Парадокс е, че хем зверски мразят руснаците, хем вървят по техния път. Ама да се оправят, щом ги кефи.

 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 984 Неутрално

  По- възрастните сме го живели този ужас- мущровка - чавдарче, пионерче, комсомолче, комунистче....горките унгарци...

 43. 43 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#28] от "cinik":Че си просто джендърче е ясно. Ама айде поне отгоре отгоре да спазваме някакъв приличен тон.
  —цитат от коментар 34 на terminal velocity


  Най-джендър мястото от новата ни история е соцказармата. 2-3 години служба с 3 месеца задръжка, само пращящи от хормони кочове легло до легло, заключени в едно помещение.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 44. 44 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Ужас... няма джендър обучение, няма лгбт глупости. Вместо това - християнски ценности и родолюбие.

  Левундерите режат вени.

 45. 45 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  [quote#28:"cinik"][/quote]

  Виждаш ли сега от другата страна а? И ние така се чувстваме като ни насаждат фермана

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 46. 46 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Дневник - меката на ляволибералния превод на Фалшиви Новини в БГ - пише глупости, че щяло "да се наизустяват цитати от Орбан". Разбира се, това е фалшива новина пусната в ляволибералния "Дойче Веле" и Дневник, разбира се, пускат Гугъл преводача и преписват.

  Абе, Дневник, ако в училище те накрат да научиш стихотворение на Ботев или Вазов, това "проблемен "патриотизъм" (разбира се, в "кавички" сложен, заащото не им отърва на главния спонсор на сайта - Америка за България)" ли е?

  И откога "Америка за България" е съдия на това кое ще е патриотично и кое - не?

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  " Сега според кабинета в Будапеща основа на предучилищната педагогика ще са "националното самосъзнание, християнските културни ценности, любовта към родината, връзките с отечеството и семейството", пише унгарското издание, цитирано от "Велт"

  Какъв е проблема, че се раздухва от Велт ? С кое от изброените не сме съгласни ? Може би отчуждението, нихилизма, несигурността какъв точно пол си или искаш да бъдеш трябва да заместят горните ценности ?

 48. 48 Профил на terminal velocity
  *****
  Неутрално

  До коментар [#43] от "cinik":

  Я дай пак да видим, патриотичното обучение е некъв ужас, а травестити в детската градина манна небесна. И това последмото въобще не промивка на мозъци.
  Само лицемерието ви е безгранично.

 49. 49 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Всъщност, придържането към традициите и патриотизма е дясна консервативна политика, но щяхте да го знаете само, ако имахте елементарни познания за разпределението в политическия спектър, които при вас липсват.
  Крайния мултикултурализъм, въвеждането на джендър идеологията и т.н. могат да унищожат всяка култура и западното общество, не вярвам Путин да има нещо против това.
  —цитат от коментар 40 на Котаракът на Шрьодингер


  Тея тука си мислят, че либералите са десните (щото поне са научили, че дясно = добро и хубаво), а републиканците са леви, видиш ли щото селяните били леви а гражданите - десни. Нищо, че т.нар. "гражданни" дето живеят в градовете на Запад са на 90% цигани/мангали/араби/чуждовнесена работна ръка/просяци и току-що завържили колежанчета без нито един ден в реалния живот. Ама те са "елитът".

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 50. 50 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Весело

  Аз по непатриотично нещо от християнството не познавам.
  —цитат от коментар 20 на grayeagle


  А кое му е патриотичното на мултикултурализма да каниш милиони мигранти, които не споделят нито ценностите ти, нито традициите ти, нито културата ти, нито вижданията ти за брака, семейството и т.н.? Християнските ценности са част от традициите на Европа и разбира се неомарксистите не ги одобряват, защото не се вързват с разбиранията им... Примерно:

  "С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота."
  /Левит 18:22 /

 51. 51 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  "С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота."
  /Левит 18:22 /
  —цитат от коментар 50 на Котаракът на Шрьодингер


  Амин.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 52. 52 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Нормална новина. Няма нужда медиите да злорадстват. Ние ще имаме същия проблем.

  След като бъдат спрени НПО-тата, активно пречещи на развитието на системата в момента, ще са нужни 5-10 години да се развие онова, което заради тях се е заклещило и не се развива в нея (без те да са единствена причина, учителите са пасивни също).

  Да не си мислим че с нашите председатели на педагогически съюзи ще поправят веднага нещата (мисля че е ясно кого визирам). Нужно е преназначаване на цели отдели в МОН и закриване на всички РУО.

  Нужно е време системата да се отърси от навика да продава като стока деца на НПО с цел "приобщаване" когато имат проблем в училище, а да се работи с тях в училище до успех.

  За едни шкафчета колко години бяха нужни....

  Дотук реформата ни е в смяна на дограмата и в плах опит да се възстанови СПТУ и техникум с така нареченото дуално образование, успешен на 10-20% досега.

 53. 53 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Появиха се и часове по военно обучение."

  Следващата глобална война ще включва етническо прочистване на завзетите територии, така че базисно военно обучение включващо умения за герилия-война, медицински умения и предпазване от модерни технологични оръжия трябва да е задължително за всички, вкючително децата.

 54. 54 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Отвратително.
  Източна Европа постепенно се изражда в концлагер.

  Откъде накъде ще промиват мозъците на децата в детската градина с религиозна и националистическа отрова???

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 55. 55 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#43] от "cinik":Я дай пак да видим, патриотичното обучение е некъв ужас, а травестити в детската градина манна небесна. И това последмото въобще не промивка на мозъци. Само лицемерието ви е безгранично.
  —цитат от коментар 48 на terminal velocity


  Травеститите в детските градини са легенда на хибридната пропаганда, наравно с испанския диспечер и третия пол в Истанбулската конвенция. Автоматично класирам хората, които тарталясват тези безсмислици или като платени наемници от хибридната армия тролове, или като промити мозъци.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 56. 56 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#1] от "Julius":

  Значи ли това на следващ етап : "ХАЙЛ ОРБАН !"

 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  "Появиха се и часове по военно обучение."Следващата глобална война ще включва етническо прочистване на завзетите територии, така че базисно военно обучение включващо умения за герилия-война, медицински умения и предпазване от модерни технологични оръжия трябва да е задължително за всички, вкючително децата.
  —цитат от коментар 53 на balgariez


  45 години военно обучение, гражданска отбрана, наборни комисии, казарма, запас, 20 мастодонта от военнопромишления комплекс и 2-3 военни поделения във всеки по-голям град...Накрая досети ли се какво се случи? Фалирахме без пушка да пукне. С блокиране на сметките и изнасяне на имуществото за продан. Свидетелите на времето още са живи. Чакай поне да измрат малко, преди да продаваш същите вятър и мъгла.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 58. 58 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Отвратително.Източна Европа постепенно се изражда в концлагер.Откъде накъде ще промиват мозъците на децата в детската градина с религиозна и националистическа отрова???
  —цитат от коментар 54 на Боян Таксиров


  А откъде-накъде ще промиват мозъци на деца и ще искат да ги учат на педеращина и избор на пола в учлищата???

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 59. 59 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Отвратително.Източна Европа постепенно се изражда в концлагер.Откъде накъде ще промиват мозъците на децата в детската градина с религиозна и националистическа отрова???
  —цитат от коментар 54 на Боян Таксиров


  А откъде-накъде ще промиват мозъци на деца и ще искат да ги учат на педеращина и избор на пола в учлищата???

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 60. 60 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#59] от "puhpuhan4o":

  Не знам къде се учи избор на пола, освен в някои абсурдни и изолирани случаи.
  Не одобрявам подобна дивотия, това е противоестествена идеология - трябва да оставят децата да проявят естествените си наклонности. Ако някои са с обратни такива, ами хубаво, ама не това да се възпитава.
  Та би ли дал достоверни примери, къде изборът на пола се изучава в детските градини и училището?

  Но религиозната и националистическа промивка на мозъците е престъпление. Това с цитатите на Орбан - пълен абсурд. Откъде накъде родителите трябва да бъдат принуждавани един самозабравил се диктатор да промива мозъците на децата им???

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 61. 61 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Любопитно


  А откъде-накъде ще промиват мозъци на деца и ще искат да ги учат на педеращина и избор на пола в учлищата???
  —цитат от коментар 58 на puhpuhan4o


  Т.е. дай да ги направим нацистчета, че иначе задължително ще станат пед*растчета?

 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  [/quote]

  [quote#4:"Black Hawk"]Сега би било добре да разберем защо според германския Велт и българския Дневник е лошо това:"Сега според кабинета в Будапеща основа на предучилищната педагогика ще са "националното самосъзнание, християнските културни ценности, любовта към родината, връзките с отечеството и семейството," пише унгарското издание, цитирано от "Велт"."
  —цитат от коментар 51 на puhpuhan4o


  Защото е изкопирано от чичкото с мустачките.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 63. 63 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#47] от "samoedin":

  Ще ти обясня:

  ''пише германският в. "Велт", като цитира унгарското опозиционно издание "Непсава". То е смятано за последния влиятен вестник, който не следва линията на правителството''

  Защо се пропуска следното? Велт и ДВ са пропагандни чиновници.

  "Велт", който сляпо следва линията на правителството''

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  "Аз по непатриотично нещо от християнството не познавам. Християнството учи на търпение, смирение, йерархично търпение, да си даваш бузите да те бият и пак да търпиш и да се молиш на някой си и само да се покайваш. Междувременно да носиш пари на жреците, понеже, кой знае защо, те не искат да работят някаква от известните професии."

  Ами нетърпението, необуздаността, непокорството какво точно общо имат с патриотизма, че не става изобщо ясно ?
  Християнството наистина учи да си даваш бузите за разлика от съвременните " демократични" учения, които, да ме прощават съфорумниците, те учат да даваш други части от тялото си или направо себе си в жертва на етническа, расова и пр. търпимост....
  В християнството жреци няма, има свещенници ! А " носенето на пари" и то не на свещенниците, е законово регламентирано задължение на всеки гражданин във всяка съвременна държава под формата на данък(ци) ( общ доход, ДДС и пр.) при това в размер (и) в пъти традиционният десятък.....И тук пак не става ясно какво общо има това в патриотизма ?

  Да ти кажа нещо, поне да се научиш на истината за Християнството.
  В древността първосвещенникът е бил длъжен да носи на гърдите си, до сърцето си, изписани върху 12 скъпоценни камъка имената на 12 - те племена на Израил, съставляващи целия народ, известен ни днес като Евреи. Винаги и по всяко време те са били в мислите му и в сърцето му. За тях той е заставал пред Бог в застъпничество. Без тях не е имал право да свещенодейства ! Ето ти нещо, над което можеш да поразмислиш ! По - добър пример за патриотизъм трудно ще намериш !

 65. 65 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Весело

  Отвратително.Източна Европа постепенно се изражда в концлагер.Откъде накъде ще промиват мозъците на децата в детската градина с религиозна и националистическа отрова???
  —цитат от коментар 54 на Боян Таксиров


  Тоест, за вас Св.Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Неофит Бозвели, Братя Миладинови, даскал Ботьо Петков и хилядите други са промивали глави?
  Друго си е да ги обучават НПО-та на джендър мислене, нали?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Любопитно

  Като мантра във форума се повтаря "християнски ценности"
  Я накой от повтарящите да изброи няколко и да каже, защо не се срещат никъде другаде, с какво са уникални?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 68. 68 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#50] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Християнството е за роби. Не случайно в Сащ чернокожите са били роби, а индианците не са. Християнството те прави послушен на свещеници. Свещеници ти диктуват как да живееш и ти лазиш и изпълняваш. Да.............., както пишеш свещениците са лягали предимно с мъжко, ....а и с детско , според последните данни от архива на Ватикана. Хомосексуализма е масово разпространен при всичките християнски клирове. Като почнеш от католическото монашество и свършиш с "Митрополит" Николай и Неофит. Те половината сегашни десни са евреи / като Кушнер/ и гейове/като Майло/. Ние, българите сме мигранти тук. Преселници. Били сме езичници тогава, според великите християни. Сега пак сме мигранти- лазим с подвити опашки в уредените държави и децата ни не знаят почти български. А дали така наречените Християни от България, спазват християнските правила, заповеди и завети. Според мен не. Затова са християни само по техни твърдения.

 69. 69 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Тоест, за вас Св.Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Неофит Бозвели, Братя Миладинови, даскал Ботьо Петков и хилядите други са промивали глави?
  Друго си е да ги обучават НПО-та на джендър мислене, нали?
  —цитат от коментар 65 на Котаракът на Шрьодингер


  Истината е, че всичките ДеСеБари и либерали тука биха чудесно се пвисали в профила на Кириак Стефчов. Ако се зачетеш по-надълбоко и научиш и философията им, приликите са ужасяващо силни.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 70. 70 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#68] от "grayeagle":

  Християнството е един от инструментите за поробване на хората, но от най мощните. Възпитава пасивност, покорство, смирение, подчинение, себеотрицание, блокиране на естествените жизнеутвърждаващи инстинкти и стремежи, изобщо всичко, което убива Човека и Личността и го превръща в "матриял".

  Национализмът пък се опитва да принизи и вулгаризира човешкото съзнание, пак поробвайки, но по обратния начин, чрез най примитивните племенни инстинкти.  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 71. 71 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1521 Разстроено

  Ха-ха! Унгарския страхопъзльо, също като нашите, го е хванало разстройство от паническите пристъпи, че децата не са с промити мозъци.

  Е, господа страхливци, паниката ви е основателна. Никога няма да успеете вкарате всички деца във вашия си тесногръд калъп.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 72. 72 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#67] от "DDR":

  Много добър въпрос.
  Християнските пропагандатори приватизират морала, както националистите - родолюбието.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 73. 73 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1521 Разстроено

  До коментар [#1] от "Julius":

  Колко да е нелоша? Кажете поне едно хубаво нещо в тази малоумщина?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 74. 74 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#70] от "Боян Таксиров":

  Противоречието между християнство и национализъм.
  Навремето водих един разговор с християнин сектант и "патриот". В кавички, щото беше и русофил.
  Питах - Ако стане война ще убиваш ли?
  Той - да, щял да си изпълни дълга.
  Аз - Ама дали това е християнско?
  Той, замислено - Да не правим нещата по сложни отколкото са...
  :)))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 75. 75 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Любопитно

  [quote#61:"kapitan_laino"]
  —цитат от коментар 66 на puhpuhan4o
  Уау, всеки който си обича родината и не мисли да я остави на арабски нашественици под надзора на леви гейове е "нацист".Либерализмът е мозъчно заболяване.[/quote]

  Промиване на мозъка на деца с "цитати на вожда" под маската на "патроитизъм" и "християнски ценности" си е чист нацизъм. Не се ли усещате колко безумно звучите? Хем сме християни, т.е. обичай ближния, ама не го обичай много, или поне недей ако е чужденец.

 76. 76 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  това е информация на унгарската Дума - Непсава - благодарим на Дневник, че разчитат на такива източници да ни отварят очите за нещата в Унгария

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 77. 77 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  Америка за Унгария Дазънт Лайк Диз! Не може да има тикава работи като хора обичащи държавата си! Къде дават така! Това се допуска само в САЩ - там може химна да се слуша преди всяко събитие, там може да се рецитира Пледж ъф алиджънс-а преди всеки учебен ден, там може да се изказва благодарност на армейските ветерани, директно и индиректно виновни за смърта на милиони във Виетнам и Ирак. Но патриотизъм в източна Европа! НЕ!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 78. 78 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#77] от "Пешката":

  Никой не може да обича държавата си НАСИЛА!

  И Америка не е най добрият пример за подражание.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 79. 79 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#6] от "terminal velocity":

  Ние цъфтим и държим на това децата ни тук да учат и тук да работят. Не в прогнилия запад :)

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 269 Неутрално

  скоро чакам да почнат да ги обличат с кафеви униформи

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Another brick in the wall.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  Отвратително.Източна Европа постепенно се изражда в концлагер.Откъде накъде ще промиват мозъците на децата в детската градина с религиозна и националистическа отрова???
  —цитат от коментар 54 на Боян Таксиров


  Взе ми думата от устата само че от другата страна джендъристка е отровата

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 85. 85 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  До коментар [#59] от "puhpuhan4o":Не знам къде се учи избор на пола, освен в някои абсурдни и изолирани случаи.Не одобрявам подобна дивотия, това е противоестествена идеология - трябва да оставят децата да проявят естествените си наклонности. Ако някои са с обратни такива, ами хубаво, ама не това да се възпитава.Та би ли дал достоверни примери, къде изборът на пола се изучава в детските градини и училището?Но религиозната и националистическа промивка на мозъците е престъпление. Това с цитатите на Орбан - пълен абсурд. Откъде накъде родителите трябва да бъдат принуждавани един самозабравил се диктатор да промива мозъците на децата им???
  —цитат от коментар 60 на Боян Таксиров


  В Канада приятел в Канада. Искаш ли да ти цитирам държавен сайт?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 86. 86 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#79] от "falkoneti":

  Имаш ли деца в непрогнилия запад?! Животът там хич не е лесен.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 87. 87 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#77] от "Пешката":Никой не може да обича държавата си НАСИЛА!И Америка не е най добрият пример за подражание.
  —цитат от коментар 78 на Боян Таксиров


  и кое е насила? Че възпитават децата си в родолюбие, а не в джендър идеология? Хайде стига глупости.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 88. 88 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  До коментар [#77] от "Пешката":Никой не може да обича държавата си НАСИЛА!И Америка не е най добрият пример за подражание.
  —цитат от коментар 78 на Боян Таксиров


  Правилно за вас сигурно е савецкия съюз. Като ви гледам мирогледа...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 89. 89 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#85] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  В Канада приятел в Канада. Искаш ли да ти цитирам държавен сайт?
  —цитат от коментар 85 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Искам. Защото аз намерих само това:

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44812833

  Т.е. в Онтарио спряли някакъв нов план за обучение на деца, от който най скандалното доколкото разбрах е:

  Other lessons plans for children mention concepts such as sexual orientation, children having two mothers or two fathers, and the idea that not everyone's gender corresponds with their sex at birth.

  Т.е. учели децата че е нормално да имат две майки или двама бащи, и че не всеки социален пол съответствал на биологичния.

  Интересното е, че този учебен план е бил спрян и поради активната съпротива на канадци с близкоизточен произход. Тук мигрантите май са "добрите" :)))

  Т.е. не е Канада, а само една провинция, и то вече планът е спрян.
  Аз лично не одобрявам децата да се учат на горното, защото са още незрели, и могат да им щукнат всякакви идеи.

  Но къде другаде?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 90. 90 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#87] от "Пешката":

  Възпитаване в родолюбие?
  Не трябва ли родолюбието да се прояви само, какот всяко друго "...любие"?
  Ако Родината не става за обич, трябва ли да се насилват децата да я обичат насила?

  Също така, там, където няма възпитание в родолюбие децата мразят ли родината си?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 91. 91 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Че възпитават децата си в родолюбие, а не в джендър идеология?
  —цитат от коментар 87 на Пешката


  Те не възпитават децата просто в родолюбие, а в "Унгария за унгарците" (Унгария е културно хомогенна страна - от статията). И пак я виждам тая опорна точка, че ако не се изучават мъдрите цитати на др. Орбан, задължително ще дойде "джендър идеологията". Какво, някакъв вакуум ли има, че трябва да е или едното или другото?

 92. 92 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Патриотично образование, т.е. любов към Русия.

 93. 93 Профил на Angel Stoichèv Dimitrov
  Angel Stoichèv Dimitrov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Браво, точно така трябва.

  https://iconomicabg.blogspot.com
 94. 94 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#91] от "kapitan_laino":

  е, това е нормалният довод на всички тоталитарни режими - ако не си с нас, си от лошите -- т.е. враговете на народа ...

 95. 95 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#50] от "Котаракът на Шрьодингер":Християнството е за роби. Не случайно в Сащ чернокожите са били роби, а индианците не са.
  —цитат от коментар 68 на grayeagle


  Нещо не си спомням християните да са били роби в САЩ... Всъщност май е точно обратното - белите християни са имали чернокожи роби. В Европа също не помня християните да са имали робска психика, дори имаше едни хайдути и воеводи, дето хич не се вързват със заключенията ви... пък и свещениците и те хващали пушката...

 96. 96 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Малоумна работа!

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 97. 97 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#85] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":
  —цитат от коментар 89 на Боян Таксиров


  Виж по долу:

  "On June 19, 2017, five years after “gender identity” and “gender expression” were added as protected grounds of discrimination in Ontario’s Human Rights Code, the Federal government has added “gender identity” and “gender expression” to the Canadian Human Rights Act.

  All Canadian provinces now have “gender identity” and/or “gender expression” expressly included in their human rights legislation. Yet many employers are still unclear as to what they need to do to respect the human rights of their transgendered or gender non-conforming employees.

  Understanding the Terminology

  The uncertainty around employers’ obligations may be partly attributable to the fact that neither “gender identity” nor “gender expression” are defined in the legislation. Employers seeking guidance may consider the Ontario Human Rights Commission’s Policy on preventing discrimination because of gender identity and gender expression (“Policy”). Key definitions in the Policy are as follows:

  Gender identity is each person’s internal and individual experience of gender. It is their sense of being a woman, a man, both, neither, or anywhere along the gender spectrum. A person’s gender identity may be the same as or different from their birth-assigned sex. Gender identity is fundamentally different from a person’s sexual orientation.

  Gender expression is how a person publicly presents their gender. This can include behaviour and outward appearance such as dress, hair, make-up, body language and voice. A person’s chosen name and pronoun are also common ways of expressing gender.

  Trans or transgender is an umbrella term referring to people with diverse gender identities and expressions that differ from stereotypical gender norms. It includes but is not limited to people who identify as transgender, trans woman (male-to-female), trans man (female-to-male), transsexual, cross-dresser, gender non-conforming, gender variant or gender queer.

  Gender non-conforming individuals do not follow gender stereotypes based on the sex they were assigned at birth and may or may not identify as trans.

  General Obligations

  The practical implications of an employer’s duty to protect against discrimination on the basis of gender identity and expression, and the corresponding duty to accommodate, are evolving as the legislation is interpreted. At this stage it’s clear that employers’ responsibilities arise at all stages of employment from hiring to termination, and it is likely that adjudicators will continue to interpret legislation to include the following employer obligations:

  providing accommodations for transgendered or gender non-conforming persons when necessary;
  ensuring that transgendered and gender non-conforming persons have access to washrooms based on their lived gender identity;
  ensuring that dress codes are inclusive of everyone and flexible; and
  establishing guidelines for assisting gender transitioning employees.
  Employers who receive an accommodation request should take steps to ensure they are collecting the relevant information without infringing upon employee privacy rights, and must ensure they conduct a detailed, individual assessment in each case.

  What does SOGI mean?
  SOGI stands for sexual orientation and gender identity. Since we all have a sexual orientation and gender identity, it includes all of us. Every student understands and expresses their gender differently, with interests and choices that are common or less common for their biological sex. Some students may be unsure of their sexual orientation. Others may identify specifically as lesbian, gay, straight, bisexual, transgender, queer, two-spirit, cisgender, or other. A SOGI-inclusive school means all of these experiences and identities are embraced and never cause for discrimination.

  What will my child learn?
  SOGI-inclusive education is about students having conversations about the SOGI diversity in society and the importance of treating everyone with dignity and respect. Teachers are best equipped to determine what is age appropriate for their classrooms. For example, some students are raised by single dads, grandparents, or stepparents, while some do not have a mom, and some have two. An effective K/1 lesson on family diversity will teach students that families come in all shapes and sizes. Another lesson may discourage students from saying “that's so gay,” which directly impacts the welcoming atmosphere of schools. SOGI 1 2 3 lesson plans are an optional resource for educators. They align with your provincial curriculum and are meant to be customized by educators as they desire.

  https://bit.ly/2OmVJEy
  https://www.sogieducation.org/parents

  Ако не разбираш английски мога да ти го преведа.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 98. 98 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Целта на патриотизма е да промива мозъците на хората.
  Така че патриотизма е вреден особенно в малки държави като Унгария и Бългрия

 99. 99 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#97] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Първият линк е относно правната уредба на социалния пол. Тук не виждам нищо скандално, щом веднъж са приели тази концепция в законодателството.

  Вторият е по интересен. Идеята явно е да се създаде атмосфера на толерантност, в което няма нищо лошо. Евентуалният проблем според мен е, че когато прекалено много се говори за това сред учениците, може би се рискува да се създаде нагласа на любопитство и подражание спрямо "различните".

  Може би е малко прекалено. Но във всички случаи това в Канада не е оправдание за ставащото в Унгария, което е много по опасно и вредно - задължителното идеологизиране на децата. Забележи разликата - в Канада никой не ти втълпява че си гей, джендър или каквото там, но в Унгария ще ти наливат религия и родолюбие НАСИЛА.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 100. 100 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#97] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":Първият линк е относно правната уредба на социалния пол. Тук не виждам нищо скандално, щом веднъж са приели тази концепция в законодателството.Вторият е по интересен. Идеята явно е да се създаде атмосфера на толерантност, в което няма нищо лошо. Евентуалният проблем според мен е, че когато прекалено много се говори за това сред учениците, може би се рискува да се създаде нагласа на любопитство и подражание спрямо "различните". Може би е малко прекалено. Но във всички случаи това в Канада не е оправдание за ставащото в Унгария, което е много по опасно и вредно - задължителното идеологизиране на децата. Забележи разликата - в Канада никой не ти втълпява че си гей, джендър или каквото там, но в Унгария ще ти наливат религия и родолюбие НАСИЛА.
  —цитат от коментар 99 на Боян Таксиров


  Абе те това ти казват че ще правят ама какво всъщност ще правят знаем всички...
  Хайде сега вие защитниците на Истанбулската конфекция да ни се извините, щото ние като приказваме не агитираме, нямаме финансов интерес. Психическото здраве на децата и светогледа им е на първо място за нас.

  Прави сме като твърдим че в конфекцията се прокарват идеологии които противоречат не само на конституцията но и на морала на болшинството Българи.
  Както ние не налагаме на никого как да възпитава децата си, така и не искаме децата ни да бъдат мозъчно-промивани с идеологии на малцинственни групи. По същество това е полит обучение, полит коректност. Не искаме децата ни да се насиловат както навремето го правеха комсомолските и партийните секретари. Не виждам разлика между двете

  В предния пост всъщност черно на бяло са изложени постулатите на джендъризма вече като политика на държавно ниво. Такова животно съществува както виждате има и джендър айдънтити и джендър икспрешън

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK