Руски свещеници се оплакаха, че вече не им издават гръцки визи

Президентът Путин при посещението в Атон през 2016 г. Вдясно на снимката е гръцкият външен министър Никос Коцияс, който предприе необичайните санкции срещу руски дипломати през 2018 г. В ответ Москва изгони преди дни търговския представител и служител от пресофиса на гръцкото посолство и забрани да влиза в страната началникът на политическия кабинет на министъра Йоргос Сакелариу

© Associated Press

Президентът Путин при посещението в Атон през 2016 г. Вдясно на снимката е гръцкият външен министър Никос Коцияс, който предприе необичайните санкции срещу руски дипломати през 2018 г. В ответ Москва изгони преди дни търговския представител и служител от пресофиса на гръцкото посолство и забрани да влиза в страната началникът на политическия кабинет на министъра Йоргос СакелариуСвещеници от Руската православна църква се оплакаха, че Гърция е започнала да им отказва визи или издава само такива за кратък престой в страната.


Протойерей Василий Биксей от московския храм "Преподобният Сергий Радонежки" разказва за РБК, че гръцката страна отказала, без да му даде обяснение. Колегата му протойерей Василий Плиска от Краснодар също споделя, че консулската служба предложила виза само за 45-дневен престой.


Това се случва в момент, когато дипломатическите отношения между Русия и Гърция са в критична фаза, свързана с изгонването на четирима руски дипломати от Атина заради намеса във вътрешните работи и заплаха за националната сигурност. Проблемът с визите е необичаен и поради тесните връзки на руската и гръцката православни църкви и почти непрекъснатият поток от руски духовници и политически лица към полуостров Атон. Президентът Владимир Путин бе там на няколкодневно посещение през 2016 г. и бе посрещнат с най-високи почести от монасите. Тук е идвал и Сергей Наришкин, който сега ръководи Службата за външно разузнаване на Русия.
Гръцки издания твърдят, че част от руската намеса е осъществявана през православни фондации и културни центрове в страната.


"Искахме да почиваме със семейството ми това лято недалеч от Атон. Преди 3 седмици подадохме чрез туроператор молба за шенгенски визи. На всички от фамилията, включително на малкото дете, дадоха визи, а на мен отказаха, "защото няма основания за пребиваването на територията на Гърция", разказва Василий Биксей. "Повторно подадох молба през визов център и ми беше отказано със същата формулировка. Все едно, че съм някакъв терорист!"


Свещеникът изтъква, че през последните 8 години е посещавал Атон без никакъв проблем и смята, че сега му отказват именно защото е духовно лице.


Сходна история разказва и църковният публицист протойерей Владимир Вигилянский, на когото е отказана виза за многократно влизане. Пред РБК той описва как подали молба през май, на съпругата му издали тригодишна виза, а на него - само за 30 дни. "В консулството откровено ми заявиха: "Напразно сте посочили, че сте свещеник. Да бяхте казали, че сте пенсионер, и щяхте да получите тригодишна виза." За пръв път се сблъсквам с нещо подобно от 25 години насам."


Вигилянский публикува в профила си във "Фейсбук" открито писмо до гръцкия посланик в Москва Андреас Фриганас с въпрос не смята ли, че тази ситуация нарушава чл. 14 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.


Външното министерство на Русия първоначално заяви, че знае за такива случаи, но никой не се е обръщал към тях за съдействие. В четвъртък министерството връчи на гръцкото посолство нота с искане да разясни случващото се и да потвърди или опровергае съобщенията в медиите. От Руската православна църква не коментират ситуацията.

Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  А, защо им е на руските поп-полковници да ходят в Гърция?

 2. 2 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Само така. Браво на Гърция. Тия попове руски няма повече да си размятат фустите джендърски по гръцко. Да си стоят в депресиращата Русия

 3. 3 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  Мдаа, Гърция е държава! А повете да не се натъжават, да заповядат в България, Йотовица ще им коленичи, президентина ще им се подложи... по един апартамент по Лайноморието ще им дадем....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 4. 4 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 4134 Неутрално

  "... Искахме да почиваме със семейството ми това лято недалеч от Атон ...".

  Защо пък, да не почивате на Крим? И мост направиха...! :)

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  Ние такива проблеми нямаме. И очевидно никакви проблеми с Русия нямаме. Всичко е точно в Задунайската губерния.

  Цензурата не е страшна. Страшна е автоцензурата и манипулацията. (моя мисъл) | Най-лесно се управлява беден и прост народ. (управленски принцип у нас в годините на прехода, а може би и от по-рано)
 6. 6 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  Браво на гърците! Отдавна трябваше да вземат мерки за възпиране на руското нашествие в Атон. Голяма част от така наречените руски духовници и поклонници в Света гора са ченгета под прикритие.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Хахахаха! Руснаци и гърци се надхващат кой е по-гаден! Борбата е силно оспорвана с моменти на лек превес на едната или на другата страна!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1328 Весело

  умирам от смях като почнат разни северно азиатски окупатори да се позовават на Европейска конвенция за правата на човека :-)

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5403 Весело

  А така!Руските попове смятаха Гърция за "своя "територия...ама сега ОХИ!!!!Браво на гърците!

  До истината се достига с познание!
 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  Не случайно Путин и шефа на руското разузнаване бяха в Атон официално уж за поклонение като богомолци , а всъщност да направят инспекция на многобройните руски ченгета под монашеско прикритие.

 11. 11 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 792 Любопитно

  Браво на гърците! а в България кога?

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 12. 12 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 12828 Неутрално

  А поклонихте ли се, целунахте ли ръка :-)

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4145 Неутрално

  Правилно!

  Ако тия "свещеници" служат на Антихриста, няма визи за тях.

  Гърция не е България, дето руският лъжепатриарх (треторазреден чекист и контрабандист на цигари) може да думка с юмрук по масата на президента, а онзи да си глътне езика от страх.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  Руснаците наводниха Атон и го превърнаха в разузнавателен център на Русия в натовската държава Гърция. Гърците твърде дълго време ги търпяха. Време е да бъдат изгонени.

 15. 15 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 2504 Неутрално

  И от св. Петър няма да получат виза. Те си знаят защо.

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 16. 16 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Пагоните си личат под расото и вежливите човечета не можаха да обяват Атоннаш, позовавайки се на Европейската конвенция за правата на човека и на особеният статут на Атон.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 17. 17 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2100 Весело

  Тея па и те за визи ревнали!
  Уж са духовни лица,
  па се правят на ощипани моми!
  Бог е навсякъде и дори и от Русия ще чуе молитвите им, когато са от сърце!

 18. 18 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Симеон втори има право да седне на царскит престол в храмовете, но не съм виждал такава снимка. Но парвенюто от снимката се настани на импрераторският престол без никакви скруполи, само дето не си викна една водка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  "Вигилянский публикува в профила си във "Фейсбук" открито писмо до гръцкия посланик в Москва Андреас Фриганас с въпрос не смята ли, че тази ситуация нарушава чл. 14 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи."


  Ха ха! Руска наглост да говорят за права на човека. Но стават смешни и жалки с такива приказки. Гърците могат да отказват входни визи на който си искат без да са длъжни да дават обяснения.

 20. 20 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2431 Весело

  Вместо да се оплакват, да си сменят шефа. Напълно нормално е гърците да не пускат в страната хора, чийто началник е виден агент на КГБ.

 21. 21 Профил на IKOOTTVA
  IKOOTTVA
  Рейтинг: 15 Весело

  В Европейската конвенция за защита правата на човека
  става дума за хора, ама как крепостните да го разберат...

 22. 22 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  "В консулството откровено ми заявиха: "Напразно сте посочили, че сте свещеник. Да бяхте казали, че сте пенсионер, и щяхте да получите тригодишна виза." За пръв път се сблъсквам с нещо подобно от 25 години насам."

  Гърците са разбрали , че над 90% от руските свещеници , редовно посещаващи Атон са ченгета.

 23. 23 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1939 Весело

  По едно българско паспортче от льотчика и коленичещата крава(за което няма да имате проблем изглежда),и хопппп няма визи няма откази!Чиста работа,ма трябва и малко акъл!

 24. 24 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тея от какво се оплакват? Ми да отиде някой в Руското посолство и да поиска 3-годишна виза, многократна и да види как ще му се изсмеят в лицето, бахти наглеците.

 25. 25 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Весело

  Айде, у лево.
  Да се оплачат на московския поп.

 26. 26 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Весело

  Браво на гърците! Отдавна трябваше да вземат мерки за възпиране на руското нашествие в Атон. Голяма част от така наречените руски духовници и поклонници в Света гора са ченгета под прикритие.
  —цитат от коментар 6 на tacheaux


  Не само. Всеки един руснак в чужбина по някаква държавна линия - дали ще е поп, търговско аташе, представител на аерофлот, студент на държавна стипендия или пък чистачка в посоль е ченге под (немарливо) прикритие.

 27. 27 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Весело

  И от св. Петър няма да получат виза. Те си знаят защо.
  —цитат от коментар 15 на aleks ivan


  Те имат червена карта за подземните етажи, където живее свети Ленин

 28. 28 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2695 Весело

  ".....не смята ли, че тази ситуация нарушава чл. 14 от Европейската конвенция за защита правата на човека....."

  Нарушава, но не на тази конвенция. А чл. 14 на другата - Истанбулската конвенция. За джендърите. В случая - кагебистите в расо. Ама Русия не я подписала. Така, че - у лево!

 29. 29 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "Все едно, че съм някакъв терорист!"
  Не "все едно" ами направо си си терорист- "православен", неосъветски, КГБ-ски терорист

  Порусначен народ- слаба държава
 30. 30 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 5584 Неутрално

  Попове под прикритие ! Бяха предупредени !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 31. 31 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Любопитно

  "на мен отказаха, "защото няма основания за пребиваването на територията на Гърция", разказва Василий Биксей. "Повторно подадох молба през визов център и ми беше отказано със същата формулировка. Все едно, че съм някакъв терорист!"

  Ами, галубчики, свиквайте да ви третират като терористи из Белия свят.

  Когато родината ти спонсорира тероризъм из целия свят и не се свени да използва химическо оръжие на територията на държава от ЕС и НАТО, анексира територия на чужди държави, сваля пътнически самолети, както какви да ви третират? Като сестри-самарянки?

 32. 32 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  ".....не смята ли, че тази ситуация нарушава чл. 14 от Европейската конвенция за защита правата на човека....."

  Безкрайна е руската наглост! Чл. 14 на Европейската конвенция за защита правата на човека

  ЧЛЕН 14
  Забрана на дискриминацията
  Упражняването на правата и свободите, изложени в
  тази Конвенция, следва да бъде осигурено без всякаква
  дискриминация, основана на пол, раса, цвят на кожата,
  език, религия, политически и други убеждения, национален
  или социален произход, принадлежност към национално
  малцинство, имущество, рождение или друг някакъв признак.

  И къде в Конвенцията пише, че получаването на виза е някакво право по тази Конвенция?

 33. 33 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 803 Весело

  ихтамнет!

  седеньето го зголемува задникот
 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 803 Весело

  Гърция съвсем правилно не дава визи на руЦките еретици, след тях трябва да се кади, да се изгонят злите сили.

  седеньето го зголемува задникот
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Гърците навреме започнаха да се усещат " православните фондации и центрове" за какво се използват в страната им. Освен това гърците не се извиняват за това, че някой хвърля камъни в тяхната градина, нито ходят на червеното килимче в Москва да се умилкват жалко както нашия президент и премиер !

 36. 36 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 803 Весело

  Северноазиатските еретици защо се позовават на Европейски конвенции?

  седеньето го зголемува задникот
 37. 37 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Време е и тук да подхванат руските "културни" центрове. Борисооов, чуваш ли, бодигарде Татьов?

 38. 38 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Попове под прикритие ! Бяха предупредени !
  —цитат от коментар 30 на 'ΕΡΕΒΟΣ

  По точно "Офицери под прикритие" като попове, но се кръстят на петолъчка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 39. 39 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#38] от "korc":

  и понякога запасват пищова над расото, да им е по-близо за убеждаване на миряните

  седеньето го зголемува задникот
 40. 40 Профил на Nimart
  Nimart
  Рейтинг: 3859 Весело

  Не ги пускат с пищовите и картите на ФСС-КГБ!

 41. 41 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Чебурашките постоянно ломотят против уж "либерастки" и "джендърски" приумици като ЕКПЧ, но не пропускат да търсят защита, позовавайки се на тях. Многовековна, наследствена, алкохолностимулирана шизофрения.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 42. 42 Профил на Aetius
  Aetius
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2": Лек превес няма.Гърците просто вече нямат верен ход.Дори и те могат да се оплетат жестоко.

 43. 43 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 5584 Неутрално

  До коментар [#38] от "korc":

  Μмда.........!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  Преди да тръгнат да се оплакват тук и там руснаците трябва да разберат, че никой няма да търпи менторските им маниери и опитите да обясняват на света колко е грешен, и как Русия във всичко е права.
  Преди да пожелаеш да посетиш дадена страна, първо трябва да се научиш да я уважаваш, да уважаваш хората които я населяват.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Руски свещеници се оплакаха...
  -------
  На кого, на арменския поп? По-добре да се оплачат на нашия льотчик, че да има нова цел на външната си политика.

 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12191 Неутрално

  Намесата въ вътрешните работи на една държава от страна на Русия води до такива необичайни решения за ограничение на щетите :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  Време е и тук да подхванат руските "културни" центрове. Борисооов, чуваш ли, бодигарде Татьов?
  —цитат от коментар 37 на schleimer


  Въпросът с тези неизброими центрове на руската култура в България е много сериозен! Тази едностранчивост на българския културен небосклон застрашава дори българската културна идентичност и българщината като цяло.
  Нима само Русия съществува извън България?
  По света съществуват толкова много други страни и народи, от които българите биха могли да извлекат много, много повече информация, култура и изкуство!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Когато има държава, е така.

  Когато няма - идват руски чекисти - контрабандисти, облечени като духовници и думкат по масата на Президента. А той стои с наведена глава, примигва и клати уши... Вицето пък пльосва всичките си двеста кила в краката на чекиста и не се изправя, докато не й нареди..

  Мдаааа.... Много случихме!!!

 49. 49 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1494 Разстроено

  Е, хубава работа, Вовата такива усилия хвърли Сириза да управлява Гърция, така ли му се отплащат неблагодарниците?!?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 50. 50 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Освен това и феновете на ПАОК набили некви руски журналисти.
  https://themoscowtimes.com/news/greek-football-fans-attack-russian-journalists-covering-spartak-game-62481

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 51. 51 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Любопитно

  До коментар [#7] от "lz2": Лек превес няма.Гърците просто вече нямат верен ход.Дори и те могат да се оплетат жестоко.
  —цитат от коментар 42 на Aetius


  И какво ще стане? Путин пак ли ще дрънка атомните бомби?

 52. 52 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 3573 Любопитно

  [quote#38:"korc"][/quote]

  Ако можеш да я намериш, прочети книгата Москва 2084.

  Там КГБ и църквата са едно, Христос е първият комунист, а поповете не се кръстят, ами се презвездяват.

 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  Време е и тук да подхванат руските "културни" центрове. Борисооов, чуваш ли, бодигарде Татьов?
  —цитат от коментар 37 на schleimer  И да чува и да не чува, от него не зависи нищо . Той е САМО слуга на руско-българската мафия и прави онова, което му наредят !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  Преди да тръгнат да се оплакват тук и там руснаците трябва да разберат, че никой няма да търпи менторските им маниери и опитите да обясняват на света колко е грешен, и как Русия във всичко е права. Преди да пожелаеш да посетиш дадена страна, първо трябва да се научиш да я уважаваш, да уважаваш хората които я населяват.
  —цитат от коментар 44 на Храбър  Това последното НЕ СЕ ОТНАСЯ за България . Тази сган идва тук с господарски манталитет и очаква от нас единствено и само преклонение . И са прави - по отношение на Кремъл, властите са ДУПЕДАВЦИ . Някой иска ли примери ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Рейтинг: 1493 Весело

  Браво на гърците! а в България кога?
  —цитат от коментар 11 на danvan


  Никога :)

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 56. 56 Профил на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Рейтинг: 1493 Весело

  ".....не смята ли, че тази ситуация нарушава чл. 14 от Европейската конвенция за защита правата на човека....."Безкрайна е руската наглост! Чл. 14 на Европейската конвенция за защита правата на човекаЧЛЕН 14Забрана на дискриминациятаУпражняването на правата и свободите, изложени втази Конвенция, следва да бъде осигурено без всякаквадискриминация, основана на пол, раса, цвят на кожата,език, религия, политически и други убеждения, националенили социален произход, принадлежност към националномалцинство, имущество, рождение или друг някакъв признак.И къде в Конвенцията пише, че получаването на виза е някакво право по тази Конвенция?
  —цитат от коментар 32 на Един препатил


  ""В консулството откровено ми заявиха: "Напразно сте посочили, че сте свещеник. Да бяхте казали, че сте пенсионер, и щяхте да получите тригодишна виза."

  Извинявай ама това е точно дискриминация по тази точка. Да бяха измислили друго оправдание

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9043 Неутрално

  Добре правят гърците, че се грижат да опазят държавата си. Ние обаче направо на тепсия поднасяме на Путин България. И за какво, за едно потупване по рамото.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  Това последното НЕ СЕ ОТНАСЯ за България . Тази сган идва тук с господарски манталитет и очаква от нас единствено и само преклонение . И са прави - по отношение на Кремъл, властите са ДУПЕДАВЦИ . Някой иска ли примери ?
  —цитат от коментар 54 на niksan1


  Щом са прави да излязат на улицата без пазванти.
  Ей така, та да им се порадва народа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 731 Весело

  На кого, на арменския поп ли :D

 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Визи на сатрапи не е длъжен никой да издава.

 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  Правилно не им издават визи ушанките се опитват да превземат Атон отвътре!!!
  Тези хора са толкова нагли,че просто няма адекватна дума за да се опише колко са нагли...

 62. 62 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Ами крайно време е. Те си мислеха, че Гърция като православна им е подопечна, но нещо са сбъркали сметките.
  А снимката на Пут.ин в Атон я бях забравил - на времето ме беше ядосал с наглостта си. Тронът, пред който се е типосал не е царски, а владишки. На него може да седне само Патриарх, митрополит или епископ. Т.е. джуджето се изживява не само като цар, но и като първосвещеник, което е богохулство.

  E PLVRIBVS VNVM
 63. 63 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5224 Весело

  До коментар [#1] от "bez_ime2":

  Гундяев да отиде до Атина (с частен самолет) и да нахока Ципрас! 🤣 Както нахока нашия пРезидент!

 64. 64 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Айде ся, тарилат мъж не писка и не се хвали.
  Заронили крокодилски сълзи. 65. 65 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 880 Неутрално
 66. 66 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3233 Любопитно

  Ха сега да видим: къде е новата Византия?! :-)

 67. 67 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3233 Гневно

  Ние обаче направо на тепсия поднасяме на Путин България. И за какво, за едно потупване по рамото.
  —цитат от коментар 57 на Роси


  Дори срещу газа от Турски поток бе може да си продаваме България!

 68. 68 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Дори срещу газа от Турски поток бе може да си продаваме България!
  —цитат от коментар 67 на plamen_b


  *не може да си продаваме България!

 69. 69 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Нашите ще ги поканят в комплекс Камчия.

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  А у нас Гундяев хлопа по масата на президента, вицепрезидентът му коленичи, а пък премиерът иска газова прошка от Путин.

 71. 71 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Руските духовници да не се правят на ударени защо не ги пускат. След като гърците установиха, че руснаците се опитват да подкупват влиятелни гръцки духовници с цел да съдействат за протести против споразумението между Гърция и Македония и изгониха руски дипломати,как да им имат доверие. Още повече че под ръководството на Гундяев руската църква се превърна в сляпо оръдие на режима на Путин,както във вътрешнополитически, така и във външнополитически план.

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  До коментар [#61] от "selqnin":

  По повод превземането на Атон, има един малко известен факт от историята. В началото на 20 век, в руските манастири в Атон възниква едно духовно течение, което обявява ,че самото изписано име на Бога има свръхестествен и божествен характер. Руската църква обявява течението за ерес и поисква от монасите да се отрекат от него, а след като отказват, изпращат боен кораб до Атон, чиито матроси превземат руските манастири и под заплахата от разстрел заставят монасите да се отрекат писмено от възгледите си. След това ги натоварват като добитък на кораба където биват пребити и оставени на хляб и вода, а после в Русия са изпратени в затвора при тежки условия, без право на изповед и причастие. Това варварско отношение потриса част от руското общество, което се застъпва за монасите. Дори царския фаворит Распутин се опитва да ходатайства за тях, но без особен резултат. Случката е нагледна илюстрация затова какво е било и какво е отношението на руската власт към християнството и църквата.

 73. 73 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Всички руснаци, независимо дали са архиереи, мафиоти или крупни бизнесмени са длъжни и изпълняват политическите поръчки на Москва. Това са услуги на които не се казва не в Русия. Там може да се опрости всеки престъпник но не и политическия враг.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 74. 74 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 75. 75 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 76. 76 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 77. 77 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 78. 78 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 79. 79 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 80. 80 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 81. 81 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 82. 82 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

 83. 83 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Е нищо де. Ще дойдат у нас носейки лоши копия на светени икони и българския клир ще им спретне съответния кръстен ход с участието на изкуфелите бабички, неграмотните граждани, които се подчиняват на модата, както и на над половин милионната руска пета колона.

  Също така ще рекламираме по БНТ самодейни балерини и балетисти - солисти в постановки на държавни опери и балет и после ще слушаме съчувстващо как културата е недофинансирана, явно и за хонорари на горепосоченото.

  Интересно ми е кога и защо ДАНС, НАП и пр. ще се заинтересуват и дадат оценка на целевото "културно" финансиране на клончетата и листенцата на руската пропаганда - официална като РКИЦ, МКДЦ, Руското подворие /църква/, СОК "Камчия" и т.н., неофициална като разните федерации и съюзи на съотечествениците, вкл. обявяващите се за монархически, както и на добре проспериращи от руско финансиране и ръководени от руски граждани търговски дружества, например "Жокер Медия".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK