Разследванията и репортажите вече са прекалено скъпи за медиите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  Медиите предпочитат сигурната щатна хранилка, работейки като рекламна агенция на някой олигарх. Изискванията за журналистика ги няма, а си работиш от вкъщи и ако напишеш две-три статийки за рейтинг и една възхваляваща олигарха и неговите възгледи - заработил си платата за месеца.

 2. 2 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2841 Неутрално

  естествено , белите каски/обсерватория за по малка сума ще ти спретнат разследване , репортаж , че и анализ.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 3. 3 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 289 Неутрално

  естествено , белите каски/обсерватория за по малка сума ще ти спретнат разследване , репортаж , че и анализ.
  —цитат от коментар 2 на дерибеев


  „Господари на ефира“ са същите.

 4. 4 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Написано по друг повод, но съвсем релевантно тук:

  "Ако разгърне човек обявите за работа по сайтовете, ще види, че все по-рядко се търсят репортери, редактори, журналисти. Но има множество обяви за „нови” позиции. Ето две основни:

  – Копирайтър – нещо като синоним на журналист, но не е. Автор на статии по поръчка. Пише по-големи или по-кратки текстове за нуждите на клиенти на рекламни, пиар и „копирайтинг агенции” (има и такива вече). Тоест – обслужват фирми. Съдържанието не е само за продукти и услуги, които се продават на пазара. Практически за всичко. Клиенти всякакви, и партии, политици. Това на практика са пиар и рекламни текстове.

  – Модератор и автор на текстове в социални мрежи и чатове. Човек, който трябва да пълни със съдържание фейсбук-страници, да модерира коментари на читатели в сайтове. Да пише коментари, скрит под ник-ове и да развива определени тези, до води кампании в спорове. Пиар и рекламни агенции предлага тази услуга, имат си твърда тарифа – създават екипи от такива „професионалисти”, да пълнят с определени коментари социални мрежи и форуми. Оттук до платен трол границата е тънка. Но позиция трол още не се е появила в обявите за работа, макар че много хора я практикуват."

  http://bit.ly/2N5IWtf

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Любопитно

  "Разследванията и репортажите вече са прекалено скъпи за медиите"

  - Таса ли? Колко да е скъпо да изровиш, че
  „Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас.“ - http://epicenter.bg/article/Balgarskata-i-ruskata-prokuratura-shte-si-satrudnichat-v-borbata-s-terorizma/136493/3/0

  А колко е скъпо да създадеш и поддържаш пропагандната опорка за Цацаров и Чайка?
  Агитпроп.

 6. 6 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  Не мога да разбера #КОЙ имаш предвид?

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8652 Неутрално

  И така изчезва независимата професионална журналистика, независимите мнения (всички се обединяват в един консорциум) .
  След което, манипулирането на мненията става бързо, лесно и евтино...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  Е.... Той Ботев го е описал, преди повече от 100 години. Нищо ново или невиждано. Става въпрос за "Длъжностите на писателите и на журналистите". :)

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Защо си мисля, че не е необходимо даден журналист, да ходи до Ирак, Афганистан или някъде из Африка, за да прави качествени разследвания и репортажи? На местна почва, свършиха ли проблемите, които заслужават общественият интерес...?

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  В материала става дума за чуждестранни, при това големи и известни медии и сравненията с България са неуместни. То у нас, а според мен и в много други страни, липсва търсенето на сериозна журналистика. Благодарение на интернет всички станахме големи специалисти по всичко и нямаме време да четем професионално написаните материали.
  Пък тук, под вещото ръководство на такива видни фигури, като Блъсков, Тошо Тошев ( нещо се позагуби напоследък) Недялко Йорданов и подобни, приютени в империята на Прасчо, никога не е стоял въпроса за произвеждане на качествена журналистика и така се спестяват и разходите, за които става дума.

 11. 11 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Не бях поглеждал хартиен вестник от годините, когато бяха пълни с реклами - Труд примерно.
  Оня ден попаднах пак на Труд - Никаква реклама?!?! Освен една страница на основния им рекламодател, де излиза и на сайта!
  Това е наàлото на края им!
  Какви разследвания, какви репортажи? Те умират...

 12. 12 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  Някои да, някои не. Определено има проблем в медийте и той е, че хората спряха да плащат, за да четат новини. Помня 90те като вчера имаше стотици вестници и то в малка България, всички безумно евтини. Сега масата се завъртя и от клиенти читателите станаха стоката, но по тяхна си вина. Защото ги мързи да отделят няколко лева на месец, за да четат новини някъде. Съответно част от тях имат избор или да работят на ръба на оцеляването с намаляващо качество или да се продадат на който плаща най-много. Проблемът не е само в България, но тука е много сериозен, защото много трудно можеш да убедиш някой да отдели дори 40 стотинки да покрепи любимата си медия, която и да е тя. Същото се получава и с печатните издания, които 100% не се издържат от продажби, щото там ги купуват само разни баби, а който плаща. Схемата е много сбъркана и най-големият виновник сме ние читателите.

 13. 13 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#11] от "Jikevjikev Jikev":

  Това обясних в миналия си пост. Печатните издания вече и те не са обективни, защото техните приходи не се генерират от хора, които си купуват вестника. Съответно и рекламодателите няма да си хабят парите, за да слагат реклама във вестник, който никой не чете или четат шепа пенсионери. Проблемът е много голям.

 14. 14 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#6] от "astra_explorer":

  Мамка му и прасе и онзи, който отнасям месец БАН, ако напиша нещо негативно за него.

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#11] от "Jikevjikev Jikev":

  Да умират...! Кой им е виновен? Предателството и слугинажа имат предизвестен тъжен край. На мен не ми е жал за Блъсков, мадам Велева, Тошев и всякакви червени ченгета, манипулиращи и лъжещи. Къда са им разследванията, къде са им анализите, къде е малкото обективност, която да ги държи над водата? Ами, няма ги... Да потъват тогава!
  Пеевски и той ще е до време. Няма как да издържи до безкрайност да налива пари в медии, които да ни представят някаква паралелна действителност...!

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#4] от "baba_zozolana":

  Това отдавна го бях коментирал тук. Във времето, когато триста коментара бяха минимума под статиите, 280 бяха на платени политически тролове, поне двеста на гербаджийски такива.

 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#13] от "ramm_stein":

  Не е точно така... Рекламодателите са обикновено, много близко до властта и не смеят да приближат до истински медии. Кой е тоя голям рекламодател, който ще отиде да рекламира в медия, която опише в детайли историята, на къщата в Барселона, примерно?
  Коя банка ще отиде да рекламира в медия, която си позволи да разнищи банковото картелиране? Или как да рекламират веригите под статии, които ще опишат, какви скъпи и опасни боклуци ни продават, за храна...?
  Истинска и обективна медия, следва да разчита на читателите си. Ама тоя път е много труден и тежък...! Честните и принципни хора, отдавна изчезнаха...!

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#12] от "ramm_stein":

  Дадох +, но не съм съгласен - аз съм бил абониран с години за някои медии - те обаче се продадоха за още пари - "През куп, за грош" - сами си прерязаха гърлото, заслепени от алчност. С удоволствие ще плащам за журналисти, но не смятам да плащам на лобисти - те от другаде си получават заплатата.

 19. 19 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Ах! Мейнстриймът се дави в собствената си институционалност. В годините, когато хиляди блогъри, фейс и туит персонажи, фрийлансъри и влогъри създадоха име, милиони публика и доходи, в същото това време дебелосерите редакционни рипортъри реват, че нема паре за чартъри, бронирани коли и гардове. Аре по-сериозно, моля. От целото оплакване липсва главното - продуктът, който преобладаващо създават не си струва разходите. Последният производител на газени лампи е предлагал най-съвършените газени лампи, но...

 20. 20 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  Баш говорим за едно и също. Ако медията имаше директен приход от читателите - какво им пука за рекламодателите?

 21. 21 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#18] от "Deaddark":

  Щом не си готов да плащаш - бъди готов медийният пазар да се превърне в един уголемент вариант на фейсбук.

 22. 22 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Провайдърът да плаща за съдържание е най-безумната идея. Това означава веднъж платен, авторът на продукта да бъде лишен от приходите от реклама, което би убило конкуренцията. Много традиционни медии направиха сайтовете си платени. Пълно фиаско. И много тубъри, туитъри и фейсисти правят добри пари от популярност. Е, те там ги сърби "качествените".

 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  ".... А колко е скъпо да създадеш и поддържаш пропагандната опорка за Цацаров и Чайка?Агитпроп.
  —цитат от коментар 5 на plebs


  Такива като теб няма начин да не го избият на политика.
  И къде видя "пропагандна опорка" тук?
  Нима Цацаров и Чайка не са се срещали?
  Нима Цацаров не работи избирателно, по поръчки и на Чайка?
  Иначе за какво да се срещат?
  Обмяна на опит?
  Хе-хе!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lemmy":

  Разсъжденията ти с успех могат да се приложат за нашите....журналисти, но има журналисти, които заслужават много повече от твоето.....снизхождение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Защо си мисля, че не е необходимо даден журналист, да ходи до Ирак, Афганистан или някъде из Африка, за да прави качествени разследвания и репортажи? На местна почва, свършиха ли проблемите, които заслужават общественият интерес...?
  —цитат от коментар 9 на tww09306483


  На "местна почва" си остава "местна" журналистика, локална, регионална. А нали трябва да прави някой репортажите за световната журналистика? Това е качествено друг вид работа за световните медии. И добре че ги има, защото иначе ще затънем в "местните" проблеми.
  Миналия месец пребивавах зад океана, и четейки какъв шум в БГ-медиите предизвикаха животните на баба Дора, ми изглеждаше сюрреалистично всичко това на фона на световните проблеми. Нашите медии са дребнави, в голям процент слугински и незначителни. За качествена журналистика въобще не може да се говори в държава, в която корпулентни бабаити са яхнали цялата медийна среда.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 26. 26 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 346 Неутрално

  ""Журналистиката се бори за оцеляване. На път е да умре" и "медиите орязват разходите си начело с разследващите материали, защото те струват скъпо",

  Най-сериозна причина за загуба на интерес към големите медии е фактът че изопачават истината, или прикриват очевидни факти.
  Така, постепенно читателите/зрителите/слушателите постепенно спират да им вярват.
  Та така.

  Panta rhei....
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Миналия месец пребивавах зад океана, и четейки какъв шум в БГ-медиите предизвикаха животните на баба Дора, ми изглеждаше сюрреалистично всичко това на фона на световните проблеми. Нашите медии са дребнави, в голям процент слугински и незначителни. За качествена журналистика въобще не може да се говори в държава, в която корпулентни бабаити са яхнали цялата медийна среда.
  —цитат от коментар 25 на Jessika


  Това, за което говориш се нарича поръчкова журналистика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Журналистиката и медиите като цяло са средство за разпространяване на новини, в днешно време всеки човек с телефон може да качи клипче в интернет което моментално да достигне до милиони хора. Така че нормално няма нужда да се праща някой на командировка да заснеме нещо при положение че има хора на място които биха го направили. Както целия свят така и журналистиката се променя. Даже ако погледнете големите медии навсякъде все повече навлизат новините от интернет, мненията в туитър и фейсбук сас основна част от някой репортажи.

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Естествено. Изключенията само потвърждават правилото. Т.нар. разследвания масово се правят с предпоставена теза. И за да не те пращам в NYT, колко пъти тук си чел зачатъци на разследване, което безсрамно декларира как другата страна "не беше открита за коментар". Навсякъде е същото, само мащабите са различни.

 30. 30 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#21] от "ramm_stein":

  Свърши комунизма - нищо не ме задължава да плащам за неща, които не ми харесват. Ти сериозно ли искаш да давам пари на мутролобистите? Две години ги търпях някои и просто не си поднових абонамента - те (журналистите) избраха да слугуват и да са като кучета, верни на олигарсите - затова каквото му сипе мутрата в паничката - толкова .

 31. 31 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 705 Любопитно

  "Журналистиката се бори за оцеляване. На път е да умре."

  Спете спокойно, деца! Това просто се нарича естествен подбор. А естественият подбор
  от поне 3.5 милиарда години води до прогрес по една много проста причина - мутациите са случайни, но подборът - не. Оцеляват само по-добре приспособените.

  А сега да си дойдем на думата. Журналистиката ли се бори за оцеляване или мутиралите медии??? ...

  73! Go Go
 32. 32 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Какво очаквате в свят, в който всичко е покупко-продажба и в който всички търсят най-изгодното?!

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#25] от "Jessika":

  Хм-м-м-м-м...! Ние, на местно ниво не можем да се оправим, да имаме нещо свястно, като журналистика и преса, тръгнахме световните проблеми да решаваме и да обсъждаме, има ли живот на Марс! Тоест, имаме хиляди статии за боевете в Сирия, за гладуващите деца в Африка или за рохинджите в Мианмар, обаче почти никой не пише за калпавият асфалт на Трейс и продънените магистрали на Бойко... Тоест, журналистическият занаят и поддържането на повечето издания е да ни занимава с проблеми на другият край на света, но за важни неща от съседната улица, дето ни тровят живота, нищо...!
  Баси, на времето все четяхме за американският империализъм, за апартейда в ЮАР, осъждахме плановете за война на Запада... Ама, никъде не пишеше, къде ще пуснат капачки за буркани или маслини...! :)

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1416 Весело

  Начи ... рИвем за е'ни пари, та да правим журналистика.
  Която журналистика я убиха точно журналята, защото започнаха масово, вкупом да се продават на агитпропа.
  И мат'рялът утече у нета, мислейки си, че ще избяха от помиите на агитпропа, с който го заливаха журналята.
  Сега джурналята искат парите И от интернета, не се отказвайки и от агитпропа.

  А оплюха Надето, дето ги била обидила с онова за "нахранването".
  Ма то си е обидно, де! Така да им подцени цената!

 35. 35 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Медии като изобразената на картинката загиват, защото изпуснаха един дух от една бутилка. По всичко личи, че няма да успеят да го набутат обратно в бутилката.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 36. 36 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 773 Весело

  "Преди 30 години не бе изключение репортажи да бъдат публикувани в списания за еквивалента на 15 000 евро. Днес дори три-четири хиляди евро са изключение"
  --------------------------

  Както винаги българския превод е подвеждащ. От написаното става ясно че списанията са еквивалентни на 15 000 евро, а не разследването което всъщност се има предвид.

  Нека да позная: Google Translate?

 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Друго си е да седиш в офиса и да громиш популистите и крайната десница. :)

 38. 38 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Много пропускат факта, че медиите са подкупни, защото финансовите им приходи не зависят директно от потребителите им. Докато рекламите са основно перо в приходите, няма как да очакваш обективна и качествена журналистика, защото тя е зависима от корпоративната политика. Аз ако съм например фирма, която замърсява, няма да инвестирам в медия, която пише за тези проблеми с теза, която е обратна на моите интереси. Или ако инвестирам в нея, ще е за да променя това.

  Много ми хареса един коментар тук, който говори за копирайтинг. Ми това е то съвременната журналистика - копирайтинг, къде по-замаскиран и изтънчен, къде брутален. В България проблемът е особено голям, защото тук като цяло нямаме за ценност да си плащаме за медийни продукти от всякакъв вид и сме оставили всичко на "пазара" да реши. Но той и пазарът го няма, защото се узурпиран от двама души - Пеевски и Гергов. Каквото кажат те, това ще гледа народонаселението. Ако някой кривне от правата вяра, спират рекламите и после го купуват като БиТ например.

  Но хубавото е както друг каза по-горе, хубавото на естествения подбор е, че води до еволюция. Бъдещето, а и вече реално настоящето е в съдържанието он диманд и всеки да плаща това, което наистина гледа и потребява, без реклами и без всякакъв друг шит. Никой няма нужда да има 15020200 канала, които така или иначе не гледа. Къде, къде по-добре ще да бъде със същите пари, които на месец се плащат за кабелна например, да подкрепиш директно продукциите, които наистина гледаш. И тогава ще започне да се чисти блатото, защото не корпорациите, а ти си в контрол на дистанционното. Сега си в контрол на дистанционното колкото да смениш това, което Гергов и Пеевски са решили да дават по Канал 1 с това, което са решили да дават по бТВ , Нова и другите. Радостната новина е, че това също е обречено като модел и все повече хора изоставят традиционната телевизия именно поради тази причина. За съжаление, все още критична маса от населението се облъчва и това си има и своето отражение в политическата реалност не само у нас, а и в целия свят.

 39. 39 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 655 Весело

  Журналистиката е възникнала навремето с цел да ИНФОРМИРА, вестника е бил пълен с факти, цитати и описания (които, разбира се, са имали и тенденциозен характер, но поприкрит) и само една колонка е отразявала директно мнението/коментарите на редакцията.
  Напоследък стана обратното - 90% пропаганда и агитация, внушения, "лични мнения", инсинуации, едностранчиво отразяване и пр. Човек още от заглавието може да познае кой е поръчал статията срещу кого е поръчката.
  Че и пари искат за този буламач.
  Е да, ама не........

  Culus capitem delit
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7430 Неутрално

  Като са скъпи, да правят като в България, да си ги измислят.

 41. 41 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#16] от "Deaddark":
  Като най-обикновен гербер, нетрол, силно се противопоставям на манипулативното твърдение, че от 280 трола 200 са били гербаджийски! Този форум е и е бил винаги антигерб и тотално критичен към Баце. Тролове определено имаше, но те както сами си се осветлиха бяха кутевчета. Може да не сме с еднакви възгледи, но е честно да сме коректни, именно защото сме анонимни тук и нищо друго нямаме освен думите си.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 42. 42 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#11] от "Jikevjikev Jikev":

  Амин!

 43. 43 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#41] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Чичи - аз имам спомени, как водим дебат под тема - и гербертрол ми отговаря от различни акаунти, но един човек със сигурност - писа ми нещо от рода - "нали вече ти казах в предния коментар" - а предния коментар на друг акаунт. И се е случвали три-четири акаунта да гърми, защото обясненията му ред кайма, ред л@йн@ - като във вица за принцесите - и не го бърка БАН него. Много искат да се репчат, че видите ли понеже били отдавна в Дневник, значи са сериозната работа - смях, смях и пак смях. Аз също съм бивш гербер, ала на черното бяло не мога да кажа - гербавите тролове са ме правили на нищо, само защото съм критикувал и/или посочвал грешки на ГЕРБ - тяхната дейност у форума се изразява с лозунга "Кой не скача е червен" - т.е. ако не харесваш ГЕРБ, значи си комунист. ГЕРБ можеше да бъде новото СДС, а Борисов новия Филип Димитров - вместо това ГЕРБ стана новото БКП, а Борисов новия Живков.

  И медиите заприличаха на Дума и Работническо дело.

 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Като са скъпи, да правят като в България, да си ги измислят.
  —цитат от коментар 40 на Роси


  Де го това въображение -- гугъл-транслейтват каквото им подадат.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK