Жените и заможните републиканци ще решат изборите в САЩ

Жените и заможните републиканци ще решат изборите в САЩ

© Associated PressЖените и състоятелните републиканци ще играят ключова роля срещу верните поддръжници на Доналд Тръмп на американските парламентарни избори през ноември. Демократите са с по-добри шансове според анкетьорите от института "Ипсос", които, въоръжени с нов инструмент, са изправени пред първия си тест след изненадващата победа на милиардера през 2016 г. Влизането на бизнесмена в Белия дом свари неподготвен целия сектор.


За да получи този път по-пълна картина, "Ипсос" съчетава три източника на информация: традиционни проучвания, експертен анализ от Университета на Вирджиния и милиони съобщения, публикувани в социалните мрежи. Всичко това влиза в нов инструмент, достъпен безплатно онлайн и представен във вторник във Вашингтон.


"Всичко това се роди от опита ни през 2016 г.", когато републиканецът Доналд Тръмп победи демократката Хилари Клинтън въпреки прогнозите, обяснява за АФП Клиф Йънг, който отговаря в САЩ за връзките с обществеността в института за проучване на общественото мнение. "Много организации сгрешиха", тъй като "пазарът като цяло зависеше от един единствен източник: проучванията".
"Малко надценихме" демократката в щатите, в които избирателите не бяха решили как ще гласуват, продължава той, като същевременно проучванията "са склонни да подценяват белите избиратели с ниско образование в селските райони", по-склонни да гласуват за Доналд Тръмп. "Най-добре е да се използват няколко източника", заключава Клиф Йънг.


В допълнение към около 10 000 интервюта с потенциални избиратели, правени всяка седмица за проучванията, новият инструмент на "Ипсос" пресява всекидневно до 5.5 милиона съобщения в социалните мрежи. Към това се прибавят прогнозите на специалистите по политическите науки от Университета на Вирджиния.


"Ипсос" следи на повече от 400 места гласуването, предвидено за 6 ноември, когато ще се избират всичките 435 депутати в камарата на представителите и една трета от 100-те членове на Сената (35 места) във Вашингтон, където републиканците имат мнозинство, както и губернатори в 36 щата.


Много силна година за демократите


Всичко сочи, че демократите могат да си върнат камарата, но ще им е по-трудно в Сената, където републиканците вероятно ще запазят мнозинството си според "Ипсос". "Трите метода предвиждат, че ще имаме много силна година за демократите, въпросът, който остава, е колко висока ще бъде вълната", продължава Клиф Йънг.


Какво да мислим тогава за американския президент, който предвижда републиканска "вълна"? "Това е чиста фантазия", отговаря Клиф Йънг. "По традиция на междинните избори партията, която не е в Белия дом, печели места в Конгреса", а това гласуване се смята за "референдум" по отношение на президента.


Три демографски групи вероятно ще определят изхода от гласуването.


"На първо място и преди всичко това са жените", които бяха отблъснати от скандалите около Доналд Тръмп. "Има голяма разлика в подкрепата на жените за Тръмп и за демократите", твърди Клиф Йънг.


Трябва също да се наблюдават "средната класа и горните слоеве на средната класа, които живеят в предградията. Това често са привърженици на републиканците", където избирателите подкрепят "намаляването на данъците, политиката в помощ на бизнеса и т.н. Но те бяха отблъснати от поведението на президента", продължава той.


Не трябва обаче да забравяме верните поддръжници на Доналд Тръмп, добавя Клиф Йънг и посочва високата популярност на милиардера сред републиканците - над 80 процента.


Малцинствата са по-малко мобилизирани на избори в средата на мандата. "Но кой знае как ще е тази година?", признава той, тъй като традиционните политически схеми бяха разклатени.


В социалните мрежи "Ипсос" анализира благодарение на сложни алгоритми онлайн разговорите, които "ни помагат да разберем по-добре кои са ключовите теми" за избирателите, уточнява Клиф Йънг. В допълнение на вездесъщата фигура на президента Тръмп доминират три въпроса: имиграцията за републиканците, здравната система за демократите и заетостта.


Попарени от руската намеса в американските президентски избори през 2016 г., анализаторите на "Ипсос" се опитват също да открият и премахнат "ботове" или автоматизирани електронни адреси, понякога ръководени от чужбина, обяснява Клиф Йънг.


"Това, което искаме наистина да разберем, е какво си казват реалните хора". /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Ако жените са 50%, колко са заможните републиканци като част от населението?
  Защо никой не коментира икономическата ситуация в САЩ като причина за избор?
  Аз не знам какво ще се случи, но знам, че в България преди избори агенциите се опитват да ни посочат победителя и рядко познават. А вечните обвинения са, че ни тласкат към по-силния.

  Еретик
 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Малко подценихме демократите"... Да видим, 7 ноември 2016:

  Clinton has 90 percent chance of winning: Reuters/Ipsos States of the Nation.

  С каквито и "инструменти" да ви залъгват тези хора, говорим за баят социологически баберек.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  всъщност ще се решат от все по малкото вяра на фалшиви новини .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на lfj51540323
  lfj51540323
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Много силна година за демократите "

  Да, ако под силна година човек разбира нон-стоп скандал и обвинения към президента и въпреки това рейтингът на президента си остава стабилен:
  https://www.cnbc.com/2018/08/26/trump-approval-rating-remains-stable.html

  Или пък за интернет сензацията #WalkAway, където много демократи се отказват от Демократическата партия. Ако под това хората разбират силна година за дадена партия, не знам какво разбират под слаба... xD
  https://www.youtube.com/watch?v=CTq-hkR-yAc
  https://www.youtube.com/watch?v=jdj1smZZwLM
  https://www.youtube.com/watch?v=ZbP33yl_kT4

 5. 5 Профил на block
  block
  Рейтинг: 920 Неутрално

  всъщност ще се решат от все по малкото вяра на фалшиви новини .
  —цитат от коментар 3 на дерибеев


  точно така. но за съжаление както навсякъде по света напоследък, така и в щатите има разни заблудени неособено интелигентни хора които кълват на пълни простотии и от там идва подкрепата за хора като тръмпи, орбан, курц и тн..

 6. 6 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 453 Весело

  дано макейн ги спечели

 7. 7 Профил на lfj51540323
  lfj51540323
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Също така трябва да добавим и факта, че средната класа на "сини щати" като Калифорния и Ню Джързи емигрира в червени като Тексас, тъй като в Калифорния няма как да се живее вече освен ако не си супер богат или крайно беден, за да получаваш помощи от държавата.
  https://www.youtube.com/watch?v=gnyNMpIBmZA

 8. 8 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "За да получи този път по-пълна картина, "Ипсос" съчетава три източника на информация: традиционни проучвания, експертен анализ от Университета на Вирджиния и милиони съобщения, публикувани в социалните мрежи."


  Милионите съобщения, публикувани в социалната мрежа със сигурност ще ги подведат при тази драконовска цензура на консервативните източцници на информация и на всичко консервативно и националистическо. Експертите от Вирджиния ги видяхме колко са експерти на последните избори.

 9. 9 Профил на lfj51540323
  lfj51540323
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-жалкото е, когато много от тези "обективни" медии отричат заслугата на Трумп в постижения като най-ниската безработица при чернокожи (и не само), растяща икономика от 3-4% и т.н.
  Но разбира се, ако подобно нещо се беше случило при президент от демократическата партия, щяха да го възхвалят чак до небесата и да изкат да му вдигат паметник.


 10. 10 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Този институт "Ипсос" е близък до демократите и въобще вяра може да му се има колкото на Кънчо Стойчев и Галъп

 11. 11 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Всичко това се роди от опита ни през 2016 г.", когато републиканецът Доналд Тръмп победи демократката Хилари Клинтън въпреки прогнозите, обяснява за АФП Клиф Йънг, който отговаря в САЩ за връзките с обществеността в института за проучване на общественото мнение. "Много организации сгрешиха", тъй като "пазарът като цяло зависеше от един единствен източник: проучванията".


  От еврейската либерална медия продължават да ни правят на идиоти. Какви проучвания, какви пет лева!? Проучванията бяха манипулирани с цел да манипулират общественото мнение. Тези, които манипулираха резултатите от проучванията разсъждаваха така- като представим проучвания, които показват голяма победа за Хилъри, ще обезсърчим феновете на Тръмп и те ще се откажат да си губят времето да ходят да гласуват. Разбира се, резултатът беше точно обратен. Феновете на Тръмп се мобилизираха, а много демократи не отидоха да си губят времето да гласуват, защото така или иначе на Хилъри победата е в кърпа вързана.
  Не съм дочел статията, ако някъде пише, че са направили изводи от миналите избори, че не трябва да се манипулират резултатите от проучванията, тогава можем да вярваме на сегашните проучвания. Ако не са, да си гледат работата!

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  Този институт "Ипсос" е близък до демократите и въобще вяра може да му се има колкото на Кънчо Стойчев и Галъп
  —цитат от коментар 10 на Само Левски


  да де , ама тук не Кънчо Стойчев е близък до демократите ...... изводи за вярата?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  "За да получи този път по-пълна картина, "Ипсос" съчетава три източника на информация: традиционни проучвания, експертен анализ от Университета на Вирджиния и милиони съобщения, публикувани в социалните мрежи. "
  Те тия милиони събощения ще ви дадат най-пълна картина! И после руснаците ще са ви виновни!

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#5] от "blockblock":

  караш ме да добавя , че и фалшив прочит също решава избори .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Времето на Тръмп изтича - победата на демократите през ноември само ще ускори падането му от власт.

 16. 16 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "...проучванията "са склонни да подценяват белите избиратели с ниско образование в селските райони", по-склонни да гласуват за Доналд Тръмп. "  Тия не разбраха, че колежанска диплома по антропология, по литература, по политически науки, по наука за изучаване на половете, по екология, по социология и психология или по педагогика и прочие не са по-високо образование от фермерството или който и да е занаят. Напротив! Съвременното фермерство и върхова наука и изисква комплексни познания в много области. И комплексни умения. Фермер, електричар, водопроводчик, строител, автомобилни механици, ремонт на бяла техника, на климатици и пр. в Америка изискват много повече знания, отколкото всеки един завършил висше образование хуманитарен профил. Изискват поемането на много повече информация. И затова пазарът на труда определя на посочените занаятчийски категории два-три пъти по-големи заплати, отколкото на хуманитарите, завършили колежи и университети. Повечето хуманитари работят като продавачи в магазини, сервитьори и бармани и се тъпчат по няколко души в апартамент, за да споделят разходите по наема, пътуват с автобус, защото нямат пари за кола, но проучванията ги слагат в категорията на образованите, защото имали диплома. А фермерът, който има сто-двеста крави, всякакви машини, огромни селскостопански постройки, къща и земя за милиони го водят необразоват, демек, по-долна класа от лузърите с колежанска диплома.

 17. 17 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Какво да мислим тогава за американския президент, който предвижда републиканска "вълна"? "Това е чиста фантазия", отговаря Клиф Йънг."


  Ако Тръмп ги насере и този път, какво ще говорят?

 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3911 Неутрално

  Този институт "Ипсос" е близък до демократите и въобще вяра може да му се има колкото на Кънчо Стойчев и Галъп
  —цитат от коментар 10 на Само Левски


  Статията е толкова тенденциозно написана, че не остава никакво съмнение в нейната манипулативност. В съседна статия една левичарска медия се оплаква , че не смеели да казват , че Тръмп лъже. Изглежда нещо ги е наплашил. Тук пък почти си признават , че не смеят да лъжат толкова безцеремонно в "прогнозите си" за предстоящите избори , сконфузени от резила им на последните президенски избори. Пак ще лъжат , но по-умерено. Като твърдението , че изминалата година била "много силна за демократите".

 19. 19 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Аре пак тая лъжлива агенция, която тотално оплеска прогнозите 2016 и то съвсем целенасочено :D

  -voxy
 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Аз съм за републканците, но за съжаление идиота Тръмп, както и неграмотните му подръжници, така оплескаха нещата, че сега едва ли не трябва да се радваме, че демократите имат шанс.

 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  В България белите избиратели с ниско образование в селските райони гласуват за Бойко. Не дотам белите също.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  дано макейн ги спечели
  —цитат от коментар 6 на спас от кочериново(тръмпко капут:)  Що не отидеш при Маккейн, лично да го помолиш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Рейтинг: 214 Весело

  Ама как така? Нали онзи гений Мюлър каза, че 15 фалшиви руски фейсбук профила решават кой ще е президент на сша-то?

 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  :-) Само едно не мога да си обясня:
  - Защо "десните" в България подкрепят левите в САЩ ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25 Профил на Vendome
  Vendome
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  Защото толкова са десни :)

 26. 26 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  До коментар [#18] от "tacheaux":

  Прогнозите не бяха толкова грешни както се опитвате да ги представите. На национално ниво всички агенции познаха - Клинтън би Тръмп с 2-3% +/- статистическата грешка.
  Проблемът за агенциите беше, че в 3 от ключовите щати където нещата бяха на кантар Тръмп победи с малко.
  Това няма как да се предвиди - това е прогноза, в която винаги има статистическа грешка предвид методиката.
  Дори любимата на Тръмп агенция Расмусен предвиди победа за Хилъри, да не би и тя да е тендециозна?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 27. 27 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 594 Неутрално

  :-) Само едно не мога да си обясня: - Защо "десните" в България подкрепят левите в САЩ ???
  —цитат от коментар 24 на dark'star


  Защото в България всичко е тотален хаос и боза. 90% потенциален ляв електорат, 70 % от кото се мислят за десни. Десните партии, интуитивно усещайки това изобщо не са десни. Лявата партия, освен официалната й риторика, си действа доста дясно, поради което типичния млад електорат на една лява партия е десен електорат, а стария електорат, който следва да е десен е ляв поради спомени. Центъра не знае къде се намира и се занимава с популизъм (и това работи!).
  Напоследък се появяват доста хора с по-осъзнати леви убеждения, но няма кой да ги представлява, защото пък те не гласуват за псевдолявата партия.
  Поредицата от паркетни жълтопаветни десни партии се занимава с фейсбук вместо с реални контакти с избиратели (щом един Бареков смешни ги направи, като просто тръгна по гладовете) и се чудят защо са на 1-2 %, то и това не е лоша позиция, но ако мислиш за субсидиите, а не за политика. А то верно всеки гледа да си оправи живота, а след него и потоп.
  Това на фона на сума хора, твърдящи, че са с десни убеждения, а чакащи някой да им оправи живота и да им плаща за масрафа и сума хора, твърдящи , че са с леви убеждения, които искат да се оправят сами и да не им се пречи от държавата.
  Голям хаос ни е в главите!

 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  Преди особеностите в начина на смятане доведе до голямата изненада. Сега натискът на Тръмп и непрестижното гласуване за него ще доведе до нежелание да се споделят истинските предпочитания със социолозите ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Най-жалкото е, когато много от тези "обективни" медии отричат заслугата на Трумп в постижения като най-ниската безработица при чернокожи (и не само), растяща икономика от 3-4% и т.н. Но разбира се, ако подобно нещо се беше случило при президент от демократическата партия, щяха да го възхвалят чак до небесата и да изкат да му вдигат паметник.
  —цитат от коментар 9 на lfj51540323


  Ако си направиш малко труд да проучиш нещата щеше да знаеш че Безработицата при Обама беше 4.3% сега е 4.1% рАзликата е че Обама наследи най-жестоката криза през 2008г а Тръмп наследи чудесно работеща икономика.
  Що се отнася до постиженията на Оранжевия плешо с дългата коса, надниците на работниците са се покачали с астрономическите 0.19% а от супре такс реформата му 90% от хората печелят под $1.20 на месец. нещо като дигането на пенсиите в България с 2 лева. В същото време новата такс реформа дава на Уорън Бъфет когато умре $40 милиарда повече от преди като наследство на децата му. Може би за това и Републиканците си мълчат като пръднали в рейса за тази велика икономическа "победа". В официално мемо Националния Комитет на Републиканската партия е наредил да не се отваря дума за данъчната реформа. Общо взето друг икономически закон не е приет от Конгреса през последните 2 години. А що се отнася до търговските войни на Тръмп ... до момента само се наливат милиарди за да се помага на селяните които пострадаха от митата. Търговския дефицит вместо да спадне е нарастнал от миналата година. Интересно защо, след като Тръмпоний е толкова добър бизнесмен.
  Всичко е възможно тази есен. Но мисля че е малко рабо Републиканците да празнуват. Същото важи и за Демократите. От всички най-много спечели Путин. Не РУсия обаче!! Има голяма разлика. Лесно се рушат неща, трудно се градят. Аз лично съм сигурен че рано или късно Америка ще намери пак правилния път и ще оправи някои закони които дават на Тръмпи да си разиграва коня.

  California Über Alles
 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#26] от "vesolr":

  това стана, защото джеймс коми се изцепи,
  че подновява разследването за имейлите 10
  дена преди изборите, което беше капката
  преляла чашата.
  който коми сега не знаме как да го замаже тоя
  нож, който зами в гърба на хилари. бил длъжен ала бала.
  от миснистерството на правосъдието казаха, че
  няма такава практика и че е можело да не го разгласява.
  както и да е.
  ще си ядеме тръмп и това е.

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Начи преди не познаха, ама сега се кълнат че ще познаят. :)

  А демократическата партия има ли някаква програма или го играе контра на Тръмп - отворете границите, безплатно здравеопазване и безплатно образование за всички. :)

 32. 32 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Франс прес очевидно подценява публиката и е свалила много ниско летвата с този материал от неопределен жанр, неподхождащ дори за страниците с "платените съобщения". Глобалният комуноиден неолибертариат и медийните му трубадури, довели човечеството до ръба на пропастта треска ги тресе и сън не ги лови от това, че американският президент им развали пасианса. Засега. Затова са се обединили както ги учеше гуруто им Маркс и водят денонощна истерична борба срещу Тръмп - консерватор и изолационист, какъвто бе 26 - ият президент на САЩ / 1901– 1909/ Теодор Рузвелт. Сегашният американски президент просто изпълнява едно след друго предизборните си обещания, заради които американските граждани го избраха за свой президент. Което те ще направят отново и на следващите президентски избори, без значение какви ще са резултатите от изборите за Конгреса и Сената. Единствено и само "велика Америка отново" е шансът на наистина демократичния свят.

 33. 33 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#5] от "blockblock":


  точно така. но за съжаление както навсякъде по света напоследък, така и в щатите има разни заблудени неособено интелигентни хора които кълват на пълни простотии и от там идва подкрепата за хора като тръмпи, орбан, курц и тн..
  —цитат от коментар 5 на blockblock


  Искате да кажете, че симпатизиращите на пишмандемократите либералболшевики сициалисти са ителигентните хора от обществото, а останали са неособено интелигентни?!? Интересна теза, много интересна. :-) Гледам умните и красивите всеки ден достигате нови върхове в мисловните процеси. :-)

 34. 34 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  :-) Само едно не мога да си обясня: - Защо "десните" в България подкрепят левите в САЩ ???
  —цитат от коментар 24 на dark'star


  Защото левите от САЩ, плащат на "десните" от България, през разни НПО-та. Тези "десните" мигновенно ще станат зелени, пембяни, оранжеви, ако господарят им си смени политиката. В случая станаха откровено червени, като винаги се опитват диксридитират всички останали, наричайки ги ватенки, ушанки, путинофили, само и само за да не си проличи, те какви болшевики са. :-) Както знаем, те са най-умните и красивите, истински демократи, а всеки несъгласен с техните нагли щения и брътвежи е или ушанка или хомофоб и расист. хахах :-)

 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Ако трябва да цитирам Тръмп, който се хвали много, но е прав в случая, щото медиите удобно пропускат този факт. :)

  Та откак Тръмп е избран е имало 9 междинни избора за различни длъжности. Резултатът е 8 към 1 в полза на републиканците и кандидата подкрепен от Тръмп. :)

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Какъв десен е Тръмп. Той харчи на поразия и намалява данъци.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Какъв десен е Тръмп. Той харчи на поразия и намалява данъци.

 38. 38 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 700 Весело

  И черните, и ЛГТБ, и зоофилите, изобщо всички и всичко, що не е:

  бяли
  християни
  работещи
  плащащи данъци

  :)

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#27] от "anarhochristian":

  Прекрасен анализ ! Ще го "заема", ако може :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 351 Неутрално

  [quote#5:"blockblock"][/quote]

  И Борисов и Борисов!!!Отива му да е сред тъпите и прости лидери!

 41. 41 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  До коментар [#30] от "mihail_p":

  Всъщност Коуми нямаше избор. Ако не го беше направил, републиканците щяха да го сторят чрез своите пропагандни рупори и щяха да твърдят, че ФБР прикрива Хилъри. Така че не е виновен Коуми.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 42. 42 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  До коментар [#29] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Постиженията на сенсея са в повечето случаи повърхностни и се базират на "Тръмп каза". Но това е нивото на върлите сектанти, за тях казаната дума е свършена работа.
  Сред истинските му постижения са утвърдените съдии - от ВС надолу по веригата на федерално ниво. Това е нещо конкретно и дълготрайно.
  Иначе ни дефицитът ще намали, ни нищо, ама на празни обещания е силен.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2916 Весело

  ГоУем смЕх, начи!
  Поучили се, въоръжени с нов инструмент ...

  И този "инструмент" се издъни още по-зле в Бронкс.
  Хилари все пак спечели популар вота, а разликата в спечелените електорски местадокато в Бронкс Кроули го издъниха точно с 50% разлика - даваха му преднина 36% (по памет), а загуби с 15% (пак по памет).

  Толкоз за "инструмента".
  Оказва се същият като предишният - нефелен!
  Хилари - Тръмп спечелиха щати 20 - 30. Прогнозата беше тотално обратната - Тръмп недодрапваше до 20-те, а Хилари беше "твърдо над" 30-те.

 44. 44 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#41] от "vesolr":

  той е виновен.
  това е секретно.
  ако не беше го казал, нямаше да го институционализира.
  инак, просто не казва нищо.
  в какво ще го обвинят.
  и най-вече, кога.
  яко си е виновен.
  и той си го призна.
  каза, че е мислел, че няма как тръмп да спечели.
  еми явно има как.

 45. 45 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  ми педе*асти,сър:)))

 46. 46 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 453 Весело

  До коментар [#22] от "niksan1

  ти ся интегриран американец във България ли си или интегриран българин в хамерика та така те боли?

 47. 47 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  Има 3 ключови проблема за Щатите - здравеопазване, образование и търговски дефицит. От решението им зависи кой ще управлява страната.
  - Универсално здравеопазване - нямам понянитие кой ще се наемe с това. В момента здравеопазването дели първото място с икономиката по важност за избирателите.
  - "Безплатното" образование - не е ясно кога ще стане приоритет, но не е далеч времето. Нещо повече, вече има прецедент - средното образование. То е "безплатно", но си е изживяло времето. В съвременния свят висшето практически е необходимост както средното преди да речем 100 години.
  - Търговският дефицит - безогледното раздаване на пазара (който по същество е ресусрс) ще се прекрати рано или късно. Дано не е по трудния начин....

 48. 48 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 453 Весело

  и все пак нали знаете че путин ще реши кой да спечели:))

 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  До коментар [#44] от "mihail_p":

  Не е секретно, някои от разследващите са знаели, включително хора на Джулиани в офиса на ФБР в Ню Йорк. После той и Ерик Принс подгряваха медийни истерии за "престъпленията" на Хилъри, но всичко се оказа кьорфишек. Това обаче беше достатъчно за републиканците да го използват заигравайки се с наивността на хората. Тук дори разни "професори" се бяха вързали, че в лаптопа били откри 650 хиляди мейли, а за реднеците да не говорим.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  До коментар [#26] от "vesolr":

  Тя Хилъри щеше да спечели, но се заигра с холивудските левичари, убеждавайки ги че са по-хора и за няколко пробити гласа в повече, си навлече гнева на електората на демократите; другото й залитане бе да се изцепи че лесбийките били повече жени от хетерото. Клинтън щеше да спечели в най-лошия случай с над шест процента разлика, а може би с 12-15%. Разчитайки да се помазни на Холивуд и ЛГБТ+ за някой глас в повече, Хилъри мислеше че не може да загуби много от нормалните си последователи. Но това стана - след силното президентство е на Обама, Хилъри обезцени този коз и накара хората да гласуват за какъвто и да е капиталист (като фалиралия неколкократно Тръмп), вместо за комунист - като какъвто се държеше Хилъри при общуването си с Холивуд и ЛГБТ+. САЩ няма да допуснат да има равни и по-равни. За съжаление ЕС го прави с мигрантите, а ние с ромите.

 51. 51 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  Причините за избирането на Трамп са няколко. Една от основните е кандидатурата на Хиларката, мразена, корумпирана, безпомощна бабичка. Друга причина бяха беззъбите опоненти на Трамп в предварителните избори, всички бяха мън-мън-мън, нямаше някой да каже нещо като мъж. И най-важната причина разбира се бяха безмозъчните избиратели. Голяма част гласували каквото им кажат местните църковни лидери, други надявайки се ще расизмът ще им помогне, всичките игнориращи безморалието на Трамп.

 52. 52 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4352 Весело

  До коментар [#28] от "penetrating":

  Даже не подозираш колко си прав.

 53. 53 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4352 Весело

  До коментар [#29] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Все пак в интерес на истината Обама продължи икономическата политика по антикризисните мероприятия на Буш (от комисията на Лари Съммърс) с "количествените облекчавания" и подкрепата на "прекалено големите за да фалират". Оттам нататък пазарът възстанови баланса. Мога да кажа, че някои от промените през последните година и половина направени от администрацията на Обама в полза на бедните чрез Медикейд и свързаните програми, както и законодателството по вдигането на средното заплащане не бяха особено позитивни за икономиката.
  Иначе съм съгласен съм с теб че "тоталната война" с таксите и тарифите на Тръмп "срещу всички" не е добре планирана и има много хаотични моменти.

 54. 54 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5583 Весело

  До коментар [#52] от "daskal1":

  Имам професионален поглед за такива неща :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 55. 55 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#32] от "subaru":Тръмп - консерватор и изолационист, какъвто бе 26 - ият президент на САЩ / 1901– 1909/ Теодор Рузвелт.
  ...>> Доста неточно сравнение на Тръмп с Т.Рузвелт. Рузвелт трудно може да се нарече изолационист( нека поне да си спомним горещата му поддръжка на участието на САЩ в Първата световна война, а консерватизма му е малко под въпрос(освен ако нямате предвид приноса му в опазване на природата црез създаване системата на националните паркове). Да напомня и за малко известния факт-усилията на Т.Рузвелт по реформа на английския език, подкрепени от хора като Марк Твен.
  Oще два факта за ..изолационизма на Т.Рузвелт:...He expanded the Navy and sent the Great White Fleet on a world tour to project the United States' naval power around the globe. His successful efforts to broker the end of the Russo-Japanese War won him the 1906 Nobel Peace Prize...

 56. 56 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 4117 Любопитно

  До коментар [#39] от "dark'star":Прекрасен анализ ! Ще го "заема", ако може
  ...>> Това е и мнението на още 12 човека засега, ама твоят постинг ( твърдящ същото) събира засега само минуси. Защо ли?

 57. 57 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#27] от "anarhochristian":Прекрасен анализ ! Ще го "заема", ако може :-)
  —цитат от коментар 39 на dark'star


  Може. Идеите са свободни! Ако някой те нагърби за авторски права, дал съм ти криейтив комън без задължения!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK