Странен документ събира Борисов и Тръмп днес в САЩ

Странен документ събира Борисов и Тръмп днес в САЩ

© ReutersБългарската делегация за 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предвождана от премиера Бойко Борисов, започва днес едноседмичното си посещение в САЩ с участие във форум, който се възприема нееднозначно в страната.


Става дума за т.нар. Глобален призив за действие за световния проблем с наркотиците - инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп, която той планира да повтори и в словото си при откриването на Общото събрание във вторник. В понеделник вечерта е организирана среща и вечеря с представители на страните, подписали предложения им от Белия дом документ.


България е представяна от български медии като съорганизатор на събитието, но никъде не се посочва, че е подписала въпросния призив. Не е ясно кой и кога го е подписал, къде е обсъждан той и как ще се прилага.
Според Ники Хейли, постоянният представител на САЩ в Съвета за сигурност на ООН, досега призивът е подкрепен от поне 124 държави и се очаквало да ги последват още.Изданието The Intercept публикува преди дни документ, за който твърди, че представлява въпросният "Призив за действие", разпратен до заинтересуваните страни. Подписалите го поемат ангажимент да разработят "национални планове за действие", основани на стратегия от четири елемента - намаляване търсенето на наркотици, лечение на наркозависимите, международно сътрудничество и съкращаване наличието или транзита на наркотици на тяхна територия.


Освен това се говори за "новите опасни синтетични наркотици" и се призовава Комисията на ООН за борба с наркотиците "да действа спешно за ускоряване премахването на тези опасни вещества. Подписалите призива трябва да се отчетат за действията си следващата пролет пред комисията.


"Това не е официален документ (на ООН - бел. ред.), не е преминал по официалните канали, по него не е преговаряно и той е свързан със събитие, организирано от Тръмп с участието на генералния секретар (на световната организация)", коментира Хана Хетцер от сдружението Алианс за политики за борба с наркотиците (Drug Policy Alliance). "Това прилича на опит да бъдат привлечени държавите зад подхода на Тръмп и неговата администрация. Мисля, че страните, които са подписали това и се появят за снимка с президента, трябва много да внимават, защото не осъзнават докрай какво под какво са поставили подписа си."


Intercept - издание, публикуващо документи, които са работни, поверителни или не особено достъпни, обяснява, че и други защитници на внимателно премислени политики за справяне с проблема с наркотиците са притеснени от Призива. Начинът, по който той е разпространен от САЩ и "наложен" на присъединилите се, не съответства на духа на преговори и консенсус за ангажиране на държавите, членки на ООН в борбата с наркотиците, се казва в статията.


Става дума за събирането под един призив на страни като Китай, Саудитска Арабия или Сингапур, където биват екзекутирани хора за наркопрестъпления, или Русия и Обединените арабски емирства, водещи твърда политика, от една страна, и на Португалия, където през 2001 г. бе декриминализирано притежаването и употребата на малки количества наркотици. (Това стана, докато премиер и лидер на Социалистическия интернационал бе Антонио Гутериш - сегашният Генерален секретар на ООН, който се очаква да произнесе слово довечера на американското събитие.)


В дипломатическото писмо от 31 август, съпровождащо документа, се казва, че подписалите го ще "получат покана да участват на събитие на най-високо ниво" с американския президент. "Целта на това събитие е да демонстрира международна политическа воля за увеличаване усилията за ефективен отговор и борба със сериозната заплаха, която представлява световният проблем с дрогата."


"Преди изказванията ръководителите на делегации ще участват в групова снимка на всички подписали", се казва още в писмото, твърди Intercept. "Призивът за действие е в окончателен вид и не подлежи на преговори."


В неделя президентът Тръмп пристигна в Ню Йорк, където във вторник ще говори пред Общото събрание на ООН, а в сряда ще е председател на Съвета за сигурност.

© Reuters

В неделя президентът Тръмп пристигна в Ню Йорк, където във вторник ще говори пред Общото събрание на ООН, а в сряда ще е председател на Съвета за сигурност.


До януари миналата година администрацията на президента Барак Обама водеше по-умерена политика, в която имаше акценти върху намаляване търсенето на наркотици чрез повече помощ за наркозависимите и пострадалите от дрогата семейства и общности. В САЩ все повече щати узаконяват бизнеса с марихуана като част от тенденция на отказ от драконовските мерки в борбата с наркотиците, докато в голям проблем се превръща употребата на т.нар. опиоиди - предимно изписвани с рецепта вещества, водещи до силна зависимост и отнели живота на над 42 000 души миналата година (това прави по 115 души всеки ден).


Екипът на Тръмп дава сигнали, че иска да върне по-твърдия подход в преследването на наркоразпространението, включително чрез даването на по-тежки присъди. Призивът му се възприема като сигнал, че той може да се опита да събере по-консервативни правителства зад международната си политика по въпроса, за която почти не е говорил публично.


Според Ники Хейли пред ООН президентът ще говори за щедростта на САЩ. "Но той също така ще даде ясно да се разбере, че САЩ ще бъдат щедри към онези, които споделят нашите ценности, към искащите да работят с нас, а не към онези, които се опитват да спрат САЩ, които казват, че мразят Америка и пречат на това, което правим."


През март на митинг в щата Пенсилвания президентът каза: "Единственият начин да се разреши проблемът с наркотиците е да действаме твърдо. Като хванеш наркодилър, да се отървеш от него за дълго време. Когато бях в Китай и други места впрочем, попитах: "Г-н президент, имате ли проблем с наркотиците?" "Не, не не, нямаме", отвърна той. Хм, казвам си, голяма страна с 1.4 млрд. души население, нали, а нямат проблем с наркотиците. И го питам: "А на какво дължите това?" А той ми отвърна: "Ами, на смъртното наказание."

Коментари (239)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5543 Весело

  Ние сме за снимката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тръмп като изгони китайците, ние кво да ги прайм.Имаме само едо земеделие...Няма да я бъде да им го дадем. Никога !

 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 760 Весело

  Не че някой го иска ..,

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Важното е да успее да се снима, оставете ги тези дребнавости.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Какво му е странното на документа и в коя страна се приема нееднозначно, след като е подписан от 124 държави???

 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Важното е да успее да се снима, оставете ги тези дребнавости.
  —цитат от коментар 4 на zxp53317185


  Вие, в Северна Азия сте царе на анимацията.
  Да видим какво ще сътворите!?!?!?

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "без декриминализиране притежаването и употребата на наркотици" - За мен тази позиция е ясна. Не е ясна другата позиция за "малките количества". Кой господ определя какво е малко количество? Политбюро, ЦК или директно социнтерна? Сите вкупом е исторически доказано, че имат двоен аршин - един за себе си и друг за плебса.
  Странна в случая е позицията в статията.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Може би другарите от БСП не са съгласни с призива ,тъй като не малка част от издръжката на "партията - майка " , идва от спонсори ,които са търгували или търгуват с НАРКОТИЦИ ! Дори припомням,че през 1990 г. се водеха едни дела срещу" някои " политики на БКП за търговия със синтетични наркотици , произведени у нас и експортирани с цел ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАЛУТА ПО Т.Н. "ВТОРО НАПРАВЛЕНИЕ "!

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  явно затова се наложи Борисов да ходи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  явно затова се наложи Борисов да ходи
  —цитат от коментар 9 на дерибеев


  Кое е явното?

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#10] от "4ort":

  Не е ясно кой и кога го е подписал, къде е обсъждан той и как ще се прилага."
  едва ли пак чистачка е участвала
  "Призивът за действие е в окончателен вид и не подлежи на преговори."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Прилича ми малко на мания за величие. И без нас можеше да си мине тази среща.

 13. 13 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 276 Неутрално

  А възможно е да сме подписали, за да може да участва Борисов в срещата и най-вече - в снимката.

 14. 14 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 552 Любопитно

  Ще дръпнат ли тревичка пред камерите като Мъск, Боко и Тръмп?

  мурзилка
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Добре ве, обещаваме.
  обаче Ефовете - на половин цена.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 17. 17 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Джуджето Путин няма да се появи в ООН , защото се страхува от прояви на открита неприязън , заради случая "Скрипал" .....
  И ако все пак се появи в ООН , Путин на свой ред трябва да има свой собствен призив : например , "Призив за действие против отравянето на хора" или "Призив за действие против пиенето на Боярщник"........

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5764 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Странното било, че не е официален и не е в програмата на ООН. За мен този документ не е странен, а по-скоро тайнствен.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Любопитно

  Мухаха, а за Истанбулската конвенция какъв рев беше "ма вижте колко държави са подписали, па колко са ратифицирали, само ние се опъваме - позор, ужас, ний сме селяндури, путинисти, евразийци, бием си жените за закускообядовечеря и преди лягане, накъде върви България".
  Пък сега "абе някакви си 124 държави били подписали, ама що така ние не сме чули за някакво обсъждане, ма то не е "официален документ на ООН", я кво е готино да си дръпнеш една тревичка, после две магистралки, че да ти дойде сила да мачкаш и унищожаваш фашистите, расистите, тръмпистите и други нетолерантни, не като тебе, типове".
  То че за грантодателите хетеросексуалните бели са по-опасни от наркоманите отдавна е ясно, ама джендъро-гей-наркоманската пропаганда трябва да е малко по-фина, още не сме чак толкова "толерантни" като умнокрасивците.

  Знанието е сила, информацията - власт
 20. 20 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 311 Весело

  Тръмп прескочил ООН-то и ООН-то му се сърди.
  Ама Тръмп събрал вече 124+ подписа и ООН-то вече разтревожено.
  И преди са го прескачали ООН-то.
  ООН-то за дрогата вика
  Като не можем да се справим, поне бизнес нещо да организираме

 21. 21 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 311 Неутрално

  "Португалия, където през 2001 г. бе декриминализирано притежаването и употребата на малки количества наркотици. (Това стана, докато премиер и лидер на Социалистическия интернационал бе Антонио Гутериш - сегашният Генерален секретар на ООН, който се очаква да произнесе слово довечера на американското събитие.)"

  Гутериш май ООН-то го е подкарал също като интернационала.
  Чудех се защо толкова олевяло ООН-то, пък то било превзето.
  Затова и доклад след доклад колко било зле в Африка за клетите мигранти.

 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  явно затова се наложи Борисов да ходи
  —цитат от коментар 9 на дерибеев  Е, аз очаквах фуражката да води делегацията, Деса да си облече новите тоалети, да се придружава от личния си фотограф, да го раздава горделиво ( не пиша гордо ) на вечерята дадена от Тръмп, но ... не би ...
  И друго : На срещата Борисов-Тръмп ще стане ли дума за закона " Магнитски " и движението на процеса до сега ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1509 Гневно

  На фона на все по-увеличаващия се проблем с наркотиците и зависимостите към опиати в САЩ (и предстоящите юастични избори там), Тръмп сега се мъчи да блесне с тази идея, която явно нито е добре обмислена (както и всичко с което се заема този президент), нито е обсъждана от никоя държава.
  Аман от аматьорщини и то по една толкова сериозна тема.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 991 Весело

  Какви виртуозни усилия от страна на редакторския екип, да не сложат на първа страница новината за посещението на Борисов в САЩ! Представете си да беше отишъл др. Бойкикев и да му предстоеше среща с Тръмп и реч пред Съвета за сигурност на ООН!
  —цитат от коментар 15 на КОЙ слуша радио

  Спокойно, няма как да бъде незабелязано събитието. Самият ТОЙ ще има да се пъчи достатъчно дълго пред камерите. Чака ни солидна порция от "казах му на Доналд, да си оправи това и онова...". 😂

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Какви виртуозни усилия от страна на редакторския екип, да не сложат на първа страница новината за посещението на Борисов в САЩ! Представете си да беше отишъл др. Бойкикев и да му предстоеше среща с Тръмп и реч пред Съвета за сигурност на ООН!
  —цитат от коментар 15 на КОЙ слуша радио  Непукистке,
  нека ти напомня, че " др. Бойкикиев " НИКОГА не е бил другар, за разлика от др. Борисов, др. Цачева и още 18 такива другари от ПГ на ГЕРБ !

  Мама му стара, радвам се, че имам добра и добре платена работа и, че не ми се налага да оперирам с 12 ника за парчето хляб .
  БЛАГОДАРЯ ТИ., БОЖЕ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 977 Весело

  Мухахаха, Дневник окончателно сложи в малкия си джоб работническо дело, евала, отиването на български Премиер на щатски ооне форум се ползва за наркоманска пропаганда и плюване по политически противници, нищо не са разбирали бекапето от пропаганда навремето, пълни аматьори, ся учениците ги бият с размазваща разлика :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Весело

  Тръмп и с рака да вземе да се бори - левашките медии тип "Дневник" пак ще му намерят мана.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Весело

  До коментар [#25] от "niksan1":

  Бил е, бил е. Не е толкова млад. Най-малкото е черпил с пълни шепи от режима и когато ние се радвахме на "балканче" той е имал BMX от Кореком.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 29. 29 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Весело

  До коментар [#26] от "Нагъл Визионер":

  Аз направо онемях като четох статията. Вярно "Работническо дело" ряпа да яде....

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 30. 30 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Цяла седмица в САЩ? И само заради форума за наркотиците? И формалното участие в сесията на ООН? Без да се обсъдят с Америка някои въпроси на въздушната отбрана на югоизточното крило на НАТО?

 31. 31 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Любопитно

  На фона на все по-увеличаващия се проблем с наркотиците и зависимостите към опиати в САЩ (и предстоящите юастични избори там), Тръмп сега се мъчи да блесне с тази идея, която явно нито е добре обмислена (както и всичко с което се заема този президент), нито е обсъждана от никоя държава.Аман от аматьорщини и то по една толкова сериозна тема.
  —цитат от коментар 23 на Jessika


  Кой искаш да обсъжда бе кака? Китай - най-големият производител на опиоиди? Или Рашистан - най-големият потребител? Навремето в държавните центрове за индоктринация ни учеха глупости, че всички държави са равни и всички трябвало да "обсъждат", ама може би е време да надрастнеш тия неща.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 32. 32 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  секи 4ти км

  Документ с неизвестно тям съдържание е подписан от 124 държави.
  Неизвестно и нам.

  Странна новина и даже обезпокоителна.

  До изясняване на случая, не подписвай документи
  с неизвестно съдържание

  До коментар [#5] от "4ort":

  Какво му е странното на документа и
  в коя страна се приема нееднозначно,

  след като е подписан от 124 държави???

 33. 33 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 265 Весело

  "Подписалите го поемат ангажимент да разработят "национални планове за действие", основани на стратегия от четири елемента - ..."
  Аз тука виждам материалец за още една държавна агенция с права да обискира и арестува.

 34. 34 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Щом задачата е да се прави "национален план за действие", няма проблем. Сигурен съм, че ще се представим отлично.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 35. 35 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Не виждам какво лошо има в призива и защо борбата с наркотиците да не се води много по-радикално. Ние тук нашите наркобарони ги галим с перце, а хората искат да ги ударят здраво, дори и със смъртно наказание. Защо години наред се толерира Брендо, а Митъо Очите доскоро се разхождаше необезпокояван, че и доста пари се изръсиха за възстановяванетому след гърмежите по него. Всички мръсници, занимаващи се с разпространяние на дрога, трябва да бъдат жестоко наказвани, иначе никаква борба с наркотиците няма да бъде успешна.

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#25] от "niksan1":Бил е, бил е. Не е толкова млад. Най-малкото е черпил с пълни шепи от режима и когато ние се радвахме на "балканче" той е имал BMX от Кореком.
  —цитат от коментар 28 на Тюфлекчия  Доказано ли е, че е бил, тли това " най-малко е черпил с пълни шепи " вече го прави член на БКП ?
  Защото една Тиква И ДНЕС си пази партийния билет и това е всеизвестно . Що се отнася до балканчето, аз имах " ЯВА -250 ", а характеристиката ми започваше със " син на кулашко семейство ", а за членство в БКП и дума не можеше да става .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Ето какви основни пунктове съдържа призива до страните буквално:

  (1) Да намалят на търсенето на незаконни наркотици чрез образование, осведоменост и предотвратяване на злоупотреби;

  (2) да разширят усилията за лечение, животоспасяване и да насърчат възстановяването от наркозависимости;

  (3) да засилпт международното сътрудничество в съдебните, правоприлагащите и здравните сектори; и

  (4) да спрат притока на незаконни наркотици чрез прекъсване на тяхното производство, независимо дали чрез култивиране или производството, както и презграничния им трафик.

  Умнокрасивите не харесват това. Защо?

 38. 38 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Любопитно

  [quote#25:"niksan1"][/quote]

  " др. Бойкикиев " НИКОГА не е бил другар

  Каква очарователна наивност, граничеща с, хм, алтернативна интелектуална надареност.
  По тази система и Светиня Му Костов никога, ама НИКОГА не е бил "другар" поради простата причина, че агентите на разузнаванията НИКОГА не ставаха "партийци" за да нямат "партийни" началници, а само по линия на службите.
  "По делата им ще ги познаете", не по "документите"........

  Знанието е сила, информацията - власт
 39. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  За НАРКОТИЦИТЕ ли е тази среща ?? Правилен е избора на България за Б.Б ! Има ли по компетентен човек в страната по тази тема , та той работи по тази тема от 1989 година :))

 40. 40 Профил на КОЙ слуша радио
  КОЙ слуша радио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  др. Бойкикиев " НИКОГА не е бил другар, за разлика от др. Борисов, др. Цачева и още 18 такива другари от ПГ на ГЕРБ
  —цитат от коментар 25 на niksan1


  Видимо срещате затруднения с осмислянето на елементарни категории. Редови член на която и да е партия, пък била тя и БКП, по нищо не се различава от един гражданин, който няма партийна книжка. Ама по никакъв начин! Разликата е, че редовият член плаща членски внос и слуша протяжни доклади и присъства на безсмислени партийни събрания, вместо да си гледа мача в къщи пред телевизора. Специално при БКП по времето на Живков, тази разлика пък беше тотално елиминирана, доколкото "Партията" печелеше изборите с 99% подкрепа - тоест, освен единия милион "партийни членове", за нея гласуваха и още 5 милиона граждани с право на глас (ако приемем, че 2 милиона са били децата до 16 години, които още нямат право да гласуват). Истинските решения се вземаха от другарите из ЦК и се спускаха до другарите от "низовите организации". НО! Имаше една групичка, която осъществяваше пропагандата и промиването на мозъци с глупостите на БКП и вашият любим вожд - другаря Костов - беше цял асистент във факултет за комунистически идеологически мозъчни промивки, късал е студенти за непознаване на марксистко-ленинските бози и вие днес сочите с пръст редовите членове? Явно сте били добри ученици на баш комуниста Костов. Колкото до Бойкикев - вижте му родата и тогава ни омагьосвайте какъв и защо е бил. Апропо, какво е работил този другар, с какво е изхранвал семейството си, като няма и един ден трудов стаж, освен този като министър?

  След провала на Икономедия, ClubZ, Frog, Mediapool - сега и Свободна Европа. Мъки лилаво-олигархични!
 41. 41 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Ето какви основни пунктове съдържа призива до страните буквално:(1) Да намалят на търсенето на незаконни наркотици чрез образование, осведоменост и предотвратяване на злоупотреби;(2) да разширят усилията за лечение, животоспасяване и да насърчат възстановяването от наркозависимости;(3) да засилпт международното сътрудничество в съдебните, правоприлагащите и здравните сектори; и(4) да спрат притока на незаконни наркотици чрез прекъсване на тяхното производство, независимо дали чрез култивиране или производството, както и презграничния им трафик.Умнокрасивите не харесват това. Защо?
  —цитат от коментар 37 на Lemmy


  Щото шмъркат здраво, затова.

  Знанието е сила, информацията - власт
 42. 42 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Наркотиците са доста сериозна тема а САЩ и ЕС са най-заможните им потребители!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 43. 43 Профил на КОЙ слуша радио
  КОЙ слуша радио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За НАРКОТИЦИТЕ ли е тази среща ?? Правилен е избора на България за Б.Б ! Има ли по компетентен човек в страната по тази тема , та той работи по тази тема от 1989 година :))
  —цитат от коментар 39 на dejmos


  Разбира се, че работи - и има цяла витрина с награди от всички световни служби за борба с наркотиците - включително от американската ДЕА:

  http://boykoborissov.bg/bg/postizhenia-nagradi

  Четете ги тези работи, не си мислете, че откривате топлата вода!

  След провала на Икономедия, ClubZ, Frog, Mediapool - сега и Свободна Европа. Мъки лилаво-олигархични!
 44. 44 Профил на hex
  hex
  Рейтинг: 214 Неутрално

  (1) Да намалят на търсенето на незаконни наркотици чрез образование, осведоменост и предотвратяване на злоупотреби;
  —цитат от коментар 37 на Lemmy

  Звучи чудесно. Хората трябва да знаят какво пъхат в телата си. Може би тогава е редно да включат и законните наркотици като кафето, енергийните напитки, цигарите и алкохола тъй като някои от тях са доказано по-опасни за живота и здравето на употребяващия и на околните. Макар че честно казано не съм много убеден че разликата между законни и незаконни се прави във връзка с фармакологията. Започвам да си мисля че на държавите не им пука особено за здравето ми когато говорят за превенция на наркотичните вещества.

  (2) да разширят усилията за лечение, животоспасяване и да насърчат възстановяването от наркозависимости;
  —цитат от коментар 37 на Lemmy

  Не знаех че тепърва са решили да го правят. Досега къде спаха.

  (3) да засилпт международното сътрудничество в съдебните, правоприлагащите и здравните сектори;
  —цитат от коментар 37 на Lemmy

  Тоест ако някоя държава случайно е стигнала до извода че забраната влошава вместо да решава проблема, да й се напомни да мисли така както ние кажем. Чудно.

  (4) да спрат притока на незаконни наркотици чрез прекъсване на тяхното производство, независимо дали чрез култивиране или производството, както и презграничния им трафик.
  —цитат от коментар 37 на Lemmy

  Войната срещу наркокартелите се води вече десетилетия без успех. Няма как държавен служител на заплата ефективно да спре усилията на хора които вадят повече пари на ден отколкото той ще види през целия си живот... Черния пазар създаден от забраната е чудесна почва за развитието на подобни практики.

  Умнокрасивите не харесват това. Защо?
  —цитат от коментар 37 на Lemmy

  Защото доказано не върши работа.

 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2335 Весело

  "предвождана"?

  Предозиране в ласкателството.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  [quote#25:"niksan1"]
  —цитат от коментар 38 на pag
  " др. Бойкикиев " НИКОГА не е бил другарКаква очарователна наивност, граничеща с, хм, алтернативна интелектуална надареност.По тази система и Светиня Му Костов никога, ама НИКОГА не е бил "другар" поради простата причина, че агентите на разузнаванията НИКОГА не ставаха "партийци" за да нямат "партийни" началници, а само по линия на службите."По делата им ще ги познаете", не по "документите"........[/quote]


  По случая " Скрипал " вие комунетата начело с Тиквата, поискахте " доказателства " за изгонването на руските мърши от страната, макар, че това беше политически акт, а не съд . В тази посока И АЗ искам доказателства, а не догадки, като твойте и на Тюфлека по-горе .

  " ... агентите на разузнаванията НИКОГА не ставаха " партиици "... "

  Айде, де ! И др. Таско Арменков ли не е бил член на БКП в качеството си на разузнавач в бившата ФРГ ?
  Имаше ли ниша в житейското битие в НРБ, където водеще да не е била БКП ?
  Айде, не на мен тия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Когато бях в Китай и други места впрочем, попитах: "Г-н президент, имате ли проблем с наркотиците?" "Не, не не, нямаме", отвърна той. Хм, казвам си, голяма страна с 1.4 млрд. души население, нали, а нямат проблем с наркотиците. И го питам: "А на какво дължите това?" А той ми отвърна: "Ами, на смъртното наказание."

  Начи може :)

  Обаче понеже идва от Тръмп сега всички правозащитници ще ревнат, че се нарушават правата на наркодилърите.

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално


  Таско Арменков
  Таско Ерменков
  Извинения !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не ги галете с перце и най-вече:
  Не говорете фашистки от името на "хората".

  Простите масови "решения" водят до масови грешки и злоупотреби.
  Еквивалент на болшевишка простотия.

  В случая, какъв ви е простият "идеал"?
  ККП?

  До коментар [#35] от "proza":

  Не виждам какво лошо има в призива и защо борбата с наркотиците да не се води много по-радикално. Ние тук нашите наркобарони ги галим с перце,
  а хората искат да ги ударят здраво, дори и със смъртно наказание.

 50. 50 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Това е като някаква завера, разбираме постфактум !!!

 51. 51 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#43] от "КОЙ слуша радио":

  Нали това казвам ......да ги четем . Хубаво е да се издават томове с избрани мисли на РЪКОВОДИТЕЛЯ ....

 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  [quote#40:"КОЙ слуша радио"][/quote]


  Написала си цял един чаршаф за да ми " доказваш " неща, които съм преживял, заедно с НЕпартийните граждани от онова мракобесно време и нито дума за ФАКТИТЕ, изложени от мен по-горе . Ти като юрист и генерал-полковник от военната прокуратура на БНА ( така се представяше още като " Непукистка " ) имаш ли мнение за фактите, А НЕ ЗА ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА И СВОБОДНИТЕ СЪЧИНЕНИЯ ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Наркодилърите са хора на комунистите. Тяхната цел е наркотиците да са нелегални, за да ги продават само те.

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Весело

  До коментар [#27] от "Тюфлекчия":

  обаче пък странно позаглъхна струващия им се много умен въпрос "какво става със стената"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на КОЙ слуша радио
  КОЙ слуша радио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#40:"КОЙ слуша радио"]
  —цитат от коментар 52 на niksan1
  Написала си цял един чаршаф за да ми " доказваш " неща, които съм преживял, заедно с НЕпартийните граждани от онова мракобесно време и нито дума за ФАКТИТЕ, изложени от мен по-горе . Ти като юрист и генерал-полковник от военната прокуратура на БНА ( така се представяше още като " Непукистка " ) имаш ли мнение за фактите, А НЕ ЗА ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА И СВОБОДНИТЕ СЪЧИНЕНИЯ ?![/quote]

  И къде видя "факти" в своето изложение? Написал си, че били членове на БКП - ок, били са, някой да го оспорва? Просто съм изяснил, че редовото членство няма никакво практическо или друго значение - то нищо не променя. А след като твърдите, че сте живял по онова време, значи следва да сте наясно, че имаше професии и сектори, в които няма как да мръднеш от дадено ниво нагоре, ако не си член на БКП - военни, полицаи и пожарникари бяха в тази категория. И какво променя това, питам аз? Факт ли е, че Борисов вече 13 години прави комунистите от трите фракции на БКП - БСП-ДСБ-ДПС - да си говорят сами. А че преди 40 години бил член на БКП - бял кахър. Не е бил партиен секретар като вас, нали?

  След провала на Икономедия, ClubZ, Frog, Mediapool - сега и Свободна Европа. Мъки лилаво-олигархични!
 56. 56 Профил на КОЙ слуша радио
  КОЙ слуша радио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  обаче пък странно позаглъхна струващия им се много умен въпрос "какво става със стената"
  —цитат от коментар 54 на дерибеев

  И в България - "разрешителните и лицензионните режими", "съдебната реформа", "румънският модел" - странно заглъхнаха, заменени от "смяна на системата" - съгласно новите указания от "Позитано"... Странности!

  След провала на Икономедия, ClubZ, Frog, Mediapool - сега и Свободна Европа. Мъки лилаво-олигархични!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Доказано ли е, че е бил, тли това " най-малко е черпил с пълни шепи " вече го прави член на БКП ?
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  Ама ти какво си се фиксирал върху членството в БКП? Другарят Бойкикев е черпил с пълни шепи от благата за отговорни другари, носили са му ягоди през зимата за 2.50, при себестойност 40+ лева килото ("Разносна търговия" на УБО - само за напреднали). А моите и твоите родители през това време са опъвали каиша и са ни хранили с компоти. Та тоя да ми се прави на "аФтентично десен" е все едно Малък Тошко да ми обяснява плюсовете на пазарната икономика.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 59. 59 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Я някой е направил международен документ зад гърба на болшевишкото ООН и болшевишкият международен интернационал. :-) Не било ясно кой го е правил, все едно другите международни гнусотии, които ни накараха да подпишем е особено ясно какви "експерти" са ги подготвяли и правили и все едно нашите подлоги са имало избор дали да ги подпишат. Другари, свиквайте. международният интернационал отече в канала.

 60. 60 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#17] от "Николай_1":

  Едно си баба знае - едно си баба бае!

 61. 61 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  По-голямо внимание трябва да се обърне на друг абзац:

  "Според Ники Хейли пред ООН президентът ще говори за щедростта на САЩ. "Но той също така ще даде ясно да се разбере, че САЩ ще бъдат щедри към онези, които споделят нашите ценности, към искащите да работят с нас..."
  Румен Радев едва ли иска да представи България като такава държава. На него му дай да коленичи пред Москва и да се снима по събития, докато жена му пуши зад кофите за боклук.

  Колкото до заглавието и на мен ми е странно, защо документът се нарича "странен", след като става дума за борба с наркотиците.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  [quote#58:"Тюфлекчия"][/quote]

  За пръв път видях на живо "трева" през 1979 г., когато в нашия клас преместиха от друго училище синчето на един "отговорен другар". Изкарваше си джобните с продажба докато не стана прекалено нагъл, след което го "порицаха сурово" и преместиха в следващото училище.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  [quote#58:"Тюфлекчия"]
  —цитат от коментар 62 на pag
  За пръв път видях на живо "трева" през 1979 г., когато в нашия клас преместиха от друго училище синчето на един "отговорен другар". Изкарваше си джобните с продажба докато не стана прекалено нагъл, след което го "порицаха сурово" и преместиха в следващото училище.......[/quote]

  Аз отраснах с една какичка, дето впоследствие се оказа, че дядо ѝ бил член на Политбюро (в интерес на истината май е бил от малкото дето наистина са правили нещо преди 9-ти, правилно или не - имал е смъртна присъда от царския съд). Винаги съм се чудил как у тях има някакви странни неща като бурканчета Нутела, каталози на Некерман и т.н. След години си го обясних... Та и Бойкикев така - живял си е като западняк цял живот, без да е свършил нищо реално. Цял живот син на майка си е работил.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 64. 64 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Трябва да свикваме,че като видим заглавие,съдържащо Тръмп,на вниманието ни ще бъде представен някакъв буламач от взаимно изключващи се тези.Така де,най-важното е да се внушава на читателите,че инициативите на Тръмп вятър ги вее на бял кон.

 65. 65 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#43] от "КОЙ слуша радио":
  А наградите, дето Баце е получил от бай Миле, Маргините , Мето Илиенски и т.н. във връзка с наркотиците, къде да ги видим?😂

 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3162 Неутрално

  До коментар [#15] от "КОЙ слуша радио":

  Да ти кажа, че едва ли на някой в България му дреме, къде се разхожда Борисов...! Освен на група заблудени ГЕРБ-ери.
  Въобще, Борисов не може да реши основни проблеми в собствената си държава, какво остава да прави впечатление някъде по света?! С какво ще впечатли и кого? Освен със селско-банкянския си диалект, може би...?

  Бивш tww09306483.
 67. 67 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  ...По тази система и Светиня Му Костов никога, ама НИКОГА не е бил "другар" поради простата причина, че агентите на разузнаванията НИКОГА не ставаха "партийци" за да нямат "партийни" началници, а само по линия на службите."По делата им ще ги познаете", не по "документите"........
  —цитат от коментар 38 на pag


  Добре казано, не бях се замисляла по този въпрос, но ми звучи логично.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 68. 68 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Трябваше да отиде Ратко.

  Щеше да обясни на Тръмп че в Русия нямат проблем с наркотиците. И при втора намръщена снимка до него щеше да получи потупване от Решетников

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4029 Любопитно

  До коментар [#28] от "Тюфлекчия":

  За да имаш БМХ или Нутела или Сони от Кореком не беше задължително да принадлежиш към висшия ешелон. Един прост сондьор съсед беше работил в Либия и Ирак и детето му се радваше на подобни "благини", които бяха недостъпни за средностатистическия човек.
  Да черпиш с пълни шепи от режима е друго, много по-високо ниво и далеч надвишава някакви дрънкулки - например да си на хранилка при УБО за което си дал пример, или свобода да пътуваш на Запад и т.н. Та този индивид ползвал ли е подобни привилегии или БМХ е върха в неговото детство?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 71. 71 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Ако службите не финансират специалните си операции с продажбата на наркотици, няма да има проблем с разпространението. Още по-лошо е, когато и полицията е в играта от чисто корупционни подбуди по веригата на властта. Тогава няма спасение. У нас службите не разпростарянавт наркотици (за разлика от времената на бай Тошо), но полицията е силно въвлечена в тяхното разпространение, чрез закрила на наркобосовете.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3162 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тюфлекчия":

  Аха...! Пък тоя, дето разтриваше ушите на правешкия цървул, какво? Днес ще го играе, аФтентчино десен? Или казваш, отрано е закърмен в Симеоновската школа с демократчните ценности?

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3162 Неутрално

  До коментар [#70] от "vesolr":

  При ГЕРБ-ерите е така... Надълго и нашироко ще ти обясняват за неща, за които и те не са сигурни, дали изобщо са били такива. Но виж, ако ги питаш, какво търси тлъстата номенклатурна внучка Лилето Павлова при тях, започват да ти говорят за времето...!

  Бивш tww09306483.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Ей, словоблудници! Не знаете .е Трьмп обяви преди месеци пекомерната употреба на приспивателни и успокоителни медикаменти за заплаха ъа националната сугурност на Америка. В София наркотици се продават в градинката сре.у МВР + зад цьрквата.
  Братьт на Трьмп на име Фред е жертва на алкохола, така ê Трьмп едно е вьздьржател и второ знае за какво става вьпрос!
  БРАВО ТРЬМП!
  ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Е НЕКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЙ Е ТУТУ ДИ КАПИИ ТУКА У БУГАРИСТАНСКО , НЕКОЙ ЗНАЕ ЛИ , Е ДОБРЕ ДЕ ЗНЕТЕ И СИ МЪЛЧЕТЕ , Е ЩО БЕ !!!

 79. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  [quote#63:"Тюфлекчия"][/quote]

  През 1987 живях на квартира на "Денкоглу", срещу тогавашното лятно кино "Мир". Точно на кръстовището с "Витоша" (откъм "Раковска") отвориха първия денонощен магазин.
  Неведнъж съм виждал черен Мерцедес с лъскави "другарки" да спира отпред в 9-10-11 часа вечерта, шофьора на бегом да влиза в магазина, да показва някакъв документ, който му отваряше една "специална врата" в дъното срещу касите. След три минути излиташе оттам с две торби с подбрани питиета в "бутилки, които не се търкалят" (както се казваше тогава) и подбрани мезета, каквито по рафтовете, вероятно случайно, не се срещаха никога.
  Та и др. Бойкикев е бил от тези "правоимащи" (както се казваше пак тогава), а сега с леко отегчение го играе "десен демократ".
  Най-забавното е, че някои интересни екземпляри даже му вярват........

  Знанието е сила, информацията - власт
 80. 80 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Не разбрах, какво му е странното на документа.

 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  Познавам много от близо човек, който сега живее във Филипините. Често си говорим по скайп и той казва следното.
  Тук няма от къде да купиш наркотици.

  подпис
 82. 82 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  Аха...! Пък тоя, дето разтриваше ушите на правешкия цървул, какво? Днес ще го играе, аФтентчино десен? Или казваш, отрано е закърмен в Симеоновската школа с демократчните ценности?
  —цитат от коментар 73 на tww09306483


  Моля, моля, "аФтентично десни" сте само вие и никой друг. Недейте така да пилеете ценното Ръданово наследство, щото друго нямате........

  Знанието е сила, информацията - власт
 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Любопитно

  До коментар [#58] от "Тюфлекчия":Аха...! Пък тоя, дето разтриваше ушите на правешкия цървул, какво? Днес ще го играе, аФтентчино десен? Или казваш, отрано е закърмен в Симеоновската школа с демократчните ценности?
  —цитат от коментар 73 на tww09306483


  Братле, давам ти 1000 лева ако намериш и един мой пост, в който да съм казал нещо хубаво за Тиквата. Защо всичките умни и красиви сте на такова ниво? Как пък няма един различен бе д...ба? Ако не сме за Бойкикев, значи задължително сме "за Бойко". Дето викаше Бастиа навремето, "Ако сме против това държавата да отглежда пшеница, левичарите ще кажат, че сме против храненето".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Само от липса на храна и вода ежедневно умират хиляди, светът потъва, а занимават ООН с козметика?!

 85. 85 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Весело

  До коментар [#79] от "pag":

  Безброй такива примери има - някои даже и анекдотични. Точно това е проблемът - много хора не осъзнават, че тия екземпляри са отраснали в среда, която ги е карала да се чувстват специални. Да си мислят, че са някакъв елит ("златна младеж" дето имаше един лаф), който е предопределен да управлява "кочината" (така се изразяват за България - чувал съм го от не един такъв). Не мога да си обясня как хора с такъв манталитет може да се приемат за "десни" и да се очаква да уважават индивидуалните права и свободи.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 86. 86 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#70] от "vesolr":

  /Един прост сондьор съсед беше работил в Либия и Ирак и детето му се радваше на подобни "благини"/

  И сондьори и тираджии и бачкатори в Коми ама родителите на героя с беемхикса не са били такива, нали другарю амбразурчик. Иначе много добър опит, личи си точно съветската школовка за замазване и извъртане, неслучайно тоя тип другари сте най-полезни в сърцето на 'врага' - Щатите :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 87. 87 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Когато бях в Китай и други места впрочем, попитах: "Г-н президент, имате ли проблем с наркотиците?" "Не, не не, нямаме", отвърна той. Хм, казвам си, голяма страна с 1.4 млрд. души население, нали, а нямат проблем с наркотиците. И го питам: "А на какво дължите това?" А той ми отвърна: "Ами, на смъртното наказание."Начи може :)Обаче понеже идва от Тръмп сега всички правозащитници ще ревнат, че се нарушават правата на наркодилърите.
  —цитат от коментар 47 на realguru


  наркотиците са социален проблем с много измерения и стилът на Китай или на Филипините не върши работа; освен това не зависят и от това, колко богата е една страна - в Африка се тровят с неясни отрови, в Русия или Азия с хероин, в САЩ и ЗЕвропа с изписани от лекар опиоиди; проблемът е изключително дълбок - най-ясното доказателство за това е алкохолизмът - силно разпространен в благоустроени и супербогати страни като Скандинавските, а алкохолизмът е разрешена от закона наркомания

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3162 Неутрално

  До коментар [#83] от "Тюфлекчия":

  Тоест, искаш да ми доказваш, че всеки дето не харесва Бойко е умнокрасив...?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 90. 90 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#73] от "tww09306483":

  Хахаха, човек ти си възхитително заблуден образ, точно Тюфлекчията да казваш че има симпатии към Герб е върха на абсолютната глупост, евалата, все е постижение :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Какво му е странното на документа и в коя страна се приема нееднозначно, след като е подписан от 124 държави???
  —цитат от коментар 5 на 4ort


  Ами трябва да попитаме изданието изданието The Intercept, ама то самото не е прието еднозначно. Буквално от първите седмици на съществуването си те започват да публикуват статии, чийто източник е Едуард Сноудън, който сега се крие в Русия.
  Това е само един пример, но могат да се намерят още, а мисълта ми е:
  Той документа "нееднозначен" - какво значи нееднозначен трябва да попитаме The Intercept, ама и те са нееднозначни и кашата е готова.
  ПП
  Абе хибритната война не е куха фраза, но ми се струва, че не е толкова трудно човек да я разпознае като я види. По-трудно е да схване непосредствените и дългосрочните цели на хибридните атаки, ама и това си е естествено. На война лесно няма.

  До коментар [#5] от "4ort":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5543 Весело

  До коментар [#79] от "pag":

  Говориш пълни небивалици. И за денонощния и за снабдяването на правоимащите. Караш по някакви градски легенди.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 96. 96 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Наркотиците са бич на нашия век, макар и не колкото преди години. Поздравления за инициативата.

 97. 97 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 588 Неутрално

  2 факта, които показват, че проблемът с контрола на бизнеса с наркотици е нерешим - никой досега не е спечелил война в Афганистан, въпреки че там живеят хора от 18 век - а Афганистан е основният производител на макови опиати;
  - една от най-кървавите войни в историята е Опиумната в Китай, когато Англия налага на Китай да наркотизира населението си с груба военна сила;
  - практически почти всички режими в Латинска Америка близо век бяха просто подразделение на наркомафията под изричната закрила на американските служби;
  - съвременната легална фармацевтика печели трилиони от производство на "лекарства", които са просто забранени наркотици с друго име

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4029 Весело

  До коментар [#86] от "Нагъл Визионер":

  Не си разбрал другарю путинист. Аз привлякох вниманието на тюфлекчия, че наличието на БМХ е може би един от най-нелепите примери който съм виждал, че даден човек принадлежал към партийния елит. А въпросният другар даже името му не съм чувал, даже помислих, че говорят за твоя идол Баце.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Весело

  До коментар [#79] от "pag":Говориш пълни небивалици. И за денонощния и за снабдяването на правоимащите. Караш по някакви градски легенди.
  —цитат от коментар 95 на КМЕТ В СЯНКА


  Другарю, цяла книга ви написаха по темата, ама вие продължавате да отричате. Лично съм виждал как хора излизат от магазина за "отговорни другари" в хотел "Рила" с торби пълни с неща, за които не бяхме и сънували. Това време не е толкова отдавна и дълги години ще има живи свидетели.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 100. 100 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4029 Весело

  До коментар [#91] от "Тюфлекчия":

  Отново си дал свобода на фантазията си. Освен че обиждаш, продължаваш и да клеветиш най-нагло. Аз ти подигравам, че изтъкваш наличието на БМХ за доказателство, че този "е черпил с пълни шепи от режима", толкова ли не можа да дадеш по-подходящ пример, щото излиза, че всички тези бармани и те са черпели с пълни шепи?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK