Изтичането на капитали от Русия е два пъти по-бързо тази година

Изтичането на капитали от Русия е два пъти по-бързо тази година

© Associated PressНетното изтичане на капитали от частния сектор в Русия за периода от януари до септември 2018 година е нараснало с 2,3 пъти спрямо същия период на миналата година и е достигнало 31.9 млрд. долара, се посочва в комюнике на Руската централна банка (РЦБ), цитирано от ТАСС.


"Отрицателното салдо на финансовите операции на частния сектор с юридически и физически лица, които работят в Русия, но са регистрирани в чужбина, е 31.9 млрд. долара и се е получило в резултат от операциите по погасяването на външни задължения и разпределение на активи в чужбина", съобщи регулаторът.


Преди година изтичането на капитали от Русия за същия период е било на стойност 13.7 млрд. долара.
В края на 2017 година нетното изтичане на капитали е нараснало 1.6 пъти спрямо 2016 година и е било 31.3 млрд. долара (за цялата година).


По данни на РЦБ нетното изтичане на капитали през миналата година се е дължало на операции на банковия сектор по погасяване на външни задължения. /БТА

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK