Междинните избори може да послужат като политически дезинфектант за Белия дом

Междинните избори може да послужат като политически дезинфектант за Белия дом

© Leah Millis, ReutersБлизо две седмици преди междинните избори, които могат да лишат президента Тръмп от закрилата, която републиканските Камара на представителите и Сенат му осигуряват, Тръмп се върна към любимите си изцепки - осмиване на външния вид на жените ( той нарече "кранта" порноактриса, на която е платил, за да мълчи), разпалване на истерия за колоната мигранти от Централна Америка и поощряване на насилието срещу пресата.


Той изглежда уверен, че ако успее да предизвика достатъчно злоба, негодувание и страх сред избирателите си - бели мъже от селскостопанските райони, ще спаси себе си и партията от бедствие. Тръмп явно не осъзнава или пренебрегва факта, че така настройва срещу себе си електората от жени, висшисти, младежи и цветнокожи, които вече се стичат в рекорден брой за предсрочното гласуване и попадат в ръцете на демократите.


Социологическите проучвания изглеждат застрашително за мнозинството на "Голямата стара партия" в Камарата на представителите и Тръмп, колкото и да иска да избегне упреците. Собственият му незавиден рейтинг - 39 процента одобрение и 53 процента неодобрение, според последната анкета на Си Би Ес Нюз, утежнява задачата на повечето републиканци на изборите. (Начинът, по който постигна назначаването на Брет Кавано във Върховния съд предизвика практически същата негативна оценка). В анкетата на Си Би Ес демократите имат 9 процента преднина за изборите за двете камари на Конгреса.
Тръмп несъмнено щеше да бъде изправен пред още по-голяма политическа заплаха, ако не беше силното състояние на икономиката. И обратно, дори със силна икономика управлението на Тръмп е пословично непопулярно. Отговорът на Тръмп на предполагаемото брутално убийство на пишещият за рубриката "Световни мнения" на в. "Вашингтон пост" журналист Джамал Хашокжи, и продължаващите му призиви към омраза и негодувание ни напомнят, че нещо много повече от политически решения или дори грешки е поставено на обсъждане на тези междинни избори.


Епизодът със Саудитска Арабия, който илюстрира финансовото и морално пагубно влияние, което се разпрострира от Белия дом до контролирания от републиканците Конгрес, ни дава представа за това, какво подхранва опозицията срещу Тръмп.


Например черните каси на Тръмп, които послушният републикански Конгрес позволява да останат скрити, карат мнозина от нас да се чудят, дали неговите собствени финансови интереси, вместо националните интереси, определят политиката по всички въпроси, от Русия и Саудитска Арабия до данъците.


Що се отнася до Саудитска Арабия сенатор Ричард Блументал (демократ от Кънектикът), член на правната комисия в Сената, и конгресменът Джеролд Надлер (от Ню Йорк), високопоставен демократ от правната комисия на Камарата на представителите, изпратиха миналата седмица писмо до Тръмп с искане за информация относно средствата, които той и Trump Organization може би са получили от саудитците.


"Отговорът на вашата администрация поставя под въпрос това, дали сте действали въз основа на американския обществен интерес или на вашия частен интерес. Нещо повече, изглежда стъпките, които предприехте, за да се предпазите от конфликт на интереси с чужди държави са по-ограничени и по-малко адекватни, отколкото се смяташе преди", написаха те.


Те изложиха дългата история на финансови сделки на президента със Саудитска Арабия и добавиха: "Като президент продължавате да получавате средства от саудитското правителство: през 2017 г. лобистка фирма, работеща за саудитското правителство похарчи 270 000 долара в Международния хотел на Тръмп във Вашингтон; през 2018 г. Международните хотели "Тръмп тауър" в Ню Йорк и в Чикаго регистрираха наплив от гости от Саудитска Арабия, които възстановиха значителните загуби и увеличиха текущите приходи".


Междинните избори може да послужат като политически дезинфектант за Белия дом

© Mike Segar, Reuters


С други думи американците не знаят дали Тръмп е толкова корумпиран и безпринципен, че да води близкоизточната си политика в интерес на собствените си финанси. Причината, поради която не знаем със сигурност е, че републиканците отказват да търсят отговорите. Дори по време на аферата "Уотъргейт" не сме били свидетели на толкова дълбока и необуздана корупция, на толкова крайно неуважение към конституционната клетва на избрани представители да служат на интересите на хората, а не на собствените си.


Корупцията, подкопаваща президентската институция, разбира се, не е чисто финансова. Консервативният критик на Тръмп и бивш съветник на президента Джордж Буш-младши, Питър Уенър тези дни красноречиво засегна моралните измерения на ситуацията със Саудитска Арабия. "Мисля, че фундаменталният факт, обясняващ управлението на Тръмп, и според мен примерът със Саудитска Арабия е само едно негово проявление, е, че това е човек (Тръмп), който е изцяло аморален и безчестен", заяви Уенър. Той добави в ефира на Ем Ес Ен Би Си: "Той е човек, който не проявява състрадание или съчувствие към хората, и в много отношения е човек без съвест; и смятам, че това което видяхте през последните дни е човек, който реагира именно по този начин".


Уенър допълни: "Смятам, че виждаме тази липса на човешко състрадание и съвест почти във всяка сфера на управлението на Тръмп. Това обяснява жестокостта, обяснява политиката по границата - разделянето на деца (от техните родители), обяснява патологичните лъжи, обяснява това, че той е човек без чест - и смятам, че това е само последният епизод от грозната драма, която наблюдаваме да се разиграва".


С две думи, страната колабира под управлението на един президент, чиято собствена корумпираност и морална пустота, обиждат най-присъщите ни убеждения и начина, по който се възприемаме като граждани на водещата демокрация в света. Неговите цинични апологети, издигащи го в култ, са доволни да бъдат лъгани да получават подаяния (например данъчни облекчения, от които в действителност дори не всички са облагодетелствани). Останалите от нас не са. Енергията, гневът и усещането за спешност, които виждаме в кампанията за междинните избори, отразяват отвращението и ужаса на избирателите от президента и партията, които дискредитират нашата демокрация.


Двете години на управление на Тръмп ни карат да искаме да измием моралната и финансова мръсотия, която той донесе в Белия дом. Ако американците дойдат да гласуват достатъчно масово междинните избори ще донесат национално пречистване, политическа дезинфекция. Междинните избори могат да ознаменуват първата значима крачка по пътя на националното възраждане. Колко разведряващо и ободряващо би било това. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1096 Разстроено

  "колоната мигранти от Централна Америка"

  В интерес на истината, този керван дойде дюшеш на Тръмп...

 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2894 Весело

  Абе. кранта, кранта, колко да е кранта. "Horse face" като конска мутра е по-близо до истината и далеч от фалшивите преводи. Като гледаш Стормито си спомняш Лавров на младини.

 3. 3 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Пишат глупости. Трумп е най-добрият президент по отношение запазване на едни по-нормални и по-консервативни ценности. Най-доброто при него е, че намали безработицата до рекордни ниски нива, изостави дипломатическите бул-шит парадигми и раздава шамари по цял свят от вида право-куме-в-Очи, нещо не е голям приятел на лгбт пропагандистите и подхожда като бизнесмен по всеки един въпрос и това е най-правилният подход, защото всички големи политически явления, всъщност струват едни пари. И той подхожда директно - става дума за едни пари и за това КОЙ ще ги плати. Сравнен с Обама, Хилари и пр. е на светлинни години по-добър. И фактът че именно БЕЛИ МЪЖЕ ОТ СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ РАЙОНИ ГЛАСУВАТ МАСОВО ЗА НЕГО е показателен за това, какви ценности защива. Ако бях Американец, гласувам за Трамп, ако ще избирателната секция да е на 200 километра път. Зад него е ПРОИЗВОДИТЕЛНИЯТ КАПИТАЛ.

 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  Всичко останало от антрефилето са чувства, усещания, впечатления, емоции и желания на една мила женица на средна възраст.

 5. 5 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  "Тръмп явно не осъзнава или пренебрегва факта, че така настройва срещу себе си електората от жени, висшисти, младежи и цветнокожи, които вече се стичат в рекорден брой за предсрочното гласуване и попадат в ръцете на демократите."
  Хайде пак мантрата: Красиви сме, Умни сме, Млади сме!

  Демократите вече 2 години сеят омраза и разделение.
  Но този път си намериха майстора! Тръмп не им мълчи и не ги подминава, а директно ги разбива!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 6. 6 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1357 Гневно

  Ма то цялата статия е само храчки и псувни!
  Демократите изтрещяха! Напълно и окончателно!

  "Енергията, гневът и усещането за спешност, които виждаме в кампанията за междинните избори, отразяват отвращението и ужаса на избирателите от президента и партията, които дискредитират нашата демокрация."
  Демокрацията е запазена марка на Демократите и никой друг не трябва да си помисля да претендира, че е за демокрация!
  Болшевики, Сър!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 7. 7 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1357 Гневно

  "... разпалване на истерия за колоната мигранти от Централна Америка..."
  Каква е тази колона и защо почти нищо не намирам из нашенските новини за нея?
  Да не би латиноамериканците са тръгнали пеша към САЩ - понеже във САЩ ще ги вкарат във лагери, разделят от семействата и връщат по родните места?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 8. 8 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1337 Весело

  Клети умнокрасиви мечтички (омешани с горчива злобица) в стил надъхан партиен пасквил громящ 'лошите' в раб дело. Щатските умнокрасивци не знам кви съкровища търсят ама изкопаха всичкото налично дъно. Сенсей Доналд ги направи луди калинки, вери голям кеф :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 10. 10 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1357 Любопитно

  "...ако успее да предизвика достатъчно злоба, негодувание и страх сред избирателите си - бели мъже от селскостопанските райони..."Бели и предимно бедни, със зачервени вратове, зъби изпадали заради дългогодишната употреба на окси, живеещи в паркове за каравани, винящи за своите неуспехи всички други, но не и себе си.
  —цитат от коментар 9 на aleks ivan


  Чеки сега малко!
  Нали демократите бяха тези, които защитават бедните и слабите? Или греша напълно?
  Защо такава злоба към бедните и слабите? Нещо за пролетарията и селската беднота имаше?
  Ти явно си от от "умните и красивите" - как не се досетих!
  Готов ли си за посрещането на колоната латиноси? Приготви ли мечетата? Електората на демократите пристига - тамън ще могат да гласуват след 10 дни!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 11. 11 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 844 Неутрално

  ногу новинарски заглавие бравос.

 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 676 Весело

  Помня американската политика от времената на Никсън. За това време нито един републиканец не изпълни високите изисквания на анализаторите. То футболисти ли не баха (Форд), то неуспели актьори (Рейгън), то неграмотници (Буш), то рижи клоуни (Тръмп). Всичките са довеждали САЩ до катастрофа.
  Аман от партиини пристрастия...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Много селскостопански райони имало в САЩ.Щото като гледам картата за изборите от 2016г цялата е червена с изключение на щатите по тихоокеанското крайбрежие.Винаги човек може да научи нещо ново -вече ще знам,че Охайо и Мичиган са селскостопански райони.

 14. 14 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Пусиграбер е диагноза.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 15. 15 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Е точно Уашингтън Пост ли препечатвате?
  Ми то няма един факт в статията дето да е верен.
  Примерно порно актрисата сега ще плаща на Тръмп.
  Или пък адвоката и, който е осъден миналата седмица да плати милиони.
  Или пък рейтинга му е 49 одобрение, по—висок от този на Обама в един и същи момент
  Или за Б. Каванау — демократите сътвориха невиждан цирк.
  И още, и още, и още ...

  А и да не забравим за напрежението
  1. Да излезем навън зад физ. салона да го набия с юмруци (вице президент, Джо Байдан)
  2. Не можем да сме цивилизовани, докато не спечелим конгреса (секретар Х. Клинтън)
  3. Ако са паднали да ги ритнем (главен прокурор Е. Холдър)
  4. Излезте от тук и обсадете хълма, изправете се лице в лице пред сенаторите (сенатор Спартак)
  5. Къде и да ги видите гонете ги, ресторанти, магазини, бензиностанции (ранкинг мембер, конгресуман М. Уотърс)

  Това е лидершипа на демократите.
  Верно, че Тръмп не е стока, но пък от както слезе от ескалатора не са спрели нападките срещу него.

 16. 16 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#9] от "aleks ivan":

  Нещо сте се объркали — средната класа, дребните бизнесмени и работниците гласуват вече за ГОП.
  Демократите имат друга така наречена коалиция — малцинства, бели жени особено неомъжени, служители и интелектуалци.

  Между другото Тръмп победи, защото привлече повече блекс и Латинос от Буш и особено от Ромни.

 17. 17 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#15] от "Николай С":

  Напротив, демократите спечелиха изключително много от историята с Кавано - назначаването на изнасилвач на такъв висок пост ще им донесе много нови гласоподаватели. Особено сред жените.

 18. 18 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тръмпанарските и Путлериските тролове вече са на амбразурата да защитават другаря Дръмб!

  Браво Другари! Венсеремос!

  Няма какво да разследват дали Дръмб е поставен от Путлер за президент, просто да прегледат форума тук и да видят , че едни и същи хора са Ватници и Тръмпанари. Е, има и едни добавени за цвят дету уж са против Путлер, но за Дръмб, но ние тези постановки ги разбираме.

 19. 19 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 759 Весело

  До коментар [#3] от "transvaal":

  "Трумп е най-добрият президент по отношение запазване на едни по-нормални и по-консервативни ценности." - Спането с порно актриси и плащането да си ,ълчат е консервативна ценност? Откога?

  "Най-доброто при него е, че намали безработицата до рекордни ниски нива" - Глупости. Няма данни, които да потвърждават тази утопия.

  "изостави дипломатическите бул-шит парадигми и раздава шамари по цял свят от вида право-куме-в-Очи" - Скара се с най-близките си съюзници, а флиртува с диктатори и принцове-ислямисти, които трепят журналисти по консулства. Това ли наричаш дипломация? Ами то по тази логика Валери Симеонов е най-добрият дипломат на България.

  "подхожда като бизнесмен по всеки един въпрос" - Да пускаш мелодраматични туитове посред нощ, точно както правят големите бизнесмени, нали?

  "Сравнен с Обама, Хилари и пр. е на светлинни години по-добър." - Ха ха, в коя паралелна реалност е това? Управлението на Обама влезе в историята като едно от най-стабилните и най-успешните изобщо.

  "И фактът че именно БЕЛИ МЪЖЕ ОТ СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ РАЙОНИ ГЛАСУВАТ МАСОВО ЗА НЕГО е показателен за това, какви ценности защива." - Тоест най-нискообразованите и политически неграмотни прослойки от американския народ, хора без никаква култура на гласуване, селяндури, които гласуват за този, който им сваля цената на бърбъна.

 20. 20 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#15] от "Николай С":Напротив, демократите спечелиха изключително много от историята с Кавано - назначаването на изнасилвач на такъв висок пост ще им донесе много нови гласоподаватели. Особено сред жените.
  —цитат от коментар 17 на Vorknkx


  Изнасилвач е само в промитите ви мозъци.Даже и секс не са правили преди 30 и кусур години.

 21. 21 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  тая статия пак пълна с измислени внушения и пожелания, голям рев на корпоративната пропагандна преса, че техните собственици позагубиха малко власт.

  -voxy
 22. 22 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  Остави, те хората живеят в паралелна реалност. Тя самата Форд не стигна толкова далеч, че да каже че е имало сексуален контакт. Ама нека фактите да не пречат на добрата история.

 23. 23 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#17] от "Vorknkx":

  на база кое доказателство реши, че е изнасилвач?

  -voxy
 24. 24 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":Остави, те хората живеят в паралелна реалност. Тя самата Форд не стигна толкова далеч, че да каже че е имало сексуален контакт. Ама нека фактите да не пречат на добрата история.
  —цитат от коментар 22 на Николай С


  Явно е било някакво натискане на студентски купон.По тая логика повечето мъже , които са били на такива купони ще са изнасилвачи.Това естествено няма как да се разбере от хора, които и понятие си нямат от отношенията мъже-жени.

 25. 25 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#22] от "Николай С":

  да всъщност ме подсети, че обвинението е за опит да я изнасили, не че я е изнасилил, ама лявата преса обича да използва двусмислици като "сексуално насилие" от които не става ясно имало ли е сексуален контакт или не.

  -voxy
 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#18] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":

  Тръмпанарските и Путлериските тролове вече са на амбразурата да защитават другаря Дръмб!
  —цитат от коментар 18 на chevyvolt, Радев - национален предател!


  Както съм споменал по-горе, привърженик съм на републиканците от времето на Никсън. За преди неговото време нямам реални спомени...
  Ако това ме прави Путински трол, добре. Но няма да си променя политическите убеждения, за да угодя на няколко души които мразят партията на Линкълн и Рейгън...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4119 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мусаши":

  В Охайо има много ферми, там земеделието е доста добре развито. Но в случая вероятно става въпрос подвеждащ превод - традиционното разделение сред гласоподавателите в големите градове (urban) и rural население. Второто освен селски, значи и провинциален. И там предпочитанията са за републиканците. Както едно време генерализацията беше, че СДС печели в градовете, а БСП - в селата. Е, Стрелча или Батак може да не са села, ама там комунистите имаха по-добри резултати отколкото в Пазарджик, предполагам.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 29. 29 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Статията е тъжна, най-вече за това, че този, който я е написал, нарича себе си журналист, а тези, които я публикуват - медии. Лайна, храчки, помия и нито един базиран на факти аргумент, който да подкрепи тезата на т.нар. автор.

 30. 30 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#18] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":Но няма да си променя политическите убеждения, за да угодя на няколко души които мразят партията на Линкълн и Рейгън...
  —цитат от коментар 26 на Nil satis nisi optimum

  И какво общо виждаш между Линкълн и Рейгън и оранжевия клоун! да ти напомня ли, че Рейгън катурна СССР докато Тръмп се мазни на Путин!
  ако политическите ти убеждения са за Рейгън и си последователен - трябва да си срещу тръмп и обратно!
  не изглеждаш т.панар - значи можеш да разграничиш симпатия към партия, добре действала в миналото, и днешния ѝ президент. позор за предците си! нима мислиш че днес Рейгън би подкрепил Тръмп .
  сложил си си хубав ник, а поста ти защищава човек, имаш сходна с радев позиция за Путин, Крим...
  трудно ми е да не си помисля, че си кремълски трол, е от по интелигентните

 31. 31 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#3] от "transvaal":

  Белите изпаднали наркомани са Производителния Капитал????

 32. 32 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 849 Неутрално

  '...страната колабира под управлението на един президент, чиято собствена корумпираност и морална пустота, обиждат най-присъщите ни убеждения и начина, по който се възприемаме като граждани на водещата демокрация в света."
  Вероятно Тръмп е най-вредния за САЩ президент, който страната е имала. За преодоляване на щетите и последствията от президентстването му ще са необходими години.

 33. 33 Профил на yannart
  yannart
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дженифър Рубин, т.нар. "консерватор" в Уошингтън Пост. Имаше някъде един списък с позиции, които е поддържала преди Тръмп да се появи на сцената (излизане от Парижкото споразумение, местене на посолството в Йерусалим и още един куп други). След като Тръмп ги направи тия неща, тя изведнъж се оказа яростен критик. На това в Щатите му викат TDS (Trump derangement syndrome). А тази конкретна статия тук най-точно може да се опише в стила на Мъри Стоилов - "продължаваме да мечтаем".

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8152 Неутрално

  Тръмп може да е добър бизнесмен, но за политик не става.

 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  До коментар [#29] от "Black Hawk":

  Кое не е вярно - че Тръмп отчаяно се опитва да насъска своите верни последователи да гласуват с цел да избегне загуба в Камарата на Представителите? Като не се свени да лъже, обижда и да залива опонентите си с това, което си написал в последното изречение?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Той изглежда уверен, че ако успее да предизвика достатъчно злоба, негодувание и страх сред избирателите си - бели мъже от селскостопанските райони, ще спаси себе си и партията от бедствие"

  добре е научил уроците от един друг "националист", перфектирал политиката на страха през 30те години на миналия век в Германия

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4119 Неутрално

  До коментар [#36] от "carlosestrada":

  Политиката на страха работи перфектно.
  Трябва само да подсвирне "демократите ще ви вземат пушките" или "в кервана от Южна Америка има терористи от Близкия Изток" и активността рязко скача сред хардкор привържениците му. Целта оправдава средствата - всичко в името на властта.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 39. 39 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Доста добра статия. Тръмп е дълбоко аморален човек и шоумен - обижда всички после сълзливо иска всички да бъдат единни, произвежда фалшиви новини и после обвинява другите в това. Списъкът може да продължи безкрайно.

 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5838 Неутрално

  "...американците не знаят дали Тръмп е толкова корумпиран и безпринципен, че да води близкоизточната си политика в интерес на собствените си финанси..."
  Да питат правилно и да гласуват според отговора...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK