Американците са ядосани и това ще повлияе на изборите

Симпатизанти на кандидата за президент Доналд Тръмп жестикулират към журналистите по време на негов митинг в Синсинати на 13 октомври 2016 г.

© Reuters

Симпатизанти на кандидата за президент Доналд Тръмп жестикулират към журналистите по време на негов митинг в Синсинати на 13 октомври 2016 г.Бен Чико, 67-годишен републиканец от Калифорния, казва, че раздразнението му от демократите е преминало в невъздържан гняв, когато чул, че те можело да подложат президента Доналд Тръмп на импийчмънт след частичните избори на 6 ноември.


Идън Стреймър, 23-годишен демократ от Северна Дакота, споделя, че я ядосва възможността абортите отново да бъдат обявени за незаконни.


Пати Блеър, 74-годишна симпатизантка на демократите от Финикс, щата Аризона, обяснява, че вълна от гняв я залива всеки път когато види Тръмп по телевизията. "Това е най-негативното и мрачно място, в което се оказваш. Все едно че си на дъното на кофа, не можеш да се измъкнеш - все едно, че някаква ръка те натиска обратно при всеки опит да изплуваш", описва тя.
Пати Блеър

© Reuters

Пати Блеър


Из цяла Америка хората са гневни.


След язвителната президентска кампания от 2016 г., гневът продължава да доминира разговорите в обществото - от бурните протести на хиляди хора до яростите спорове в социалните мрежи, разкъсващи семейства и приятелства.


Гневът, а не страхът, ще е движеща сила на частичните избори на 6 ноември и фактът, че избирателите на Демократическата партия са по-ядосани, може да се окаже важен тласък за партийните кандидати, показват данни от социологическо проучване на "Ройтерс" и агенция "Ипсос".


В продължение на повече от два месеца са анкетирани над 21 000 души и отговорите им показват, че


демократите са най-гневни от три неща:


- разделянето на деца и семейства на имигранти без документи на границата с Мексико (вече прекратена практика на администрацията на Тръмп)
- потенциалната руска намеса в бъдещи американски избори
- личността на президента,


а за републиканците най-дразнещи са:


- възможността Конгресът да се опита да отстрани Тръмп от власт чрез импийчмънт
- пристигането на имигранти без документи в страната
- водещите новинарски медии.


Частичните избори са за хиляди публични постове - от представители в отделните щати до губернатори. Но фокусът е върху това какво ще се случи с контрола над Камарата на представителите във федералния парламент във Вашингтон. Социологически проучвания показват, че демократите имат шанс да си върнат 23 места, а с тях - и мнозинството над долната камара. Тази задача е доста по-сложна за Сената - за мнозинство им трябва да спечелят две места, но в същото време те не бива да изгубят нито един от 26-те сенатори демократи, които се състезават за постовете си и в 10 щата, където през 2016 г. Тръмп победи.


Ядосаните американци е по-вероятно да гласуват, а при демократите страстите са по-нажежени, показват още данните на Reuters/Ipsos.


Това е промяна спрямо ситуацията преди две години, когато еднакво ядосани бяха и републиканци, и демократи, казва Никълъс Валентино, анализатор на поведението на избирателите в Университета на щата Мичиган и част от екипа, обработил резултатите за "Ройтерс". Той смята, че данните сочат към възможност за избирателна активност над очакваната, от която биха спечелили демократите, особено в оспорваните кампании.


"Това се случи през 2016 г., припомня той. Мнозина, за които се прогнозираше, че ще си останат вкъщи, се оказаха много ядосани на Хилъри Клинтън и демократите и - за изненада на всички - отидоха да гласуват."


В Аризона и други щати, където постовете са особено оспорвани, анкетираните от "Ройтерс" избиратели се оплакваха от масовия гняв в двете основни партии. Мнозина казаха, че това ги мотивира да гласуват.


Участник в митинг "Да направим Америка отново велика" крещи срещу телевизионните камери в Чарлстън на 21 август 2018 г.

© Reuters

Участник в митинг "Да направим Америка отново велика" крещи срещу телевизионните камери в Чарлстън на 21 август 2018 г.


Тим Ледърби, бивш морски пехотинец на 57 години, казва, че е притеснен, че страната се плъзга към "гражданска война". "Навоювах се и не искам отново да се сражавам тук", допълва той. Ледърби ще гласува за републиканката Марта Максали на изборите за Сенат - една от ключовите битки за контрола над горната камара. Браян Карсън, обучител по публично говорене на 46 години, споделя същото усещане: "Научаваме по-ефективни методи бързо да се намразваме и за мен това е разочароващо."


Валентино коментира, че това е вярно - през 2016 и 2018 г. американците като цяло са по-ядосани в сравнение с предишни избирателни цикли по данни от 1980 г. насам. "Случвало се е предишни избори да са изпълнени със страсти. Но емоциите на хората бяха много по-позитивни, дори когато страната беше в рецесия."


Проучването между 17 август и 7 октомври попита избирателите как се чувстват - включително доколо са ядосани, огорчени, притеснени, уплашени, успокоени и удовлетворени - в отношението си към Тръмп, утвърждаването на Брет Кавано за член на Върховния съд, новинарските медии, имиграцията и други теми. Като част от допитването е събрана информация и за политическите интереси и това дали и как са гласували досега участниците.


По скалата от 1 до 10 (максимална степен на гняв) завършилите колеж демократи показват средно 8.4 единици по въпроса за разделянето на имигрантски семейства на границата. През юни администрацията на Тръмп се отказа от тази практика, след като кадри с деца, задържани в метални клетки, предизвикаха остри критики в страната и в чужбина.


Показател от 7.6 пункта предизвиква раздразнението на демократите от президента, като отчетливо жените в тази група са по-ядосани. "Всеки път когато по време на разговор с него стане дума за жена, той говори за външния ѝ вид. Иде ми да му избода очите, за да не може да вижда", казва 58-годишната Лиза Мол, демократ.


Симпатизант на Доналд Тръмп скандира срещу медиите на митинг на републиканците в Конкорд на 3 ноември 2016 г.

© Reuters

Симпатизант на Доналд Тръмп скандира срещу медиите на митинг на републиканците в Конкорд на 3 ноември 2016 г.


Средно със 7.9 пункта е отразен гневът на републиканците за нелегалната имиграция. Почти толкова (7.6) ги ядосва и възможността след междинните избори срещу него да започне процедура за отстраняване от власт. Теоретично погледнато, контролирана от демократите долна камара на парламента може да започне такава процедура, но лидерите им неведнъж са заявявали, че това не е в дневния им ред. Освен това за импийчмънт са нужни и две трети от гласовете на сенаторите, а в момента такова супермнозинство изглежда абсолютно непостижимо.


По темата за правото на аборт жените демократи показват 7.3 пункта от 10, очевидно ядосани от призивите прекъсването на бременност да бъде забранено в САЩ. При републиканките този показател е 4.1 пункта. Демократите са допълнително раздразнени от одобряването на съдия Брет Кавано във Върховния съд на САЩ, където той може да се окаже решаващият за мнозинство пети глас, ако от деветимата съдии се поиска да отменят решението по дело, с което абортите бяха легализирани през 1973 г.


Понеже проучването на Reuters/Ipsos е правено, докато в Сената вървяха изслушванията по обвиненията срещу Кавано в сексуално посегателство, демократите показват повече гняв - в сравнение с републиканците, или т.нар. независими избиратели - от това как сенаторите са подходили към случая. Никълъс Валентино смята, че за междинните избори този казус допълнително ще зареди демократите с енергия, въпреки че лидерите на Републиканската партия твърдят, че техните симпатизанти са повече мобилизирани в защита на Кавано.


Младата симпатизантка на демократите Идън Стреймър казва, че гневът я е накарал да потърси повече информация. Във вторник тя се кани да гласува за демократа сенатор Хайди Хейткамп, която опитва да защити поста си в Северна Дакота. Стреймър споделя, че записва в дневника си своите размисли, разочарования и това, което я вбесява, "за да не изпадам толкова често в спорове". "Бих могла да се боря с другите, но според мен това няма да промени нищо, особено нещата, които пишеш в интернет."


Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Американците зарязаха работата и бизнеса и се отдадоха на политика. Това тепърва ще им се отразява зле.

 2. 2 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 319 Разстроено

  "Американците са ядосани"

  А бият ли се на всяко кръстовище?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Демократите си мислеха, че ще векуват след мандатите на Обама, но Тръмп им развали настроението. Мисля, че антиглобалистките движения в момента са изключително силни и това ще донесе победа на републиканците. Ще видим.

 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нормално е да са ядосани.

  Мислеха си че имат демокрация, правова държава, и водеща роля в демократичния свят.
  .. но дойде един тарикат, празно дрънкало, пусиграбер и им разказа играта.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Очаквайте новия сезон на The Real Housewives (and Congressmen) of Washington, DC, само по C-SPAN - USA's premium reality TV network.

 6. 6 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  Американците зарязаха работата и бизнеса и се отдадоха на политика. Това тепърва ще им се отразява зле.
  —цитат от коментар 1 на 442


  Аз живея в Америка, но не съм забелязъл мои колеги и приятели да са се отдали на политика. Нещата толкова се преекспонират от медиите, че нямам думи. За мен единственото, което се промени с избирането на Тръмп за президент е, че сега в сметките ми влизат около десетина хиляди долара повече, заради данъчните промени. Иначе Америка е все така спокойно и приятно за живеене място. Демокрацията си работи и то много добре.

  Пазете се от доносника vesolr
 7. 7 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Когато се подценяват избори,става така. Никой не вярваше,че тоя неуравновесен шут ще стане президент и сега се чудят как да го махнат.
  Лошото е,че като гледам физиономиите на симпатизантите му,явно има и доста , дето са му на акъла...

 8. 8 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 420 Весело

  Поздравления на Дневник за избора на снимки. Мисля че добре представя духа на Америка в момента. 🙂

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 9. 9 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":

  Никога не са имали повече от това , престъпността е на рекордно ниски нива , същосто се отнася за безработица, икономика и доходи.

 10. 10 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "GreenEyes":

  Е, да, типичния американски дух - какво ми пука, че Тръмп продава държавата, в която живея, след като ми влизат няколко хиляди долара повече в сметката?
  И тука си имаме такива като теб, бачкат главно в Парламента и 1-2 строителни фирми.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Тъъййй ...

  1. Поредната анонимна компилация с ударна едностранчива агитпропска насоченост.
  2. Такива напоследък ги бълва БТА. Мисля, че и тази е от там.
  В БТА създадоха някакъв "мозъчен център" и си мисля напълно сериозно, че точно от там се бълва напоследък тази "продукция".
  Което ни води до т.3. - Поради что и как така се възроди и се налага този уродлив апендикс на БТА ? Това не е информация, не е дори и анализ, а откровен, безогледен агитпроп! При това агитпроп не "наш", дори не и на Управляващите, а чужд. Под капата и с етикета на БТА!

  А колко е уродлив и елементарно-първичен "анализа" - ами само се вгледайте в "онагледяването" на този, под който пишем.

 12. 12 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Социологическите агенции вместо да правят прогнози ,почнаха да измерват "гнева" на американците. Които са по-гневни, те щели спечелят. Демократите били по-гневни и затова те имали по-голям шанс на изборите. С подобни разсъждения социолозите , които традиционно са ляво ориентирани, прикриват реалните очаквания за безпрецедентен срив и загуба на демократическата партия на предстоящите избори. Вече не смеят така явно да манипулират с фалшиви прогнози. Правят го по-завоалирано.

 13. 13 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#7] от "debruckere":

  шут си ти!

 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "GreenEyes":

  То по нашите медии всичко, включително и прогнозата за времето, се преекспонира, за да се държи мат'ряла в напрежение.

 15. 15 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Републиканците ще спечелят отново. За сметка на това, "оскарите" ще спечелят филми за цветнокожи емигранти за предпочитане хомо-гей-джендър неутрални. И ще бъде натрит носът на белите мъже.

 16. 16 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Любопитно

  "Дневник", наясно сме че грантовете трябва да се отработват, няма начин, ама не може ли поне да помолите да ви спускат някакви по-адекватни материалчета?
  Щото надали тук някой се интересува какви "вълни заливат Пати Блеър, 74-годишна симпатизантка на демократите от Финикс, щата Аризона".........

  Знанието е сила, информацията - власт
 17. 17 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#10] от "Адекватно мислещ":

  на кой я продава и къде

  гошо
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Социологическите агенции вместо да правят прогнози ,почнаха да измерват "гнева" на американците. Които са по-гневни, те щели спечелят. Демократите били по-гневни и затова те имали по-голям шанс на изборите. С подобни разсъждения социолозите , които традиционно са ляво ориентирани, прикриват реалните очаквания за безпрецедентен срив и загуба на демократическата партия на предстоящите избори. Вече не смеят така явно да манипулират с фалшиви прогнози. Правят го по-завоалирано.
  —цитат от коментар 12 на tacheaux

  Не мисля съвсем така.
  Вече съм коментирал темата, че социологическите модели в момента дават не просто фира, а са просто неадекватни. Това лъсна при президентските избори. Не са фейк, а неадекватни. Основани и работещи в старите условия и парадигма. Но те са си от там и само за там. И скоро няма да станат отново адекватни, защото обществената турбуленция не позволява устойчиво отчитане за новите модели. Поради тези причини и социолозите бЕгат донякъде по тъча, слагат си тенекета в гащите и се опитват да минат по заобиколни пътеки, суркайки се в такива "екзотики" като "кой е по-гневен".

 19. 19 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  м.
  тея където отиват,
  ние сме си там от 75 години,
  като през последните 29
  омразата не е подкрепена
  с изселвания и убийства.
  проблемът е, че те няма да спрат
  и ще разрешат проблема.
  ние ще си останем
  впиянчени и комплексирани
  експерименти на злия комунизъм.

 20. 20 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  Поздравления на Дневник за избора на снимки. Мисля че добре представя духа на Америка в момента. 🙂
  —цитат от коментар 8 на Jalis Ironhammer


  И от мен- особено за първата. Когато използвах(един единствен път) среден пръст емоджи(🖕, това е вторият път), ме изтриха.

  Да видим сега. За тях явно е позволено. Как беше: "Quod licet Iovi, non licet bovi" 🐂😉😏

  Изглежда репс ще спечелят и къщата(освен бялата).

  reductio ad absurdum...
 21. 21 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#2] от "PisnaMi":

  Още е рано.

  Bukalemun
 22. 22 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Само като прочете човек на какво са гневни демократите и му става ясно, че представляват тази част на обществото, която мисли по-малко със собствената си глава, отколкото другите и са най-податливи на истерията по техните медии. Защото откакто Тръмп е президент, медиите се занимават със смехотворната тема за руското влияние и пикантериите около личността на Тръмп.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 23. 23 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Българското Тръмп общество и тук "громи" враговете на Тръмпоня. Любопитно е как ли се е променил живота им - нова работа може би, чували с пари?

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":

  Добре, но защо са "неадекватни" винаги в посока на надуване на прогнозните резултати на левите?.
  Последен пример са изборите в Грузия. Там прогнозираха, че някаква жена трябваше да спечели президентските избори от раз, а се оказа , че нейните проценти от първия тур са равни с кандидата от партията на Саакашвили , когото посочваха за аутсайдер. Това е проява на явна, неприкрита тенденциозност и манипулация , а не на неадекватност.

 25. 25 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 548 Неутрално

  КаванО с "О" ...дедо му се казвал КаванО...даже КаванОу

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 26. 26 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":Никога не са имали повече от това , престъпността е на рекордно ниски нива , същосто се отнася за безработица, икономика и доходи.
  —цитат от коментар 9 на Иван К.


  Да не си вярващ? ✝️

  Итс джаст ан ИЛЮЖЪН! 😎

  https://youtu.be/ZqiSBSFI7KM

  Изгледай и изказването на Питър Шифт(24.10.), по омразната ви РТ:

  https://youtu.be/mowurscobbk

  💳🤑💸🤐

  reductio ad absurdum...
 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Дано са ядосани на правилният човек...

 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  До коментар [#24] от "tacheaux":
  Тези са към агитпропа на "определена политическа линия", та затова хем са преекспонирани, хем нашироко раздухани от мейснтроймският им агитпроп, който ни доминира медийно. За този тип мислене си е направо норма да са твърдоглави, убедени в направо божествената си предопределост на последна инстанция, което ги прави и кресливи. Е, и предопределя регулярното и гръмовното им дънене ...
  "Назадничавите" си знаят, че "аз знам,че нищо не знам", та затова не лазят като въшка на чело по повод и без повод, нито са толкова гръмогласни, нито мейнстриймът ги долюбва като "ненаши" и не ги тиражира. Затова и впечатленията у публиката са силно изкривени ...

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Пишете, пишете....
  Нали прочетохте последното изречение в статията...

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Гневът не е добър съветник.

 31. 31 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  До коментар [#6] от "GreenEyes":Е, да, типичния американски дух - какво ми пука, че Тръмп продава държавата, в която живея, след като ми влизат няколко хиляди долара повече в сметката?И тука си имаме такива като теб, бачкат главно в Парламента и 1-2 строителни фирми.
  —цитат от коментар 10 на Адекватно мислещ


  Имам един въпрос. Кой на кого е продал Америка, защото от 1990 година насам не съм чул съсед, колега, приятел, непознат и пр. да твърди подобно нещо? Ама за неадекватно мислещ чичо от Куртово Конаре, това "твърдение" вероятно е най-голямото му прозрение в живота. Добре, че отдавна съм се отдалечил от удоволствието да контактувам с пенсионираните чичковци от села и паланки, но влизането в български форуми има напомнящо и отрезвително деиствие. И накрая, аз нямам намерение да излизам на улиците в моя град или където и да е в Америка, за да променям добре действащата демокрация тук. Виж, на теб ти препоръчвам по-честичко да протестиращ срещу олигархията и посткомунистическите мутри, които управляват татковината.

  Пазете се от доносника vesolr
 32. 32 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  Поздравления за Дневник за добрият избор на снимка за тази статия! Тези двама гневни американски дебелаци са събирателен образ на симпатизиантите на Тръмпи Лъжеца. :-Д

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 33. 33 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1152 Весело

  До коментар [#12] от "tacheaux"

  Еми те прогнозите им станаха на пух и прах преди 2 години ! Смеят ли да се о...рат пак ?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 34. 34 Профил на the_thraex
  the_thraex
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А Българинът отдавна е загубил способността да се ядосва (истински) - той оцелява независимо и напук на обсотоятелствата.

  Само времето ще покаже коя тактика е по-добра.

 35. 35 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "демократите са най-гневни от три неща:
  - разделянето на деца и семейства на имигранти без документи на границата с Мексико (вече прекратена практика на администрацията на Тръмп)
  - потенциалната руска намеса в бъдещи американски избори
  - личността на президента,"

  Три измислени фалшиви проблема, които имат нула отношение към живота на американските граждани. Само медийни пропагандни инсинуации и интриги.

 36. 36 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":Никога не са имали повече от това , престъпността е на рекордно ниски нива , същосто се отнася за безработица, икономика и доходи.
  —цитат от коментар 9 на Иван К.


  Със сигурност не си искал да напишеш, че икономиката и доходите също са на рекордно ниски нива. :-)

 37. 37 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  Ахахахаха!
  Удри Тръмпи по либералните кратуни!

  Ох, още колко шамари ще има, ама това е животът. Не е плюшени мечета, феи и еднорози - както е в повечето мокри мечти на либералната умнокрасива клика.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 38. 38 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Много хубави снимки, типичен уайт траш тръмпанари.

 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#38] от "Таралеж":

  Абсолютно, снимките много добре отразяват как изглежда средно статистическия симпатизант на Тръмпи. +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 267 Весело

  Те снимките са подбрани нарочно такива за идиотите, въобразили си, че целият електорат на Тръм е такъв😂😂

 41. 41 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1326 Весело

  Я какво симпатично и културно бабе са изтипосали като привърженичка на демократите😂😂
  Защо не пуснете още такива снимки, например кресливите умно красавци, които палят, чупят и трошат коли и магазини в знак на някакъв си протест?? Жалка работа..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 42. 42 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Предлагам един евристичен подход.
  Дори без да се чете статията, погледнете снимките.
  Тези на симпатизантите на Тръмп и на демократката, Пати Блеър.
  Вижте какво излъчват Тръмпистите, каква смайваща агресивна простотия и тъпота, и сравнете това с интелигентното изражение на жената, описваща как се чувства под тръмпистката диктатура на простаците и тъпаците.

  Някой по горе пише, че снимките на тръмпистите са били нарочно подбрани.
  А израженията на симпатизантите на Тръмп не ви ли напомнят по някакъв начин на... самия Тръмп?
  Същите животински агресивни, просташки и мачистки гримаси, мимики и жестове, същата тъпа агресия и примитивизъм, както у техния патрон.
  Не се заблуждавайте. Това са редови избиратели на Тръмп, не са подбрани специално.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 43. 43 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Любопитно

  а когато вече никой не ви чете, дали няма да спрат грантовете ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 44. 44 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 274 Весело

  "Дневник", наясно сме че грантовете трябва да се отработват, няма начин, ама не може ли поне да помолите да ви спускат някакви по-адекватни материалчета?Щото надали тук някой се интересува какви "вълни заливат Пати Блеър, 74-годишна симпатизантка на демократите от Финикс, щата Аризона".........
  —цитат от коментар 16 на pag


  Недейте така! Това е възмутително отношение към високо професионалния и принципен екип на най-добрия сайт в България! Подборът на материали, акценти, коментатори и прочее няма абсолютно нищо с грантодателите от "Америка за България". И въобще не се спуска или насочва от тях , нито от неомарксистки псевдодесни уж либерали от българска изнъпарламентарна коалицийка, нито има връзка с някакви контакти или финансови взаимоотношения със "зелени" само отвън непеота и политически структури или пък ЛГБТИК такива!
  А се извършва по абсолютно обективни критерии и се проверява по всички канони на добрата журналистика! Колко са точни например прогнозите на един проф. Евгений Дайнов - направо до промил! Колко са проникновени и глъбинни анализите на един Смилов да речем - един от най-бляскавите световни примери!
  Прочее, възмутен съм от Вашите твърдения. Според мен те са грозна клевета!

 45. 45 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Любопитно

  Предлагам един евристичен подход.Дори без да се чете статията, погледнете снимките.Тези на симпатизантите на Тръмп и на демократката, Пати Блеър.Вижте какво излъчват Тръмпистите, каква смайваща агресивна простотия и тъпота, и сравнете това с интелигентното изражение на жената, описваща как се чувства под тръмпистката диктатура на простаците и тъпаците.Някой по горе пише, че снимките на тръмпистите са били нарочно подбрани.А израженията на симпатизантите на Тръмп не ви ли напомнят по някакъв начин на... самия Тръмп?Същите животински агресивни, просташки и мачистки гримаси, мимики и жестове, същата тъпа агресия и примитивизъм, както у техния патрон.Не се заблуждавайте. Това са редови избиратели на Тръмп, не са подбрани специално.
  —цитат от коментар 42 на Боян Таксиров


  Колега, ама вие наистина ли?

  Знанието е сила, информацията - власт
 46. 46 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#40] от "кокошката":

  Напротив Кокошко. :-Д По скоро идиотите са тези, които си въобразяват, че симпатизантите на Тръмпи не изглеждат така както тези индивиди от снимките в статията. А те впрочем са взети точно от негови митинги, които той провежда редовно и цяла Америка. ;-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 47. 47 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#45] от "pag":

  Кажете, колега, какво ви вълнува?

  Това ли:

  https://d.ibtimes.co.uk/en/full/1457924/donald-trump.jpg
  https://bit.ly/2zp7vYW
  https://bit.ly/2zobTaW
  https://bit.ly/2OdssM1
  https://www.pulseheadlines.com/wp-content/uploads/2016/08/Sarcastic-Trump-1.jpg
  http://www.chuckgallagher.com/wp-content/uploads/Donald-Trump.jpg
  https://bit.ly/2AFoGYc

  А сега погледнете снимките от статията.

  Дежа ву?


  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 48. 48 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#20] от "fje35574291":

  " Поздравления на Дневник за избора на снимки. Мисля че добре представя духа на Америка в момента. 🙂

  —цитат от коментар 8 на Jalis Ironhammer

  И от мен- особено за първата."
  ----
  И не си мислите, че това е пристрастен/манипулативен подбор?... крещящи простаци-републиканци и натъкмената блага бабичка демократка...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 49. 49 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Неутрално

  гневът е лош съветник. Тръгва надолу тази велика държава с тази ненавист ЗАРАДИ ДВЕ ТЪПИ ОЛИГАРХИЧНИ ПАРТИИ и техните корумпирани кандидати.

 50. 50 Профил на Ivan Chervenkov
  Ivan Chervenkov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#31] от "GreenEyes":

  По-голяма мутра от оранжевия клоун е Путин.

 51. 51 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#48] от "Gretel":

  Пич имаме Интернет. Има стотици видеа на неговите " rally". Не ми е нужен Дневник като го има навсякъде.
  По втората точка, да, наясно съм че и сред избирателите на демократите има такива.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 52. 52 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Весело

  До коментар [#44] от "Stoyan Ivanov":

  Абсолютно съм съгласен и даже съм искрено възмутен от собствените си клеветнически твърдения, абе направо долни инсинуации!
  Направо се чудя как съм могъл да ги съчиня! Не ме е срам!

  Знанието е сила, информацията - власт
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#49] от "Alex Prime":

  Много истина има в коментара ти Алекс +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Впрочем тръмп директно сам си признава че феновете му искат тази омраза, те затова са и тръмписти. Дори да се стигне до насилие той никога няма да спре. Вижте собствените му обяснения.

  https://www.axios.com/trump-axios-hbo-media-enemy-of-the-people-441ae349-3670-4f7d-b5d5-04d339a15f68.html

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 55. 55 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "GreenEyes":

  11 мъртви човека от Питсбърг не мислят така

 56. 56 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#10] от "Адекватно мислещ":

  то и един уж 'ристийенин разправяше по телевизията преди седмица подобни неща - какво като саудитците заклали журналист от Вашингтон пост - нали щели да направят поръчки за стотина милиарда долара ...

  дребни душици ...

 57. 57 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#54] от "Jalis Ironhammer":

  нискообразованата паплач от квадратните щати има нужда да мрази. Само това ги поддържа ...

 58. 58 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Весело

  До коментар [#45] от "pag":Кажете, колега, какво ви вълнува?Това ли:https://d.ibtimes.co.uk/en/full/1457924/donald-trump.jpg https://bit.ly/2zp7vYW https://bit.ly/2zobTaW https://bit.ly/2OdssM1 https://www.pulseheadlines.com/wp-content/uploads/2016/08/Sarcastic-Trump-1.jpg http://www.chuckgallagher.com/wp-content/uploads/Donald-Trump.jpg https://bit.ly/2AFoGYc А сега погледнете снимките от статията.Дежа ву?
  —цитат от коментар 47 на Боян Таксиров


  Мне, вълнуват ме съвсем други неща.
  В една стара книга е написано "по делата им ще ги познаете", не по снимките. Сигурен съм , че при желание медиите могат да направят аналогична подборка с гримасите на баба Хилари. Даже и аз бих могъл, но не ми е интересно.
  Общо взето материалчето е на ниво гимназиален стенвестник със "задявки и остроумия" и е обидно за интелекта на средностатистическия нормален възрастен гражданин.
  Накрая един колегиален съвет - замислете се за какви аборигени ни смятат грантодателите за да ни "спускат" такива материали за дебили.
  Едновремешното "Работническо дело" беше класи по-добро......

  Знанието е сила, информацията - власт
 59. 59 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#51] от "Jalis Ironhammer":

  "имаме Интернет."
  ----
  Е, тогава смятам,че сте гледали и тоя blast from the past. Ако сте го пропуснали, предполагам ще Ви хареса:
  https://www.youtube.com/watch?v=jpfjZAClQ-o

  Няма лошо, човек сам да си подбира образите, които му пасват на разбиранията.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 60. 60 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  За Демократите отново ще има едно голямо разочарование.
  Сега си надъгват електората - пебелим, ние ще управляваме и ние ще командваме.
  След изборите отново ще си глътнат езиците и отново ще пропищят орталъка срещу "тъпите" избиратели!
  Добре е, че на простотията във агитацията им се връзват само крайно политизирани личности.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 61. 61 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#59] от "Gretel":

  Доста дълъг клип.Изгледах първите 3 - 4 минути но обещавам като се прибера от работа да го изгледам целия.От първите минути не виждам нищо кой знае какво скандално.По късно може би се променя ще видя като го изгледам цялото.
  Нека сега сравним нещата .Ето няколко произволни клипчета :
  https://youtu.be/abxZqm4rxfI

  https://youtu.be/Be7qg1SOjZ8

  Както сам отбелязваш , човек сам да си подбира образите, които му пасват на разбиранията.За мен изборът е лесен.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 62. 62 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#58] от "pag":

  Така е, всеки може да бъде хванат в лош момент на кадър.
  Обаче тук става въпрос за мимики и изражения, съпоставими с тези в животинския свят, мимики, които носят послания.
  Езикът на тялото и езикът на изражението.
  Съгласете се, че трудно можете да намерите аналогични снимки на тези, които пуснах, където например Обама прави подобни мимики и гримаси.
  Или Клинтън.
  Виж, Буш младши също беше звезда в това отношение.
  Така че аз не гледам красотата, а си правя изводи за характера и темперамента, от израженията и мимиките на лицето, които са следствие на емоциите, отношението и нагласите, които изпитва индивида в момента а и по принцип, като се има предвид повторяемостта на едни и същи мимики, които в животинския свят имат своето значение.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 63. 63 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#61] от "Jalis Ironhammer":

  "От първите минути не виждам нищо кой знае какво скандално"

  Съжалявам, аз пък трябва да тръгвам ... само да не Ви разваля удоволствието с неволно създание на очаквания за клипа -- абсолютно нищо скандално ... просто Обама с +и- ите ... кой както ще ги види.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 64. 64 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Весело

  Щото надали тук някой се интересува какви "вълни заливат Пати Блеър, 74-годишна симпатизантка на демократите от Финикс, щата Аризона".........
  —цитат от коментар 16 на pag


  Коментар на месеца!

  Сполай ти, братко!

  Месецът ми почва не с усмивка, ами със смях!

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 65 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  Чета статията и си викам, тия американски дебили са досущ като коментиращите полит-идиоти в Дневник.

  Чета коментарите под статията и си викам - този коментар сякаш е писан от дебила на първата снимка, а пък онзи от облъчената баба-демократка...

  Та мисълта ми е... ВИЖТЕ СЕ БЕ :-)))

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 66. 66 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Весело

  Поздравления за Дневник за добрият избор на снимка за тази статия! Тези двама гневни американски дебелаци са събирателен образ на симпатизиантите на Тръмпи Лъжеца. :-Д
  —цитат от коментар 32 на Иво


  Не са.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 67. 67 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  Вижте се.. и преценете колко сте. И дали колкото и да сте гневни имате шанс да повлияете на изборите.

  Е, те толкова имат шанс и американските гневни. Ако е въпрос на 10-15 гласа - имат голям шанс да повлияят. :-)))

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 68. 68 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Весело

  Предлагам един евристичен подход.Дори без да се чете статията, погледнете снимките.Тези на симпатизантите на Тръмп и на демократката, Пати Блеър.Вижте какво излъчват Тръмпистите, каква смайваща агресивна простотия и тъпота, и сравнете това с интелигентното изражение на жената, описваща как се чувства под тръмпистката диктатура на простаците и тъпаците.Някой по горе пише, че снимките на тръмпистите са били нарочно подбрани.А израженията на симпатизантите на Тръмп не ви ли напомнят по някакъв начин на... самия Тръмп?Същите животински агресивни, просташки и мачистки гримаси, мимики и жестове, същата тъпа агресия и примитивизъм, както у техния патрон.Не се заблуждавайте. Това са редови избиратели на Тръмп, не са подбрани специално.
  —цитат от коментар 42 на Боян Таксиров


  Разбираш ги ти нещата.

  Това е като да дадем определение на човек:

  "Същество на два крака".

  Следвайки твоята логика- кокошката е човек. Щото има 2 крака.

  Ма не е. Ако и да има 2 крака- не е.

  Така и със снимките, и с "излъчванията" на сниманите.

  А имаче- не се хабете много под тази статия. Кой каквито снимки да показва- американците ще решат кой и какво. На избори.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 69. 69 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ако Путя не подпре с хакери Тромпетко ще сдава

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 70. 70 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#12] от "tacheaux":

  Не ти ли омръзна да повтаряш тази лъжа? Социолозите не са спирали да публикуват прогнози - за губернатори, за сенатори, за представителите. Това, че ти не проявяваш грам усилие да провериш тези прогнози, не значи, че не съществуват.
  И прогнозите не са за срив, а за частична победа - очаква се демократите да вземат Камарата на Представителите.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 71. 71 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ако гледаме социалните мрежи и медиите сякаш хората се разделиха по начин на мислене, така както и по раса не са се делили.
  За едните светът е прост, директен и математически безкомпрописен.

  Другите пък мислят суперсуфистицирано, завоалирано, риторически коректно.

  Първите са гневни от лицемерието на вторите, вторите са гневни от простащината на първите.

  А третите дето ги "Боли фара" никой не ги брои за живи. И защо ли - те са само около 95%.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 72. 72 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  НЕ занимавайте аудиторията с кокошки моля.
  Никой не ви ще кокошките.

  Тук говорим по скоро за заплашителни мимики и гримаси на някакъв вид примат - шимпанзе, орангутан, горила.

  Който си мисли, че така ще уплаши и респектира някого :)

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 73. 73 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Българското Тръмп общество и тук "громи" враговете на Тръмпоня. Любопитно е как ли се е променил живота им - нова работа може би, чували с пари?
  —цитат от коментар 23 на Пешу


  И на мен ми прави впечатление, че всички форумисти, пишещи възхвали за Путин и Русия, са привърженици на Тръмп. "Нормалните" тръмписти, не си ли задават въпроса зашо е така?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 74. 74 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#39] от "Иво":

  Абсолютно, снимките много добре отразяват как изглежда средно статистическия симпатизант на Тръмпи.

  Като видя кола пред мен със стикър за подкрепа на Трамп (Обикновенно камионетка или марка Джип) вече не си правя труда да си обърна главата за да видя шофьора. Винаги изглеждат по един начин, бял дебелак с вид като че ли някой му е откраднал десерта.

 75. 75 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Много евтина пропаганда. Подбрали 3 снимки с реднеци и обобщават електората на републиканците.
  Всъщност картинката при либерастките протести срещу Тръмп е доста по-трагична. Крещящи феминистки с пяна на устата, дебели негри и гримирани травестити с желание да имат повече права от останалите.

 76. 76 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#61] от "Jalis Ironhammer":

  "Ето няколко произволни клипчета "

  Мерси, но аз за близо 2 години съм им се нагледала ... както и на благообразните пасивно агресивни CNN-ци ... докато не откачих накрая кабела.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 77. 77 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  НЕ занимавайте аудиторията с кокошки моля.

  Никой не ви ще кокошките.

  Тук говорим по скоро за заплашителни мимики и гримаси на някакъв вид примат - шимпанзе, орангутан, горила.Който си мисли, че така ще уплаши и респектира някого :)
  —цитат от коментар 72 на Боян Таксиров


  Боянчо:

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  НЕ занимавайте аудиторията с кокошки моля.
  —цитат от коментар 72 на Боян Таксиров


  Аз не занимавам аудиторията с кокошки.

  Занимавам кокошките с аудитория.

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":
  Тук говорим по скоро за заплашителни мимики и гримаси на някакъв вид примат - шимпанзе, орангутан, горила.Който си мисли, че така ще уплаши и респектира някого :)
  —цитат от коментар 72 на Боян Таксиров


  "Тук" не знам за кво говорите (ма знам що говорите).
  Но само ИДИОТ би повярвал, че ако "мимиките" на един човек (американец, българин, зимбабвиец) са представителна извадка за повече от половината хора (на едно село, град или държава).

  За най- заоблените- дадох пример с кокошката. Ма тя май нищо не разбра.

  Аз също мога да направя един анализ на снимката, която ползваш (дори и да не е твоя- през дедовия ти Колюф ми е). Ма няма да го направя- още по- малко- да свържа няколко българи с нея.

  Както и да е- гле'й ся- това е България:

  https://bit.ly/2DhLS1k

  Накрая- 2 въпроса:

  1. "Това" ли е България?

  2. Ти от колко време живееш и работиш в Америка (САЩ), че даваш заключения по въпросите с избиратели, мимики, и т.н.?

  P.S.: МНОГО, АМА МНОГО ДЪРЖА ДА МИ ОТГОВОРИШ НА ВТОРИЯ ВЪПРОС.

  Понеже си културно момче- зная, че ще ми разкажеш накратко нещо по втория въпрос.

  Предварително благодаря!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK