България

Източник: Алфа Рисърч

Избирателна активност
Гласували
Негласували

Източник: ЕП

Кой печели в ЕС

Източник: ЕП

Аржентина ще произвежда и изнася втечнен природен газ

Снимката е архивна.

© Associated Press

Снимката е архивна.Aржентинската държавна петролна и газова корпорация Йе Пе Ефе (YPF) през 2019 г. ще започне производство и износ на втечнен природен газ от находището "Вака Муерта" с помощта на плаващия завод за втечнен газ на белгийската компания "Ексмар" (Exmar), предаде ТАСС.


През първия етап Аржентина планира да изнася 500 хил. тона втечнен газ годишно. Очаква се плаващият завод да бъде разположен в пристанището на град Баия Бланка през второто тримесечие на 2019 г.


"Вака Муерта" е находище на шистов петрол и газ, открито през 2010 г. от "Репсол-Йе Пе Ефе" (Repsol-YPF).


Запасите му се оценяват на 16 млрд. барела шистов петрол и 308 трлн. кубични фута (93.88 млрд. куб. метра) шистов газ. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3337 Любопитно

  Честито...още един който иска дял в търговията с природен газ!

  До истината се достига с познание!
 2. 2 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Кремъл не хареса това, но това е пазара.

  https://www.youtube.com/watch?v=e4CSWKlgl_Q
 3. 3 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  Вече всяка втора държава изнася газ или петрол. Само ние от Балканска губерния още ходим да се молим на руския господар да ни отпусне малко петрол и газ на човешки цени. Около нас пълно с тръби за газ, но ние не сме свързани само с една - руската. Тръба има от Турция, тръба има от гръцките пристанища, а северните балкани всички са вързани към западни тръби. Ние обаче, гаврошовците, нямаме достъп до друг газ, освен руския. И затова вече 20 години протакаме свързването със съседните държави, но пък до 2 години ще имаме нова руска тръба. И за да е още по-абсурдно, тези "огромни находища" в Черно море може и да не ги видим никога.

  Дано новият износ на Аржентина да срине цените на газа. Руската мечка само с газ и петрол се храни, а когато няма храна, започва да слабее. Стискам палци на аржентинците да задминат блядовете по износ.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 4. 4 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Честито...още един който иска дял в търговията с природен газ!
  —цитат от коментар 1 на Willy Messerschmitt


  Нали! Веднага да сключим договори за доставка на арежентинска газ. Вярно, малко далечко, пък и съответно пристанище затова нямаме, но безпределна е фантазията на форумните спецове.

 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Вече всяка втора държава изнася газ или петрол. Само ние от Балканска губерния още ходим да се молим на руския господар да ни отпусне малко петрол и газ на човешки цени. Около нас пълно с тръби за газ, но ние не сме свързани само с една - руската. Тръба има от Турция, тръба има от гръцките пристанища, а северните балкани всички са вързани към западни тръби. Ние обаче, гаврошовците, нямаме достъп до друг газ, освен руския. И затова вече 20 години протакаме свързването със съседните държави, но пък до 2 години ще имаме нова руска тръба. И за да е още по-абсурдно, тези "огромни находища" в Черно море може и да не ги видим никога. Дано новият износ на Аржентина да срине цените на газа. Руската мечка само с газ и петрол се храни, а когато няма храна, започва да слабее. Стискам палци на аржентинците да задминат блядовете по износ.
  —цитат от коментар 3 на Lou


  На кои точно пазари аржентинската газ се конкурира с руската?

 6. 6 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  Ако продава по-евтино от САЩ, може би ще намери пазар.

 7. 7 Профил на Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Рейтинг: 227 Весело

  Руската мечка само с газ и петрол се храни, а когато няма храна, започва да слабее. Стискам палци на аржентинците да задминат блядовете по износ.
  —цитат от коментар 3 на Lou


  Тоя виц заслужава да е на първо място за следващите минимум 10 години. Особено първото изречение.

 8. 8 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  На кои точно пазари аржентинската газ се конкурира с руската?
  —цитат от коментар 5 на von_seeckt


  На тези, на които азербайджанския газ, американският втечнен газ и газът собствено производство се конкурират с руския. Защото газът, продаван на Германия, е много по-евтин от този, продаван на България. И на още много страни като Полша, например. Освен това Русия захранва не повече от 1/3 от газа в Европа. Останалият от въздуха ли идва до бензиностанцията?

  [quote#7:"Генералисимус Фелдмаршал Путин"][/quote]

  Тавариш, да те светна нещо. Всяка година огромна част от бюджета на Руската кочина се прави въз основа на прогнозните цени на газа и петрола. Защото самият бюджет се пълни основно от полезни изкопаеми, а не от производство и износ на руски индустриални и политически стоки. Колегите във форума са пускали десетки данни от официални руски източници по този повод. Затова и цената на газа определя дали мужикът Ваня ще яде днес салам или сух хлебец за вечеря. Само преди една-две цената на петрола и газа на световните пазари беше ниска и руската банка едва крепеше рублата да не стигне курс 100 рубли за долар. Сума валутни резерви бяха хвърлени, за да не се срине руската държава. Ти това помниш ли го? А случайно да помниш, че точно тогава цената на петрола беше стигнала 30 долара за барел?

  Вицове разказваш ти, Тавариш, а не аз. И дори не са смешни.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3337 Любопитно

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  Абе така се надахте и азерски газ да няма....и израелски...и румънски!Ама е на вече има!Никъде не съм свързвал Аржентина с България...ама при вас руснаците всеки който ИМА и иска да продава суровини е ВРАГ!

  До истината се достига с познание!
 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3337 Весело

  До коментар [#8] от "Lou":
  Малко не е по темата ама.....
  Колега не ги храни!Една голяма част от "тролпрома" са просто диверсанти!Нарочно пишат небивалици.....за копейки!Има една малка част крайни русороби които си живеят с лозунгите от РТ и Первии канал!И са още на 10 конгрес на БКП!И тях не храни-падаш им на нивото от 4 клас!

  До истината се достига с познание!
 11. 11 Профил на Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Генералисимус Фелдмаршал Путин
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#8] от "Lou":

  Тавариш, трябва добре да проумееш, че колкото и да важен износът на горива за Русия, руската икономика не се крепи единствено на тях. Русия е богата на изключително много други природни ресурси и хората гладни няма да останат. Но за целта се иска да разгледаш малко статистика и фактите в нея.
  Цената на петрола е нормално да върви нагоре-надолу, и скоро пак ще се повиши, после пак ще спадне, после пак нагоре. При много продукти е така. А времето на петрола все още не е приключило.

 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3337 Гневно

  До коментар [#8] от "Lou":Тавариш, трябва добре да проумееш, че колкото и да важен износът на горива за Русия, руската икономика не се крепи единствено на тях. Русия е богата на изключително много други природни ресурси и хората гладни няма да останат. Но за целта се иска да разгледаш малко статистика и фактите в нея.Цената на петрола е нормално да върви нагоре-надолу, и скоро пак ще се повиши, после пак ще спадне, после пак нагоре. При много продукти е така. А времето на петрола все още не е приключило.
  —цитат от коментар 11 на Генералисимус Фелдмаршал Путин


  Я го обяснете това на хорицата в Норилск или Заполярнии...ей тука на 30 км.от финската граница!Да чуете качествена руска псувня!!

  До истината се достига с познание!
 13. 13 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 988 Неутрално

  [quote#5:"von_seeckt"][/quote]

  На СВЕТОВНИЯ пазар. И това ще се отрази на СВЕТОВНАТА цена. Смятам, че цените на каквото и да било трябва да се определят от СВЕТОВНИЯ ПАЗАР и борсите в Лондон и Ню Йорк, а не от някакви Кремълски малоумия.

 14. 14 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":Абе така се надахте и азерски газ да няма....и израелски...и румънски!Ама е на вече има!Никъде не съм свързвал Аржентина с България...ама при вас руснаците всеки който ИМА и иска да продава суровини е ВРАГ!
  —цитат от коментар 9 на Willy Messerschmitt


  Как да не им е враг?! Въпрос на живот или глад.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 15. 15 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Абе тези аржентинци къде са тръгнали да изнасят, те не знаят ли ,че на света има само един газ- православен , безаналогов, еФтин -РУСКИЯТ!
  Ако не знаят Фон-а ще ги светне, генералисимуса също!

 16. 16 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Тия танкери за втечнен газ са смъртната присъда на руските газопроводи. Веднъж прекарани скъпите газопроводи нямат местене, но клиентът вече по всяко време може да си построи един терминал и да смени доставчика, да купува от когото иска!!! Тогава кюнците на Путин остават празни и купувачите могат да го изнудват за цената. Нищо чудно германците да скроят тоя номер на джуджу със СП-2. Че и със СП-1.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4697 Любопитно

  Още един играч на енергийният пазар.... в Южна Америка там най-големите добиващи страни са Венецуела и Бразилия на нефт и Боливия на природен газ. Няма лошо, точно напротив конкуренцията е хубаво нещо.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2572 Весело

  Чудя се само как онзи полуидиот Hawaii все още не е обяснил как ще внасяме от Аржентина.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK