Европейската централна банка пусна система за превод на пари в реално време

Европейската централна банка пусна система за превод на пари в реално време

© Kai Pfaffenbach, REUTERSЕвропейската централна банка пусна система за превод на пари в реално време. Системата TIPS използва пари на банката, за да извършва плащания за по-малко от 10 секунди.


Тя работи на принципа на пълното възстановяване на разходите и няма първоначални такси или такси за поддръжка. Цената на транзакция е 0.002 евро за първите две години, а първите 10 млн. плащания на всеки акаунт до края на 2019 г. са безплатни.


Първата транзакция е била от клиент на испанската CaixaBank към френската Natixis. Те са сред първите две институции, присъединили се към системата, заедно с Abanca Corporación Bancaria, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banco de Crédito Social Cooperativo, Berlin Hyp, Caja Laboral Popular Cooperativa de Crédito и Teambank.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK