Защо Орбан поведе Унгария към "нова културна ера"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Силен !

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Между глупаци, които избират бели хора да играят главните роли в Порги и Бес, глупаци, които забраняват думите "негърски крал" в "Пипи", и глупаци, които слагат билбордове с гей двойки и заплашителното "Няма страшно" - всичките да ходят на майната си, не ща нито едните, нито другите, нито третите.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  "Орбан действително мисли, че културата има роля в изграждането на нациите... но не и че ще има само една култура,"
  _______________
  Естествено , сега в Европа (включително източната периферия) либертоносните вувузели вменяват колко са хубави някакви мултикултурни халтури финансирани от НПО-тата им а бездарните автори дават интервюта, гледат умно и се пъчат!

  Орбан заклейми бездарието!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Силен !
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Той и кочът на село беше силен, но понеже не беше много умен, завърши като всички кочове - на курбан.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Нито социализмът ни беше добър, нито сега капитализмът ни. През 1979г. бях в Унгария и то не в Будапеща, а в Дебрецен. С удивление гледахме хората които си купуваха по 1 банан или портокал и си го ядяха като закуска по улицата. Пълно бе с частни магазини, а в тях модерният тогава мохер, западни козметики, австрийски обувки, дефицитните тогава у нас ръчни и електрически инструменти. Бяла и черна техника, кафе, много и различни колбаси, шоколади. Половината коли по улиците - западни, тук там руски коли и трабанти. Това бай Тошо можеше да ни го уреди, но не поиска. Сега виждаме и Орбан как мисли за народа си и се опълчи на ЕС за пришълците. Тогава банани и портокали нямаше и в ГДР.

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Неутрално

  "Орбан действително мисли, че културата има роля в изграждането на нациите... но не и че ще има само една култура," _______________Естествено , сега в Европа (включително източната периферия) либертоносните вувузели вменяват колко са хубави някакви мултикултурни халтури финансирани от НПО-тата им а бездарните автори дават интервюта, гледат умно и се пъчат!Орбан заклейми бездарието!
  —цитат от коментар 3 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи

  Така де - то и при соца едни мазни каскети решаваха еднолично кое е бездарие и го заклеймяваха решително, с помощта на целия репресивен апарат на авторитарния режим.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Няма ден без статия за лошия Орбан. Даже в неделя..

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1014 Весело

  Ката ден: Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци", Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци" - щото "Гардиан" това пише; колко сме зле, колко сме зле, колко сме зле - щото "Дойче веле" това пише.
  Веднъж-дваж седмично: откровенията на Ицо Риформата, Льо Пти Женерал, Ръдан и Лозан (доста по-рядко и на оня, "зеления" калъф, че от него съвсем яко вони на Троцки и Че), колкото да не се изгуби съвсем местния колорит.
  За Макрон и Меркел - или хвалебствия, или нищо, и понеже напоследък няма много за хвалене, пък и двамата започнаха да понамирисват на политически трупове - нищо.
  По-нарядко, но редовно: оплаквания от "медийната среда" - някой анонимен злосторник я бил осрал.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 633 Весело

  Тоя непрекъснат умнокрасив хленч срещу Орбан ме кара да мисля че нещо прави добре.

  Изобщо умнокрасивците се оказват изключително полезни, само трябва човек да им умножава циврежите по минус едно и се получава доста добро приближение кое как е всъщност дори без да си даваш труд да вникваш в материята

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Силен !
  —цитат от коментар 1 на WWW

  Само това ли ти съдържа флашката? Статията прочете ли между другото или си знаеш, че е силен и без да четеш нещо?
  А що се отнася до силата - и Чаушеско беше силен. И Сталин е бил силен. И Ердоган е силен.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1014 Весело

  Между глупаци, които избират бели хора да играят главните роли в Порги и Бес, глупаци, които забраняват думите "негърски крал" в "Пипи", и глупаци, които слагат билбордове с гей двойки и заплашителното "Няма страшно" - всичките да ходят на майната си, не ща нито едните, нито другите, нито третите.
  —цитат от коментар 2 на АзКлавдия


  Има и други, дето хич не са глупаци, които налагат негри ("черни хора", хех) да играят Орфей и рицари от кръглата маса, и то не защото бели актьори в Холивуд се намират по-трудно, отколкото негри-актьори в Будапеща.
  Те сами няма да "ходят на майната си", редно е културно да ги изпроводим на майната им.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 12. 12 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ката ден: Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци", Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци" - щото "Гардиан" това пише; колко сме зле, колко сме зле, колко сме зле - щото "Дойче веле" това пише.Веднъж-дваж седмично: откровенията на Ицо Риформата, Льо Пти Женерал, Ръдан и Лозан (доста по-рядко и на оня, "зеления" калъф, че от него съвсем яко вони на Троцки и Че), колкото да не се изгуби съвсем местния колорит.За Макрон и Меркел - или хвалебствия, или нищо, и понеже напоследък няма много за хвалене, пък и двамата започнаха да понамирисват на политически трупове - нищо.По-нарядко, но редовно: оплаквания от "медийната среда" - някой анонимен злосторник я бил осрал.......
  —цитат от коментар 8 на pag


  Това е денвния ред на хораа които финансират Дневник.
  А това е Америка за България.
  Интересно е че Дневник се финансира от Американския когрес, а хули американския президент.
  Значи силите които са против Трумп в САЩ, имат контрол над фондация "Америка за България"

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  ... За случващото се в Унгария има отделен термин и той е Kulturkampf - заемка от "културната борба" между Германската империя и Католическата църква. "Борба, която следва война, на практика спечелена от Орбан в страната. Битка, която не е жизненоважна за крайния изход от войната, но може да подсили бойния дух на победителите," каза за "Дневник" Петер Инкей, който ръководи неправителствената организация "Будапещенска обсерватория" и е експерт по културни политики ...

  Те' това е интересно. Особено защото е казано от такъв източник.
  Въобще смисловото свързване към "онази" Kulturkampf, макар и ограничено от Инкей до елементарното и доста повърхностно като обобщение "борба между Германската империя и Католическата църква", е показателно за възприемането на случващото се в Унгария. Защото носи признанието, дори само подсъзнателно, че се води борба срещу някакво разединение и силно агресивно външно влияние. Не коментирам методите, а просто признатият факт, че става дума за такива цели.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  Орбан се опитва да укрепи държавността и националната идентичност на унгарците. Спомням си един израз от близкото минало "единни в многообразието". За съжаление, либералният мултикултурализъм залива народите, опитвайки се да размие и/или унищожи чертите, които ни отличават. Патриотизъм, гордост с историческото минало, с културния принос в световната история - това е табу за съвременният либералглобалист.Не е в синхрон с "модерните времена" и "новите" изисквания на времето. Стадото трябва да бъде унифицирано и вкарано в избрания коловоз. Отклонения не се допускат. Който пречи, ще бъде унищожен. Колко много ми прилича на времето на социализма, който изискваше същата еднаквост. Ех, време...

 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Няма ден без статия за лошия Орбан. Даже в неделя..
  —цитат от коментар 7 на кокошката

  Ами що се вреш в една малка незначителна онлайн медия като не ти изнася?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  [quote#6:"virtual brain"][/quote]

  Разлика с комунизма сега няма.Сега ако се противопоставиш на гей пропагандата,на инвазията на ислямски имигранти и негри,те заклеймяват като расист, ксенофоб,хомофоб и фашист,реч на омраза.Нищо ново под Слънцето.Либерастите вършат същото,което и техните бащи комунисти.Само господарите им са други.

 17. 17 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  По - интересното е защо западните медии постоянно хвърлят помия по Орбан.
  Пречи ли им? Не може ли да имаме за пример капиталистическа държава, в която има травеститите и проститутките не се ракламират на плакати.

  Унгарското правителство дава 30 000 евро при раждането на трето дете.

  Любовта ще спаси света!!!
 18. 18 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Тоя непрекъснат умнокрасив хленч срещу Орбан ме кара да мисля че нещо прави добре.Изобщо умнокрасивците се оказват изключително полезни, само трябва човек да им умножава циврежите по минус едно и се получава доста добро приближение кое как е всъщност дори без да си даваш труд да вникваш в материята
  —цитат от коментар 9 на Нагъл Визионер


  Разбира се, затвори университет, опита се да въведе цензура в интернет и регистрации за провайдерите и се спря само след многохилядни протести в Будапеща, въобще здраво селско момче.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#11] от "pag":

  Изобщо не смятам, че премиерът на която и да е държава има работа да се меси в културния живот или пък да изкупува медиите. И това ще го удари много лошо един ден, сигурна съм.
  Хората сами могат да преценят дали искат чернокож Орфей.
  Аз вече от години холивудски филми не гледам - точно щото заприличаха на мосфилм.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 911 Весело

  Няма ден без статия за лошия Орбан. Даже в неделя..
  —цитат от коментар 7 на кокошката


  Плаща се за извънреден труд 😂😂😂

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 21. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3597 Весело

  Бях се притеснил, че като е неделя, няма да има статия срещу Орбан.
  Успокоих се.

  Еретик
 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3597 Любопитно

  До коментар [#1] от "WWW":

  "Силен !"
  ===============
  Орбан или Петров?

  Еретик
 23. 23 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Атаките срещу Орбан за какво са?
  Каква е целта ? какви задачи се гонят?

  Пред публика се представят някакви мнения на "журналисти" :)

  журналиста е работник на заплата.
  журналиста е служител на някакви сили, и няма собствено мнение - ако има, няма да има заплата.

  Въпроса е на кои сили пречи Орбан и с какво?
  Явно идеите които прокарва в Унгария не изнасят на тези сили?
  С какво?

  Иначе Унгария се развива добре икономически ... къде е проблема?

 24. 24 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2257 Весело

  Някой чете ли целия ферман?

  В Русия съм! В Русия съм!
 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Бях се притеснил, че като е неделя, няма да има статия срещу Орбан. Успокоих се.
  —цитат от коментар 21 на Костадин Иванов

  И какво сега - имаш ли готова стандартна опорка или ще трябва да четеш цяла статия? 😓😤😰

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Някой чете ли целия ферман?
  —цитат от коментар 24 на Веселин Дечев

  Вие троловете - само заглавието и пляскате опорките.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 27. 27 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  [quote#4:"АзКлавдия"][/quote]

  Овцете, нищо че за разлика от коча са слаби и послушни, също не умират от старост. Пак свършват в курбана, но междувременно ги доят и стрижат.

  Знанието е сила, информацията - власт
 28. 28 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 633 Весело

  До коментар [#18] от "bobyb":

  "и се спря само след многохилядни протести"

  Демек кървав диктатор, а?

  Или ако наистина беше такъв нямаше да спре? Требе си туриш муска срещу умнокрасивистия, силен си ама ако не земеш мерки че те замае :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Неутрално

  [quote#6:"virtual brain"]
  —цитат от коментар 16 на Мусаши
  Разлика с комунизма сега няма.Сега ако се противопоставиш на гей пропагандата,на инвазията на ислямски имигранти и негри,те заклеймяват като расист, ксенофоб,хомофоб и фашист,реч на омраза.Нищо ново под Слънцето.Либерастите вършат същото,което и техните бащи комунисти.Само господарите им са други.[/quote]
  Пълни глупости! Преследвал ли те е репресивният апарат на оная власт, знаеш ли как се мачкаха и погубваха хора?

  Не знам сега някой да е репресиран, преследван, тероризиран от властта заради хомофобските си виждания.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#18] от "bobyb":"и се спря само след многохилядни протести"Демек кървав диктатор, а?Или ако наистина беше такъв нямаше да спре? Требе си туриш муска срещу умнокрасивистия, силен си ама ако не земеш мерки че те замае :)
  —цитат от коментар 28 на Нагъл Визионер


  Къде съм казал че е кървав диктатор? Ми не, само уоанаби Путлерче си е.

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#17] от "hope":

  "... Унгарското правителство дава 30 000 евро при раждането на трето дете..."!

  Пък ние тука, пишем стратегии за детето и подпомагаме циганите, че да раждат повече...!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#11] от "pag":

  Бих допълнил за крими-сериалите. Шефът на полицията обикновено е чернокож, а главният и най-гаден престъпник е бял. Ако има ченге-корумпе, също е бял, а този който го "заковава" чернокож. В гетата също главният бос е чернокож, но е честен и симпатизира на полицията. Ей такива малки номерца!

 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  [quote#29:"virtual brain"][/quote]

  А и чети повече.Има вече хиляди случаи на репресирани хора.По различни начини.Властта има много лица.Не са само управляващи политици.

 34. 34 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  До коментар [#11] от "pag":Хората сами могат да преценят дали искат чернокож Орфей
  —цитат от коментар 19 на АзКлавдия


  Децата не могат, затова и те са целта на занятието.
  Днес Орфей-негър, утре - Орфей-мулат-травестит, вдругиден - Орфей-жена-лесбийка, по-вдругиден - Орфей - еднополова тройка с безполово детенце , по нататък - не знам, бедна ми е фантазията какво следващо извращение ще поднесат на масите "да преценят какво искат"

  Знанието е сила, информацията - власт
 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#34] от "pag":

  Иди го кажи на настоящият външен министър, дето подписа конвенцията...! :)))

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 234 Весело

  До коментар [#26] от "virtual brain":


  Не виждаш ли, че никой не те бръсне за слива, какво се напиняш😂😂😂
  Май ти си тролът под тази статия😂😂😂

 37. 37 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Удивителна статия за това как мислят левите:

  1. Ако някой вестник напише нещо което не е в нашата парадигма значи е нечовешки, фашистки, проправителствен.
  2. За всички обществени нагласи в Унгария стои Виктор Орбан. Сам той. И дори няма никакво значение че опозицията на Орбан - Йобик е още по крайна.

  Да ви прилича на начина на мислене на една БГ партия с 2% влияние!?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 38. 38 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1014 Весело

  "Демек кървав диктатор, а?Или ако наистина беше такъв нямаше да спре? Требе си туриш муска срещу умнокрасивистия, силен си ама ако не земеш мерки че те замае :)
  —цитат от коментар 28 на Нагъл Визионер


  Много е забавна умнокрасивата "логика" - щом има протести, значи е диктатор, обаче ако в резултат на протестите си промени решението - значи е 'слабак'.
  А то е нормален управленска практика - получава обратна връзка от управляваните и се съобразява с техните желания.
  Също като "либералната демокрация" - така, както те я разбират и налагат (ако имат сила) не е нито либерална, нито демокрация.
  Е, на тях много им харесва, докато са от "налагащите". Застанат ли от другата страна, писъците им нямат край.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 39. 39 Профил на aivn001@gmail.com
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#34] от "pag":

  Виж, това за децата е съвсем различно. И за обществените места. Те затова са измислили класификация на филми, родителски контрол и т.н. Да не смесваме възпитание, обществени добри нрави и цензура, че става мазало.

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Гъска
  Гъска
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Орбан един ден ще има паметник!!!

 42. 42 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  До коментар [#6] от "virtual brain":
  Е как па така училите през утвърдените от соца артисти,музиканти и художници и до ден днешен са безспорни таланти а от новите лица, който не е джендър, открит русофоб или продуктово позициониран с реклами, изобщо не може да прокопса в изкуството колкото и да се стараят?  Libertarianism is just anarchy for rich people
 43. 43 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Ката ден: Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци"
  —цитат от коментар 8 на pag


  Споко, след нова година ше се включи и тоя новия бразилския. Отсега заявил че ще се оттегли от клетобежанския пакт. Не го кефели и затоплизъма и гендерите.

 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#27] от "pag":

  Тъй де. Значи не е работата в силата, а да имаш нещо в междуушието.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на Tomo
  Tomo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Орбан намали цената на електричеството за домакинствата с 20%, за бизнеса с 11%. Това е важното. Другото са глупости платени от дедо Шори.

 46. 46 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Премиерът , който прилича на свинско краче . И също толкова интелигентен .

 47. 47 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  Браво на Орбан....
  Спасява държавата си от западния англосаксонски джендаризъм.....

  Bukalemun
 48. 48 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5585 Неутрално

  Да цензурираш "Пипи Дългото чорапче", "Том Сойер" и "Чичо Томовата колиба" е прогресивно действие, нали?
  Е, докато има такива "прогресисти", ще има и такива, като Орбан.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  До коментар [#17] от "hope":

  По - интересното е защо западните медии постоянно хвърлят помия по Орбан
  =======
  Защото човека прочиства държавата си от всевъзможни продападни "ценности"......
  Орбан видя до какво състояние докараха Украйна, и гледа поне Унгария да спаси....

  Bukalemun
 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#11] от "pag":Изобщо не смятам, че премиерът на която и да е държава има работа да се меси в културния живот или пък да изкупува медиите. И това ще го удари много лошо един ден, сигурна съм. Хората сами могат да преценят дали искат чернокож Орфей. Аз вече от години холивудски филми не гледам - точно щото заприличаха на мосфилм.
  —цитат от коментар 19 на АзКлавдия

  Не се излагайте, плз!
  Когато Сорос или някоя "неправителствена", ама с "намигване" фондация чрез грантове си купува медии вие какво очаквате? Я пак си прочетете Трите закона на Нютон! При това във връзка - на система в състояние по 1. и се прилага 2., което води до 3. Това и става!
  И не бивало "Правителството" ...
  А когато Евросъюзът, което също е в категорията "правителство", финансира ония билбордове във Варна - това бива или не бива? Щото нали правителството не бивало... Ми тогава отречете и Европарламент, и Еврокомисия, и Евросъюз направо!

  И за "културата". Кавичките не са за иронизиране, а да го наблегна като "бранш".
  Какво, вие разглеждате културната сфера различна и отделна от обществото?
  Защото ако не е, ( а тя не е, разбира се), то културата и правителство "оперират" на един и същи "терен" - обществото. И затова "намесата" от едната или другата страна в "нахията" на другия е не само неизбежна, тя е естетсвена! Вас ви притеснява само формата и злободневния "прочит" на "мярата", но това пак е заложено в самото естетство на обществените взаимоотношения и проявленията им в съответния период. И пак ще ви препратя към мистър Нютон ...

  С една дуна, за финал - ще ви препратя към цитираният в статията Петер Инкей - върви Kulturkampf. А както казват французите - A la guerre comme a la guerre ...

 51. 51 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  в известен смисъл, мрачното средновековие също е било едно време "нова културна ера"

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#45] от "Tomo":

  Орбан не само намали цената на тока и газта за унгарският мат`рял. Орбан оряза и здраво мераците на банкерите, за бързи и лесни печалби, като вдигат едностранно лихвите и превалутират кредити. Орбан поддържа предвидима и стабилна икономическа среда и именно затова, унгарската икономика привлича всяка година милиарди чужди инвестиции, под формата на фабрики и заводи...!
  Нашият мат`рял го стрижат все повече с тока и газта, държат го гладен и безработен, ама той хълца от щастие и гласува за ГЕРБ...! Държи го на крака факта, че Костов е виновен. Това дава жизнени сили и е универсално оправдание, за всички злини, дето се стоварват върху празната му глава...!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Весело

  До коментар [#30] от "bobyb":

  Къде съм казал че е кървав диктатор?
  ======
  Хо Хо хооо..... най е голям кефа, когато дойде "видов ден" във форума 👏

  Преди повече от десетилетие, когато Ердоан направи същото, го наричахте неоосмонист диктаторрррр.....!!!!!
  Къпете се сега в собствените си противоречия ⚡🌂

  Bukalemun
 54. 54 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Орбан е като кръстоска между Боко и Иван Костов, но е взел само най-доброто от положителните качества на двамата.

  И работи на много по-лесен терен. В Централна Европа, а не на Балканите. Избирателите са му по-образовани и интелигентни от българите. Няма значителни малцинсва.

  Абе, направо ми ще да съм унгарец в Будапеща.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 55. 55 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Любопитно

  Защо Сорос плаща на медии из цяла Източна Европада хулят неговия бивш любимец Орбан? Орбан не слуша ли достатъчно? Само с дърпане на уши не става ли? Това заназидание ли ни го пускате? Ставайте джендъри и приемайтемигранти, инак ще разсърдите спекулативния старец с печална слава от Лондон до Калкута. Сорос-"любимецът" на толкова много държави, станали жертви на хищническитему действия. Правил ли е Сорос опити да разбие валутния борд у нас през 2013?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 56. 56 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Орбан е като кръстоска между Боко и Иван Костов, но е взел само най-доброто от положителните качества на двамата. И работи на много по-лесен терен. В Централна Европа, а не на Балканите. Избирателите са му по-образовани и интелигентни от българите. Няма значителни малцинсва.Абе, направо ми ще да съм унгарец в Будапеща.
  —цитат от коментар 54 на Обществен деятел


  Най-точният коментар ,който съм чел в този форум от години.Поздравления.

 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  За "Файненшъл таймс" известен актьор и бивш директор на Националния театър каза, че пространството за свободна мисъл "се свива през цялото време" и то без натиска от властите.

  Въх каква мъка. Ми то на Запад не е ли така?

  Политкоректност му викат. :)

  Орбан бързо се учи на ваште мурафети, ама ги обърна срещу вас и за тва много ви боли. :)

 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Шом нацисти и ксенофоби като орбан са се захванали да поставят културата в някакви рамки, язък за културата на маджарите!
  Културна революция на Мао - втора серия...

 59. 59 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  "Отношенията между уважаваните учени, художници, писатели и филмовата индустрия са силно обременени. Досега нито един "истински" интелектуалец не застана зад политиките на "Фидес", с малко, но понякога забележителни изключения. Някои от тях после критикуваха Орбан и "Фидес" през последните 3-4 години и бяха изгонени," отбелязва социологът Кекеши.
  ======
  Колко познато ми е това..... приликата е поразителна...!!!
  През 2008 година, същото стана и в Анадола.....
  Все известни" дейци на културата и изкуството " тръгнаха да протестират срещу властта. За какво протестираха конкретно, и те не знаеха..... за свобода беше май......
  После Гюлен (респективно Сорос), яхна тази вълна, превърна я в една по голяма енергия..... и я задейства през 2013 година..... (Гези парк....)

  Днес, "парчетата" на този катастрофирал план, са идеялен матриял за медиите от рода на Дойче Веле..... като Елиф Шафак и Джон Дюндар.

  Bukalemun
 60. 60 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Който по-рано се ориентира ще се спаси. Останалите държави ще заприличат на Северна Африка и Близкия изток, защото хората прават държавите, а не обратно. С промяната на етническия състав, това става неизбежно.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  До коментар [#56] от "Мусаши":

  Най-точният коментар.....
  =======
  И къде му е точното?
  Унгарците НИКОГА не са имали икономически терминатор от рода на Иван Костов..... не изпаднаха до това състояние.....

  Bukalemun
 62. 62 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#59] от "eti mehter":

  В Турция и Унгария поне има истински интелектуалци. В България и това няма.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 63. 63 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Вижте постиченията на унгарските "проправителствени" архитекти:

  Проектът на новата сграда на етнографския музей в Будапеща получи званието най-добър архитектурен проект на годината по версията на международната премия в областта на недвижимите имоти International Property Awards. Това гласи съобщение на сайта на организацията, цитирано от осведомителните агенции. Освен музеят в Будапеща, за победа в тази номинация претендираха повече от 1 700 проекта от 115 страни. Жюрито на премията оценило високо работата на унгарското архитектурно студио, което е проектант на музея, и е отбелязало динамичния, но прост дизайн, който се съчетава хармонично с природата в парка, където ще се намира новата сграда.  Допълнителен плюс на проекта, според журито, е фактът, че 60% от сградата ще се намира под земята, което позволява още по-голямото ѝ адаптиране към околната среда.  Строителството на новия етнографски музей в Будапеща и реорганизацията на парка, в който той се намира, започна миналата година. 
  ----

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 64. 64 Профил на Tomo
  Tomo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "Rim":

  "Шом нацисти и ксенофоби като орбан са се захванали да поставят културата в някакви рамки, язък за културата на маджарите! "

  Според теб в Холивуд рамки няма, така ли? Пробвай да вземеш Оскар ако във филма ти няма поне един хомосексуалист или негър. Мисията невъзможна.

 65. 65 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  Не съм чел статията. Коментирам заглавието.
  Отново Дневник използва заглавие под формата на въпрос. Напоследък все по-често го прави. Забелязвам, че заглавните въпроси често са невярно поставени, но медията или цели да внушава и манипулира по този начин или се стреми да засили интереса към подобни публикации чрез задаване на въпрос - заглавие с цел читателят да се заинтересува от отговора , като прочете материала.

 66. 66 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#50] от "xm...":

  Не, продължавам да не съм съгласна. Културата е в обществената, не в политическата сфера. Не е работа на правителството да се занимава с това, освен ако не му е основна част от програмата, тогава е честно.
  За Нютон е точно така, и в едно здраво общество не може да се стигне до крайност, защото неизбежно има отпор.

  Доброто е заразно
 67. 67 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#58] от "Rim":"Шом нацисти и ксенофоби като орбан са се захванали да поставят културата в някакви рамки, язък за културата на маджарите! "Според теб в Холивуд рамки няма, така ли? Пробвай да вземеш Оскар ако във филма ти няма поне един хомосексуалист или негър. Мисията невъзможна.
  —цитат от коментар 64 на Tomo


  Е то Клинт Истууд сега пуска един нов филм, в който играе. Ми те левите медии го разпъват на кръст, щото не е политкоректен. Но пък ще събере кинти, щото хората ще отидат да го гледат.

 68. 68 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  До коментар [#66] от "АзКлавдия":

  Културата е в обществената, не в политическата сфера
  ======
  Така е...... но виж в съседната статия, един скулптор се хвали, че е единствения потърпевш в парламента.....
  Не помня хора като Илия Бешков да са правили подобни полит интерпретации.....

  Bukalemun
 69. 69 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Друго си е да изръсиш над 300К евра за пропагандиране на еднополова любов с билбордове.

  Мърфи е оптимист!
 70. 70 Профил на Tomo
  Tomo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "tacheaux":

  "Отново Дневник използва заглавие под формата на въпрос. Напоследък все по-често го прави. "

  Тези статии не ги пишат в Дневник. Пишат се в някакъв център който след това ги разпространява в точно определени медии. Забележи, че едни и същи статии се пускат с разлика от няколко минути тук, в Днес.Бг, Медиапул, КлубЗ и на още няколко места. Общото между всички тези медии е логото на АзБ. Не знам, може и да е случайност. )))

 71. 71 Профил на Toni Bonboni
  Toni Bonboni
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Щото нацията му има достойнство и са с него. Но либералите всичко възможно ще направят да го махнат, щом не е от тях

 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#68] от "eti mehter":

  Какво общо имат Рашидов и Бешков с темата?
  Мислех, че говорим за цензура, не кой кого набил и чий брат разстреляли комунистите.

  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  [quote#67:"realguru"][/quote]

  Как се казва филмът?

 74. 74 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ХМ... ИНТЕРЕСЕН ОБРАТ...
  ЩОТО НЯКОГА БУНТУВАЩИЯТ СЕ УНГАРСКИЯТ НАРОД Е ОКАЧВАЛ ЧЕКИСТИТЕ ПО УЛИЧНИТЕ ФЕНЕРИ.ПОЗНАВАЛИ СА ГИ ПО ДЪРЖАВНИТЕ ЖЪЛТИ ОБУВКИ...

 75. 75 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ТЪЖНО ,МАААМ'АМУ..
  НЯКОГА УНГАРЦИТЕ ДЪРЖАХА ФАКЕЛА НА СВЕТЛИНАТА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА БАРАКА..

 76. 76 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  До коментар [#75] от "aramissss":

  Те и сега го държат..... бъди сигурен.... 👈
  Затова днешна Унгария е неудобна.....

  Bukalemun
 77. 77 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Споко, след нова година ше се включи и тоя новия бразилския.
  —цитат от коментар 43 на dosetliv


  Опа, в немската юдейска газета вче са го подпукали. В матряла за резултатите от затоплисткото сборище се казва, че освен злодеят Тръмп и Болсонаро се точел да бастиса затоплизъма.
  За компенсация немците, без никой да ги кара, щели да изпълняват петилетката за 3 години и да гонят 1,5 градуса. За целта догодина щели да приемат нов затоплистки закон, който да удвои затоплистките норми за всички отрасли. Канели се да включват затоплизъма и в конституцията.

  https://www.welt.de/wirtschaft/article185594612/Klimakonferenz-COP24-Noch-so-ein-Sieg-und-die-Welt-ist-verloren.html

 78. 78 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ФРЕНСКИЯТ КРАЛ,СЕ ОПЛАКАЛ ВЕДНЪЖ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С РЕШЕНИЯТА НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ,ДОКАТО ТУРСКИЯТ СУЛТАН ПРАВЕЛ КАКВОТО СИ ИСКА,БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ.
  СЪВЕТНИКЪТ МУ ОТГОВОРИЛ,ЧЕ МНОГО СУЛТАНИ СА ИЗГУБИЛИ ГЛАВИТЕ В ПРОЦЕСА НА ТАКОВА "УПРОВЛЕНИЕ",ДОКАТО НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО Е ВСЕ ОЩЕ ЖИВ.
  .

 79. 79 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "aramissss":Те и сега го държат..... бъди сигурен.... 👈Затова днешна Унгария е неудобна.....
  —цитат от коментар 76 на eti mehter


  СЕГА, ПО-СКОРО СА ФАНАЛИ НА ПУГАБЕ...ФАКЕЛА.😠

 80. 80 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Интересно от кого ли Орбан, се е научил на подобни хватки за овладяване на медиите. Не беше ли завършил супер, мега, гига престижния централно европейски университет. хмм, другари "прогресивни" пишмандемократи, с вашите камъни по вашите глави. Не се правете, че вашите НПО-та и вашите господари не са окупирали почти всички медии в "свободния" свят. Всеки ден виждам едни и същи статии /буквално едни и същи/ в поне 3-4-5 различни български издания. Случайност? Не мисля!!

 81. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6125 Неутрално

  Всичко е доста подтискащо и опасно...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 82 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Нелибералната демокрация придобива по-ясни култури и се оказва, че става дума за най-обикновен късен феодализъм. Как завършваше вицът за похотливия дядо поп и глупавата Марийка? "Ми на мен ми каза, че е райска свирка и ме накара да му го лапам". Лапайте ви вие нелиберална демокрация.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 83. 83 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2158 Любопитно

  До коментар [#17] от "hope":

  Колко трети деца са се родили? Моля да се цитират само официални източници!

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 84. 84 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4281 Любопитно

  До коментар [#72] от "АзКлавдия":

  Говорим хаотични неща и не можем да ги съберем и осмислим....

  Това е поредната статия която буквално подсказва, че вече съвременните разбирания за култура, свобода и справедливост.... са деградирали и остарели.....
  Унгарците си търсят свой модел.... поляците също...... и не само те....
  А Париж..... люлката на съвременната демокрация и справедливост.... вместо да се помага, отговаря със стачки, протести и хаос....
  Не е ли време този времепространствен "пиедестал" да бъде заменен с друг такъв?
  Над два века, феномена 1789 беше що годе полезен постулат в човешката история..... но през последните десетилетия той буксува и е повече вреден отколкото полезен......

  Bukalemun
 85. 85 Профил на thebigbull
  thebigbull
  Рейтинг: 410 Разстроено

  в последно време удрям един тегел на статиите в Дневник и направо при коментарите отивам......

 86. 86 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  в последно време удрям един тегел на статиите в Дневник и направо при коментарите отивам......
  —цитат от коментар 85 на thebigbull


  МЕРСИ😀

 87. 87 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  към коментар #82. КорекцияКултури = контури.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 88. 88 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Жалки опити на Орбан и сие за борба с неизбежното претапяне всякакви локални култури в една единствена и световна. Глобализацията на културите едва сега и ще върви все по-нагоре с всяко следващо поколение.

  Горкият още не го е разбрал.

 89. 89 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Путин въобще призова правителството да "управлява рап музиката в правилна насока"
  https://www.theguardian.com/world/2018/dec/16/putin-rap-kremlin-should-take-charge-of-music-not-shut-it-down-president-says
  А това което прави Орбанъ, ще си доведе до главен творчески стимул "да ни харесат чиновниците". И в съветско време, дори в такива условия могат да се появят блестящи режисьори, писатели, поети, певци, художници, и т.н. защото тези хора нямат алтернатива.
  Нито творците, нито народа.
  В тоталирни условия, без свободен внос на "империалистически" филми, книги, и плочи, народа яде това което му се дава. Избор няма. Въпроса не е дали ще гледа или няма да гледа филма който ще му покажат, въпроса е единствено този филм ще стане ли любим на народа или не.
  А любим наистина има шанс да стане, защото и творците няма избор. Зад граница не ги пускат, а в условие на планова икономика няма как да направят примерно "конкуренто студио" или издателство--защото за частна инициатива земи тази присъда за антинародно поведение...
  И затова, талантливият човек в съветската империя, ако не се пропие, и ако вкусът му се вписва криво-ляво с преобладаващият--той ще работи за системата, и ще създаде нещо суперско.
  Но в наши дни и в Русия и в Унгария границите са отворени, частната инициатива не е забранена, а народа гледа и слуша всичко чуждестранно което поиска, затова всеки с реален талант има и други варианти, освен да изпълнява чиновническия план по родолюбие.
  То пак ще има хора които ще го правят, но доста по-малко, отколкото в тоталитарни условия.
  Ето в САЩ примерно, когато холивудска фирма договаря да наеме военен кораб за седмица снимки на екшън, военните им казват "цената е Х, плюс уговорка че няма да показвате ВМС в отрицателна светлина". И студиото или приема това условие, или решава все пак да ползва макети и анимация.
  Ако ще се пипа то така, по-финно.

 90. 90 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Великан е орбан

 91. 91 Профил на whk56592070
  whk56592070
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Велик е Орбан.

 92. 92 Профил на nxy49591978
  nxy49591978
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още първия абзац ме отказа от четене на поредната соросоидната помия. "Уличен боец" било равно на "бездомник", а бездомниците били извън закона в Унгария, следователно видиш ли имало парадокс?! Що за грантаджийска наркоманска логика? Абе пишете ги тия статии на трезва глава бе.

 93. 93 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Още първия абзац ме отказа от четене на поредната соросоидната помия.
  —цитат от коментар 92 на nxy49591978


  Често ли хапваш помии, че си толкова добър в "разпознаването" им?

 94. 94 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Четейки коментарите, добре се виждат двете основни групи, на които се делят привържениците на Орбан. Едните са крепостнитя селянье, останалите - тарикати с претенции, на които им текат лигите, виждайки колко крепостни селяни си търсят господар.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 95. 95 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#7] от "кокошката":

  А мен да си ме видяла в Дума?
  Като не ти харесват статиите какъв дириш тука?!?
  Не си кокошка, а патка.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 96. 96 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Чудя се какво праеи Унгария в ЕС?
  По-би ѝ прилягала нова, национал-социалистическа организация начело с Русия и Турция.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 97. 97 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 586 Весело

  А какво мисли Орбан за рапа?

 98. 98 Профил на nxy49591978
  nxy49591978
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "katerina_slavova":

  Помията мирише и може да се разпознае и без да се яде, плюс това тука се говори за метафора, размърдай си простия кокоши мозък следващия път преди да ми отправяш запитвания.

 99. 99 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Орбан е голям, благородно завиждам уна унгарците!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 100. 100 Профил на Tomo
  Tomo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#96] от "Athanatos":

  "Чудя се какво праеи Унгария в ЕС?"

  Готвят я за новия център на автомобилостроенето в Европа. Мерцедес вече изгради в Унгария завод за 800 млн. БМВ ще строят завод за 1 милиард евро. Та така ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK