Как "Мюсюлмански братя" се инфилтрира в Европа

Деца от Йордания по време на протест пред израелското посолство в Аман, организиран през 2014 г. от "Мюсюлмански братя" с призив "Хамас" да не приемат примирие с Израел.

© Associated Press

Деца от Йордания по време на протест пред израелското посолство в Аман, организиран през 2014 г. от "Мюсюлмански братя" с призив "Хамас" да не приемат примирие с Израел.Основана през 1928 г. в Египет, организацията "Мюсюлмански братя" е най-старата и влиятелна сила на т.нар. политически ислям. С течение на времето тя открива свои клонове в повечето страни от арабско-мюсюлманския ареал, а след 50-те години на миналия век прониква и в Европа. Това разказва предстоящата да излезе на пазара нова книга "Фауда: Апокалипсис в Близкия изток" (работно заглавие) на журналиста, анализатор и преподавател Мохамед Халаф. Авторът предостави на "Дневник" два откъса от нея.


Гостоприемната метрополия


Великобритания става една от първите европейски държави, приели на своя територия лидери на "Мюсюлмански братя". И това не е случайно. Още преди Втората световна война британските колониални власти започват да гледат благосклонно на "Мюсюлмански братя", виждайки в тях алтернатива на арабските националисти. При срещата си с представители на британското правителство самият основател на "Братята" Хасан Ал-Банна ги предупредил, че "комунизмът в Близкия изток съставя огромна заплаха за всички народи" и ги уверил, че "Мюсюлманските братя" се сражават с комунизма с всички възможни средства".


С идването на власт в Египет на "свободните офицери" на Гамал Абдел Насър през 1952 г. тази заплаха става все по-осезаема за Лондон. Съответно и противниците на националистическия режим измежду "Мюсюлманските братя" скоро намират убежище в бившата метрополия. Така, по думите на експерта по ислямските движения и тероризма Мунир Адиб, Лондон се превръща във втора столица за "Братята" след Египет: "Както Кайро е считан за люлката на движението, Великобритания става символ на неговата защитеност и играе ролята на алтернативен център" – твърди той.
С течение на времето "Мюсюлманските братя" укрепват позициите си на Острова. През 70-те години някои техни лидери получават право на постоянно пребиваване във Великобритания. През 1997 г. те основават най-голямата ислямистка структура в тази страна под името "Ислямска лига", намираща се под прекия надзор на генералния секретар на тази световна организация Кемал ал-Хелбауи. Според някои консервативни оценки, понастоящем "Мюсюлманските братя" имат 11 клона в тази страна. Наред с тях "Братята" разполагат и с други институции, които са финансирани от Катар.


Понастоящем "Мюсюлманските братя" контролират 13 благотворителни организации с многомилионен оборот, които развиват дейност в различни сектори на британската икономика. Освен това те разполагат и с т.нар. "Организация за ислямска взаимопомощ в света", която от 1992 г. насам е оглавявана от Асам ал-Хаддад. След идването на власт в Египет на кандидата на "Братята" Мохамед Мурси последният става негов съветник.


Сред другите институции, контролирани от "Мюсюлманските братя", можем да споменем "Ислямската лига"/МАВ, "Ислямския съвет"/МСВ, "Ислямския клуб в Лондон" (основан през 1986 г. в качеството си на благотворителна фондация, която на свой ред основава редица училища), "Откритият институт по ислямски изследвания (създаден през 2000 г.), "Съвещателната организация на имамите и джамиите" (MINAB), Организацията за международно доверие (1996 г.) и Съюзът на студентските мюсюлмански организации (1962 г.).


Според доклад, разпространен от сайта Ал-Бауаба през март 2017 г., структурите на "Братята" във Великобритания са около 30 на брой (сред тях са Клубът на мюсюлманската младеж в Европа – FIOE, обединяващ 42 младежки клуба в 26 държави, изследователски институции от типа на "Фондацията "Картаба/Кордоба" за арабско-европейски диалог" начело с техния член Анис ал-Такрити, който същевременно е член на Консултативния съвет на "Ислямската лига" във Великобритания, медии от типа на телевизионният канал Ал-Хиуар и медийната групировка "Комюникейшън лимитид". Всички тези структури са финансирани безвъзмездно от Катар).


Германският плацдарм


Друга важна европейска държава в международната експанзия на политическия ислям е Германия. Според австрийската изследователка Петра Рамсауер, активизацията на "Мюсюлманските братя" на стария континент през 70-те години започва именно оттук. Както е известно, през 50-те и 60-те години на миналия век голям брой студенти от Близкия изток пристигат в Германия, за да продължат обучението си в германските университети. Всъщност, повечето от тях напускат родните си страни поради засилването на политическите репресии от страна на управляващите режими в тях, насочени предимно срещу ислямистките групировки.


Така "Братята" съставят най-многобройния контингент на египетските младежи, потърсили политическо убежище в Европа. Тогавашна Западна Германия предоставя убежище на мнозина от тях.


Както твърди експертът по джихадизма Халид Дауран: "Германското правителство скъса отношенията си с арабските държави, които признаха Източна Германия/ГДР. Сред тях са Сирия и Египет. Поради същата причина Западна Германия оказва гостоприемство на всичките опозиционери от тези държави, голяма част от които се оказват ислямисти. Така тук "Мюсюлманските братя" успяват да получат влияние и политическа подкрепа в по-голяма степен, отколкото в другите европейски държави. Впоследствие "германският модел" става образец на подражание за другите клонове на "Братята" в западноевропейските държави.


Сред първите лидери на организацията е Саид Рамадан, бивш личен секретар на Хасан ал-Банна и един от ръководителите на движението в Палестина през 1948 г. Преди да се установи в Германия той пристига в Женева през 1958 г. Там той следва право в един от швейцарските университети. Впоследствие Рамадан основава "Ислямското дружество" в Германия и го оглавява в периода до 1968 г. Същевременно Рамадан е и сред основателите на Световната мюсюлманска лига, която получава големи дарения от Саудитска Арабия. Чрез тази структура кралството разпространява салафитското екстремистко тълкувание на исляма в световен мащаб.


(Според редица проучвания на дейността на "Мюсюлманските братя", Лигата е поставена под непосредственото наблюдение на американските служби поради съмнения във финансирането на терористи. През март 2002 г. полицията претърсва бюрата на Лигата в Северна Вирджиния поради съмнения за връзките на тази структура с ал-Каида и палестинските организации Хамас и "Ал-джихад ал-ислами". Две години по-късно финансовата комисия на Сената на САЩ изисква регистрите на Лигата в рамките на разследване на възможните връзки между НПО и мрежите за финансиране на тероризма.)


Впоследствие "Ислямското дружество" в Германия е оглавено за кратко от пакистанския гражданин Фадил Яздани, а след него – от сириеца с италианско гражданство Галеб Химед. Последният също е под наблюдение от западни разузнавания поради съмнения за връзки с терористи. Химед е и сред основателите на Банк ал-такуа, наречена от италианското разузнаване "Банката на Мюсюлманските братя". Той сътрудничи на Юсеф Нада, считан за един от финансовите босове на "Мюсюлманските братя", който управлява не само тази банка, но и мрежа от компании със седалища в Швейцария, Лихтенщайн и Бахамските острови. Счита се, че двамата са контролирали потока от средства за организации от типа на Хамас и Фронта за алжирско спасение. Те също така откриват тайни кредитни линии за близки на Усама бен Ладен лица. Поради тази им дейност и двамата са включени в списъка на финансистите на тероризма, изготвен от Министерството на финансите на САЩ.


Според доклади на германската Федерална служба за защита на конституцията, двамата са сред най-влиятелните лидери на "Мюсюлманските братя" през миналия период. Пак германското контраразузнаване твърди, че "Ислямското дружество" в Германия е клон на "Мюсюлманските братя" и от първите дни на съществуването си е под непосредствения контрол на египетския клон на организацията. Според разузнавателни данни, мрежата "Ат-Такуа" също така е финансирала от Европа ислямистки центрове по света. Редица издания като "Рисала ал-ихуан" – официалният орган на "Мюсюлманските братя", също е финансиран от тази банка.


За разпространяването на структурите на "Мюсюлманските братя" в Германия допринасят и възникналите противоречия къде да бъде организационният център на движението. Докато египетската група решава да избере Мюнхен за база на организацията, сирийската група предпочита град Аахен в близост до холандската граница.


Първата фамилия, която се премества в този град е известната сирийска Ал-Атар, оглавявана от Ассам, който дотогава е лидер на сирийския клон на "Братята". Постепенно към тази фамилия се присъединяват и други ислямисти, които превръщат двете джамии – Ал-Атар и Билял – в центрове на своята пропагандна и организационна дейност. (По думите на американския експерт по антитероризъм Лорензо Видино, "за всичките разузнавателни служби в света град Аахен е известен като седалището на алжирските терористи и средище на благотворителната дейност, която според американското Министерство на финансите е прикритие за набиране средства за движението "Хамас").


Паневропейски амбиции


По-късно "Мюсюлманските братя" разшириха присъствието си и в Австрия, считана за едно от важните звена в международната им дейност. Правителствен доклад в тази страна разкрива как "Братята" са използвали отпусканите на ислямските центрове средства от австрийската хазна, за да се насърчават екстремистки позиции. В него се разкрива и ролята на австрийската организация на "Мюсюлманските братя" за разширяване влиянието им в други европейски държави. Докладът прави заключение, че "Братята" прибягват до насилие, а в някои случаи и до терористични действия в съответствие с учението си. Свързаните с тази организация структури в Европа целенасочено се финансират и насърчават с оглед реализирането на политическите цели по инфилтрирането на европейските общества, включително и за торпилиране на процесите на интеграция на мюсюлманите в съответните държави.


В Белгия "Мюсюлманските братя" основават още през 1996 г. "Лигата на мюсюлманите в Белгия". Тя притежава 10 джамии и седалища в Брюксел, Анвер и др. селища. В Холандия пък е основана "Лигата на мюсюлманското общество" с център в Хага. Тя притежава редица структури, сред които "Организацията Юроп тръст Нидерланд" и Холандския институт за човешки науки и ислямско подпомагане. В Италия Съюзът на ислямските организации и дружества се счита за официален представител на "Мюсюлманските братя". Той бе основан през 1990 г. и включва около 130 дружества, контролирайки около 80% от джамиите в страната. Съюзът има присъдружено женско дружество, както и културно и младежко дружество. В тази страна "Братята" издават списанието "Расул ул-ислам". В Швейцария бе основана "Лигата на швейцарските мюсюлмани" с клонове в Базел, Женева, Тисен, Берн и Цюрих. Що се отнася до Франция, "Братята" контролират Съюза на ислямските организации във Франция. Според наблюдатели, Франция се счита за идеологическия център на "Братята". В нея има около 250 ислямски организации и над 100 молитвени храмове, контролирани от "Мюсюлманските братя". Те прилагат този модел на организационна, пропагандна, политическа и културно-информационна дейност във всичките европейски държави.


Политически джамии


Статистиките сочат, че през последните десетилетия се наблюдава активизиране на дейностите по изграждане на джамии в европейските държави и в САЩ. Този процес се развива в унисон с разширяване дейността на "Мюсюлманските братя" и с увеличаването на притока на имигранти от арабските и ислямските държави, сред които голяма част са бежанци, а друга - младежи, които желаят да следват в европейските и американските висши училища.


Според неокончателни данни, броят на джамиите в Германия, които са под контрола на "Мюсюлманските братя", е бил над 50 през 2011 г. Във Великобритания през 2002 г. са функционирали 329 джамии, от които 50 само в Бирмингам. През 2011 г. на Острова – Англия и Шотландия - вече функционират 1400 джамии. В другите западноевропейски държави има още три хиляди джамии, от които 1200 са с турски настоятелства.


Очаквайте в петък втория откъс от "Фауда: Апокалипсис в Близкия изток" от Мохамед Халаф.

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Да са ви честити братята, братя либерали.
  С тях само Сиси се оправя...

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Политическият ислям е средството на онези, които планираха и осъществяват инвазията срещу Европа!!!
  Четете Ориана Фалачи.
  Тя бе низвергната и отхвърлена защото преди десетилетия пишеше, че предстои онова, което днес ни се струпва на главите!

 3. 3 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  Гърция от 2011 години предупреждаваше ЕС за това.
  Също така почти всички деца които минават в Европа без родители са ''имущество'' на фанатиците !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Много хубава книга - Моята истина за исляма.
  И каква журналистка е била, а не като сегашните, само по офисите си стоят.

 5. 5 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Цивилизован Рим е паднал под напора на неграмотните, плодящи се като плъхове и хлебарки християни. Сега историята се повтаря - блудния син на християнството - исляма - ще повтори подвига на татко си и чакайте декади тъмни векове.

 6. 6 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Гледах в ЮТуб как на летището в Бирмингам пристига някакъв ислямски проповедник.Имаше над хиляда мюсюлмани посрещачи,само мъже,които му направиха шпалир и издаваха някакви бойни викове.В Бирмингам вече над 25 процента от населението са мюсюлмани.

 7. 7 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 999 Весело

  Така става като прекалиш с правилото да: “държи приятелите си близо, а враговете още по- близо”.
  Или “който сее ветрове, жъне бури”
  В Германия и Великобритания, също са се подвизавали основоположниците и идеолози на Комунистическия интернациона, та не само в Дания има нещо гнило!

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 8. 8 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 999 Весело

  Така става като прекалиш с правилото да: “държи приятелите си близо, а враговете още по- близо”.
  Или “който сее ветрове, жъне бури”
  В Германия и Великобритания, също са се подвизавали основоположниците и идеолози на Комунистическия интернациона, та не само в Дания има нещо гнило!

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 9. 9 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Какво да каже човек. Щом дори либералната преса взе да пуска подобни дописки, представете си, какво е реалното положение. Вевроятно в пъти по-сериозно. След либералната демокрация Европа я чака шерият. С активната помощ на пишмандемократите и техните марионетки в Европа разбира се. :-(

 10. 10 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Ислямизъм като тоталитарна идеология подобна на фашизма или болшевизма следва да бъда забранен, изброените горе организации и фондации разтурени а сметките им конфискувани.

 11. До коментар [#5] от "Deaddark":

  Така е. Ще се наплодат и после ще се избият помежду си. Пресен пример Сирия. От 7 милиона на 22 и после се чудят що има война.

  Wornoxmaniak
 12. 12 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  Очаквайте в петък втория откъс от "Фауда: Апокалипсис в Близкия изток" от Мохамед Халаф.
  =====
  А до тогава анти ислямистите да тролят на поразия...

  Bukalemun
 13. 13 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 921 Любопитно

  До коментар [#10] от "lustmord":

  Да, но кой ще го направи ?

 14. До коментар [#12] от "eti mehter":

  А стига се прави и ти на такова... на днешно време редко има некой залопан да верва у Господ. Всичко е маскарад.

  Wornoxmaniak
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#12] от "eti mehter":

  Ми ти що тролиш тука. :)
  Азия малка ли е...

 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#12] от "eti mehter":

  Чиба, при козите!

 17. 17 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 241 Весело

  До коментар [#11] от "Wornoxmaniak":

  Всяка една държава, учетворила населението си в рамките на само 40 години е заплашена от подобно развитие...

 18. 18 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#5] от "Deaddark":

  исляма е син на юдаизма,и по-точно на първите 5 книги от стария завет,които най-добре илюстрират навиците и обичàйте на номадските пастирски племена от преди 3800 години.А християнството е плод на предателството (юдаизирането)на учението на ИСУС-ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕНИЙ В чОВЕшКАТА ИСТОРИЯ от стана на един евреин по националност и юдеин по религия субект,който се казва Саул по известен като свети Павел.Така ориента се настанява в западна европа (рим)и започват тъмните векове до италианското възраждане

 19. 19 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 241 Весело

  Основната геополитическа стратегия на "Мюсюлманското братство" е нео-отоманизъм т.е. възвръщане на пределите, териториите, рафидите и насаурите (робите) на Отоманската империя от XV-XVII век ! Книгата на Ал Халаф ще ви е полезна да разберете що за мощен финансов, информационен и социален конгломерат е "Мюсюлманското братство" в световен мащаб и защо тези плъхове са изключително опасни за суверенитета на България и техните имами не трябва да бъдат допускани изобщо на територията на България, камо ли да служат в джамиите...

 20. 20 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Неолибералните малоумници обаче им викат "Welcome refugees". Когато някой техен близък загине от ръката на терорист, а самият левундерски отпадък бъде ранен или изнасилен, чак тогава разбира за какво става дума. Малко късно, но така е при глупаците...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 21. 21 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#5] от "Deaddark":


  До коментар [#12] от "eti mehter":

  не може мислещ чòвек да не е антиислямист,исляма е абсолютно мракобесие и отказ от най-човешкото в човека логичното ,рационално мислене,исляма е нещо средно между мафия,национал-социализъм и комунист-болшевизъм,като е взел най-лошото от трите.

 22. 22 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#5] от "Deaddark":

  Да сравняваш християнството, което човеколюбиво и ислямът който е човеконенавистен, е върхът на невежеството. Защо не четете бе, хора?
  Нов Завет
  Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят (Матей 5:44)
  Коран
  Сура 47, стих 4
  И когато срещнете неверниците, съсичайте им вратовете, додето ги надвиете и [пленниците] здраво ги вържете!...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 23. 23 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#11] от "Wornoxmaniak":Всяка една държава, учетворила населението си в рамките на само 40 години е заплашена от подобно развитие...
  —цитат от коментар 17 на dr_al_hussaini


  Т.е. приемаш вътрешни причини за войната в Сирия или?

 24. 24 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Как се инфилтрира ли? Меркел и кликата й леви социопати усилено работят по въпроса...

 25. 25 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Евреите не трябваше да се набутат в сегашен Израел,
  сега мира няма да видят от арабите наоколо.
  Тъмнокожите да вървят в Африка,а арабите в техните страни,а не в Европа.

 26. 26 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  Препоръчвам няколко близки до Европа публикации които могят да се купят в Амазон :
  - Holy White Lies: Muslim Brotherhood in the West - Case Sweden Nov 5, 2018 by Sameh Egyptson
  - Rentier Islamism: The Influence of the Muslim Brotherhood in Gulf Monarchies Apr 2, 2018
  by Courtney Freer
  - RAISING A JIHADI GENERATION: Understanding the Muslim Brotherhood Movement in AmericaJan 16, 2018 by John Guandolo
  както и историческия преглед в
  Revolutionary Egypt in the Eyes of the Muslim Brotherhood: A Framing Analysis of Ikhwanweb Sep 16, 2018 by Mohamad Hamas Elmasry and Mohammed el-Nawawy

 27. 27 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  "Всъщност, повечето от тях напускат родните си страни поради засилването на политическите репресии от страна на управляващите режими в тях, насочени предимно срещу ислямистките групировки."

  Много сериозна грешка по отношение на ислямистите.
  А колко са влезнали през последните години, откакт някои европолщтици отвориха обятията си за "клетите бежанци"...?

  Panta rhei....
 28. 28 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 621 Неутрално

  "Как "Мюсюлмански братя" се инфилтрира в Европа" - чрез подкрепата на псевдо-правозащитни организации!!!

 29. 29 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мизийски ☦":

  Матей 10 34-36 Чети и не прави неадекватни сравнения.

  34. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята. Не дойдох да донеса мир, а меч.
  35. Защото съм дошъл да настроя син против баща му,
  дъщеря против майка й и снаха против свекърва й.
  36 Врагове на човека ще бъдат собствените му роднини.

 30. 30 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  От България до Полша велик скито сарматски съюз , както преди 2 хилдяди години за да сразим задаващатите се орди на падналия от югоизток и малкия гог от изток Русия.Първия удар ,ще поемат еврейте ....

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 31. 31 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 241 Весело

  До коментар [#23] от "limbize":

  На практика 3.3 милиона от общо 22.4 милионното население на Сирия избра да живее в уахабитски емират/халифат вместо в светска република ! 12-те сунитски племена, дошли в Сирия от Саудитска Арабия, Йордания и Ирак през периода 1916 - 1948г. също се размножиха сериозно през последните 70 години, ползвайки богатата социална система на Сирия...

 32. 32 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 241 Весело

  До коментар [#25] от "Сд":

  Евреите си живееха мирно и спокойно в продължение на почти 900 години от III-ти до XII-ти век от н.е. заедно с всички останали племена от региона - без значение на религията и етноса и никой не ги е закачал през времената на 3-те поредни халифата...Тях ги пооизтребиха сериозно римляните през III-тия век при потушаването на големите въстания, а пък кръстоносците ги довършиха, разпилявайки ги по целия свят...

 33. 33 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3739 Любопитно

  До коментар [#21] от "bnc59488372":


  не може мислещ чòвек да не е антиислямист,исляма е абсолютно мракобесие и отказ от най-човешкото в човека логичното ,рационално мислене
  =======
  Почне ли човек да мисли прекалено логично и рационално, в човешката история се случват дати и трагедии с неизлечими вреди... като двете световни войни, например.
  И двете са възникнали в Европа, континента мислещ се за най възвишен, умнокрасив, развит и т. н......

  Bukalemun
 34. 34 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#23] от "limbize":На практика 3.3 милиона от общо 22.4 милионното население на Сирия избра да живее в уахабитски емират/халифат вместо в светска република ! 12-те сунитски племена, дошли в Сирия от Саудитска Арабия, Йордания и Ирак през периода 1916 - 1948г. също се размножиха сериозно през последните 70 години, ползвайки богатата социална система на Сирия...
  —цитат от коментар 31 на dr_al_hussaini

  "Богата", "светска" и "социална" система се е свеждала до едно - седете си мирно дома след 8 часа и да не се обаждате против правителството. Кво да правят хората по цели нощи кат не могат да имат вечерен живот - деца правят. Ананас(имаше работилничка за ремонт на ауспуси долу на Резбарска) беше безкрайно щастлив, че се е махнал, понеже е бил едно от 23-те деца, които са бачкали за да може баща му да прави още братя и сестри. Кръстникът на най-малкия ми племенник потвърди почти същото след 4-5 години.

 35. 35 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Ама те били първи дръжки с на цитата и антикомунистите... Хахаха. Що тогава сте против тях бе, 'консерватори'? Хахахх

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  още един повод да ги върнат по родните места.

 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Неутрално

  Всъщност няма друг ислям, освен политическия ислям. Той е неделим.
  Мюсулманските братя започват да действа след разпада на Турската империя, която се е считала за последния халифат (управление, имащо за цел да наложи исляма в целия свят) и обявяването на Турция за секуларна република от Кемал Ататюрк. Впрочем заради това Ататюрк се е считал за еврейски шпионин (може би заради това Ердоган го мрази). С времето Мюсулмански братя се инфилтрират навсякъде в Европа и по-малко САЩ , пораждат се секти, появява се Ал-Кайда, ДАЕШ, но целта на "братята" си остава една - възраждането на поредния, последен халифат. Халифатът е част от мюсулманското учение, от исляма. Затова и няма друг ислям освен политическия. Затова и е трудно да се каже дали ислямът е религия, идеология, политическо устройство, система за държавно управление или всичко заедно.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Братя.сестри,брат'чеди - всичко се инфилтрира..ама сега е майтап работата. Чакай да се окопитят, едно поколение амуджи да си отгледа Европа - тогава ще стане купона. Пък и ако пАрете посвършат - мале, мале..

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 39. 39 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Очаквайте в петък втория откъс от "Фауда: Апокалипсис в Близкия изток" от Мохамед Халаф.=====А до тогава анти ислямистите да тролят на поразия...
  —цитат от коментар 12 на eti mehter


  Ние сме против всякакви религиозни олигофрени..което не ни пречи да вярваме скромно в каквото сме убедени. И с удоволствие да общуваме с скромни хора, без значение ,в какво вероую са се убедили..

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 40. 40 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Политическия ислям е същото нещо като политическото православие. И двете не трябва да съществуват, защото вярата няма нищо общо с политиката или бизнеса. От едната страна стоят едни ченгета и проповядват ислям, от другата - подобни ченгета, които проповядват православие. Ченгеджийска работа, на която милиони уплашени и объркани хора без вяра, се вързват и гласуват за тях. Да са ви честити новите политически пророци.

  No Pain No Gain
 41. 41 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мизийски ☦":

  голямата част от тях ,дори тогава не разбират,има примери- няма да получат моята омраза,или пък крият кой ги е изнасилил(конкретен пример от германия-но там ги е страх ,защото могат да ги преследват по обвинение в ислямофобия и речч на омразата.

 42. 42 Профил на PMK
  PMK
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мизийски ☦":

  Пак си цитирал само част от изречение от Корана като се опитваш да изкривиш значението. Какво си мислиш, че постигаш с това?

  Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат отплатата си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят. [Коран, 2:62]
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK