Не пари, а уважение за жените: така Южна Корея се бори с демографската криза

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Като се обединят със Севера Корея,ще си оправят демографската криза.

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  При нас, с изключение на бонусите, другото е опитано и не работи.
  Подменени са ценностите в съвременното общество, голямото семейство не е благословия.

  Еретик
 3. 3 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Всички тези неща съществуват в България-и платеното бащинство в размер на една година,и това,че детето може да носи фамилията на майка си,и това,че повечето деца са извънбрачни.
  В резултат раждаемостта намалява всяка година,а се увеличава сред един определен етнос.А сред българките драстично намалява.

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  Ами да! Ахмед уважава Щерифе по няколко пъти на ден. И те така!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на шемет
  шемет
  Рейтинг: 213 Весело

  И ние така.Пари не даваме.
  Абе промениха ли минималния доход за получаване на детски?
  С вдигането на заплатите автоматично биха отпаднали още доста получаващи детски надбавки.

 6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Има само един доказано работещ начин за справяне с демографската криза - забранете на жените да се образоват. Всичко дуго не работи.
  Примерът с България е показателен - жените които не се завършили средно имат много деца, тези които имат висше - малко.

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 7. 7 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  При нас, с изключение на бонусите, другото е опитано и не работи. Подменени са ценностите в съвременното общество, голямото семейство не е благословия.
  —цитат от коментар 2 на Костадин Иванов


  Не е само това.В днешно време отглеждането на деца е свързано с високи финансови разходи.Което принуждава и белите да работят.Освен това младите хора мигрират към големите градове, където цените на жилищата са много скъпи и са принудени да живеят в маломерни жилища.Което е пречка пред отглеждането на повече деца.Също така жените се пенсионират все по-късно, което пречи на бабите да помагат при отглеждането на децата.

 8. 8 Профил на biimbaambuum
  biimbaambuum
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Тези нямат ли си вече роботи, защо са им хора?

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7051 Неутрално

  Тука ни пари, ни уважение.

 10. 10 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Как така само два пола? И какво общо имат децата с истинската политика?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 11. 11 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 535 Весело

  До коментар [#6] от "Nil satis nisi optimum":

  "Има само един доказано работещ начин за справяне с демографската криза - забранете на жените да се образоват. Всичко дуго не работи.
  Примерът с България е показателен - жените които не се завършили средно имат много деца, тези които имат висше - малко."

  На умнокрасивците които иначе много обичат да търсят всякакви корелации и проценти и да ги яхат като им посочи човек тая разбиваща корелация и полудяват и почват да му викат ганьо, мизогин и разни такива, евала :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7987 Неутрално

  2% деца родени от хора без брак и кутии за бебета...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Каква демографска криза бе? Те там са гъз до гъз. Изглежда че, генетически са предразположени да живеят в мравуняк.

  Judjuk
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2545 Весело

  Мерките на Сеул обаче отиват и по-напред – бебето вече може да получи фамилията и на майка си,
  ____________
  Това пък дава раждаемост съдейки ,че нашите " самотни" ромки (увавани от всичките ни правителства) раждайки без брак кръщават бебетата с през имена като Айшов,Маргариткин,Розин и т.н.!
  Либертофонските концепции на всякъде по света водят до неуважение на семейството и насърчават потребителски егоизъм за нуждите на неолибералните икономики, факите са такива - няма как 30-35 годишен заклет геймър 24/7 дал хиляди USD за своя рахат да му се гледа бебе по цяла нощ или на 30-40 годишна МОЛ-кокондрела да иска да сменя поакани памперси на бебе от такъв баща!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2030 Весело

  Ако една жена спре да бърка Моне и Мане,смело можете да я изоставите. Това вече не е пазителка на домашното огнище,а слабонервен изкуствовед!

 16. 16 Профил на sdfsdfsdf
  sdfsdfsdf
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Как така само два пола? И какво общо имат децата с истинската политика?
  —цитат от коментар 10 на zyb18561487


  Ако не се инкарнират нови и нови робски душици в Матрицата, няма да има от кого Матрицата да смуче жизнени сили и ресурс, това Е връзката с "истинската политика".

  NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN !!! Especially considering that the European data protection authorities have made it clear “that if a controller chooses to rely on consent for any part of the processing, they must be prepared to respect that choice and stop that part of the processing if an individual withdraws consent.” https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/legal-grounds-processing-data/grounds-processing/what-if-somebody-withdraws-their-consent_bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3426 Неутрално

  Отношението към жените в Южна Корея и Япония е еднакво - като по-нисши. За съжаление, това е културна особеност на източна Азия. Среща се и Китай. Там обаче, е малко по-мек вариант. Патриархален бит, какво да се прави.

 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3890 Весело

  До коментар [#7] от "Мусаши":


  Не е само това.В днешно време отглеждането на деца е свързано с високи финансови разходи.
  =======
  Теб дори и подобни примери не могат да те разубедят, че "кучето е заровено" другаде.....
  Като латерна си...

  Bukalemun
 19. 19 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#18] от "eti mehter":

  Естествено имам предвид цивилизовани хора.Не диваци,на които не им пука какво ще е бъдещето на това дете.Такива може и по 10 деца да правят.

 20. 20 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Nil satis nisi optimum":"Има само един доказано работещ начин за справяне с демографската криза - забранете на жените да се образоват. Всичко дуго не работи.Примерът с България е показателен - жените които не се завършили средно имат много деца, тези които имат висше - малко."На умнокрасивците които иначе много обичат да търсят всякакви корелации и проценти и да ги яхат като им посочи човек тая разбиваща корелация и полудяват и почват да му викат ганьо, мизогин и разни такива, евала :)
  —цитат от коментар 11 на Нагъл Визионер


  Хмм, не съм забелязал умнокрасивците да са много притеснени от демографската криза. Твоите приятели фашетата са. Те все се окайват, че България нямало да я има след време. Умнокрасивците така или иначе са над националната държава - нали затва ви дразнят.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Дали са прави или не, не мога да преценя, но властите в Корея са загрижени за демографското развитие на страната, защото това касае бъдешата работна ръка. За разлика от нашите управляващи, които , вместо да направят план за демографското развитие, ни заплашват, че ще вкарат работници отвън. Вижте им намеренията и им кройте шапката.

 22. 22 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  [quote#20:"КретенКилър"][/quote]

  Стюпи за пореден път показваш какъв лицемер си.Не ти било пукало за държавата,а се хвалеше,че си гласувал за"Демократи за силна България".

 23. 23 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Подменени са ценностите в съвременното общество, голямото семейство не е благословия.
  До коментар [#2] от "Костадин Иванов":

  A ценностите по естествен път ли се промениха? Защото жените се еманципираха или има и още нещо?

 24. 24 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1253 Любопитно

  ами мъчат се хората там е по зле и от нас скоро ще започват да излизат набори дето са по 1000 000 пък родените са колкото в СКорея около 400 000

 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  До коментар [#23] от "half truth":

  "A ценностите по естествен път ли се промениха? Защото жените се еманципираха или има и още нещо?"
  ================
  Еманципацията не е сред любимите ми теми. Приемам я като нещо нормално, без да стигам до крайности да искам мъжки отбор по художествена гимнастика или запазено място на жените в танковите бригади.
  Променена е представата за това какво трябва да осигурим на едно дете - жилище, кола, висше образование. При пет деца? Не става.....
  Така се оформя модел, при който само "безотговорни" и "изостанали" семейства могат да имат повече от две деца. Никой не иска да го смятат за такъв.
  И керванът си върви така не само в България.

  Еретик
 26. 26 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Така се оформя модел
  До коментар [#25] от "Костадин Иванов":

  Moделът не се оформи сам. Оформиха го съзнателно. Всичко в съвременния свят ни насочеа, че семейството е мама-тате -две деца и домашен любимец. Като започнете от мултипликационните филмчета , рекламите, колите, жилищата и всичко останало рекламира такъв модел. Не че съм против ниската рабдаемост, но не мисля че е случайно следствие.

 27. 27 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  До коментар [#26] от "half truth":

  Остава да кажеш кой и защо ни е набил в главата този модел. Станало е още в началото на соца. Ние сме двама братя, по-големият е роден в 1954. Тогава нямаше филмчета, а телевизорите са били изключение.
  После ще излезе, че простите са били по-умни, даже те са го измислили.....
  Тц. Ако всички семейства са с по едно до три деца, ще запазим броя на населението, източниците ще са достатъчни, но сега балансът се нарушава и еманципацията е само обвинение. Познавам семейства, в които жената не работи и пак имат само едно дете.
  Проблемите в Корея явно са подобни. Между другото, образователната система там е като нашата, но децата са по-мотивирани и имат по-добри резултати.

  Еретик
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK