Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО

Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО

© архив ВМАНежеланието или колебанието на някои хора да ваксинират себе си или децата си вече е една от десетте най-големи заплахи за здравето на света.


Това показва списъкът на Световната здравна организация за най-големите опасности през 2019 г. Сред тях са още замърсеният въздух и слабата първична грижа на националните системи за здравеопазване – все проблеми, с които се сблъсква и България.


Замърсеният въздух


Това според СЗО е най-голямата заплаха на околната среда за здравето на хората. 7 млн. души умират преждевременно всяка година от рак, удар, сърдечносъдови и белодробни болести, свързани със замърсяването на въздуха. Около 90% от тези смъртни случаи са регистрирани в държави с ниски или средни доходи, високи емисии, излъчвани от индустрията, транспорта или селското стопанство.


Незаразни болести
Диабет, рак и сърдечни болести – това са причините за близо 70% от смъртните случаи в целия свят. 15 млн. души умират преждевременно от тях на възраст между 30 и 69 години. Ръстът на заболелите от тях се дължи на пет рискови фактора – употреба на тютюн, липса на движение, вредна употреба на алкохол, нездравословна диета и замърсяване на въздуха. Тези фактори влошават и психичните проблеми, които могат да започнат от ранна възраст – половината от тях започват до 14-годишна възраст, но биват неглижирани, което води до статистиката, че самоубийството е втората най-разпространена причина за смърт между децата на възраст между 15 и 19 години.


Грип


СЗО предупреждава, че глобалната защита срещу грипа е толкова силна, колкото здравеопазването на най-слабата държава в света. СЗО наблюдава движението на вирусите, за да може да регистрира тези от тях, които може да доведат до пандемия.


Лоши условия


Повече от 1.6 млрд. души живеят на места, където продължителни кризи – глад, суша, войни – ги оставят без достъп до базова лекарска грижа. Такива райони съществуват почти навсякъде.


Резистентност на антибиотици


Развитието на антибиотиците е един от най-големите успехи на съвременната медицина, но времето им изтича. Способностите на бактериите, паразитите и вирусите да им устояват водят до опасността светът да се върне към времената, когато пневмонията, туберкулозата, гонореята и салмонелозата не се лекуваха лесно.


Ебола и други


През 2018 г. два отделни епидемии от ебола удариха Демократична република Конго и стигнаха до градове с над 1 млн. население. Една от тях бе в зона на активен конфликт. Това показва, че е много важно къде се разпространяват подобни вируси и светът трябва да се подготви по-добре да се справя с тях в пренаселените градове. Сред опасните вируси са зика, нипа и близкоизточният респираторен синдром.


Първичната здравна помощ


Това е първият контакт на хората с националната здравна система, който би трябвало да предоставя цялостна, достъпа и базирана на общността грижа през целия живот.


Нежеланието за ваксинации


Това заплашва да унищожи прогреса в борбата с предотвратимите болести. Ваксинацията е един от най-евтините и ефективни начини за това. Ваксините предотвратяват 2-3 млн. смъртни случаи годишно, а ако нивото на употреба са повиши, могат да спасят още 1.5 млн. всяка година.


Но болести като морбили регистрират 30% увеличение в броя на заболелите в глобален мащаб. Нежеланието за ваксинации не е единствената причина, а и зад него стоят комплекс от фактори – сред тях липсата на вяра във ваксините, сочи СЗО.


Денга


Пренасяната от комари треска, която има симптоми на грип, може да бъде смъртоносна за до 20% от заболелите. Тя се разпространява най-много в дъждовния сезон в държави като Бангладеш и Индия. Този сезон се удължава, което спомага за разпространението на денга и в държави като Непал, които преди не са били изложени на нея.


ХИВ


Напредъкът в борбата срещу ХИВ е огромен, но все още 1 млн. души годишно умират от него. От началото на епидемията вирусът е заразил над 70 млн. души, в наши дни с него живеят около 37 млн. по света. Все по-голяма е опасността за момичетата и жените на възраст между 15 и 24 години в Субсахарска Африка.

Ключови думи към статията:

Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Повече от 1.6 млрд. души живеят на места, където продължителни кризи – глад, суша, войни – ги оставят без достъп до базова лекарска грижа. Такива райони съществуват почти навсякъде.
  ______________
  СЗО няма да каже ,че периферни колонии като България и Румъния по бебешка смъртност,диабет, рак и сърдечни болести изпреварват много африканци и странни във военен конфликт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 257 Разстроено

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  България има нужда от спешна хуманитарна помощ, това е истината! Но Западът го е срам че държи подобна страна под крилото си и се прави че не вижда какво се случва.

 3. 3 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Противниците на васкините отновоа са ултра тъпи неолиберали, невежи, но за това пък силно крещящи. Връщането на средновековни болести-убийци е с помощта както на нахлуващите варвари така и на новите болшевики.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Весело

  Водят малко момченце на ваксинация,а то крещи из цялата поликлиника. Сестрата се опитва да го успокои:
  - Защо крещиш?! Ти дори не знаеш против какво ще те ваксинират!
  - Знам,против волята ми.

 5. 5 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  До коментар [#2] от "izt21595181":

  България имаше нужда от спешна хуманитарна помощ при управление на червените кхмери по времето на Луканов и Виденов. Тогава доходите бяха на нивото на Субсахарска Африка.

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  СЗО е срам за науката! И въобще за човешкият род! Защото се превърна в подлога на глобалистките партии по света.

 7. 7 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#5] от "Индиана":

  При режима на ГЕРБ е същото, Европа е залята от икономически бежанци от България.

 8. 8 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мизийски ☦":

  Без да искам да взимам страна ще отбележа, че познавам толкова крайни представители и на двете течения - про- и анти- ваксини, че честно казано не мисля, че има някаква особена разлика между тях.

  Така, както познавам и няколко души, които мразят религията толкова дълбоко, сляпо и изкривено, че мога да ги класифицирам единствено като религиозно анти-религиозни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 9. 9 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Весело

  Противниците на васкините отновоа са ултра тъпи неолиберали, невежи, но за това пък силно крещящи.
  —цитат от коментар 3 на Мизийски ☦


  Те може да са противници на ваксинацията, ама с удоволствие лягат под ножа, за смяна на "социалният" си пол.

  мурзилка
 10. 10 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 573 Неутрално

  СЗО кой ги държи?

  кажете кои ги държи, и ще ви кажа какво ще каже СЗО .
  Всичко друго е бе значение.

 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#10] от "WWW":

  Аз ги държа. Ае казвай сега?
  До коментар [#8] от "Боби Колев":

  Прав си. Затова, както статистиката прави, махаме крайните проявления и гледаме останалата част. Но като махнем крайните, остава много нормални хора, които си ваксинират децата и никакви антиваксъри.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на qhu56596256
  qhu56596256
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  СЗО не е виновна, че хората водят нездравословен и застоял живот, а болестите, които си изредил са резултат от това. Мнозинството болни от диабет, сърдечни болести и др. са плюскащи хора, които прекарват повечето време седнали, избягващи да се движат и смятат за нормално да изпиеш по 500мл. твърд алкохол на вечер. Не съм веган и въздържател, но не изяждам по половин хляб на ядене и много рядко преяждам, пия алкохол почти всеки ден, но по малко и отделям по 30мин3-4 пъти семично за домашни упражнения.

 13. 13 Профил на qhu56596256
  qhu56596256
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Маршалов":

  Пропуснах да кажа, че съм на 35г. и никога не съм боледувал.

 14. 14 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  https://www.who.int/emergencies/ten-threats-to-global-health-in-2019
  Това е линк към оригиналната публикация на СЗО. Който може да чете и да вижда, да го направи. Който има капацитет да възприема и анализира - още по-дбре.
  И моля, всякакви при..ма.ти като Глухия, да се въздържат от простотии. Нещата са твърде сериозни!

 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Противниците на ваксините са потенциални убийци на хората около тях.

 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  До коментар [#7] от "izt21595181":

  А при Тошо, Луканов, Виденов и Станишев, в България се стичаха икономически мигранти, що ли?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 620 Неутрално

  С други думи, нищо ново - глупаците винаги са били заплаха за света. С напредването на технологиите ставаме все по-тъпи.

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  До коментар [#13] от "qhu56596256":

  Още си млад и зелен да обобщаваш...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  При всичките болести и глад, Африка е континентът с най-голям естествен прираст на населението. Цъкаща бомба, чийто последици вече се забелязват, а след 20-30 години ще са необратими. Впрочем, това е процес, който няма как да бъде спрян.

 20. 20 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мизийски ☦":

  Всъщност, противниците на ваксините са масово десни и крайнодесни - от Салвини, през Тръмп до почти всички републикански политици. Че са ултра тъпи си прав, да. Но отдавна са свързани с консерваторите, а не с либералите.

  https://www.theguardian.com/world/2018/dec/21/rightwing-populists-ride-wave-of-mistrust-of-vaccine-science

  https://medium.com/the-future-is-electric/conservatives-are-now-the-dominant-anti-vaxxers-23086800d689

  https://www.independent.co.uk/news/world/americas/trump-vaccines-autism-links-anti-vaxxer-us-president-false-vaccine-a8331836.html

  https://respectfulinsolence.com/2018/10/25/the-republican-party-has-become-the-antivaccine-party/

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Противниците на васкините отновоа са ултра тъпи неолиберали, невежи, но за това пък силно крещящи. Връщането на средновековни болести-убийци е с помощта както на нахлуващите варвари така и на новите болшевики.
  —цитат от коментар 3 на Мизийски ☦


  Нито крещя, нито дори съвети давам по повод ваксините. За съм, единствено с/у някои болести като коклюш, морбили, туберкулоза от ранна детска възраст, както и за болести, които са типични за тропиците и то само ако някой ще пътува в тази посока.
  Фактът, че СЗО едва ли не е изпаднала е истерия по повод прилагането на ваксини по-скоро ме безпокои. Защото определено силно лоби на фармаконцерните, може да се опита да ги направи задължителни.
  Не е особено любезно да слагаш така хората под един знаменател и да ги обиждаш. Само защото имат собствено становище по казуса.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#16] от "Незнайко в Слънчевия град":

  При бай Тошо беше горе-долу добре, отчитайки и международното положение и разделение. Другите са западни марионетки и агенти, отговорни за геноцида над българския народ и стопяването му с 1/3.

 23. 23 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#17] от "doxen":
  "С други думи, нищо ново - глупаците винаги са били заплаха за света. С напредването на технологиите ставаме все по-тъпи."
  ..................................
  Не са виновни технологиите. Просто интелектът е константна величина и с увеличаване на населението той се разпределя пропорционално ;)

 24. 24 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  При бай Тошо беше горе-долу добре
  —цитат от коментар 22 на izt21595181


  Аре няма нужда.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#21] от "Реми":

  Дали лобито може да ги направи задължителни, не знам. Дали трябва - със сигурност.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  При всичките болести и глад, Африка е континентът с най-голям естествен прираст на населението. Цъкаща бомба, чийто последици вече се забелязват, а след 20-30 години ще са необратими. Впрочем, това е процес, който няма как да бъде спрян.
  —цитат от коментар 19 на volarok


  Явно "доброволците" водещите корпорации по ваксините и СЗО постигат голям успех в Африка с изяждането на милиарди от фондове за гладните болни и бедни африканчета, докато скромната ни колония затвори стотици болници и се оказа ,че в област Видин през миналата година са се родили само 75 деца, м'че те и като не ходят на училище за какво са им ваксини, как ще се съберат ,че едното да разболее другото?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 27. 27 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Гневно

  това с въздъжането от ваксини трябва да се криминализира

  неможе група ИДИО.ТИ да върнат света в Средновековието с крещатата си тъпот.а

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 28. 28 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#23] от "volarok":

  даже не е пропорционално, за все повече хора няма избощо :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 29. 29 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#20] от "Адекватно мислещ":

  От неолибералната талибанщина напоследък не са опазени нито леви, нито десни. Това дава хранителна среда на популистите и националистите на запад, за които медиите толкова реват сега. Неолиберализмът попаднал в собствения си капан подготвян с последователна упоритост през последните 15-20 години.

 30. 30 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Гневно

  [quote#21:"Реми"][/quote]
  "Фактът, че СЗО едва ли не е изпаднала е истерия по повод прилагането на ваксини по-скоро ме безпокои. Защото определено силно лоби на фармаконцерните, може да се опита да ги направи задължителни.
  Не е особено любезно да слагаш така хората под един знаменател и да ги обиждаш. Само защото имат собствено становище по казуса."
  ..................
  ти доктор ли си че да имаш "собствено становище по казуса"? тоя казус да не е дали да има униформи в училищата на например???

  като настане пандемия заради идиот.ите които не ваксинират децата са - фармацевттие ще спечелят дори повече от лекарствата които ще са необходими

  бах.ти логиката

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  При всичките болести и глад, Африка е континентът с най-голям естествен прираст на населението. Цъкаща бомба, чийто последици вече се забелязват, а след 20-30 години ще са необратими. Впрочем, това е процес, който няма как да бъде спрян.
  —цитат от коментар 19 на volarok

  Големия глад наближава, постакалиптичната картинка става по-ясна , явно само от клуба на милиардерите си мислят ,че могат да обикалят с разкоша и 50 метрови яхти средиземно море докато африканския десант пъпли с гемии към бреговете на Лазурния Бряг!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мизийски ☦":Всъщност, противниците на ваксините са масово десни и крайнодесни - от Салвини, през Тръмп до почти всички републикански политици. Че са ултра тъпи си прав, да. Но отдавна са свързани с консерваторите, а не с либералите.
  —цитат от коментар 20 на Адекватно мислещ


  не мисля че идиот.ията има политически цвят - има ги навсякъде

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  Противник съм на ктегоризациите. Не съм ползвал грипна ваксина и не съм боледувал от грип вече 10 години , има хора, които постигат същото и чрез ваксина, просто всеки човек и неговото здраве са уникален комплекс от дадености, а не стереотипи и общи категоризации! Подобно на вегетарианството и яденето на месо - трябва ли да се издига в култ едното ? Или пък безмислено да се отрича ?

 34. 34 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Значи тъпоумното простолюдие расте с всеки изминал ден..

 35. 35 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Теорията за световната конспирация лесно игнорира постиженията на цивилизацията. Суеверието винаги се противопоставя на официалните стремления. Спасението е в просвещение и това се знае от средновековието.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 36. 36 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Увеличението на грипни заболявания до ниво пандемия съчетано с бактериалната резистентност на лекарствата е много лошо развитие.. Например влошението от грип понякога води до пневмония, която има нужда от антибиотик за излекуване.

  Също так с увеличението на дъждовния сезон и топлите температури води до увеличен риск от Денги. Например в Гърция е имало такава епидемия 1928. "Ние се борим със заболяване, което не сме виждали от десетилетия" казва др.Сотириос Циодрас от Центърът за Контрол на Болестите по случай скорошната смърт на мъж от подобно заболяване: https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19481127

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 37. 37 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#17] от "doxen":

  "Натуралната простотия не може да бъде достигната от никой изкуствен интелект"-Тери Пратчет

 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  Според мен ваксините и профилактичните прегледи трябва да са задължителни. Как може да си правиш техническото обслужване на колата, а да не се грижиш за собственото си здраве?

 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#36] от "Kiril":

  Ами за това си има причина-огромният наплив от бежанци в Гърция.Те носят и болести със себе си .

 40. 40 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#33] от "samoedin":

  Това, че вие не боледувате, въобще не променя факта, че в Румъния, напр. , вече умряха 12 човека от усложнения на грипа. Безумните писаници на антиваксърите разколебават, особено простия човек. Той предпочита да се "предпази" от евентуални усложнения, отколкото да си спаси живота сега, когато това е необходимо.
  Започнах да си правя противогрипна ваксина след едно боледуване от грип, от което си мислех, че няма да се спася. Благодаря на Господ, че си взех поука навреме.

 41. 41 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#29] от "volarok":

  "От неолибералната талибанщина напоследък не са опазени нито леви, нито десни."

  За десните се знае. Дай пример с левите.

  До коментар [#31] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "..явно само от клуба на милиардерите си мислят ,че могат да обикалят с разкоша и 50 метрови яхти средиземно море докато африканския десант пъпли с гемии към бреговете на Лазурния Бряг!"

  Въпреки, че Доналд отрича промяната на климата, Мърдог си казва директно, че дори това да унищожи цивилизацията ни него не го бърка, защото след Х милиона години пак ще има шанс за живот на земята. Тоест ние днес да духаме супата а те ще си живеят както им угодно...

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#41] от "Kiril":

  Кво се знае за десните?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#33] от "samoedin":

  Гледай сега облъчените мозъци как ще те нападнат. Извинявам се много ама ваксината е болестта в полумъртво състояние. Толкова много случаи аз лично знам не от пресата, а от познати, децата на които са с физически или умствени дефекти след ваксини, че не ми минава и през мисълта да се ваксинирам. Много от пострадалите родители са лекари. Така че айде по-леко с новия световен ред а?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 44. 44 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#19] от "volarok":

  Това е една голяма глупост. Африка попада идеално в моделите на демографите за това как трябва да се държи прирастът на население при конкретни нива на развитие на стандарта на живот. По същия начин, по който са сега Африка са били Бангладеш преди 10 години, Иран преди 20 години, Китай преди 30 години, САЩ преди 150 години и Европа преди 200 години. И всичките овладяват прираста си на мига, в който населението им излезе от бедността. Защо? Защото едно бедно население с висока детска смъртност прави повече деца - 1. защото е необразовано, 2. защото са лесна работна ръка и 3. защото при висока смъртност трябват повече деца за по-висок процент успеаваемост. В момента, в който стандартът на живот се вдигне, се вдига и образованието, спада смъртността и моментално спада раждаемостта - от 5-6 деца средно до 1-2 деца средно. Това е социологически принцип, който се наблюдава НАВСЯКЪДЕ. Няма значение нация, народ, етнос - от САЩ до Япония и от Норвегия до Южна Африка, навсякъде е еднакво - качи ли се стандартът на живот, спада раждаемостта.

  И, не, не е необратимо. Глупостите на Малтус са били глупости още 19-и век, а сега още повече.

  https://www.youtube.com/watch?v=QsBT5EQt348&t=1s

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Денга и ХИВ ми мязат на естествен подбор. Майката природа винаги намира начин. Ако не са те, ще са други болести.

 46. 46 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#33] от "samoedin":Гледай сега облъчените мозъци как ще те нападнат. Извинявам се много ама ваксината е болестта в полумъртво състояние. Толкова много случаи аз лично знам не от пресата, а от познати, децата на които са с физически или умствени дефекти след ваксини, че не ми минава и през мисълта да се ваксинирам. Много от пострадалите родители са лекари. Така че айде по-леко с новия световен ред а?
  —цитат от коментар 43 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Надали децата са с дефекти заради ваксиниране.А най-вероятно са с вродени деформации.Но така родителите прехвърлят вината другаде ,а причината е в самите тях.Неволно естествено,но често се случва на хора с нездравословен начин на живот да имат деца с увреждания.

 47. 47 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":

  Да бе да кажи го на тези лекари. Те сигурно по-малко разбират от форумните разбирачи.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 48. 48 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  "Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО"

  Нека разширим до следното.

  Неуважението към науката е сред най-големите заплахи пред света

  подпис
 49. 49 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":Да бе да кажи го на тези лекари. Те сигурно по-малко разбират от форумните разбирачи.
  —цитат от коментар 47 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  И какво като са лекари?Да не би всичко да знаят?Нагледал съм се на лекарска некомпетентност достатъчно.
  И не става въпрос за форумните разбирачи,а за доказан от науката метод за превенция на болести.

 50. 50 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#21] от "Реми":Дали лобито може да ги направи задължителни, не знам. Дали трябва - със сигурност.
  —цитат от коментар 25 на Darth Plagueis


  Има нещо, свързано с медицински интервенции, което се нарича свободна воля. Тялото ни, принадедлежи единствено на нас. И дори кръв за кръвна картина се взема с изричното съгласие на пациента.
  Що не разрешат тогава и евтанзията? Аз знам. Отговорът не е в морални, религиозни и пр. алабализми. Жокерът и тук е интересите/печалбата на фармаконцерните.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 51. 51 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Аз и друго не мога да разбера. Що всеки не си гледа в собствената копанка ами е тръгнал да задължава другия? Като са толкова ефикасни тези ваксини тези които са се ваксинирали от какво се страхуват? Нали сте ваксинирани бе аланкоолу?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#50] от "Реми":

  Има неща, свързани с елементарната ни отговорност на човешки същества, но това е единствено когато човек надскочи идиотското схващане "тея па ше ми кажат"

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Аз и друго не мога да разбера. Що всеки не си гледа в собствената копанка ами е тръгнал да задължава другия? Като са толкова ефикасни тези ваксини тези които са се ваксинирали от какво се страхуват? Нали сте ваксинирани бе аланкоолу?
  —цитат от коментар 51 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Не е точно така, защото ваксинации за повече болести се правят в последните години.Дори на новороденото ми дете през 2018г направиха повече ваксини отколкото на другото,родено през 2016г.И хората на средна и пенсионна възраст нямат всички ваксини.Дори и по-млади такива.

 54. 54 Профил на hex
  hex
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Винаги съм се чудил дали човешкия интелект е нещо което природата смята за ценно. Новини като тази всъщност са добри, защото замислете се - векове хората са развивали науката, за да намерят решение на проблемите си, а днес когато сме се отпуснали приемайки плодовете на този труд за даденост и вървейки срещу тях... изглежда сякаш няма кой да защити всички тези вековни усилия. Интернет се превърна от библиотека в няква емоционална тоалетна и това е само малък пример.

  А сега когато болестите се връщат ще покосят именно тези които се мислят за много умни и не взимат мерки срещу тях, промити от конспирации, отказващи да разберат смисъла на т.нар. емпиричен изследователски метод. Разбира се покрай сухото гори и мокрото (нарушеното herd immunity), но все си мисля че най-хитрите ще поемат най-големия удар - Тоест глупостта ще се сблъска с естествения подбор.

 55. 55 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  Въпреки военните конфликти и почти 2та милиарда души, живеещи без каквато и да е медицинска грижа, ние хората за 1 век ваксиниране успяхме да станем от 1 и кусур на 8 милиарда почти.
  Не разбирам противниците на ваксините кое не разбират?!

  Жената е покана за щастие
 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#30] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Не съм доктор, само мед. сестра с над 20 годишен опит. В отделения с тежки заболявания. Освен това имам повече база за сравнителен анализ от теб. И той не е в полза на ваксините.
  Изрично съм подчертала, че съм ЗА ваксиниране на децата с/у конкретни заболявания. Но съм категорично против т. нар. поливалентни ваксини, които се поставят на един фъстък на годинка и половина. Едната съдържа полужив вирус/т.е. вирулентен/ на хепатит Б. Моят внук крещя от болки в цялото тяло след поставянето и. Трайното негативно последствие е ,че разви хронично възпаление на средното ухо.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":

  Да да.... Мамите трябва да са здрави - да не пушат, да не пият, да не употребяват наркотици и вредна храна, и по възможност да спортуват - повечко кислород, повече живот. Тогава може да има здрави деца.

  Жената е покана за щастие
 58. 58 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Ваксиниран съм срещу грип.
  В момента съм пети ден на атибиотици като лекувам грип. Днес за първи ден съм на комютъра.
  Лекарят е сигурен, че е грип пък и аз го усещам по-различно от другите натстиинки. Вече мога да прогнозирам - ще оздравея. Имам такива хронични болести, че без ваксината щях да загина.

  подпис
 59. 59 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  Аз и друго не мога да разбера. Що всеки не си гледа в собствената копанка ами е тръгнал да задължава другия? Като са толкова ефикасни тези ваксини тези които са се ваксинирали от какво се страхуват? Нали сте ваксинирани бе аланкоолу?
  —цитат от коментар 51 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Така или иначе, всеки е част от общата копанка. И не е факт от вчера, че превенцията и профилактиката са в пъти по-евтини, от което и да е лечение. И отнасяйки се безотговорно към собственото си здраве, го правиш и към здравето на другите. А това вече не е ок.

 60. 60 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Котилото е едно и също - невежи ора, които са против факсините, смятат, че земята е плоска, на луната не може да се кацне и прочие и прочие.

  обаче ми е интерсно като се разболеят ходял ли само по врачки и хомеопати или все пак стигат и до науката.

 61. 61 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Аз и друго не мога да разбера. Що всеки не си гледа в собствената копанка ами е тръгнал да задължава другия? Като са толкова ефикасни тези ваксини тези които са се ваксинирали от какво се страхуват? Нали сте ваксинирани бе аланкоолу?
  —цитат от коментар 51 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  Не очаквай да получиш логичен отговор. Аналогично и аз питам поддръжниците на тезата, че човек е произлязъл от маймуните, щото видите ли те били слезли от дърветата и постепенно оформяли социални общества...та никой не ми е отговорил досега, що така сегашните маймуни от същия вид си остават маймуни. Що така не щат да еволюират....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 62. 62 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":

  Гледах предаване как на Австралийската граница изгориха 20 чифта обувки на някакъв Индийски бизнесмен, защото смятат, че калта ще донесе зловредни бацили в Австралия.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 63. 63 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Ваксиниран съм срещу грип.В момента съм пети ден на атибиотици като лекувам грип. Днес за първи ден съм на комютъра.Лекарят е сигурен, че е грип пък и аз го усещам по-различно от другите натстиинки. Вече мога да прогнозирам - ще оздравея. Имам такива хронични болести, че без ваксината щях да загина.
  —цитат от коментар 58 на Иван К


  Желая ти напълно и скорошно оздравяване, но коментарът ти е малко нелогичен. Ваксиниран с/у грип...но разболял се от грип. Подобни ваксини сриват за няколко месеца цялата имунна с-ма.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 64. 64 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#42] от "Darth Plagueis":

  Една знакова партия на дясното е Торитата, които определено са нео-либерални.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 65. 65 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":Да да.... Мамите трябва да са здрави - да не пушат, да не пият, да не употребяват наркотици и вредна храна, и по възможност да спортуват - повечко кислород, повече живот. Тогава може да има здрави деца.
  —цитат от коментар 57 на bgpainter


  Точно така е .Същото се отнася и до бащите.

 66. 66 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#50] от "Реми":

  Мисленето ти свършва на края на собствения ти нос. Да си чувал, че живееш в общество, а не сам в пещера? Да си чувал, за "обществено здраве". При епидемии или опасност от такива, твоята незначителна личност е крайно пренебрежима спрямо хилядите жертви, реални или прогнозируеми.

 67. 67 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":Гледах предаване как на Австралийската граница изгориха 20 чифта обувки на някакъв Индийски бизнесмен, защото смятат, че калта ще донесе зловредни бацили в Австралия.
  —цитат от коментар 62 на Kiril


  Ами прави са хората.Не случайно има израз"Дива Индия".

 68. 68 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#9] от "Маршалов":Пропуснах да кажа, че съм на 35г. и никога не съм боледувал.
  —цитат от коментар 13 на qhu56596256


  На 35 си пишеш домашните упражнения. В кой клас си детко?

  мурзилка
 69. 69 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#61:"Реми"][/quote]

  Антиваксърите са живото доказателство, че и маймуните от нашия вид си остават маймуни!

 70. 70 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#41] от "Kiril":
  "За десните се знае. Дай пример с левите."
  .............................
  Левите партии в Европа е са либерални. Демократите в САЩ, които минават за леви. На каква принципна основа, мислите че е спорът между Станишев и Корнелия Нинова напоследък? Той минава тъкмо по линията на либералналото и консервативнито, тъй като Станишев е възприел либерализма на Европейската левица /Истанбулска конвенция, малцинства, бежанци, гейове лесбийки, затоплисти и т.н./, а Корнелия Нинова се лута между социализма и национализма у нас, възприемайки криворазбрана консервативна, но всъщност популистка поза. Абе сбъркана работа.

 71. 71 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5633 Неутрално

  Средновековните опасности се завръщат...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 72. 72 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Антиваксърите трябва да получат забрана да влизат в болници, както и сектите, които не одобряват вливанията на кръв, а и младите неосигурени меринджеи, всичките трябва да стоят в гетата. Забравих да спомена и веганите, те трябва са са в клетки.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 73. 73 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#44] от "Адекватно мислещ":
  "В момента, в който стандартът на живот се вдигне, се вдига и образованието, спада смъртността и моментално спада раждаемостта"
  .....................................
  Проблемите със стандарта на живот, с болестите и с изхранването бяха значително решени в Африка през последните 20-30 години и си мисля че повишеният естествен прираст се дължи тъкмо на това А сега де.

 74. 74 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Въпросът за ваксините има две страни.Първо, ваксините сложиха край на епидемиите от много опасни и смъртоносни болести от миналото. Но в много случаи те разболяват детето и влошават неговото здраве, дори понякога водят до смърт. Въпросът тук е по-скоро морален, а не медицински:дали си склонен да рискуваш здравето на детето си за благото на човечеството, или напротив. Повечето родители не са склонни да го правят.

 75. 75 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Не очаквай да получиш логичен отговор. Аналогично и аз питам поддръжниците на тезата, че човек е произлязъл от маймуните, щото видите ли те били слезли от дърветата и постепенно оформяли социални общества...та никой не ми е отговорил досега, що така сегашните маймуни от същия вид си остават маймуни. Що така не щат да еволюират....
  —цитат от коментар 61 на Реми


  Госпожа... ще се опитам да го обясня.
  Хората не произлизат от маймуните. Ние и маймуните имаме общ прародител. И всичките тия стотици (ако не и хиляди) животни сме поели по различни еволюционни пътища. Някои са станали малки маймунки, други са станали т.нар. човекоподобни маймуни (шимпанзета, орангутани и горили), други са станали хомо сапиенс, пък едни други видове хора (включително неандерталците) са изчезнали - придимно избити или претопени от нас.
  Такива ми ти работи... Това достатъчно "логичен отговор" ли е?

 76. 76 Профил на todor boburanov
  todor boburanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Супер. И без друго сме много на тая планета. Поне 80%-вите се самоунищожават сами. Дано стане причина номер 1!!!

  Естественият подбор е голяма работа. Той не търпи простотии...

 77. 77 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#58] от "Иван К":

  Бе не знам как лекувате грип с антибиотици, ма нейсе...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 78 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Да не си ваксинираш децата, дами и господа...това е тероризъм.

 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#51] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Защото ти, бидейки неваксиниран, бъкаш в моето здраве, в моята паничка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#70] от "volarok":

  Наистина първата ми мисъл беше Американските Демократи, но не се бях замислял за Корнелия/Станишчо.

  Ще е интересно да се види ако си сменят местата дали ще си сменят и реториката.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 81. 81 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#55] от "bgpainter":

  Мчи нали новия световен ред иска да намалява броя на хората че земята е пренаселена Ммм ?Ква е логиката да искат насилствено ваксиниране тамда искат още повече увеличаване ммм? Виж ако ваксинирането води до намаляване на населението тогава всички усилия да те накарат да се ваксинираш имат смисъл. Хора мислете логически Куи Боно?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 82. 82 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Весело

  До коментар [#79] от "Darth Plagueis":

  Ари уа и как тъй ку смея да запитам?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 83. 83 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мизийски ☦":Всъщност, противниците на ваксините са масово десни и крайнодесни - от Салвини, през Тръмп до почти всички републикански политици. Че са ултра тъпи си прав, да. Но отдавна са свързани с консерваторите, а не с либералите.https://www.theguardian.com/world/2018/dec/21/rightwing-populists-ride-wave-of-mistrust-of-vaccine-science https://medium.com/the-future-is-electric/conservatives-are-now-the-dominant-anti-vaxxers-23086800d689 https://www.independent.co.uk/news/world/americas/trump-vaccines-autism-links-anti-vaxxer-us-president-false-vaccine-a8331836.html https://respectfulinsolence.com/2018/10/25/the-republican-party-has-become-the-antivaccine-party/
  —цитат от коментар 20 на Адекватно мислещ


  Посочил си ми някакви леви парцали като доказателство. Бу-ха-ха! Та тези медии утре ще кажат, че Тръмп и крайнодесните са със рога и вие (ултра тъпите) ще им повярвате, въпреки че виждате с очите си, че те нямат рога.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 84. 84 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 418 Весело

  Хех, значи вече официално съм сред опасностите за света! Иначе по същество ваксинациите са сравнително нова маниулация, масово налагана от средата на 20 век, ползите от която са съмнителни и недоказани, но статистически въвеждането й съвпада със световната пандемия на автоимунни заболявания и алергии, а в много държави случаите на смърт и увреждания вследствие на ваксинации са официално признавани и е създадена система за обезщетения на пострадалите от тях. Изборът да ваксинирате или не себе си и децата си трябва да е осъзнат и информиран, а в цивилизованите държави е допустим и не противоречи на законодателството.

 85. 85 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Мчи нали новия световен ред иска да намалява броя на хората че земята е пренаселена Ммм ?Ква е логиката да искат насилствено ваксиниране тамда искат още повече увеличаване ммм? Виж ако ваксинирането води до намаляване на населението тогава всички усилия да те накарат да се ваксинираш имат смисъл. Хора мислете логически Куи Боно?
  —цитат от коментар 81 на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма


  И защо пък този зъл заговор в сянка иска намаляване на населението? Не е ли по-логично тия конспиратори да искат повече овце за стригане?

 86. 86 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":

  Абе чукай на дърво да не те стига! Генните мутации са случайни и могат да засегнат и деца на родители, водещи здравословен начин на живот.

 87. 87 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Противниците на ваксините са същите невежи, както умножаващите се вярващи, че планетата Земя е плоска!

  И да спрат да обвиняват ваксините за болестите, които мъчат децата им.

  Тези болести са си техни - от порочен живот и лоша генетична комбинация!

  Не са им виновни ваксините!!!

  Вие рипайте още против ваксините, пък тогава ще се видите в чудо!
  И ще видите масов мор от болести, за които лекарите са чели само в учебниците!

  Тогова да видим кой ще ви е и виновен!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 88. 88 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#73] от "volarok":

  Ами ти можеш да мислиш каквото си искаш. Но не е вярно. Ако искаш да разбереш - имаш гугъл, сядаш и четеш. И виждаш, че си в грешка. Не е нужно на мен да вярваш, затова съществуват учените.

 89. 89 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мизийски ☦":

  Посочих ти 4 различни източника, всичките проверени и с добра репутация. В тях има цитати, статистики и данни, отново всичките проверени. Има дори видео и аудио потвърждения на речи на политици. И в гугъл има още 200 такива източника. "Леви парцали" са според теб, просто защото си малоумник и наричаш ляв парцал всичко, което не ти отърва. Независимо, че истината е ТОЧНО ОБРАТНАТА.

  И на всичкото отгоре аз ПОНЕ съм дал НЯКАКВИ източници. Ти нямаш НИЩО. Ти си дал "аз така мисля, тва другото са парцали".

  Типичен форумен клоун.

 90. 90 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#85] от "Yard":

  Той заговора не е зъл. Разговарял съм с хора посветени. Те бяха твърдо убедени че е за доброто на човечеството. Опитваха и мен да убедят. Затова се обръщам с "промити мозъци".

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 91. 91 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#84] от "jazzi":

  осъзнат и информиран=====
  И КАК ДА СТАНЕ ТОВА, СЛЕД КАТО МАТ"РИАЛЪТ СЕ ИНФОРМИРА ОГ ГУГЪЛ И НЕ Е ОСЪЗНАТ?

 92. 92 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":Абе чукай на дърво да не те стига! Генните мутации са случайни и могат да засегнат и деца на родители, водещи здравословен начин на живот.
  —цитат от коментар 86 на pamela


  С чукане на дърво не става.Още по-малко пък са случайни нещата.Аз също имах такива проблеми,защото в българските болници ме бяха здраво облъчили като ми направиха пет скенера за три месеца.Но след задълбочени проучвания в медицински сайтове открих ,че трябва да се приемат определени антиоксиданти.И трите резултата са налице.

 93. 93 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#75] от "Yard":

  НЕ, НЕ Е- този отговор е само повърхностен!

 94. 94 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#90] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Мисля, че открих проблема ти. Ти вярваш в малоумни конспиративни теории, на които и петгодишно дете не би се вързало. Поправи това и всичко останало ще си дойде на мястото. :)

 95. 95 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#85] от "Yard":
  "И защо пък този зъл заговор в сянка иска намаляване на населението? Не е ли по-логично тия конспиратори да искат повече овце за стригане?"
  ............................
  Само белите овце стават за стригане, тъй като относително голям процент от тях работят и създават блага, а черните и кафявите овце лежат на социал.

 96. 96 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#58] от "Иван К":

  Смени си лекаря, защото ти е обяснил неправилно или ти не си го разбрал. Имаш вирусна инфекция /дали е грип само вирусологично изследване показва, а опитните лекари го диагностицират по симптомите, характерни за върлуващия в момента/. Изписал ти е антибиотик, защото вече са те налазили бактерии. Антибиотиците са показани само при бактериална инфекция.

 97. 97 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Весело

  До коментар [#94] от "НЕАдекватно мислещ":

  Радвам се че си разгадал световната конспирация. Затова ти поправих Ника. Имаше грешка😁

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 98. 98 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Да, ама са полезни на зелените неомалтусианци.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 99. 99 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 39 Гневно

  До коментар [#51] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Анджек! Live and let live!!

 100. 100 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 39 Гневно

  До коментар [#51] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Анджек! Live and let live!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK