Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

Снимка, разпространена от руското министерство на отбраната, според което на нея е документирано изстрелването на ракета "Булава" от подводницата "Юрий Долгоруки" в далечния север на 22 май 2018 г. Това е част от първото почти едновременно изстрелване на 4 такива ракети, допълва ведомството.

© Asscociated Press

Снимка, разпространена от руското министерство на отбраната, според което на нея е документирано изстрелването на ракета "Булава" от подводницата "Юрий Долгоруки" в далечния север на 22 май 2018 г. Това е част от първото почти едновременно изстрелване на 4 такива ракети, допълва ведомството.САЩ и Русия обявиха, че замразяват изпълнението на двустранен договор, който бе смятан за един от десетте споразумения, на които се крепи международната сигурност и ядреното сдържане в десетилетията след Втората световна война.


От 2 февруари започна да тече 6-месечен срок за компромис между Москва и Вашингтон, макар че днес президентът Владимир Путин нареди на министрите на отбраната и външните пработи да не предлагат преговори на Вашингтон. (Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви по-късно, че "ще бъдем готови да отговорим на техни инициативи, но сами нищо няма да предлагаме".)


След половин година Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (500-5500 км) ще престане да съществува. Двете страни взаимно се обвиняват в тайното му нарушаване чрез разработване и дори въвеждане на въоръжение на модерни ракетни и системи с наземно базиране. Но с него бе прекратено и премахнато струпването в Европа на стотици съветски и американски крилати и балистични ракети през 80-те години на ХХ век.
Днес, десетилетия по-късно, има много по-различни технологии, появиха се няколко нови ядрени сили, а несравнимо по-мощният икономически Китай не попада под повечето от ограниченията. Президентът Доналд Тръмп заяви в петък, че би искал нов договор, по който да преговарят всички заинтересовани страни, а не само САЩ и Русия.


Руското министерство на отбраната разпространи днес снимки, на които твърди, че се вижда разширяването на завод на Raytheon в Аризона за производство на забранени ракети две години преди към Москва да бъдат отправени "обвинения без доказателства", че нейна ракета с обсег, попадаща под договореностите за ликвидиране, е тайно разработена и въведена на въоръжение.<br />

© vk.com/mil

Руското министерство на отбраната разпространи днес снимки, на които твърди, че се вижда разширяването на завод на Raytheon в Аризона за производство на забранени ракети две години преди към Москва да бъдат отправени "обвинения без доказателства", че нейна ракета с обсег, попадаща под договореностите за ликвидиране, е тайно разработена и въведена на въоръжение.


Ето кои са десетте основни договора от системата за баланс на силите в света


1. Договор за неразпространение на ядреното оръжие


Кога е подписан
Одобрен е от Общото събрание на ООН на 12 юни 1968 г. и е открит за подписване на 1 юли 1968 г. Влиза в сила на 5 март 1970 г.


Кой го подписа
Петте ядрени държави - САЩ, СССР, Великобритания, Франция и Китай. Страни по договора днес са 190 държави.


Срок на действие
Безсрочен


Значение
Държавите с ядрено оръжие се задължават да не предават на никого нито такова оръжие, нито да помагат на други страни да го разработват и създават. Ядрените сили трябва да се стремят към съкращаване и в перспектива - към унищожаване на ядрените си арсенали. Безядрените страни по договора се задлъжават да не произвеждат и да не се сдобиват са такова оръжие.


Недостатъци
Не е подписан от Индия и Пакистан, които след това станаха ядрени сили. Израел, който също е смятан за ядрена държава, макар никога да не е признавал това, не е подписвал. Китай напусна договора.


2. Договор за ограничаване на системите за противоракетна отбрана


Кога е подписан
26 май 1972 г. в Москва


Кой го подписа
Леонид Брежнев - генерален секретар на ЦК на КПСС, и Ричард Никсън, президент на САЩ. Ратифициран е от двете страни.


Срок на действие
Без ограничение. Може да бъде разтрогнат във всеки един момент от всяка от страните. На 13 декември 2001 г. президентът Джордж Уокър Буш обяви, че страната му едностранно го напуска.


Значение
Страните се отказаха от създаване, изпитания и разполагане на системи или компоненти за противоракетна отбрана. От юли 1974 г. с допълнителен протокол се разрешава притежаване само на една такава система. СССР разположи своята около Москва, а САЩ - около 12 ракетни установки в базата Гранд Форкс в Северна Дакота. Изпълнението на ангажиментите правеше неизбежно взаимното унищожаване на СССР и САЩ в случай на ядрена война помежду им. Именно заплахата от взаимно унищожение стана основна концепция за ядреното сдържане.


Недостатъци
Договорът отне възможността на СССР и САЩ да изграждат системи за защита от ракетно нападение от трети страни.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press


3. Договор за ограничаване на стратегическите въоръжения (SALT 1)


Кога е подписан
26 май 1972 г. в Москва


Кой го подписа
Леонид Брежнев - генерален секретар на ЦК на КПСС, и Ричард Никсън, президент на САЩ. Ратифициран е от двете страни.


Срок на действие
Безсрочен


Значение
Постави началото на процес, известен като "намаляване на международното напрежение". За пръв път СССР и САЩ декларираха намерение да спрат надпреварата в ядреното въоръжаване. С договора за двете държави бяха ограничени броят на ядрените бойни глави, балистичните ракети и установките за изстрелването им на равнището, на което се намираха към момента на подписването му. Нови балистични ракети, базирани на подводници, можеше да се монтират само в съответствие с броя на премахнатите преди това балистични ракети с наземно базиране.


Недостатъци
САЩ запазиха значително предимство по брой на стратегическите бомбардировачи, способни да пренасят ядрено оръжие.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press


4. Договор за ограничаване на стратегическите въоръжения (SALT 2)


Кога е подписан
18 юни 1979 г. във Виена.


Кой го подписа
Леонид Брежнев - генерален секретар на ЦК на КПСС, и Джими Картър, президент на САЩ. Ратифициран е от СССР.


Срок на действието
Безсрочен


Значение
СССРи САЩ за пръв път се договориха не само за ограничаване, но и за съкращаване на ядрени оръжия. Договорът ограничи броя на стратегическите носители (междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и тежки бомбардировачи) на ниво от 2400 единици. Към 1 януари 1981 г. двете страни поеха ангажимент броят им да слезе на 2150. От всички стратегически системи само 1320 носителя можеше да бъдат с няколко бойни глави с индивидуално насочване.


Недостатъци
Договореностите се спазваха от двете страни, но Сенатът на САЩ отказа да го ратифицира заради нахлуването на съветските войски в Афганистан.


Американска ракета "Пършинг 2" в Западна Германия през 1987г.

© Asscociated Press

Американска ракета "Пършинг 2" в Западна Германия през 1987г.


5. Договор за ликвидиране на ракетите със среднен и малък обсег


Кога е подписан
8 декември 1987 г. във Вашингтон.


Кой го подписа
Михаил Горбачов - генерален секретар на ЦК на КПСС, и Роналд Рейгън, президент на САЩ. Ратифициран е от двете страни.


Срок на действие
Безсрочен. Всяка от страните има право да го напусне, като уведоми другата не по-малко от 6 месеца предварително. Към юни 1991 г. задълженията по договора бяха изпълнени.


Значение
Разполагането на съветските ракети РСД-10 (известни в НАТО като SS-20) с обсег 5500 км съкращава значително времето, за което те достигат целите си в Европа. В отговор САЩ и НАТО започват разполагане на стотици ракети "Пършинг 2" и "Круз" в Западна Европа, които намаляват времето за полет и реакция от 25-30 минути до 7-10 минути. Това рязко съкращаване на времето увеличава опасността от първии удар по командни пунктове на противника, който фактически да го "обезглави". Така под въпрос е поставена гаранцията на ядреното сдържане, че и двете страни биха били унищожени при конфликт.


За 3 години САЩ и СССР трябваше да унищожат всички ракети с наземно базиране с обсег 500-5500 км, както и да провеждат взаимни проверки на спазването. СССР ликвидира 1846 ракетни комплекса (близо половината не бяха на бойно дежурство), а САЩ - 846, включително тези в Западна Европа.


От 2 февруари 2018 г. двете страни замразиха действието му при неясна перспектива дали в следващите 6 месеца ще се договорят да продължат спазването.


Недостатъци
Договорът е двустранен и не предвижда унищожаване ракетите на другите ядрени сили в НАТО - Великобритания и Франция. Китай не участва, както и страните, сдобили се с подобни ракети по-късно.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press


6. Договор за обикновените въоръжения в Европа (ДОВСЕ)


Кога е подписан
19 ноември 1990 г. в Париж.


Кой го подписа
Лидерите на 16 държави от НАТО и на 6 страни от Организацията на Варшавския договор.


Срок на действие
Безсрочен


Значение
Договорът създаваше баланс на по-ниско равнище на обикновените (неядрени) въоръжени сили на страните от НАТО и Варшавския договор и ограничаваше възможността на линията на контакт между двата блока да се струпват обикновени въоръжени сили. Така се намали опасността от внезапно нападение и провеждането на мащабни настъпателни действия в Европа.


Недостатъци
Разпадането на Варшавския договор и разширяването на НАТО създадоха необходимост параметрите на договора да бъдат променени. През 1999 г. в Истанбул бе подписан адаптиран вариант на ДОВСЕ. Идеята беше да се премине от блокова структура към национални и териториални равнища на въоръжение. Страните от НАТО не го ратифицираха, защото Русия не изтегли войските си от Приднестровието в Молдова (и до днес там има руски военен корпус, както и значително количество въоръжение в складовете; това е бившата 14-та армия на СССР, преименувана през 1995 г. на Оперативна група войски - бел.ред.). Договорът не влезе в сила. Формално Русия остава участник, но фактически договорът е прекратен с решение от 13 юли 2007 г. на Владимир Путин.


7. Договор за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (START 1)


Кога е подписан
30-31 юли 1991 г. в Москва


Кой го подписа
Президентите на СССР и на САЩ Михаил Горбачов и Джордж Хърбърт Буш


Срок на действие
5 декември 1994 г. - 4 декември 2009 г.


Значение
За пръв път СССР и САЩ се договориха за значително съкращаване на ядреното оръжие и взаимен контрол над изпълнението на задълженията. Всяка от страните пое ангажимент 7 години след влизането му в сила да не разполага с повече от 6000 ядрени бойни заряда. В действителност правилата за изчисляването на бройката позволяваше на СССР да има на тежките си бомбардировачи около 6500 бойни глави, а САЩ - около 8500. Ракетни комплекси с наземно мобилно базиране можеше да бъдат разположени само в определени райони.


На 6 декември 2001 г. Русия и САЩ обявиха, че са изпълнили задълженията си по договора. Към този момент руснаците имаха 1136 стратегически носителя за 5518 ядрени заряда, а американците - 1237 носителя за 5948 бойни заряда.


Недостатъци
Изпълнението бе затруднено от разпадането на СССР в края на 1991 г., тъй като и други съветски републики имаха съветско ядрено оръжие на своя територия. На 23 май 1992 г. Русия, САЩ, Украйна, Казахстан и Беларус подписаха допълнителен протокол, с който трите бивши съветски републики се присъединиха към договора. Всичкото ядрено оръжие, с което те разполагаха, трябваше да бъде унищожено или предадено под руски контрол.


8. Договор за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (START 2)


Кога е подписан
3 януари 1993 г. в Москва


Кой го подписа
Президентите на Русия и САЩ Борис Елцин и Джордж Буш


Срок на действие
Ратифициран е от Конгреса на САЩ през 1996 г. и от Федералното събрание на Руската федерация през 2000 г. Но Русия си запази правото да се оттегли, ако САЩ напуснат договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана. На 14 юни 2002 г. Вашингтон обяви, че напуска този договор и в отговор Русия обяви, че се отказва от START 2.


Значение
Договорът предвиждаше най-мащабното в историята - почти двойно - съкращаване на ядрени арсенали на двете най-големи ядрени сили. Русия и САЩ се задължиха да намалят броя на бойните си заради за стратегически носители до 3000-3500. На балистични ракети с морско базиране не можеше да има повече от 1750 ядрени заряда. Страните се задължаваха да ликвидират всички балистични ракети с наземно базиране, които са оборудвани с повече от една степен, както и всички тежки ракети. Пусковите системи за ракети с касетъчни бойни глави с индивидуално насочване трябваше да бъдат или ликвидирани, или преоборудвани за ракети с една глава.


Недостатъци
Според руснаците САЩ получават предимство при унищожаване на всички ракети с раделящи се бойни глави, тъй като към този момент това е основата на стратегическия ядрен арсенал на Москва.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press


9. Договор за съкращаване на стратегическите нападателни потенциали


Кога е подписан
24 май 2002 г. в Москва


Кой го подписа
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джордж Уокър Буш. Ратифициран е от двете страни.


Срок на действие
1 юни 2003 г. - 31 декември 2012 г. При влизането в сила на новия договор SALT 3 на 3 февруари 2011 г. изгуби правна сила.


Значение
Ограничаваше количеството на ядрените бойни глави на бойно дежурство до 1700-2200 за всяка от страните.


Недостатъци
Договорът не съдържаше прецизен режим за постоянни взаимни проверки, не изискваше съкращаване на въоръженията (бойните глави можеше да бъдат в складове и при нужда да бъдат монтирани на носителите). Отсъствието на забрана за разполагане на балистични ракети с няколко бойни глави с индивидуално насочване беше изгодно за Москва, но предизвика критики в САЩ.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press


10. Договор за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (SALT 3)


Кога е подписан
8 април 2010 г. в Прага


Кой го подписа
Президентите на Русия и САЩ Дмитрий Медведев и Барак Обама. Ратифициран е от двете страни.


Срок на действие
5 февруари 2011 г. - 4 февруари 2021 г. с възможно удължаване за 5 години.


Значение
Замени два от предишните договори, като Русия и САЩ се задължиха да съкратят и ограничат броя на въведените на въоръжение и на неразположените нападателни оръжия. Става дума за намаляване до 700 единици на намиращите се в бойно дежурство стратегически носители, а бойните заряди за тях - до 1550. Страните се договориха и за механизъм за взаимни проверки как се изпълнява договора. В началото на 2018 г. САЩ и Русия обявиха, че са постигнали договореното ниво от 1550 ядрени бойни заряди.


Недостатъци
Засега няма.


Отива си още един от десетте най-важни договора за баланс на силите в света

© Asscociated Press

Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  В ядрена война няма победител. GAME OVER !
  :-) има ли желаещ да натисне копчето пръв и да умре втори ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 2. 2 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5499 Неутрално

  Казват, че договорите, по които е страна Русия (СССР, РФ) не струват дори хартията, на която са написани.
  Не съм съгласен с това!
  Тези договори не струват дори и мастилото на подписа!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1573 Любопитно

  "Договор за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (SALT 3)"

  "Недостатъци
  Засега няма."

  ...а някакви предимства?

  I Want To Believe
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Сбогом Расия. Тик так.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#1] от "dark'star":

  Ядрена война няма да има. Ще има разпад на РФ. Но без ножки Буша.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Новите сили не влизат в договора между СССР и САЩ :-)
  Добре дошли в един "споделен свят" с нова Първа сила

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  Я да видим кой първи ще си изтърве инструкциите с копипейста. Опа, май аз:

  Инструкции:
  1. Да се коментира под международни новини и по възможност да се споменават в негативна светлина военните самолети на САЩ.
  2. Да се ползва опера със включен VPN.
  3. Да се пускат харесвания през прокси сървъри.
  4. Плаща се за 50 рапортувани публикации за съответният ден.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#1] от "dark'star":Ядрена война няма да има. Ще има разпад на РФ. Но без ножки Буша.
  —цитат от коментар 5 на EU defender


  ще има не разпад, а полуразпад с цикличност хиляди години

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 9. 9 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  Булавата не е ракета със среден обсег, тя е стратегическа, балистична. Путин каза за нея, че може да обиколи през южния полюс и да удари откъм Мексико. Или откъдето си иска. Тези договори напълно загубиха смисъл откакто Янкето го удариха кестерме, а Евроатлантика реши да е сътрапезник на обявения за победител. Къде ще сме ние в тази история един Господ знае. Прогнозите са по-скоро лоши. Дали ще сме с добрите или с лошите, все ще сме в една компания в Ада.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Време е за една малка кокетна термоядрена престрелка.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Заглавието на статията е грешно. Пред думата "света" би трябвало да пише "бившият"...

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1239 Разстроено

  Договори, които страните не спазват, са безсмислени.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  Мдаа, отдавна е станало ясно, че с ръбене, ежене и изолиране, нищо добро не се постига в световната политика, въпреки това последните години точно това наблюдаваме. Колкото и неприятно да звучи, тоя стандарт дето се наложи всеки да е антируснак щото щатите и Тереза Мей са казали, че така трябва и щото е модерно в днешно време, няма да доведе до нищо позитивно. Да не говорим, че военните конфликти подстрекани от някои западни държави никнат като гъби и се налага като стандарт де що има режим дето не ни харесва да му налагаме какви ли не ограничения за да се задуши съответната държава. Логичния резултат от такова поведение е само един и той не е позитивен за човечеството.

 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5499 Неутрално

  Чудно как всички путинофили се вписват в "1984" на Оруел:
  "След това лицето на Големия брат избледня и на негово място се появиха изписани с черни главни букви трите лозунга на Партията:
  ВОЙНАТА Е МИР
  СВОБОДАТА Е РОБСТВО
  НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА..."
  или:
  "Най-ужасното в Двеминутката на омразата бе не това, че си задължен да играеш роля, а напротив, че е невъзможно да й се съпротивляваш. След първите трийсет секунди не бяха необходими никакви преструвки. Като електрически ток през цялата група преминаваше отвратителен екстаз на страх и мъст, желание да убиваш, измъчваш, да разбиваш лица с ковашки чук, което пряко волята му превръщаше всекиго в гримасничещ, крещящ безумец. Но обхваналата ги омраза беше абстрактно, неконкретно чувство, което можеше да бъде прехвърлено от един обект на друг като пламъка на горелка."

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Ако няма нови договорености по темата случилото се НЕ Е добра новина.

 17. 17 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Любопитно

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Чудно е как всички "фили", от ИЗток, на Запад се вписват в картината. И това е доста притесняващо, Кириак Стефчов.

 18. 18 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Каквото и да им обяснявате,инструкциите са други и ще отклоняват темата в противоположна посока:)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 19. 19 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Сбогом на старите оръжия !

 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално  Казват, че договорите, по които е страна Русия (СССР, РФ) не струват дори хартията, на която са написани.Не съм съгласен с това!Тези договори не струват дори и мастилото на подписа!!!
  —цитат от коментар 2 на Депутат 241


  Не го разбраха това американските президенти и през годините продължаваха да имат доверие на империята на злото.
  Но неизбежното идва.
  Разпад на СССР.
  Няма средства за обновяване на ракетните системи и гаранционен разпад на съветското оръжие.
  Това , което имат като въоръжаване днес в Русия е негодно за употреба.
  Русия от военен гигант се превърна във военно джудже. Като бащицата си.
  Така твърдят руските военни експерти в руските сайтове.
  Те , обаче не са съветници на Путин.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3814 Весело

  До коментар [#2] от "Депутат 241":

  също така казват, че от трети клас нагоре всеки може да прочете и осмисли функционалното стигнало до теб . от казаното от Бисмарк

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#1] от "dark'star":

  Е как да няма!?Нали имаше путинов рай?!

 23. 23 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Весело

  До коментар [#7] от "АзКлавдия":

  Не че нещо, скъпа, ама по резултатите във Форума ми се чини, че това са вашите инструкции.

 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Време е за една малка кокетна термоядрена престрелка.
  —цитат от коментар 11 на Полковник за европейско развитие на България


  .... това ще е последната глупост на човечеството, наистина последната !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 27. 27 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Сбогом на старите оръжия !
  —цитат от коментар 19 на ''zms15783''


  Абсолютно! Хали, уцели.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 28. 28 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Тези, които неистово мразят Русия, но и толкова в същото време мразят (платено, разбира се от самосебе си) Тръмп са в дилема какво да изтропат като коментар, който да се зачете като чукната на касата надница... Да не ги изброявам- те си знаят горките...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 29. 29 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 993 Неутрално

  така е, когато не играеш по правилата рано или късно ще си платиш за тарикатлъка. ватите са си свикнали да се съобразяват с правилата само когато са в тяхна полза и тогава има и международно право и договори, но иначе какви пет лева какви правила. а бе бандити като не можеш да ги вкараш в затвора поне ги изолирайте. друг начин няма.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 30. 30 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 459 Весело

  Путин каза за нея, че може да обиколи през южния полюс
  —цитат от коментар 9 на Judjuk


  А да, щом Путин е казал, значи е вярно. Може скоро даже и анимация да видим как удря през южния полюс или най-добре през двата полюса едновременно.

 31. 31 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5499 Неутрално

  До коментар [#17] от "Paolo Di Canio":

  До коментар [#15] от "Депутат 241":Чудно е как всички "фили", от ИЗток, на Запад се вписват в картината. И това е доста притесняващо, Кириак Стефчов.
  —цитат от коментар 17 на Paolo Di Canio

  Куче, когато пред една стойност смениш знака от "+" на "-", това не е равностойност.
  Точно това съм цитирил, а ти като възпитаник на Павлов пусна първосигналната лига.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 32. 32 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Еми то се е очевидно, че САЩ си търсеха причина да напуснат споразумението и след като няма такава трябваше да си я изфабрикуват. Не виждам Русия да се е трогнала и резонно прерязва задава щата се поредна американска сапунена опера в зародиш. Кратко и ясно. Сигнал, че Русия повече няма да си играе на фалшива дипломация с Вашингтон въпреки, че вратите не са затворени.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 33. 33 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  До коментар [#2] от "Депутат 241":
  Така е, на монголоидните племена вяра не може да се има. Руснаците сами си изпросиха това развитие на нещата. След договора за ракетите с малък и среден обсег на действие, те не унищожиха своите, за разлика от американците. Руснаците държаха в бункери и подземни хранилища ракетите си, като едновременно направиха и някои промени в ударната им сила. Сега САЩ напълно справедливо казаха, че нямат основания да спазват договора, след като руснаците отдавна са го нарушили.
  Между другото за САЩ това са малки разходи, но ако се започне нова надпревара в тази сфера, Русия ще сподели съдбата на СССР. Русия е с икономика, колкото тази на Тексас и наливането на нови средства във въоръжаване ще катурне и без това изостаналата суровинна россиянска икономика.

 34. 34 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Весело

  Сбогом на старите оръжия !
  —цитат от коментар 19 на ''zms15783''


  +++
  ... и пак искате самолети от виетнамската война :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Руснаците вече почнаха да плашат. Не помнят ли, какво се случи преди години, когато тръгнаха да се състезават със САЩ.

 37. 37 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Ползата от един ново договор за ядрените оръжия ще бъде като тази от международните закони срещу употребата на допинг в спорта - могъщите и технологично най-напреднали Свръхсили ще продължат да развиват своите ядрени оръжия както намерят за добре,докато малките държави ще бъдат удряни през ръцете,ако се опитват да правят същото. Винаги е било така...

 38. 38 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Любопитно

  До коментар [#36] от "Роси":

  Да, де, ама май сега САЩ са тръгнали по техния път.

 39. 39 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#16] от "Paolo Di Canio":

  Този договор поначало си е фалшив според мен. Но е и факт, че САЩ си изфабрикуваха повод, както обикновено, но този път директно засяга предимно тях самите. Но не е маловажни хвърлено то предложение за включване на повече страни в такова споразумение. А тези повече страни вероятно са Китай.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 40. 40 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Договорите са за спазване.
  Ако НЯМА ДА СЕ СПАЗВАТ - няма нужда от тях.
  Ако ЩЕ СЕ СПАЗВАТ - също няма нужда от тях.
  Към рассия - никакви договори, които те така или иначе нямат намерение да спазват.
  Защото рассия не се управлява от вменяеми джентълмени,
  а от банда гангстери.
  Само санкции.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 41. 41 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално


  Сбогом Расия. Тик так.
  —цитат от коментар 4 на EU defender

  ще ти е голяма радост ... докато ти капе косата и кожата сивее
  —цитат от коментар 10 на dark'star


  В световната история другите империи са се разпадали за столетия , а руската за много кратко време.За един човешки живот сме свидетели как една огромна империя се разпада. То си е радост голяма.


 42. 42 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Весело

  Кириак, недей да си пишеш плюсове само защото те ядосвам.

 43. 43 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5499 Неутрално

  До коментар [#35] от "Paolo Di Canio":
  Ха-ха-ха!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело


  "― Значит, в июле 14-года Барак Обама, президент США, направил письмо президенту Путину о том, что Россия нарушает, с точки зрения американцев, этот договор. Еще раз, в июне 14-го. Это же не просто разговоры. Это был официальный документ. Хотя и закрытый, но официальный документ. А-я-яй. Сегодня Сергей Викторович Лавров говорит: «А американцы нарушают этот Договор с 99-го года!».

  А где ж ты был-то? Что ты молчал-то? Что ты молчал-то 18-19 лет (20 уже скоро будет)? Если они нарушали этот Договор с 99-го, что ж мы не били во все колокола? Сколько уж президентов-то сменилось? От Клинтона, между прочим, уже, через Бушей, понимаешь, до Трампа. Вы чего? Вы как? До Обамы – 4 президента американских, 4 Администрации. Между прочим, в каждой Администрации был свой взгляд на Договор.

  Поэтому сказать «американцы» — это непонятно. Это понятно может быть бабе Мане, которая смотри «Первый канал». А вот конкретно эта Администрация. Какая ее позиция? И вот."

  А Венедиктов Ехото на Москва

  klimentm
 45. 45 Профил на Riker
  Riker
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Повечето договори трябва да се преразгледат, защото липсват новите играчи. Няма смисъл само Русия и САЩ да се ограничават, без значение дали те притежават най-големите арсенали или не.


  До коментар [#20] от "tacheaux":
  Това значи са добри новини за цялото човечество. САЩ нямат от какво да се притесняват, а направо да вземат да нападат Русия и после Китай и да наложат демокрацията. Ще отърват света от Империята на злото и жълтите. А и доста ще намажат от победата над Русия. Най-малкото ще се възползват от ресурсите им. Направо не знам какво чакат?

 46. 46 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#40] от "Торбеш":

  И разбира се доказателството, че Русия не го спазва е голо обвинение пуснато в медиите. Както обикновено. Тоз път поне няма директно да ходят да трепят хора като в Ирак или Либия, или Афганистан, или Виетнам, или Куба, или Япония, или Корея, или Сърбия... За няколко месеца успяха да настроят Китай и Турция против себе си. Страхотно постижение. Следва крах във Венецуела. А Русия е противоположното на описанията НПО-шки. Кротува си освен ако не засяга директно националната и сигурност, търпи и спазва международните норми. Бавно и тактично силата на илюминатският Франкенщайн бива отслабвана.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 47. 47 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#2] от "Депутат 241":

  Казват, че договорите, по които е страна Русия (СССР, РФ) не струват дори хартията, на която са написани.
  Не съм съгласен с това!
  Тези договори не струват дори и мастилото на подписа!!!
  --------------
  Спекулациите с подобни "цитати", на Женския пазар :)
  Ето ти оригинала :
  Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.
  Ото фон Бисмарк

  Stupid people make me sick
 48. 48 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#47] от "Хакуна Матата !":

  Хвана ги натясно 😁
  Право е казал Бисмарк. То това се и случва, както се опитах да обясня.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  " Днес, десетилетия по-късно, има много по-различни технологии, появиха се няколко нови ядрени сили, а несравнимо по-мощният икономически Китай не попада под повечето от ограниченията. Президентът Доналд Тръмп заяви в петък, че би искал нов договор, по който да преговарят всички заинтересовани страни, а не само САЩ и Русия."

  Това е сърцевината на проблема - появиха се нови кандидати за глобално влияние, които понастоящем изобщо не са обвързани от правилата, които важат за двете суперсили !

 50. 50 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#45] от "Riker":

  Не че не им се иска. Аз не вярвам китайците да са толкова глупави. Някой вярва ли? Обществена тайна е, че Клинтън е обещавала на Китай да си поделят света. Обаче нямаше да са империя от хиляди години ако се доверяваха на лъжци. А и подхода им е друг. Много добре знаят, че със САЩ и без САЩ те са новата свръх сила. Русия и Китай се подкрепят от взаимен интерес, така че САЩ могат само да лаят.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Весело

  В световната история другите империи са се разпадали за столетия , а руската за много кратко време.За един човешки живот сме свидетели как една огромна империя се разпада. То си е радост голяма.
  —цитат от коментар 41 на tacheaux


  Като гледам картата не е мръднала - Русия си е пак там ,
  а вашия Райх го няма .!. барабар с фюрера ви :-) и с наша помощ
  и Османската я няма със султана ви
  и Австроунгария я няма, и кайзера го няма ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Кой от тези договори Кремльовските управници са спазвали????? Както е казал Бисмарк, договорите с Русия не струват и хартията , на която са написани...

 53. 53 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#49] от "samoedin":

  При кукловодите никога целта не е само 1 зад дадено действие, но действително изглежда, че това е една от целите. Китай естествено не е заинтересован, а Русия директно застана на тяхна страна напускайки споразумението.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 54. 54 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#52] от "bez_ime2":
  🤔 Написали са ви нещо малко по-нагоре. Ама то...

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Руснаците вече почнаха да плашат. Не помнят ли, какво се случи преди години, когато тръгнаха да се състезават със САЩ.
  —цитат от коментар 36 на Роси


  Помним, помним ... Корея, Куба , Виетнам ... и как бягаха сащисаните, Конго, Лаос, Камбоджа, Ангола, Мозамбик, Никарагуа ... сега прясно видяхме Сирия :-) Други въпроси ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#51:"dark'star"][/quote]

  Старши, та къде на картата казваш се намирал СССР, че не мога да го намеря?

 57. 57 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#56] от "bez_ime2":

  Много сте вяли тази вечер. Още не са дошли инструкциите... Как може такова нещо. За Русия става въпрос. Трябва да има поне 300 коментара. Ей да не сдадохте форума. Брях.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  [quote#51:"dark'star"]
  —цитат от коментар 56 на bez_ime2
  Старши, та къде на картата казваш се намирал СССР, че не мога да го намеря?[/quote]

  Сега е Русия - търси най-голямото на картата = централно горе

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#52] от "bez_ime2":🤔 Написали са ви нещо малко по-нагоре. Ама то...
  —цитат от коментар 54 на qwerty 500


  Комрад, аз чета съществените неща, останалото е пълеж за радост на русияните...

 60. 60 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1375 Весело

  До коментар [#2] от "Депутат 241":

  по точто договорите със САЩ не струват хартията винаги могат да се откажат да ги изпълняват

 61. 61 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1375 Весело

  До коментар [#2] от "Депутат 241":

  по точто договорите със САЩ не струват хартията винаги могат да се откажат да ги изпълняват

 62. 62 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#56] от "bez_ime2":Много сте вяли тази вечер. Още не са дошли инструкциите... Как може такова нещо. За Русия става въпрос. Трябва да има поне 300 коментара. Ей да не сдадохте форума. Брях.
  —цитат от коментар 57 на qwerty 500


  Аз не съм като теб на заплата... И защо си мислиш, че някой е длъжен да отговаря на глупостите ти?

 63. 63 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 846 Любопитно

  До коментар [#4] от "EU defender":
  Сбогом Расия. Тик так.
  —цитат от коментар 4 на EU defender

  До коментар [#41] от "tacheaux":
  В световната история другите империи са се разпадали за столетия , а руската за много кратко време.За един човешки живот сме свидетели как една огромна империя се разпада. То си е радост голяма.
  -------------------
  Дали вие двамата, Цвъки /Росен капут/ и още дузина разбирачи и глашатаи на Демпкрацият някога сте се замисляли върху думите на Ото фон Бисмарк ?
  ...
  Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник.

  Stupid people make me sick
 64. 64 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#51] от "dark'star":

  Наполеон и той опита.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 65. 65 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#58:"dark'star"][/quote]

  И какво стана със СССР бе, старши? Що си сменяте толкова често името? Да не би да сте се разпаднали през последните години?

 66. 66 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  между другото снимката какво общо има с договора който САЩ развалят
  в него е подписано за наземно базиране, за водно и въздушно е разрешено - САЩ се надяваха с тази формулировка, че са хванали господ за ... шлифера ама

 67. 67 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#50] от "qwerty 500":

  Китай и Русия имат също толкова голям интерес,колкото и САЩ,Британия и Франция да пречат на малките държави да се сдобият с ядрени оръжия. За това иде реч...може би...

 68. 68 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#59] от "bez_ime2":

  Ами точно по същество са се опитали да ти покажат че и ти не знаеш какъв цитат използваш.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 69. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  До коментар [#50] от "qwerty 500":

  Така е китайците откриха барута и коприната и от тогава не са престанали да са свръхсила!
  Само ме учудва защо никой не отива да имигрира нито в Китай нито в Русия?!

  klimentm
 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#51] от "dark'star":Наполеон и той опита.
  —цитат от коментар 64 на qwerty 500


  Ти още със спомена за Наполеон ли живееш бе, комрад? Къде е Франция сега, къде е Матушката ти???? Да не говорим, че дори не познаваш Руската история...

 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  [quote#58:"dark'star"]
  —цитат от коментар 65 на bez_ime2
  И какво стана със СССР бе, старши? Що си сменяте толкова често името? Да не би да сте се разпаднали през последните години?[/quote]

  Тази система се изчерпи и сами се променихме , без ваша помощ или намеса
  :-) ако забелязваш статията пак е за Русия = значи пак е важна ... макар договора да е със СССР (дето уж го нямало) + на сцената е и комунистически Китай
  = май от разпад минаваме пак в СИНТЕЗ , чакай нови имена и свиквай с промени

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#59] от "bez_ime2":Ами точно по същество са се опитали да ти покажат че и ти не знаеш какъв цитат използваш.
  —цитат от коментар 68 на qwerty 500


  ВЕрно ли бе, комрад, ама ти даже не можеш и едно изречение вярно да напишеш? И научи какво е "цитат", не се излагай с неграмотността си...

 73. 73 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  договора на времето беше огромна победа за САЩ защото СССР на практика нямаха ракети с водно базиране. И по неизвестна за мен причина си проиграха предимството защото се оказа че катерчетата във вътрешните водоеми се оказаха съуражени с подобни ракети. Сега САЩ като излязат от договора Русия пак ще ги качи на камазите все пак един Камаз е по евтин от един катер

 74. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#71] от "dark'star":

  Там е работата,че Русия наистина се променя,(откакто СССР се разпадна),но не иска и не може да се РАЗВИВА... Тоест е в застой. Не го ли виждаш?!

 75. 75 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#4] от "EU defender":Сбогом Расия. Тик так.—цитат от коментар 4 на EU defenderДо коментар [#41] от "tacheaux":В световната история другите империи са се разпадали за столетия , а руската за много кратко време.За един човешки живот сме свидетели как една огромна империя се разпада. То си е радост голяма. -------------------Дали вие двамата, Цвъки /Росен капут/ и още дузина разбирачи и глашатаи на Демпкрацият някога сте се замисляли върху думите на Ото фон Бисмарк ?...Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник.
  —цитат от коментар 63 на Хакуна Матата !


  Абе, русиянин, за 75 години Матушката ти два пъти се разппадна и то след загубени войни. Не ти ли омръзна да пишеш глупости? Що не четеш историята?
  Да видим колко дълго ще просъществува сегашния ви формат...

 76. 76 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 287 Неутрално

  На Горна Волта с ракети и компютри ( ГВсРК) никакви договори няма да окажат влияние. В ГВсРК всичките големи градове са минирани от политическа коректност, ляв либерализъм и кафаво-черни гета. Там бялото американско население отдавна е изтикано в миманса. До 30 години белите граждани в ГВсРК ще бъдат окончателно натикани в миша дупка, а Втората световна студена война ще бъде спечелена от загубилите Първата световна студена война. Просто елементарна демография-няма начин държава, в която бялото население е малцинство, да бъде успешна....

 77. 77 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#67] от "deaf":

  Действията на Русия са кристални, нормални и резонно. Директно бяха обвинени, че не спазват споразумението-показаха ракетата и посочих че не са в нарушение. Бяха задължени да се защитят. Очаквано САЩ си настоя на голото твърдение и очаквано напусна двустранно споразумение. Съответно Русия само ги чакаше да го направят за да обявят същото. Съвсем нормално, остава и да останат едностранно в двустранно споразумение 😁. Аз не мисля, че САЩ са очаквали точно такава реакция. На мен ми се вижда ясно, че Русия е очаквала това действие на САЩ от години. В крайна сметка САЩ напускат двустранно споразумение, като го обезмислят, след като са си положили да го направят под какъвто си измислят претекст. Според мен са в небрано лозе и са очаквали различна реакция от Путин. Путин просто ги отряза а де юре топката е в американците след като те отказват да спазват договореност.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 78. 78 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#45] от "Riker":
  "САЩ нямат от какво да се притесняват, а направо да вземат да нападат Русия. Доста ще намажат от победата над Русия. Най-малкото ще се възползват от ресурсите им. Направо не знам какво чакат? "

  Разсъждаваш като руснак. Ако си по-силен от някой , трябва непременно да го нападнеш и да го ограбиш. Да го поробиш и да ползваш ресурсите му.
  Как се издавате руснаците и българите с руско самосъзнание.
  За вас нормални отношения между държавите не може да има. По силния трябва да напада по-слабия и да го поробва. И като пороби някой народ да има претенцията , че го е освободил. И поробеният народ да е благодарен , че е бил освободен. От свободата си.
  Агресията ви е в кръвта. Без нея не може да живеете.


 79. 79 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#75] от "bez_ime2":

  Е не го е писал той 🤔

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 80. 80 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#71:"dark'star"][/quote]

  Като гледам как сте се синтезирали, не остана препарат за вани по магазините... А бившите ви републики не искат и да чуват за Евразийски синтез...

 81. 81 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#75] от "bez_ime2":Е не го е писал той 🤔
  —цитат от коментар 79 на qwerty 500


  Така е, преписвате без да мислите...

 82. 82 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Предвиждам фалит на супер сили.

  ne mutlu türküm diyene.
 83. 83 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Предвиждам фалит на супер сили.
  —цитат от коментар 82 на hasanço  До коментар [#82] от "hasanço":

  Едната е Русия. Тя вече излезе от групата на Свръхсилите. За друга не се сещам да е във фалит. Но напират нови кандидати за статута на Свръхсила - Германия и Япония.

 84. 84 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Предвиждам фалит на супер сили.
  —цитат от коментар 82 на hasanço  До коментар [#82] от "hasanço":

  Едната е Русия. Тя вече излезе от групата на Свръхсилите. За друга не се сещам да е във фалит. Но напират нови кандидати за статута на Свръхсила - Германия и Япония.

 85. 85 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Весело

  Русия тръгна към кризата, от която ще излезе може би пречистена. За пореден път в рамките на един човешки живот :)
  Не може да се оспори, наистина сериозно постижение е да закопаеш цяла държава и толкова човешки съдби в преследване на фалшиви цели...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 86. 86 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":

  Русия си е добре. Докато има Путин ще върви нагоре въпреки пречките. А дали някой ще може да го замени не знам. Русия настигаше по БВП Британия преди масираната атака. Да тя ги забави но им отвори очите да сменят курса по много направления. Последната година, след застой тръгнаха добре нагоре. Да те нямат глобалната медийна машина, стотици военни бази, десетки инсталирани правителства и печатница за долари и въпреки това успяват да намират съюзници и там където е американска територия.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 87. 87 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 287 Неутрално

  На Горна Волта с ракети и компютри ( ГВсРК) така или иначе в следващите десетилетия междуконтинентални ракети и такива със среден обсег не им трябват. Трябват им междуквартални ракети с ултракъс обсег. За да може при нужда например жителите на Уайт Плейнс да ги изстрелват срещу грозящата опасност издваща от повечето части на Бронкс ( с изключение на Ривърдейл). Или жителите на Брин Мар, Хавърфорд, Нарбърт и Ардмор да ги изстрелват срещу канещите се да нахлуват главорези и мародери с по-тъмен цвят на кожата от West Philly.

 88. 88 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":Русия си е добре. Докато има Путин ще върви нагоре въпреки пречките. А дали някой ще може да го замени не знам. Русия настигаше по БВП Британия преди масираната атака. Да тя ги забави но им отвори очите да сменят курса по много направления. Последната година, след застой тръгнаха добре нагоре. Да те нямат глобалната медийна машина, стотици военни бази, десетки инсталирани правителства и печатница за долари и въпреки това успяват да намират съюзници и там където е американска територия.
  —цитат от коментар 86 на qwerty 500


  Абе, комрад, я ни кажи, кога Матушката ти е била настигнала Британия по БВП? Кажи да се посмеем... Боже, голяма мъка било да си русиянин!

 89. 89 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  На Горна Волта с ракети и компютри ( ГВсРК) никакви договори няма да окажат влияние. В ГВсРК всичките големи градове са минирани от политическа коректност, ляв либерализъм и кафаво-черни гета. Там бялото американско население отдавна е изтикано в миманса. До 30 години белите граждани в ГВсРК ще бъдат окончателно натикани в миша дупка, а Втората световна студена война ще бъде спечелена от загубилите Първата световна студена война. Просто елементарна демография-няма начин държава, в която бялото население е малцинство, да бъде успешна....
  —цитат от коментар 76 на Росен съм аз и голем капут


  Комрад, ти на баба Ванга ли се правиш? Няма край мъката русиянска!

 90. 90 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Предвиждам фалит на супер сили.
  —цитат от коментар 82 на hasanço


  Прав си, Турция вече фалира, така че това не е прогноза, а констатация...

 91. 91 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#86] от "qwerty 500":

  Когато гледам американски филм за корупция,интриги и сбъркана политика си казвам:"Глей тия какви са аматьори в сравнение с нас и руснаците!".

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 93. 93 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#88] от "bez_ime2":

  Точно преди масирана та атака, както казах. БВП на Русия за 2013-та година: 2297.1, БВП на Британия за 2013-та година: 2789.32.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#71] от "dark'star":Там е работата,че Русия наистина се променя,(откакто СССР се разпадна),но не иска и не може да се РАЗВИВА... Тоест е в застой. Не го ли виждаш?!
  —цитат от коментар 74 на deaf


  Виждам в Русия просперираща страна в подем, за разлика от нас . Ти не го ли виждаш ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 300 Неутрално

  В Библията е написана една мъдрост от вековете за вековете. Нещо, което много хора не го разбират, а то е семпло: По плодовете, ще ги познаете. Не по думите, нито по намеренията, нито дори и по действията, а по резултата. Резултите от деянията на САЩ, а преди това от Англия са стотици милиони ограбени и убити хора, съответно държави и народи, та и цяла раса. 🤔

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Ще има ли нова световна война ?
  Според Малтусианството - теорията на Поп Малтус от старата Англия на всеки 30-40 г. са необходими световни войни , които са необходими на Хомо Сапиенс !
  Така след многото жертви и загуби на ресурси хората ставали по-добри и пороците намалявали , а
  развитието на обществата се ускорява и така до следващата голяма война .......! !
  Дали не тръгваме отново по този път ?
  Дали такива като Путин не са ученици на Поп Малтус ? !

 99. 99 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#88] от "bez_ime2": Точно преди масирана та атака, както казах. БВП на Русия за 2013-та година: 2297.1, БВП на Британия за 2013-та година: 2789.32.
  —цитат от коментар 93 на qwerty 500


  И как така за 5 години БВП на Матушката ти се срина наполовина? Нали все "нагоре" вървите? Да не говорим, че Великобритания е три пъти по-малка по население...

 100. 100 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 552 Разстроено

  Скоро очаквам по Фокс да зазвучи "Onward, Christian Soldiers"

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK