България официално "изрази подкрепа" за Гуайдо като президент на Венецуела

Хуан Гуайдо

© Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Хуан ГуайдоПравителството на България одобри позицията на българската страна за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава на Боливарска република Венецуела, се казва в съобщение на Министерския съвет.


В заглавието на съобщението се използва думата "призна", но по-нататък се уточнява, че кабинетът "изразява подкрепа" за Гуайдо, няколко дни след като дипломатически източници на "Ройтерс" съобщиха, че не всички държави ще използват тази дума, за да изразят позиция в кризата. Решението на София бе предизвестено, след като вчера Министерският съвет съобщи, че Съветът по сигурността подкрепя Европейския съюз и международната общност, признаващи Гуайдо.


Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза. По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1.7 млн. процента, а в страната липсват стоки от първа необходимост, продължава съобщението.


Спешно свикване на избори
Следва хронология на кризата във Венецуела. "На 5.01.2019 г. встъпи в длъжност новият председател на Националната асамблея Хуан Гуайдо. На церемонията са присъствали посланиците на държавите - членки на ЕС. На 10.01.2019 г. президентът Мадуро встъпи в длъжност за нов президентски мандат в сградата на Върховния съд. Държавите - членки на ЕС, не изпратиха представители на церемонията.


На 26 януари 2019 г. ЕС, включително България, призова за спешно провеждане на свободни, прозрачни и честни президентски избори във Венецуела. Държавите членки посочиха, че ако не бъде обявено организирането на нови избори в рамките на следващите дни, ще предприемат действия, включително по въпроса за признаване на ръководството на страната в съответствие с член 233 от Конституцията на Венецуела.


В своя резолюция от 31.01.2019 г. ЕП признава обявилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ функциите на държавен глава на страната. Към настоящия момент редица държави членки признаха Гуайдо за действащ президент на Боливарска република Венецуела.


Предвид цялостната криза във Венецуела и необходимостта от предприемане на бързи и адекватни политически мерки за нейното разрешаване, както и от спешно свикване на свободни, прозрачни и честни президентски избори, България изразява подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава на Боливарска република Венецуела, заключава правителството.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  МнВР са гледали филма и следват логиката:
  https://www.youtube.com/watch?v=BXRiVsMqLQQ&t=18s

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  Мадуро го чака съдбата на Саддам. За жалост ще опита да завещае червен терор след себе си.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Мадуро го чака съдбата на Саддам. За жалост ще опита да завещае червен терор след себе си.
  —цитат от коментар 2 на cinik

  Либерално погледнато това е сценарии с по-малко последствия! По-скоро нещата ще потръгнат като с Виетнам!
  А с Хуан Гуайдо да не стане като с хората на Пиночет, да ги приберат на топло за престъпления към човечеството породени от любов към САЩ?


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 284 Весело

  как всичко напомня за 96/97 Виденовата зима у нас,6 долара тогава заплати,народът озверен,а другарите стискат със зъби и нокти власта,имаше дори един виденов министър,Гайтанджиев който препоръчваше с/у протестиращите 9мм куршум и трупът в канавката.обикновен комЪнизъм Сър!

 5. 5 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5269 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  Ти не разбра ли, че нормалният свят следва единствено логиката на боливарското венецуелско законодателство, начело с конституцията им. По които Мадуро е един озурпатор, който не е избран законно и не е встъпил в длъжност президент?
  Май много изкам от една червена кратуна- да разбере...
  Я си карай по флашката. Така ще си мислиш, че правиш Путя щастлив и той ще те целуне по коремчето!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5269 Неутрално

  изкам - искам! Извинявам се.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 7. 7 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  В пРезидентството има обилно газоотделяне.

 8. 8 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Какъв мъж е Радеф?
  Да взема един Миг и да бега да защитава независима Венецуела от агресията.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  А каскета подкрепя мъдуро.....

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "България официално "изрази подкрепа" за Гуайдо като президент на Венецуела"

  или

  "Правителството на България официално одобри позицията на българската страна за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава"

  "Гуайдо като президент на Венецуела" е хибридно твърдение, Гуайдо получава подкрепа за провеждане на избори, поради което е необходимо да бъде временно изпълняващ .

  "България официално ..." е различно от "Правителството на България ..." За да бъде вярно заглавието, трябва и "Президентът като клакьор на Москва ..." /Минчев/ да си е променил мнението.

  Добре е и редакцията да обясни значението на кавичките - "изрази подкрепа".

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3142 Неутрално

  "Съгласувателната процедура" с президента е завършила с тотално игнориране на мнението му.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#4] от "nibelung2":

  Министър с това име не е имало в кабинета Виденов.

 13. 13 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 275 Весело

  Лётчика не се е изказал отново... ;-)
  А можеше и да излезне с плакат на протест пред президентството- "Подкрепа за най-прочутия шофьор на автобус в Латинска Америка !"

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3142 Неутрално

  До коментар [#14] от "aleks ivan":

  "Мнението на мъпета на бай Тодор никой не зачита..."

  Освен миряните, черкуващи се в Света Перка Мандраджийска.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на nle14520109
  nle14520109
  Рейтинг: 221 Весело

  "Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа .............................. и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза."

  Помислих, че описват България......

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Из решенията на правителството, без преразказ:

  "Правителството призна Хуан Гуайдо за временно изпълняващ функциите на президент на Венецуела

  Министерският съвет на Република България одобри позицията на българската страна за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава на Боливарска република Венецуела.

  Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза. По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1,7 милиона процента, а в страната липсват стоки от първа необходимост.

  На 5.01.2019 г. встъпи в длъжност новият председател на Националната асамблея Хуан Гуайдо. На церемонията са присъствали посланиците на държавите-членки на ЕС. На 10.01.2019 г. президентът Мадуро встъпи в длъжност за нов президентски мандат в сградата на Върховния съд. Държавите- членки на ЕС не изпратиха представители на церемонията.

  На 26 януари 2019 г. ЕС, включително България, призова за спешно провеждане на свободни, прозрачни и честни президентски избори във Венецуела. Държавите-членки посочиха, че ако не бъде обявено организирането на нови избори, в рамките на следващите дни, ще предприемат действия, включително по въпроса за признаване на ръководството на страната в съответствие с член 233 от Конституцията на Венецуела.

  В своя резолюция от 31.01.2019 г. ЕП признава обявилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ функциите на държавен глава на страната. Към настоящия момент редица държави-членки признаха Гуайдо за действащ президент на Боливарска Република Венецуела.

  Предвид цялостната криза във Венецуела и необходимостта от предприемане на бързи и адекватни политически мерки за нейното разрешаване, както и от спешно свикване на свободни, прозрачни и честни президентски избори, България изразява подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава на Боливарска република Венецуела."

 18. 18 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#14] от "aleks ivan":

  ++++++++++++++++++++++++++++

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 19. 19 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#4] от "nibelung2":Министър с това име не е имало в кабинета Виденов.
  —цитат от коментар 12 на Paolo Di Canio


  правилно,не бе министър,а депутат-патерица на БСП в 37 Народно събрание

 20. 20 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#6] от "Депутат 241":

  Да беше поправил и "озурпатор" с " узурпатор"..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Сега слушах по "Хоризонт" воплите на Волгин.

 22. 22 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#14] от "aleks ivan":"Мнението на мъпета на бай Тодор никой не зачита..."Освен миряните, черкуващи се в Света Перка Мандраджийска.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  Да не е в Коста Перчево до река войнишка ?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 23. 23 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#6] от "Депутат 241":Да беше поправил и "озурпатор" с " узурпатор"..
  —цитат от коментар 20 на Noise


  ах,ето го и отличника от началното училище в Barking, има,има напредък.

 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5406 Неутрално

  Разгеле :)
  Е, ако беше Южен поток, щяхме да сме първи :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2894 Весело

  Другарят Радев е против!

 26. 26 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#7] от "Alarmstufe: Rot":

  В пРезидентството има обилно газоотделяне."

  Реактивно така да се каже, като от суплото на миг 29.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 27. 27 Профил на baba yaga
  baba yaga
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Ето какво казват самите американци за преврата във Венецуела. Това ли подкрепяме?
  https://www.facebook.com/nikola.v.nenov/videos/10215534048516876/

 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Не мислите ли,че някой който има право да обяви официаалната позиция на България с декларация не е Министерския съвет,а Народното събрание. Все пак се смятаме за "Парламентарна Република" или вече сме Бойкова република?

 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#2] от "cinik":

  Съдбата на Садам, когото убиха за химическо оръжие, което не намериха. а
  По скоро съдбата на Ирак, който също има петрол.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 539 Любопитно

  Ако не друго, то поне покрай този казус имаше поредното "преброяване на дивите зайци" и льотчика за пореден път пикира в списъка на предателите и проруския слугинаж.

 31. 31 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Гледах преди време предаването Стани богат и в единия въпрос имаше за паразити. Обяснението беше,че в Римската империя паразити наричали сътрапезниците.... Сега всички паразити на държавната хранилка на Герб са излезли дружно да плюят Президента,макар че той няма нищо общо със статията. Наричат го резидент на Русия,а не виждат техния резидент с големите уши и шестте апартамшнта къде лети всеки месец да му изтеглят ушите,за да чува по-добре

 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#30] от "inatlivka":

  Кой къде е пикирал ще се види, като дойде време за избори.
  Тъпите гербери едната седмица вземат решение да опростят милиарди на Русия за да ми е турски поток прдз България, а другата седмица провалят проекта с никому ненужни изхвърляния.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Лошото ще е ако спрат доставката на газ и ядрено гориво.

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7399 Неутрално

  Български реотан, бавно загрява.

 35. 35 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Весело

  В пРезидентството има обилно газоотделяне.
  —цитат от коментар 7 на Alarmstufe: Rot

  … и гъзоподаване на изток. ;-)

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  http://afera.bg/ти-мене-признаваш-ли-ме-лошо-ви-се-пише.html

  Интересно дали някой ще успее да ми обясни кое, от казаното в този клип не е истина!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#2] от "cinik":

  Да видим... :) Според представителя на Венецуела в ОПЕК Рони Ромеро, в отговор на санкциите PDVSA ще прекрати бизнеса си в САЩ и ще пренасочи своите 45 50 хиляди барела добив дневно към пазари и клиенти в Азия и Европа...

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#35] от "ambros":

  Невроятен интелект, чувство за хумор и най-вече култура!

  Предполагам, че даже сте си монтирали мигачи на каруцата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4094 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Има обективно препятствие.

  Санират смолетоносителя Кузя
  в съответствие с екологичните норми.

  До коментар [#8] от "О, ко ма напрай!":

  Какъв мъж е Радеф?
  Да взема един Миг и да бега да защитава независима Венецуела от агресията.

 40. 40 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Това е нарушение на международното право. Във всяка държава някои си може да се самообяви за президент и другите държави да го признаят за легитимен, защото е техен протеже. Ще стане като в Чили, когато диктаторът свали от власт президента Салвадор Алиенде с цената на десетки хиляди убити и безследно изчезнали, започна да се разплаща с покровителя си - САЩ, като започна да продава рудниците си и медодобивни на фирми от САЩ, а Чили е най-богатата на медна руда държава. Така ще стане и с Венецуела, ако Мадуро бъде свален, ще се реституира петролодобива на американските фирми, а това, което не е имал частен собственик ще бъде продадено. С тази цел се подкрепя преди всичко този държавен преврат. Венецуела е третата по залежи на петрол държава в света.

 41. 41 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Не мислите ли,че някой който има право да обяви официаалната позиция на България с декларация не е Министерския съвет,а Народното събрание. Все пак се смятаме за "Парламентарна Република" или вече сме Бойкова република?
  —цитат от коментар 28 на Toni Ivanov


  Според Конституцията, външната политика на България се определя от правителството.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 42. 42 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 929 Любопитно

  До коментар [#2] от "cinik":Да видим... :) Според представителя на Венецуела в ОПЕК Рони Ромеро, в отговор на санкциите PDVSA ще прекрати бизнеса си в САЩ и ще пренасочи своите 45 50 хиляди барела добив дневно към пазари и клиенти в Азия и Европа...
  —цитат от коментар 37 на dr_al_hussaini  На кого ли ще му е по-кофти? Дали Америка ще може по-лесно да си купи нефт, от където си поиска, или Венецуела трябва да подбива цени, за са успее да си пласира стоката.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 43. 43 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#7] от "Alarmstufe: Rot":

  Правят проби за газопровода...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 44. 44 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1910 Весело

  До коментар [#29] от "tribiri":

  На Химическия Али му омръзна да ти праща поздрави...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 45. 45 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Харесва ли ви тоя на снимката? Нали и сами виждате (надявам се), че кастингът е правен от екипа, който избра Обама. Да не е много черен, да не е много бял, да е млад и податлив на манипулации. Холивуд прадъкшънс призентс...

  Кокошките кълват стъклени топчета. Жал ми е.

 46. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 548 Весело

  С няколко кратки и ясни хаштага Това решение може да се обобщи като:
  #СЛУГИНАЖ!
  #ВАСАЛИТЕТ!
  #ГЪЗОБЛИЗАНЕ!
  А това са нормалните състояния на умно-красивите ни граждани за евроатлантическо развитие.

  Бог да благослови Америка за България!
 47. 47 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Аз имам само един въпрос - международната общонст призна ли за честни изборите, които Мадуро спечели?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 48. 48 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 41 Неутрално

  "Правителството на България одобри позицията на българската страна за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ функциите на държавен глава на Боливарска република Венецуела, се казва в съобщение на Министерския съвет."

  Хм... кое тук е "българсксата страна"? Правителството било одобрило позицията ѝ??? Вас някой питал ли ви е? Мен никой не ме е питал. Значи българската страна е фантом някакъв...

 49. 49 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Мунчо, ще откачи :Д

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 50. 50 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 274 Разстроено

  Навремето девизът беше - Където народът, там и ние. Днес тоѝ звучи по-другояче - Където Америка, там и ние!!!
  А дали България официално ще "изрази подкрепа" за Гуайдо като президент на Венецуела, си е за вътрешна, наша си употреба!!!

 51. 51 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  оххх изтъркахте си клавиатурите гудуро мадуро бе те хората ще се оправят ама нас ще ни дупят още 1300

 52. 52 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 267 Весело

  Вчера Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева се самопровъзгласи за временно изпълняваща длъжността Президент пред хиляди свои привърженици в българската столица,които възторжено посрещнаха вестта.

  По-късно днес се очаква да се състоят масови протести срещу президента Румен Радев.

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепата си за Председателя на Парламента и нов български Президент Цвета Караянчева.Тръмп разговаря по телефона с Караянчева,съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

  Двамата са се договорили да поддържат връзка.Тръмп е изразил още веднъж подкрепата си за борбата на България ”за концентриране на всички демократични институции в ПП „ГЕРБ”,се казва в изявлението на говорителката,предава БТА.

  Вашингтон призна Караянчева,Председателя на Народното събрание,за временно изпълняваща длъжността Президент на България.Съединените щати бяха първата страна,която я призна за Президент,придавайки й тежест.

  В интервю за телевизия Си Ен Ен Караянчева заяви,че няколко пъти е разговаряла с Тръмп.На въпрос дали е възможен военен сценарий за България Караянчева отговори,че се разглеждат всички варианти.

  България е в икономическа криза.Хората живеят много трудно.Милиони вече са избягали от родината си.

  Радев е изправен пред вътрешна и международна критика,заради противопоставянето си на американската и европейската политика и заиграване с Русия.

  Привържениците на Цвета Караянчева започнаха да излизат по улиците на столицата София с призив към Румен Радев да се оттегли от поста,предаде Асошиейтед прес.

  :)))))

 53. 53 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  тоя верно църен като обамката хаххахахаа затова ли го избраха началнците

 54. 54 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#52] от "dr_al_hussaini":

  да сценарият е същият хахахахаха ебаси и демокрацията

 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Норвегия не признава Гуаидо за временен президент и иска диалог

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 663 Любопитно

  Сега слушах по "Хоризонт" воплите на Волгин.
  —цитат от коментар 21 на stedim  От къде такива здрави нерви ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 57. 57 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Норвегия не признава Гуаидо за временен президент и иска диалог
  —цитат от коментар 55 на dark'star


  А аз искам скалпа на Белия Бъбрек .

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 58. 58 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#47] от "Darcas":

  Аз имам само един въпрос - международната общонст призна ли за честни изборите, които Мадуро спечели?
  —цитат от коментар 47 на Darcas

  Отговор: не. Първо, въпросните т.нар. "избори" бяха свикани от т.нар. "Конституционно събрание" на Мадуро, с което той се опита да замени демократично избрания парламент - а това т.нар. "Конституционно събрание" и неговите решения са нелегитимни според действащата (и прокарана от Чавес, забележете) конституция. Второ, в самите "избори" са извършени ред нарушения, вкл. забрана на определени опозиционни партии, дисквалификации, арести и директни физически нападения на опозиционни лидери. Поради тези причини изборите официално НЕ СА признати от съседите на Венецуела (с изкл. на Куба, разбира се), нито от Организацията на американските държави, нито от ЕС. Затова пък са признати от всеизвестни "експерти" по народната демокрация като Русия, Китай, Турция и - сериозно! - КНДР...

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 59. 59 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#55] от "dark'star":

  Норвегия не признава Гуаидо за временен президент и иска диалог
  —цитат от коментар 55 на dark'star

  Това твърдение е крайно тенденциозно. Норвегия и Мадуро не признава за президент - ето цитат от днешната декларация на норвежкото външно министерство:

  "Норвегия и редица други страни декларираха ясно, че президентските избори от май 2018 г. не бяха изпълнени в съответствие с международните стандарти за свободни и честни избори. Норвегия очаква от венецуелското правителство да уважи мандата и ролята на Националната асамблея в съответствие с конституцията."

  "Продължаваме да настояваме за зачитане на демократичните права и за нови избори, и подкрепяме борбата на венецуелския народ за демокрация. Винаги сме изразявали подкрепата си за Хуан Гуайдо като легитимен президент на Националната асамблея. Норвежката традиция е да признава държави, а не правителства."

  Източник:
  https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/venezuela_krise/id2628361/

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 60. 60 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#3] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Вярно е, че самият Пиночет си умря в леглото, съсипан от Алцхуймер, но за Говнайдо вече е приготвено нещо по-бързичко. Но превратът нещо запецна...

  Малинчо
 61. 61 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#58] от "WOI":

  Ама разбира се, че не! Странното е, че Чавес е организирал своя избор за президент както бил щял, а не е “съчинил“ по аналогичен начин парламента на Венецуела. Как така, бре, другарю? Или твойта и на посочените от тебе превратаджийско-демократски държави мисъл по разискваната ситуация не е стигнала до такива тънкости? Дрън-дрън!

  Малинчо
 62. 62 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 729 Весело

  Пардон - не Чавес, а Мадуро!

  Малинчо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK