Защо Орбан говори за комунизъм, "последна битка" и повече унгарски бебета

Унгарският премиер Виктор Орбан.

© Bernadett Szabo, Reuters

Унгарският премиер Виктор Орбан.С яростна ксенофобска и антиевропейска реторика Виктор Орбан настройва поддръжниците си за предстоящите евроизбори. Той има план как да спре "ислямизацията на християнска Европа" и ниската раждаемост в страната си, пише "Дойче веле".


"Унгарската идентичност и християнското наследство" срещу "миграцията и вируса на тероризма", а предстоящите европейски избори като "бой последен" - с такива епитети и сравнения беше изпъстрено годишното обръщение към нацията на унгарския премиер Виктор Орбан.


Пред избрани гости в Будапеща той заяви, че в навечерието на европейските избори Европа е достигнала повратна точка - отново се налага "да защитаваме нашата унгарска идентичност и християнското ни наследство". В този смисъл той нарече предстоящите европейски избори "бой последен": "Ще спрем мнозинството, което насърчава имиграцията", увери той. Според Орбан Брюксел е "крепост на новия интернационализъм", а миграцията - предпоставка за "нарастването на престъпността", особено срещу жените, и приносител на "вируса на тероризма".
"Преди 30 години си мислехме, че окончателно сме изхвърлили на сметището мисълта за комунизма. Но изглежда сме се лъгали, защото днес отново са тук онези, които ни тласкат към свят без нации, искат отворени общества и се опитват да изтрият нашите традиции, налагайки на страната ни чужди култури". Ако сте забравили: в Европейския парламент партията на Орбан "Фидес" е партньор на германските консерватори от ХДС и ХСС във фракцията на фракцията на Европейската народна партия (ЕНП).


За повече унгарски бебета


Министър-председателят изрази сериозна загриженост от това, че традиционни християнски страни променяли етническия си облик. Той заяви, че в страните с висока имиграция възниквали "християнско-мюсюлмански светове" и че делът на християните систематично намалявал.


В отговор на топящото се население на страната Орбан обяви план от седем точки за повишаване на раждаемостта. Той предвижда всяка унгарска жена под 40 години, която се омъжва за първи път, да има право на заем от 10 милиона форинта (31 хиляди евро), които може да харчи за каквото си реши. При раждането на първо дете погасяването на заема ще се отлага с три години, появата на второ дете ще означава опрощаване на 1/3 от заема, а при раждане на трето дете той ще отпада изцяло. Освен това бабите и дядовците, които се грижат за внуците си, ще получават финансова подкрепа от държавата.


Ето и още някои мерки в сферата на семейната политика: семействата с най-малко три деца ще имат право на държавна премия от 2,5 млн. форинта (7800 евро) при покупката на автомобил с минимум 7 места; жените, които са родили и отглеждат четири или повече деца, ще бъдат освободени пожизнено от плащането на данък върху личните доходи. "Това е отговорът за унгарците, не имиграцията", увери Орбан. Унгария е сред страните с най-ниска раждаемост - през 2016 година на жена са се падали средно по 1,45 новородени деца. В Германия съотношението е средно по 1,59 деца на жена.


Врагът Сорос


Виктор Орбан използва годишното си обръщение, за да нападне отново Джордж Сорос. Американският милиардер от унгарски произход бил дирижирал Брюксел, а планът му предвиждал чрез ислямизация да унищожи идентичността на европейските народи. Страните, които подкрепят миграцията, в действителност създават "смесено население", увери Орбан.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Весело

  Орбан като гледам как с лека ръка раздава пари, опрощава заеми, Батман, Човекът Паяк и Аладин ряпа да ядат. Сигурно в Унгария са открили някакъв нов енергиен източник, та ще заместват "камиларите"

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4677 Любопитно

  Нацонал-популизма в най-чистата му форма....Сега си давам сметка откъде далеч по-простоватата Нинова черпи безмислиците си...Ако нещата ставаха само с думи...ехе...

  До истината се достига с познание!
 3. 3 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  И тоя си намери враг с който да оправдае робския закон и концентрацията на медиите.ЕС и Сорос необходимите виновни.

 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  "предстоящите европейски избори като "бой последен"..."

  Поздрави на Моника, Дойче Веле. :)

  И със здраве.

 5. 5 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4213 Весело

  Орбан може да покани Ричард Гиър за министър по раждаемостта.
  О, той пък не харесва тези, които не са унгарци, особено пък, ако са плодовити.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  Заглавието е безумно.
  Орбан говори за комунизъм, последен бой и бебета, защото за това иска да говори. Защото смята, че е важно.
  Аз пък говоря за ляво либерален болшевизъм, нуждата да вземем решение накъде ще вървим в Европа - дали Европа на отечествата или ЕСЩ, какво правим с българските бебета.
  Защото и мен това ме интересува.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Любопитно

  Много ми е интерсно с колко ще скочи раждаемостта в Унгария, ако въобще въведе набелязаните мерки и дали тези без деца ще бъдат глобявани и заклеймявани. Интерсно, защо мерките са все да се дава нещо на "халява" (демек да зависиш от държавата) а не да се подобрява средата така, че да се увеличи броят на самонаетите и семейните предприятия?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 8. 8 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Дали е популист или не , ислямизацията на Европа е неудобния факт за всички там
  щрауси в Брюксел забили глава в пясъка и широко открили си задника.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3867 Неутрално

  понеже го избират унгарците. така работи демокрацията.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Любопитно

  Дали е популист или не , ислямизацията на Европа е неудобния факт за всички там щрауси в Брюксел забили глава в пясъка и широко открили си задника.
  —цитат от коментар 8 на Dr_Doolittle


  Дай някакви факти за тази силямизация - проценти, къде, колко и т.н. ?
  Много пътувам ама така ислямизация, за каквато се говори, не виждам. Може би защото съм роден в държавата с най-голя, процент мюсюлманско население в Европа, та за това не виждам описваната ислямизация и гибелтта на кореняк европейците.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 11. 11 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":

  Европа всеки прави сам за себе си! Нали това беше идеята като падна комунизма. Свободни личности със свободно предвижване.Необходимо ли е някой да ти каже дали трябва да имаш дете или е личен избор

 12. 12 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1769 Весело

  И в какво не е прав?
  Грантоедите сега ще ревнат като ранени в джобовете пантери.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 13. 13 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Орбан като гледам как с лека ръка раздава пари, опрощава заеми, Батман, Човекът Паяк и Аладин ряпа да ядат. Сигурно в Унгария са открили някакъв нов енергиен източник, та ще заместват "камиларите"
  —цитат от коментар 1 на DDR


  Е не може да се сравнява с новата звезда на либер-болшевизма в Америка:

  www.dailymail.co.uk/news/article-6680067/amp/Critics-mock-Alexandria-Ocasio-Cortezs-brainless-Green-New-Deal.html

 14. 14 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  "За повече унгарски бебета"

  Това е отвратително! Вместо да насърчава младите да променят пола си, да видят как е от другата страна, той за бебета им говори. Откровена кремльовска пропаганда, която повече не бива да бъде търпяна в Европа.

 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Сякаш се върнахме във времето , когато Сталин и Хитлер бяха съюзници и най- добри ДРУГАРИ , а Пактът Рибентроп - Молотов се изпълняваше безпогрешно и от двете страни !

 16. 16 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  Мдааа… За повишаване на раждаемостта рецептата може да бъде само една: требе, значи, да се йебе!

 17. 17 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 954 Неутрално

  [quote#10:"DDR"][/quote]

  Може да излезеш от регионалния масонски клуб "където много пътуваш" и да пообиколиш повечко из градовете на западна Европа. А за факти можеш да се поинтересуваш от Pew research. Има си го черно на бяло.

  > BEACEFUL REBUGEES :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd > BENIS :DDDDDDDDDDDDD
 18. 18 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3610 Весело

  ......... много ви стега чепика тоя ОРБАН бе.........!!!!!!??????.......толкос да го мезите..........тя ОРБАНИЗАЦИЯТА тепърва ше набира СКОРОСТ в ИЗТОЧНА ЕВРОПА за сметка на либерастията.........;

  България НАД ВСИЧКО .....
 19. 19 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2716 Неутрално


  До коментар [#14] от "moreee": И като шут си бездарен. По добре млъкни! Отегчаваш...


 20. 20 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":Европа всеки прави сам за себе си! Нали това беше идеята като падна комунизма. Свободни личности със свободно предвижване.Необходимо ли е някой да ти каже дали трябва да имаш дете или е личен избор
  —цитат от коментар 11 на КА2


  Доколкото прочетох Орбан никъде не е заговорил за задължително осеменяване на навършили пълнолетие тотове.

  Което, всъщност, не е лоша идея...

  > BEACEFUL REBUGEES :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd > BENIS :DDDDDDDDDDDDD
 21. 21 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":Сякаш се върнахме във времето , когато Сталин и Хитлер бяха съюзници и най- добри ДРУГАРИ , а Пактът Рибентроп - Молотов се изпълняваше безпогрешно и от двете страни !
  —цитат от коментар 15 на doroteus


  За съжаление май имате право....
  В следвоенна Германия та до сега не е имало почти никаква агитация на тема раждаемост, просто защото националсоциалистите така са пренавили пружината, че са омърсили темата за десетки години напред. Дори са имали тезата, че те жените да дават на войничетата и да раждат, че аскер и трябва на тази държава а тя държавата, ще се погрижи за самотните майки. Агитирали са ги като добитък. Преди войната пък е имало бомуси, и пак с пренавиване на пружината. Резултата от пренавитата пружина е видим и до днес....

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 22. 22 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  С яростна ксенофилска и антинационална реторика Дойче веле настройва поддръжниците си за предстоящите евроизбори. Те имат план как да ускорят "ислямизацията на християнска Европа" и чрез джендър пропаганда допълнително да снижат и без това ниската раждаемост в страната си.

 23. 23 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Весело

  [quote#10:"DDR"]
  —цитат от коментар 17 на puhpuhan4o
  Може да излезеш от регионалния масонски клуб "където много пътуваш" и да пообиколиш повечко из градовете на западна Европа. А за факти можеш да се поинтересуваш от Pew research. Има си го черно на бяло.[/quote]

  Въпросът ми не беше зададен към тебе!

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2874 Весело

  И в какво не е прав?Грантоедите сега ще ревнат като ранени в джобовете пантери.........
  —цитат от коментар 12 на pag
  да бранят приятеля на Луканов - Сорос

  "ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО"" 25. 25 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  [quote#10:"DDR"][/quote]

  Виждам я всеки ден на улицата, където живея.

 26. 26 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#19] от "gr52":

  С московски агенти не разговарям!

 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Весело

  [quote#10:"DDR"]
  —цитат от коментар 25 на zyb18561487
  Виждам я всеки ден на улицата, където живея.[/quote]

  Пусни една галерия, че иначе става Една Жена Казала.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 28. 28 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  Кога за последен път ви позволиха да научите какво е казал Орбан, а не как Дойче веле е коментирала изказването му?

 29. 29 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Орбан бил кснофоб а за антисемитските изказвания на Ilhan Omar. новата конгресменка на демократическата партия нито дума

 30. 30 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  [quote#24:"plebs"][/quote]

  Между другото, голям десант на Благодетеля по немските медии. В Ди Велт е обяснил какво трябва незабавно да направят европейците и в какво се изразява последната надежда за Германия, докато в Цицеро има -- представете си!! -- доста критичен материал за Него, ама само с пари.

 31. 31 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  А, Дойче Веле.
  Ясно, благодаря, ама либерал-болшевиките писания ми идват в повече.
  Та много лош Орбан, нали. Защото иска повече унгарчета в Унгария.
  Ти да видиш?
  Та това е непростимо, според авторите...

  Panta rhei....
 32. 32 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3610 Гневно

  Нацонал-популизма в най-чистата му форма....Сега си давам сметка откъде далеч по-простоватата Нинова черпи безмислиците си...Ако нещата ставаха само с думи...ехе...
  —цитат от коментар 2 на Willy Messerschmitt


  ........виле....... виле......!!!!?????.......виж кво правят ХОРАТА ВИЛЕ........!!!!!!......а вие с ШЕКЕЛА НАБЛЯГАТЕ на РОЗОВИТЕ КРЪЖОЦИ.........!!!!!!.......стопихте НАЦИЯТА бе СЕРСЕМИНО.........

  България НАД ВСИЧКО .....
 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Щом Дойче веле е против Орбан, значи яко друса статуквото. А това е забранено 🚷. Можеш да се пишеш гей, трето полов, безполов, но не трябва да пречиш на либералглобалистите.Тоест - новите болшевики и (евро) комисари. Щом не мислиш и действаш в тон с новата линия, виновен си по презумпция.

 34. 34 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  До коментар [#7] от "DDR":

  Мен пък ми е интересно къф ти е проблема с Унгария и Орбан , нито се канят да изнасят Орбанизъм навън , нито заплшват съседите , нито има тумби унгарци из Европа да грабят , изнасилват и убиват , и аз съм обикалял из Европа , но унгарец не съм видял , стоят си в Унгария и не пречат на никого, никого нормален де …...

 35. 35 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3610 Любопитно

  Орбан като гледам как с лека ръка раздава пари, опрощава заеми, Батман, Човекът Паяк и Аладин ряпа да ядат. Сигурно в Унгария са открили някакъв нов енергиен източник, та ще заместват "камиларите"
  —цитат от коментар 1 на DDR


  ........ти пък от КЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ........?????!!!!!!.........

  България НАД ВСИЧКО .....
 36. 36 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 811 Неутрално

  а къде беше, когато Марсилия
  се задави от араби от магреба
  или къде беше, когато германците
  приеха турците, или англичаните
  пакистанците. това което се случва
  е резултатът, а не причината
  от отварянето. мохамед ата беше образован,
  не някакъв неграмотен уахабит.

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  До коментар [#6] от "АзКлавдия":Европа всеки прави сам за себе си! Нали това беше идеята като падна комунизма. Свободни личности със свободно предвижване.Необходимо ли е някой да ти каже дали трябва да имаш дете или е личен избор
  —цитат от коментар 11 на КА2


  Нещо дълбоко си се объркал. Дали да имаш дете е личен избор, но да бъдеш насърчен, подпомогнат, уважаван, издигнат в друг статут, когато имаш дете - не е личен избор. Тъй като в България например е включено в основния закон, в основния обществен (не личен!) договор между държавата и нейните граждани. В Конституцията пише: "(2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи."
  Както виждаш, не са споменали жената-инженер, жената-миньор, жената-спортист или друго, а именно "жената майка".

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  Кога за последен път ви позволиха да научите какво е казал Орбан, а не как Дойче веле е коментирала изказването му?
  —цитат от коментар 28 на zyb18561487


  Интересно, че аз го чета през Дойче веле и пак съм впечатлена от думите му.
  Едно време единственият начин да четем Фройд например беше чрез социздания, които критикуваха Фройд. И бяха така любезни, преди да го разкритикуват, да кажат за какво иде реч.
  Фройд е само пример - много бяха подобни случаи.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  Ей затова унгарците имат премиер,с който да се гордеят.Ние можем само да мечтаем за такъв.

 40. 40 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Весело

  До коментар [#7] от "DDR":Мен пък ми е интересно къф ти е проблема с Унгария и Орбан , нито се канят да изнасят Орбанизъм навън , нито заплшват съседите , нито има тумби унгарци из Европа да грабят , изнасилват и убиват , и аз съм обикалял из Европа , но унгарец не съм видял , стоят си в Унгария и не пречат на никого, никого нормален де …...
  —цитат от коментар 34 на Иван К.

  Точка 1. Унгария и Орбан - проблеми с Унгария нямам, зашото не можеш да имаш проблем с една държава.
  точка 2. Той Дучето също не е изнасял фашизъм навън, Фюрера също не е изнасял националсоциализъм навън...
  точка 3. не си седят унгарците в Унгария - справка Австрия и детските надбавки...

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9021 Неутрално

  В първите години изглеждаше по-интелигентен. Но властта развращава, абсолютната, абсолютно.

 42. 42 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1804 Весело

  щот и унгария, както и бегето, са застаряваща нация, пълна с пенсионери, дето комунизма им е пропилял живота и сега са на доумиране с мизерни пенсии, та милеят за онея времена... манна небесна за секи популист
  имам приятелка унгарка, дето се чуди кво да прави с родителите си щот са луднали по орбан и я врънкат да си ходела обратно в унгария... жената е на 40-ина с мъж американец и 2 деца, ма онея искали да се развежда и да се връща да ражда унгарски бебета

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 43. 43 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  Като чета постингите на соросоидите виждам,че за да приемаш сороската идеология трябва много да мразиш народа си, много да мразиш рода си, традициите,околните и да искаш да им отмъстиш. Да мразиш и себе си. Онези,които се гордеят с миналото на собствения им народ, с традициите,с културата,те не стават за соросоиди.

 44. 44 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  Виктор Орбан миналата година каза- Унгария е бъдещето на Европа. Точно това трябва да се прави,насърчаване раждаемостта, добро възпитание,грижи и образование на собствените деца. А не да чакаш други народи да ти правят деца и да ти ги изпращат, за да има кой да заработва пенсията на бездетния гей, който цял живот се е грижил само за собствения си задник.

 45. 45 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3610 Неутрално

  Виктор Орбан миналата година каза- Унгария е бъдещето на Европа. Точно това трябва да се прави,насърчаване раждаемостта, добро възпитание,грижи и образование на собствените деца. А не да чакаш други народи да ти правят деца и да ти ги изпращат, за да има кой да заработва пенсията на бездетния гей, който цял живот се е грижил само за собствения си задник.
  —цитат от коментар 44 на gozambo


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България НАД ВСИЧКО .....
 46. 46 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dr_Doolittle":

  УНГАРИА 1956, чел лие нещо, знае ли?

  Преди това обаче сигурно , че унгарските фашисти са били по-германци от самите немски най-отявлени фашизоиди.

  Унгария няма пари, няма промишленост, нито някакво световно известно ноухау, ето защо празни обещания от един самозабравил се популист хващат вяра, ако не за друго, тоза мечти и про комуно надежди.(слушай Нинова и другите кухавелници от групата на БСП/БКП(к), каканижещи същите празноглавия.)

 47. 47 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 12849 Неутрално

  Дано успее. Ще бъде носител на Новелова награда, лично Източноевропейците ще го предложат.

 48. 48 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  [quote#38:"АзКлавдия"][/quote]

  Е да де, като Работническо дело едно време.

  А днес съвсем са пощръклели: Орбан -- Брекзит -- Орбан -- Брекзит... като шевна машина.

 49. 49 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  [quote#37:"АзКлавдия"][/quote]

  ... споко бре, ся ще споменете в Закона и бащата-майка... хеле пък ако е от боята на бащицата ви (оня с бибитката, международния-едносричник... )

  )))))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 50. 50 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  До коментар [#29] от "bobo59":

  Орбан е не само КСЕНОФОБ ! Той е и ХОМОФОБ ! Всичко тръгна от това , че не можа да скрие , че дължи "удържимият си възход " на Сорос ! Но и възходът е до време , и сиренето е с пари , а гювеч никой не дава даром пък бил той и СОРОС ! сега сме свисетели на ВЪЗХОДА , скоро ще станем и на ПАДЕНИЕТО ! С "популизъм " в "особено големи размери " никой не се е задържал дълго над повърхността ! Помнете , че унгарците ще се събудят !много им станаха "невинните закачки "!

 51. 51 Профил на mvu02435512
  mvu02435512
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#50] от "doroteus":

  Гладна кокошка,просо сънува.Ако де,ама докато Вие чакате падението на Орбан,други либерасти са в ужас,че на предстоящите евро избори "популистите "щели да получат много голям резултат.Та ще видим кой е бил прав.

 52. 52 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#45] от "kesh":

  ПЛЮ СЕР, ако ти паднат ще изтрепете всичко що не е унгарско или българско, нъл тъй, плю сер?
  Ами после?
  ЕВРОПА е най-голямата общност от обрзовани, живеещите постояно в нея са над
  530 милиона и може да се справи с всяка опасност, била тя дори чуждоземен прилив на преселници.

  ОТ НАЧАЛОТО НА ИСТЕРИЯТА С БЕЖАНЦИТЕ В НЕЯ СЕ Е ПРЕСЕЛИЛ ЕДИН ГОРЕ ДОЛУ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ГЕРМАНСКИ ГРАД, което е една капка в морето.

 53. 53 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  понеже го избират унгарците. така работи демокрацията.
  —цитат от коментар 9 на дерибеев


  ... от твоята клавиатурка демокрация звучи фалшиво... хибридно-отровно... нещо като демократичен ГУЛАГ или "защо ви е ПЪТ, като нямате АВТОМОБИЛИ" (цитирам късокракия ви ФОШТ)... )))))

  ... хайде сега, вие "правете деца, пък ние ще ги пратиме на ВОЙНА" ЗА РОДИНУ!!!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 54. 54 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Немската индустрия се нуждае от работна ръка и МЕРКЕЛ се опита да и я даде.
  Очакванията са за най-малко 20%.
  НЕИНТЕГРИРАЩИТЕ СЕ ВЕДНАГА СЕ ВРЪЩАТ.

 55. 55 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Германия, знае как да интегрира, та интегрираните стават по-големи германци от самите тях!
  Я да видим какво стана с няколкото милиона турски гаст арбайтери преди години.

 56. 56 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  До коментар [#45] от "kesh":ПЛЮ СЕР, ако ти паднат ще изтрепете всичко що не е унгарско или българско, нъл тъй, плю сер?Ами после?ЕВРОПА е най-голямата общност от обрзовани, живеещите постояно в нея са над 530 милиона и може да се справи с всяка опасност, била тя дори чуждоземен прилив на преселници.ОТ НАЧАЛОТО НА ИСТЕРИЯТА С БЕЖАНЦИТЕ В НЕЯ СЕ Е ПРЕСЕЛИЛ ЕДИН ГОРЕ ДОЛУ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ГЕРМАНСКИ ГРАД, което е една капка в морето.
  —цитат от коментар 52 на convince


  От началото на кризата са се преселили ДВА НАБОРА млади, зле образовани и агресивни млади мъже.

 57. 57 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  Ей затова унгарците имат премиер,с който да се гордеят.Ние можем само да мечтаем за такъв.
  —цитат от коментар 39 на Мусаши


  Ти не емигрира ли у Джапан бре? То избирателната система на унгарците е битер гръцката. 10 години ни проглушихте с невероятните успехи на Орбан, ама само у фейса.
  По темата - решението може и да е добро, ако ФИДЕС пее в хора на ЕНП, ама ако тръгне да пее в хора на Лю Пен, при сегашния умерен дефицит , ще влязат в дълговата спирала и до там.

 58. 58 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Ами популист или не, мерките за раждаемостта изглежат правилни. Трябва задължително да се помага на майките, стига да не се превърне в точене на системата.

 59. 59 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  [quote#56:"zyb18561487"][/quote]

  Ако вярваш на официалната история - 10-тина набора млади необразовани мъже са създали западната цивилизация след Рим

 60. 60 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3846 Неутрално

  До коментар [#36] от "mihail_p":

  "а къде беше, когато Марсилия
  се задави от араби от магреба
  или къде беше, когато германците
  приеха турците, или англичаните
  пакистанците. това което се случва
  е резултатът, а не причината
  от отварянето. мохамед ата беше образован,
  не някакъв неграмотен уахабит."
  =============
  Наскоро не съм чел писания на неграмотен уахабит, но твоите са такива.
  Не можеш да обвиняваш Орбан за каквото се сетиш. Ще се върнеш до Баязид, а Орбан не е бил роден....

  Еретик
 61. 61 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#58] от "z_axis":

  Това само, ако държавата е социална, т.е. сиганска.
  Иначе в нормалните, такива работи има ако са бюджетно обосновани.

 62. 62 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Ей затова унгарците имат премиер,с който да се гордеят.Ние можем само да мечтаем за такъв.
  —цитат от коментар 39 на Мусаши


  ... и що се дискредитираш толкоз ефтино, м?

  *** сигурен ли си, че венгрия няма държавен дълг... или щом (Т)орбан е казал, значи...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 63. 63 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2483 Неутрално

  Има какво още да научи от Хитлер. Хитлер е насърчавал и неженените германки да раждат. Включително малолетните. Гордеели се да родят дете за делото на Хитлер, а народът с уважение ги наричал “булките на Хитлер”

 64. 64 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Орбан може да покани Ричард Гиър за министър по раждаемостта.О, той пък не харесва тези, които не са унгарци, особено пък, ако са плодовити.
  —цитат от коментар 5 на Fiji


  :)
  https://www.vbox7.com/play :285995f9

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 65. 65 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  ... да де, искам да кажа, че орбан е същия мангал като бибитката, ни на йота по-долу! ))))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 66. 66 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 210 Неутрално

  До коментар [#61] от "convince":

  Ами в нормалната Германия са бюджетно обосновани (има пари), но нали знаеш кои ги получават. Точно това не иска Орбан.

 67. 67 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Защото е популист, затова.
  Унгарците ги подкараха по най-тънката им струна, внушават им някакво чувство за изключителност и имперско величие.
  За унгарците всички останали са втора категория хора, да им се чудиш на какво отгоре е това самочувствие.

 68. 68 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 143 Неутрално

  До коментар [#10] от "DDR":

  господине ,дали виждате или не фактите говорят(и мнозинството демографи),че Европа се намира пред най-голямата социо -културна-демографска трасформазия от хиляди години насам.Според някой проекции през 2050 година ще имаме 150 и 200 милиона афро-европейци,за близкоизточните не говорим.Според някой преходът е сравним с изчезването на НЕАНДЕРТАЛЦИТЕ като мащаб.един коренно нов свят който ще се роди прд очите ни(бързината на трансформацията ще бъде нещо уникално въобще,в нито една западноевропейска страна местните (англичани,немци,французи,италианци няма да са мнозинство

 69. 69 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3953 Любопитно

  До коментар [#10] от "DDR":господине ,дали виждате или не фактите говорят(и мнозинството демографи),че Европа се намира пред най-голямата социо -културна-демографска трасформазия от хиляди години насам.Според някой проекции през 2050 година ще имаме 150 и 200 милиона афро-европейци,за близкоизточните не говорим.Според някой преходът е сравним с изчезването на НЕАНДЕРТАЛЦИТЕ като мащаб.един коренно нов свят който ще се роди прд очите ни(бързината на трансформацията ще бъде нещо уникално въобще,в нито една западноевропейска страна местните (англичани,немци,французи,италианци няма да са мнозинство
  —цитат от коментар 68 на bnc59488372


  Някой да пречи на местните да се размножават? Това са едни от най-богатите държави в света - значи би трябвало да имат всички условия, да могат да си отгледат поне по две деца спокойно, без усилие. По ред причини не го правят и за да си запазят стандарта на живот, компенсират демографската загуба с механичен прираст от миграция. Е кой е виновен?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  По ред причини не го правят и за да си запазят стандарта на живот, компенсират демографската загуба с механичен прираст от миграция. Е кой е виновен?
  —цитат от коментар 69 на DDR


  Централизираната система на управление - демек държавите и правителствата са виновни за спада на раждаемостта, защото изземват все повече и повече функции от хората и ги делегират на централното правителство. Ама никой не се е сетил как централното правителство може да прави деца все още.

  А и този проблем с ниска раждаемост го има в Япония и Южна Корея, но там никой не подменя местното население с внос на мигранти.

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  " Той предвижда всяка унгарска жена под 40 години, която се омъжва за първи път, да има право на заем от 10 милиона форинта (31 хиляди евро), които може да харчи за каквото си реши. "

  Доколкото знам в Унгария има значително циганско малцинство. Вярно е , че унгарските цигани не са като нашите ,но все пак са цигани ,а не унгарци. От привилегиите , които се дават на многодетните майки ще се възползват в по-голяма степен циганите.
  За насърчаване на раждаемостта подобни привилегии на многодетните майки даде и Путин в Русия , от което се възползваха неруските народи в РФ и най-вече чеченци, дагестанци и останалите мюсюлмански народи от Северен Кавказ, в резултат на което делът на руснаците в руската федерация намалява все повече и вече е под 70%.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK