"Амазон" се отказа от централата в Ню Йорк след протести на местните хора

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 479 Любопитно

  "Александрия Окасио–Кортез, която приветства победата над "корпоративната алчност, експлоатацията на работниците и властта на най-богатия човек в света".
  Някакъв призрак май броди из щатите

  гошо
 2. 2 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Или мулти националната компания, пардон експлоатиращ бацил и откраднала името на природният дар Амазон, няма да експлоатира бедните на Ню Йорк.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 3. 3 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2880 Весело

  Обаче "десният" Дневник усърдно продължава да нарича "държавна субсидия" това да не ти експроприират спечелените честно пари под дулата на оръжия, наречено нежно "данъци". За който все още се връзва на новоговора - нито цент няма да даде общината на Амазон, просто са им обещали да им свалят няколко кожи по-малко от гърба. Същото е със "субсидиите за въглеводородните горива", дето зеленищата по цял свят плюят. Става дума за по-малко данъци върху тях, които иначе биха се прехвърлили върху крайния потребител, не за раздаване на куфарчета с пари, както читателите на Дневник и NYT си мислят.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 4. 4 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дневник, защо лъжете за причините да се развали сделката? Единствената причина е Александра Окасио Кортес, която е комунистка, която иска 70% данък за богатите, която иска корпорациите да плащат големи данъци и да не получават никакви данъчни облекчения. Тя е, която каза не на данъчните облекчения за Амазон и поиска по-големи данъци за тях. Заради нея се отказа Безос.

 5. 5 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#4] от "gozambo":

  Дано един ден да осъзнаеш, колко нелепо е да поддържаш корпорациите-монополисти!

 6. 6 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Интересно ми е как на тази комунистка Александра Кортес еврейската либерална медия й прави имидж и я пази? Тия още не са загряли, че тази е най-голямата беда за Демократическата партия. Тя увлича най-ентусиазирата маса демократи към комунизма. Тя влече цялата партия към комунизма. Това, което увлича хората е нейният радикализъм . И това, че е перде. Нея не я интересува съдбата на Демократическата партия, не я интересуват следващите избори. Тя си кара по нейната комунистическа програма и обещава всичко. Бори се за безплатно образование, за безплатно здравеопазване, за икономическа сигурност на всички безработни, говорим за достойно заплащане на безработните, а не някакви мижави социални помощи. Тя се бори за преразпределение на богатствата и като се вземе от богатите най-много да се даде на най-бедните и на онези, пострадали от робството. Обещава спасяване на света за десет години, обещава всичко. Само обещаният ремонт на всички сгрпади ще струва 62 трилиона долара, с останалите работи сметката излиза към 100 трилиона. Сто милиона работници ще трябват по ремонта на сградите само. Питат я, а откъде тези пари, тя отговаря- ще печатаме пари. Нямало проблем за пари, просто ще се отпечатат. Шантава работа, но на социализма това му е привлекателното в Америка, че обещава на сиромасите чудни неща без да се налага да работят за тях. Хей така наготово да им ги сложат в ръцете.

 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 325 Весело

  Компанията би разкрила 25 000 работни места в града...

  Е, сега няма да бъдат експлоатирани и могат спокойно да се запишат на борсата за безработни. Венсеремос! Долу корпорациите! Да живее безработицата!

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 8. 8 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#4] от "gozambo":

  Не е вярно това. Знаеш ли колко от местните малки бизнеси не искат амазон? Почти на всяко малко бизнесче имаше залепен лист с причини, поради които не искат амазон. Независимо дали съм съгласен с тях - хората наистина бяха притеснени ... не знам доколко това е оказало влияние на Безос и ко, но опрделено имаше съпротива на най-ниско местно ниво, без оная малоинтелигентната левичарка.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1942 Весело

  Сега очакваме оная с налудния поглед да създаде 25 000 високоплатени работни места. Ха-ха-ха-ха!

 10. 10 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  малийй, тая кортес е няква
  комунистка.
  ужас, отдавна съм сигурен, че
  някои левичари на запад им трябва малко
  да поживеят живота на хората в бившите
  комунистически страни.
  нищо не им е ясно.

 11. 11 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  иначе заповядайте
  в новия свят на градовете
  държави.

 12. 12 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не е хубаво направен тоя матрял. Ето как се прави: "Провал на Тръмп. Въпреки 10 милярда печалба, Амазон не плаща никакви данъци (минус 1%) - зема даже субсидия"
  Това щото нали намали данъците от 35 на 21%

  https://www.welt.de/wirtschaft/article188901845/Trotz-Milliarden-Gewinn-zahlt-Amazon-null-Dollar-Steuern.html

 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#1] от "гошо":
  Броди един непознат призрак за комунистическите кратуни и се нарича Демокрация.

 14. 14 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Страхотна новина- щом хората искат да им открият работни места, в един доказал се работодател, а те се дърпат, значи не ги заслужават.
  Някой по-малък и по-добре уреден град във вътрешността на страната ще прибере джакпота.
  Надявам се в Брюксел да наблюдава внимателно и да си направи съответните изводи. Макар че, едва ли. Ишиасът, който в продължение на две десетилетия, от премиерското си кресло професионално е консултирал как се укриват данъци, сега е хардлайнър в стрелбата по Гугъл, ФБ и пр.

 15. 15 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Експлоатация на 25000 работника със заплата над $100000 ? Средната заплата на senior software engineer в Амазон е над $150000. Сега пак ще ги получи някой, ама няма да са избирателите на ортодоксалната комунистка Окасио-Кортес в NY. Най-добре е тая да се върне към сервирането в баровете.

 16. 16 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 280 Неутрално

  "Ню Джърси предложи 7 млрд. долара в евентуални крадиит, а кметът на предградие в Атланта обеща да направи Джеф Безос доживотен кмет на град, който да бъде наречен "Амазон"."
  Това не е нормална ситуация.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 17. 17 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2880 Весело

  До коментар [#16] от "Jalis Ironhammer":

  Така е приятелю! Нормалната ситуация е а някой е изкарал честно и почтено 1 лев - държавата да му прибере 90 ст., които след това да раздаде на фондацийки на умни и красиви, че да се занимават с каквото им харесва, независимо колко е тъпо и безмислено. Ще подкрепят бизнес, който създава полезен продукт - маскари с маскари!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 18. 18 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Така стана след като въпросната Алехандрия в нейната Грийн Ню Дийл обещаваше достойни заплати и за тези дето не могат или не искат!!! да работят.

 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2059 Любопитно

  Еми когато не знаят какво искат....обикновено губят!"Амазон" със сигурност е намерил подходящото място...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2618 Любопитно

  Аз не разбрах как Амазон разделя семействата, т.е. смисъла на това, което пише на плакатите.
  Не разбирам и протестите: Амазон не замърсява околната среда и не кара никого насила да работи за компанията. За много хора това би било добър шанс за работа, който сега е пропилян.
  А тази кифла Александрия Окасио–Кортез как могат да я взимат насериозно? Има сериозен спад в интелектуалното ниво на избирателите на демократите.

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2880 Весело

  До коментар [#20] от "pamela":

  Не виждаш ли, че на неграмотните латиноси, които освен като чистачи няма като какви да се гласят в Амазон някой им е напечатал плакатите. Иначе Дневник много плюят, когато у нас се види подобна картинка (стига да не е ром протестиращ срещу вицепремиер - тогава пак мълчат).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "gozambo":Не е вярно това. Знаеш ли колко от местните малки бизнеси не искат амазон? Почти на всяко малко бизнесче имаше залепен лист с причини, поради които не искат амазон.
  —цитат от коментар 8 на krantare

  И какви са били причините? Защото Амазон така и така ще си продава в Ню Йорк, както и навсякъде, и това дали има централа там, не прави конкупенцията им в продажбите по-малка.

 23. 23 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Демократите наистина следват комунизма. Данъци от 21% не са никак малко. а в целия цивилизован свят се дават данъчни облекчения на тези, които масово подобряват обстановката - 25 000 АйТи работни места е точно такова подобрение. Друго - в целия цивилизован свят се печели от оборот и масовост на производството/услугите - така продуктът става значително по-евтин и не товари потребителя нито с крайната цена, вкл. и с данъците в нея. Само си представете беднозареден откъм количество и асортимент квартален магазин и един голям хипермаркет, дето има всичко, като "Денонощен магазин" - тази Кортес иска да връща феодализма - а феодализма е по-голяма мизерия и от комунизма - освен за аристократите (по-равните при комунизма). И в този ред на мисли - Тръмп колкото и да се дъни - като насреща му няма някой с "два грама мозък" - ще си повтори мандата.

 24. 24 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Промяната на американската популация дава своите резултатии. Да си вкарат още латиноси и местните афро-цоциалисти и ше цъфнат.

 25. 25 Профил на ajq20599049
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1180 Весело

  Компанията би разкрила 25 000 работни места в града...Е, сега няма да бъдат експлоатирани и могат спокойно да се запишат на борсата за безработни. Венсеремос! Долу корпорациите! Да живее безработицата!
  —цитат от коментар 7 на Nil satis nisi optimum


  Шегата настрана, но точно така разсъждава форумната умнокрасива гмеж, 90% от която е на държавна ясла, а останалата - на НПО хранилки.
  До един са твърдо убедени, че заплатите се определят само и единствено от "чорбаджиите" и е достатъчно да ги попритиснат, за да настигнем и надминем Швейцария по доходи.

  Culus capitem delit
 27. 27 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Не хората, а клиентелата на ДП.

  Амазон разделя семействата, прави хората бездомни (така пише на плакатите, които са им раздали), причинява чумни епидемии, плоскостъпие и нощно напикаване при децата.

  Добре дошли обратно в Средновековието, където личният успех се е обяснявал с тъмни сили, жената е била инквизирана със седмици, меракът е бил да й гепят къщата, но тя устояла. Мога да ви кажа и на коя улица е къщата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Безос що не се отказал от кинтите и да остане у Ню Йорк, а? Щото ще обеднее ли или щото има да дава на жена си след развода? Аре да си ближе алчния задн.к. Тръмп ще довърши Щатите с тая "данъчна" реформа...

 29. 29 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  "Ню Джърси предложи 7 млрд. долара в евентуални крадиит, а кметът на предградие в Атланта обеща да направи Джеф Безос доживотен кмет на град, който да бъде наречен "Амазон"."Това не е нормална ситуация.
  —цитат от коментар 16 на Jalis Ironhammer


  Съвсем нормална е.

  След войната в Йена, града на Цайс и Шот, първо пристигат американците и отнасят дава камиона документация и около 40 водещи инженери и специалисти. След това пристигат рушняците, смъкват оборудването до тухла и го отнасят в необятната страна, където то по всяка вероятност още си работи. Савецките фотоапарати, ако си спомняте.

  40-те не стигат до Америка и в течение на години кметовете на половината градове в Западна Германия са на колене с надеждата новите заводи да бъдат основани при тях. Накрая избират Майнц.

  Работниците на Шот и Цайс в Йена са имали небивали условия на работа и живот. Целият модел на социална пазарна икономика там си е работел чудесно, в резултат не на класова борба, Маркс-Енгелс-легни-стани и пр., а благодарение на Цайс, Шот, Аббе.

  Де ги тез времена. Днес политиката е насочена срещу разума.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 30 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 325 Любопитно

  До коментар [#28] от "Хи-хи":


  Безос що не се отказал от кинтите...
  —цитат от коментар 28 на Хи-хи


  Ти би ли се отказал от честно спочелени "кинти"? Щото познавам един брат'чет дето много се нуждае?

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 31. 31 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Безос що не се отказал от кинтите и да остане у Ню Йорк, а? Щото ще обеднее ли или щото има да дава на жена си след развода? Аре да си ближе алчния задн.к. Тръмп ще довърши Щатите с тая "данъчна" реформа...
  —цитат от коментар 28 на Хи-хи


  Може би защото е капиталист, а не хи-хи?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#4] от "gozambo":Не е вярно това. Знаеш ли колко от местните малки бизнеси не искат амазон? Почти на всяко малко бизнесче имаше залепен лист с причини, поради които не искат амазон. Независимо дали съм съгласен с тях - хората наистина бяха притеснени ... не знам доколко това е оказало влияние на Безос и ко, но опрделено имаше съпротива на най-ниско местно ниво, без оная малоинтелигентната левичарка.
  —цитат от коментар 8 на krantare


  Как ще искат.

  Имах четка и лопатка за събиране на трохи. Завчера стъпих на лопатката и тя се счупи. Отидох в местния (холандски) магазин за четки и лопатки. Нямаше. Помислих си, щом в магазина за четки и лопатки няма четки и лопатки, май му е време да затваря. Обърнах се и какво да видя: "20% намаление на всички стоки поради затваряне на магазина".

  Четката и лопатката се купиха от амазон.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#30] от "Nil satis nisi optimum":
  В случая не се говори за честно спечелените кинти. А за данъците които ще му опростят, което според алчния задн.к е непростимо, че не се е случило.


  До коментар [#31] от "zyb18561487":
  На тъпанарите много им се иска да са като тоз и онзи Капиталист

 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7608 Неутрално

  Градът е станал твърде либерален, дори за мащабите на Ню Йорк...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 325 Любопитно

  До коментар [#33] от "Хи-хи":


  До коментар [#30] от "Nil satis nisi optimum":В случая не се говори за честно спечелените кинти. А за данъците които ще му опростят, което според алчния задн.к е непростимо, че не се е случило.
  —цитат от коментар 33 на Хи-хи


  Сериозно ли мислиш, че Безос не си е спечелил честно парите? И че данъците не са форма на отнемане на пари с неясна полза?
  Тогава ще перифразирам жъпроса си - съгласен ли си да ти вдигнат двойно данъците за да дават повече пари на брат'чеда?

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 36. 36 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 688 Неутрално

  https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/amazon-tax-bill-2018-no-taxes-despite-billions-profit

  Ето още една причина. При печалба от 11,2 милиарда за 2018г................. федерално платен данък от Амазон- 0/нула/.
  По ирония на съдбата Тръмп облекчи и демократични милиардери от плащането на федерални данъци. Което пък се отразява на приходната част в хазната.
  Реално Амазон ще попречи на някои местни бизнеси, но може да намали доста от цените в тоя град, а и да облекчи доста хора.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7230 Неутрално

  Амазон няма да пропадне, Америка е голяма.

 38. 38 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 262 Разстроено

  Шок, "умнокрасивите" протестъри не беха ли фенове на Амазон? Сега протестират. Какво следва, протести срещу Старбъкс?

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4028 Весело

  " Експлоатация на 25000 работника със заплата над $100000 ? Средната заплата на senior software engineer в Амазон е над $150000. Сега пак ще ги получи някой, ама няма да са избирателите на ортодоксалната комунистка Окасио-Кортес в NY. Най-добре е тая да се върне към сервирането в баровете."

  Да дойдат в България, може в София ако искат. При такава средна заплата за синиър енджиниър никой тука няма да протестира !

 40. 40 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 507 Весело

  Единствената причина е Александра Окасио Кортес
  —цитат от коментар 4 на gozambo
  Не си прав да й вменяваш цялата вина. Нали някой изпрати АОС в Конгреса да си реализира идеите. Единственото по-лошо нещо от самите комунисти са тъпите, посредствени хора, които гласуват за тях на избори.

  Питат я, а откъде тези пари, тя отговаря- ще печатаме пари. Нямало проблем за пари, просто ще се отпечатат.
  —цитат от коментар 6 на gozambo
  Това е тезата на така наречената Нова монетарна теория (New Monetary Theory, MMT), от която всички леви икономисти са очаровани. Нейната основна теза е, че безработицата е симптом на ограничената достъпност на парите и че няма проблем да се печатат пари, за да се плаща на безработните, защото това кара икономиката да расте.

  Съвсем сериозно някои хора си го мислят това :D

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 41. 41 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Саша Кортес - следващият президент на САЩ!

 42. 42 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Тема за българското образование - 12 коментара.
  Тема за неразбория около "Амазон" - 40.
  При тема от типа "Путин влезе в тоалетната" - очаквани 300+ коментара за минути. От стандартните коментатори на щат из различни видове пробългарски организации.
  Така стоят нещата в патриотично настроените среди на интелектуалците от форума на Дневник...Цирк!

  Мараба, С-ДС доносници!
 43. 43 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Окасио Кортес е едно от най-глуповатите същества в момента.Достоен конкурент на Сара Пейлин.Достатъчно е да изслушаш 5-6 интервюто, за да се убедиш в крайната и некомпетентност.Безос , от друга страна, е едно от най-лакомите и арогантни същества, които светът изобщо е виждал.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 44. 44 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nil satis nisi optimum":

  Естествено, че данъците не са отнемане на пари , с неясна полза...Ползата е много ясна.Без данъци няма държава.Само анархист или краен комунист би проповядвал такова нещо.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 45. 45 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3883 Весело

  Голяма глупост, Амазон не изгуби нищо но градут Ню Йорк - да!

  klimentm
 46. 46 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#44] от "Noise":

  Държавата има три основни функции. Да организира правосъдна система - за да зарантира справедливост и спазване на договорите. Да има полиция - за да пази гражданите от престъпления. И да поддържа армия за да защитава народа си от външни грабители.
  Събирането на данъци с друга цел е отнемане (кражба) на пари с неясна полза!

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 47. 47 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#46] от "Nil satis nisi optimum":

  Хех, от абсолютно отричане до частично припознаване на функциите на държавата.Сега, като помислиш още мъничко, ще се сетиш и за други сфери...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 48. 48 Профил на gns31599060
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3264 Любопитно

  Обаче май комунизмът наистина ще победи!
  Баш както се предсказваше - в най-развитите страни.

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нюйоркчани отново доказват, че са особен тип хора. Ако искаш достъп до най квалифицираните работници, плащаш. Ясно беше, че Безос иска Ню Йорк за втори HQ още в самото начало. Защо трябваше да се разиграва целия този цирк с това наддаване?! Ню Йорк е град със самочувствие, не става с изнудване.

 51. 51 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Най забавното е , че Безос е антитръмпист , левичар , собственик на Вашингтон Поуст и в един отбор с Окасио Кортес …..

 52. 52 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 866 Любопитно

  До коментар [#4] от "gozambo":Дано един ден да осъзнаеш, колко нелепо е да поддържаш корпорациите-монополисти!
  —цитат от коментар 5 на space35


  Откъде-накъде реши, че Амазон са монополисти!? - има ли някакъв закон, който да ти попречи да направиш един сайт за продажби на стоки и услуги в интернет?

  Наследство от социализма е да се асоциира "успешния" с "лошия"...

 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4392 Неутрално

  До коментар [#10] от "mihail_p":
  "отдавна съм сигурен, че
  някои левичари на запад им трябва малко
  да поживеят живота на хората в бившите
  комунистически страни.
  нищо не им е ясно."

  Водачите на западните левичари са наясно как са живели хората в бившите комунистически страни, но те са, които скриват истината на обикновените хора и проповядват комунизъм. Те са , които след грандиозния провал на комунизма не допуснаха той да бъде разобличен като идеология и практика така , както бяха отречени нацизма и фашизма. Затова днес комунизма се възражда в страни като Венецуела, затова традиционно леви нормални партии като Демократическата в САЩ и Лейбъристката във Великобритания олевяват до степен комунизъм.
  Не веднъж съм казвал , че западното левичарство е най-големия враг на западната цивилизация. Те са най опасни , защото в техни ръце са повечето западни медии, които формират общественото мнение.

 54. 54 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  До коментар [#1] от "гошо":

  Ти откъде мислиш идва Първи Май?

 55. 55 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#43] от "Noise":

  Ти кога си слуша Сара пейлин

 56. 56 Профил на bazinga
  bazinga
  Рейтинг: 914 Любопитно

  от 50 коментара в момента има има 2-3 нормални и всички други са на принципа да пием по една ракия и мохабет да врътнем.
  Да ви светна отворковци,че на Ню Йорк въобще не му пука за Амазон,с тях и без тях все тая,и аз не виждам защо аз ще трябва да плащам повече данъци защото некеква бедна фирма щяла да отвори офис тук,ами като искат да си отварят аз да ги спонсорирам,и още нещо не всички ще получават 100000 това са български сметки,на 25000 работни места 5000 юе бъдат на тези заплати,хаиде да ги видя сега като отидат в алабама къде ще намерят толкова специалисти на едно място,дори в калифорниа ще бъде проблем защото ще пътуват до работните си места по 3 часа,така че като не разбирате нещо не се хвърляите да коментирате за този дето ......

  in vino veritas
 57. 57 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2880 Весело

  До коментар [#56] от "anticomunist":

  Айде още един дето си мисли, че само той е виждал Ню Йорк.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 58. 58 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#35] от "Nil satis nisi optimum":

  Промени пропорциите и може да помислим. Щото, какво е това 200% /в смисъл извън нормалното / увеличение, и незнайно колко за братчеда...

 59. 59 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#54] от "blondofil":

  Отзи 1ви май идва Съветския съюз , а другия демократичния идва от Чикаго

  гошо
 60. 60 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#22] от "cristo_n":

  Защото ще се вдигнат наемите, няма да могат да ги плащат, ще си продадат бизнесите, които държат от години и така... не казвам, че съм съгласен с тях.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 61. 61 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1930 Весело

  Дневник, защо лъжете за причините да се развали сделката? Единствената причина е Александра Окасио Кортес, която е комунистка, която иска 70% данък за богатите, която иска корпорациите да плащат големи данъци и да не получават никакви данъчни облекчения. Тя е, която каза не на данъчните облекчения за Амазон и поиска по-големи данъци за тях. Заради нея се отказа Безос.
  —цитат от коментар 4 на gozambo


  Ай ,стига глупости, а?
  Пари, се вземат от този , който ГИ ИМА...
  Това , не е ''комунизъм'' ...Това е ''common sense''...

  Що пък да няма данък от 70% върху собственост над 10 милиона?
  Каква е разликата в качеството на живот, ако притежаваш 50 ,или 100 милиона ?!?!
  Никаква ...Абсолютно никаква...Ти и семейството ти , си позволявате си ,същите неща , каквито щеше да си позволяваш ,ако имаше 25 милиона ,примерно! 😊

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 62. 62 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 708 Неутрално

  100К са прилична заплата, но за скъп град като Ню Йорк не са достатъчно за да осигурят висок стандарт на живот. Това българите, които живеят и пишат от там или Калифорния го знаят.
  Същото е и тук в Торонто.

 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#5] от "space35":

  И откога някакъв си сайт за електронна търговия е монополист ?.

 64. 64 Профил на zoroaster
  zoroaster
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тук ми се струва, че първосигналните реакции които са два типа не са много адекванти:
  1. Амазон създава 25 000 високоплатени работни места, пък комунистите ги гонят.
  2. Гадните експлоататори създават 25 000 работни места за да експлоатират още 25 000 човека.
  Нито едно от двете мнения не отчита основателните притеснения на другото. Нещата не са черно бели.
  Да, Амазон иска да съзаде 25 000 работни места, по голямата чст от които ще са добре платени, но за това получава сериозна субсидия. Малкият и средния бизнес, които работят в региона, обаче не получават тези субсидии. Някои от тях вероятно се конкурират с амазон, било за клиенти, било за работници. Т.е. няма равнопоставеност. Освен това амазон и без това е огромна компания, с която трдуно се конкурираш. Присъствието на амазон ще вдигне цените, както на имотите, така и труда.Ню Йорк е голям и богат град, който може да си позволи да се развива и без амазон.
  Отказа на амазон ще лиши района от сериозно развитие - от много нови платежоспособни клиенти от които местния бизнес ще спечели. СОбствениците на имоти ще спечелят, квалифицираните и недотам квалифицираните работници ще спечелят от повишаване на заплатите.
  Основния проблем е според мен, че големите корпорации, които и без това имат конкурентно предимство от мащаба и възможностите си, полуават допълнителни субсидии и данъчни облекчения, което убива малкия и средния бизнес. Как при таква ситуация да се роди новия амазон, който е по ефективен и по-добър? В най добрия случай подобна компания ще бъде купена в зародиш от амазон.
  Субсидиите и данъчните облекчения трябва да са за малките средните компании, не за огромните международни корпорации.

 65. 65 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#64] от "zoroaster":

  Какви глупости само си написал, Амазон ще правят централа с офиси , а не склад , а и склад да беше за малкият бизнес няма нищо да се промени , защото и сега Амазон си работи и продава /доставя в района . Единствените засегнати са големите компании в региона и най вероятно те са изкарали тея да стачкуват както прави Ковачки , защото Амазон ще надуе заплатите и те ще загубят персонал и ще трябва и те да ги вдигнат , малкият бизнес също не би пострадал за кадри , защото кадрите , които са в малкият бизнес не предстваляват интерес за Амазон .

 66. 66 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 439 Любопитно

  Ха-ха-ха : Д това градовете по света с висок жизнен стандарт така се олевели, че, ако продължават така накрая ще им се наложи пак да почнат да бачкат. Явно не са разбрали, че социализЪма не работи.

  И какво означава амазон разделя семейства???!!!

 67. 67 Профил на zoroaster
  zoroaster
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#65] от "Иван К.":

  Централа с 25 000 служители, означава че ще ангажират, голяма част от висококвалифицираните и недотам кадри в района, тези 25000 ще им е по-удобно да живеят наблизо = на по вискои цени на имотите и наемите = местните дето не бачкат за амазон трябва да плащат повече и им е проблем. Малките и средните компании в района, които има служители с профила, който ще търси амазон трябва да си пазят служителите = по-високи заплати = повече разходи = по-малка печалба.
  Обясних го просто, да го разбереш.
  Не знам защо си мислиш, че малките и средни компании в района не ползват ИТ специалисти, човешки ресурси, счетоводители, юристи, финансисти, ако щеш и частачи, поддръжка, шофьори и т.н.

 68. 68 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Весело

  Членът на местния сенат Майкъл Джианарис и Джими ван Бремър от градската управа нарекоха "немислима" идеята държавата да даде толкова пари на една от най-скъпите компании в света."

  И сега кво.... :) Нема пара , нема централа, а протестиращите комунета на купони за храна.

  Путин - мы верим в тебя !
 69. 69 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#67] от "zoroaster":

  Точно това е причината за протестите. Който е бил в Ню Йорк сигурно е виждал как лоши преди квартали се развиват и променят. И това е валидно за всички големи и развиващи се градове. Местните явно държат Куинс да си остане гето, и са си го получили.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK