Защо Москва не коментира (и няма да коментира) по същество случая "Гебрев"

Защо Москва не коментира (и няма да коментира) по същество случая "Гебрев"

© Associated PressРусия не е коментирала досега по същество подозренията и официалното разследване в България за предполагаема връзка на високопоставен офицер от руските спецслужби с покушение срещу българския оръжеен търговец Емилиан Гебрев през 2015 г. Няма и да го коментира по няколко причини, основната от които е, че българският случай е твърде, твърде "ниска топка" за Кремъл, за да му се придава тежест с офциална реакция.


Това бе и посланието от репортаж на Би Ти Ви в неделя, който директно и безкритично сведе до българската аудитория тези на руските спецслужби и дипломация, въртящи се от месеци насам. В ефир бе пуснато дори подхвърлянето, че "ами може би жена му лошо е измила салатата", при положение, че съпругата на Гебрев умира от рак месец преди отравянето.


Нищо не променят засега и твърденията на разследващи групи и медии, че Сергей Федотов, който тогава три пъти е бил в България, е бил във Великобритания и при нападението преди година срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. Според Лондон и партньорите му в НАТО то е първото с нервнопаралитично бойно вещество на европейска територия и извършителите са двама служители на военното разузнаване на Русия.
Тезите на Москва са общо взето ясни и сведени системно през руските медии за тиражиране и преповтаряне. Едно към едно някои от тях те бяха повторени и в репортажа на Десислава Ризова от Русия:


Николай Патрушев

© Associated Press

Николай Патрушев

Николай Патрушев, секретар на Съвета за национална сигурност на Русия (15 януари, интервю за "Российская газета"):


- Великобритания реши да стане знаменосец на антируската кампания, за да повиши авторитета си, намалял покрай Брекзит


- Европа се умори от едностранната политика на Лондон, който се опитва да диктува своите правила на играта


- смятат се за пример за демокрация, но не е ясно как това се съчетава с жестока цензура в британските медии.О.з. ген.-лейтенант от КГБ Николай Леонов, участник в опита за преврат от август 1991 г., заявява, че "оставам привърженик на социалистическия строй, на който искрено служих през целия си живот"; негов духовен водач е епископ Тихон (Шевкунов) - смятан за личния изповедник на Владимир Путин.

© YouTube

О.з. ген.-лейтенант от КГБ Николай Леонов, участник в опита за преврат от август 1991 г., заявява, че "оставам привърженик на социалистическия строй, на който искрено служих през целия си живот"; негов духовен водач е епископ Тихон (Шевкунов) - смятан за личния изповедник на Владимир Путин.

Николай Сергеевич Леонов, ген.-лейтенант от външното разузнаване, 12 години ръководил анализаторите на КГБ (в нтервю за "Аргументи и факти"):


- англичаните не от десетилетия, а от векове водят антируска политика (освен когато ни бяха псевдосъюзници, за да бъде спасена Англия от Наполеон и Хитлер)


- Англия винаги е воювала и правила интриги там, където Русия има интереси


- англичаните измислиха студената война, която ни извади душата и доведе до разпадането на СССР, сега искат да ни въвлекат в нова надпревара във въоръжаването, за да ни разорят


- единствените нормални отношения с тях бяха по времето на Иван Грозни, но с възхода на Русия като територия и влияние всичко се скапа и водят срещу нас война по всички фронтове


- затова няма смисъл да им реагираме - днес Скрипал, утре ще измислят някаква друга глупост


- създават информационен шум, срещу който нищо не може да се направи - щом заемем активна позиция и на бойното поле изскачат всякакви Резуни (фамилията на Виктор Суворов, също избягал във Великобритания), които ще ни надвикат, просто защото имат повече ресурс


- това е страна, пълна с предатели, крадци на държавни богатства, всички боклуци на света първо бягат там


- това е част от плана за разпадане на Русия, започнал през 1991 г. - откъсване на Беларус и Армения, отделяне на Калининградска област и Далечния изток,


- това е борба за територии, природни ресурси и сфери на влияние, т.е. водят срещу нас типична нечестна конкуренция.


Алексей Чепа, депутат, основен акционер в печатни издания и тв каналите "Ностальгия" и "Русский мир"; според в."Ведомости" е офицер от спецслужбите и през 90-те години е имал общ бизнес с Аркадий Гайдамак, задочно осъден във Франция за незаконни оръжейни доставки в Ангола.

© ru.wikipedia.org

Алексей Чепа, депутат, основен акционер в печатни издания и тв каналите "Ностальгия" и "Русский мир"; според в."Ведомости" е офицер от спецслужбите и през 90-те години е имал общ бизнес с Аркадий Гайдамак, задочно осъден във Франция за незаконни оръжейни доставки в Ангола.


Алексей Чепа, зам.-председател на комисията по международни въпроси на Държавната Дума:


- Лондон действа под диктовката на Вашингтон, особено заради интереса за продажба на американско оръжие в Европа


- за заплаха от Русия говорят заради лобирането на американски структури за производство на оръжие и близките до тях англосаксонски финансови мрежи.


Юрий Почта, проф. от катедрата по сравнителна политология в РУДН (пред RT):


- тези информационни изхвърляния на дезинформация не са случайни, защото са особено ефективни в епохата на постистината


- това е информационна и психологическа война, докато намаляват дипломацията и расте силовият натиск


Владимир Оленченко, старши научен сътрудник на Центъра за европейски изследвания към ИМЭМО РАН (пред RT):


- някои министри и чиновници в Лондон ги държат на поста, само за да водят агресивна пещерна русофобия (по повод изкаване на британския министър на отбраната Гейвин Уилямсън, че "действията на Русия в Солсбъри са абсолютно възмутителни и недопустими, взехме ответни мерки и Русия трябва просто да се отдръпне и да си затваря устата"; на конференцията за сигурност в Мюнхен руският външен министър Сергей Лавров уж неволно го нарече "министър на войната").


Мария Захарова

© Associated Press

Мария Захарова


Най-близкото до коментар за българския случай дойде на 22 февруари от Мария Захарова, говорителка на външното министерство. Според нея публикациите са разпространяване на лъжи с определени политически цели в навечерието на годишнината от "инспирирана и раздухвана от британците провокация" в Солсбъри. "Вижда се, че с усилията на политтехнолози от Обединеното кралство историята започва да обраства с нови измислици. Изобщо, използва се практиката на управлявано изпускане на информация и в медиите се появяват публикации за някаква "българска следа", в която се посочват нови и нови заподозрени в отравянето на Скрипал по отношение на които небезизвестната Bellingcat провежда т.нар. раследване", цитира думите ѝ РИА "Новости".


Същата агенция цитира на 15 февруари руското посолство в Лондон да заявява, че са убедени във връзката на Bellingcat със западните служби, както и че с приближаването на Брекзит подобни антируски публикации щели да зачестяват. Говорител на посолството казва, че това било "очевидно" и че "доказателства за това вече бяха предоставени достатъчно".


Според него историята на Федотов и България била разпространена "при активното задействане на британски информационни ресурси, което само потвърждава нашите наблюдения". "Виждали сме немалко подобни подхвърляния, съчетаващи признаците на разузнавателни данни и умишлено създадени фалшиви твърдения."


Русия отхвърля всякаква връзка с нападението в Солсбъри и смята, че САЩ, Великобритания и други западни държави само търсят поводи за конфронтация. В края на миналата година външният министър Сергей Лавров заяви, че Москва няма какво да разговаря с Лондон по случая, докато не предостави консулски достъп до Юлия Скрипал, която е руска гражданка. В действителност Юлия сама се отказа от подобна помощ с ръкописно свое писмо, които лично подписа пред група журналисти миналото лято.


Сергей Лавров

© Reuters

Сергей Лавров


Това не спира посолството в Лондон да твърди, че е изпратило над 80 ноти и писма с въпрос къде са пострадалите, какви са симптомите на отравянето им, кък върви разследването и т.н. Британското правителство отказа изобщо да допусне руснаците до разследването, след като са основни заподозрени, а после и обвинени. Освен това потвърждаването на факти от покушението в Солсбъри обикновено става с данни от разузнавателната мрежа и допускането до разследването означава опасност от разкриване на източниците. Москва не успя да получи и специален достъп до проверката от екипа на Организацията за забрана на химическите оръжия, проверил британските твърдения.


Новата теза, пусната от посолството в Лондон, е че не е изключено Сергей и Юлия Скрипал да са мъртви, "тъй като нямаме възможност да потвърдим, че са живи". Думите са по повод съобщения от Русия, че на 19 февруари майката на Сергей Скрипал се е обърнала в московската полиция с молба сина и внучката ѝ да бъдат обявени за безследно изчезнали.


Юлия Скрипал

© Reuters

Юлия Скрипал


Всъщност 91-годишната майка Елена Яковлевна, която живее в Ярославъл, е направила това, защото изтича срок, след който губи възможност да получи контрол върху апартамента, колата и кучето на Юлия Скрипал. От едно от писмата се разбирало, че в жилището вече са се нанесли или влизат някакви хора, писа таблоидът в."Московский комсомолец". Освен това подобно искане за обявяване за безследно изчезнал се прави пред съда, а не пред полицията. По думите на племенницата на Сергей Скрипал жената едва едва се придвижва на патерици, не излиза на улицата и не знае какво се е случило със сина ѝ и внучката, но много се тревожела защо не се обаждат.


Виктория Скрипал, сестра на Юлия и един от най-активно призоваващите да ѝ бъде казано къде е тя, за да се срещне с нея и да я убеди да се върне в Русия, тези дни заяви, че е уверена, че британските спецслужби планирали да отстранят роднината ѝ и скоро може да ѝ изпратят урна с праха на чичо ѝ. Щом престанат да се нуждаят от нея, ще инсценират нещастен случай, каза тя пред в. "Известия". От Скотланд ярд заявиха, че няма какво да коментират, защото не са уведомени официално от руската страна, че в Русия Скрипал са обявени за безследно изчезнали. По принцип процедурата определя руски съд да поиска чрез Интерпол установяване дали лицето е на британския си адрес и чак, когато получи потвърждение, че не е там или изобщо в страната, да постанови изчезването на Скрипал.


Защо Москва не коментира (и няма да коментира) по същество случая "Гебрев"

© rea.ru


В репортажа на Би Ти Ви - но и в радио Sputnik, в rusofili.bg и в проруското издание pogled.info - се появява като коментатор един и също лице - проф. Андрей Кошкин, д-р на политическите науки. Това е ръководителят на катедрата по политология и социология на Руския икономически университет на името на "Г.В.Плеханов" и експерт в Асоциацията на военните политолози.


И според него случаят "Гебрев" е "подготвена акция от Англия. И има мотив"... да отвлече вниманието от Брекзит. А България не била избрана случайно: "Например, нашият премиер Дмитрий Медведев ще посети България скоро, ще се решават въпросите за "Южен поток" (този проект бе закрит от президента Владимир Путин през декември 2014 - бел. ред.), който е важен за цяла Европа".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (281)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Какво има да се коментира ,Москва ,както и всички наши комунисти от всички ДС партии ,добре знаят ,че в България цялата съдебна ,правна система и МВР са червени структури с червени другари и същите досега никога не са хванали червен другар до сега да прави далавери или кражби ,кой каквото иска да си пише и да си разследва ,накрая виновни няма .

 2. 2 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#1] от "edin drug":

  Аз, пък се чудя що само с Гебрев се занимават. Да месец блъснаха експрезидентшата, и починаха внезапно, няколко видни бизнесмени, здравеняци, на по 50 години!?

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  намерените записи от хотела (за щастие съхранени от 2015г) заковаха агента отровител . какво могат да коментират пред фактите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  И кой е той?

 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  И руснаците знаят много добре, както и българските правоохранителни органи за какво става въпрос. Апетитите за "Дунарит" са доста по стари. Чисто наша мутренска работа. Публична тайна е кой български бизнесмен има интерес към предприятието. Другото е димна завеса.

 6. 6 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Може би защото няма нищо общо със случая?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  Няма кой да се противопостави на Кремъл в правителството НА бЪЛГАРИЯ. вСИЧКИ СА без гръбнаци. А и кохонес нямат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8
  дедо Андро
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#8] от "дедо Андро":

  Може ли малко факти дедко ? Кого са нападнали например с оръжия за масово поразяване и БОВ, ядрено оръжие и Химическо оръжие.
  Нещо за НАПАЛМА да ни разкажеш ? Разчитаме на честната ти памет.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Всички тези глупости след това се папагалстват по форумите от руските подкладки.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2924 Весело

  Там в папките случаят е заведен под кодовото име - "ГЮБРЕ" ...

 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  По принцип няма нужда да реагираш, ако срещу себе си нямаш държава, а услужлива колония, с отдавна превзети специални служби и правосъдие, с марионетка президент, с министър-председател без капка лично и национално достойнство, който кани Медведев баш в разгара на отровителския скандал. Когато не се уважаваш сам, най-малко пък Златната орда ще те зачита.

 13. 13 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 857 Любопитно

  Айдаааа!
  Според Кремъл, Гебрев е тровен от Ми-6!

  Да разлая троловете!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#12] от "spiegel":

  +

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3226 Разстроено

  Омръзна ми от тези постоянно тиражирани и подклаждани руски заговори и ченгеджийски истории. Докато тече някой подобен сюжет, изпускаме какво се случва в собствената ни държава, а то е:
  - кражби, пилеене на държавен ресурс, беззаконие, демографска катастрофа, отдалечаване от Европа.

 16. 16 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  Добре би било вместо военен бюджет да си гласуват бюджет за изграждане на един огромен дувар, зад който да се скрият, та белким след някое друго хилядолетие мозъкът им започне да реагира по-иначе.
  —цитат от коментар 8 на дедо Андро


  В допълнение към казаното:

  Жалко, че това е само една мечта и че те ще продължат да сипят отровата по света си и в преносния, и в буквалния смисъл.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  +

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Русия, българските служби, обикновените ибрикчии с фуражки или без, заедно срещу България!!!

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#16] от "дедо Андро":

  Някакви факти ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#18] от "citoplast":

  + Гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 664 Любопитно

  Не коментират, защото - Обасралис как всегда. Да слушаш руски откровени измамници и крадци, е загубено време .

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 23. 23 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ,,Това бе и посланието от репортаж на Би Ти Ви в неделя, който директно и безкритично сведе до българската аудитория тези на руските спецслужби и дипломация, въртящи се от месеци насам. В ефир бе пуснато дори подхвърлянето, че "ами може би жена му лошо е измила салатата", при положение, че съпругата на Гебрев умира от рак месец преди отравянето.''

  Тежко и горко на тези, които следят само бити ви, нова, алфа атака и така нататък.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 24. 24 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 548 Весело

  Е какво да коментират То все едно да коментират някой коментар от форума тук ,е тоя на
  "дедо Андро 8" е много подходящ
  "Тези страдат от константна и непреодолима параноя и всичко това заради генетичната им нагласа да бъдат контра всичко което светът измисли, както и постоянно да измислят оръжия, с което да го унищожат.
  Жалки подобия на хора, различни от човеците.
  Добре би било вместо военен бюджет да си гласуват бюджет за изграждане на един огромен дувар, зад който да се скрият, та белким след някое друго хилядолетие мозъкът им започне да реагира по-иначе."

  гошо
 25. 25 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виж сега, Кмете, не влизам тук за да се заяждам с форумци, а за да изложа някое свое мнение.
  По отношение искането ти да посоча факти ще се позова на паметта ти, за която съм убеден, че не ти изневерява и че дълбоко в нея ще изровиш доста факти, които могат да потвърдят становището ми. Разбира се, че не търся от теб да го признаеш тук. Бъди здрав!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Дали "българсикят случай" е ниска топка за Русия?! Дали ако 100 душиотидем на протест пред руското посолстнво или ако министърът на енергетиката заяви, че няма да пхолучаваме повече енергия от Русия, тя няма за реагира? Въпросът е риторичен. Може да се види колко пъти руското външно министерство реагира на реакция в България. Сега не реагира, защото ДАНС и МВР не правят официални изказвания, с които да насочват разследването срещу ГРУ или не обявяват търсенето на руските агенти сред своите редици.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#25] от "дедо Андро":

  Значи ти НЯМАШ факти. Защо ли не съм учуден ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 30. 30 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 700 Неутрално

  А някои си мислеха,че с падането на Берлинската стена,падна комунизма.
  В Русия си е напълно жив.

 31. 31 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 839 Любопитно

  До коментар [#30] от "Сд":

  "А някои си мислеха,че с падането на Берлинската стена,падна комунизма. В Русия си е напълно жив."

  Ти кога беше за последен път в Русия?

 32. 32 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#16] от "дедо Андро":Някакви факти ?
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Факти:

  -военните архиви на България-къде са?
  -посещенията на третия агент от случая в Солсбъри в България- и в трите случаи е доказано,че е бил в България-стечение на обстоятелствата-съвпадение????
  -Дунарит- отнемане на лицензи-връщането им-съвпадение???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Единственото, което постига пропагандата на Путин, е усилване на антируските настроения. Щото хората по света общо взето са разделени на две категории- малко зомбита , които вярват на Путин и без тази пропаганда, и огромно мнозинство нормални, които не му вярват, въпреки тази пропаганда.
  Трансформирането от една категория в друга е възможно под влиянието на финикийски знаци (задължително в омразна валута). Но и тук има разлика- зомбитата се трансформират, когато тя секне, а нормалните- когато се появи в достатъчно големи количества.
  Та, викам, пропаганда, неподкрепена с финикийски знаци, не върши работа. Основният проблем на Путин е, че няма как да купи цялото огромно мнозинство от втората категория. Затова и залага на отчайващо малкото зомбита. Но те не вършат работа... А и цените на нефта падат...Рейтингът също...
  Лошо, Вова, лошо...

 34. 34 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 502 Неутрално

  "Абе, ГРУ да не е купило бТВ??? Или поне са взели под наем бТВ Репортерите и сега е ГРУ Репортерите! Скрипал бил мъртъв, дъщеря му държана за заложница, Великобритания използва България да компрометира Русия, за да отклони вниманието от Брекзит и да провали сделката на Медведев с правителството за Турски поток... Авакум Захов щеше да го съчини по-добре!
  Но не е луд който яде зелника..."
  Калин Манолов
  "Поне 14 знакови политически убийства във времето на Путин:
  2015 г. - Борис Немцов - руски опозиционен политик и бивш вицепремиер - разстрелян
  2013г. - Борис Березовски - руски олигарх и критик на Путин - обесен
  2009г. - Наталия Естемирова - чеченска активистка от правозащитната организация Memorial – отвлечена и убита
  2009 - Станислав Маркелов - руски правозащитник и адвокат – застрелян
  2008 - Магомед Евлоев - руски журналист – разстрелян в предварителен арест!!
  2006 - Александър Литвиненко – офицер на КГБ – отровен в Англия
  2006 - Анна Политковская - руска журналистка и правозащитничка – разстреляна
  2004 - Пол Хлебников - американски журналист и главен редактор на руското издание на списание "Форбс" – разстрелян
  2004 – проф. Николай Гиронков - виден защитник на правата на човека - разстрелян
  2003 – Сергей Юшенков, създател на ПП „Либерална Русия“ – разследва Путин за войната в Чечня.
  2000 – 4 журналисти - писали за войната в Чечня."

 35. 35 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#30] от "Сд":"А някои си мислеха,че с падането на Берлинската стена,падна комунизма. В Русия си е напълно жив."Ти кога беше за последен път в Русия?
  —цитат от коментар 31 на moreee


  За него не знам,но аз бях миналата седмица и мога да го потвърдя.
  Друго?
  Освен ,ако Москва и Санкт Петербург не са в Русия,тогава може и да греша,че комунизма не е в Русия

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#32] от "nessarox":

  Кое правителство тормози "Дунарит" ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#32] от "nessarox":

  Какво общо имат военните архиви ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#35] от "nessarox":

  "За него не знам,но аз бях миналата седмица и мога да го потвърдя.
  Друго?"

  И къде точно видя комунизъм? Аз бях преди година и останах с впечатлението, че там е див капитализъм.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#35] от "nessarox":

  Защо ходиш тогава ? Може би те влече ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#38] от "moreee":

  От най-дивият. А нашите тук подражават с пълна сила. Само дето отстраняват конкуренцията малко по-рафинирано.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Защо Москва не коментира по същество случая "Гебрев"
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  Защото Москва не коментира по принцип убийства и опити за убийства извършени от Кремъл!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Е какво има да се коменрира? Той коментара на Москва е ясен - ихтамнет

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Русия няма нужда да коментира. Така ще направи лоша услуга на своите слуги, а те нямат полза от това.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 567 Весело

  И това ще се забрави. А ако някой някога си спомни за него, ще е с усмивка. Като историята за онези тровените с тетрахлорметан в кафето. :-)

 47. 47 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":

  А дали за теб ще голяма тайна да разбереш, че този наш „бизнесмен“е маша на руските ГРУ? А главната маша в България се казва Ахмед Доган?

  No Pain No Gain
 48. 48 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Когато аз се напия , като льохман и ми е лошо някой коментира ли го?
  Защо Гебрев да е изключение?
  Напил се , повърнал, после бил тровен.
  Да бе да.

  Иван Костов е за съд!
 49. 49 Профил на Lyubo Cernev
  Lyubo Cernev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "moreee":

  Комунизмът е в главите им 100години и не мисля че някога ще се махне от там!

 50. 50 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Как да не го коментира? Достатъчно ясно го изкоментира. Захариева оповести, че е поканен Путин. Пристига Медведев. По-ясен от този коментар, здраве му кажи!

  Мърфи е оптимист!
 51. 51 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Реагират. С репортажа на БиТиВи. Телевизиятаи е търговска частна фирма и няма как да се откаже от парите на руснаците. Плащат си хората.Навсякъде е така. В "Архива на Митрохин" с изнесени от него безчет документи на разузнаването им, са публикувани отчети на разиденти колко статии са излезли в западната преса в интерес на СССР. Дори колко питания в британския парламент са инициирали !?!? И днес има репортажи в европейски издания, телевизии, сайтове /в американски май не/ смърдящи на петрорубли. На официално ниво не реагират, както срещу англичаните, защото нямат такава нужда.Знаят добре, че са пробили службите отвсякъде и че държат правителството в шах. А е мръднало, а са изкарали хората на Радев и Корлнелия да затварят пътища. Ето, сега идва премиерът им да предупреди Борисов съответно. Дали ще го пита някой за терориста Сергеев?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Весело

  Мдааа, Русия се държи като престъпника, който обикаля около местопрестъплението и пуска фалшиви новини.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Няма нищо за коментар по същество, но в този форум и ток в мрежата да няма - коментарии пак ще има.

 55. 55 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дон Кихот":

  Всяка пропаганда трябва внимателно да се дозира, за да е ефективна. Руската, особено в България, отдавна е свръхдоза.

 56. 56 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  "Большой Московский цирк" !!!
  У Арена Армеец, на 26.март.
  (ツ) (ツ)

 57. 57 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "spiegel":

  Мани другото ама като дойде Медведев очаквай ББ да го целува и прегръща ,както бай Тошо правеше едно време!

 58. 58 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 412 Любопитно

  Какво има да се коментира този цирк.
  В Англия гледахме седмици как ходеха със скафандри като на луната, то не бяха драми, пък Гебрев, са го закарали във ВМА с линейката и на третия ден са го изписали.
  Нашето ниво на медицината е извънземно и това се е случили преди доста години.
  Друг въпрос е кой е гебрев и кой му е дал право да приватизира държавни фирми и да търгува с оръжие за масово унищожение

 59. 59 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Оняснението, че бългаският случай бил ниска топка и затова не коментирали не ми изглежда правдоподобен, защото руснаците остро реагираха на един доклад на БНБ, за който едва ли и щяхме да разберем, ако не бяха те.
  Иначе исках да комнтирам друго - кичът петолъчка, стъпила върху двуглав орел с царски символи, е умопомрачителен. Руснаците са царе на кича от край време.

 60. 60 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "Burn":


  Бойко Борисов го покани ...

 61. 61 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Някой се опитва да продаде краставици на стар и опитен краставичар.
  Информационната война не е лъжица за всяка уста.

 62. 62 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 557 Неутрално

  За съжаление "централните" медии в България, са скрити руски ибрикчии. Гледат на запад и задника им на изток. Все още важи историята писана в института по история в ЦК на БКП.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#13] от "lone wolf":

  И ти знаеш, че не е така?

 64. 64 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 412 Любопитно

  Ципрас няколко пъти ходи в Москва да се моли за патока, даже въпреки лошите си отношения стигна до Истанбул и кацна на килимчето на Ердо , пак за същото но на два пъти беше отсвирен, защото Баце беше спечелил играта на карти.

  Смеехте му се за хъбчето на Баце, ама който се смее последен се смее най добре...
  20% на 3 милиарда са половин милиард в джобчето на картоиграча, а умните и красивите подсмърчат и си спомнят за времената когато подариха кремиковци за 1 долар уж да работел, а те след няколко години го сринаха със земята и уволниха хиляди работници.
  Сега се препродава за стотици милиони евро, които трябваше да отидат в държавата, но заради драгалевските приватизатори бяха откраднати.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кремъл щеше да види какво ще им се случи, ама са в банята няколко от коментиращите...

  Гебрев да прави правилните отчисления към съответната партийна каса и да не се притеснява. Да се сети за Мишо бирата и да не се успокоява с Москва. Не е тя...

 69. 69 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "nessarox":

  Ако разбираш под комунизъм петолъчки и статуи на Ленин и други подобни символи може да си прав.
  Но всичко друго е различно от времената на СССР ,когато насериозно строяха комунизма...

 70. 70 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#43] от "Burn":

  Лъжеш. Поканен е от Борисов. Ти си лъжец, лъжец...

 71. 71 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 502 Весело
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#43] от "Burn":

  Лъжеш. Поканен е от Борисов. Ти си лъжец, лъжец...
  —цитат от коментар 70 на Велков


  язе вика издънките на БКП да се сберете и да целите Медведев с развалени яйца, нали го не щете ве?

  яж бахур
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Разстроено

  Безобразен беше репортажът на Десислава Ризова. Имах по-добро мнение за продуцента Гена Трайкова, но явно има предложения, на които не може да откаже.

 76. 76 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  ''Защо Москва не коментира (и няма да коментира) по същество случая "Гебрев" '' ..................... а да сте чули насрания да казва , аз се насрах ... А ? Е как москалите ще си признаят за престъплението извършено лично от тях . Ама никога няма да ги чуете .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 77. 77 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#75] от "Fiji":

  Ами плати си за репортаж, дето ще ти хареса. Това е пътя към истината, нали?

 78. 78 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Шо за тъп въпрос задава Дневник???

  Даже и да стоят зад това, от какъв зор ще го коментират???

  ЦРУ коментира ли тайните си операции с Дневник? А МОСАД? А МИ6?

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Мани другото ама като дойде Медведев очаквай ББ да го целува и прегръща ,както бай Тошо правеше едно време!
  —цитат от коментар 57 на hue00596226


  ааа, салувки и прегръдкий... пу соца йе било софт. Са господин Бойко напрао ше разтваря бузки

  ...ма мое и да бъркам де и гербурунгелите барабар със захариева да освиркат Медведев. Щото идва неканен

  яж бахур
 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До 9

  Кмете, не съм очаквал че си станал такъв върл русофил, застанал с голи гърди пред амбразурата

 82. 82 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  Всъщност ето това е истината - и в България, и в Британия медийната машина работи, за да отвлече вниманието на гласоподавателите от истински важните въпроси, там, където държавното управление не се справя и където се вършат злоупотребите

  Точка.

  Другото е само дъвка в устата на форумните играчи...

 83. 83 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Ау,честните и почтенни руски мужици и девушки,ни лук яли,ни го мирисали!Ами и за свалянето на малайзииския самолет над Украйна нямаха отношение.Какво търсят в ЦАР и защо разтрелват свои?
  В самата Русия тероризират инакомислещите,който се интересува новини колкото искаш.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на kirka80286
  kirka80286
  Рейтинг: 497 Весело

  Странно също как никой не коментира, че 2015та беше преди 4 години. Как чак сега се сети Гюбрев? С квинтесенция на изказванията му "не знам какво/кой беше, ама едва не умрях". Според мен трябваше да изчака 10-тата годишнина, 4 години са малко, твърде малко.

  "Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 85. 85 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  "това е част от плана за разпадане на Русия, започнал през 1991 г. - откъсване на Беларус и Армения"

  Защо приемат освобождаването на Армения като разпад ? Армения си е отделна държава.

 86. 86 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "Alarmstufe: Rot":

  кажи бе селски, що ше дири Медведев туканка? И що Прас-Центарът на Вожда Борисов ви занимава само с простотии?

  яж бахур
 87. 87 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  " Но когато искал да проведе разговор по телефона с Владимир Путин, руският президент винаги се отзовавал, защото му е прощавал «като по-голям»."

  Официална позиция на " българският" премиер спрямо Кремъл !
  Е, тоя път няма какво да му " прости" ! Човекът си е научил урока и удобно няма да търси, нито ще разследва въпросното покушение ! За какво пак да се налага да поднася извинения към " по - големия" ?

 88. 88 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  а да сте чули насрания да казва , аз се насрах ... А ?
  —цитат от коментар 76 на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ


  Борисов се скатава -- сиреч не желае Медведев да идва у Балхария? По моя покана ли ше е тука тогаз? Щото и за позиция на външно се не чува ...то от теа свирки кък

  яж бахур
 89. 89 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Русия да съди Лондон за разпространяване на лъжи и дискредитиране. Това не е ли незаконно, ако го правят държавни служби?

 90. 90 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дон Кихот":

  Да обаче не подценявайте пропагандата. Много промити мозъци има. Вярват че земята е плоска, вярват на руската пропаганда, вярват че не трябва да си ваксинират децата.

 91. 91 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 225 Неутрално

  В заглавието на статията трябваше да присъства "би ти ви". А в статията имената на журналистите работили по репортажа.

  Това е същественото, а не че Русия не коментирала Гебрев.

  Руските подлоги трябва да бъдат разкривани. Но не тези в Блиц и Брадва, а тези в националните медии.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Ами плати си за репортаж, дето ще ти хареса. Това е пътя към истината, нали?
  —цитат от коментар 77 на Велков

  Не знам дали това е пътят, предполагам е така, но аз точно с това не съм съгласна и с хора като мен точно това искаме да променим – да няма "платена, купена, продажна" журналистика.

 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Ние сами омаловажихме случая. Щом има замесен високопоставен офицер от руските служби, не ще да е било толкова маловажно за Русия.

 94. 94 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Руските подлоги
  —цитат от коментар 91 на Медиен манипулатор


  поканихте Медведев и са чудите кой са е насрал

  яж бахур
 95. 95 Профил на avi29581655
  avi29581655
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Айдаааа!Според Кремъл, Гебрев е тровен от Ми-6!
  —цитат от коментар 13 на lone wolf


  То и за двадесетте хиляди полски офицери, разстреляни вързани като кучета, доскоро се твърдеше, че нямат нищо общо с Кремъл, но вече се знае и кой точно ги е разстрелвал. А Скрипал, Троцки и Гебрев са наистина ниска топка. Никой няма да разбере всичко. Но това, че крият Федотов? Не знаем кои са му били съученици в началното училище, с кои е служил в казармата, кои са му били приятели когато е бил тийнейджър, ясно показва, че не му е чист косъма.

 96. 96 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#71] от "objektivist96":

  В някои от тези спални по-скоро бих си загубила съня, отколкото да заспя. А на някои места направо би ми се изправила косата от ужас.
  Обаче, най- ми "хареса" спалнята с тапет снимка от Венеция. Малко им се е сторило, че и с леопардова кожа са комбинирали. :)))

 97. 97 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Какво има да се коментира една партенка? Тукашните бригадири достатъчно "коментират". Тя за тях е предназначена.

 98. 98 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 882 Неутрално

  [quote#95:"avi29581655"][/quote]

  Специалисте в периода 1919 д0 1921 в полски лагери загиват 30 000 руски военнопленници. Коментирай!

 99. 99 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Изводът че България е "ниска топка" , не мисля че много е верен.Обърнете се малко назад.Москва ще се изрепчи на в скоро време. Сега води разяснителна кампания с петата си колона тук, вкл. подчинени медии , как да се държат...

 100. 100 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#98] от "von_seeckt":

  А защо нахлувате и безчинствате в Полша бре таваришч?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK