България е сред най-нетолерантните страни в Европейския съюз

Съдът в Пазарджик гледа делото срещу мюсюлмани за проповяване на антидемократична идеология

© Анелия Николова

Съдът в Пазарджик гледа делото срещу мюсюлмани за проповяване на антидемократична идеологияБългария е сред най-нетолерантните страни от ЕС и колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. Това показва проучване на Университета на Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни.


По-надолу в класацията на европейските държави са само Литва, Естония, Румъния и Чехия. Най-толерантни сред държавите от ЕС са Швеция, Испания, Франция и Дания, а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии (без исляма).


Изследователите използват за мярка какъв процент от респондетите не биха искали да имат съсед от различна религия. Приведените във вид на графика резултати показват, че колкото по-висок е БВП на една държава, толкова по-толерантни са гражданите ѝ – изключение сред богатите страни е само Япония. Най-бедни, но и най-нетърпящи различия са Армения, Йемен, Индия и Бангладеш, а от европейските страни – Латвия, Естония, Румъния и България, близо до тях по показатели са Полша, Хърватия и Унгария.
България се намира горе-долу на същото място в подредбата и когато се уточни от каква религия би бил потенциалният съсед. Негативното отношение се увеличава, ако той е мюсюлманин (надминавайки 25%) и остава на близко до средното ниво за съседи хиндуисти.


Интересното е, че румънците, словаците и чехите са много по-предубедени спрямо хиндуистите, отколкото спрямо мюсюлманите. Нежеланието на българите да имат за съсед евреин е горе-долу на същото ниво като средното, но там разликата със западноевропейските държави е по-голяма.


По подобен начин изглежда картината и по отношение на предразсъдъците спрямо хора от друга раса.


Изключение правят само циганите, срещу които предразсъдъците са много по-високи, макар отново да намаляват от около 70% нежелаещи ги за съседи в Литва и Словакия до около 25% в Швеция, която е най-толерантната страна в ЕС. Впечатление прави и богатата Италия, където предразсъдъкът е почти толкова висок, колкото у литовците и словаците. Процентът българи, които не биха искали циганин за съсед, е около 50.

Ключови думи към статията:

Коментари (207)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  България е НАЙ-толерантната държава. В коя друга държава сиганите имат само права и никакви задължения?
  Къде другаде не ги съдят за извършени престъпления ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Огнян Минчев:
  „Не можеш да бъдеш пълноценен космополит, ако не си добър син/дъщеря, добър родител, активен член на общността - селото, града, отговорен гражданин на нацията ... чак до мировата идентичност.
  Презиращите нацията постмодерни космополити са празни тенекета - те вдигат много шум, но са самотно носещи се от вятъра жълти листа - без корени, със сублимиран произход и хаотична идентичност. Затова те държат да "деконструират" всички неща, които са се случили за човека веднъж завинаги - биологичния пол, етническия произход, расовата принадлежност - и да конструират произволно - "социално" - свят по собствен избор.

  Изборът е нещо важно.
  Реалността, обаче - също.“
  https://www.faktor.bg/bg/articles/ognyan-minchev-1-9

  Дневник изгуби усета за реалност.

  "Празни тенекета" ...

 3. 3 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Поредните глупости.В България има най-висок процент мюсюлмани от всички държави в ЕС и няма никакви проблеми на религиозна основа.

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Извинете, но въпросът е мегатъп и няма нищо общо с толерантност. Въпросът е зададен като "желание" или "предпочитание".
  За хора, които общуват със своите съседи, е нормално да имат някакви желания по отношение на тях. Слава Богу, в България общуваме със съседите си.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  България е НАЙ-толерантната държава. В коя друга държава сиганите имат само права и никакви задължения?Къде другаде не ги съдят за извършени престъпления ???
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Ти говориш за неработеща държава, а не за толерантност.

 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2864 Весело

  Точно пък Ю Ес Ей дето тръгнали да строят стена и с техните индиански резервати и обособени негърски "микрорайони" да дават акъл ?

  И аз искам сиганските Еди Мърфи и Майкъл Джордан за съседи , ама дека са ???

 7. 7 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Хехехе, университетът в Невада да си гледа неговата държава, която изпраща армейски части и строи ограда по границата си за да не влизат мигранти.
  Циничното е, че техните политици и НПО в същото това време призовават европейските граждани да отварят техните домове за едни други мигранти.
  После имат и очи да ни хокат, че сме нетолерантни.

 8. 8 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Тия анкети са пълна глупост. Просто на Запад са по-лицемерни заради по-ограничената свобода и никога не казват онова, което мислят, защото се страхуват от общественото мнение и порицание. Поради силната либерална пропаганда и институционален натиск е създаден некакъв либерален модел на поведение, от който е "срамно" и "неприемливо" да се отклоняваш. Затова и винаги отговарят либерално, но вътрешно са дори по-големи расисти от източноевропейците, които пък немат проблеми да изказват свободно мисълта си по такива теми-табу, дори и да се отклоняват от налаганата линия.
  Същата история и с щастието. На Запад е прието винаги да изтъкваш колко си добре, мислят си че ако изглеждаш и се правиш на много щастлив наистина ще бъдеш, слагат фалшивите усмивки и готово. В България пък обратно, от суеверие и страх от завист се изтъква колко са зле, да не ги чуе дявола и т.н. за да запазят щастието си. А като погледнеш статистиката, скандинавците дето уж били най-щастливите европейци се самоубиват най-много. Измислени класации.

 9. 9 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Ама разбира се, БГ е най-нетоелрантната. За разлика от UK, напускащо ЕС защото смята всеки от източна европа за СГАН. (52% от населението , де, не цялото кралство, но виждаме картинката).
  За разлика от Германия и Франция, където имигрантите живеят в обособени квартали, изолирани от обществото. За разлика от Франция, където отявлена нацистка почти не стана президент. За разлика от Дания, Австрия, където нацистите са 2-ра политическа сила.
  Ех тая нетолерантна България. Кого ще прави на сапун, а :)
  Нетолерантни сме, ама само на думи. Другите са толерантни, та дрънкат, ама и те само на думи. Резултатите се виждат от това "проучване".

 10. 10 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#7] от "tos_buratino":

  ми не е цинично, ПОЛИТИКА Е!
  САЩ подкрепят всякакви МАЛЦИНСТВА във всички страни по света. За да не може МНОЗИНСТВОТО да направи силна държава с работещи структури. Щот ако и където има такава -мож па ръководството и да се обърне против Сащ. Със слаба държавнос това е невъзможно.

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  " проповяване на антидемократична идеология" - от толерантност, та до това стигнахме. В ДЕМОкратичната ни държава. Тези анкети са правени от хора, които са за малко, минавайки покрай проблемите, отразяващи ги, но не даващи никакво решение. Иначе решават битието си с парите, с и заради които са се "потопили" в реалността.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  интересно защо ли материала е онагледен точно с тази снимка?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":

  Грешиш. Защо същата тази държава се разработва срещу българите за същите деяния ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  България е сред най-нетолерантните страни в Европейския съюз
  ...
  Има принципи, които не могат да се прегазят. Това е. Кое не можете да разберете, пак?

  В Русия съм! В Русия съм!
 15. 15 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1521 Гневно

  Глупости в България има всякакви етноси и нацйоналности и всеки който не краде и лъже е добре дошъл.
  Даже и братушките само тук се чустват като нормални хора и водят нормален живот.
  Само един етнос не може все да си намери мястото.
  Но нито един мангал не е убит само заради това че е циганин.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 16. 16 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Любопитно

  а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии (без исляма).
  ...
  Хаха! БЕЗ исляма! Еми то и другите без исляма са първенци!

  В Русия съм! В Русия съм!
 17. 17 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Общо взето подобни статии ме карат да се чувствам добре. Здравословния расизъм е полезен за всяка нация.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  За да има съспенс. Гледаш снимката и гадаеш това жени ли са, мъже ли, въоръжени ли са, агенти на Мосад ли са?
  И така си тренираш толерантността.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  ''...богатата Италия...'' ахахахахаха

 20. 20 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":Грешиш. Защо същата тази държава се разработва срещу българите за същите деяния ?
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА

  Срещу кои българи? Само срещу неудобни или беззащитни.

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Етническите българи са нетолерантни към чужди народности само защото са крайно нетолерантни към себе си. Показват го с множество дребни нещица като паркиране върху места за инвалиди, ползване на ъглошлайф почивен ден между 14 и 16 ч., постоянни клакснони, скандали и побоища по кръстовищата заради дреболии. Върхът обаче е да си сложи отровнозелена или тюркоазна външна изолация на панелката на 6-ти етаж, понеже тази боя била на промоция в Бриколажа и така спестил 25 лева. Което не е особена сума на пръв поглед, но като я обърнеш "у нафта" или особено "у ракиджос", сметай бате колко пъти че се прайш мъртвец, че се отрежеш као тръба, че се кАчиш ън черешата и т.н.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 22. 22 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  що ли няма изследване за израел и тамошната ''търпимост''към резаците?

 23. 23 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 685 Неутрално

  И Кристалина Георгиева директор в световната банка,която е двигателя на глобализма.
  Хем искат да се омешат различните етноси и религии,хем издигат стени между държавите.
  Еврейски експерименти,какъвто беше комунизма.
  Тъй като винаги бедните ще са повече,комунистите използват това.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  На кои българи им е разрешено да НЕ плащат данъци, ток , вода и да крадат и убиват безнаказано ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Дори в "най-толерантната" Швеция 25% не желаят съседи цигани. Расисти-и-и !!!!!!

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  На кои българи масово им дават фалшив ТЕЛК и не плащат Топлофикация ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на De Michelis
  De Michelis
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Каквито сме българите, такива са ни и циганите.

 28. 28 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 276 Неутрално

  на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии (без исляма) ...


  Муахахахха, че то и аз нямам против за съседи да имам будисти :))

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Весело

  Етническите българи са нетолерантни към чужди народности само защото са крайно нетолерантни към себе си. Показват го с множество дребни нещица като паркиране върху места за инвалиди, ползване на ъглошлайф почивен ден между 14 и 16 ч., постоянни клакснони, скандали и побоища по кръстовищата заради дреболии. Върхът обаче е да си сложи отровнозелена или тюркоазна външна изолация на панелката на 6-ти етаж, понеже тази боя била на промоция в Бриколажа и така спестил 25 лева. Което не е особена сума на пръв поглед, но като я обърнеш "у нафта" или особено "у ракиджос", сметай бате колко пъти че се прайш мъртвец, че се отрежеш као тръба, че се кАчиш ън черешата и т.н.
  —цитат от коментар 21 на cinik

  +++++++++++++++++++++++++++++++
  :)))))))))))))))
  Това с ъглошлайфа и отровнозелената изолация ми оправи деня. :))))

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  На кои българи им дават масово фалшиви дипломи за 8-ми клас за да им дадат после фалшиви шофьорски книжки ?
  Колко орки си видяла в учебни автомобили ?
  На кои българки им се плаща от едни емирства да носят мюсюлманско облекло ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1531 Весело

  Глупости в България има всякакви етноси и нацйоналности и всеки който не краде и лъже е добре дошъл.Даже и братушките само тук се чустват като нормални хора и водят нормален живот.Само един етнос не може все да си намери мястото.Но нито един мангал не е убит само заради това че е циганин.
  —цитат от коментар 15 на dedoliben


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, това толерантност ли е според теб, или чисто мошеничество? Мислиш ли, че от добри чувства се вършат тези нередности и дори престъпления?

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#29] от "Fiji":

  На кои българи им се дават пари от чужди държави за раждане на деца.
  На кои български деца се дават стипендии за ходене на училище ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#32] от "Fiji":

  Отговори на въпросите. Защото има още. Ама нямаш отговори !!! Защото си на ясла в БХК !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Terminator
  Terminator
  Рейтинг: 267 Неутрално

  ИМА ЗАЩО

  всеки ден, когато си с мен обикаляме витрини на какво да се спрем нищо не е наред а мерцедес чувам пак някой хвали се купил си днес а ний се потим, на крак стоим с теб приятелю мой и се чудим кой е враг, кой е свой?
 36. 36 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Имам приятел от работа - българин, но роден тук, а израстнал в Австралия. Български говори, но с акцент на чужденец, а английски - като чист австралиец.
  Като ходим по женски българки по баровете и клубовете - момчето се представя като австралиец. Повече "връзват" така, казва той. Сигурно е от нетолерантност.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":На кои българи им е разрешено да НЕ плащат данъци, ток , вода и да крадат и убиват безнаказано ?
  —цитат от коментар 24 на КМЕТ В СЯНКА

  Колко (българи или каквито и да са) има наказани за убийствата на Луканов, Кюлев, Илия Павлов, Георги и Васил Илиеви и т.н.,да не се мъча да ги изброявам, защото са може би стотици убитите през време на прехода, и едва ли са убити от представители на малцинствените ни групи, и няма никой наказан. Това за убийствата. А за неплащането на данъци, страхувам се, че тези пари, които не влизат в хазната от циганите, са нищожни в сравнение с количествата пари от укриване на данъци, от източване на ДДС и прочие. А за крадците е излишно да ти пиша, само ще ти спомена кражбата на века – КТБ.
  Затова пак ти казвам, че бъркаш липсата на държава с толерантност. А що се отнася до толерантността – не е вярно, че сме най-нетолерантната държава. Съвсем нормална сме си: има и толерантност, има и нетолерантност, прикрита под формата на патриотизъм.

 38. 38 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Весело

  Не мое да си неолибераст, ако не си и джендер, на който са му отворили всичките дупки.

  мурзилка
 39. 39 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Весело

  Като ходим по женски българки по баровете и клубовете
  —цитат от коментар 36 на realismisthename


  А като ходите по мъжки българки?

  мурзилка
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fiji":

  Ти откъде знаеш какви са убийците ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Толерантност към нетолерантните към тебе се нарича малоумие.

 42. 42 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#39] от "Маршалов":

  По такива не ходим. При наличието на най-красивите жени на земята, по мъже да ходим - сърце не ми дава.

 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#32] от "Fiji":Отговори на въпросите. Защото има още. Ама нямаш отговори !!! Защото си на ясла в БХК !!!
  —цитат от коментар 34 на КМЕТ В СЯНКА

  Ха-ха-ха! Каква ясла бе, кмете, успокой се! На никаква ясла не съм, не ме разсмивай! Отговорих ти – изброяваш престъпления, които не се разкриват, защото в държавата ни не работят никакви институции, няма истинско правораздаване, защото политиците използват циганите като гласоподаватели и не следят за спазване на реда и законите. Но не го правят, защото са толерантни, а от интерес.
  Ето една много хубава мисъл на Кристиян Таков:
  "ТОЛЕРАНТНОСТ НЕ ОЗНАЧАВА ХАРЕСВАНЕ.ТОЛЕРАНТНОСТТА ЗАПОЧВА ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ХАРЕСВАНЕТО."
  А аз ще добавя – толерантност не означа харесване или личен интерес.

 44. 44 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Любопитно

  За това проучване, в което думата "България" се среща 2 (два) пъти, ли става дума?

  "Предразсъдъците срещу имигрантите са симптом на по-голям синдром; намаляват значително вследствие на социоикономическото развитие и Обединеното кралство не е отклонение: резултати от Световното изследване на ценностите, Европейското изследване на ценностите и Европейското изследване на качеството на живота"
  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fsoc.2019.00012/full

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 45. 45 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  След голямото самоизолиране при комунизма, на източноевропейците им трябва време да се отворят. Толерантността е право пропорционална на това, какво са видели хората.

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Е от кога евреин е религия а ви....у учЕните. В крайна сметка религиозна, етническа или расова толерантност изследвате. И после толерантност ли изследвате или стериотипи? Щото съм убеден, че и моите съседи ако ги питаш искат ли за съседи цигани и турци, ше кажат не, но в същото време имахме и циганско семейство и едни турци за съседи и хората си бяха съвсем добре приети и лафче с тях и децата им си бяха с нашите и никакъв проблем не са имали нито те, нито ние. Просто хората си бяха ок и циганите и турците, говореха си български ходеха си на работа и никой не ги е възприемал като различни, само защото са цигани или турци

 47. 47 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Прекрасно! Това на ден днешен, а и занапред ще бъде само в полза за страната. Видяхме ги толерантните на какво дередже са вече...

 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Весело

  Я, Иванчо от ЛА (СтюпидАмерикан, Кретен Килър), вече пишел статии - а аз се чудех как така събира по над 20 плюса за секунди - той вече е в екипа на Дневник и трябва да са му жълти коментарчетата, демек голямата работа - умния чиляк. Кварталните пиянки имат повече логика дори във фазата: "Ти мене уважа'аш ли ма" . Видите ли някой съфорумец да характеризира "всички българи" в негативна светлина - да знаете че е ром и то от онези, дето не са чисти - дребни престъпни мишоци в "99.97%" от случаите.

 49. 49 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Кой ли е спонсорирал Университета в Невада?!?!? за това мащабно изследване... Да не е Шорош. Нищо се не казва. А като се има предвид къде се публикува у нас, няма да се изненадам...

 50. 50 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Весело

  ЛЪЖЛИВА НОВИНА!
  Няма такова нещо като Университета на Невада!
  Стига сте вярвали на всичко написано от руските тролове.
  Къде видяхте цитати, самото изследване, авторите ?!
  Що вярвате на всяка плява, щото сте немислещи овце :))))

 51. 51 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Както обикновено в Дневник, няма линк към изследването. Не е ясно и кой Университет на Невада го е провел - там, според Гугъл има два Университета - University of Nevada Reno и University of Nevada Las Vegas. На сайтовете и на двата не можах да намеря такова изследване. Би трябвало да се посочи източника на информация, в този случай няма нищо секретно. Иначе ми се прокрадва една мисъл за измислен fake news.

 52. 52 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  В щатските университети са налазили преподаватели марксисти и комунисти, та нищо свърано със социалните нАуки излялзо от там не струва и пукната пара!!!

 53. 53 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":
  “На кои българи им дават масово фалшиви дипломи за 8-ми клас за да им дадат после фалшиви шофьорски книжки ?”

  Кой продава дипломите и фалшивите книжки - българите.
  Щото са по-глупави и от циганите.

 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии (без исляма) ...Муахахахха, че то и аз нямам против за съседи да имам будисти :))
  —цитат от коментар 28 на vtl53383951

  Внимавай какво си пожелаваш, че ...

 55. 55 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 267 Неутрално

  "plebsРейтинг: 277508:48, 4 мар, '19 / Неутрално

  Огнян Минчев:
  „Не можеш да бъдеш пълноценен космополит, ако не си добър син/дъщеря, добър родител, активен член на общността - селото, града, отговорен гражданин на нацията ... чак до мировата идентичност."

  Хубаво го споделяш това. Но кой е първоизточникът на този аргумент? Защото не можеш да правиш аргументи без да знаеш какво всъщност е искал да каже първоизточникът. Например използва "мирова идентичност", което няма нищо общо със светоусещането на един космополит, който е член световното общество тоест съвкупността от всички традиции, народи, вярвания. Следователно няма такова нещо като постмодерен космополит. Това някой след тежка нощ на пиене си съчинява нещо понеже космополитът винаги е приемал всички индиви каквито и да са те. И не само си съчинява какъв е космополитът пък чак и му приписва ЛГБТИ идеите. И също така деконструира е използвано неправилно. ДеконструКцията е метод във философията коренящ се в Хайдегер и доразвит от Дерида. Това, че феминстите го използват като способ да покажат мъжката предубеденост в културата АБСОЛЮТНО не значи, че космополитите деконструктират установеният ред. Много сбъркано съчинение, което се разпространява от неграмотници.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 56. 56 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#51] от "aralambi":

  Фейк нюз - нали и аз това казвам, ама тъпаците веднага се вързаха и почнаха с коментарите :))))

 57. 57 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  “...а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии (без исляма).”

  Поредната лъжа - в столицата Буенос Айрес няма да видите никаква друга раса освен бели!
  Негри, жълти, индианци ... нищо такова няма да видите!
  Повтарям - тази новина е ЛЪЖА.

 58. 58 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#46] от "uq":

  Това е самата истина. Българина никога не е имал против различните, когато различията го обогатяват. Даже са му интересни и им се радва. Не говорим за различни от типа на - силна духова музика от евтини колонки до 3 през нощта в работен ден, естествено.
  Като растях в блока (даже в квартала) имаше само едно семейство турци. От тях научихме, че на религиозния си празник събират дарения за бедните (било им задължително от религията). Та нашите турци правеха своеобразна "кампания" и събираха дарения за бедни семейства с деца в училище и им купуваха раници, тетрадки, дрехи и обувки. Това събиране на пари още се случва, а турците ги няма в квартала от 10 години.
  Трябва да имаме акъла да видим, кога различията ни обогатяват и кога ни вредят.

 59. 59 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Пълен абсурд е един народ, спасил всичките си евреи по време на най-тежкия нацизъм, да бъде определен като "нетолерантен". Ако бяхме нетолерантни, щяхме да оставим влаковете с конските вагони да потеглят към Полша. Но ние не позволихме един български евреин да бъде пратен в лагерите. За разлика от много други "толерантни" държави в класацията, които с радост товареха и пращаха в пещите всякакви - евреи, цигани и др.

  Българският народ е сред най-толерантните в Европа въобще. При нас съжителстват мирно и тихо редица етноси. Арменци, евреи, руснаци, западняци от Европа, дори чернокожи от Африка. При религиите също е така - имаме мюсюлмани, православни, католици, протестанти, павликяни, будисти, евреи, арменска църква, може би дори хиндуисти.

  Българският народ е съжителствал с други етноси от векове и не ги мрази. Дори по време на османското робство и след Освобождението българите не сме посегнали на обикновените турци-мюсюлмани, с които сме живели врата до врата векове. Но българският народ иска да живее с хора, които облагородяват обществото, а не го унищожават с делата си. Нито арменците правят престъпления, нито евреите, нито католиците. Основно битовите престъпленията се правят от един етнос, който е свикнал да живее на гърба на другите от хилядолетия. Затова и през последните 5 години има бунтове и протести всеки месец - тук пребили човек, там окрали един дядо 50 пъти, на трето място убили българско момче на улицата, на четвърто място нападнали група деца на гребен канал... и така всеки месец. Българският народ скача точно срещу тези изстъпления, защото не може да търпи повече.

  Аз искам съсед арменец. Искам и съсед евреин. Искам съсед хиндуист, ескимос, французин, американец, бушмен, чернокож. Но не искам съсед циганин, ако не е свикнал да живее с българските обичаи и да не пречи на съседите си със своите навици от гетото. Някой желае ли, например, всеки ден да му пускат циганска гюрултия от съседния апартамент?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 60. 60 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Това ми прилича на стъкмистика. Как ли е провеждана тази анкета. Няма такава нетолерантност към другите етноси и религии, а ако е вярно, че 50 процента от българите се отнасят неприязнено към циганите, те нямаше да могат да живеят толкова комфортно, както сега, а щяха отвсякъде да ги гонят, както във Войводиново.

 61. 61 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  "Съдът в Пазарджик гледа делото срещу мюсюлмани за проповядване на антидемократична идеология"(от снимката)

  Ахахахаа! Не знаех, че и това е забранено, в РБ. Някой може ли да цитира закона, който е нарушен в случая? 😏

  Член 1- ви, ряпа да яде! 🙄😎

  reductio ad absurdum...
 62. 62 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#39] от "Маршалов":По такива не ходим. При наличието на най-красивите жени на земята, по мъже да ходим - сърце не ми дава.
  —цитат от коментар 42 на realismisthename


  Аз обърнах внимание на начина по който е написано, че е двусмислен.

  мурзилка
 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  "България е сред най-нетолерантните страни от ЕС и колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. "

  Ми вярно е. Толерантността е с пари. Ако нямаш пари даже не те питат дали и колко си толерантен.

 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#17] от "Суджук Герберите":

  Здравословния расизъм е полезен за всяка нация.
  ========
  😂👈...... това ли ти остана като урок от "500 години турско робство"......
  Ако и Osmanlı мислеше по същия начин, още до 16 век бихте изчезнали като нация....

  Bukalemun
 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  Много ми е интересно, на какъв принцип са определени българите , които не желаят за съсед хиндуисти. Кога им е било обяснено, какво е това хиндуист - преди или след допитването?
  Освен това, доколкото разбирам, никой не си е направил труд да включи националността на евентуалните съседи от дадено вероизповедание. Например, ако попиташ българин, каква е търпимостта му към мюсюлманин-турчин или египтянин и мюсюлманин- иранец или чеченец, отговорите биха били съвсем различни.
  А общо взето, фактът, че заклетият враг на Турция Петко войвода след Освобождението е станал адвокат на турците във Варна, за мен говори много повече за толерантността на българите, отколкото такива анкети. Още повече, като зная, кои са вероятните източници на данните за България.
  Затова, смятам, че българинът е ТОЛЕРАНТЕН много повече, отколкото е изтипосан в това "изследване".

 66. 66 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Весело

  До коментар [#59] от "Lou":

  Искам съсед хиндуист,
  ========
  :).... Мамма мия.....
  Ами искай му тогава..... "даваш ли даваш балканджии Хинду...."....

  Bukalemun
 67. 67 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 439 Весело

  В крайна сметка не можах да разбера дали това е укор или похвала!

 68. 68 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Не съм се и съмнявал, че тази балканска тъмна територия е гнездо на злобни ксенофоби и нацирасисти, избиващи комплекси породени от дисфункционална ерекция и липса на интелект и образование !

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Кой го казва?
  Само в България може да плюеш Национален герой и да ти се размине.

  Иван Костов е за съд!
 71. 71 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Любопитно

  Някой може ли да ми обясни защо Дневник си причиняват това? Публикуват някакво съмнително изследване с неясни източници, половината им читатели пищят по този повод, а от редакцията го издигат до "новина на деня"?
  Защо?
  Все едно да ти открият мухлясал самун в хлебарницата, а ти да го сложиш на витрината, вместо посрамен да го изхвърлиш!

  Доброто е заразно
 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#68] от "LiberalToTheBones":

  Съмненията са присъщи на хора, които мислят с главите си.
  Не се притеснявай, не на всички им се получава.

  Не съм се и съмнявал, че тази балканска тъмна територия е гнездо на злобни ксенофоби и нацирасисти, избиващи комплекси породени от дисфункционална ерекция и липса на интелект и образование !
  —цитат от коментар 68 на LiberalToTheBones


  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1499 Гневно

  С тия средновековни пясъчни маймуни на снимката каква толерантност?
  Само престъпниците закриват лицата си, за да не могат да бъдат идентифицирани. На който не му харесва, да си ходи у пустинята.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Мани толерантността, изоставаме и по спуснатите показатели за прогресивност. Прогресивни са най-много 5% от мъжете, което е голямо изоставане, особено в сравнение с червено-червено-зеления Берлин.

  А инак през Втората световна война България спаси евреите, докато 14-годишният Шори обикаляше къщите на изселените евреи да описва имуществото. Поне това е официалната, одобрена от самия него версия.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 642 Неутрално

  И на ква основа? А тея студентчета идвали ли са в България? Чували ли са че тсиганите не плащат нищо, тоест държавата ги издържа... Де в светъ човек не си плаща тока.. Аман от американски учени

 76. 76 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Каквито сме българите, такива са ни и циганите.
  —цитат от коментар 27 на ohg30520577


  Абсолютно точно!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  Тия анкети са пълна глупост. Просто на Запад са по-лицемерни заради по-ограничената свобода и никога не казват онова, което мислят, защото се страхуват от общественото мнение и порицание. Поради силната либерална пропаганда и институционален натиск е създаден некакъв либерален модел на поведение, от който е "срамно" и "неприемливо" да се отклоняваш. Затова и винаги отговарят либерално, но вътрешно са дори по-големи расисти от източноевропейците, които пък немат проблеми да изказват свободно мисълта си по такива теми-табу, дори и да се отклоняват от налаганата линия.Същата история и с щастието. На Запад е прието винаги да изтъкваш колко си добре, мислят си че ако изглеждаш и се правиш на много щастлив наистина ще бъдеш, слагат фалшивите усмивки и готово.
  —цитат от коментар 8 на izt21595181


  На Запад, "по- ограничена свобода"?! Ма как така, бе, нали се борим да ги стигаме по...всичко, за да влезем у КЛУБА? 🤪

  За щастието и изтъкването му, фалшивата усмивка, и как (трябва да) изглеждаш е виновна капиталистическата система. Нали така ни учи ПАЗАРНАТА идеология, че трябва да умееш да се ПРОДАВАШ, за да спечелиш място за работа, длъжност...

  Ето първото попадение на Гугъл:

  "Как да се продадеш в интервю за работа"

  https://goo.gl/44HKJm

  "Използвайте тези съвети, за да покажете талантите си, без да звучите арогантно, бавно или отчаяно."

  "1. Look the part. Many hiring managers will form their first impression of you based on what you're wearing. ...

  2. Tailor your elevator pitch. ...

  3. Prepare meaningful anecdotes. ...

  4. Ask unique questions. ...

  5. Always quantify your achievements. ...

  4. Say the right things."

  🙄

  reductio ad absurdum...
 78. 78 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#65] от "Дон Кихот":

  Смяташ дето някой не знае, че хиндуист е жив циганин ли? Аз се учудвам, че само 50% били българите, които не желаят за съсед циганин. Според мен са 100%. Изводът, че най-бедните са и най-нетолерантни, също е погрешен. По-скоро там където институциите са с най-ниско доверие, там хората са и най-нетолерантни. Не че бедността няма общо с ниското доверие, ама е елементарно да се сетиш, че ниското доверие поражда несигурност, страх от различните, съответно нетолерантност. Не е трябвало изобщо да харчат пари за подобно глупаво проучване.

 79. 79 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":

  Държавата да не я управляват марсианци!?

  Управляват я българи,които вместо да прилагат законите от местно до национално ниво галят малцинството с перце!

  Криво разбрана ,но толерантност...

 80. 80 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Някой може ли да ми обясни защо Дневник си причиняват това? Публикуват някакво съмнително изследване с неясни източници, половината им читатели пищят по този повод, а от редакцията го издигат до "новина на деня"?Защо? Все едно да ти открият мухлясал самун в хлебарницата, а ти да го сложиш на витрината, вместо посрамен да го изхвърлиш!
  —цитат от коментар 71 на АзКлавдия


  По същата причина, поради която някои дами рискуват да пипнат някоя болест или да попаднат на някой сериен убиец.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 81. 81 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Грант даден, грант приет ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 82. 82 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Граничните и буферни нации които са по-близо до Близкия Изток (Балканите, Кавказ), или Евразия (Източна Европа)--са по-реалистични поради *твърде богат* исторически опит.

  А тези които са на майната си и заобиколени само от богати бели страни (Швеция, Дания), живеят във въображаем Дисни свят, и наричат реализъм въз основа на исторически опит "нетърпимост" защото така им казала една сърничка травеститка.

  Затова не е въпрос на "богат-беден". Италия и Испания граничат по вода с Африка. Италия вече получи достатъчно "добри съседи и инжинери" от там, и си спомни всичко. Ред е на Испания. И те ще си спомнят всичко.

  А за всякаквите Швеции--там всъщност наистина имат остра нужда от още милион-два араби и сомалийци за да си спомнят как работи реалния свят. За тях това ще е само за добро. А за врели и кипели места в Южна и Източна Европа нямат нужда от това напомняне, благодаря, те си знаят по дефолт.

 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Статийката е типична хибридка.
  Забележете, че липсва линк към изследването, липсва дори споменаване на медийният разпространител на "боНбата", та да стигне до Дневник.

  На всичкото отгоре и самото "изследване" е неприкрито идиотско като методология.
  Погледнете Аржентина, на челно място, но "без исляма".
  Как тъй "без исляма", когато претенциите са за глобален поглед?
  Не знам, в Аржентина мюсюлмани може да са шепа хора, та да не присъстват въобще като фактор, но това не значи, че може, ако си сериозен изследовател, да цръцнеш това "без исляма". Даже отивам една стъпка по-нататък - това "уточнение", че била първенец "без исляма" като "конструкт" ме навежда на мисълта, че "с исляма" ... таковата ... не би била "първенец". Щото ако "ислямът" не е поне дребен фактор там - защо го споменават въобще? Как може в сериозно изследване фактор въобще да се "вади извън скоби"?!
  Нейсе, особености на хибридния материал, дет' са вика ...

  Колкото до нас ... и друг път съм споменавал, ще го повторя пак.
  В разгара на имигрантската вакханалия, когато лозУнгът беше "Виллкоммен! Идвайте всички!" и бяха умишлено и целенасочено границите на Европа същите тези публикуваха и "визията" си за Европа пред 2050 година. Където "предвиждаха" средно за целия ЕС дял на мюсюлманите от 13%. Обръщам внимание - в ситуацията на умишлена политика, която води до "внос" на мюсюлмани. В същото време, днес, у нас, в България, мюсюлманите са точно ... 13%! Т.е. ние си ги имаме тук, сега и не от вчера в обем недхвърлящ и най-либератските мераци! И к'во? Ми ... нищо! Освен пропагандните, целеви най-вече медийно-пропагандни "възпалявания" - нищо! Огледайте се около себе си - нищо!
  Но турболиберазката пропаганда си дудне - нетолерантни, та нетолерантни!
  Аман!

 84. 84 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 397 Неутрално

  На някой новини в "Дневник" по-добре ще им стои лого с черен надпис на жълъо-кафяв фон.

 85. 85 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  България е сред най-нетолерантните страни в Европейския съюз
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Това "сред най-нетолерантните" звучи окуражаващо! Защото ми се струва че и по този показател, както при нивото на корупцията и бедността сме на последното място!
  Да си спомним само как гласуваха "управляващите" в лицето на герберунгелските евродепутати когато се вземаше едно решение за унгарския нацист и ксенофоб Орбан... Всички герберунгели с изключение на една дама, на практика предадоха ЕНП!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 86 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Кеф! Радвам се са чуя, че БГ е нетолерантна според либерастчетата интернационалисти.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#85] от "Рим":

  Нацист и ксенофоб... Боже, боже!
  Но дойде Видовден и за Орбан, ДСБ искат изключване на партията му от ЕНП!
  И всички ние знаем, че щом ДСБ иска, то неминуемо ще стане!

  Доброто е заразно
 89. 89 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  Някой може ли да ми обясни защо Дневник си причиняват това? Публикуват някакво съмнително изследване с неясни източници, половината им читатели пищят по този повод, а от редакцията го издигат до "новина на деня"?Защо? Все едно да ти открият мухлясал самун в хлебарницата, а ти да го сложиш на витрината, вместо посрамен да го изхвърлиш!
  —цитат от коментар 71 на АзКлавдия


  Мога, #1- $МЪНИ$(кликбейт- повече кликове, повече реклами и т.н.). Пропаганда(пак е свързно с $). Пълнеж и т.н.

  Както писах в предния пост, щом всичко трябва да се продава, то ние да не сме по- тъпи, за да губим клиенти?!

  reductio ad absurdum...
 90. 90 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Весело
 91. 91 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Пропаганда..

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 92. 92 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Те не се усещат , доколко расистко е самото понятие “толерантност”. Толерантност означава “търпимост”, което само по себе си поставя тези, към които очакват да я проявяваш, на по-ниско стъпало от самия теб. Винаги само определени нации и религии се споменават в такъв контекст.

  Мърфи е оптимист!
 93. 93 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Фейк нюз, а? Подарък за "националния празник". България е просто уникална, единствената страна с три национални празници (03.03. - 06.09. - 22.09.). Кой и защо търси под вола теле?!

  master
 94. 94 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  Поредната статия за някакво си изследване, направено от някой си. По телефона? С личен контакт? По пощата? Или, просто е писано едно към кесим, от човек, който не познава страните за които пише? Лично за мен - фалшиво представени факти, с щипка истина - преследващи определена цел.

 95. 95 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Пак заливате медийното пространство с помия срещу България! На всичкото отгоре и ден след националния празник! Явно другаря Сорос газ пикае, че след толкова потрошени пари, все още честваме 3-ти март, та изкопахте това "изследване" да пляснете на заглавна страница!
  В помията написана "неизвестен автор" (чудно защо статията е анонимна) не ми стана ясно "нетолерантния" български народ, как съжителства с турци, помаци и гагаузи, съставляващи около 20-30% от населението на страната?
  Естествено, че ще сме "нетолерантни", към натрапници, а който ни вменяват, че имаме някакви задължения към тях!

 96. 96 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  "България е сред най-нетолерантните страни в Европейския съюз"
  ................................
  С най-голямата мюсюлманско и циганско малцинство в Европа това няма как да е така. Малцинствата не ходят там където ги преследват. Циганите са избягали от Западна Европа през 16-17 век, защото си ги клали и бесили и са дошли в Източна Европа. Да видим сега кой е по нетолерантен.

 97. 97 Профил на Джузепе Мацини
  Джузепе Мацини
  Рейтинг: 267 Неутрално

  В Щатите- страната с най-голямо БВП- белите искат да живеят с други бели, черните с други черни. Когато в един квартал, количеството на заселилите се чернокожи мине определено ниво, белите започват да се изселват. Това как кореспондира с връзката между нетолерантността и бедността?
  Нетолерантни сме в смисъла, че не искаме да живеем с роми, но към всекидневните им безобразия и нежелание да спазват обществения ред, сме прекалено търпими!

 98. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Нежеланието на българите да имат за съсед евреин е горе-долу на същото ниво като средното
  ***
  България е сред най-нетолерантните страни от ЕС
  _______________
  Скоро не бях чел толкова кова тъпотии само в една статия на Дневник!
  Стига простотии , такива извадки се правят така , примерно кажете колко работещи чужденци у нас се чувстват дискриминирани и колко в някоя евроатлантическа държава с голям БВП??? В крайна сметка когато човек у нас работи и е читав се радва на голяма толерантност-факт! Мърдите ги търпят само там където корпорациите печелят и захлебват от социалните им помощи!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 99. 99 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 280 Неутрално

  То е нещо като омагьосан кръг. Бедността, цитирана като фактор за нетолерантност, дава възможност за интензивна репродукция на най-малограмотните инвазивни етноси, най-вече циганите, което неизменно носи още повече нетолерантност, между впрочем напълно заслужена, към тях.
  Иначе внушенията на Дневник с периодично изпускани статии за българската етническа нетолерантност са смехотворни. Никой друг народ в Европа, а може би и в света, не би допуснал циганизация в такива чудовищни размери.

 100. 100 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#71] от "АзКлавдия":

  Все едно да ти открият мухлясал самун в хлебарницата,
  =======
  И все пак....... мухала е признак на живот....

  Bukalemun
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK