България, Балканите и манифестът на убиеца от Крайстчърч

България, Балканите и манифестът на убиеца от Крайстчърч

© ReutersИмал ли е убиецът от Крайстчърч съмишленици в България - хора, споделящи неговите "възгледи"? Австралиецът е обиколил доста места в България, вижда се, че добре е познавал и българската история. Какво показва това, пита Петър Чолаков в коментар за "Дойче веле".


За балканската следа в извършеното от Брентън Тарант - терористът, който уби 50 души и рани десетки други в нападение над джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия - се заговори почти мигновено. Освен неонацистки символи върху снаряжението на терориста има многобройни надписи на латиница и кирилица.


Някои от тях са на битки срещу Османската империя и на личности, сражавали се срещу исляма, включително свързани с България: "проходът Шипка 1877-78", "Фружин" и "Битка при Булаир 1913". Стана ясно също, че австралиецът е прекарал седмица в страната ни (9 - 15 ноември 2018).


Какво го е интересувало в България?
Възможно ли е Тарант да е имал "гид" или "гидове" в България – хора, съпричастни към неговите "възгледи", които са го насочвали? Според главния прокурор Цацаров "няма данни за терористична дейност и контакти на Тарант на територията на България". Но австралиецът, за когото се твърди, че "се е интересувал основно от битки между християни и мюсюлмани", е обиколил редица исторически места, в това число: Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казанлък и Банско. От надписите върху снаряжението на Тарант и добре подбрания му маршрут се вижда, че той познава в детайли българската история.


Не е изключено Тарант, фитнес инструктор без висше образование, да се е запознал със заплетената история на Балканите единствено от интернет източници. Но австралиецът не е страдал от липса на съмишленици. "Аз не съм пряк участник в нито една организация или група, въпреки че съм дарявал на много националистически групи и съм взаимодействал с още повече" – пише на стр. 16 от манифеста на Тарант "Голямата подмяна". Има данни, че много от днешните терористи намират съмишленици, (финансова) подкрепа и информация в "Тъмната мрежа" (the Dark web), ъндърграундът на интернет.


Манифестът, който се състои от 85 страници, съдържа: Въведение, в това число отговори на всевъзможни въпроси; Част I, "Обръщения към различни групи" – "консерватори; християни; антифашисти, марксисти, комунисти; турци"; Част II, "Общи размишления и потенциални стратегии"; "Заключение" (погрешно означено като Част IV, Част III липсва).


Влиянието на Андерш Брейвик


Според Тарант най-силно влияние му е оказал "рицарят на справедливостта Брейвик", с когото той се бил срещал. Андерш Брейвик е крайнодесният норвежки терорист, който на 22 юли 2011 година уби 77 души в Осло – повечето от тях деца на лагер, организиран от младежката организация на управляващата Работническа партия.


Основната "теза" в манифеста на Тарант е сходна с тази на Брейвик, описана от него в "2083: Декларация за европейска независимост". И двамата твърдят, че Европа се ислямизира, като за това спомагала предателската политика на опортюнистичните и нихилистични елити на континента. Брейвик пише за опасността от израждането на Европа в "Еврабия", а Тарант цели да докаже, че тече "голяма целенасочена подмяна" на бялото население на Стария континент с "пришълци", изповядващи исляма (стр. 8, оттук идва и заглавието на манифеста). Тарант подчертава своята принадлежност към "европейската култура, политически идеи и кръв". Австралия не е нищо друго освен "пръст от ръката на Европа", пояснява той (стр. 31).


"Акo искам нещо да запомните, то е, че раждаемостта трябва да се промени", пише австралиецът (стр. 6). Тарант използва познатата "теза", че високата раждаемост на мюсюлманите ще доведе до заличаването на "бялата раса". Всъщност мюсюлманите са едва около 5% от населението на Европа, т.е. антиислямската истерия е ирационална. И Брейвик, и Тарант определят себе си като "етнонационалисти" и "расисти".


"Вината" на САЩ и НАТО


Да се върнем на връзката с България и Балканите. Освен в нашата страна за момента се знае, че терористът е бил в края на 2018 г. в Румъния, а през 2016 г. в Сърбия, като е преминал през Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия с автобус. В манифеста България не е спомената. Тарант обаче използва термина "балканизация", за да обозначи един желан от него югославски сценарий за бъдещето на САЩ (стр. 11). Причината е във "вината", която според Тарант носят САЩ и НАТО за събитията в Косово, където те се сражават на страната на "мюсюлманите - окупатори на Европа" и способстват "за клането на християни" (стр. 11).


Балканизацията на САЩ ще сложи край на наркотичния идеал за страната - тигел на нациите, расите и културите ("the "melting pot" pipe dream", стр. 11). По пътя към джамиите Тарант слуша в колата си сръбската националистическа песен от 90-те години "Сърбия силна", известна още като "Махнете кебапа", която възхвалява Радован Караджич. (Тарант нарича себе си "метач на кебап", това е и един от надписите върху оръжието му.)


Брейвик не крие симпатиите си към френския Национален фронт. Тарант не го подкрепя (стр. 29), но изтъква разочарованието си от загубата на Льо Пен от Макрон на изборите през май 2017 г. "Интернационалистът, глобалистът, антибелият бивш банкер спечели", пише той (стр. 13). Австралиецът донякъде подкрепя и американския президент Доналд Тръмп като човек, работещ "за възраждането на бялата идентичност", но смята, че е слаб политик и лидер (стр. 27).


България и айсбергът на радикализма


Погрешно е да причисляваме Тарант и Брейвик към политическите партии, които функционират в рамките на закона. "Възгледите" на терористите са шарени кръпки от екстремни, нерядко противоречащи си идеи. Емпирично е доказано, че извършените от тях чудовищни актове имат негативен ефект върху подкрепата за популистките радикално десни формации. Мнозинството от тях се дистанцираха от престъпленията на Брейвик (сред изключенията са някои организации в Русия). Вероятно това ще се случи и с австралиеца.


Но айсбергът на радикализма има както официални върхове, така и мрачни, подводни сегменти като Тарант и Брейвик.


Както видимата част, така и бушуващите бесове, които изригват внезапно, са част от тяло, което заплашва темелите на модерния свят. Илюзия е да се надяваме, че мултиетническата България, в която все повече хора нехаят за толерантността, ще бъде островът на блаженството, подминат от тези демонични процеси.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (208)
 1. Подредба: Сортирай
 1. Пак глупости. 5% са сега. Сред 10 години колко ке бъдат? А колко са били преди това?

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Илюзия е да се надяваме, че мултиетническата България, в която все повече хора нехаят за толерантността, ще бъде островът на блаженството, подминат от тези демонични процеси.
  ______________________
  Ако дойде чужденец в България и някой местен му разкаже за епопеята на Шипка или Баташкото или Старозагоските кланета значи го е радикализирал или как?

  Иначе България си е ок , либерастите по-добре да забравят тази тема с убиеца от Крайстчърч , както забравиха и сритаха под масата инцидента в Батаклан!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. Познава българската история - уши.

 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Дайте да го видим този манифест, може да се окаже, че има много казани истини в очите на яловите левундерски управници??

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  "Илюзия е да се надяваме, че мултиетническата България, в която все повече хора нехаят за толерантността, ще бъде островът на блаженството, подминат от тези демонични процеси."
  ==============
  И?
  Какво точно очаква авторът? Нека го напише!
  Аз очаквам специализираните служби да си вършат работата или след терористичен акт да заловят терориста.
  Вместо това започват внушения....
  Както при случая с папата, италианските власти установиха, че сме невинни, но няколко наши политици настояваха да си признаем, така и сега трябва да си посипем главите с пепел.
  Простата сметка показва, че ислямските атентати са мноооооого повече от тези на "християнските" терористи. Въпреки това, трябва да се чувствам виновен?
  Няма да стане.

  Еретик
 6. 6 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе, тоя дали е фен на Тръмп? Как мислите?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Пак глупости. 5% са сега. Сред 10 години колко ке бъдат? А колко са били преди това?
  —цитат от коментар 1 на Wornoxmaniak

  Европейците трябва да си траят поне до 2050г.когато официално станат малциство. Същност критичния процент на пришелец е около 35% след това всички масово се изнасят и отстъпват земите и жилищата си.  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Някой, дето следи обществения дискурс по други държави, може ли да ни осветли, има ли и друга кочина, в която повечето да се радват на извършеното?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Илюзия е да се надяваме, че мултиетническата България, в която все повече хора нехаят за толерантността, ще бъде островът на блаженството, подминат от тези демонични процеси."

  - Фалшива новина.

  Авторът пакетира с "толерантност" доказано мирното съжителство на християни и мюсулмани с отношението към яловата любов, приватизаторите от "прехода" и други подобни.

  Аре.

 11. 11 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Весело

  До коментар [#7] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  ”. Същност критичния процент на пришелец е около 35% след това всички масово се изнасят и отстъпват земите и жилищата си.”
  Значи, че не ги чувстват за свои или са ги придобили по начин, вследствие на което не ги ценят или възприемат за свои. 😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 12. До коментар [#5] от "Костадин Иванов":

  Не са християни срещу мюсулманини, а мюсулманини срещу всички останали.
  Почти не остана страна в света дето да няма инвазия. Най-страшно в момента е в Индонезия и Малайзия. Тия къде им викаха усмихнат ислям сега ги правят да си говорят сами.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Ако е възможно конците на русофили и русофоби да са в ръцете на един и същ кукловод, то дали е възможно конците на християнофоби и мюсулманофоби да се държат също от един кукловод?

 14. 14 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1469 Весело

  Дайте направо да обобщим:

  Всеки българин който не е умнокрасивец е съучастник на тоя и масов убиец.

  Че гледам много постепенно се налага 'тезата', да не се офлянкваме толкова

  Facing Worlds
 15. До коментар [#8] от "КретенКилър":

  Стюпи, за в Европа ако я броим за кочина ... във всички страни се радват въпреки, че лицемерно за пред другите се правят на улави.

 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Всичките тези либерастки публицистични опити са толкова плоски, че комай предизвикват обратно на това, което целят. Горната дописка от километри вони на платено поръчение. Оттук и смешните аналогии, побъркан убиец в Н. Зенландия, България, несъществуваща нетолерантност, та чак връзки с въобразени родни радикалисти. Никаква логика, никакъв смисъл!

 17. 17 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Абе, тоя дали е фен на Тръмп? Как мислите?
  —цитат от коментар 6 на КретенКилър


  Ми той си го е написал- не е!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#4] от "venci4":

  Грабвай пушката и ходи да стреляш по хората в някоя джамия!

 19. 19 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Поредната статия. Важното е да генерираме трафик - всеки път минимум 300 коментара. И всичко това заради един болен мозък.

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Нека не забравяме, че Брейвик не изби мюсюлмати, а норвежки деца!

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Дойче Веле и Дневник да си запишат - еднакво нетолерантни сме както към фанатизма на Дугин, Гундяев и РПЦ, така и към ИДИЛ. Комай и в Турция настроенията са такива.

  И Моника да си запише. :)

 22. 22 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wornoxmaniak":

  Мюсюлмани се пише.

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  материала очаквано е част от темата "как да изкараме петимата (котараци в чизми) от РМС + стюпи фактор макар и във форумче. българина без значение етнос трудно се вързва на подобна семпла (дори по стандарта раб. дело) пропаганда. обяснено беше как 500 години било съжителство/присъствие , и колко огромна вина носим за смяна на имена . следва колко сме били не толерантни.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Коментарите в този форум започват определено да ме плашат.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 25. До коментар [#22] от "truly":

  Има ли некво значение?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. До коментар [#20] от "vassilun":

  Не манипулирай. И коректно обясни защо го е направил, и какви са тези деца.

 29. 29 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#25] от "Wornoxmaniak":

  За гербер няма. Такава е повелята на вожда - трябва да сте прости, за да ви манипулира по-лесно.

 30. 30 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1411 Любопитно

  До коментар [#18] от "vassilun":

  Не се заяждам. Не одобрявам избиването на беззащитни хора! Просто ми е любопитно следното: Преди около месец подобен на този страхливец, но мюсюлманин, изби 50-тина молещи се индуси. Нито медиите нито форумните либерали обърнахте особено внимание на това. Следователно, ако невинните жертви не са мюсюлмани, а например индуси, будисти, евреи,християни... не заслужават същото внимание, а убийците им и идеологията, която ги е подтикнала същото заклеймяване? Защо?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 31. 31 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Ми той си го е написал- не е!
  —цитат от коментар 17 на С Стоянов


  Аа, ясно: на Обама и Хилъри е фен 😉😉😎

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 32. 33 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Весело

  Не знам защо (вероятно под давление на редакционната политика на крайно левите в ДВ), Чолаков е пропуснал да спомене двете основни определения на Тарант за себе си - че е "еко фашист" и че държавата, която най-много импонира на възгледите му е комунистически Китай. Тези две неща естествено ще бъдат усложливо пропускани от крайно левите, щото хич не им се връзват на наратива. Иначе колегата по-горе е прав. За да спестим около 50 статии и много похабен трафик, направо да обявяват, че всички българи без гласувалите за Бойкикев и Радан на последните избори (както и негласувалите ако са поне хомосексуалисти или опъват палатки на Иракли), са преки съучастници в атентата и да приключваме.
  Между другото, Чолаков що си мисли, че завършилите вишУ на Запад знаят каквото и да било за България и българската история? Иска ли да му дам координатите на инженери от НАСА, дето си мислят, че говорим руски, че гледам си живее в някакъв измислен умнокрасив свят? Да ми пише на лични, ако има интерес да научи нещо извън публикуваното в DW и CNN.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak":

  Децата са ДЕЦА! Вие вероятно одобрявате избиване на деца! Господи, събери си вересиите!

 34. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Весело

  Всичките тези либерастки публицистични опити са толкова плоски, че комай предизвикват обратно на това, което целят. Горната дописка от километри вони на платено поръчение. Оттук и смешните аналогии, побъркан убиец в Н. Зенландия, България, несъществуваща нетолерантност, та чак връзки с въобразени родни радикалисти. Никаква логика, никакъв смисъл!
  —цитат от коментар 16 на von_seeckt


  Ако питаме специалиста по "радикални православни" Иво Инджев за експертно мнение, вероятно несретните потомци на опълченци от Шипка набързо са сугестирали Брентън Тарант и са татуирали на бръснатата му глава "балканска следа" и са го пратили на другия край на света на тайна мисия с огнестрелно оръжие в джамия!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 35. 36 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  Коментарите в този форум започват определено да ме плашат.
  —цитат от коментар 24 на Реми


  Понеже не се чувстваме виновни (както се очаква от нас) за действията на някакъв урод, които никой от нас нито е можел да очаква, нито да предотврати, нито е улеснил или подтикнал ли? И не даваме на смешници като Юолаков и някои форумци да ни се качват на главата и да ни вменяват вина и да изискват от нас някакво поведение, понеже някакъв ненормалник застрелял 50 души буквално на другия край на света? Преди няколко дние мюсюлмани пак изтрепаха десетки невинни християни в Нигерия - някой пише ли на тия в Джакарта примерно или в Техеран, че вината е тяхна и на техните общества?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 36. 37 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Бре, какво нищене и разнищване. А какво са искали терористите, убили десетки християни в египетски църкви миналата година, какви песни са слушали, къде са били на туристически обиколки и пр., защо никой не пита?

 37. 38 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Не е изключено Тарант, фитнес инструктор без висше образование..."

  И тук ме загубиха...Поредният пропаганден тюрлюгювеч на ДВ.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 38. До коментар [#29] от "truly":

  Нема дума на български къде да не знам кък се пише. Маки ми беше учителка. Така че ако напрайме състезание ... ще та сцепа. Темата за диалекта е сложна. Така че не се заяждай да не разводняваме темата, че е интересно. Така си пиша тука от 11-12 годин. Всички стари кучета ма знаат.

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#4] от "venci4":

  Манифестът прилича на циврене на съфорумец. Човек... пардон атентаторът(те не са хора нали?) е бил бачкатор без много умисъл в живота. В самия манифест пишеше, че това което го е радикализирало е бил атентатът в Стокхолм когато мюсли мина по пешеходен булевард и прегази сума ти народ и разчлени 8 годишно момиче. ползвай гугъл и ще намериш самия манифест. А за либертофоните. Самите мюслита терористи се радикализират по подобен начин. Бомбене в Сирия, Ирак и прочие. Истории за изтезаване на правоверни в лагери като Гуантанамо. Погледнете от другата страна на монетата и ще видите, че няма особени разлики. Сиреч трябва да се гледа първоизточника на проблема.

  This is the place where puddings die.
 41. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  До коментар [#8] от "КретенКилър":

  "осветли, има ли и друга кочина, в която повечето да се радват на извършеното?"
  =============
  Дай линк към форум, където повечето казват "Така трябваше".

  Еретик
 42. 43 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  Аа, ясно: на Обама и Хилъри е фен 😉😉😎
  —цитат от коментар 31 на КретенКилър


  Стюпид, защо в твоята вселена човек има само два варианта в тоя живот:

  1. Фен е на Обама и Хилъри.
  2. Фен е на Тръмп.

  Имаш ли някакво обяснение защо изключваш всички възможни други варианти, като например не му пука нито за едните, нито за другия, мрази и едните и другия, харесва някои качества у всички и т.н.? Може ли едно кратко експозе по темата от проф. д.ф.н. Стюпид, че да знаем и ние как да разпознаваме кой какъв е?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 43. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#18] от "vassilun":Не се заяждам. Не одобрявам избиването на беззащитни хора! Просто ми е любопитно следното: Преди около месец подобен на този страхливец, но мюсюлманин, изби 50-тина молещи се индуси. Нито медиите нито форумните либерали обърнахте особено внимание на това. Следователно, ако невинните жертви не са мюсюлмани, а например индуси, будисти, евреи,християни... не заслужават същото внимание, а убийците им и идеологията, която ги е подтикнала същото заклеймяване? Защо?
  —цитат от коментар 30 на С Стоянов


  Няма месец, няма два или три. От години мюсюлмани се самоизбиват в Близкия Изток-сунити с/у шиити и пр. Различни религиозни групировки в рамките на исляма са във война от десетки години. КГБ в лицето на Андропов се постара още през 60-те да създаде доктрина за разделяне на Близкия Изток отвътре и за капак разпространи сред мюсюлманите хиляди/милиони броя на специално създадена от тях фалшива, радикална версия на Корана. И понеже на кагебистите болшевики това им се е сторило недостатъчно, заляха този регион с Каптагон. И наште родни комуноиди натрупаха милиарди от този мръсен "бизнес".
  Така че, не ми сравнявай несравними неща!
  Терорът няма националност, няма религия. Камо ли идеология.
  Терористите са роби на доктрината на Унищожението. Също наднационална.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. До коментар [#34] от "vassilun":

  Едва ли някой във форума одобрява избиването на деца. Сега пък почваш с внушенията. По темата има ли нещо да кажеш или сичката либерастия сте се сбрале да пускате мъгла, мъгла, мъгла, ... гъста мъгла?

 45. 46 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#8] от "КретенКилър":"осветли, има ли и друга кочина, в която повечето да се радват на извършеното?"============= Дай линк към форум, където повечето казват "Така трябваше".
  —цитат от коментар 42 на Костадин Иванов


  Не му слагай кусур на Стюпидчето - той предварително се е наточил, че тука всички се кефят на убийствата на мирни мюсюлмани, ЛГБТ, мигранти и т.н. и няма сила на света (най-малкото пък фактите), която да го убеди, че не е така. Познай на кого прилича...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 46. 47 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  [quote#44:"Реми"][/quote]

  Малеййй доживяхме медицинска сестра да ни учи на религиознание. Хайде отвори първата книга в живота си и се информирай, от кога има шиити, сунити и как са се отнасяли един към друг през вековете.

 47. 48 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1606 Весело

  "Не е изключено Тарант, фитнес инструктор без висше образование..."И тук ме загубиха...Поредният пропаганден тюрлюгювеч на ДВ.
  —цитат от коментар 38 на Noise


  То ще си помисли човек, че всички фитнес инструктори са вишисти ха ха

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 48. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Учудвам се как може някои хора да осъждат тероризма, извършен от мюсюлмани, а да не осъждат тероризма, извършен срещу мюсюлмани?

 49. 50 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#44] от "Реми":

  Да ве, нямал религия... Вярвай си...Да видим процентно през последните 10-20 години, представители на коя миролюбива религия, колко терористични актове са извършили?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 50. 51 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Необолшевиките отново се занимават с противоестетвени неща -търсене на теле под вола. Е, другари въпреки промитите ви мозъци с хомосексуалност и джендърство, ще ви кажа, че природата не допуска мъжките индивиди да раждат. Нама да намерите връзка с българи, колкото и да искате да омаскарите България.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 51. 52 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  До коментар [#24] от "Реми":

  "Коментарите в този форум започват определено да ме плашат."
  ============
  И защо? Кротки са, общо взето.
  Крайно време е истината да започне да се назовава с името си.
  Не съм прочел нищо плашещо.
  Проблемните отдавна облъчват.

  Еретик
 52. 53 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Весело

  Някой, дето следи обществения дискурс по други държави, може ли да ни осветли, има ли и друга кочина, в която повечето да се радват на извършеното?
  —цитат от коментар 8 на КретенКилър

  Само възторга на либералните ентусиасти и професионални хейтъри на православието подсказва интерес към тази тема която е далечна тъжна и скучна. Ама видите ли имало "българска следа" !!!!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 53. 54 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 894 Любопитно

  До коментар [#44] от "Реми":

  Това, което пишете, е прелюбопитно. Можете ли да посочите източник, от който сте научили за съществуването на "истински" и на "фалшив" Коран, и за разпространението на "фалшивия" Коран от КГБ? Иска ми се да прочета повече за тази операция.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 54. 55 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#8] от "КретенКилър":

  Стюпи, ти и тоя кукуригу , сте двете лица на една монета, схваща ли птичият ти мозък това?!Не можете да съществувате един без друг.И двамата се храните от омразата.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 742 Неутрално

  "Не е изключено Тарант, фитнес инструктор без висше образование..."И тук ме загубиха...Поредният пропаганден тюрлюгювеч на ДВ.
  —цитат от коментар 38 на Noise


  Цитирам собствения си пост от предната статия в отговор на твоя там.
  До коментар [#7] от "Реми":Ко нямаше джамии в страната, нямаше да има проблеми.Което ме навежда на мисълта, че словенци, словаци и унгарци са прави , когато декларираха отказ от приемането на мюсюлманите, с аргумента, че не могат да им осигурят места за молитва.И че нямат никакви намерения да строят джамии в държавите си.

  —цитат от коментар 27 на Noise


  "Без емоции и каквото и да е лично отношение към теб, твърдя, че подобни нагласи като тази в коментара ти раждат терористи."

  Май никога не си бил на позицията на автора на материала? Кой кого и каво е загубил е спорно. Да не забравиш, ако се преместиш в Австрия като шофьор на ТИР да се запишеш в партията на Щрахе.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Весело

  До коментар [#46] от "Тюфлекчия":

  при такава богата тема очаквай и Горянина набързо да кацне в САЩ и директно от срещата си в Пентагона да се включи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 59 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#44] от "Реми":

  За твоя информация, враждата между сунити и шиити съществува от около 1300 години преди раждането на Андропов. Последният е просто един типичен човекомразец, като всички от КГБ.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 59. 60 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1606 Весело

  Заблудата при българина за истинската същност на исляма се свежда до впечатленията му от етническото малцинство български турци (помаци), които в по- голямата си част са едни отрудени, честни и почтени хора. Сигурно няма някой от нас да не е бил в контакт с такива хора, било по служба, в казармата, по съседство, на софра и т.н. и да не си е създал добри впечатлиния. Истинската същност не е това. Другата голяма заблуда касаеща не само българина е, че на исляма се гледа като на религия, а не като на завоевателна доктрина. Затова оправдавам и разбирам наивитета на някои форумни овци..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 60. 61 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Какъв буламач е в главата на този загубеняк!!!

 61. 62 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#57] от "Реми":

  Липсва всякаква връзка.Днес не ти е ден.По-объркана си от пиле в калчище.. Относно моето битие не се притеснявай.Шофьор на ТИР и санитар в болница не се включат дори като нищожна възможност.Нито пък живот в Австрия.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 62. 63 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Възможно ли е Тарант да е имал "гид" или "гидове" в България..."

  - А в Сърбия?
  - А в Черна гора?

  Дойче Веле, Моника, Дневник, не е възможно с такива плоски номера да да се генерира противопоставяне на Балканите. :) Щото е ясно, че това е в изключителен интерес само на путинките.

 63. До коментар [#56] от "КретенКилър":

  Имаш?!

  Да чуем тогава?

 64. 65 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#54] от "baba_zozolana":

  Ще е трудно.Както отбеляза един колега, враждата между шиити и сунити е малко по-стара от Андропов.Къде 1300 години.Освен ако не влезем в паранормалното и не повярваме във вечното, осъзнато прераждане.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 65. 66 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако последното изречение на тази статия бъде написано във форум на медия, или социална мрежа, много вероятно е автора да се отзове с обвинения в съда.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 66. 67 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  "Всъщност мюсюлманите са едва около 5% от населението на Европа, т.е. антиислямската истерия е ирационална." -- ето какво пише социологическата агенция Пю:
  Muslims are a relatively small minority in Europe, making up roughly 5% of the population. However, in some countries, such as France and Sweden, the Muslim share of the population is higher. And, in the coming decades, the Muslim share of the continent’s population is expected to grow – and could more than double, according to Pew Research Center projections.
  "http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/11/29/5-facts-about-the-muslim-population-in-europe/ "
  Тоест първо--тези 5% не са завинаги, а скоро ще се удвоят. И това може да е само началото.
  Второ--във Франция и Швеция вече са повече от 5%. Това че в Литва няма се отразява на общата стойност, но замазва това че има цели градове и региони с мюсюлманско мнозинство, вкл. в Белгия и Англия.

  Това на модерен английски се нарича "гаслайтинг"--да се опитваш да убедиш другия че е луд и нещо си въобразява.

  Както населението в САЩ и Франция и Британия и Италия се оплакваше от тенденции които не им харесваха--и елитите веднага почнаха да им обясняват "как бе, само 3% е това което показваш, въобще не е така както се оплакваш, въобразяваш си. А ако публично настояваш с тези заблуди--уволнение, глоба, затвор."

  Е не става така. Ако се продължава твърде дълго по този начин, то значителна част от населението му писва буквално да ги правят на луди и се надигат на бунт--както стана в САЩ, Италия, Британия, и Франция (и тепърва ще видим на евроизборите къде другаде).

  А отделни психически нестбилни дебилчета директно решават да се правят на партизани и да пускат влакове под откоса за да "се борят с конспирацията на галактическите евреи".

  Единственият изход, ако ще се спасява либералната демокрация от западен тип, и не се преминава масово към "управляема демокрация" от евроазийски тип, е ПЪЛНА СВОБОДА НА СЛОВОТО и също така ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ НА ИНСТИТУЦИИТЕ и не на последно място ПЪЛНА ОТЧЕТНОСТ ПРЕД ГЛАСОПДАВАТЕЛЯ/ДАНЪКОПЛАТЕЦ.

  Ако управляващите елити честно и почтенно, вместо да лъжат и да прикриват, си кажат: "да, има определени тенденции. Възможно е те да станат част от предизвикателствата на нашата епоха. Ние ще проведем отворен дебат, всички гледни точки ще бъдат изслушвани, и всички важни експерти ще представят своите данни и предвиждания. А после, след като премине периода на свободно публично обсъждане, ще се проведат референдуми във всяка страна членка относно реакции към тези нови предизвикателства" -- тогава няма да има нито бунтове нито стрелби.
  Народа като почуства че елитите са си спомнили че данъкоплатеца е техния шеф а не обратното, призраците на Мусолини, Хитлер, и Сталин веднага ще се скрият пак в сенките.

  Ама да се лъже населението и да се прави на лудо е по-лесно и по-евтино.
  Поне така си мислят глупаците на власт. Ама масови бунтове в Париж и терористични касапници май вече не е толкова евтино. И Брекзит не е евтино.
  Сега е момента да се опомнят и да започнат да се държат адекватно. Време още има, но изтича.

 67. 68 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Весело

  [quote#44:"Реми"][/quote]
  Еха отдавна не бях чел такива тъпотии! Истината е ,че тези граници на Индия, Пакистан в Близкия Изток и чак до Балканите и западна Африка са чертани от пияни британски офицери с цел вечен конфликт а след като САЩ финансират муждахидините в Афганистан нещата доведоха до радикализиране на целия ислямски свят!

  Рали Дакар от кога не се провежда , какво КГБ какви 5лв?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 68. 69 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  До коментар [#8] от "КретенКилър":Стюпи, ти и тоя кукуригу , сте двете лица на една монета, схваща ли птичият ти мозък това?!Не можете да съществувате един без друг.И двамата се храните от омразата.
  —цитат от коментар 55 на Noise


  Убиецът е същият лузър като Стюпито.Без личен живот,който е посветил животът си на някаква ненормална идеология.Която им е смисълът на живота.

 69. 70 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Заблудата при българина за истинската същност на исляма се свежда до впечатленията му от етническото малцинство български турци (помаци), които в по- голямата си част са едни отрудени, честни и почтени хора. Сигурно няма някой от нас да не е бил в контакт с такива хора, било по служба, в казармата, по съседство, на софра и т.н. и да не си е създал добри впечатлиния. Истинската същност не е това. Другата голяма заблуда касаеща не само българина е, че на исляма се гледа като на религия, а не като на завоевателна доктрина. Затова оправдавам и разбирам наивитета на някои форумни овци..
  —цитат от коментар 60 на venci4


  Не знам дали осъзнаваш как в самия пост си противоречиш. Едва ли: не очакваме от теб чак такива подвизи в разбирането на написан текст, пък макар и сам твоя.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 70. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  Да, имам. Ти си обяснението. А ти имаш ли някакво обяснение защо за пореден път ваш идеен другар изби сума ти хора? Аз, щото, имам.
  —цитат от коментар 56 на КретенКилър


  И къде аз съм изказал дори далечно близки с на тоя урод виждания? Къде съм го подкрепил? Няма абсолютно нищо "другарско" между моите и неговите идеи. Пак повтарям - този се обявява за "еко фашист" и фен на КНР. Пише, че презира консерваторите ("консерватизмът е корпоративизъм под прикритие"). Така че по-леко с квалификациите.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 71. 72 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  .Ако управляващите елити честно и почтенно, вместо да лъжат и да прикриват, си кажат: "да, има определени тенденции. Възможно е те да станат част от предизвикателствата на нашата епоха. Ние ще проведем отворен дебат, всички гледни точки ще бъдат изслушвани
  —цитат от коментар 67 на patilanskomeze


  Дори и на расистите ли?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 72. 73 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#46] от "Тюфлекчия":при такава богата тема очаквай и Горянина набързо да кацне в САЩ и директно от срещата си в Пентагона да се включи
  —цитат от коментар 58 на дерибеев


  +++++++++++++++++++++++++++++
  Според мен още не се е наприказвал с ЦРУ и МОСАД по темата, но скоро ще дойде да ни осветли за последното развитие.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 73. 74 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И къде аз съм изказал дори далечно близки с на тоя урод виждания?
  —цитат от коментар 71 на Тюфлекчия


  Ми навсякъде. Примерно, спомням си под една статия как приветстваше убийствата на деца, щото били мюсюлмани. Искаш ли да ти кажа под коя статия?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 74. 75 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 894 Весело

  До коментар [#65] от "Noise":

  Тъй като българската журналистика, пък било и в българската редакция на DW, е масово на ниво "заклещване в ъгъла на жертва на някаква трагедия" и бомбардирането ѝ с въпроси, центрирани върху едно-единствено питане: "Как се чувствате?", чета предимно форума, за да научавам най-различни полезни и безполезни неща. Светът е пълен с познание, но интернет го слага в малкия си джоб. 🙂

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 75. 76 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#69] от "Мусаши":

  Нещо повече.Такива като Стюпида са в основата на появяването на другите откачалки..И двете страни базират принципите, вижданията и идеологията си като противовес на другият.Самото им съществуване се "храни" и зависи екзестинциално от съществуването на отсрещната страна.И в основата естествено е омразата им към група хора.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 76. 77 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Заблудата при българина за истинската същност на исляма се свежда до впечатленията му от етническото малцинство български турци (помаци), които в по- голямата си част са едни отрудени, честни и почтени хора. Сигурно няма някой от нас да не е бил в контакт с такива хора, било по служба, в казармата, по съседство, на софра и т.н. и да не си е създал добри впечатлиния. Истинската същност не е това. Другата голяма заблуда касаеща не само българина е, че на исляма се гледа като на религия, а не като на завоевателна доктрина. Затова оправдавам и разбирам наивитета на някои форумни овци..
  —цитат от коментар 60 на venci4


  Не е вярно това което говориш..... или поне не изцяло. Например има много красиви градове изградени от мюсюлмани (е, винаги са били мръснички), но въпреки това през цялото средновековие исляма е ще годе миролюбиво религия. Започва да се радикализира веднъж при разпада на османската империя и създаване на арабски държави и втори път през средата на 20 век, благодарение на коминтерна.
  Всъщност след смъртта на мохамед и на няколко негови последователи като Абу Бакр идват векове на покой сред исляма.
  Някак си ми е трудно да приема османските завоеватели като мюсюлмани...... някак си ми се струват (от това което съм чел) твърде светски и разхайтени

 77. 78 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#44] от "Реми":Това, което пишете, е прелюбопитно. Можете ли да посочите източник, от който сте научили за съществуването на "истински" и на "фалшив" Коран, и за разпространението на "фалшивия" Коран от КГБ? Иска ми се да прочета повече за тази операция.
  —цитат от коментар 54 на baba_zozolana


  Няколко пъти съм поствала линка за доктрината на Андропов. Излизам сега да се видя с близките си, ще пътувам. Чукни в търсачката "андропов доктрина близкия изток ислям" /може и само първите четири думи/ и ще ти излезат достатъчно линкове. И за фалшивия Коран и за Каптагона.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 78. 79 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "Noise":Тъй като българската журналистика, пък било и в българската редакция на DW, е масово на ниво "заклещване в ъгъла на жертва на някаква трагедия" и бомбардирането ѝ с въпроси, центрирани върху едно-единствено питане: "Как се чувствате?"
  —цитат от коментар 75 на baba_zozolana


  Някой може ли да разтълкува таз ефирна мисъл? Аз се оплетох...:(:(:(

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 79. 80 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#75] от "baba_zozolana":

  ++++😀

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 80. 81 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#79] от "КретенКилър":

  Продължавай нататък.Не е във възможностите ти.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 81. 82 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Весело

  Целият проблем, който Стюпида и авторите на буламачи като тази статия не могат да разберат е, че изроди и убийци като този могат и са подкрепяни единствено от някакви отделни единици лузъри и ненормалници като тях. Извън този тесен кръжец на човешки отпадъци, никой не иска да избива или депортира хора, само защото са мюсюлмани. Проблемът идва, когато медиите и политиците се държат все едно е точно обратното, както в случая - че едва ли не всички дето не говорим и не се държим както искат БХК, Чолаков и Стюпида, сме съучастници на Брейвик и Тарант. Ами не, не сме и го знаем, и няма да позволим на някакви лигльовци като гореизброените да ни манипулират и да ни налагат нещо, на база това, че са решили че имат право да ни вменяват вина. Щото това е целта - а си казал нещо дето не кефи Чолаков, а си станал "гид" на Тарант и ходи се оправяй. А Стюпида ще регулира форума и като ти сложи етикет "расист" - край, не трябва да пишеш повече. Това си е отколешна тактика на крайно лявото. Естествено вече все по-рядко успява, защото хората отказват да бъдат манипулирани, което побърква разни неосъществени партийни секретари...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 82. 83 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  чета предимно форума, за да научавам най-различни полезни и безполезни неща 🙂
  —цитат от коментар 75 на baba_zozolana


  сега остава и да се научите да ги отличавате...😆😃😎

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 83. 84 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Весело

  Ми навсякъде. Примерно, спомням си под една статия как приветстваше убийствата на деца, щото били мюсюлмани. Искаш ли да ти кажа под коя статия?
  —цитат от коментар 74 на КретенКилър


  Айде, давай - чакам.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 85 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Целият проблем, който Стюпида и авторите на буламачи като тази статия не могат да разберат е, че изроди и убийци като този могат и са подкрепяни единствено от някакви отделни единици лузъри и ненормалници като тях. Извън този тесен кръжец на човешки отпадъци, никой не иска да избива или депортира хора, само защото са мюсюлмани. .
  —цитат от коментар 82 на Тюфлекчия


  Айде бе. Затва ли "мигрантите" са лоши? Има ли друга причина, освен че са черни и мюсюлмани?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 85. 86 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А Стюпида ще регулира форума и като ти сложи етикет "расист"
  —цитат от коментар 82 на Тюфлекчия


  Да, Тифлек. Ти си известен с расовата си толерантност човек. Как можах да забравя 😁😁😁

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 86. 87 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Няма сведения какво е вършил Брентън Тарант в Турция и кои места е посетил - дали не е бил по места къето АНЗАК (Австралия и Нова Заландия армейски корпус) е загубил 275 000 бойци.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 87. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Гневно

  "...мултиетническата България, в която все повече хора нехаят за толерантността..."

  Не само нехаят, в България целенасочено се води офанзива на омразата. Тези , които участват в нея, не се интересуват от това, на каква основа и по какъв начин ще я проповядват- важното е да се нагнетява омраза.
  И всичко това, разбира се, гарнирано с най-добри намерения и всеобхватна грижа за България.
  Отврат!

 88. 89 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#56] от "КретенКилър":

  "ваш идеен другар"

  Този е твой идеен другар. Социално отритнат несретник, не му харесва статуквото и счита системата за непоправимо объркана и пълна с пасивни ганьовци които си пият ракията нехаещи за светлите идеали на някакъв вид умнокрасивицизъм

  Facing Worlds
 89. 90 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#84] от "Тюфлекчия":

  Абе оная, под която един човек казал, че са ме изгонили от Щатите 😆😁😁

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 90. 91 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#82] от "Тюфлекчия":

  Ти си представи за момент перфектният свят.Свят, в който никой не мрази никого, хората живеят спокойно и щастливо и се радват на съзиданието.И сега ми кажи къде виждаш мястото на гротеска като Стюпида в един такъв свят?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 91. 92 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#72:"КретенКилър"][/quote]

  Ако искаме фашизъм и стрелби, то елитите ще продължат да определят кой има правото на мнение и кой не. И кое мнение се поощрява, и кое се наказва.

  Ако искаме демокрация и мир, то да, пълна свобода на словото, не само без заплахи от глоба и затвор, но и допълнително със закони забраняващи уволнение поради политически убеждения.

  Ако някой ще участва в дебата с платформа че земята е плоска и евреите инжектират отрова в кока-кола--то да участва.
  А ако поддръжниците на вменяеми позиции не могат да преборят шизофреничните такива ако не могат да ги потискат законово, значи са се разпищолили като мърди, именно поради съществуващия си монопол "може да се казва само това което разрешавам" и време този монопол да се разбие, докато още имат капацитета да подреждат разбираеми изречения, и да се учат ако трябва наново какво е да убеждаваш възрастни хора плащащи данъци, че ти си прав, а не твоя конкурент.

 92. 93 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3193 Неутрално

  Не е изключено Тарант, фитнес инструктор без висше образование, да се е запознал със заплетената история на Балканите единствено от интернет източници.
  *
  Ами тогава защо е това търсене на теле под вола, т.е. евентуална "българска връзка" на атентатора? Поредните внушения, че дори и такава да не се намери българите трябва едва ли не да се чувстват отговорни, че някой е тръгнал да "отмъщава" за страданията на предците им.
  Никой нормален човек не подкрепя терористите, но мазохистично разчепкване на случая с цел манипулации и внушения (ама можело да има и съмишленици българи, които са го водили по историческите места) ми идва малко в повече. И то без никакви конкретни доказателства.

 93. 94 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "КретенКилър":"ваш идеен другар"Този е твой идеен другар. Социално отритнат несретник
  —цитат от коментар 89 на Saint of Me


  Говлампи, доколкото ми е известно, само един от двама ни е стар ерген. Или си се оженил в последните 20-30 дни?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 94. 95 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 23 Неутрално

  1355-та година.Турците владеят само две мижави крепости отсам Дарданелите.Да се говори за турска заплаха е ирационално .

 95. 96 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4786 Весело

  До коментар [#39] от "Wornoxmaniak":

  Преброих 10 правописни грешки преди да спра да броя! Явно "нЕма" дума на български "къде" не знаете "кЪк" се пише! 🤣

 96. 97 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  До коментар [#49] от "Fiji":

  "Учудвам се как може някои хора да осъждат тероризма, извършен от мюсюлмани, а да не осъждат тероризма, извършен срещу мюсюлмани?"
  ==========
  Пак си проспала нещо или така ти изнася.
  Никой не одобрява масовото избиване.
  Внушава ни се, че сме виновни. Наритваме внушенията.

  Еретик
 97. 98 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#72:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 92 на patilanskomeze
  Ако искаме фашизъм и стрелби, то елитите ще продължат да определят кой има правото на мнение и кой не. И кое мнение се поощрява, и кое се наказва.Ако искаме демокрация и мир, то да, пълна свобода на словото[/quote]

  Свобода на словото в тоя смисъл (да говориш расистки приказки) има и сега: иначе всичките, дето се оплаквате от липсата й, щяхте да сте по затворите.

  Няма свобода на словото в Булгаристан да говориш против мутрите. Но това е друга тема.

  Не става дума за свободата на словото, а дали трябва политиците да се вслушват в гласа на всеки. Примерно, расистите. Да ли не?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 98. 99 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2006 Любопитно

  До коментар [#77] от "stanislavdi":

  Ти някога, по някакъв повод чел ли си някаква книга по средновековна история?!? Византия е била в перманентна обсада от VII век нататък, а кораби отвличащи хора за продаване в робство стигат до Исландия мой човек и то много след смъртта на Праведните халифи (които вероятно визираш под "няколко негови последователи като Абу Бакр"). Може би най-кървавият епизод от арабския натиск на запад е по времето на Абасидите (100 г. след смъртта на последните съратници на Мохамед), когато ордите на Харун ал-Рашид избиват цялото население на всеки превзет град в Мала Азия. Тогава превземат и Сицилия (831 г.). За наследилите Абасидите Селджукиди няма да говоря въобще. Стига сте писали наизуст.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK