Поколението Z е най-образованото и най-шареното в историята на САЩ

Поколението Z е най-образованото и най-шареното в историята на САЩ

© Николай ДойчиновПоколението Z вече е най-образованото и етнически разнообразно поколение в САЩ, показва анализ на изследователския център "Пю". Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели.


По-рано тази година учените от "Пю" определиха за целите на статистиката си 1996 г. като последната, в която са родени "милениъли", и прецениха, че след нея вече идва друго поколение, чието работно име е "постмилениъли". Характерно за предшествениците им (родените между 1980 г. и 1996 г.) е, че живеят с родителите си до рекордно късна възраст, макар че работят повече; те са последните, които ще помнят света без интернет.


Образованието


Повечето от постмилениълите все още са в училище, но процентът на тези, които вече са влезли в колеж, е значително по-висок от този на предишните две поколения - 59% срещу 53% и 44% съответно за миленълите и поколението X. Родителите на постмилениълите също така са по-добре образовани от родителите на милениълите (или поколението Y) - 43% от тях живеят в домакинство, в което поне единият родител има минимум бакалавърска степен, за милениълите през 2002 г. този процент е бил 32%. Много по-нисък е и процентът на отпадащите от училище.
До някаква степен това се дължи на промяната е произходът на младите латиноамериканци - по-малко вероятно за тях е да бъдат имигранти. Само 12% от латиноамериканците постмилениъли са родени извън САЩ в сравнение с 24% от същата група за предишното поколение. Предишни изследвания показват, че второто поколение латиноамериканци обикновено напредват повече в образованието си от родителите си.


Домакинства и доходи


В това отношение те наподобяват предишното поколение - 65% от постмилениълите на възраст от 6 до 17 години живеят с двама женени родители, около 31% живеят само с един родител. Средният доход на домакинствата, в които има деца от поколението Z, e по-висок от този на предишните поколения - средно 63 700 долара годишно.

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  "Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели"

  Ура! Иде края на лошите бели и расизъма!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 2. 2 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 267 Любопитно
 3. 3 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  За съжаление, ако погледнем IQ - Bell Curve ще установим, че не белия човек е лидер!
  Жълтурчетата!

 4. 4 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 680 Неутрално

  "Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели"Ура! Иде края на лошите бели и расизъма!
  —цитат от коментар 1 на Saint of Me


  Стига си врякал. Моите деца са от това поколение всичките и никой не ебава твоите "страхове", дори мен наричат расист, а аз съм си обикновен българин, който нарича циганите мангали, а негрите - негри или чернилки.

 5. 6 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1382 Весело

  Най-образовано в така необходимите в Прекрасния нов свят women studies, gender & cultural studies и вечно модерните fine arts.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 6. 7 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 274 Неутрално

  чак пък най-образованите....

 7. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#1] от "Saint of Me":

  Склададжийче, ти какъв цвят си и с колко деца?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Весело

  [quote] Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели.[/quote]

  Благодатна тема за стенания на форумните ....ъъъъъъ.....абе те си знаят.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 9. 10 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#8] от "Darth Plagueis":

  Лиляф съм, с десет чаавета. Други въпроси?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 10. 11 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#4] от "bobyb":

  И ти ли стана 'психолог'? Какви 'страхове', хората пускат кликбайт за веселба и се веселиме

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 11. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  хммм образовани. Бройлери. Тухли в страната, части от матрицата, пчелички от кошера, без живот, без идеи, без идеали, възпитавани от сериали, холивуд и макдоналдс.
  In fact, as I look before me, I don't see 1000 leaders in 1000 future industries. I see 1000 losers

 12. 13 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Нямаше да е лошо да се спомене защо на един нобелист му отнеха наградата заради научно изследване проведено от него...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 13. 14 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#4] от "bobyb":

  викаш на негрите -негри ? бравос . и аз им викам негри , обаче не и ''чернилка'' . тва е от българските субтитри на американските филми . аз ползвам ''кюмюр''или ''печка''. може и ''кюнец''.

 14. 15 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели. Това е смъртна присъда за най-могъщата страна в света и началото на превръщането ѝ в класическа латиноамериканска комунистическа кочина.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 15. 16 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели. Това е смъртна присъда за най-могъщата страна в света и началото на превръщането ѝ в класическа латиноамериканска комунистическа кочина.
  —цитат от коментар 15 на Мизийски  До коментар [#15] от "Мизийски":

  Няма да стане така. Просто в един момента белите ще се отделят от негрите и ще си създадат свои САЩ. Не днес,но след петдесет или сто години.

 16. 17 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Според предвижданията още през 2045г белите американци няма да са мнозинство в САЩ.Бялата раса намалява в цял свят.Ще се сбъдне мечтата на левотолерастите .

 17. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Образовани не значи умни.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 18. 19 Профил на qch09356398
  qch09356398
  Рейтинг: 221 Неутрално
 19. 20 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#4] от "bobyb":
  А не те ли притеснява това, че след десетина години белите ще са малцинство, а черните ще бъдат защитавани също катомалцинство, т.е., че просто започва нова расова дискриминация, този път срещу белите. Всъщност, идиотщините на политическата коректност целят именно това. Тогава и твоите деца ще разберат на гърба си какво е расова дискриминация.

 20. 21 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1165 Любопитно

  Най- вероятно нивото на образованието в САЩ е намаляло! Не случайно от болшевизираната партия искат да се опрощават колежанските кредити!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 21. 22 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 328 Неутрално

  В София на "Цариградско шосе" 73 се намира Националния антропологичен музей, който е създаден преди 12 години към Института по експериментална морфология, патология и антропология.
  Резултатите от антропологичните изследвания на българското население и на хората, населяващи днешните български земи в миналото, показват техните антропологични типове и дават информация за здравето и болестите им.
  Отидете, входът е само 4 лева, разгледайте експозицията, вижте и шедьовъра на антропологичните възстановителни работи (пластична реконструкция) - чъргубоила Мостич, командир на столичния гарнизон при двама владетели ( цар Симеон Първи и цар Петър), втори човек в държавата. И как след 250 години изглежда цар Калоян: вече напълно европеиден тип, ръст към 190 см.
  А иначе всички знаем до какво доведе нацизма - хитлеризма със своя основен постулат, че противоборството на човешките раси и антропологичното превъзходство осигуряват световния напредък...

 22. 23 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#4] от "bobyb":А не те ли притеснява това, че след десетина години белите ще са малцинство, а черните ще бъдат защитавани също катомалцинство, т.е., че просто започва нова расова дискриминация, този път срещу белите. Всъщност, идиотщините на политическата коректност целят именно това. Тогава и твоите деца ще разберат на гърба си какво е расова дискриминация.
  —цитат от коментар 20 на авторът


  Наскоро гледах в Интернет за един проведен експеримент в няколко американски градове.Първо отиде един негър в квартал, където живеят бели и носеше плакат"Равни права за всички". Никой не го удари или нагруби,a даже някои бели със знаци показваха одобрение.Това стана в три различни града в квартали на бели.След това един бял отиде в квартал населен с негри като носеше същият плакат.За по-малко от 10 минути го наобиколиха няколко негри и започнаха да го бият.Същото стана и в другите два града.

 23. 24 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Най- доброто образование е класическото гимназиално хуманитарно образование + университет + специализация в избрана област !

  Днешното образование е далеч от този стандарт ! Така че , по- високият процент бакалаври и магистри нищо не значава !

  Днешните магистри нямат елементарни познания и са безпомощни в ситуация, надхвърляща тесния им ареал !

 24. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 597 Неутрално

  След като има постмилениуми, добре би било направят и едно изследване на предмилениумите - поколението '75-85' , което включва гепаджии на средна възраст - долнодъбнишкия клан, кокорчо, подалата оставка шефка на ДФЗ , шефката на новата измисленадържавна агенция по пътна безопастност малина крумова

 25. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 979 Весело

  Образовани не значи умни.
  —цитат от коментар 18 на anonim440


  Показателен, направо класически пример е любимият ми колега от форума КретенКилър-а, който почти бил завършил някакъв ВУЗ в Щатите, естествено "политология".
  Пълен с турболиберални клишета, нетърпящ никакво друго мнение, невъзпитан и много, ама МНОГО глупав......

  Знанието е сила, информацията - власт
 26. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  САЩ и Финландия все още имат най-висок дял на работната сила с висше образование. Учудващо,но Дания и Германия от западните страни са с най-малък дял работници с висшу.

 27. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  Твърде малки прасенца са за да се знае каква свиня ще излезе от тях :)
  Но трендът на образованието е положителен. Останалото не може да се променя...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 29 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  Поколението Z също така е и последното, доколкото това е последната буква от азбуката.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 29. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Най-образовано в така необходимите в Прекрасния нов свят women studies, gender & cultural studies и вечно модерните fine arts.
  —цитат от коментар 6 на Darulio


  Имаш предвид liberal arts, по всяка вероятност. Постмодернисти, критична теория, джендър стъдийс, сбогом, Просвещение. Проблемите на все още недоубитите учени можете да проследите на сайта quillette.com

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 31 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  [quote#26:"pag"][/quote]

  Не е глупав, а е от обратната страна на разума.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 32 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  До коментар [#14] от "pavur":

  Радвай се ,че живеем в демокрация , ако тези неща ги напишеш там , ще ти лепнат веднага някоя друга година в Кинг Конг , за да се запознаеш по отблизо с по цветните от теб , расизма е много разпространен тук и трудно се отвиква от нашите навици да наричаш различните с обидни имена , хората са измислили закони и защитават всеки гражданин , тук можеш да пишеш все още на воля всичко и за всеки .

 32. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Нямаше да е лошо да се спомене защо на един нобелист му отнеха наградата заради научно изследване проведено от него...
  —цитат от коментар 13 на venci4


  Прегледай сайта, който препоръчвам в коментар 30. Има и за един млад учен, изгонен от Кеймбридж поради петиция от 300 "учени", нито един от които не е чел трудовете му, камо ли да цитира нещо от тях. Обратно в тъмните времена.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 34 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#32] от "edin drug":

  "тук можеш да пишеш все още на воля всичко и за всеки"

  Не е баш така обаче да се надяваме че поне още десетина двайсе години клета майка България няма да стане 'бяла държава' с агресивни комунистически секретари предрешени като нпо активисти, тоя рахат дето е сега е много благ, рядко Мада Нейча е толко щедра толкова наведнъж - супер икономически потенциал, достъп до технологии и реална лична свобода

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 34. 35 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  "Само 52% от хората на възраст между 6 и 21 години са бели."

  Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. След приемане на новия закон за имиграция преди малко повече от 50 години, който дава огромно предимство на имиграцията от страни извън Европа, за няма и половин век Америка се превърна в небяла държава. А завършването на някой от многобройните щатски колежи за малцинства не прави автоматични поколението "Z" най-образованото. Подобно на "академичното" поколение "Ч" (чалга) в България...

 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 37 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Не съм расисист, но белите движат прогреса на човечеството. Останалите живеят при по-лоши условия (климат, глад, развитие на държавите) и единственно се размножават с бързи темпове за да компенсират високата смъртност. Ако стандартът на живота в САЩ и Европа спадне, небелите ще загубят част от социалните придобивки и животът им ще се промени коренно към по-лошо. Аз давам често съвет на дамите с бурките в Германия да се облекат по германски и да се германизират (след като са допли в Германия доброволно), обаче те ми отговарят, че това е много трудно. Но прогрес с дюнери и кебапи трудно се постига.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 37. 38 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  А колко са черни?
  —цитат от коментар 2 на кокошката


  12%

  California Über Alles
 38. 39 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  В редица големи американски градове вече се налага квотния етнически принцип. Ако афро-американците са например 45% от населението на даден голям град ( а те по принцип са най-голямата общност в почти всеки голям американски град), толкова като процент трябва да бъдат и черните, работещи за общината/градските власти. Нарича се Политика на включване, Affirmative action и т.н.
  Редица големи корпорации също започнаха да се занимават с т.н. политики на включване.
  Във Филаделфия например уволниха преди време един от зам-кметовете , който отговаря за информационните технологии, защото не осъществява т.н. политика на включване и е допуснал ИТ департаментите да са "твърде бели".

  https://www.phillymag.com/news/2018/04/05/charlie-brennan-lawsuit-jim-kenney/

 39. 40 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  За мен е важно умните да са там където им е мястото и глупавите да са там, където им е мястото. Което в България е много трудно, по разбираеми причини - връзки, партийност, обсебване на всичко от БКП и производните и.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 40. 41 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Не се притеснявайте за "бялата" раса. Живеещите на север, след няколко поколения стават от тази раса, каквито и да са били преди това. Не по техен избор, а така прави природата. По-скоро притесненията са за културата на европейските държави, както и за демокрацията, която пишмандемократичните турболиберасти потъпкват по всеки възможен начин!!

 41. 42 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#41] от "xox55541929":

  Е, аз лично не съм видял черните в САЩ да станали представители на бялата раса, въпреки многото поколения....

 42. 43 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Расистките изследвания отбягват да включат мелезите, при които има нови качества, неприсъщи за родителите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 43. 44 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 343 Любопитно

  А колко са тЕмните и латиносите и КОЛКО от престъпленията се извършват от тях?Или не ви се занимава,а???....На тоя Pew Research Center само като му гледам и другите такива "изледвания" и ми става ясно каква му е аджендата...Ама и вие,дневникари,само ни ги навирате ката ден таквизи....."меродавни" анализи/изследвания.Ама ние четем И други сайтове и си отсяваме т.н. инфо.

 44. 45 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#40] от "anonim440":

  За мен е важно умните да са там където им е мястото и глупавите да са там, където им е мястото. Което в България е много трудно, по разбираеми причини - връзки, партийност, обсебване на всичко от БКП и производните и.
  ==================================================================

  Ами то и в САЩ е вече много трудно, макар и по все още неразбираеми за редица форумджии в България причини - заради политиките на включване, квотните принципи, афърмативите акшъни и пр. и пр.

 45. 46 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  оо, това са данни на института ПФУ?!? На тези не вярвам на нито една думичка. Ясно защо вчера четох точно обратните неща в друга статия. :-) Там се твърдеше, че над 65 % от сегашното поколение има по-ниски доходи от това на родителите си. :-)

 46. 47 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#42] от "Росен съм аз и голем капут":

  До коментар [#41] от "xox55541929":Е, аз лично не съм видял черните в САЩ да станали представители на бялата раса, въпреки многото поколения....
  —цитат от коментар 42 на Росен съм аз и голем капут


  Зависи къде живеете. :-)

 47. 48 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#24] от "faeton.":

  ови, тварде често са беспомошни и в собствениа им ареял.

 48. 49 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#47] от "xox55541929":

  В Пенсилвания....

 49. 50 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 998 Неутрално

  най-образувани и най-шарини....
  я да видиме...
  за образуванието: ништо чудно че е така при тази дивалвация и порнографикация на образувавнието....
  за шареното: ами ништо чудно, за туй е нужно само развяване на оная раота...
  де е тука по-доброто за индивида или обшесвото?
  туй покуление е ретко ама ретко тъпо и туй се дуказва и пуказва с други иследвания

 50. 51 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Неутрално

  [quote#23:"Мусаши"][/quote]
  Някак си не му отива на комунде, да изповядва нацизъм.
  Белите все още имат голям дълг пред черните. Равенството едва настъпва, след 300 години истинско робство. Не като нашето, квази робство.

 51. 52 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Wow! Тука ужас станало от квартални расисти! И всички плачат на чужд гроб.
  Калифорния е най-мешания щат и въпреки това или точно за това е най-хубавия за живеене. Най-много хора има и доходите са най-високи. Никой не се натиска да ходи в Айдахо освен пенсионирани полицаи. Там човек може да умре от тъпота. .... между другото в България, която явно е населена само от чисти арийци, също.

  California Über Alles
 52. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Не се притеснявайте за "бялата" раса. Живеещите на север, след няколко поколения стават от тази раса, каквито и да са били преди това. Не по техен избор, а така прави природата.
  —цитат от коментар 41 на xox55541929


  Това за съжаление не е така. Негрите са замъкнати в САЩ преди 200+ години и няма кой знае каква промяна в манталитета им спрямо африканските им събратя.

 53. 54 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Калифорния е най-мешания щат и въпреки това или точно за това е най-хубавия за живеене. Най-много хора има и доходите са най-високи.
  —цитат от коментар 52 на Pontif New Dnevnik SUCK


  Изчакай 20-30 години и пак ще говорим. :)

 54. 55 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#52] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Очевидно знаеш много малко за Калифорния.
  Този щат стана магнит преди години, защото беше "бял", с ред и възможности. Сега голяма част от белите хора с професии го напускат. Силициевата долина продължава да набира индийци с Н1-В визи ( на феодален принцип), които да работят за по два пъти по-ниски заплати, и да гони американските специалисти.
  Причините за новия "white escape" са нарастващата скъпотия, високите цени на жилища, престъпността, влошаващите се услуги и т.н. - въобще все неща, свързани с "диверсификацията" и нелегалната имиграция. Л.А. вече е заприличал на клоака от нелегални имигранти. Откакто пък Калифорния стана щат-убежище за нелегални имигранти ( първия "sanctuary state"), тенденцията е повече от видима.

  https://www.cnbc.com/2019/02/12/growing-number-of-californians-considering-moving-from-state-survey.html

 55. 56 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#51] от "Destino":

  "Белите все още имат голям дълг пред черните"

  Не. Абсолютно не. Робовладелците и робите навремето са уредили ЛИЧНИТЕ си сметки някак. Немам абсолютно никъв дълг към некой дето дедо му е бил роб. Не го е държал роб моя дедо

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 56. 57 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#55] от "Росен съм аз и голем капут":

  Хахаха понтифа не знаел за Калифорния, добре че са българските форуми да го ограмотят.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 57. 58 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Поколението Z също така е и последното, доколкото това е последната буква от азбуката.
  —цитат от коментар 29 на БМЗ


  Афърматив

  След него всички ше умрем от затоплизъм. УчЕните го доказаха.

 58. 59 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#58] от "dosetliv":

  След него всички ше умрем от затоплизъм. УчЕните го доказаха.
  —цитат от коментар 58 на dosetliv


  Под учени вероятно имате предвид АОК. хахаха :-)

 59. 60 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  В София на "Цариградско шосе" 73 се намира Националния антропологичен музей, който е създаден преди 12 години към Института по експериментална морфология, патология и антропология.Резултатите от антропологичните изследвания на българското население и на хората, населяващи днешните български земи в миналото, показват техните антропологични типове и дават информация за здравето и болестите им.Отидете, входът е само 4 лева, разгледайте експозицията, вижте и шедьовъра на антропологичните възстановителни работи (пластична реконструкция) - чъргубоила Мостич, командир на столичния гарнизон при двама владетели ( цар Симеон Първи и цар Петър), втори човек в държавата. И как след 250 години изглежда цар Калоян: вече напълно европеиден тип, ръст към 190 см.А иначе всички знаем до какво доведе нацизма - хитлеризма със своя основен постулат, че противоборството на човешките раси и антропологичното превъзходство осигуряват световния напредък...
  —цитат от коментар 22 на Practic


  А да те и хрумвало,че Мостич не е типичен представител на българите,живеели по това време.Все едно след 500 години да изследват черепа на Росен Петров и да направят извод,че българите през 21-и век имат характерни черти за района на Кавказ.
  И е ясно,че където негрите се самоуправляват държавите им са кочина.Включително Либерия,основана от бивши роби от Америка.Носителят на Нобелова награда Джеймс Уотсън каза,че негрите имат о -нисък Ай Кю,което се отразява и на държавите,в които живеят.

 60. 61 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#52] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Очевидно знаеш много малко за Калифорния. Този щат стана магнит преди години, защото беше "бял", с ред и възможности. Сега голяма част от белите хора с професии го напускат. Силициевата долина продължава да набира индийци с Н1-В визи ( на феодален принцип), които да работят за по два пъти по-ниски заплати, и да гони американските специалисти.Причините за новия "white escape" са нарастващата скъпотия, високите цени на жилища, престъпността, влошаващите се услуги и т.н. - въобще все неща, свързани с "диверсификацията" и нелегалната имиграция. Л.А. вече е заприличал на клоака от нелегални имигранти. Откакто пък Калифорния стана щат-убежище за нелегални имигранти ( първия "sanctuary state"), тенденцията е повече от видима.https://www.cnbc.com/2019/02/12/growing-number-of-californians-considering-moving-from-state-survey.html
  —цитат от коментар 55 на Росен съм аз и голем капут


  Да бе, да. Аз вече 34 години живея в Калифорния. Тук съм създал семейство, тук са раждани децата ми. Тук са завършили колежи. Аз работя в Силикон Вали в семикондукторната индустрия. Работил съм в няколко от най-големите компании тук, сега съм партньор в старт-ъп. Та чакам такив мунчовци като тебе спечелили Зелена Карта преди 3 години да ми язяснят как седят неяата тук. Айде бегай да караш Убер и не се задълбочавай много. Изчакай като се върнеш в кръчмата в Краводер да ги разтягаш тези лакърдии. На мене можеш да ми ги спестиш.
  Между другото има всякакви приятели и Руснаци и Китайци и Французи и Американци и Израелци и дори Индийци. Даже имам приятели гейове. Не е толкова страшно . Особено ако не си див селяндур. Навремето така се плашехте и подскачахте като видите трамвай в Софето, сега като видите гей.

  California Über Alles
 61. 62 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#55] от "Росен съм аз и голем капут":Хахаха понтифа не знаел за Калифорния, добре че са българските форуми да го ограмотят.
  —цитат от коментар 57 на vesolr


  Този ферум нещо въшляса от аграри. Нещо не е като преди.

  California Über Alles
 62. 63 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Всички данни сочат, че всяко следващо поколение е по-образовано, по-богато, дори по-умно от предишното и че, разбира се, живее по-дълго и по-добре. За последните двайсетина години над един милиард души са излезнали от крайна бедност, има по-малко войни, по-малко насилие и по-малко болести от когато и да било. На този фон твърденията как света става все по-зле и по-зле са не просто смешни - те са абсолютно неадекватни.

 63. 64 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#63] от "Тасков":

  Не говорим за Света като цяло. А за конкретни региони, които се скапват. :)

 64. 65 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#1] от "Saint of Me":

  Ламбич, ти колко деца имаш?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 65. 66 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 529 Любопитно

  Z, после от А ли започваме?

 66. 67 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  В София на "Цариградско шосе" 73 се намира Националния антропологичен музей, който е създаден преди 12 години към Института по експериментална морфология, патология и антропология.Резултатите от антропологичните изследвания на българското население и на хората, населяващи днешните български земи в миналото, показват техните антропологични типове и дават информация за здравето и болестите им.Отидете, входът е само 4 лева, разгледайте експозицията, вижте и шедьовъра на антропологичните възстановителни работи (пластична реконструкция) - чъргубоила Мостич, командир на столичния гарнизон при двама владетели ( цар Симеон Първи и цар Петър), втори човек в държавата. И как след 250 години изглежда цар Калоян: вече напълно европеиден тип, ръст към 190 см.А иначе всички знаем до какво доведе нацизма - хитлеризма със своя основен постулат, че противоборството на човешките раси и антропологичното превъзходство осигуряват световния напредък...
  —цитат от коментар 22 на Practic


  Напълно потвърждавам написаното. два пъти съм го посещавал до сега - единият път сам, вторият път с децата, които все още мога "доброзорно" да заведа някъде (все още са в тази възраст, като я попрехвърлят минаваме на кандърми и агитация - с променлив успех). Та човек може и да си поръча екскурзовод (ка) - единият път ни се падна една от антроположките. много начетени жени и със сърце и душа ни развеждаха и разказваха. В обши линий не препоръчвам на хора обременени с расови теории и чувство за превъзходство да го посещават. "Шамарът" който могат да получат е възможно да ги вкара в нестабилно психическо състояние.
  Апропо, това е един от най-добрите антропологични музеи в Европа и до неотдаван е бил отворен само за специалисти. Дълго време се е водила дискусия дали да се пускат и "сеирджий" срещу билетче.
  Големи благодарностио на управата и работещите в музея. Господ живот и здраве да им дава!!!

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 67. 68 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#64] от "realguru":
  Ами хайде да говорим с конкретни числа и данни и да дефинираме “се скапват” щото като прочета нещо от сорта на “В Швеция е много зле” във форума на дневник и като със затворени очи избера някоя класация за най-добри страни за живот в света, изготвяна от когото и да било съм сигурен, че Швеция ще е там и ще е в челото. Отделно съм ходил и този “упадък” някак изобщо не бие на очи

 68. 69 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#61] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Не си само ти който е живял в калифорня или е бил в Калифорния. Фактите са факти.
  Средната класа масово се изнася от Калифорня (дори и Мексиканците). Изнасят се главно към Невада и Аризона. В Калиофрния имотите са толкова скъпи че 100 000 на година са нищо.
  В Силикон Вали е пълно с индийци и китайци точно с работна виза крепостници. Трудно ще накараш друг да дойде на това съотношение цени/заплати.
  Пълно е с бездомници навскъде и то в центровете на градовете бездмоници с хиляди. От Сан Диего до Сан Франциско понеже никой не ги гони те идват все повече и повече. Калифорнийските градове са се превърнали в клоака буквално.
  Ако си мулти-милионер добре стоиш си в белия анклав ама ако си средна класа хич не е цвете.

 69. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#64] от "realguru":Ами хайде да говорим с конкретни числа и данни и да дефинираме “се скапват” щото като прочета нещо от сорта на “В Швеция е много зле” във форума на дневник и като със затворени очи избера някоя класация за най-добри страни за живот в света, изготвяна от когото и да било съм сигурен, че Швеция ще е там и ще е в челото. Отделно съм ходил и този “упадък” някак изобщо не бие на очи
  —цитат от коментар 68 на Тасков


  Да поговорим, щом искаш :)

  Детройт. Бумтящ и развиващ се град след войната. Почти цялата автомобилна индустрия съсредоточена там. Много работи, добри пари, висок стандарт.

  Много черни се насочват натам в търсене на работа и по-добър живот. Етническия състав на града се изменя и от 1974 та до сега избират само черни за кметове от демократическата партия (с изключения на последния кмет - който е бял, но пак е демократ).

  Та първият черен кмет почва с квотните принципи - че трябва да има повече черни в полицията, в общината и пр. Резултатът е, че доверието в институциите почва лека полека да ерозира и градът запада.

  В момента градът е "умрял" вече - 70-80% черни, висока безработица и разруха. Градът е с доста висока престъпност. Преди него има 2-3 пак черни града с подобна съдба.

  Забележи че не говорим за период от 10 год. Говорим за период от 50+ години.

  Естествено никой не си спомня какъв е бил Детройт през 50-60-те. Сега всички приемат, че Детройт е шитхоле. :)

 70. 71 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#64] от "realguru":Ами хайде да говорим с конкретни числа и данни и да дефинираме “се скапват” щото като прочета нещо от сорта на “В Швеция е много зле” във форума на дневник и като със затворени очи избера някоя класация за най-добри страни за живот в света, изготвяна от когото и да било съм сигурен, че Швеция ще е там и ще е в челото. Отделно съм ходил и този “упадък” някак изобщо не бие на очи
  —цитат от коментар 68 на Тасков


  Интересно защо шведите масово се изнасят от централните части на Малмьо и отиват д живеят в предградията сред други етнически шведи .А пък Швеция е световен лидер по брой изнасилвания-7230 само за една година при 10 милиона население.За сравнение в България са 100 при 7 милиона население.

 71. 72 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  От всички щати в Америла калифорния най-малко ми харесва главно заради социалната среда и хората. Природни дадености има но е доста неприятно за живеене. Хората са груби нахални и изнервено липсва средна класа пълно е с китайски емигранти китайците буквално са превзели калифорния китайци от всякакъв вид от много бедни до много богати.
  Силикон вали е пълно с индийци 1път стъпили на американска земя първото което правят е да родят деца (понеже те стават американски граждани) и да доведат родата родители те си. Носят се на катуни по всички забележителности по 10 човека навсякъде.
  Бездомниците са много страшно много с хиляди и са в центровете на всички малко и големи градове често са луди и слачат на бой което прави центъра на големите градове no go area.
  Инфраструктурата е стара и неадекватна за това население трафик и задръствания.
  И бедните и богатите са груби и изнервени.
  Ако мръднеш в съседна Аризона Финикс да кажем съвсем различно приятни хора нормална средна класа.
  Иначе ако си мулти-милионер може и да ти понася Калифорния. Не ти се налага да ходиш на работа и да стъпваш на определени места.

 72. 73 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Може да говорим и за бившата Родезия, сегашната Зимбабве.

  Родезия се е водила житницата на Африка и е произвеждала храна да изхрани половината Африка когато е управлявана от бели в стил апартейд. Обаче се почва, че това не е демократично, войни, етц. В крайна сметка се ражда днешно Зимбабве, което произвежда едва 10% от храната си. Останалата идва помощи от ООН.

  https://i.pinimg.com/originals/4e/05/c2/4e05c2a079bafc631993274b0950effb.jpg

  https://pics.me.me/Facebook-Former-breadbasket-of-the-world-reduced-2084f7.png

  https://images-cdn.9gag.com/photo/a05b7BZ_700b.jpg


  В момента същото тече в Южна Африка. Скоро и там ще искат храна от ООН-то щото си избиват белите фермери. Но медиите и грам не пишат за това. Щото нали не е апартейд вече, а е демокрация в западен стил. :)

 73. 74 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 629 Неутрално

  А колко са тЕмните и латиносите и КОЛКО от престъпленията се извършват от тях?Или не ви се занимава,а???.....
  —цитат от коментар 44 на deacon


  Калифорния, факти, 2016

  3ма от 4ма мъже в затворите в Калифорния не са бели.

  29% от мъжете затворници са афроамериканци, докато мъжете афроамериканци са само 6% от мъжкото население на щата.

  В затворите на 100 000 жители:

  афроамериканци 4 180
  бели 420
  латиноси 1 028
  други 335

  https://www.ppic.org/wp-content/uploads/prison-population-fig-2.png

 74. 75 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#65] от "Свинчуга":

  Десет бре, нали го уточнихме?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 75. 76 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#62] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Нещо не е като преди"

  Бай Понтиф, дай да те туриме комисар по чистотата на помислите и идеологическата правилност на коментарите на трудящите се?

  Че сега е разгащена история, некви Лампита хампита и секви други си казват техното мнение без да е санкционирано от проверени умнокрасиви другари дали е по Линията! Не може така!!!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 76. 77 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#65] от "Свинчуга":Десет бре, нали го уточнихме?
  —цитат от коментар 75 на Saint of Me


  :) Ама сичките бели или тук-таме некое негърче?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 77. 78 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#77] от "Свинчуга":

  Тия неща Мада Нейча ги мисли, греба с пълни шепи от благодатта да не се затормозявам за неща дето са над моята юрисдикция :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 78. 79 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "venci4":

  "Нямаше да е лошо да се спомене защо на един нобелист му отнеха наградата заради научно изследване проведено от него..."

  Престани да лъжеш.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 79. 80 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Виждам, че редовните оплаквачи на Америка всичките са тук. Още ли гние, другари болшевики? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 80. 81 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "Saint of Me":

  "Бай Понтиф, дай да те туриме комисар по чистотата на помислите и идеологическата правилност на коментарите на трудящите се?"

  Е, като примерно пионерче НЕ МОЖЕШ да си представиш, че може и да няма комисар, нали? Всички трябва да маршируваме с теб и останалите идиоти. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 81. 82 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "Свинчуга":

  Не закачай Ламбьо, той ще забогатее скоро, има няма 200 години и тогава ще направи сефтето...

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 82. 83 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#3] от "gak37608125":

  100% вярно.

 83. 84 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 998 Неутрално

  понтифе ню, ас пък поснавам ора дето не само от триесе гудини живеат в бг но и са рашдани тука и имат доста сириозни пустижения. вапреки туй обаче нито аз, нито сигорен сме и ти не би се сагласил с мнениата и валнениата им за бг.... та туй че си там само по него си не е аргомент в полза на становиштата ти, които чесно казъно не пручетох и не кументирам тука.

 84. 85 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#80] от "I":

  виш, не знаиме кого точно визирваш...но сме сигорен че подобно исследване ше даде съштите ризултати където и да се провиде. ората са все по убразовани и задуволени от понапреди., ас така и сме го кумевнтирвали. и по каращисани са. но кво е туй убразование и за кво им служи е утделен вапрос...

 85. 86 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#76] от "Saint of Me":

  Не е дошло ракиено време а ти вече полетя на крилата
  на фантазията си набеждавайки понтифа в греховете на някои твои съратници, които щяха да правят списъци за отнемане на гражданство.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 87 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Това е едно от предимствата на Америка, амбицията на имигрантите, двигателя на Америка. В която и да е високотехнологична фирма да отидете поне половината от мозъците са имигранти второ поколение. Умни, амбициозни, работливи.

 87. 88 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#26:"pag"][/quote]

  знам го тоз убавец - мисля, че беше ИванчоЛА преди това. Уникално тъпо същество.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 88. 89 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#61] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Не си само ти който е живял в калифорня или е бил в Калифорния. Фактите са факти.Средната класа масово се изнася от Калифорня (дори и Мексиканците). Изнасят се главно към Невада и Аризона. В Калиофрния имотите са толкова скъпи че 100 000 на година са нищо.В Силикон Вали е пълно с индийци и китайци точно с работна виза крепостници. Трудно ще накараш друг да дойде на това съотношение цени/заплати.Пълно е с бездомници навскъде и то в центровете на градовете бездмоници с хиляди. От Сан Диего до Сан Франциско понеже никой не ги гони те идват все повече и повече. Калифорнийските градове са се превърнали в клоака буквално.Ако си мулти-милионер добре стоиш си в белия анклав ама ако си средна класа хич не е цвете.
  —цитат от коментар 69 на МиГ-29


  Хем имотите скъпи, хем се напълнило с крепостници от Индия и Китай. Логиката ти убягва нещо. И аз не съм бил за малко тук а тук живея 34 години вече и работя точно в Силикон Вали. И ми е омръзнало разни селчовци които са били тук командировка за 6 дена или живеят в Пенсилвания да ми обясняват как е.
  Не се напрягай. Не е необходимо да живееш тук, нито да ти харесва. Има доста места с хомогенно бяло население само. Там ще бъдеш най-добре. Аз доста пътувам по света и всичките места които ми харесват са пълни с всякакви хора и раси и аз се чувствам чудесно на такива места. На който където му е добре, само не ми пробутвай лъжи. Поне не такива които всеки може да провери по Интернета. Всички бягали от Калифорния пък това е най-бързо растящия щат. Вече сме 40 милиона а само преди 3 години бяхме 36. Белите били най-умни и богати и те бягали от Калифорния къде населението расте бързо - явно само голтаци и крепостници остават нали? Да ама НЕ доходите растат най-бързо тук. Явно за Тръмпаците тези неща са необясними и понеже не вярвате нито на факти нито в наука ... за вас истината е това което "усещате" за истина. Затова и не можете да обясните защо най-педераския и смесен щат е най-хубав и проспериращ а тези дето копат "чист" кюмур и по цял ден се молят на Джисъс, суит Джизъс са бедни и без зъби. Питай Ейджънт Ориндж той ще ти обясни.

  California Über Alles
 89. 90 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#4:"bobyb"][/quote]

  България е различно. В България няма 50% население негри и араби. Ако имаше, друго щеше да е нивото на "страховете".
  Ако Търнове беше станал сомалийски град, а Благоевград--афганистански, друга песен щеше да се пее...
  Едно е естествено шарена нация като българската, друго е форсирано внасяне на "шареност" в рамките на едно поколение, от далечни места с чужда култура.
  Българинът има всички основания да се горее със своята толерантност, която е именно "търпимост" а не "екстатично прегръщане", и уважението го дава само на заслужилия, а не на този на който е предписано да го даде.
  Обаче текущото в момента превръщане на САЩ във "Северна Бразилия" в демографски смисъл, чисто обективно, без истерия, какви са вариантите?
  Те са три:
  1. САЩ с малцинство бели остава както е сега, но с малцинство бели
  2. САЩ са обогатени от разнообразието и рязко дърпат напред към втора космическа
  3. САЩ постепенно стават държава тип Бразилия/Индия+Русия--където БВП расте и ядрени ракети има, но инфраструктурата е шит а обикновените хора са бедни

  Очевидно много хора вярват че именно 2) е варианта, но когато ги питаш "въз основа на какво?" почват да обясняват че си хитлер.

 90. 91 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#89] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Споко тавариш не се нервирай.
  Дай малко факти това че населението расте нищо не значи то и в Африка населението расте ама кво от това?
  Факт е че средната класа обеднява и живее по зле главно заради огромните цени на имотите.
  Факт е и че бездомниците са окупирали всичко и са навсякъде.
  Хората живеят по зле от преди 10-20 години.
  Средната класа намалява обществото се поляризира остават бедни и богати само.
  Така че Калифорния си има много много проблеми, не е това дето е по картинките и брошурите като видиш на живо си викаш ааа то така ли било.

 91. 92 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#4] от "bobyb":

  +++! А аз. Прави ми силно впечаление това, че приятелите на сина ми се "шарят" не само по раса, но и по вяра. Той завърши, но всички се срещат поне веднаж в годината. Гаджетата им съще се шарят... Апропо, за предпочитане са латинските момичета! А както се знае, те са изключително католички, от доста здрави семейства.

 92. 93 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  тръмпарастите вият на умряло от тази статистика, кеф!

 93. 94 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  За съжаление, ако погледнем IQ - Bell Curve ще установим, че не белия човек е лидер!Жълтурчетата!
  —цитат от коментар 3 на gak37608125


  То не е само до коефициента на интелигентност. Велика държава не са прави само от интелигентни хора. Трябва и морал. Трябва здрава и изпитана традиция. Трябва култура. Трябват още много неща, носители на които са белите.

 94. 95 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#92] от "charlesdegaulle":

  Ау каква невероятна новост, чудо невиждано, нищо че точно па в България още от соца има смесени бракове и всеки има некви съученици с арабски, судански, перуански и виетнамски ген примерно, аз на прима виста се сещам за петима от квартала като лапе, бачкаторски квартал дето ужким само ганю стайл супремасисти льокащи пукница и слушащи Брена.

  Айде пъпчивите тийнове да си въобразяват че от тях тръгва летоброенето окей ама сериозни хора се фащате на некви смешни пропагандни димки, били сме некви зли нацита па сега младешта разчупвали стереотипите, ай стегнете се че смешна история

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 95. 96 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#62:"Pontif New Dnevnik SUCK"][/quote]

  Аграри ?!

  Ти сам ни убеждаваш колко си толерантен, а очевидно не понасяш мнение , различно от твоето !

  Има редица материали в нета , засягащи влошеното качество на живота в Калифорния.
  Или искаш да кажеш, че само твоето мнение е меродавно ?

  Всички имаме близки в Калифорния и знаем техните впечатления също.
  Те ПРАВЯТ разлика и то в неблагоприятна посока .

 96. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#95] от "Saint of Me":

  Така е, точно в соц-а много помагахме на третия свят. Даже за погребението на някакъв африкански диктатор, освен пари, Политбюро беше гласувало да се прати и луканка.
  Обаче в наши дни расизма и ксенофобията сред българите е на забележителна висота. Специално в този форум съм чел такива гнусни расистки мнения, че и най отявлените сюпремасисти в САЩ биха им завидели.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 97. 98 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#97] от "vesolr":

  "Обаче в наши дни расизма и ксенофобията сред българите е на забележителна висота"

  Глупости, точно сега като се ходи навсякъде и има нет и слободия (щото в България е слободия, ти не моеш да пиеш бира на улицата, в България няма проблем) малкото скинари дето се срещаха навремето никви ги няма и покрай разни рапове и чалгии и кей попове и японски неща всеки има некви шарени кумири. Иначе аз па съм чел как хубава жена не могло да бъде каквато е без да е проститутка. В Щатите това. И това го разказват човеколюбиви олл инклузив борещи се за равенство умнокрасивци. Само щото не харесват мъжа ѝ :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 98. 99 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#97] от "vesolr":

  Днешната българска нация е многетническа и да говориш за ксенофобия е глупост!
  Всички български етноси не харесват единствено циганите не поради расизъм, А ПОНЕЖЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЦИГАНИ НЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГРАЖДАНИ!
  Да се държат като граждани, означава да си гледат и учат децата, да си плащат данъците и сметките, да спазват законите и т.н. Ако циганите правят това, няма да имат никакви проблеми с другите етноси- българи, турци, евреи, арменци, власи, гърци и т.н.

 99. 100 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#70] от "realguru":
  Благодаря! Ще погледна примерите ти и ще ги изкоментирам в понеделник/вторник. Хубаво е да има конструктивна дискусия - в крайна сметка както е казал някой (приписват го на Айнщайн): ако всички мислим еднакво, никой не мисли много

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK