Защо едно "традиционно семейство" отказва инсулин на детето си

Защо едно "традиционно семейство" отказва инсулин на детето си


Документален филм повдига завесата на слабо познато и тревожно явление. "Млади германи" е заглавието на един смразяващ филмов разказ за това как крайнодесни идеологии пускат корен сред деца и младежи в Германия. Това разказва Йоахим Кюртен за "Дойче веле" под заглавие "Млади германи": смразяващ филм за неонацизма в Германия.


В последните години десните популистки идеи намират плодородна почва сред не малко хора както в Германия, така и в Европа. Но какви са политическите и социалните последици от това, как се отразява на бъдещите поколения, на децата и младите хора? Имено тези въпроси задават режисьорите Франк Гайгер и Мохамед Фарукманеш.


Във филма "Млади германи" те позволяват на десни популисти като Гьотц Кубичек (един от основателите на антиислямисткото движение "Пегида") свободно да изразят своето мнение. Тези събеседници във филма говорят предимно за образователните идеали и детските си мечти. Режисьорите се въздържат от коментари и възражения. Коментарите са предоставени на експерти, запознати с крайнодесните идеологи и среди в Германия.
Експертите коментират зад кадър показаните във филма сцени от детски и младежки лагери, принадлежащи към тези среди.


Филмът проследява историята и на една млада жена, която също е била една от т. нар. "млади германи", т. е. дълго време е била възпитавана от своето семейство в духа на неонацизма. Тя обаче успява да избяга от тази среда и възприема нова самоличност. Именно затова режисьорите на филма използват похвати на компютърната анимация, с които да прикрият самоличността й.


Историята на "Елза", както е наречена младата жена, е пример за детство, преминало под влиянието на дяснорадикалната идеология. С тази история режисьорите на филма изпращат и друго послание - това на надеждата, че всеки може да се измъкне от тази среда, дори и още като дете години наред да е бил индоктриниран.Филмът "Млади германи" тръгна по германските екрани в началото на месец май. Как е възникнала идеята за него? Режисьорът Франк Гайгер споделя за ДВ следното: "Случайно станахме свидетели на случай на момиче, страдащо от диабет, чиито родители му отказват лечение с инсулин. В един момент родителите дори се преместват с детето си в друга федерална провинция, за да попречат то да получава инсулин въпреки техния отказ. Запитахме се какво стои зад подобно решение? Какви разбирания, каква идеология?


Установихме, че това семейство произхожда от средите на дясното народнячество. Те са живели с т. нар. "традиционни" убеждения и отхвърлят средствата на съвременната медицина - смятат ги за "еврейски". Семейството е привърженик на "Германската нова медицина" на Рике Герд Хамер (германски лекар, застъпник на т. нар. "германска медицина"; през 1986 г. лицензът му да практикува медицина е отнет). Тези семейства имат много деца, това е част от тяхната идеология. До седем деца - не е необичайно".


Защо едно "традиционно семейство" отказва инсулин на детето си


Провокация на мисълта


Но как изобщо е възможно това в днешна Германия? Феноменът е интересен: човек може да живее в общество със свободен демократичен ред и в същото време да обитава своя ниша, от която напълно да отрича това общество, обяснява режисьорът. Филмът показва колко много деца живеят в подобна среда. Цифрите са плашещи! Но във филма те умишлено не са посочени - целта е да се провокира мисълта. "Искахме да накараме хората да дискутират и разсъждават доколко те самите са се сблъсквали с подобни възгледи. Искахме не да накараме зрителите да си кажат: "Ето, това са лошите", искахме те да могат да чуят този начин на мислене и сами да си направят изводи", изтъква пред ДВ Франк Гайгер.


Човек е зависим от своите традиции и минало. Навсякъде, не само в т. нар. дясноекстремистки среди, е трудно да се откъсне от убежденията, които са му вкоренени от семейната среда, посочва още режисьорът. Съществува такъв феном като "екстремизъм на средата" - наблюдаваме го особено когато в обществото има криза Тогава много хора променят своето мнение и се присъединяват към десните популистки партии. "Младите германи" е филм, който поставя на дискусия този феномен.


Това, което се вижда много ясно при героите на филма, е копнежът за дом и сигурност, за защитеност. "При всички тези семейства, обобщава режисьорът, се наблюдава доминиращата фигура на бащата, който оказва натиск, който изисква: "Ти трябва да полагаш усилия, трябва да работиш!". Това е принципът на главата на семейството: някой силен мъж, който казва на другите накъде да тръгнат, какво да правят. Това те наричат "сигурност" и "дом". При тези семейства чувствата не се вземат под внимание. Валидни са само чувството на любов към отечеството."


Дали политиците разпознават проблема? Не, този въпрос не стои в центъра на вниманието. В спора с крайнодесните се наблюдава пълна безпомощност, заключава режисьорът на "Млади германи".

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  "човек може да живее в общество със свободен демократичен ред и в същото време да обитава своя ниша, от която напълно да отрича това общество, обяснява режисьорът."

  Все едно е описал живеещите в Европа брадати и техните семейства. :-) хайде сега, същият режисьор да покаже и тях! Да, ама не е политкоректно и нЕма грантове. :-)

 2. 2 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 559 Весело

  Дневник, отново ни занимава с идиотизми в Неделя. 🤯

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 3. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2347 Весело

  Гьотц Кубичек - традиционна немска фамилия. Предполагам, че като отскача отатък баира да олаби, се чувства като в свои води. :-)))

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  Проблема е преекспониран,младите германи са незначителна част.Те ще бъдат просто претопени от младите мигранти!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1759 Весело

  "човек може да живее в общество със свободен демократичен ред и в същото време да обитава своя ниша, от която напълно да отрича това общество, обяснява режисьорът."Все едно е описал живеещите в Европа брадати и техните семейства. :-) хайде сега, същият режисьор да покаже и тях! Да, ама не е политкоректно и нЕма грантове. :-)
  —цитат от коментар 1 на xox55541929


  Все едно е описал прогресистите!
  Живеят в Европа и отричат това общество!
  Имат своя ниша, Путинова рус, но бягат от нея, като дявол от тамян. И не искат дори грантовете им да са в рубли, а в мръсни каоиталистически пари.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2587 Разстроено

  "...някой силен мъж, който казва на другите накъде да тръгнат, какво да правят. Това те наричат "сигурност" и "дом" - важно е да има стабилност...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  Май наистина традиционните противосредства са безсилни след като се спира инсулин на болно дете...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#4] от "Милост за живите":

  Иска ти се. Всъщност младите мигранти ще си ходят. В пустинята, откъдето са дошли. То вече се почна.

 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Дневник очевидно бърка идеологиите. Какво точно им е дясното на тия?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  Проблема е преекспониран,младите германи са незначителна част.Те ще бъдат просто претопени от младите мигранти!
  —цитат от коментар 4 на Милост за живите


  Знаеш ли кой е написал: "Човекът от колибата не може да победи цивилизованият човек"
  Да ти помогна, не е Маркс, Ленин, нито дори Сталин.

 11. 11 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 418 Весело

  "При всички тези семейства, обобщава режисьорът, се наблюдава доминиращата фигура на бащата, който оказва натиск, който изисква: "Ти трябва да полагаш усилия, трябва да работиш!". Това е принципът на главата на семейството: някой силен мъж, който казва на другите накъде да тръгнат, какво да правят. Това те наричат "сигурност" и "дом". При тези семейства чувствата не се вземат под внимание. Валидни са само чувството на любов към отечеството."
  -----------------

  Прайлно! Да смажем силната фигура на бащата, да махнем и полагането на усилия за съвършенство (това май и Бог го изисква)... Да съсипем семейство, вяра и отеюество, щото това са страшно гадни и консервативни неща. После понеже няма раждаемост да си докараме от Северна Африка семейства със силна фигура на бащата....
  Ислямо-левичарите вече дори не се усещат...

 12. 12 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Все едно е описал прогресистите!
  Живеят в Европа и отричат това общество!
  Имат своя ниша, Путинова рус, но бягат от нея, като дявол от тамян. И не искат дори грантовете им да са в рубли, а в мръсни каоиталистически пари.
  —цитат от коментар 5 на 4ort


  Нищо не разбрах!! Кой са "прогресистите" и защо точно пък Русия им е нишата. До колкото знам, прогресивни се наричат болшевишките грантаджийски активисти от всички НПО-та по всички земни кълбета. Те обаче нямат нищо общо с олигархична Русия, а са под шапката на пишмандемократите отвъд океана. Та нещо ми изглежда сте се объркали! Иначе ДА, правилно сте забелязали, че те също отричат настоящето общество и искат да го променят в своя полза /да могат да цоцат обществени ресурси като паразити/, чрез социален инжинеринг.

 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  От друга страна синтетичният инсулин е създаден през 1978 г. от Хърбърт Бойер, който генно модифицира бактерия с рекомбинантен геном и тя започва да произвежда инсулин. ГМО - тази ужасна дума в либералните уши.

 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Весело

  Режисьора Мохамед дали ще заснеме филм за ОПГ-то "Османци Германия" и връзките му с режима на Ердоган?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 15. 15 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Любопитно

  Ха! Режисьорът Мухамед твори критичен филми, загрижен за германските обществени нрави!
  Това виц ли е или формена наглост?

 16. 16 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Любопитно

  ''.... Феноменът е интересен: човек може да живее в общество със свободен демократичен ред и в същото време да обитава своя ниша, от която напълно да отрича това общество, обяснява режисьорът.'' Ха-ха- че не правят ли същото милионите мюсюлмани в германия или когато става въпрос принципно за мюсюлмани- имигранти, германия си покрива главата и я заравя в земята, а когато стане въпрос за само ЕДНО семейство коренни германци с девиации, веднага му се приписва масовост...

 17. 17 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#8] от "Трансмач":

  Абе глупчо, те бият полицаите ти ще си ходят

  гошо
 18. 18 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Дневник ,много ви страх да се не затрие някои циганин

  гошо
 19. 19 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  До коментар [#4] от "Милост за живите":Иска ти се. Всъщност младите мигранти ще си ходят. В пустинята, откъдето са дошли. То вече се почна.
  —цитат от коментар 8 на Трансмач


  Май на теб ти се иска!?
  Какво се случва в Германия, го виждам със собствените си очи!
  Глобализацията ВЕЧЕ не може да се спре!И няма никакво значение,дали това ни харесва или не.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 20. 20 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Неутрално

  ''... Това, което се вижда много ясно при героите на филма, е копнежът за дом и сигурност, за защитеност. "При всички тези семейства, обобщава режисьорът, се наблюдава доминиращата фигура на бащата, който оказва натиск, който изисква: "Ти трябва да полагаш усилия, трябва да работиш!"....'' Ако само това е грехът на бащата, то младите мюсюлмани в германия трябва да знаят, че написаното в цитатът е основна ценност ВЪВ ВСИЧКИ европейски общества и във всички коренни европейски народи. Полагането на законен труд и животът с възнаграждението от този труд е изконна ценност в европейските общества. Явно, това не се харесва на ''новите германци'', които идват от друго общество с други правила, други морални норми и други традиции....

 21. 21 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Понеже съм любопитен, си пуснах видеото. Жалка либерлална пропаганда е тоя филм.
  Документална анимация?
  Някъде около 40 сек излиза това
  Gotz Kubischeck - Verleger und Vordenker der Neuen Rechten -
  Демек тоя активист е издател на нещо, което се нарича "Новите права"

 22. 22 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#1] от "xox55541929":

  или русофилите и комунистите които емигрират в гнилия запад и ни спамят форума колко е хубаво в расия и колко е гнил западът

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Весело  До коментар [#4] от "Милост за живите":Иска ти се. Всъщност младите мигранти ще си ходят. В пустинята, откъдето са дошли. То вече се почна.
  —цитат от коментар 8 на Трансмач

  Няма признаци ,че ще си ходят! Ползват всички социални облаги , безплатен транспорт,храна,жилища,ток,отопление, безплатни професионални квалификации и шофьорски курсове!
  Тези дето искат да изгонят миграцията, не им остава нищо друго освен да гледат как данъците им се разпределят за обгрижване на пришелеца и любезните обсадни корпорации дето прибират парсата са доволни!
  El Виве Сорос, Виве либерастос!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Заглавието е подвеждащо!! Описаното семейство изобщо НЕ е традиционното, стандартно немско семейство!!

 25. 25 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#19] от "Милост за живите":

  На страха очите са големи, а? В държави като Германия и Франция мюсюманите са между 4 и 6%. Съотношение по-малко от от това което е в България. Още много рязани чурки ще трябва да вкара Меркел за да стане това, за което си мечтаете.

 26. 26 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#17] от "гошо":

  Мноо си смарт. Личи си от далеч. А не ти ли хрумна на академичния мозък, че цялата тази инфо може да е изкривена, и някой може да я изсипва с цел. Да подпали нещо, което не се гаси...

 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2347 Весело

  Gotz Kubischeck - Verleger und Vordenker der Neuen Rechten - Демек тоя активист е издател на нещо, което се нарича "Новите права"
  —цитат от коментар 21 на Jesuit


  О манн, о манн...
  Ето малко за така наречените от Вас "Нови права" и внимателно с Гугъл преводача - стават и гафове.
  https://www.bpb.de/politik/extremismus/rechtsextremismus/284268/was-die-neue-rechte-ist-und-was-nicht

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  До коментар [#19] от "Милост за живите":На страха очите са големи, а? В държави като Германия и Франция мюсюманите са между 4 и 6%. Съотношение по-малко от от това което е в България. Още много рязани чурки ще трябва да вкара Меркел за да стане това, за което си мечтаете.
  —цитат от коментар 25 на Трансмач


  За нищо не мечтая,аз съм математик и вярвам само на числата.Белият човек се самоунищожава,след като сам си създаде ледена демографска зима!Твойте приказки са евтин популизъм.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  ''В спора с крайнодесните се наблюдава пълна безпомощност, заключава режисьорът на "Млади германи".

  не думай . вашите лостове са инстицуиализирани , банвате , триете , налагате пълна цензура , заривате доводите им с плява и говна , леете ежедневно помия , сочите ги с пръст , очерняте ги и после се чудите , защо хората масово залитали по ''крайнодяснопопулистоойроскептиноантиимигрантското . а алегорията за силната фигура на бащата и как това е страшно лошо , може да си я заврете в дупягата , ай сиктир . то е ясно , че старите авторитети биват заменяни системно с лигави , гротескни,безполови образи ,''герои на нашето време '', за да се затрие всякаква ясна идентичност в главите на младите пейзани , обаче тва вече е прекалено . фак оф.

 30. 30 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Неутрално

  ''....доминиращата фигура на бащата, който оказва натиск, който изисква: "Ти трябва да полагаш усилия, трябва да работиш!"....'' И АЗ съм възпитавана така и това е съвсем нормално в България. Значи- може да се отделя време и УСИЛИЯ да се научи наизуст корана, но не може да се отделя време и усилия да се придобият трудови навици, които да направят младият човек конкурентноспособен на трудовият пазар, а ...Де гиди, мързеливци....

 31. 31 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#28] от "Милост за живите":

  Ами ова, което ти писах, предполагам са числа, не езически руни.

 32. 32 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  А филм, наречен "Млади консервативни мюсюлмани" или "Млади ислямисти" няма ли да има? Защото докато младите германи са мизерен процент от етническите германци, то мюсюлманите, залагащи на традиционните си традиции са много по-голям процент от живеещите в Германия.
  Но към техния начин на живот толерантността е много по-голяма, независимо че подтискат жените си и не им предоставят равноправие в семейството, като ги и изолират от обществото и им забраняват да работят. За радикалните им идеи няма да отварям дума, не всички им е ясно за какво става въпрос. И забраната за носене на ножове едва ли е продиктувана от поведението на етническите германци.

 33. 33 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  [quote#27:"DDR"][/quote]

  Мислиш ли, че не съм го видял?
  Неговите "Нови права" не ми се струва да са това.
  Тоя обаче е от другата страна на барикадата.

 34. 34 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  В спора с крайнодесните се наблюдава пълна безпомощност, заключава режисьорът на "Млади германи".
  *
  Пробвайте с младите мюсюлмани, може да им предадете европейските ценности. А какъв е резултатът от досегашните ви усилия?

 35. 35 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  [quote#27:"DDR"]
  —цитат от коментар 33 на Jesuit
  Мислиш ли, че не съм го видял?Неговите "Нови права" не ми се струва да са това.Тоя обаче е от другата страна на барикадата. [/quote]

  Друга ми беше мисълта.
  Активист ли е? - Активист е.
  Неутрален ли е? - Не е.
  Пропаганда ли е? - Пропаганда е.

 36. 36 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  [quote#27:"DDR"]
  —цитат от коментар 33 на Jesuit
  Мислиш ли, че не съм го видял?Неговите "Нови права" не ми се струва да са това.Тоя обаче е от другата страна на барикадата. [/quote]

  Друга ми беше мисълта.
  Активист ли е? - Активист е.
  Неутрален ли е? - Не е.
  Пропаганда ли е? - Пропаганда е.

 37. 37 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#32] от "pamela": “....И забраната за носене на ножове едва ли е продиктувана от поведението на етническите германци....“ През целият си живот не съм виждала етнически германец с нож- нито в гдр, нито във ФРГ- след 1992 г...Германците нямат такива традиции.

 38. 38 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2254 Любопитно

  "Семейството е привърженик на "Германската нова медицина" на Рике Герд Хамер (германски лекар, застъпник на т. нар. "германска медицина"; през 1986 г. лицензът му да практикува медицина е отнет"

  Има връзка между инфантилнните политически движения и невежеството.
  Само се питам ако има случаи на невежи мюсюлмани дали ще ни обяснят, че първо са мюсюлмани след това невежи.

  подпис
 39. 39 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#35] от "Jesuit":

  Изключително долна пропаганда, защото касае единични случаи.

 40. 40 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#32] от "pamela": “....И забраната за носене на ножове едва ли е продиктувана от поведението на етническите германци....“ През целият си живот не съм виждала етнически германец с нож- нито в гдр, нито във ФРГ- след 1992 г...Германците нямат такива традиции.
  —цитат от коментар 37 на cmy12603507


  Веднъж около Мюнхен ме спряха немските полицаи, имаха някаква акция.
  Преровиха ми колата и намериха един ловджийски нож, който ми беше подарък.
  Премериха му острието, дали не е над 12 см.
  Обясниха ми, че даже и в колата не мога да имам нож с дълго острие.
  Моят беше на ръба, та ми се размина.

 41. 41 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Пореден епизод на "Дневник" срещу " десните популистки идеи ".

  Любовта ще спаси света!!!
 42. 42 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Ха! Режисьорът Мухамед твори критичен филми, загрижен за германските обществени нрави! Това виц ли е или формена наглост?
  —цитат от коментар 15 на voodoo_child


  А наглост ли е, че пропускаш друия режисьор - Франц Гайгер?

  Режисьора Мохамед дали ще заснеме филм за ОПГ-то "Османци Германия" и връзките му с режима на Ердоган?
  —цитат от коментар 14 на Пипера е много лют

  А филм, наречен "Млади консервативни мюсюлмани" или "Млади ислямисти" няма ли да има?
  —цитат от коментар 32 на pamela


  С мюсулманите се занимават всички немски медии и то постоянно. Дори редовно оплюваните DW пишат, че ислямът променя Германия, че нараства броят на ултра-консервативните салафити склонни към насилие. Още един филм по темата ще е капка в морето.
  И въобще борбата с един проблем изобщо не означава, че всички други проблеми трябва да бъдат загърбени.

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#40] от "Jesuit":

  аз бях турнал едно обработено дърво , дето мяза на бухалка , обаче после взех един спрей . докато излезеш от колата с дървото , оня може да ти потроши я фар , я джам . обикновено роад рейдж бабаитите напират към вратата на шофьора и се надвесват до джама . отваряш , пръскаш и го неутрализираш . после ако искаш , може да го треснеш с дървото зад врата .

 44. 44 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  В България по същият начин са вдетинените комунистически бабички, които си живеят още в соца. Нашите условия са коренно различни. Тук не само не се срамуват от комунистическата идеология, не само не се крият, не само не са забранени, не само че за такива не се правят изобличителни филми, ами комунистическата идеология се пропагандира в медии, филми, парламента. Комунистическата партия е втора политическа сила, прави си съвсем открито конгреси, говори за времето на комунизма, че така е трябвало да се убива "Времената бяха такива!", не признава вината си, хвали се с престъпленията си, обещава "нов народен съд" за всички, които са против нея.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Д-р Хамер:
  Да се продава химиотерапията като “терапия” е възможно най-голямата измама в историята на медицината. Този, който е организирал това химиомъчение, заслужава паметник в ада! 75% от онколозите заявяват, че ако имаха рак, не биха се подложили на химиотерапевтично лечение

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/article/24002

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2359 Неутрално

  Пореден епизод на "Дневник" срещу " десните популистки идеи ".
  —цитат от коментар 41 на hope


  Ако беше "срещу", нямаше да го пуснат преди европейските избори. Всеки, след като изгледа филма има право да реши за себе си. Резултатът ще се отрази в състава на новия ЕП.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  "Той притежава патент за скалпел, който не нанася травми (скалпел на Хамер), който реже двадесет пъти по-остро от острието на бръснач, специален трион за кости, използван в пластичната хирургия, маса за масажи, която автоматично се наглася според формите на тялото, и други патенти.
  През август 1978 г., докато е още в Рим, Хамер получава шокиращата вест, че техния син Дирк по невнимание е застрелян от италианския Принц Виктор Емануел от рода Савой. На 7 декември 1978 г. Дирк не издържа на получените рани и умира в ръцете на баща си.

  Малко след смъртта на Дирк, д-р Хамер получава диагнозата рак на тестисите. Тъй като никога не е боледувал сериозно, той допуска, че развитието на неговия рак може да бъде директно свързано с неочакваната загуба на сина му. В същност накрая той кръщава този неочакван шок ДХС или „Дирк Хамер Синдром”, в памет на неговия син Дирк.

  Смъртта на Дирк и неговия собствен опит с рака повежда д-р Хамер на необикновено научно пътешествие. С течение на времето, като главен интернист в раковата клиника на Университета в Мюнхен, той започва да изучава историите на своите болни от рак пациенти и скоро научава, че всички те като него са преживели неочакван шок от един или друг вид. Но той провежда своите изследвания още по-задълбочено. Преследвайки хипотезата, че всичко, което се случва с нашето тяло, се контролира от мозъка, той анализира снимките от скенерите на мозъка на своите пациенти и ги сравнява със съответстващите медицински и психологически досиета. За свое удивление той успява да види ясна връзка между шока от определени конфликти, как този шок се проявява в органите и как всички тези процеси са свързани в мозъка. До този момент нито едно изследване не е проучило произхода на заболяването в мозъка и ролята на мозъка като медиатор между психиката и болния орган.

  Д-р Хамер открива, че всяко заболяване произхожда от шок или травма, които ни хващат напълно неподготвени."

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#45] от "hope": "....Всяко заболяване произхожда от шок или психична травма. Микробите и бактериите не са врагове на организма ни, казва известният немски лекар...“ Вярно твърдение! "....Преследвайки хипотезата, че всичко, което се случва с нашето тяло, се контролира от мозъка, анализирах снимките от скенерите на мозъка на своите пациенти и ги сравних със съответстващите медицински и психологични досиета. За свое удивление, успях да видя ясна връзка между шока от определени вътрешни конфликти, как този шок се проявява в органите и как всички тези процеси са свързани в мозъка. До този момент нито едно изследване не е проучило произхода на заболяването в мозъка и ролята му като медиатор между психиката и болния орган. Открих, че всяко заболяване произхожда от шок или травма, които ни хващат напълно неподготвени...“ Ха- и това се счита за ненаучно и невярно?! Май в германия всички са прегърнали исляма....

 49. 49 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  Филмът ще грабне няколко Оскар-а, без съмнение :)
  Такъв размах на мисълта, такова творческо въобръжение, толкова орикинална и не-фейк тема :) :) :) ...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 50. 50 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#40] от "Jesuit":аз бях турнал едно обработено дърво , дето мяза на бухалка , обаче после взех един спрей . докато излезеш от колата с дървото , оня може да ти потроши я фар , я джам . обикновено роад рейдж бабаитите напират към вратата на шофьора и се надвесват до джама . отваряш , пръскаш и го неутрализираш . после ако искаш , може да го треснеш с дървото зад врата .
  —цитат от коментар 43 на pavur


  Мислим съм доста по въпроса. Там и телескопичните палки са забранени.
  Но!
  Има телескопични ключове за смяна на гумите. Това си е инструмент, няма забрана.
  Като го разпънеш, става близо 60 см. Здрава стомана. Тежи.

 51. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":

  блиц? ти сериозно ли ? макар ,че тва за химиотерапията и докторите е вярно . аз обаче предпочитам тоя източник:https://www.researchgate.net/post/Why_is_the_success_rate_of_chemotherapy_very_low_And_is_it_possible_to_improve_that

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#50] от "Jesuit":

  честно казано спрея не ми се е налагало да го ползвам , но преди да взема спрей , изгледах доста клипчета с роад рейдж случаи по целия свят свързани със спрея . могат да го ползват жени , под ръка е и се ползва бързо и лесно . последният ми роад рейдж случай беше около варна , кога водих кучето на ветеринар . той е бая едра порода , макар и на 11 месеца и изглежда заплашително . просто слязох и отворих задната врата . не съм виждал човек толкова бързо да седне в кола и да потегли, честно .

 53. 53 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#50] от "Jesuit":честно казано спрея не ми се е налагало да го ползвам , но преди да взема спрей , изгледах доста клипчета с роад рейдж случаи по целия свят свързани със спрея . могат да го ползват жени , под ръка е и се ползва бързо и лесно . последният ми роад рейдж случай беше около варна , кога водих кучето на ветеринар . той е бая едра порода , макар и на 11 месеца и изглежда заплашително . просто слязох и отворих задната врата . не съм виждал човек толкова бързо да седне в кола и да потегли, честно .
  —цитат от коментар 52 на pavur


  Спреят е добро средство. Аз съм си сложил на колата и видео-регистратор. Ако се налага нещо да се доказва, кой крив, кой прав, готов съм. Купих си и слънчеви очила с вградена камера. Пак със същата цел.

 54. 54 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":

  Това, че лекарите не се лекуват с химиотерапия не е вярно. Имам познати лекари с диагноза рак и те се лекуваха. Пък и химиотерапията не винаги се прилага.
  Позната в начален стадий на рак се опита да се лекува по нетрадиционен начин за известно време, но не се получи подобрение и започна болнично лечение.
  В края на краищата всеки пациент има право да избира лечението си и ако смята, че официалната медицина няма да му помогне може да използва други средства за лечение. Но докато официалната медицина е в състочние да покаже някаква статистика, базирана на лечението на огромен брой пациенти и колко години са преживели след лечението, то за нетрадиционните методи такива статистики липсват.

 55. 55 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#4] от "Милост за живите":Иска ти се. Всъщност младите мигранти ще си ходят. В пустинята, откъдето са дошли. То вече се почна.
  —цитат от коментар 8 на Трансмач


  Той отбеляза, че Италия е една от страните-основателки на ЕС, но оттогава положението в Европа се е променило драматично. Фараж каза, че през последните 20 години икономиката на страната не се е развила правилно, а средната класа в страната все по-разочарована от идеята за обединена Европа.
  -----------------------

  Няма да си отидат. Необходими са на безнеса и елитите. Това е спор между два лагера, едните искат мигранти, работна ръка и потребление, другите искат градовете да върнат облика си преди нашествието, искат спокойствие и ред.
  Атентати, изнасилвания, това е цената на охолния живот.

  Както е казала Ванга: "Не искай много, не можеш да го платиш"

  Любовта ще спаси света!!!
 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Това за Италия беше за една друга статия, извинявам се.

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Германия си остава едно гестаповско общество с нацистко-расистки манталитет

  Марс е изконна Американска територия!
 58. 58 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  . "традиционни" убеждения и отхвърлят средствата на съвременната медицина - смятат ги за "еврейски".
  Браво,само така!Но не е само инсулинът.Огромна част от съвременната (и не само)медицина,фармация и почти всички човешки постижения са евреиски изобретения,като някои от тях дори са произведени(с извинение!)в Израел.Предлагам на всички останали честни нацисто-либерало-комунисти се откажат от тях и се завърнат в традиционното местообитание на арийската раса-в пещерите.

 59. 59 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  P.S.Да изхвърлят също така и всякаква електрическа и радиотехника.Те пък съществуват благодарение на другият презиран от нацисти,комунисти,ислямисти и либерали древен народ-сръбския(с извинение!).

 60. 60 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Конкретни европейски политици имат значителен дял за разцъфтяването на националистическите течения/идеологии и сега и сега са налице какви ли не опити да покажат на хората "истинското" лице на този стар феномен. А той се появява винаги в условия на криза на традиционните ценности или повтаряне до втръсване на традиционни клишета за либерално-демократична Европа.

 61. 61 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":

  75% от онколозите заявяват, че ако имаха рак, не биха се подложили на химиотерапевтично лечениеПрочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/article/24002
  —цитат от коментар 45 на hope


  Това е често срещан недоказан и изопачен псевдо-аргумент сред привържениците на конспиративни теории в медицината. Източникът му е една книга на Филип Дей, който е известен от близкото минало (вече потънал в забвение, разбира се) с абсурдните си теории за лечение на онкологични заболявания и кампании за разпространение на „истината“ в медицината и прочие. Въпросното изследване е от 1985 г. и обхваща мнението на 118 канадски лекари относно приложението на нов вид лекарство (все още неизследван и със съмнения за сериозни странични ефекти) при терапията срещу белодробен рак в терминална фаза.

 62. 62 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  А филм, наречен "Млади консервативни мюсюлмани" или "Млади ислямисти" няма ли да има?
  —цитат от коментар 32 на pamela


  Абе то има много в тубата, ама не е политкоректно. Клипчето е от Англия, ама и в Германия са същите. :)

  https://twitter.com/JaredoTexas/status/1127348380601073664

 63. 63 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#58] от "Sabbath": “....почти всички човешки постижения са евреиски изобретения,като някои от тях дори са произведени(с извинение!)в Израел...“ Леле- Александър Флеминг пасти да яде, така ли?:) Че държавата Израел съществува от 1949г.- кога успяхте да откриете пеницилина ПРЕДИ Флеминг- т.е. преди 1928г.?:)

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#59] от "Sabbath":

  Чак па...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#61] от "dc_ken":

  Чакай сега, не можеш да оспорваш компетенциите на Блиц. Там четеш една статия и ставаш експерт, после ръсиш мозък колкото можеш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 66 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2493 Любопитно

  До коментар [#61] от "dc_ken":

  И колко души, болни от диабет или белодробен рак, са излекувани?
  Защото, ако няма излекувани, конспирациите ще продължават да се вихрят. Ако цяла година човек взема скъп и пре-скъп инсулин и става все по-зле, какво друго да си мисли ... освен че е измамен!?

 67. 67 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 627 Весело

  ХА-ха-ха, още от редовната лява пропаганда, крийте се идват неонацистите. Когато почнете да пишете за левите екстремисти тогава пак ще си говорим. Както обикновено едностранчиво отразяване на проблема. За ляво-либералните фанатици съществува единствено и само десен екстремизъм, но не и ляв, последният може да бъде само миролюбив и ненасилствен, като този в Хамбург, където участниците протестираха срещу корпорациите, докато използваха техните продукти, за да отразят гаменско-хулиганските си прояви.

 68. 68 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 393 Любопитно

  Every Saint Has A Past Every Sinner Has A Future!

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 69. 69 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Ся джедайските трикове.
  ВИЕ и то ЗОРЛЕМ ще вкарате ВМРО в Европарламента!
  За миналите избори Каракачанов се принуди да се съюзява с Бареков, сега дори това не му е нужно !!! Колкото сте тъпи, толкова сте и самонадеяни!!!

 70. 70 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 267 Неутрално
 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  Човек е зависим от своите традиции и минало. Навсякъде, не само в т. нар. дясноекстремистки среди, е трудно да се откъсне от убежденията, които са му вкоренени от семейната среда, посочва още режисьорът.
  =======
  Eто това е. ...ясно и накратко!

  Става въпрос за ценности. .....

  Bukalemun
 72. 72 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 359 Неутрално

  нова прозрачна пропаганда срещу "традиционното семейство" приравнявайки някакви дегенератии аусайдери към традиционното семейство.

  Не разбирате ли, че само дразните хората все повече и повече! пропагандата трябва да е с финес и ум, а не нагла, очебийна и дразнеща.

  Средният човек не се усеща чут от власт имащите. Той е постоянно обиждан, иронизиран, осмиван ...на гърба му живеят паразити от всякакъв ранг: политици, грантаджии, маргинали...и все той е крив. Той е разумен и търпелив, но всичко си има граници!

 73. 73 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#71] от "eti mehter":

  Да ти п.кая на "ценностите"....

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 74. 74 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Ся джедайските трикове. ВИЕ и то ЗОРЛЕМ ще вкарате ВМРО в Европарламента!За миналите избори Каракачанов се принуди да се съюзява с Бареков, сега дори това не му е нужно !!! Колкото сте тъпи, толкова сте и самонадеяни!!!
  —цитат от коментар 69 на Славейко


  не могат да схванат за какво става дума...арогантността им е безкрайна и ги заслепява.

 75. 75 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#72] от "blahblah":

  Можеш да си мечтаеш за мутренски преврат, подкрепян от лумпените и полезните идиоти(т.нар "средни хора"), но НЯМА как да стане :)

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 76. 76 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#72] от "blahblah":Можеш да си мечтаеш за мутренски преврат, подкрепян от лумпените и полезните идиоти(т.нар "средни хора"), но НЯМА как да стане :)
  —цитат от коментар 75 на Боян Таксиров


  ще ме умориш, не знам за какъв мутренски преврат бълнуваш с мутра в управлението.

  проблемът ви не са мутрите, а мнозинството.

 77. 77 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#76] от "blahblah":

  Мнозинството се води по примера и внушенията на малцинството, стъпило отгоре му.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 78. 78 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#76] от "blahblah":Мнозинството се води по примера и внушенията на малцинството, стъпило отгоре му.
  —цитат от коментар 77 на Боян Таксиров  в момента вие сте стъпили отгоре , но нещо не ви се получава воденето...от там идва и наглото арогантно плюене и обиждане...

 79. 79 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 567 Любопитно

  В крайна сметка идеологията на Третия райх победи СССР. Проникна и превзе САЩ, после Русия, а сега си възвръща позициите и в Европа. Нищо особено не се е случило.

  А колкото повече белите хора се настървяват срещу други етноси и раси, толково по-бързо ще се разпадне мултиетнична и мултирелигиозна Россия. Защото белите руснаци са на изчезване. Днешната Руска федерация е съставена от татари и всякакви тюрки. Показателно е, че 40% от руската армия е от мюсюлмани и този процент продължава да расте. И кво толкова, руската земя е от сравнително скоро обединена по тоя начин. Че Далечният изток е китайски, Централните степи са татарски, а Кавказ е на белите тюрки. Московлиите са натрапници от Скандинавието, тъй че колкото повече белите мразят другите, толкова по-лесно ще стане естествения разпад.

  Така че да подкрепим традициите!

 80. 80 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#9] от "Darth Plagueis":

  Същото като лявото на БСП...

  Eddie lives... somewhere in time!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK