Борисов е убиец на руските енергийни проекти, заяви анализатор, близък до Кремъл

Борисов е убиец на руските енергийни проекти, заяви анализатор, близък до Кремъл

© Пресслужба на Министерски съветБойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър - ако искате - на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост."


Това казва в статия от понеделник в московския в."Независимая газета" Никита Бондарев, представен като "кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*". Преди да се присъедини през 2017 г. към Катедрата по чуждестранно регионоведение и външна политика на Руския държавен хуманитарен университет той ръководи в периода 2009-2017 г. Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са и посещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили. Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.


От 4 февруари 2017 г. Владимир Путин назначи на негово място Михаил Фрадков, който пък дойде от поста Директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (2007-2016). Предшественик на РИСИ е институтът за разузнавателни проблеми на Първо главно управление на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на СССР.
Изключително враждебната към Борисов и България статия "Кой е виновен за провала на "Южен поток" е отговор на публикация отново в "Независимая газета" на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на "Газпром" и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за "Турски поток".


Разузнаването срещу "Газпром"?


Така се създава впечатление, че от страниците на изданието по един и същи повод - руските енергийни проекти на Балканите - пред руската аудитория спорят външното разузнаване на Русия и корпорация "Газпром".


"Опитът ми от работата със сърбите ми позволява да направя следната прогноза" пише Правосудов. "Те постоянно ще разказват за трудностите при строителството на продължението на "Турски поток" и ще се опитат да измъкнат от "Газпром" и Русия максимално пари "за ускоряването на този процес". Същевременно ще просят пари и от своите ментори от САЩ, Великобритания и други страни за това, че задържат строителството. Така е невъзможно да се каже кога ще стигне газ от "Турски поток" до Унгария. Може да се окаже, че Унгария и Сърбия ще е по-просто да бъдат снабдявани с газ през "Северен поток 2".


Известен като изследовател предимно на Сърбия и Югославия и ролята на отношенията между Белград и Москва, Никита Бондарев бърза да успокои "сръбските другари" - Правосудов изразява изключително лична позиция "и дори статия в неговото списание на "Газпром" не е - или не винаги е - тъждествена с официалната позиция на ръководството на тази корпорация".


"Единственото, което спира Сърбия от по-активно сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката е географската ѝ отдалеченост и отсъствие на обща граница с Русия или Турция. Стане ли дума за "Южен поток" или "Турски поток", Сърбия се оказва зависима от съседите си и преди всичко от България. Но това не е вина, а беда за Сърбия", пише Бондарев. Той защитава президента Александър Вучич и отхвърля внушенията, че "сърбите не са ни братушки".


Срещата на президента Путин с Леонид Решетников (вдясно) и Михаил Фрадков при смяната на директора на РИСИ през февруари 2017 г.

© Robert Mapplethorpe Foundation

Срещата на президента Путин с Леонид Решетников (вдясно) и Михаил Фрадков при смяната на директора на РИСИ през февруари 2017 г.


Убиецът на "големия енергиен шлем"


След това Бондарев минава във фронтална атака: "В действителност за провала на строителството на "Южен поток" има конкретен виновник и няма нужда да го търсите в Сърбия. Никой не е допринесъл повече за колапса на "Южен поток" от българския министър-председател Бойко Борисов. Заради неговото старание България не реализира с Русия още два съвместни енергийни проекта - АЕЦ "Белене" и нефтопровода Бургас-Александруполис, известни в експертните среди като "големият енергиен шлем".


Авторът припомня как "първото, което направи, когато дойде на власт на 10 юли 2009 г." бе да прекрати преговорите и проектите с Русия, включително участие на Българския енергиен холдинг в строителство на ТЕЦ в Скопие". Изминаха 10 години и "тези проекти или са зачеркнати, или остават замразени, а бъдещето на новите е мъгляво".


Според Бондарев още на срещата на Борисов с Владимир Путин в Гданск на 1 септември 2009 г. след твърдата реакция на президента българският премиер видимо е преминал "от протоколна и дипломатическа усмивка към изненада, обърканост и, като че ли, уплах". В последвалите години Бойко Борисов продължил да блокира руските проекти и след двугодишна пауза на правителството на Пламен Орешарски се е върнал на власт през ноември 2014 г. В самото начало на декември същата година Путин изненадващо обяви от Анкара, че ликвидира "Южен поток" и започва да строи "Турски поток". "Изключително важно е, че това стана в момент, когато току що бе извършена смяната на правителствата и новият кабинет в София още не беше заработил. Иначе казано, самият факт на завръщането на Борисов на власт бе достатъчен за руската страна, за да сложи кръст на "Южен поток", пише авторът.


"Период на енергийна криза и египетски мрак"


Той прави връзка с изявление на Борисов от 12 октомври 2015 г. пред Американската търговско-промишлена палата в България: "Спряхме три големи руски проекта. Спряхме летящите за Сирия руски самолети. И това ако не е партньорство, тогава какво?". "Това изявление бе напълно предсказуемо, но е трудно да се подцени истинскското значение на тази фраза - вероятно искрена и без специална подготовка - за политическата кариера на Борисов и бъдещето на руските енергийни проекти на Балканите. На фона на това сензационно изявление България навлезе в период на неминуема и неизбежна енергийна криза, свързана с постепенното изключване на изчерпалите се реактори на АЕЦ "Козлодуй" и отсъствието на адекватна замяна на мощностите им. (...) Сега Борисов просто няма никакъв изход - без руския газ Балканите ще бъдат покрити с екипетски мрак, единственият способ да го получи е да се включи в "Турски поток".


Употребата на израза "египетски мрак" е особено драматично, тъй като става дума за част от Библията, където в Изход пише: "Тогава Господ каза на Мойсей: Протегни ръката си към небето, за да настане тъмнина по Египетската земя - тъмнина, която е толкова гъста, че може да се пипа. Моисей протегна ръката си към небето; и настана гъста тъмнина по цялата Египетска земя за три дни. Хората не се виждаха един друг и за три дни никой не можа да помръдне от мястото си, но в жилищата на всички израелтяни беше светло." Това е деветото, предпоследното, от Божиите наказания над фараона и след него Господ изпраща Божи ангел, който избива първородните чеда и на хора, и на животни. (освен на предупредените израелтяни).


1 декември 2014 г., Анкара. "Ако Европа не иска да се продължава с "Южен поток", тогава няма да го строим", заявява президентът Путин.

© Reuters

1 декември 2014 г., Анкара. "Ако Европа не иска да се продължава с "Южен поток", тогава няма да го строим", заявява президентът Путин.


България и руската газова мрежа в Близкия изток


Във вторник новият зам.-председател на "Газпром" Олег Аксютин съобщи на пресконференция, че началото на газовите доставки по "Турски поток" е планирано за последните десетина дни на декември 2019 г. Това е и времето, в което изтичат договорите за транзит межд Русия и Украйна и става неясна съдбата на Трансбалканския газопровод, снабдяващ сега България, но също и Турция, Гърция и Македония.


Редакцията на "Независимая газета" прави важно допълнение към текста на Бондарев с цитирането на статия от списание "Форин полиси" от 17 април. В нея се предупреждава, че "Москва поставя основите на значително и дългосрочно присъствие в Близкия изток като придобива тръбопроводи и права за добив в Турция, Ирак, Ливан и Сирия за изграждане на сухоземен мост към Европа. Така Русия ще бетонира ролята си на основен газов доставчик и ще разшири влиянието си в Близкия изток, носейки сериозни рискове за интересите на САЩ и Европа."


Авторите смятат, че продължението на "Турски поток" ще е през Гърция, а не през България, но факторът в новата мрежа, която е планирано да мине през Иракски Кюрдистан към преносната инфраструктура на Турция, вече няма да е "Газпром", а "Роснефт". От "Независимая газета" не са съвсем съгласни: "Този газопровод ще може да задоволи около 6% от годишните нужди на Европа, а това прави българското направление решаващо при избора накъде да продължи "Турски поток".


*РГГУ е основан през 1991 г на базата на Московския държавен историко-архивен институт. Това е структура, която традиционно е свързана с външното министерство в Москва, алтернатива е на МГИМО в обучаването на дипломати, а прекият ръководител на Бондарев - проф. Олга Павленко, е свърана с МГИМО и е в редакционната колегия на списанието на този институт.)

Коментари (259)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Работата е ясна. От Кремъл не искат Борисов и затова са тия напъни на Нинова, Радев и Радан да го махнат.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2564 Любопитно

  До коментар [#1] от "lz2":

  А тук твърдят, че Костов е съсипал Русия !

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Явно в Кремъл не са запознати добре :)

  [email protected]
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1931 Весело

  Само дето няма такова чудо като българско - руски проекти,има руски проекти и един милиционер-болшевик(вече капиталист/ който в стар съветски стил иска да ги реализира.

 8. 8 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1249 Весело

  Аз не знам кой е "винавен" за спирането им, но важното е, че са спрени :)

 9. 9 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2088 Весело

  Опит за предизборна подкрепа за Баце, представян уж като противник на Русия?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Неутрално

  нищо ново не казват. кой разбрал , разбрал.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2088 Весело

  Съдейки по руските имена, руските проекти за всеобща радост най-накрая ще стигнат до адмирал Куроедов.,.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 12. 12 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Подарък за г-н Борисов, навреме преди изборите.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 13. 13 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Нали точно Кремъл е виновен за всички мръсотии и лъжи изфабрикувани срещу ГЕРБ и Борисов!
  Да не мислите Нинова и другЕте от БСП за толкова умни ?!
  Те са малата на Кремъл.
  Каракачанов - също.
  Но с кого другиго можеше да се състави правителство в сегашния парламент - не и с дпс и бсп!

 14. 14 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  ЕМЕС

  С американците се прегръщат,
  С “братята” руснаци се целуват.
  Каква роля играят,
  само те си знаят.

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  Опит за предизборна подкрепа за Баце, представян уж като противник на Русия?
  —цитат от коментар 9 на mitko11


  +++++++++++++++++++

  Точно това е !

  Бездарен опит от страна на ЧОРБАДЖИИТЕ МУ НА БОРИСОВ В КРЕМЪЛ
  да му ударят едно рамо за Изборите.
  Зер,
  Вече и на слепите в България и ЕС стана безпощадно ясно
  НА КОГО В КРЕМЪЛ СЛУГУВА БОРИСОВ и ЧИИ КРЕМЪЛСКИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА

 16. 16 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Да си четем "Работническо дело", и всичко си е на мястото->ако пише "САЩ" е в криза, да се разбира икономиката на САЩ се развива бурно!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  И България, и целият свят ще спечели от по нататъшното разпадане на империята на злото. Пожалуста!

 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#17] от "dejmos":

  Хахаха. Много смешен анализ:) Първо никога ама никога икономиката на България не е била по-голяма. А това с караконджули не се прави. Второ. Това, че като изключим българските турци че в чужбина са отишли 640 000 българи основно нискоквалифицирани и цигани се компенсира очевидно с имигранти тъй като реално в България живеят работят и учат 7,5 милиона човека. Трето за газа ние не сме и джудже Ами сме една амеба по потребление. А дали ще изкараме 200 милиона за транзит или не даже няма да се отрази на икономуката ни А Белене ако има пазар вече да е построено. Ама очевидно няма.

 20. 20 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#9] от "mitko11":

  Очевидното е друго-70-80% от българите са русофили и би трябвало да подкрепят руските проекти, Борисов ги спира според автора, и русофилския електорат следва да гласува за Нинова- Сидеров.

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Весело

  без руския газ Балканите ще бъдат покрити с екипетски мрак, единственият способ да го получи е да се включи в "Турски поток"
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ха-хаааааааа

  Такива ОТКРОВЕНО БЕЗУМНИ ИЗЦЕПКИ на РУСКАТА ИМПЕРСКА ПРОПАГАДНА
  показват СВРЪХ НИСКОТО Й НИВО и СВРЪХ ГОЛЯМОТО Й БЕЗСИЛИЕ
  Тъй....тъй.....
  Слънцето, въздухът, топлината, светлината са ИЗЦЯЛО И САМО РУСКИ
  И БЕЗ ТАЗИ РУСКОСТ, СВЕТЪТ ЩЕ ЗАГИНЕ, ха-хаааааааааааа

  Да им имаме МЕНТАЛНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ПУТИНДЖИИТЕ !!!!!!!!!!!!!!

  Хииииииииии

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#20] от "beroe":

  11% от българите са русофили. Отделно ги вземате тези проценти не знам. При последното едногодишно изследване на Тренд българите сме германофили. Освен това преди месец излезе 63% сме за ЕС 8% против, 29% нямат мнение.

 23. 23 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ти да видиш, какви чудеса ставали...?!

 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  До коментар [#9] от "mitko11":Очевидното е друго-70-80% от българите са русофили
  —цитат от коментар 20 на beroe


  И КОЛКО от тези 70-80 % "русофили" ЖИВЕЯТ, РАБОТЯТ и ХОДЯТ НА КУРОРТ

  във толкова много "филената" от тях русия ?!?!?!?!?!?!

  КОЛКО от тези 70-80 % "русофили" имат нещо РУСКО в дома си ?!?!

  Такива даже и руска водка ги е ГНУС да си купуват, ами търсят

  НЕРУСКИ МАРКИ ВОДКА.

 25. 25 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Добро утро, червени и лилави комунисти! Скрихте ли вече статията, мътите ли още някое кремълско превратче?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Аз не знам кой е "винавен" за спирането им, но важното е, че са спрени :)
  —цитат от коментар 8 на popovski31  До коментар [#8] от "popovski31":

  За първи път чувам,че АЕЦ"Белене" бил спрян! А за Южен поток Путин сам си е виновен. Ако не беше анексирал Крим,твърде вероятно е да имаше Южен поток.

 27. 27 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  Хе-хе! Ай, ай!
  Кремълските анализатори явно са загърбили автентичнобесните "експерти" у нас и правят огромната грешка да им подложат динена кора, като запушват още една тръба за плюене срещу ГЕРБ и ББ.
  Сега вече лилавите ще трябва да скимтят в пълен синхрон с БСП- не им остана нищо, с което тяхната помия да се различава от тази на червените им съмишленици.

 28. 28 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Хазаро/юдейската пропаганда в СССР2 създаде черният ПИАР (Гьобелс нервно пуши в страни) на териториите на постсъветското пространство . "Съветските" хора не вярващи на официалната пропагандата всичко възприемаха на обратно, така удобните пионки на Кремъл бяха избутани напред като "демократи"!!!
  ---------------------------
  Само че сега падат в собствените си капани!!!
  ---------------------------
  Тиквите, преобувайте червените шалвари във въздуха и под звуците на някоя честушка отново трябва да запеете "Нас червеното знаме роди ни...."!!!

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Любопитно

  "Във вторник новият зам.-председател на "Газпром" Олег Аксютин съобщи на пресконференция, че началото на газовите доставки по "Турски поток" е планирано за последните десетина дни на декември 2019 г. Това е и времето, в което изтичат договорите за транзит межд Русия и Украйна и става неясна съдбата на Трансбалканския газопровод, снабдяващ сега България, но също и Турция, Гърция и Македония."

  Някой от нашите управници ще даде ли обяснение по този въпрос договорът ни за доставки от Газпром по Трансбалканския газопровод който е до 2030г ще бъде ли предсрочно прекратен и тогава ще получаваме 100% от газа си през Турция. Ако това стане ще е най-голямото национална предателство!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Мен повече ме впечатли приликата между двете статии - на Газпром и на ченгетата. Виждаме как Русия гледа на Балканите - като територия, населена с дребни хитреци (спорят дали са сръбски или български), които увъртат, шикалкавят и гледат да отмъкнат пари. А всъщност само се пречкат на сериозните хора от Москва.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Весело

  До коментар [#27] от "Дон Кихот":

  точно, дори и не се усещат как с този материал Борисов им дърпа сериозно от процентчето, че и в 5.30 го пуснали. сериозна помощ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#26:"deaf"][/quote]


  "За първи път чувам,че АЕЦ"Белене" бил спрян! А за Южен поток Путин сам си е виновен. Ако не беше анексирал Крим,твърде вероятно е да имаше Южен поток."


  "Белене" може да се осъществи, ако комунистите спечелят парламентарни избори. А "Южен поток" беше спрян, не защото Крем беше анексиран, а защото нарушаваше правила на ЕС. Спрян бе и "Бургас-Аликсандруполис"....

 33. 33 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 231 Весело

  Жалък и безпомощен фашистки вой от северна азия - сладка музика за българските уши!

  Потреблението на въглеводороди намалява, приходите спадат, а разходите им за окупации и войни постоянно растат.

  Браво пъти, браво!!

 34. 34 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 231 Весело
 35. 35 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#20] от "beroe":11% от българите са русофили. Отделно ги вземате тези проценти не знам. При последното едногодишно изследване на Тренд българите сме германофили. Освен това преди месец излезе 63% сме за ЕС 8% против, 29% нямат мнение.
  —цитат от коментар 22 на mpq24607239


  И тези "Тренд" са? Някой знае ли, КОЙ ги финансира?

  reductio ad absurdum...
 36. 36 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 231 Весело

  До коментар [#35] от "Divi filius":

  Дружество с идеална цел, ползващо доброволци без заплащане са.

  Това са фактите, пий си каналина и тихо там.

 37. 37 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#32] от "popovski31":

  Да де,и за това също,но в случая на "Южен поток" Путин пак сам си е виновен - не иска да спазва правилата на ЕС. А те са икономически изгодни за Русия,политически за Путин - не са.

 38. 38 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Препоръчвам на кремльовските орки да спрат да се занимават с държавата ни... и за тях добре , и за нас.

 39. 39 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#32] от "popovski31":

  АЕЦ"Белене" вече е осъществен. Двата реактора са купени и просто се чака да изтече срока на годност на АЕЦ"Козлодуй". Плюс беше наложена гигантска глоба на България във връзка с "Белене",парите от която Путин и Борисов си ги прибраха в джобовете. Абсолютно сигурно.

 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2458 Любопитно

  Уау! Какво начало на деня!
  Все пак няма как да не се почне от оригинала, за да се разбере това руска "подкрепа" ли е за Борисов или е напротив - истинско грозно и плашещо нападение срещу ГЕРБ и България, подобно на стелещите се напоследък от страна на президента, БСП и поддръжниците им откъм жълтите павета. И двете тези са еднакво равностойни, но като слушам и чета всичко по темата напоследък, клоня повече към втората. Руснаците хващат Борисов за гушата, наричат го "убиец" на проекти и шлемове и още преди изборите вдигат пръст на неговите коалиционни партньори на хранилка в Москва .
  http://www.ng.ru/energy/2019-05-13/15_7571_en9.html

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ма кой изобщо го интересува какво бълва машината за дезинформация и пропаганда на НКВД?

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#15] от "Hawaii":

  "Бездарен опит от страна на ЧОРБАДЖИИТЕ МУ НА БОРИСОВ В КРЕМЪЛ
  да му ударят едно рамо за Изборите."

  Паниката е лош съветник и напълно изключва логическото мислене. Резултат- бездарен пост в опит да се закърпят гащите.
  Това като увод. А по същество- според теб ББ е слуга на Кремъл. Но след като кремълската пропаганда смята, че 70-80 % от българите са лоялни към Русия, от какъв зор ще публикува такъв анализ, който би трябвало да прати ББ (чиито чорбаджии са по твоему и той вярно им служи) в канавката и да ги лиши от верния слуга?
  Освен това, тези избори не са за българския парламент и те с нищо не променят ситуацията в самата България. ББ вече заяви, че ще изкара мандата , независимо от резултатите от тези избори. Затова публикуването на този пасквил именно в този момент не дава на Кремъл нищо, което да го оправдава.
  Затова за мен остава единственото приемливо обяснение на този неочакван демарш - путиновата пропаганда сдава багажа по отношение на България и вече не подбира нито времето, нито средствата. Русия изцяло губи позициите си на Балканите (не напразно покрай ББ е забърсана и Сърбия като нелоялен партньор). А като прибавим и усилията на България за приобщаване на Западните Балкани към ЕС, подкрепата за Северна Македония и т.н., картинката става от ясна по-ясна- ББ е трън в з.дника на джуджи и той няма инструмент, с който да го извади.
  Та така...помогнете на джуджи, ради Бога! Направете революция, извадете тръна! Инструменти има-Нинова, Радев, Сидеров и разни "демократи"...

 43. 43 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#22] от "mpq24607239":

  Ако това е вярно би трябвало президент да ни бъде Плевнелиев, не Радев.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 45. 45 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Триумвирата Борисов-Радев-Путин руууулз - груви бейби!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 46. 46 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#35] от "Divi filius":

  Не знам кой ги финансира ама русофилите в реалният живот дето срещам са малко. Сигурно 11-те процента са дъртите съветскогили дето се мъкнат и на Копринка. По-скоро на все по-малко хора им пука за Русия и ги интересува.

 47. 47 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  след бомбастичната "новина" за кристалинка ,сега и тази шега ,за баце-русофоба ,май дневник започва да се конкурира пик ?

 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#43] от "beroe":

  Че Плевнелиев кандидатира ли се? Не. Освен това, който и да беше сложил Борисов за кандидат извън Цачева щеше да спечели на 1-ви тур. А Радев все пак натъртваше че бил Натовски генерал специализирал в САЩ.

 49. 49 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  На проектите-да, на плащанията към Русия по тези проекти....по-скоро не. Няма по-хубаво от това, да ти плащат, а ти нищо да не правиш

 50. 50 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Тази статия е поредния шантаж на РИСИ за България . За да няма повече руска намеса в държавните ни дела требва да се изчистят русоробите от държавния апарат . За съжаление бързото разпадане на путинската империя ще донесе неочаквани и драматични обрати в световната история затова потъването и е безопастно само в категорията бавно и славно към дъното .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  На ББойко ще му повярваме, че е българин а не руска подлога, когато купи Ф-16!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дон Кихот":

  Прочете ли пост №39?
  Борисов е руска подлога. Това е ясно като бял ден. И е внедрен в ЕС за да го руши отвътре. Това че днес не му се получава,не означава че не е руска подлога.

 53. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  По-скоро обратното. Путин не е толкова тъп и е на ясно, че подобни глупости легитимират Бойко като десен евроатлантик, за какъвто той се заявява и така му правят всъщност услуга. Добри са в пропагандата и манипулирането, трябва да се признае

 54. 54 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Колко щеше да е хубаво ....ако беше истина...!!!

 55. 55 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Убиецът на руските проекти е руската некадърност.

  The best way to predict the future is to invent it.
 56. 56 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#55] от "EU defender":

  Елементарен както винаги. Убиецът на руските проекти е ненадеждността на Русия като партньор и политическите и империалистически домогвания зад тези проекти. Най-малкото, това, че проектът е руски, не значи че се изпълнява от руснаци

 57. 57 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  Баце са го стиснали яко за топките. А е мръднал в страни, а почва да пее сопрано. Спомням си един интересен документ, пуснат от новия голям брат, когато го назначиха за главен(и гладен) секретар на МВР по времето на крадлив дедо.

 58. 58 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii": Но след като кремълската пропаганда смята, че 70-80 % от българите са лоялни към Русия, от какъв зор ще публикува такъв анализ, който би трябвало да прати ББ (чиито чорбаджии са по твоему и той вярно им служи) в канавката и да ги лиши от верния слуга?
  —цитат от коментар 42 на Дон Кихот


  Кремълската пропагаДна НЕ СМЯТА, че 70-80 % от българите са "русофили".
  В Кремъл са наясно със ситуацията в България и с това, че освен ПЛАТЕНИТЕ
  "русофили", тук в България НЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ и на 2 % БЕЗПЛАТНО
  ФИЛЕЩИ русия.
  Това докарва КГБейовете в Кремъл до бяс и това ги кара да каканижат
  непрестанно ЛЪЖАТА за 70-80 % българи "русофили".

  Точно, защото в Кремъл са наясно с действителността в България,
  в ЛИПСАТА НА БЕЗПЛАТНИ "русофили" и по причина на ВСЕ ПО-НАМАЛЯВАЩИТЕ
  РУБЛИ за ХРАНТУТЕНЕ НА АГЕНТУРА и ПЛАТЕНИ "русофили",
  КГБейовете се насочват към МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ
  Към тези БЪЛГАРИ, които НЕ ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗТОЧВАНА
  И ОГРАБВАНА ИМЕННО ОТ РУСИЯ и ИМЕННО ОТ НЕЙНАТА
  ТУКАШНА ПРИСЛУГА начело с БОРИСОВ !!!!

  Всъщност,
  Ако Москва истински вярваше, че 70-80 % от българите са "русофили"
  РУСКАТА ИМПЕРСКА ПРОПАГАДНА щеше да създаде образ на БОРИСОВ
  именно КАТО "РУСОФИЛ", за да му вкара в кошарата ЧАСТ от тези
  митични 70-80 % "русофили".
  Да, ама не.
  Да, ама правят ТОЧНО ОБРАТНОТО !!!!

 59. 59 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2458 Весело

  Колкото до "сръбските другари" и протестите срещу Вучич през последните месеци, Москва, за разлика от изразеното отношение към Борисов, слага ... повече от едно рамо, слага ГРЪБ на Вучич, рисувайки портрета му на фона на "предателството" на Борисов:

  "Сегодня Бойко Борисов обещает, что трансъевропейское ответвление от «Турецкого потока» через территорию Болгарии будет построено, несмотря ни на что, этому не помешают ни США, ни Еврокомиссия. С одной стороны, на фоне отключения старой АЭС, канувшего в Лету проекта газопровода «Набукко», на который Болгария возлагала определенные надежды, а также кризиса в отношениях России и Украины у Борисова просто нет иного выхода – без российского газа Балканы накроет тьма египетская, а единственный способ получить его – это подключиться к «Турецкому потоку». С другой стороны, Борисов показал себя не просто противником, а целеустремленным и последовательным ликвидатором, киллером, если хотите, всех совместных болгаро-российских проектов в области энергетики. Мы не говорим здесь о культурном сотрудничестве, но и там Борисов оставит после себя выжженное поле. Так что любые заявления и инициативы этого человека надо принимать с большой осторожностью.

  На этом фоне сербский президент Александр Вучич не смотрится такой уж западной креатурой и врагом России, не правда ли? По большому счету единственное, что останавливает Сербию от более активного сотрудничества с Россией в сфере энергетики, – это географическая удаленность. У Сербии нет с Россией ни сухопутной, ни даже морской (как у Болгарии) границы, равно как нет у нее общей границы с Турцией. Идет ли речь о «Южном потоке» или «Турецком потоке», Сербия оказывается поставлена в зависимость от своих соседей, прежде всего Болгарии. Но это не вина Сербии, а ее беда, и упрекать сербские власти за отсутствие инициативы, как это делает Сергей Правосудов, по меньшей мере странно... "

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 60 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  На втори прочит, статията ми изглежда повече за вътрешна руска употреба.
  Първо, очакват проблеми с газопроводите и отсега си прехвърлят вината между Газпром и ченгетата, Сърбия и България.
  Второ, има консенсус, че вината не е на Русия и сакън, на Путин.
  Трето, представят Балканите като крадливи и хаотични и гладни и бедни - дори да не са гейове, пак по-зле, когато няма твърда, макар и крадлива ръка отгоре. Един вид, вижте драги ми руснаци какво ще стане, ако дойде демокрация. Дори да не се изпедерастите, ще се самозапалвате, та поне малко да посветите на изключения ток.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#57] от "Vlado Nikolov":

  Баце е мека Мария. Гледа само да седи по-дълго на власт и да не ядоса много някого, за това е презиран от всички, но им е удобен и така се крепи "стабилно" на власт вече толкова време. Същи бай Тошо

 62. 62 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#51] от "chichka":

  Я за всеки случай го махнете и турете нинова, тя веднага ще ги купи

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 63. 63 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 267 Весело

  Заглавие в българските издания: "Помпео и Лавров не се разбраха по нито един въпрос в Сочи".
  Заглавие в цитирания тук "Независимая газета": "Помпео: Россия и США договорились о ряде шагов по Сирии".
  Евал съм ви и кръговете, и интересите, и политиките. Аз отивам за охлюви.

 64. 64 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#35] от "Divi filius":Дружество с идеална цел, ползващо доброволци без заплащане са.Това са фактите, пий си каналина и тихо там.
  —цитат от коментар 36 на minuva4a


  Фактите са във Фактурата! 😉 Това, какво ти говори:

  („Тренд“ се отличава с индивидуален подход спрямо нуждите на всеки клиент.)_______

  Нуждите на КОЙ "клиент" се пита, в задачата? 😎

  reductio ad absurdum...
 65. 65 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да бе, особено с Лукойл, дето го захранваме десетилетие с безкрайните софийски задръствания, грижа №1 на помпиера, ортак на сина на правешкия кмет.

  Дедо Крум
 66. 66 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Това е най-големият комплимент, който съм чувала за Борисов. Дали е истина или е опит да му дадат едно рамо от Русия, тепърва ще разберем. Ако, разбира се, не подаде оставка преждевременно. А пробните камъни ще бъдат сделката за американските самолети, Белене и Турски поток. Забравих - и интерконекторите и другите свързващи съоръжения.

 67. 67 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":По-скоро обратното. Путин не е толкова тъп и е на ясно, че подобни глупости легитимират Бойко като десен евроатлантик, за какъвто той се заявява и така му правят всъщност услуга. Добри са в пропагандата и манипулирането, трябва да се признае
  —цитат от коментар 53 на uq


  Ами съмнението дали Путин не е толкова тъп остава да виси със страшна сила

  Това, че сам Борисов, а сега и русия го представя за "евроатлантик" какъвто

  БОРИСОВ НЕ Е, показва БЕЗСИЛИЕТО на КРЕМЪЛСКАТА пропагаДна.

  Гледаме с очите си как БОРИСОВ ИЗТОЧВА МИЛИАРДИ В ПОСОКА РУСИЯ

  ТРЕПЕРИ НАД РУСКИТЕ ПРОЕКТИ И ГИ ОБСЛУЖВА И С УСТА И С ПАРИ.......

  и слушаме как след всичко това Борисов бил "евроатлантик".......

  Айде ся, нема нужда да ни вземат за канарчета.

  А Путин дали не е толкова тъп, това е проблем ЗА руснаците и ЗА русия....

 68. 68 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  На мен ли ми се струва.....или в Кремъл най-после разбраха че с диктата и налагането на енергиини зависимости е свършено!Паниката е очевидна и предвид новата стратегия на Путев за "енергиината сигурност"......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 69. 69 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#50] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  +

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 70. 70 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#50] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  +

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 71. 71 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#68] от "Willy Messerschmitt":

  Струва ти се

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Сега не знам дали Борисов е русофил или Русофоб, но е факт, че България чрез него лансира идеята за вкарване на Западните Балкани в ЕС значи респективно в НАТО. Е. По-антирудки акт в историята ни не е имало. Сега Сърбия дали ще влезе или не си е нейн избор между мизерията и просоеритета. Но фактът си е факт.

 74. 74 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  Много интересен спор.
  Аз още съм си с акъла и помня един политик да тропа с краче и да вика:
  Спирам Южен поток.
  Ама не беше българин а руснак и са зове Путин.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 75. 75 Профил на divzmei
  divzmei
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#17] от "dejmos":

  Щом светлото и доброто ще е според теб в раша давай с еднопосочен билет натам!

 76. 76 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Просто го оставя тук:

  Регулаторът за атомна енергия в Турция - турският орган за атомна енергия (TAEK) - два пъти е открил пукнатини 🤔в бетонната основа на АЕЦ "Аккую", която се строи от ☝️"Росатом".

  "Чуждестранен агент"
 77. 77 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#73] от "mpq24607239":

  Ахахахааааа лансирал идеята. Тази идея си в има много преди баце. Западните Балкани което е Хърватия са вече в ЕС. Една Сърбия е останала

 78. 78 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Весело

  Борисов-враг на руската селищна система


  милиарди щети претърпяха руснаците от борисов,нали?щеше да е вярно ако не живеехме тук и не виждахме:))

 79. 79 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Да се говори за един бизнес проект с политически аргументи е несериозно. Във всички руски енергийни проекти като че такива бизнес планове изобщо е нямало. Звучи много странно, но също и отрезвяващо. Затова и когато един такъв проект се "провали" аргументите не са бизнес аргументи, а политически.

  Да не забравяме и една друга цена, която българите плащат за руските енергийни проекти: ниско развития енергиен сектор и монополите в него. Във всяка една нормална страна цената за "услугата газ до дома" е не по-различна от всяка друга услуга: електричество, вода, интернет. В България след 45 години комунизъм и 30 година "преход": единствения доставчик на газ в България е все още Русия, а "услугата газ до дома" е по-скоро лукс.

 80. 80 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Ако е вярно, е чудесна новина. Но Борисов няма общо с това, решенията се взимат над него.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 81. 81 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 535 Гневно

  Това си е чиста комунистическа пропаганда,Борисов евроатлантик,българия се управлява от комунистическите фракции в парламента с 20 % от гласовете на народа,абсурдно но факт,и сега се опитват да ни убедят колко различни са едни от други,но играта е стара и позната,каквато и нова фракция да влезе в парламента тя ще бъде идея на държавна сигурност,а ако не е те ще яунищожат още в зародиш.
  Всички партии които са в момента в парламента трябва да бъдат забранени с закон,и всички комунета в затвор .

 82. 82 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  Много интересен спор.Аз още съм си с акъла и помня един политик да тропа с краче и да вика:Спирам Южен поток.Ама не беше българин а руснак и са зове Путин.
  —цитат от коментар 74 на dedoliben


  Точно така е.
  И трябва винаги това да се припомня.
  Статии като тази са само и единствено КРИЗИСЕН ПиАр на Путин
  и КОмпания, зер, руснаците не бива да виждат в него това което е
  Некадърен управленец и Бездарен геополитик.

 83. 83 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#60] от "espresso":

  По-скоро за вътрешна българска употреба. Първо мобилизира електората на БСП и второ, заглавичква русофобите че Борисов е такъв, да не би да надигне глава някой наистина десен евроатлантик

 84. 84 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Редно е авторът като цитира източниците да назовава всичко. Да цитира точно статията, а не само източникът. За да мога да си прочета. Че от буламачите на автора нищо не се разбира. Научете се да пишете, не е толкова трудно. Как може България въобще да върви на някъде като интелектуалното ниво е "0". Какво толкова го е страх авторът, да не вземе някой да му прочете от източниците и да се окаже, че там нищо такова не пише ли?
  "Това казва в статия от понеделник в московския в."Независимая газета" Никита Бондарев"... Коя е статията?
  "Изключително враждебната към Борисов и България статия "Кой е виновен за провала на "Южен поток" е отговор на публикация отново в "Независимая газета" на Сергей Правосудов."
  Значи до тук вече имаме две статии, като странно защо първата не се казва коя е.
  И се настава една каша.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 85. 85 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Руските "проекти" са заробващи и е нормално да им обръщаме гръб. Как ви се струва да ни дадат заем за АЕЦ, която не ни трябва и ще продава най-скъпия ток на евентуален свободен европейски пазар?

  Много хитър
 86. 86 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Сега Нинова и Волен с голи гърди да защитават руската газ НАСЪЩНА.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 87. 87 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  АЕЦ "Белене" се оказа бездънна каца с комунистически интереси, а "Южен поток" е поредното пипало на кремълския октопод. Не съм фен на Боко, но му казвам евала, че уби надеждите на крадливите руснаци и БСП, през 2020 г. ще потече газ към Европа от Азербайджан и чебурашките скоро след това ще фалират и РФ ще се разпадне. Ако искат, нека пращат газ на Монголия или на Казахстан, но и там май не го искат.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 88. 88 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Опит за предизборна подкрепа за Баце, представян уж като противник на Русия?
  —цитат от коментар 9 на mitko11


  Абсолютно точно !

 89. 89 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  писанията на лилавите чугуни под статията са за рубриката "ще кажа нещо тъпо, че ми е лошо и да ми олекне" - спокойно вече можем да ги наредим до кмета със стряскащото им малоумие
  та така- Венсеремос! Тиквата няма да мине!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 90. 90 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Тая статия само потвърждава, че колкото по - малко допирни точки имаме с Кремъл в каквато и да е област - толкова по - добре за нас. Руската олигархия винаги е живяла и ще живее на чужд гръб ! Енергийните им проекти просто си остават един лост за манипулация в тази посока, икономически изгоди от тях не само, че нямаме, но трупаме загуби, дългове и влизаме в огромни зависимости !

 91. 91 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  «Турецкий поток» будет готов в ноябре, а первый газ по нему пойдет к 31 декабря. Уже построены морской участок и российская сухопутная часть. Однако заполняемость новой трубы под вопросом: Турция второй год снижает потребление российского топлива, все чаще закупая СПГ и газ у Ирана и Азербайджана. Кроме того, Анкара и Москва все еще не договорились по цене на энергоноситель.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 92. 92 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Весело

  Това за "екипетския мрак" звучи добре. Дано да помогне и на българите да се освободят от робството им, като избягат от фараона на североизток!

 93. 93 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2458 Весело

  Много интересен спор.Аз още съм си с акъла и помня един политик да тропа с краче и да вика:Спирам Южен поток.Ама не беше българин а руснак и са зове Путин.
  —цитат от коментар 74 на dedoliben


  Точно така е.
  И трябва винаги това да се припомня.
  —цитат от коментар 82 на Hawaii


  Значи излиза, че не Борисов е спрял Южен поток, а самият Путин чрез "пророка" на комунягите тук - др. Орешарски, бивш съпартийник на тов. Костов, издигнат по стара партийна традиция от второто крило на КГБ в България след ДСб - ДпС? "Независимая газета" "лъже" пак и то, защото изразеното мнение ви бърка някъде дълбоко... в опорните точки?! Може и да си прав, да ти кажа. Вместо да извади очи, газетата изписва веждите на... Борисов! А вас праща в небитието, там където ви е мястото.
  Увяхвате с тази статия, хахах... Затова са тези големи букви и огромни междуредия, нали?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 94. 94 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  С една дума, московските му господари искат пълно и явно подчинение от евроатлантикът-мутра,

 95. 95 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  За 45 години СССР е откраднал от България стотици милиарди левове и тонове злато, но явно руските свине отдавна са ги изплюскали и сега са гладни. Спре ли търговията на Европа с Русия, Северна Монголия отива на кино, защото тя е най-големият паразит на планетата, увеличаването на тока в България през 2 месеца е заради "Г.зпром". Попитайте плешивия очилатко в КЕВР защо токът поскъпва.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 96. 96 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Това за мрака - израелтяните е метафора, нали? Или буквално има предвид точно израелтяните?


  И друго искам да попитам - ако Борисов е "убиец" , то тогава те трябва да се "жертвите"?!


  И доколкото разбирам от двете горни твърдения излиза, че бг народ е косвена "жертва" на неуредените отношения с Русия.


  За което е виновен Борисов, не Путин. Но преговорите са двустранни, тогава Путин и той хем е "жертва", хем е "убиец" на БГ, след като не отстъпва дори малко в полза на проектите. Защото иначе излиза, че е "жертва", а това възможно ли е?! :)


  И накрая следва, че всички са хем "убийци", хем "жертви", но БГ ще я застигне мрак /смърт/, само некви богоизбрани ще оцелеят. А пък Бог кой е в случая, че служи на особени типове?!


  В общи линии някаква шизофрения пълна, поредното неадекватно изказване от Кремъл....


  Не разбрах само на Борисов ли са вдигнали мерника или на хората, или и двете?


  И много интересно кои са тези богоизбрани?

 97. 97 Профил на Ventsi Zashev
  Ventsi Zashev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":
  От ваша гледна точка е така. Вашата логика е, че ако нялой от кандидатите е срещу Русия, то той печели привърженици. Дали в България е така? За съжаление - не. Страната ни е русофилска за съжаление.
  Така, че тази статия агитира гласоподавателите за точно обратното: "Братя русофили ! Не гласувайте за Борисов а за БСП".

 98. 98 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#6] от "SSS":

  Ако правилно се ориентирам в постингите Ви, те са част от съвместните руско-бесепарско-русофилски усилия за махане на убиеца на руски енергийни проекти на Балканите? Този, дето се плаши, обещава, хвърля по някой и друг - немалък, кокал на кучето за да си осигури време, но в крайна сметка ги проваля, нали? Във вестниците се утвърди нормата над определени статии да пише "платена публикация". Трудно ще е обаче да се въведе нормата да се отбелязва по някакъв начин "платен постинг".

 99. 99 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Вчера американският секретар им каза да се постараят в сътрудничеството срещу тероризма.... Няма кой да чуе!

  Това комуниста - само едно го оправя...

 100. 100 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":От ваша гледна точка е така. Вашата логика е, че ако нялой от кандидатите е срещу Русия, то той печели привърженици. Дали в България е така? За съжаление - не. Страната ни е русофилска за съжаление.Така, че тази статия агитира гласоподавателите за точно обратното: "Братя русофили ! Не гласувайте за Борисов а за БСП".
  —цитат от коментар 97 на ventsi.zashev


  Русофилска, ама друг път! Живееш по спомени. Била е някога, в мътните социдиотически времена. Просто такава ти е микросредата и това те лъже.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK