Забраната на Тръмп ще ощети американците, заяви "Хуауей"

Забраната на Тръмп ще ощети американците, заяви "Хуауей"

© ReutersРешението на президента на САЩ Доналд Тръмп да забрани вноса на продукти на китайския гигант "Хуауей" и свързани с него 70 фирми, както и на американски компании да го снабдяват с компоненти в крайна сметка ще ощети бизнеса и потребителите в САЩ. Това заяви в официална позиция "Хуауей", а принципна позиция против действията на Вашингтон изразиха и властите в Пекин.


"Хуауей" (Huawei) е безспорен лидер в 5G технологиите. Компанията е готова и би искала да работи с правителството на САЩ за намирането на ефективни мерки за гарантиране на сигурността на продуктите", се казва в съобщението. Същото предложение за ефективни мерки бе отправено преди броени дни и към Великобритания.


"Смятаме, че ограничаването на дейността на Huawei в САЩ няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо това тези действия ще доведат до ограничаването на избора на САЩ до по-слабо развити и същевременно по-скъпи алтернативи. Това би довело до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата на САЩ и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители. Освен това, подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси."
Президентската заповед, с която Тръмп въведе извънредно положение в сектора на телекомуникациите на базата на заплаха за националната сигурност на САЩ бе критикувано от китайското министерство на търговията. Говорителят Гао Фън заяви, че "Китай е подчертавал неведнъж, че с концепцията за национална сигурност не бива да се злоупотребява и тя не бива да се използва като средство за търговски протекционизъм".


На брифинг преди да бъде съобщено за решението на президента на САЩ говорител на външното министерство на Китай нарече санкциите срещу конкретни китайски компании несправедливи и срамни. "Призоваваме Съединените щати да спрат с натиска срещу китайски компании под претекста за загриженост за сигурността и да предоставят честна и справедлива среда без дискриминация, в която тези компании да извършват нормални инвестиции и дейност."


Заповедта на Тръмп определя американското министерство за външна търговия да изработи в рамките на 150 дни в сътрудничество с други агенции план за прилагането ѝ.

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Тръмп не действа случайно.САЩ много години бяха спящ гигант !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 2. 2 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1018 Весело

  Вият на умряло!
  Сега и форумният тролетариат ще се изреди, да обясни колко е лош чичо Тръмп.
  :)

 3. 3 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Говорителят Гао Фън заяви, че "Китай е подчертавал неведнъж, че с концепцията за национална сигурност не бива да се злоупотребява и тя не бива да се използва като средство за търговски протекционизъм".

  Както и с демагогията, чието олицетворение представлява китайската система.

 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  Тръмпи понятия се няма колко много неща ще му бъдат забранени в Азия. И то без санкции и дандании.

 5. 5 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  . "Призоваваме Съединените щати да спрат с натиска срещу китайски компании под претекста за загриженост за сигурността и да предоставят честна и справедлива среда без дискриминация, в която тези компании да извършват нормални инвестиции и дейност."

  ... няма такива компании, няма такава дейност... китайските комунисти са единствено зловредни измамници и крадци...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8445 Неутрално

  Няма да има победители в тази война.

 7. 7 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Жълтите комуняги вият на умряло,защото губят най-големия пазар в света-този на САЩ. А що се отнася до 5G технологиите,те отдавна са факт в САЩ.Точно американски високотехнологични фирми изработиха 5G технологиите,а жълтурковците от Хуауей използват именно американско оборудване и технологии по стандарт 5G.Браво на Тръмп постави ги на място.Дълги години китайските крадльовци и мошенници лежаха на гърба на САЩ,но вече им бе показан червен картон.Китайофилите са в траур.

  shlshlshlshl
 8. 8 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Либерастката наивност и мекушавост на Европа и Америка създаде икономически бум в Азия. Тия жълти хлебарки не могат да съществуват при равни условия, измамата е техния начин на живот. Да се спре напълно търговията с Китай до постигането на равни условия и прекратяване на азиатските номера.

 9. 9 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Няма да има победители в тази война.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  Напротив.Победителят е ясен и това са САЩ.Дълги години Китай крадеше технологии и интелектуална собственост и ги продаваше за собствени.Китайската икономика дължи възхофа си именно на американските технологии,но след санкциите на Тръмп,сега китайската икономика има най-малък растеж от 30 години .Тенденцията е растежът на Китай да се забавя през следващите 10 години.Китай се оказа колос на глинени крака.

  shlshlshlshl
 10. 10 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Вият на умряло!Сега и форумният тролетариат ще се изреди, да обясни колко е лош чичо Тръмп.:)
  —цитат от коментар 2 на Тангра


  Кой му дреме за Тръмп, американците няма да имат достъп до китайски стоки и това било супер успех, ще падна от смях. Няма проблеми за никого, американците винаги могат да гледат колко струва еквивалентна стока в Китай, примерно 50% по-евтина от тази която ще плащат сега хахаха. Сега като се свие и вътрешната търговия в САЩ, оттам и оборотите, като нищо ще изпаднат в рецесия.

 11. 11 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3161 Весело

  Китай също като Русия става жалък с такива инфантилни предупреждения-заплахи!

 12. 12 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Тръмп не действа случайно.САЩ много години бяха спящ гигант !!!
  —цитат от коментар 1 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  За радост при Тръмп САЩ са в икономически възход и целият свят се съобразява с тях.

  shlshlshlshl
 13. 13 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#9:"Against China"][/quote]

  Нищо не разбираш от икономика, един от най-важните фактори за САЩ е вътрешното потребление, то ако се свие, се свива и икономиката. Колкото до математическите ти умения за икономиката на Китай. Това е нормално, защото колкото е по-голяма толкова по-трудно е да нараства със същите темпове. Понеже 5% растеж на 2лв са различни от 5% растеж на 2 млрд и точно за това колкото по-голям става Китай се забавя, а той последните 15г направо изригна.

 14. 14 Профил на Logicbg
  Logicbg
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Тръмп печели време за американските компании, че още нямат готови решения.

 15. 15 Профил на lubomir1
  lubomir1
  Рейтинг: 674 Неутрално
  Проблемът на Хуауей (ех, как звучи само!) е че Америка започна да си гледа интереса.
  Да, българите сме велик народ !!!
 16. 16 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 833 Неутрално

  [quote#9:"Against China"]
  —цитат от коментар 13 на deutschland
  Нищо не разбираш от икономика, един от най-важните фактори за САЩ е вътрешното потребление, то ако се свие, се свива и икономиката. Колкото до математическите ти умения за икономиката на Китай. Това е нормално, защото колкото е по-голяма толкова по-трудно е да нараства със същите темпове. Понеже 5% растеж на 2лв са различни от 5% растеж на 2 млрд и точно за това колкото по-голям става Китай се забавя, а той последните 15г направо изригна. [/quote]

  Нищо няма да се свие.Гол и бос си по икономика.Аз съм икономист,а не ти.Целта на Тръмп е да стимулира американското производство,и така да се отърве от китайските стоки.Заплатите се увеличиха солидно в много сектори,безработицата е на рекорно ниско равнище.Американското правителство увеличи субсидиите за селскостопанските си производители,и най-вече тези които произвеждат соя.Така Китай няма да може да изнудва САЩ за нищо.Понял?

  shlshlshlshl
 17. 17 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Весело

  Нищо няма да се свие.Гол и бос си по икономика.Аз съм икономист,а не ти.Целта на Тръмп е да стимулира американското производство,и така да се отърве от китайските стоки.Заплатите се увеличиха солидно в много сектори,безработицата е на рекорно ниско равнище.Американското правителство увеличи субсидиите за селскостопанските си производители,и най-вече тези които произвеждат соя.Така Китай няма да може да изнудва САЩ за нищо.Понял?
  —цитат от коментар 16 на Against China

  Какъв икономист си щом не знаеш, какво е вътрешно потребление и значението му в САЩ. Ще преместиш в САЩ дръжки, най-големия възможен успех е от Китай производството да отиде във Виетнам, какъв САЩ, какъв завод... освен ако не пратим тебе на бригада за 800$ месечно да бачкаш и да спиш във фургон, че иначе кой ще ти купува стоките на безумно високи цени бе икономиста. Оттам свиваш вътрешното потребление и прочие, ама ти нали си бил икономист хахаха

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#17] от "deutschland":

  Гозамбо вече обясни,че Целта е комунистически Китай да бъде свален на колене,(като СССР). Икономиката е само средство за тази цел.

 19. 19 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Весело

  Айде НЕМА НУЖДА Хуйвей да се загрижва колко ще съм ощетен,

  Шие-шие!

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 20. 20 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Любопитно

  американците няма да имат достъп до китайски стоки и това било супер успех
  —цитат от коментар 10 на deutschland


  Е и?

  Мислиш, че Америка не може без китайски стоки?

  Или по-скоро Китай не може без американския пазар.

  М?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 21. 21 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#10:"deutschland"][/quote]

  Ти по евтинията ли си? Качество на живота не се постига с евтини китайски стоки,съответно нискокачествени и малатрайни.

 22. 22 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#9:"Against China"]
  —цитат от коментар 13 на deutschland
  Нищо не разбираш от икономика, един от най-важните фактори за САЩ е вътрешното потребление, [/quote]

  Ти понеже разбираш от икономика, би ли ми цитирал, в числа, какво е съотношението между вноса от китай и цялостното вътрешно потребление в САЩ, както и какво е съотношението между износа на Китай за САЩ и неговата икономика.

  Кой ще пострада повече ако утре спре изцяло търговията между Щатите и Китай?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 23. 23 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#17] от "deutschland":Гозамбо вече обясни,че Целта е комунистически Китай да бъде свален на колене,(като СССР). Икономиката е само средство за тази цел.
  —цитат от коментар 18 на deaf


  Това са сметки без кръчмар, щял да слага на колене двигателя на световната икономика. Сега ще ти дам пример, Китай като продаде нещо на някого за 2лв, то в твоя магазин струва 5лв, китайците печелят 1лв от 2лв, а тези 3лв другите ги вземат западни фирми. Износа на Китай не е базиран напълно и изцяло от свой продукти, а има и чужди които правят много пари. Дори телефон хуауей в някой магазин може да генерира по-голяма печалба на западни фирми, отколкото на самия производител. Телефон 500$, печалба на завода 100$ щото те имат разходи 400$, цена на дребно 800$. Ако от Китай излиза стока за 1 млрд тя докато стигне до тебе става 2 млрд, оттам се генерира вътрешно потребление - данъци,такси, работни места и прочие. Това е причината Китай да е двигател на световната икономика, понеже стимулира потреблението, а това е важно не само за износителя.

 24. 24 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Весело

  Какъв икономист си щом не знаеш, какво е вътрешно потребление и значението му в САЩ.
  —цитат от коментар 17 на deutschland


  Я първо виж за какво харчат американците парите си и каква част отива за китайски стоки.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 25. 25 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#9:"Against China"]
  —цитат от коментар 13 на deutschland
  Нищо не разбираш от икономика, един от най-важните фактори за САЩ е вътрешното потребление, то ако се свие, се свива и икономиката. Колкото до математическите ти умения за икономиката на Китай. Това е нормално, защото колкото е по-голяма толкова по-трудно е да нараства със същите темпове. Понеже 5% растеж на 2лв са различни от 5% растеж на 2 млрд и точно за това колкото по-голям става Китай се забавя, а той последните 15г направо изригна. [/quote]

  Със свиване в САЩ потреблението на китайски стоки се свива икономиката,но тази на Китай,не на САЩ. Китайските стоки се заместват с американски,мексикански, виетнамски и всякакви други. Китай не е единствен производител в света.

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4601 Неутрално

  Преди да реват китайците, да обяснят защо имат закон, задэлжаващ всяка китайска компания да предоставя по всяко време и неограничено данни при поискване от държавен орган!

  Хюауей ще загубят не само американския пазар, а може да си останат само с телефоните, защото технологиите за 5G изделията им са американски!

 27. 27 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  разбира че е така. В САЩ ще се продава американска техника и телекомуникационните услуги ще поскъпнат, или поне няма да поевтинят.

 28. 28 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Няма да има победители в тази война.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  ... няма да има, казваш, Победители защото не става и дума за ИК... (гревио - единствените, които заслужават да са "победители")

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4601 Неутрално

  Аз очаквам, че САЩ ще бъдат подкрепени от Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Канада и Япония. Може и Бразилия да се присъедини. Та това е половината свят! Жалко за ЕС!

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4601 Неутрално

  До коментар [#27] от "Voiko":

  Националната сигурност е скъпа! Няма проблем!

 31. 31 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Преди да реват китайците, да обяснят защо имат закон, задэлжаващ всяка китайска компания да предоставя по всяко време и неограничено данни при поискване от държавен орган! Хюауей ще загубят не само американския пазар, а може да си останат само с телефоните, защото технологиите за 5G изделията им са американски!
  —цитат от коментар 26 на vassilun


  Ти си мислиш, че ако произвеждаш нещо в САЩ не могат на следващия ден да дойдат от ЦРУ и Вътрешна сигурност и да ти вземат цялата документация барабар със снимки от кръщенето ти? Ти наистина ли вярваш в това?

 32. 32 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#12:"Against China"][/quote]

  ... аве, чайна ... моритури те салутант ))))... къде се моткаш, ве... (без Челичената ти клавиатура сме си жив зян зяо бяо хуй вей хо ши мин мяо мяо)........................................... хахахахаха а, здрасти!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 33. 33 Профил на sne16525413
  sne16525413
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#14] от "Logicbg":

  А ти това го пишеш на китайски интернет с правила поддържани от китайската комунистическа партия?????

 34. 34 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Аз очаквам, че САЩ ще бъдат подкрепени от Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Канада и Япония. Може и Бразилия да се присъедини. Та това е половината свят! Жалко за ЕС!
  —цитат от коментар 29 на vassilun


  Китай е най-големия търговски парньор на Япония, пък за Австралия да не говорим, цялата им икономика е свързана с Азия, въобще не ги грее САЩ или Европа.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4601 Неутрално

  До коментар [#34] от "deutschland":

  Ще видим! САЩ са по-важни и за Япония, и за Австралия! Вие не правите никаква разлика между тоталитарна страна (Китай) и демократична такава (САЩ)! Там Ви е грешката!

 36. 36 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Мъка, мъка, мъкаааа.. Обичаме Хуавей! Нека дадем на всеки българин по един телефон, раутър и прахосмукачка Хуавей!

  Марс е изконна Американска територия!
 37. 37 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Причината е опит за забавяне, временно забавяне на Китай в областта на високите технологии.

 38. 38 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3751 Неутрално

  Неправилно действие...
  Нищо, ще се коригира...

 39. 39 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Хуавей е втори по продажба на телефони в света, като постига това без да продава нито един телефон в Щатите. Половината от Чиповете за телефоните са си техни производство. По-скоро ще пострадат американските фирми, които им доставят другата половина от чиповете.
  Относно 5G мрежата, Хуавей имат най-много патенти, няма кой да ги стигне там. Моторола е много назад / за нея не съм сигурен, колко е и американска вече/ остават европейските фирми като Нокия , които явно ще направят добра печалба за сметка на американците.

 40. 40 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#6] от "Роси":

  Така е ,щатите са обречени да загубят още преди да е започнала!

 41. 41 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#39] от "osuald":

  ... единственото място откъдето китайските комунета истерично драпат да крадат и слухтят е САЩ....

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 42. 42 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#41] от "о сандо":
  Всички слухтят и китайци и американци.
  Няма невинни в случая.

 43. 43 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#22:"FourOhFive"][/quote]

  ... ще ти посоча факт... CME има индекс за търговията "на дребно в САЩ"... китай-свързани индекси нема, нема и да има...

  *CME- чикагска стокова борса... )

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 44. 44 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#41] от "о сандо":Всички слухтят и китайци и американци.Няма невинни в случая.
  —цитат от коментар 42 на osuald


  ... куш вееее, мирен... американците слухтели... и за какво слухтят? ... за това Какво са им Откраднали жълтурите (ама с тяхното позволение, и по техния план... )

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Китайците усетиха дебелия.

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1615 Любопитно

  Тръмп полека- лека ще изцеди Китай! За ужас на всички ,,русофили” , които се прехласват по Китай, единствено и само поради ненависта си към най- могъщата държава в световната история- САЩ! Същата държава, която положи любимата им съветската империя на злото на колене! След като китайския колос на глинени крака се срути, а русия клекне съвсем и отиде в киреча, интересно кой ще бъде новият им обект на въздишки, изправил се срещу злите САЩ?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 47. 47 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  Не само, че имат такива закони ами и партийни секретари им слагат на големите компании. Преди години четох, че не подминали и Моторола Китай. Даже от компанията били доволни, работата им потръгнала по- добре. :)

 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#16:"Against China"][/quote]

  Съгласна съм с всичко, което казвате!
  Почитател съм на Тръмп, НО..
  колкото по-малка конкуренция, колкото по-малък пазар / защото износа на САЩ ще се свие/, толкова по-високи цени и всичко, което произтича от по-слабата конкуренция.
  Европа на нациите, ДА. Но, хората трябва да са запознати и с цената.

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#23:"deutschland"][/quote]

  Къде са 3-те долара,които ги вземат западните фирми?

 50. 50 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ти си мислиш, че ако произвеждаш нещо в САЩ не могат на следващия ден да дойдат от ЦРУ и Вътрешна сигурност и да ти вземат цялата документация барабар със снимки от кръщенето ти?
  —цитат от коментар 31 на deutschland


  Не, не могат.

  Затова ФБР плати милиони долари на израелска фирма, за да хакне иОС на Апъл.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 51. 51 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Китай е най-големия търговски парньор на Япония, пък за Австралия да не говорим, цялата им икономика е свързана с Азия, въобще не ги грее САЩ или Европа.
  —цитат от коментар 34 на deutschland


  Маса глупости си изписал тук.
  Износът на Китай за Щатите е 20 процента - една пета от целия им износ.
  http://www.worldstopexports.com/chinas-top-import-partners/

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 52. 52 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Много погрешно е твърдението, че Китай щели да станат първи по всякакви технологии. Китай е тоталитарна държава, а когато тоталитарната държава задава параметрите на техническия прогрес, нищо не се получава,прогрес няма. Китай могат само да крадат и копират.

 53. 53 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#51:"FourOhFive"][/quote]

  Не съм съгласен,че маса глупости е изписал тук,защото не са само тук,а навсякъде.

 54. 54 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Мислиш, че Америка не може без китайски стоки?
  Или по-скоро Китай не може без американския пазар.
  —цитат от коментар 20 на FourOhFive


  Америка може без китайски стоки.
  Но и Китай може без американски.
  Всъщност в България повечето пропускат факта, че от няколко години в Китай тече трансформация на икономическия и социален модел, при което се стимулира вътрешното потребление с идеята икономиката на Китай да не е толкова зависима от износа, а от вътрешния пазар.

 55. 55 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1862 Весело

  Много тъпо решение на Тръмп.Не защото Китай не трябва да бъде сдържан, а защото удара е по точно определена компания, прави нещата много персонални.Ще пострада всеки американски износител, който има пазар и бизнес в Съвсем скоро ще изреват на умряло в Щатите.Да не говорим, че подобни санкции да безмислени, ако ЕС не се включи.Време е за събуждане в краварника.И ще е болезнено.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 56. 56 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1862 Весело

  До коментар [#52] от "gozambo":

  Замбич, официално си станал ЗомбиЧ. САЩ си отгледаха чудовище с малоумната си външна политика последните 30-40 години и сега предстои да си понесат последиците.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  До коментар [#34] от "deutschland":Ще видим! САЩ са по-важни и за Япония, и за Австралия! Вие не правите никаква разлика между тоталитарна страна (Китай) и демократична такава (САЩ)! Там Ви е грешката!
  —цитат от коментар 35 на vassilun


  А ти как правиш разликата? Да нямаш шесто чувство?

 58. 58 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#54:"Virgin"][/quote]

  Те тези трансформации не стават за няколко години. Петилетката за два дена! Ще ги видим колко са се трансформирали.

 59. 59 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  До коментар [#52] от "gozambo":Замбич, официално си станал ЗомбиЧ. САЩ си отгледаха чудовище с малоумната си външна политика последните 30-40 години и сега предстои да си понесат последиците.
  —цитат от коментар 56 на Noise


  Аз друго не съм и казвал. Само обяснявам, че Тръмп сега рине л@йната на предишните президенти.

 60. 60 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 775 Неутрално

  "Принципна позиция ... изразиха и властите в Пекин..."

  Ще рече човек, че в Китайската народна република съществуват наистина частни компании, чиято позиция би могла да не съвпада с тази на официален Пекин...
  Да, ама не!

 61. 61 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#52] от "gozambo":Замбич, официално си станал ЗомбиЧ. САЩ си отгледаха чудовище с малоумната си външна политика последните 30-40 години и сега предстои да си понесат последиците.
  —цитат от коментар 56 на Noise


  Така е.

  Щатите трябваше да избомбят чудовището още през 49-та година, когато единствени имаха бомбата, а чудовището беше блокирало Западен Берлин и искаше да умори 2 милиона души от глад и студ.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 62. 62 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Весело

  Америка може без китайски стоки.
  Но и Китай може без американски.
  —цитат от коментар 54 на Virgin


  Е, и?

  Икономиката на Щатите се движи от ВЪТРЕШНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ, не от износа.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 63. 63 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Весело

  Либерастката наивност и мекушавост на Европа и Америка създаде икономически бум в Азия. Тия жълти хлебарки не могат да съществуват при равни условия, измамата е техния начин на живот. Да се спре напълно търговията с Китай до постигането на равни условия и прекратяване на азиатските номера.
  —цитат от коментар 8 на xfh59608894


  Каква наивност и мекушавост?! Още малко и ша ги изкараш жертви. Ти да не си паднал с последния дъжд? 🙄😏

  Безграничната им АЛЧНОСТ създаде икономическия бум, в Азия. И това НЕ е от вчера(Китай). Единствената им грешка(от тяхна гледна точка) е, че не са очаквали така бързо да се окопити Китай, макар че вече имаха примери с предишните "азиатски тигри", като Япония, Хонг Конг, Тайван, Корея...

  А за равните условия е точно обратното, на сегашния етап. УСА(Старият Свят, като цяло) не могат да се конкурират с "жълтите хлебарки", най- малкото заради по- ниско платения труд. Да не говорим пък за качества, като работливост, изпълнителност, отговорност и т.н.

  Затова на сегашния етап нямат спиране, и не се вижда кой би могъл да ги замести. Получи се: С техните камъни, по техните (алчни) глАви! Бог дал, Бог зел, дет се вика.

  Не им завиждам на байганьовците, дето се смятат/причисляват към "белия човек", с надеждата да станат такива.

  reductio ad absurdum...
 64. 64 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Не им завиждам на байганьовците, дето се смятат/причисляват към "белия човек", с надеждата да станат такива.
  —цитат от коментар 63 на Divi filius


  Ти от белия човек ли си, или имаш роднини в някоя сибирска реСпублика, ерго този афинитет към азиатците?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 65. 65 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Весело

  [quote#9:"Against China"][/quote]

  Уж се представяш за (вещ?) икономист, а не ти минава през ума, че у всяка развиващата се икономика, има различни стадии на растеж. "Забавянето" на ръста на Китай, показва и това, че вече настигат Запада и по стандарт. Именно поради същата причина не може да има висок растеж, в Западните икономики.

  reductio ad absurdum...
 66. 66 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Весело

  До коментар [#16] от "Against China":

  "Нищо няма да се свие.Гол и бос си по икономика.Аз съм икономист,а не ти."

  Ахахаха...Благодарско- оправи ми настроението! Направо ме върна в деЦката градина, или в началното у- ще. 😂🤣

  Жив и здрав да си, човече! 👍🤗

  reductio ad absurdum...
 67. 67 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Весело

  До коментар [#34] от "deutschland":Ще видим! САЩ са по-важни и за Япония, и за Австралия! Вие не правите никаква разлика между тоталитарна страна (Китай) и демократична такава (САЩ)! Там Ви е грешката!
  —цитат от коментар 35 на vassilun


  За какво са важни, освен краварския пазар? Военно?

  Разликата я правим, обаче тя не е във ваша полза.

  reductio ad absurdum...
 68. 68 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Весело

  [quote#23:"deutschland"]
  —цитат от коментар 49 на gozambo
  Къде са 3-те долара,които ги вземат западните фирми? [/quote]

  У (такива като) Безос?

  reductio ad absurdum...
 69. 69 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Любопитно

  Много погрешно е твърдението, че Китай щели да станат първи по всякакви технологии. Китай е тоталитарна държава, а когато тоталитарната държава задава параметрите на техническия прогрес, нищо не се получава,прогрес няма. Китай могат само да крадат и копират.
  —цитат от коментар 52 на gozambo


  Явно представата ти за Китай, е...поостаряла.

  https://youtu.be/Ugq92zb1MNY

  reductio ad absurdum...
 70. 70 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Любопитно

  До коментар [#52] от "gozambo":Замбич, официално си станал ЗомбиЧ. САЩ си отгледаха чудовище с малоумната си външна политика последните 30-40 години и сега предстои да си понесат последиците.
  —цитат от коментар 56 на Noise


  Май се очаква и да са продължителни:

  "Подгответе се за 'Икономическа' "окопна война"

  https://bit.ly/2HnF7fh

  reductio ad absurdum...
 71. 71 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Любопитно

  "Принципна позиция ... изразиха и властите в Пекин..." Ще рече човек, че в Китайската народна република съществуват наистина частни компании, чиято позиция би могла да не съвпада с тази на официален Пекин...Да, ама не!
  —цитат от коментар 60 на Practic


  Виж видеото, в [#69]!

  Не че се очаква да вденеш нещо, де...

  reductio ad absurdum...
 72. 72 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#9:"Against China"]
  —цитат от коментар 65 на Divi filius
  Уж се представяш за (вещ?) икономист, а не ти минава през ума, че у всяка развиващата се икономика, има различни стадии на растеж. "Забавянето" на ръста на Китай, показва и това, че вече настигат Запада и по стандарт. Именно поради същата причина не може да има висок растеж, в Западните икономики.[/quote]

  Все още 800 милиона китайци се облекчават на теферич и нямат дори клозет на двора. За доближаване по стандарт ще говориш кога и тези разберат концепцията за тоалетната.

 73. 73 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  До коментар [#65] от "Divi filius":

  Как го съчетаваш това-хем китайците работели за малко пари,хем се доближавали по стандарт до американците?

 74. 74 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#68:"Divi filius"][/quote]

  Щом 3-те долара са в такива като Безос, а не в американския народ, нито в американската хазна,правилен е курсът на Тръмп.

 75. 75 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#69:"Divi filius"][/quote]

  Представата ми за тоталитарна държава не е остаряла. Нека се прекъсне потокът от западни технологии към Китай и ще им видиш прогреса.

 76. 76 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#70:"Divi filius"][/quote]

  Щом четеш специалисти по икономически или търговски войни, няма да разбереш какво се случва. Хората от американска страна,които я правят тази война,казват,че тя не е търговска,а Студена война. А Студена война е понятие много по-широко от търговска война. Веднъж сме карали Студена война,би трябвало да ти е малко по-ясно. Икономистите не ги слушай да ти обясняват какво ще се случва, защото икономиката ще е на заден план.

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  До коментар [#56] от "Noise":

  по същата причина си отгледаха и бин ладен, умерени ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 192 Неутрално

  До коментар [#65] от "Divi filius":Как го съчетаваш това-хем китайците работели за малко пари,хем се доближавали по стандарт до американците?
  —цитат от коментар 73 на gozambo


  Съчетавам го, като не го меря само в ЮС $, а с реален такъв. А бъркаш и заплащането в УСА, с РЕАЛНАТА цена живота, където се намираш. В случая- Китай.

  Тази грешка я правят поне 90% във форума. Повечето от неразбиране, но има и такива от безсилие.

  reductio ad absurdum...
 79. 79 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#16] от "Against China":"Нищо няма да се свие.Гол и бос си по икономика.Аз съм икономист,а не ти."Ахахаха...Благодарско- оправи ми настроението! Направо ме върна в деЦката градина, или в началното у- ще. 😂🤣Жив и здрав да си, човече! 👍🤗
  —цитат от коментар 66 на Divi filius


  Нали трябва да мисля за вас и вашето настроение ! Ахаха...

  shlshlshlshl
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK