"Икономист": Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията

"Икономист": Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията


Скандалът [с луксозните апартаменти на ниски цени] може би провали възможността Борисов да изпълни едно от предизборните си обещания - да прекрати мониторинга от Европейския съюз." Това казва списание "Икономист" в последния си брой в статия под заглавие "Тайни и лъжи; Политически скандал с луксозни жилища в България; Бляскавите апартаменти изискват обяснение".


Тя съвпада със същото твърдение от "Икономист интелиджънс юнит" (EIU), но анализаторите отправят и предупреждение към бизнесмените за появата на нов риск за дейността им - разрастващи се протести срещу корупцията в правителството, които може да се насочат и срещу фирмите им, ако те се окажат замесени в афери с управляващите. Макар да определя вероятността това да се случи като умерена, с умерени последици и относително ниска степен (9 при 25 максимална) на въздействие върху дейността им, анализаторското звено на групата "Икономист" добави този нов сценарий към оценките си за рисковете в България само ден след като на 14 май бе разпространен редовният подробен доклад на EIU.


"Това са сценарии за потенциално развитие на събитията, които може значително да променят средата за правене на бизнес в следващите 2 години", казват авторите и припомнят, че препоръките им се основават на анализ на движещите сили в тези процеси и контекста, в който те се случват.
Публикацията на списанието за "Апартаментгейт" е сред по-големите истории в броя и започва с описание на сградата "Летера" и изписания на нея псалм "Който живее под покрива на Всевишния, той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия" и уточнение, че малцина българи биха го прочели, защото е написан на глаголица. "Но Цветан Цветанов, собственик на луксозен апартамент в "Летера", сигурно би искал да се приюти на някое по-потайно място."


Авторите разказват подробно кой е засегнат дотук от оставки и проверки и подчертават, че "скандалът с апартаментите ядоса българите, макар че сумите, за които става дума, са далеч по-малки от други корупционни афери като рухването за милиард долара на обвързаната с политици Корпоративна търговска банка през 2014 г.".


"И КПКОНПИ вече е компрометирана"


Обяснява се и схемата, чрез която може да се перат пари от корупция и се посочва, че докато медиите в България са се фокусирали върху подробности като недекларирани тераси, големият въпрос е откъде купувачите имат такива пари. Изданието припомня за въвеждането преди 12 години на механизма за наблюдение върху реформите в правораздавателната система и борбата с организираната престъпност и корупцията и че Румъния е постигнала поне някакви резултати.


"България от самото начало избягва да предприеме нещо сериозно. Сегашната комисия за борба с корупцията от началото на 2018 г. е трети опит - предишните версии постигнаха малко и бяха разпуснати под натиска от ЕС за реформи. Ръководителят ѝ сега е разследван и новата ѝ версия е също толкова компрометирана." (Бел.ред. - авторите вероятно имат предвид Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и нейния председател Пламен Георгиев.)


"Икономист": Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията

© Надежда Чипева


"Може да има масови протести като през 2013-2014"


В новия сценарий на "Икономист интелиджънс юнит" се посочва, че "основният политически риск за България произтича от политическите спорове между ГЕРБ и коалиционните им партньори, които имат разминаващи се възгледи за отношенията с ЕС и за ролята на държавата". След корупционния скандал "Апартаментгейт" се появи перспектива за по-широки демонстрации срещу корупцията, допълват анализаторите.


Те обясняват, че става дума за употреба на "правителствено влияние с цел придобиване на луксозни апартаменти в София под пазарните цени" и че това е само поредният от поредицата корупционни скандали, засегнали ГЕРБ.


"Увеличава се вероятността от масови протести, подобни на тези в Румъния през 2017 г. и в България през 2013-2014 г. Скандалът попари очакванията България да напусне механизма за мониторинг до края на 2019 г. и изтъкна слабостта на правителството, като одобрението за премиера Бойко Борисов падна до само 28%. Макар че е възможно избирателите да накажат ГЕРБ на евроизборите на 26 май, не са изключени разрастващи се протести срещу корупцията, особено ако правителството не падне.


Мащабът няма да е като в Румъния през 2017 г., защото правителството може да посочи конкретни стъпки в борбата с корупцията от 2014 г. насам, когато ГЕРБ се върна на власт. На второ място, разследването на "Апартаментгейт" е ограничено до частни покупки на правителствени представители, което не засяга директно върховенството на закона, какъвто беше случаят в Румъния, където протестът избухна след предложение на закон за декриминализиране на определени нарушения и амнистиране на осъдените за корупция", пишат от EIU.


Препорката към предприемачите, абонати на EIU, е: "Протести може да се насочат срещу - и да объркат - дейността на правителството или на бизнес, уличен в корупционни разследвания. Бизнесът трябва да е бдителен за възможна корупция в делата си с управляващите, за да избегне разследване от властите или превръщане в мишена на улични протести".


Серизоните рискове според EIU


В списъка с 18 сценария (включително този за разрастване на протестите срещу корупцията) с по-голяма вероятност да се случат са посочени следните:


- политически спорове водят до разпадане на управляващата коалиция (много голяма вероятност и максимален ефект 25 върху деловата дейност)


- качеството на обществените услуги продължава да спъва бизнес развитието (много голяма вероятност и силен ефект 20 върху деловата дейност)


- бавната и непрозрачна система за правораздаване увеличава разходите на бизнеса (умерена вероятност и среден ефект от 12 пункта върху деловата дейност)


- борбата с корупцията води до висока степен на намеса на държавата в бизнеса (умерена вероятност и ефект от 9 пункта върху деловата дейност).


Сред големите рискове за икономиката, идващи отвън, са посочени два. Първият е прерастването на търговския конфликт САЩ-Китай в мащабна търговска война - оценен е с много голяма вероятност да се случи. Вторият е финансов риск - подновени затруднения на международните финансови пазари водят до банкова криза в България.

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  И The Economist ли вече работи за лилявите и лаборанта от Дръгалевци, гербави тролове?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  То и българите нямат полза да сваляне на мониторинга. Сега управляващите правят, каквото си искат, какво ще стане , ако съвсем не ни наблюдават.

 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Не, ама ефекта от статията ще е същия като цвиленето на лилявите... Местене от левия в десния.

  Баце си води Вернер, открива по някое и друго заводче и те така...

 4. 4 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1139 Любопитно

  До коментар [#1] от "Norman Granz":Не, ама ефекта от статията ще е същия като цвиленето на лилявите... Местене от левия в десния.Баце си води Вернер, открива по някое и друго заводче и те така...
  —цитат от коментар 3 на niakoi_si


  ти на какъв ефект са надеваш?
  да доде курнела и гечев

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  ... предупреждение от "Икономист интелиджънс юнит" (EIU) към бизнесмените за появата на нов риск за дейността им - разрастващи се протести срещу корупцията в правителството, които може да се насочат и срещу фирмите им, ако те се окажат замесени в афери с управляващите. Макар да определя вероятността това да се случи като умерена, с умерени последици и относително ниска степен (9 при 25 максимална) на въздействие върху дейността им, анализаторското звено на групата "Икономист" добави този нов сценарий към оценките си за рисковете в България само ден, след като на 14 май бе разпространен редовният подробен доклад на EIU ...

  Вероятност над 1/3?
  Тия велики прогнозисти или са паднали от Луната - или статУята и "прогнозата" е врЪло предизборно активно мероприятие.

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Любопитно

  До коментар [#3] от "niakoi_si":

  Друго си е ,,пунта мара" , шменти капели и бой на баби?

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Мис Техноимпекс ли ще ги поведе?

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":Не, ама ефекта от статията ще е същия като цвиленето на лилявите... Местене от левия в десния.Баце си води Вернер, открива по някое и друго заводче и те така...
  —цитат от коментар 3 на niakoi_si


  Що си мисля, че цвилиха, Цецка, Цецко и още десетина други.

 9. 9 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 309 Любопитно

  За бизнеса - разбрах.
  А политиците, те за какво да се готвят?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 10. 10 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  На първото фото, трябваше да добавят и снимки на Цецо в двата профила плюс пръстови отпечатъци.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 11 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 933 Неутрално

  "Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия"

  В превoд om глаголица:

  "Който живее под покрива на пeeвcки, Той ще пребъдва под сянката на дoгaн"

 12. 12 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 449 Неутрално

  РазБойко ги посъветва да си подредят къщичката. След "профилактика" за повече от 36 часа на имотния регистър Цацата е изпран и реабилитиран. Браво Кобра, целувай ни страстно и продължавай напред...

  Цацаров е редовен купувач на имоти от съдружник на "Мултак номер 1" в Пловдив. И ето какво се случи след затварянето на Имотния регистър...

  Сотир Цацаров и съпругата му Меглена Цацарова вече са неоткриваеми в имотната партида на фирмата "Калисто Мати" ЕООД, за която Биволъ разкри още преди 7 години, че през 2007 г. е дарила апартамент на Цацаров. Тогава той е най-влиятелният пловдивски съдия, Председател на Окръжния съд. Заради скандала с въпросното "дарение" и кандидатурата на съдия Сотир Цацаров за Главен Прокурор на държавата, Имотният регистър в края на 2012 г. беше подменен със задна дата и сделката беше преформатирана на "покупко-продажба". Сега отново публичният справочник беше свален, а сделката по този имот в самия център на Пловдив.... просто изчезна. Това забелязахме непосредствено след внезапното затваряне на Имотния регистър, в разгара на скандалите по #АпартаментГейт. Освен изчезването на Цацарови, има и обратният симптом - фирмата "Калисто Мати" също се изпари в имотните партиди на Сотир Цацаров и Меглена Цацарова за тази конкретна сделка. Проверката на Биволъ бе провокирана, след като Имотният регистър беше затворен в петък вечерта (17 май 2019) в продължение на повече от 36 часа.

  https://bivol.bg/cacarov-imoti-1.html?fbclid=IwAR33oCx3iNsCvHtXosVZqtPFvW8GYS0ZJ7MLT7Jil5nD2Y-jDT837zcyTQU

 13. 13 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 568 Неутрално

  И The Economist ли вече работи за лилявите и лаборанта от Дръгалевци, гербави тролове?
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Не, просто на идиоти, като теб и десет години не им стигат, за да видят и разберат, че ГЕРБ е БСП!!!!Никакви реформи, никакво желание за икономически растеж, страх и подчинение пред всеки световен лидер, огромна и растяща ежегодишно корупция, назначаване на некадърни и откровено престъпни елементи на всякакви постове, създаване на органи, които са бухалка на властта и само празни и неизпълними обещания.
  Но все пак доста хора ги разбраха какви са именно заради апартаментите, защото е трудно да си представят как изглеждат милиарди откраднати по европейски проекти, но всеки знае какво е правил - спестявал, вземал кредити и лишавал се, за да си купи някакво жилище, за безумни пари с мизерните си заплати.
  Иде края на престъпната шайка ГЕРБ.И не плашете, че БСП ще дойде, защото вие сте същите, но под овчата ви кожа наметната, отдавна вече ви се виждат вълчите лапи!!!

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  , които може да се насочат и срещу фирмите им, ако те се окажат замесени в афери с управляващите.
  ____________
  Обществена тайна ,че е фирмите които са под крилото на властта и разполагат с голям ресурс (никой не пита от къде са им парите)за инвестиции и подкупи, властта пуска институционални бухалки по тяхната конкуренция и така ставаме свидетели на българския модел на "пазарна" икономика и "свободна" търговия!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Той скандала вече заглъхна ,тези албански реотани от икономист сега се сетиха да пишат!

 16. 16 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  "И The Economist ли вече работи за лилявите и лаборанта от Дръгалевци, гербави тролове?"

  От Economist де да знаят, че Бай Х построи няколко Българии, както едно време при Бай Тодар.
  И ако не беше тоз гаден лаборант щяха да се построят още толкова Българии.
  Тези дни ленторязането върви под пълна пара. Какво знаят от Economist....

 17. 17 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1327 Весело

  Сега ББ ще ходи да шамари и журналистите в "Икономист" и те ще спрат "трайно" да пишат за него :)

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":
  КПКОНПИ и мисс Бикини = власт и демокрация или как?


  До коментар [#12] от "SaveBG":
  Лисиците винаги замитат с опашките!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 382 Весело

  Някой ще прави компания на НДСВ май.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#13] от "Капабланка":

  "Иде края на престъпната шайка ГЕРБ.И не плашете, че БСП ще дойде, защото вие сте същите, но под овчата ви кожа наметната, отдавна вече ви се виждат вълчите лапи!!!"

  Нямам намерение да доказвам, че не съм идиот, но ми се струва, че не сте дочел постинга ми до край, уважаеми колега...

  Аз съм един от тези, които от самото начало обявиха и не спират да повтарят, че ГЕРБ е абсолютен огледален образ на БСП, техен Б отбор, втори клон на същия гнил червен дънер.

  Както и да е - недоразумения стават и в най-добрите семейства.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5095 Неутрално

  ""И КПКОНПИ вече е компрометирана"

  Бих казал преди още да е създадена

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#16] от "gmbh":

  "От Economist де да знаят, че Бай Х построи няколко Българии, както едно време при Бай Тодар."

  Знам бе, знам.

  А онова, къде Бай Х и пострОил, Костов не мое го боядише.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Проблемът е лесно решим на цената на мо-честички медийни новини за цигани, джендъри и бежанци. Да може българинът да обикаля по хасени гащи хола с ножа от шопската салата и да мучи "Дайте ми ги на мене, беее! Дайте ъ ги дзАколим!". Както е казал народът, във всеки българин се крие по един малък Коста Баничаров.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 24. 24 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 456 Неутрално

  На българина му е безразлична корупцията. Директни протести срещу нея няма да има, но виж ако е за цените на тока, парното и кашкавала, може. Нищо че последното е резултат от първото.

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  БУДАли как е самочувствието. Тия лоши журналя пак разлаяха кучетата.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  До коментар [#13] от "Капабланка":

  Явно си фен на това да плащаш 30% ДОД, финансовата стабилност да отиде на кино, ЕРП-тата да бъдат национализирани с наши пари, инфраструктурните проекти да спрат, а България да изпадне в изолация в ЕС заради искането за падане на санкциите срещу Русия.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 27. 27 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Поредната статия с източници от Бг. Търсят " масови протести". Те не знаят, че освен "властта" и нас всеки втори от "народа", също е купил продал имот на данъчна оценка. Те не знаят, че две трети продават автомобил на удостоверение за застрахователна стойност, което понякога е в пъти по - ниско. Така че, "властта" и точно копие на "народа ".

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Поредната статия с източници от Бг. Търсят " масови протести". Те не знаят, че освен "властта" и нас всеки втори от "народа", също е купил продал имот на данъчна оценка. Те не знаят, че две трети продават автомобил на удостоверение за застрахователна стойност, което понякога е в пъти по - ниско. Така че, "властта" и точно копие на "народа ".
  —цитат от коментар 27 на grayeagle


  Значи източниците са виновни за лакомията на Цецерон? Логично

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Другаде е ключът от бараката, скъпи агитатори :) :

  "Христо Бисеров консултирал офшорки в Малта като депутат" - https://www.24chasa.bg/novini/article/7461223

  "МВР: Неутрализирана е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари, ръководена от българи" - http://m.focus-news.net/?action=news&id=2660134

  Нещо немислимо, когато Цветлин Йовчев и Писанчев предадоха информацията за Бисеров. Изолацията, в която те се намираха, сега се повтаря с партийците на Щрахе. А Техноимпексова бърза да иска австрийска справедливост...:

  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2660134

 30. 30 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Малко са наивни тия в Е-ст.
  Пишат, че Боко не бил под заплаха и, че немал да успее да спре мониторинга, както обещал.
  Първото не е вярна, а за второто просто не му пука.
  26 май е ключов за Боко

 31. 31 Профил на basmechobas
  basmechobas
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Това не е корупция, това са високи морални стандарти на ГЕРБ

  https://glupostitevivijdam.blogspot.com/2019/05/blog-post.html

 32. 32 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Интересно заглавие и статия. Звучи като: "Бизнеса в България е добре да спре да подкрепя корупцията.". Един вид "казвам ти дъще, сещай се снахо.". Добро "почукване" от Economist.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  До коментар [#12] от "SaveBG":

  " РазБойко ги посъветва да си подредят къщичката. След "профилактика" за повече от 36 часа на имотния регистър Цацата е изпран и реабилитиран. Браво Кобра, целувай ни страстно и продължавай напред...

  Цацаров е редовен купувач на имоти от съдружник на "Мултак номер 1" в Пловдив. И ето какво се случи след затварянето на Имотния регистър..."

  Мафията вече подправя и документи и лъже, но кого лъже, освен себе си, още не е ясно !

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Малко са наивни тия в Е-ст. Пишат, че Боко не бил под заплаха и, че немал да успее да спре мониторинга, както обещал.Първото не е вярна, а за второто просто не му пука. 26 май е ключов за Боко
  —цитат от коментар 30 на Хи-хи


  Не е ключов. ГЕРБ пак ще са си същите. Пак ще си вкарат същия брой депутати. Щетата е в репутацията. Но и комунарите няма да придобият периферия.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Весело

  И The Economist ли вече работи за лилявите и лаборанта от Дръгалевци, гербави тролове?
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Нормане, започни с фактите около апартаментите, особено с първия. Може да си преговорим какви факти представя антикорупционния фонд на "Свободна Европа" и класическата миграция в медиите на тази сага.

  "Свободна Европа" - "Георги Стойчев – председател на „Отворено общество” и Петко Георгиев. Срещу определена сума, направиха така, че честотите минаха в ръцете на Моника Станишева, а след това от нейните ръце – в притежание на Гергов. Според мен имаше и някакъв политически мотив – случи се преди първия мандат на Георги Първанов." - http://www.vlastta.com/displaynews/74257

  Антикорупционен фонд - според Фактор Филип Гунев, Росен Босев, Илиян Василев и София Разбойникова…
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/atakata-s-apartamentite-tragnala-ot-rumyana-bachvarova-i-bivshiya-zam-ministar-na-mvr-filip-gunev

 36. 36 Профил на GS
  GS
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да вземете да си редактирате статията. Пълна е със сгрешени думи.

 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#28] от "KA2":

  Сигурен съм, че ти плати данъци за новозакупения си имот по реалната пазарна цена.

 38. 38 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Никакви протести срещу корупцията няма да има, докато Б.Б. е на власт. Както нямаше и досега. Умните и красивите, колкото и да лаят, ББ не го хапят. Протести може да има, когато ББ падне за пореден път преди края на мандата. Тогава умните и красивите отново ще ги загризе съвестта и ще се (ги) мобилизират да се борят срещу комунистите и Путин, за да върнат ББ в премиерското кресло.

  over the under
 39. 39 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1528 Разстроено

  До коментар [#27] от "grayeagle":
  когато си мъртав не страдаш, страдат хората около теб, същото е и когато си тъп

  ум море, глава шамандура
 40. 40 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#17] от "popovski31":


  Сега ББ ще ходи да шамари и журналистите в "Икономист" и те ще спрат "трайно" да пишат за него :)
  —цитат от коментар 17 на popovski31


  Няма да може!
  Много упорито , като никога е скрит автора на статията !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 41. 41 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1528 Разстроено

  До коментар [#39] от "DonKey Hot":
  мъртъв

  ум море, глава шамандура
 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1878 Весело

  Първото, което се хвърля в очи, е, че при толкова подробно изложение са спестени....имената на авторите. А в последно време имената се оказаха пътеводна звезда за установяване на някои пикантни подробности около антибългарската истерия в "Дойче Велле", "Ройтерс", "Икономист" и други подобни.
  Та, авторите, викам...

  Напомням, че в последните антибългарски публикации, където имената така или иначе бяха изведени на чиста вода, веднага ставаше ясно кой какъв и защо такъв е.
  А от друга страна, такава "сериозна" статия без заявена авторска отговорност виси като мръсен сопол. Какъвто си е в същност!

 43. 43 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#28] от "KA2":Сигурен съм, че ти плати данъци за новозакупения си имот по реалната пазарна цена.
  —цитат от коментар 37 на Alarmstufe: Rot


  Моите имоти са придобити по закона Лучников. Така че не ми се е налагало. Но не мисля , че е добре някой на изборна длъжност да не спазва закона.

  SHADOWS of SOFIA
 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#28] от "KA2":Сигурен съм, че ти плати данъци за новозакупения си имот по реалната пазарна цена.
  —цитат от коментар 37 на Alarmstufe: Rot


  Моите имоти са придобити по закона Лучников. Така че не ми се е налагало. Но не мисля , че е добре някой на изборна длъжност да не спазва закона.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Альо, кой ви ги спуска тия глупости???Тук жълти жилетки и протести срещу капитализма няма да има, колкото и да се напъва другариата.

 46. 46 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1528 Гневно

  До коментар [#42] от "Дон Кихот":
  Да правим разлика между антибългарска и антиправителствена, мафиотското управление не е България.

  ум море, глава шамандура
 47. 47 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 449 Неутрално

  В статия за „Гардиан“ журналистът Шон Уокър обяснява ясно отстъпчивостта на Брюксел към София: „Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство… Борисов внимава да не критикува никой от европейските си колеги, дори Тереза Мей… Тази деликатна комбинация от чар и желание да увърта означава, че в Брюксел го приемат позитивно и предпочитат да си затворят очите за въпросите за корупцията и върховенството на закона в страната му”.

  ЕК прикрива българската корупция
  https://www.reduta.bg/ек-прикрива-българската-корупция/?fbclid=IwAR1XSEs3DOt77AtvMx05RBX1ZXqbzWxZ3-4N5rEmMwtT2XTf38CgoQGKaqw

 48. 48 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Някой ще прави компания на НДСВ май.
  —цитат от коментар 19 на danubian.whale


  ДСБ / ДеБъ им правите компания от 2013, сега завторихте. Мисля, дека туй ще се превърне в перманентно състояние...

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Тука някой беше писал, че целта на "клеветническите кампании" срещу Бай Х била да се провали сделката за Ф-16.

  Само дето сделката ще я провали не друг, а коалиционният партньор агент Иван:
  https://www.mediapool.bg/karakachanov-tsenata-na-f-16-e-neopravdano-po-visoka-ot-ochakvanata-news293488.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тия па само клатат стабилността

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Тука някой беше писал, че целта на "клеветническите кампании" срещу Бай Х била да се провали сделката за Ф-16.Само дето сделката ще я провали не друг, а коалиционният партньор агент Иван:https://www.mediapool.bg/karakachanov-tsenata-na-f-16-e-neopravdano-po-visoka-ot-ochakvanata-news293488.html
  —цитат от коментар 49 на Norman Granz


  Тескере баши е предразположен към това.Такава ни била съдбата да ни управляват агенти.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1878 Весело

  До коментар [#46] от "DonKey Hot":

  "Да правим разлика между антибългарска и антиправителствена, мафиотското управление не е България."

  Споко, няма нужда да ме апострофираш- знам, че вашият основен враг е "България на Борисов", където живеят 80 % дебили и това не е "вашата България".
  Интересно ми е, как бихте се чувствали, ако можете да се погледнете отстрани без кепенци на очите. Въпреки, че сигурно и тогава кипящата във вас животинска злоба няма да ви даде възможност да разберете каквото и да е! Вие плюете все и вся в България, само заради това, че българинът е дастатъчно умен, предвидлив и прагматичен да не ви допусне до властта. А с подобно поведение само затвърждавате неговата увереност, че е прав!

 53. 53 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#27] от "grayeagle":когато си мъртав не страдаш, страдат хората около теб, същото е и когато си тъп
  —цитат от коментар 39 на DonKey Hot


  Когато си неграмотен, също.

 54. 54 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#45] от "Jumbo Jet":

  Капитализмът върви със свободен пазар, конкуренция и т.н., а не овладяването на държавата от шайка мафиоти и взимането на бизнеси, свръх регулации от Горанов и раздаване на порции от Капо ди тути капи

  Не ме търсете преди обяд
 55. 55 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Колегата Нормален Гланц питай. Той ги знае кремълските опорки.

 56. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#13] от "Капабланка":

  Сиреч БСП няма да дойде тъй ли? Щото на мен заплахата ми се види реална :)

  Или не е заплаха това, че иде БСП?

  Е кажете си го де, БСП лоша, лоша, ама ви е на сърце... ех какви времена бяха - кой не скача е червен и всичко е ясно.

 57. 57 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#54] от "nikidimi":

  Капитализма като цяло значи диктатура на капитала. Демек на тоя с парите. А ти как го разбираш и какво всъщност ти се ще да е капитализма - Е ВСЕ ТАЯ :)

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#46] от "DonKey Hot":

  Ааа,точно антибългарска е,както е антирумънска,антиполска и антиунгарска.Ясно р защо-защото в тезис трани Сороското лоби така и не успява да придобие влияние.Газетата е част от тази мрежа от пропагандни медии,тиражиращи едни и същи глупости.Да не мислите,че случайно има през ден в Дневник статии за лошия Орбан?!

 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Поради липса на враг, на който да му пука особенно за вас - ще се изядете помежду си бре :)

 60. 60 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#57] от "niakoi_si":

  Да бе, и понеже Делянчо и Баце са се ояли с държавна пара, то значи всичко им е позволено? Това не е икономическа система, а организирана престъпна група. Като недоносчето социализъм. Това са си обикновени престъпници, а не строители на комунизъм, капитализъм или какъвто и да е друг -изъм

  Не ме търсете преди обяд
 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  "Икономист": Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията....."

  За строителния бизнес ли става дума? Защото не виждам с какво ще бъде засегнат някой производител на бойлери, или на мебели?
  Докато строителният бизнес винаги е бил галеното дете на властта! И при Тодар, и при Бойко Разбойко. Това да построиш жилища с кредити, и да ги предлагаш месеци наред без да ти пука дали има потенциални купувачи за тях на т.нар. "пазарна цена" може да се случи само у нас.

 62. 62 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Нашите борци срещу корупцията са най-моралните и най-честните от шайката.
  Борим, целуваме страстно и продължаваме напред...

  Жената до Гешев с чисто нов апартамент на безбожно ниска цена-240 евро/км. м.

  Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина Ханчева, си е купила чисто нов апартамент в София на безбожно ниска цена. Според нотариалния акт, с който Фрог нюз разполага, през декември 2014 г. за близо 86 км. м. в Зона Б -17, на ул. „Ген. Столетов“ № 8, тя е броила 40 000 лева.

  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-jenata-geshev-chisto-nov-apartment-bezbojno-niska-tsena-240-evrokm.html?fbclid=IwAR01sqGgSr95Yj-iha1etPiAqe7w2AinS-MSv38K0Jz8_hp1Ntl14t0oK78

 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#47] от "SaveBG":

  "Гардиън" лявата преса е на почит,след ДВ и Политико ....

 64. 64 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#28] от "KA2":

  Сигурен съм, че ти плати данъци за новозакупения си имот по реалната пазарна цена.
  —цитат от коментар 37 на Alarmstufe: Rot


  237 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:26, 30 мар 19
  Весело

  в нотариалният акт се пише данъчна, а не пазарна оценка.

  —цитат от коментар 235 на сидер


  ти па на кой кър си пасъл бе, гробарски трол умрял

  ЗАКОН за нотариусите и нотариалната дейност (Загл. изм. - ДВ, бр. 123 от 1997 г.)

  Чл. 25. (9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г., в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.

  ------------------------------

  238 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2605
  00:32, 30 мар 19
  Неутрално

  До коментар [#235] от "сидер":

  знайш ли що всичките ви мекерета сключват на данъчна оценка - щото се подписва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА декларация за произхода на парите, а те не могат да ги докажат

  ей затва са и непрочетените нотариални актове, и заменките и всичките им там рвд-та и прочее простотии

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До 52:"Дон Кихот".... Интересно ми е, как бихте се чувствали, ако можете да се погледнете отстрани без кепенци на очите. ..... Вие плюете все и вся в България, само заради това, че българинът е дастатъчно умен, предвидлив и прагматичен да не ви допусне до властта. А с подобно поведение само затвърждавате неговата увереност, че е прав!...."

  Има българи, които все пак успяват да погледнат случващото се у нас наистина БЕЗ КЕПЕНЦИ, сравняващи какъв е живота и ежедневието у нас, и във Франция, Германия, Испания.... Към които десетки хиляди българи се отправят всяка година. Не заради парите (и в София вече ги има), а към по-добрия живот там. И любовницата на Бойко Разбойко е там, и синът на КУРнелия Нинова също. Както и кандидат-евродепутатите Мария Габриел и Ева Хайде.

 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Тия велики прогнозисти или са паднали от Луната - или статУята и "прогнозата" е врЪло предизборно активно мероприятие.
  —цитат от коментар 5 на xm...


  Мне, тарифата на Економист е 300.000 евро за 8 страници. Баце ако се беше бръкнал 40.000 евро , друга група анализатори щяха да пишат в същия брой статия как Баце Великолепний е водещ реформатор на Балканите

  https://balkaneu.com/articles-albania-international-media-sponsored/

 67. 67 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Страшно са се разрастнали протестите срещу корупцията...
  По принцип такова заглавие означава, че протести има, но сега ще започнат да растат...
  Нещо протести не виждам...
  Ако "0"се умножи по каквото и да е число пак дава "0"...

  ДБ=БКП
 68. 68 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До 62:"SaveBG".... за близо 86 км. м. в Зона Б -17, на ул. „Ген. Столетов“ № 8, тя е броила 40 000 лева....."

  Колега, ти имаш ли реална представа какво означава по сегашните критерии 86 кв. м?
  Н.И.Щ.О, или реално 2 стайчета, баня и тоалет заедно.

  Апартаментът в който живея по документи се води 102 кв.м. Преди няколко дни обиколих няколко апартамента в т. нар. "елитни квартали" в София, все от 140 кв. м. нагоре (и мин. 190 хил. евро само с външна и балконска врата), и всичките те бяха по-малки от моя! Не преувеличавам!

 69. 69 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#34] от "KA2":

  Герб губи периферия и ще губи до местните избор. Комунистите са на предела си, но ще са като разбунен кошер дори ако спечелят 100-200 гласа повече.

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#47] от "SaveBG":
  Е точно затова трябва да се гласува за Борисов. Може да е всякакъв, но поне се подмазва на ЕС, а Курнелия директно ще ни изкара от ЕС и НАТО, какъвто е планът Решетников. А полезните идиоти ѝ помагате да го осъществи.
  Тя ще ви употреби, а после ще ви захвърли като използвана тоалетна хартия.

 71. 71 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 264 Неутрално

  От едната страна на Женевското езеро са вилите на корумпетата от БСП(к), от другата страна на тези от ГЕРБ(к).

 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  аман от глупости - кой ще протестира ?! На хората не им пука за корупцията - така или иначе тези пари до тях няма да стигнат ... Хората искат работа и смислени заплати ... или хващат самолета

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Сините,червените другари,и подкрепящите ги медии,ала Сорос,какво са пили?
  Все пияни ли пишат статии,а другите са се напили от радост,като са прочели поредните глупости?!

  sdg
 74. 74 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бойко открива завод след завод,ама бизнеса не можел да се реализира в България.Явно не им е толкова проблем правосъдието на идващия бизнес,както ни убеждават от сутрин до вечер сините другари!
  АЛоооуууу,осъзнайте се бе другари!

  sdg
 75. 75 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Ако не се направи нещо за истинска съдебна реформа и в борбата с корупцията, България ще последва съдбата на Украйна съвсем скоро...

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  На хората им писна да протестират. Като резултат НС се напълни само с русофили - всякакви! Десни, леви, център, националисти и какви ли не - но все русофили! Друг не може и да припари. И единствената реална форма на протест остава еднопосочен билет от летище София - Терминал 1 и Терминал 2.

 77. 77 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 529 Неутрално

  В една весела статия ВалериНайденов беше писал : "Не пипайте корупцията в България. Тя е единственото нещо, което работи безотказно." Къде майтап, къде истина. Смехотворно е да се казва, че е корупция закупуването на апартамент от частна фирма на занижена цена, ако не се докаже злоупотреба с власт. Кокошкарски истории. Истинската корупция е на други места и си продължава необезпокоявана. Главната корупция по високите етажи, за която народът си няма хабер, са обществените поръчки за магистрали, големи ремонти, реконструкции, концесии и други подобни. И винаги ще е така, независимо кой управлява. Проблемите на България при управлението на ГЕРБ са свързани повече с липсата на реални реформи във всички области на стопанската дейност. Няма електронно правителство, бюрокрацията и административния натиск върху бизнеса растат. Защо вече дори не се говори за принципа на "мълчаливото съгласие" на държавни и общински администрации?

 78. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До 74:"Svetlio"....Явно не им е толкова проблем правосъдието на идващия бизнес,както ни убеждават от сутрин до вечер сините другари!...."

  Проблем се оказва вече и Търговския регистър.

 79. 79 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#69] от "Хи-хи":

  ГЕРБ преодоля загубат на периферия.Заради Кака Корни,която плаши си избори за парламент.Хората се страхуват от БСП.Дори за вас трябва да е ясно.

 80. 80 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Държавата на форумните, интернет и телевизионни кибици.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#73] от "Svetlio":

  Е,тяхните дядовци са взел властта от Червената Армия,която ни окупира.Унуките днес се надяват на Сорос да им даде властта

 82. 82 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Протести няма да има, не можеш да направиш революция с овце, които носят тениски на Боеко Борисов

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#77] от "Oggie Petkov":

  Има друго-писнало ми е държави с доста дебела корупция,като почти всички "Назапад" да ни поучават,как сме били корумпирани!Щото сякаш австрийски вицепремиер не предлага на руски олигаси медии и държавни поръчки,или Сименс не подкупва цели правителства,да не говорим зс ГРИПЕН,кой няма и един продаден самолет извън Швеция без корупционен скандал.

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Весело

  До коментар [#82] от "arcanum":

  Е,нали избирателите са овце,които ще местите от кошарата н ГЕРБ в кошарта на ДеБъ,след като свалиъе кръвожадния Бокаса?!

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  Протести няма да има, не можеш да направиш революция с овце, които носят тениски на Боеко Борисов
  —цитат от коментар 82 на arcanum


  Така е. Революции се правят само от революционери с тениски на Че Гевара.

 86. 86 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1845 Весело

  А може ли вместо мониторинг, направо по един "борд" за КАТ, полицията като цяло, и по един отделен"борд" за прокуратурата и съда ако може. Готов съм да си го отработя с 40% ДДС.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 87. 87 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не са наясно с манталитета на роба.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 88. 88 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Какви протести? Или имате предвид предизборните акции на разни незнайни НПО-та.

 89. 89 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Mоля? Само дето бизнесът хич не обича някой да му нарежда за какво да се подготвя!

  Мърфи е оптимист!
 90. 90 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#72] от "dark'star":


  аман от глупости - кой ще протестира ?! На хората не им пука за корупцията - така или иначе тези пари до тях няма да стигнат ... Хората искат работа и смислени заплати ... или хващат самолета
  —цитат от коментар 72 на dark'star


  То наличието на всепроникваща корупция няма нищо общо с ниските заплати, нали?!
  То бива да не разбираш за какво иде реч, ама това е прекалено!

 91. 91 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Айде, кога започва революцията?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 92. 92 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Неутрално

  Само при силен обществен натиск у нас и перманентен мониторинг от Брюксел могат да се променят нещата към по-добро

 93. 93 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 94. 94 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "И ти ли Икономист-е"...

  "Тези кой ги държи", както пита каскета, че и те заклатиха "Стабилността"? Сорос или американците?...

  Точно сега, когато за последно се гласяха да почнат няколко милиарда от потока и БеляНе!, торбата с фекалии се спука и освен, че омаза толкова лъскания от свинските медии имидж на вожда, но и вонята стигна до Брюксел. Язък за плонжовете, язък за парите.
  Както се казва в такива случаи - Играта, другари от ОПГ ге.п, свърши.

 95. 95 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Време е ГЕРБ да отиде там където й е мястото при НДСВ и СДС.

 96. 96 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  “Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията”
  ——
  За протести не знам, ама за независими външни инвестиции могат и да почакат след тая публикация.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 97. 97 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 786 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":


  И The Economist ли вече работи за лилявите и лаборанта от Дръгалевци, гербави тролове?
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Един от признаците, че даден индивид е "трол" е писане на коментари без да чете статията или "по заглавие". Да бе прочел статията преди да бързаш да пишеш ли!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 98. 98 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ще им се на европейците. Ей сега тръгват протестите, само и единствено за кефа на "Икономист". - 12 години (Западната) Европа си затваря очите пред местните безобразия. С какво европолитиците допринесоха за нормализирането по нашите ширини? Много добре знаеха кои са Симо, Седнишев, Боко, Сокола и останалите юнаци. С мълчанието си Брюксел узакони беззаконието. Сега става малко след дъжд качулка. Дори случайно да изритат някой от хората с апартаменти, ще се появят нови желаещи. На обществото му е вся тая, защото никой не го пита.

  master
 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  “Бизнесът в България да се подготви за разрастващи се протести срещу корупцията”——За протести не знам, ама за независими външни инвестиции могат и да почакат след тая публикация.
  —цитат от коментар 96 на Gretel


  инвеститорите са като извънземните :-)
  всички говорят за тях, ама никой ги не е виждал

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  До коментар [#72] от "dark'star": То наличието на всепроникваща корупция няма нищо общо с ниските заплати, нали?!
  То бива да не разбираш за какво иде реч, ама това е прекалено!
  —цитат от коментар 90 на lz73


  А ти като разбираш да не би парите от корупцията да са при тебе и да си на Аруба или Бали ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK