Съветът на Европа предупреди Унгария заради човешките права и върховенството на закона

Съветът на Европа предупреди Унгария заради човешките права и върховенството на закона

© Associated PressСъветът на Европа призова Унгария да спазва правата на бежанците и на неправителствените организации, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.


Агенцията се позовава на доклад на комисаря по човешките права на Съвета на Европа Дуня Миятович. Време е да се бъде прекратен режимът на "кризисно положение заради масова миграция", препоръчва още комисарят.


Унгария трябва незабавно да обърне внимание на нарушенията на човешките права като задържането на кандидати за убежище в транзитни зони по границата със Сърбия и оказването на натиск върху неправителствени организации, посочва Миятович, която посети Унгария през февруари. Системното задържане на кандидати за убежище, сред тях - деца, в транзитните зони без адекватна правна база повдига въпроси за произволния характер на задържанията, продължава докладът. Нужно е властите да помислят за алтернативи, смята Миятович.
Тя изтъква също, че в Унгария се наблюдава негативна тенденция по отношение на равенството между половете, пример за която е малкият брой жени, участващи в унгарския политически живот, и нежеланието на Унгария и до този момент да ратифицира Истанбулската конвенция.


"Нарушенията на човешките права в Унгария имат негативно въздействие върху цялата система за защита на правата и върховенството на закона. На тези нарушения трябва незабавно да се обърне внимание", отбелязва Миятович.Проблеми със съдебната система и НПО


В подробен отговор на доклада унгарското правителство отхвърли критиките по всички засегнати от комисаря въпроси. Правителството заяви, че предприетите от него кризисни мерки по отношение на масовата имиграция са абсолютно обосновани, тъй като все още има много имигранти в страни като Сърбия и Северна Македония.


Докладът на Миятович съдържа критики и за централната роля на министъра на правосъдието при назначаването на съдии в рамките на новата унгарска система от административни съдилища, които ще гледат дела, по които страни са държавата и регионалните власти. Под въпрос е независимостта на системата.


Критично е и отношението на Миятович към унгарското законодателство, което ограничава дейността на неправителствените организации. Като примери се посочват въведеният данък върху средства, които подобни организации получават от чужбина, и криминализирането на действия за защита и оказване на подкрепа на кандидати за убежище.

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Съветът на Европа да си гледа работата.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Гневно

  Аман от вашите кандидати за убежище , бе ?!

  [email protected]
 3. 3 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Която би трябвало да е с свързана със задържане и депортиране на пришълци, нелегални емигранти и потенциални терористи.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  А случайно "Съветът на Европа" няма ли да се зададе въпроса как точно мигрантите са стигнали до транзитната зона между Сърбия и Унгария и колко закона и граници са нарушили за да са там.

  И те само права ли имат, а някакви задължения, случайно да имат?

 5. 5 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  "Критично е и отношението на Миятович към унгарското законодателство, което ограничава дейността на неправителствените организации. Като примери се посочват въведеният данък върху средства, които подобни организации получават от чужбина"

  Що рев се изрева срещу руските пари дето уж прониквали в националистическите партии. :)

  Обаче тука вместо да поздравят Унгария, че е намерила правилното решение срещу тоя проблем, я критикуват. :)

 6. 6 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Няма ''аман'' , бастуне ......!
  Вдигате се на стачки и митинги по всички европейски столици в защита на Унгария........
  Иначе ще сте пасивните съучастници на пълзящия рекет срещу унгарската държава. ...

  Bukalemun
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#6] от "eti mehter":

  Всеки в ЕС ще се спасява поединично / може и по двойки-по тройки/ ама обща позиция на сити и гладни - йок !

  [email protected]
 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дедо Сорос ги пише тия работи. :)
  Ама на чичо Орбан не му пука вече, нали не ви е в енп-то.
  Пардон, нпо-то...

 9. 9 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  До коментар [#7] от "karabastun":

  Ок....разбирам те. ....
  Но от друга страна не забравяй.....
  Точно преди европейските избори. .....това отношение на Брюксел към Унгария, е и един вид тест .....спрямо останалите членове на ЕС. ....каква ще им е реакцията.

  Bukalemun
 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  На базата на едно доклазче и едно комисарче обвиняваш цели държави.
  Болшевизъъъм...

 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Критично е и отношението на Миятович към унгарското законодателство, което ограничава дейността на неправителствените организации
  _____________
  Унгарците са на прав път , вероятно след изборите като ЕНП и ПЕС станат незначителни, излибертофилчените НПО на всякъде ще ги забранят и активистите им могат да ходят като доброволци да подпомагат бежанците по родните им места!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Съветът на Европа да си го начука отзад.

 13. 13 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "...унгарското законодателство, което ограничава дейността на неправителствените организации. Като примери се посочват въведеният данък върху средства, които подобни организации получават от чужбина..."

  Сиреч нек'ъв олигарх требе да може да си наеме мекерета в чужда държава за едни пари, в/у които дори да не плаща данък, и чрез тех да се разпорежда с вътрешните работи на държавата гостоприемник.
  Аз не съм съгласен- дори в демократичните САЩ трябва в подобен случай ясно да се определиш като "чуждестранен агент" лобист (че да те знаят чии купен лакей си и доколко да ти се верва !) със съответните ограничения на дейността ти- инак си заговорник с/у държавата, кат едната рускиня Бутина наскоро !

 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Нелегалните дето пресичат границата нямат никакви права в законова държава. По логиката на Европейския съвет те могат да проникват в централите на Европейски съвет и разпердушинят всичко. НПО не могат да бъдат надзаконови и безконтролни.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Това нещо, което уж не е НПО, наречено съвет на Европа колкото по-бързо бъде разпуснато, толкова по-добре за всички европейски граждани!!! Аман от наглостта им!!

 16. 16 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  хахаха кой се загрижил за правата на бежанците - Дуня Миятович дъщеря на сръбската русофилистичка Татяна Миятович. Ватниците опитват с всички средства да клатят Европа преди изборите, въпреки че Съвета на Европа няма нищо общо с ЕС. Докато кагебейците правят мизерии на цивилизования свят обикновените руснаци ще живеят все по-зле и путлер скоро ще ги докара до демографско дъно.

 17. 17 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  100% докладът на дуня е писан от решетников

 18. 18 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  "да спазва правата на бежанците и на неправителствените организации".

  Плочата за бежанците вече не се изтърка, а направо се стопи от превъртане.
  Видяхме, че отдавна няма бежанците , има само агресивни мигранти.

  Но това е сравнително ново - откога неправителствените организации придобиха такъв статут, че специално да се грижат за правата им?
  Ами ако неправителствените организации развиват дейност , която
  противоречи на някой закой или не е в услуга на обществото или разпространява фейкове и прави манипулации или .... ?

  От кога всяка група от 5 вресливи и лъжливи некадърника - гордо нарекла се с някое гръмко име - може да права каквото си поиска, че и за правата и да се грижат?

  Моите либерални приятели от форума моля да не излизат с изтърканот "така е в едно гражданско общество", защото и в гражданските и в селските общества или властва законът на силата или държавните закони. Не нпо-тата.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 19. 19 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#15] от "xox55541929":


  И аз искам да бъде разпуснат. Нямаш идея колко кагебисти (от т.н. руска секция) ще трябва да напуснат Страсбург, но със зъби и нокти драпат там да живеят. Че и руски паралелки си откриха в международното училище, което се издържа напълно от Франция. Заработвайте копейките, мурзилки, обръчите около путлер са си уредили поколението да учи и живее добре на запад на ваш гръб.

 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1474 Любопитно

  Съжалявам, че няма електронен архив на Правда, да видим как е звучало тогава 56 г, предупреждението от Москва за "човешките права и върховенството на закона".....
  Всичко ново е просто, добре запазено старо в нова/друга опаковка.

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Съвета на Европа, брей, звучи гордо. А всъщност става дума за организация в която преобладават платени лобистчета на дядо ви Сорос, по статии ги бяха изтипосали всичките. Тъй де, тез същите дето и ИК пробутваха, уж защитаваща жените. А пък неотдавна от ЛГБТ общността сглупиха да си признаят, че нещата у нас вървели зле, щото не сме приели ИК и правата им от това пострадали :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen_s":

  Една от най-големите секции е руската, каскет. Не минават жалките ви опорки.

 23. 23 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Иначе унгарската идея за забрана на НПО-та (или поне някои от тях) ми се струва много добра, с един удар 2 заека: спираш прокарването на антидържавни идеи от типа на ИК или стратегията за детето, както и икономисваш пари като им спираш хранилката. Минус е, че ще има едни хора от НПО-тата останали гладни, защото за друго не стават.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Обърнете поглед и към България , бе. Защо сте ни изоставили?

 25. 25 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Обърнете поглед и към България , бе. Защо сте ни изоставили?
  —цитат от коментар 24 на Роси


  Де да бяха ни изоставили, хубаво щеше да е. Обаче за съжаление не са: ИК, стратегия за детето и т.н. Обаче и тук нещо не им се получава, дано и така да си остане. Ако свършим още нещо полезно и забраним част от НПО-тата, хептен няма да ни изоставят. Даже ще имат повече кокали да ръфат, ту Орбан, ту нас и т.н.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 26. 26 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 256 Неутрално

  До коментар [#19] от "bdon4eva":

  До коментар [#15] от "xox55541929":И аз искам да бъде разпуснат. Нямаш идея колко кагебисти (от т.н. руска секция) ще трябва да напуснат Страсбург, но със зъби и нокти драпат там да живеят. Че и руски паралелки си откриха в международното училище, което се издържа напълно от Франция. Заработвайте копейките, мурзилки, обръчите около путлер са си уредили поколението да учи и живее добре на запад на ваш гръб.
  —цитат от коментар 19 на bdon4eva


  Другарко, бидончева, виждам, че сте особено запознаната със ситуацията в Страсбург. На грантаджийско обученийце ли ходихте там или ? :-)

 27. 27 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#26] от "xox55541929":

  Само грантове и далавери са ви в главите на вас цоциалистите, каскет. По това сте най-добри. Корнера лапнала за 70 хил. “Техноимпекс” (с активи за 3 милиона!!!). Коментирай този талант, kelesh.

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  "Вся власт советам" (на Европа)?! Що си не гледат опиканите гащи, а са тръгнали да изправят кривите краставици? Нещастници!

 29. 29 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 256 Неутрално

  До коментар [#27] от "bdon4eva":

  До коментар [#26] от "xox55541929":Само грантове и далавери са ви в главите на вас цоциалистите, каскет. По това сте най-добри. Корнера лапнала за 70 хил. “Техноимпекс” (с активи за 3 милиона!!!). Коментирай този талант, kelesh.
  —цитат от коментар 27 на bdon4eva


  Социалист, келеш, каскет, нещо другарко си изпускате нервите. Тези идиотии редовно ги ръсят двама, трима в този форум, явно сте някой от тях с ново профилче.... поредната жалка карикатура на дребна грантаджийска душица.

 30. 30 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#29] от "xox55541929":

  Другарко ще викаш на корнела, милиончева и вся осталная позитанска сволоч, зелен чорап. Решетников къде ви татуира трите букви и осемте цифри. Не си изпускам нервите, така си говоря с позитански keleshi в живота - за ваше съжаление няма ги дружинната ръководителка, партийната секретарка (и др. подобна сволоч от близкото ни минало) да ми се репчи. Не знам как да го кажа по-деликатно - от червени боклуци, които разделиха народа ни на българи и македонци акъл не приемам.

 31. 31 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#29] от "xox55541929":

  Решетников ви е объркал понятията, каскет. Заемам се да ги оправя безплатно - грант, Сорос, ЕС не са мръсни думи. Мръсни думи са - ссср, СИВ, комунист, нацист.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK