Лавров отново поиска гаранции от ЕС за "Турски поток" в интервю, посветено на България

Сергей Лавров при посещение в България през лятото на 2014 година

© Надежда Чипева, Капитал

Сергей Лавров при посещение в България през лятото на 2014 годинаСътрудничеството между Русия и България ще се укрепи от газопровода "Турски поток", но гаранции от Европейския съюз трябва да покажат, че той няма да последва съдбата на "Южен поток". Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю, публикувано в сп. "Международен живот". Според агенция ТАСС то е дадено за българското издание на списанието.


Поводът за интервюто е годишнината от дипломатическите отношения между Русия и България, започнали на 7 юли 1879 г.


Проектът "Турски поток" дава "широки възможности" за съвместни усилия. За газопровода, който ще укрепи енергийната сигурност на България, обаче е нужно да се дадат "твърди гаранции от страна на Еврокомисията за това, че плановете няма да бъдат провалени с решение на Брюксел", казва руският първи дипломат.


"По-силно от всички политически сметки"
Лавров споменава посещенията на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в Русия през май 2018 г. и това на руския министър-председател Дмитрий Медведев през март тази година, като пример за "политически диалог". По време на тези визити президентът Владимир Путин също поиска "железни гаранции" от ЕС, за да може "Турски поток" да премине през България.


Перспектива създава и решението за възобновяването на строителството на АЕЦ "Белене", а Русия има всички необходими технологии и многогодишен опит "за успешния рестарт да проекта".


Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена", заявява Лавров. Той отпраща към вече изтъквани от руските власти исторически примери, включително Парижката мирна конференция от 1946 г., когато "София има в лицето на Москва последователен защитник". Двустранните отношения досега "успешно са преодолявали" паденията, следвали възходите, защото "чувството на симпатии" между българите и руснаците "неизменно се оказва по-силно от всички моменти политически сметки".


Проводник на мир


Попитан може ли България да стане "проводник на мир и сътрудничество на Балканите и в Черно море", Лавров отговаря, че особено днес Черноморският регион се нуждае от разреждане на напрежението и това може да стане само с "колективни действия" и отказ от игра с нулевия резултат, както и с "обединителни фактори" като икономиката.


"Убеден съм, че България, в това число в рамките на председателството си в Организацията за черноморското икономическо сътрудничество, би могла да даде своя принос в тази работа." Лавров има предвид шестмесечното ротационно председателство, което приключва за София в края на другия месец.


Той не дава отговор конкретно за Балканите, не ги споменава и в други части на интервюто. Продължава обаче с положителна оценка за българското председателство на ОЧИС. Добавя, че Москва е готова да финансира "проекти за техническо съдействие в туристическата и културната сфера" заедно с българските колеги. "Това може да включва "ресурси от внесената доброволно от Русия такса в размер на 1 млн. доара в ОЧИС и Черноморската банка за търговия и развитие." Вицепреизидент в споменатата банка е бившият транспортен министър Ивайло Московски.


ОЧИС, икономическа регионална организация, съществува вече почти 27 г. Създадена по инициатива на Турция, тя е замислена като инструмент за многостранни политически и икономически инициативи, събиращи черноморските страни, Гърция, Сърбия, Албания, Грузия и Азербайджан, наблюдатели са повечето европейски и две африкански (Тунис и Египет) държави, заедно с Израел.


Заради различните интереси или дори напрежение между някои от страните (каквото в годините е имало между Русия Украйна, Русия и Грузия, Гърция и Турция и др.) тя често е определяна като организация със с малко съществени постижения.


"Малка, но агресивна група русофоби в ЕС"


Попитан дали как се развиват отношенията на Русия и Европейския съюз и има ли възможност за конструктивен диалог, Лавров признава, че те не преминават през "най-добрите времена" и че благополучието и стабилността на общоевропейския дом зависят от "малка, но крайно агресивна група русофоби в ЕС, чиито действия сега се ръководят от Вашингтон". Първата стъпка за отмяна на санкциите трябва да дойде от Евросъюза и едва тогава Русия може да премахне своите, така че топката е в полето на европейските колеги, продължава той.


В интервюто Лавров пропуска, че България също е сред страните, подкрепящи санкциите, наложени от Европейския съюз и останалите западни страни на Русия след анексирането на Крим през 2014 г.


Какво е "Международен живот"


Списанието е създадено от Министерствота на външните работи, с това име съществува от 1954 г., но публикацията на ведомството, с която се поставя началото му, е на над 30 г. Днес на сайта на списанието се твърди, че то е "известно на широк кръг читатели в Русия и в чужбина". Българско издание не е сред записаните на страницата с чуждоезични версии.


Съветът на списанието се оглавява лично от интервюирания министър, Сергей Лавров, според структурата, описана на сайта. Други кадри на външното министерство също са част от управлението, сред тях - постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.


Главният редактор Армен Оганесян, започнал през 1976 г. работа в държавната телевизия на Съветския съюз, работи от 1983 до 1990 г. във Великобритания и Ирландия, през 1987 г. е назначен за кореспондент на Държавната телевизия и радио на СССР в Лондон.

Ключови думи към статията:

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Гаранция Франция. Чети закона и изпълнявай.

 2. 2 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Гаранция Франция. Вие като дадохте гаранция за целостта на Украйна да не би да я спазихте?

 3. 3 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 624 Неутрално

  ЕМЕС

  Руснаците за потоци настояват,
  че с икономиката си изостават.

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Няма да получи :)
  Газпром трябва да свикне с мисълта, че не всичкия газ в света е руски.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2840 Неутрално


  "Проектът "Турски поток" дава "широки възможности" за съвместни усилия."

  За пълнене на джобовете на савецката и българската олигархия.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  "Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена", заявява Лавров."

  Сакън!!!!!!

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  "Проектът "Турски поток" дава "широки възможности" за съвместни усилия. За газопровода, който ще укрепи енергийната сигурност на България"

  И как по-точно ще я укрепи? Две тръби с един източник. Ще укрепи руския монопол.
  Но интерконектора с Гърция започва да се строи другия месец....
  А турския поток още няма избран подизпълнител ХАХАХАХАХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена"

  Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина.

 9. 9 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Да си искал гаранции, когато си го започнал.

 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Лавров тотално е скъсал с действителността.

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1218 Весело

  " Лавров отново поиска гаранции от ЕС за ..."

  Трай Коньо за зелена тиква!
  Нали Аджибуя ти даде машка дума: "БГ наш-ваш, бе.."
  Не ти прилича на сурата, да се молиш за гаранции от ЕС...

 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1037 Любопитно

  "Лавров отговаря, че особено днес Черноморският регион се нуждае от разреждане на напрежението и това може да стане само с "колективни действия"...

  За да бъдат колективни действията, какви територии трябва да върнат другите черноморски държаваи? И от какви окупирани пристанища и проливи трябва да изтеглят войските?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  Лавров тотално е скъсал с действителността.
  —цитат от коментар 10 на EU defender


  Той никога не е влизал в нея!!!

 14. 14 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  ТОЙ гаранции иска ,ама и България трябва да иска гаранции ,защото тук отопление на гарсониера е 2-3 пъти по скъпо от отопление на същата руска газ на двуетажна английска или турска къща ,няма лошо ,ама как стават тези неща !

 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  ЕМЕСРуснаците за потоци настояват,че с икономиката си изостават.
  —цитат от коментар 3 на ruc10600791


  ЕМЕС 2

  Които на приходи от газ разчитат,
  парите им бързо изтичат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  "Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина."

  ПОКЛОН!! за това мнение.

  На 6 реда сте изложил защо Русия е ОСНОВНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.

  Трудно би могло да се каже по-сбито и ясно.

  Та сега да си вземат "проводника за мир" и да си го заврат ... те знаят къде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 834 Весело

  Тъжния кон изцвили за последно

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Тези глупости ми се струва, че са за вътрешна употреба, заради грандиозния провал с Македония и вчерашното изявление на ЕК.
  Видите ли, България са ни приятели. Мечтите са безплатни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Оооор Лавров Великий - стария юдохазар - тръбите от Германия са на необходимите логистични центрове! Станцийте поръчани! Скоро и Великия ВВП в Бг - 100000к Найс!)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#4] от "EU defender":

  "Газпром трябва да свикне с мисълта, че не всичкия газ в света е руски."

  Показателно е, че ако допреди 4-5 години реснаците плашеха с "връткане на кранчето" и ехидно канеха европейците да "секат дърва за огрев в тайгата", сега го удрят на чувства, за да им дадем гаранции, че ще им купуваме газа.

  Кво става със Сила Сибири, тавариши? Квото с ИБРИКС ли?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":
  До някъде си прав,това е успешенен проект на либерално-демократичните туркофони и криптотурски мекерета и обикновени ибрикчии! Простотията им толкова потресаваща ,че се напиняха с все сили (дадени им от мирикански НПО) да провалят Южен Поток!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4656 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Точно, кратко и ясно. Мислех да спомена Съединението и изтеглянето на висшите офицери от армията ни, но вие сте го формулирали мпого по-добре.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 23. 23 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 834 Весело

  До коментар [#19] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Обядва ли бе, Кутев?

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#23] от "Пипера е много лют":

  "Обядва ли бе, Кутев?"

  Чака да обядват гостите в рибената кръчма на каката, че да отопи с лебец, квото е останало по чиниите...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Триумвирата Борисов-ВВП-Радев в действие! Великия ВВП, Лавров Великий и Ел Коменданте Шойгу са официално поканени в Бг! Добро пожаловать братушки!))(

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 26. 26 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2897 Весело

  До коментар [#8] от "spiegel":
  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена"


  Така е.
  Ето ви пример. Когато върви процесът срещу Никола Петков, българските управници започват да се шикалкавят но веднага съветският главен прокурор Вишински пристига и помага да убият Пикола Петков.

  подпис
 27. 27 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Само да допълня всъщност подлата политика целяща да унищожи българският народ е много преди "освобождението" като започнем с "гръцкият проект" на Екатерина 2, минем през всички войни на наша територия, например през 1828-1829 г. руснаците са изключително брутални към мюсюманите - палят, убиват, насилват и накрая казват на нашите ами ние си тръгваме Вие се опраяйте, това принуждава 140 000!!! българи плашейки се от отмъщение да избягат в Русия( абсолютно преднамерен ход за разчистване на българите по пътя за Цариград), така е и при Кримската война.....

  Както съм писал и друг път - с такива братя и приятели като руснаците врагове не ни трябват!

 28. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Триумвирата Борисов-ВВП-Радев в действие! Великия ВВП, Лавров Великий и Ел Коменданте Шойгу са официално поканени в Бг! Добро пожаловать братушки!))(
  —цитат от коментар 25 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Те знаят ли, че си ги поканил?

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 29 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Деде(60+), нямам много време но офертата ми остава в сила - ела до служебния на НС след/около 18.00 часа. Ще черпя нефилтрирана баварска бира...за чутовните 4.50 кинта! Такава 90% от пишещите тук няма как да си позволят(( Шанс!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 30. 30 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  До коментар [#23] от "Пипера е много лют":"Обядва ли бе, Кутев?"Чака да обядват гостите в рибената кръчма на каката, че да отопи с лебец, квото е останало по чиниите...
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  И ще даде един боливар бакшиш, останал на баща му от посещението във Венецуела, на Великия Мадуро.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Вдигам мизата - и неограничено количество шотове от Сивата гъска, на корем - дийл?

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 33. 33 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Прав е Лавров!

  Винаги когато се прави бизнес с лъжливия ЕС трябва да има парафирани гаранции!

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 34. 34 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#31] от "EU defender":

  Леко склада...става въпрос за Васер крафт бира)))Ела и ти, ако сте послушни може и по една Коиба да получите - Ние сме ваши слуги - на Народа)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#29] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Толкова си ограничен в представите си за бедност и богатство, че наистина си пълен голтак. Явно взимаш от портмонето на майка си по 10 лева джобни, като се молиш да не забележи.

  "Чутовните" 4.50 - егати прошляка...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Дааа, троловете заработиха на макс. Ще има папкане. Добре, че е "Дневник" да ви храни ! Ще пукнете от глад, щото в БГ-мама не плащат.

 38. 38 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#22] от "Незнайко в Слънчевия град":


  Когато попитали един от руските офицери,който напускал българската армия как според него ще завършат сраженията със сръбската армия отговора му бил много кратък:

  -Сърбите ще бъдат изклани!

  Така,че руските офицери са си свършили добре работата и са обучили доста добре нашите офицери и войници!

  Така в историята тази война остава като първата победа на Българската армия,а не като поредната победа на Руската Империя...

  Май съвременните русофоби не знаят какво искат:руснаците да са тук и да ни командват или руснаците да ги няма и да са ни изоставили!?
  Това ако не е шизофрения...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 39. 39 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#10] от "EU defender":
  До коментар [#13] от "4ort":

  Когато имаш право на вето ,измислената реалност ,в която живеят троловете явно не го интересува много...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#39] от "Котаранц":

  Вето на какво, ватенке?

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4870 Весело

  Прав е Лавров!Винаги когато се прави бизнес с лъжливия ЕС трябва да има парафирани гаранции!
  —цитат от коментар 33 на Котаранц


  Чекай ся....

  Някой да му е поискал или да му е потвърдил, че ще прави бизнес с него

  и с русийката ?!?!?!?!?!

  Под смешния ефимизъм "даване на гаранции от ЕС" таваришчът

  НЕИСТОВО СЕ МОЛИ на ЕС ДА МУ ПОЖЕЛАЕ ГАЗА........

  Да, ама ЕС не е толкова изкукуригал, за да го направи.

  В смисъл да му даде гаранции

  Ха-хаааааа

 42. 42 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Неутрално


  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  Деде(60+), нямам много време но офертата ми остава в сила - ела до служебния на НС след/около 18.00 часа. Ще черпя нефилтрирана баварска бира...за чутовните 4.50 кинта! Такава 90% от пишещите тук няма как да си позволят(( Шанс!
  ===================
  Тоя пич, " Али Ибн Абдул Обстул Бей" цялата глава си удари стола ... не е един път😁😂

  😂за 4 кинта той трябва да пише коментари цял ден)🤡

 43. 43 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2018 Весело

  До коментар [#7] от "EU defender":

  Интерконектора се строи от 2012...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4870 Весело

  До коментар [#31] от "EU defender": става въпрос за Васер крафт бира))))
  —цитат от коментар 34 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Което в превод от глухонемския който ни пишеш

  ще да е нещо като ВОДА РАЗРЕДЕНА С БИРА

 46. 46 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Гаранция - Франция.
  ЕС създава конкурентен пазар и ще купува, само ако цената е добра.

 47. 47 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Нещата са договорени и уредени.СП2 и Турски поток осигуряват на Европа независимост от капризите на Окрайна и кукловодите им.Затова и американците вият на умряло.Вчера пак са заплашвали да налагат санкции на Франция и Германия..Конфронтацията САЩ-ЕС продължава с пълна сила и ще продължи и по време на вторият мандат на Тръмп.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 48. 48 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":


  ХА-ХА-ХААааграахаа

  Нали знаеш,че който се смее последен се смее най-добре!

  Да изчакаме да видим края на историята...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 49. 49 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4870 Весело

  До коментар [#7] от "EU defender":Интерконектора се строи от 2012...
  —цитат от коментар 43 на Noise


  Любимата ви русийка вече няма силиците няма и ресурса

  повече да пречи и да подпира изграждането му.

  Това са лебедовите песни на ОВПУТЕНА русия.

  Оставена НАСАМЕ С НЕГО, русия ЩЕ СИ ЯДЕ ГАЗА....

 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4870 Весело

  До коментар [#41] от "Hawaii":ХА-ХА-ХААааграахааНали знаеш,че който се смее последен се смее най-добре!Да изчакаме да видим края на историята...
  —цитат от коментар 48 на Котаранц


  Краят ще бъде ОЩЕ ПО-СМЕШЕН от началото.
  А началото е, ЛАВРОВ, наритан от Путин пред вратата на ЕС
  да мяучи жално и да се моли на ЕС ДА МУ ПОЖЕЛАЕ ГАЗА......

  Жалка и гнусна история.....

 51. 51 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Да чака дъртия КГБ-ист

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#50] от "Hawaii":

  "Краят ще бъде ОЩЕ ПО-СМЕШЕН от началото.
  А началото е, ЛАВРОВ, наритан от Путин пред вратата на ЕС
  да мяучи жално и да се моли на ЕС ДА МУ ПОЖЕЛАЕ ГАЗА..."

  Началото също беше доста комично, погреднато ретроспективно.

  Путин се беше изцепил, че ако Русия спре доставките на газ, Европа ще трябва да мине на дърва.

  Ама дървата - и те били в Сибир...

  След подобно гаменско поведение е напълно естествено Европа да се погрифи за енергияната си сигурност срещу евентуален бъдещ рекет, съпроводен с просташки подигравки.

  Следващата фаза, както викаш, е жално мяукане... :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена"...
  Мерси, сбогом!

 54. 54 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  Тя вече се погрижи, Грънчо.СП2 е гаранция, че никой няма да извива ръцете на ЕС.Колкото газ е необходима на Европа от Русия, толкова ще бъде доставена.С разликата, че немският бизнес няма да изхранва оКраинските прошляци.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1622 Любопитно

  До коментар [#38] от "Котаранц":

  "...Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!
  Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” - Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България....."

  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава."

  З. Стоянов: Руският камшик боли повече от турския...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  "Поводът за интервюто е годишнината от дипломатическите отношения между Русия и България, започнали на 7 юли 1879 г."


  Има още време до годишнината, но както и да е, повод трябва да има...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 58. 58 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Начи Русия ще разговаря с началниците на ББ, дотам я докарахме....Нищо от нас не зависи, какво ни кажат батковците.

 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  " Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена"

  Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина."

  Какъв премиер трябва да си тогава, щом ходиш на кремълската олигархична клика да и се извиняваш на крака за това, че от ЕС са спряли един доказано корупционен проект, минаваш през наша територия и отдавна спазарен с продажниците у нас ?

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#59] от "samoedin":

  “Какъв премиер трябва да си тогава, щом ходиш на кремълската олигархична клика да и се извиняваш на крака...”

  Безгръбначен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Никакви гаранции не могат да получат ватниците. Кога най-сетне ще разберат, че в ЕС има закони, за разлика от тяхната кочинка, където батюшката дава и отнема гаранциите? Садудитският консорциум, който спечели търга за изграждане на българския участник бе дисквалифициран и бе поканен втория участник, който включва руска компания за тръби. Ако помните още преди да се състои търга в РБК беше съобщено, че руснаците ще спечелят търга. но - това, че благодарение на продажния Бай Муй рашистите ще ни отмъкнат една камара мангизи не означава, че проекта няма да се подчини на европейските правила. Което значи, че никога няма да се изкупи.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4261 Гневно

  Е не мога да разбера това руско дебелоочие, тази руска наглост!
  Непрекъснато се увират в твоите лични работи, като пречат, манипулират и съботират.
  И после ама дайде да се раберем.....защо сте толкова лоши и неотстъпчиви!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#59] от "samoedin":

  Какъв премиер? Ти приказката за лъжливото овчарче чел ли си? На ББ никой не вярва, а ти ще правиш ли инвестиция милиарди в страна къде премиера сутрин говори едно, а на обед точно обратното, и се подмазва на всеки по голям? Не само Русия, то нормален голям инвеститор не идва именно заради тая несигурност.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#55] от "Noise":

  До коментар [#49] от "Hawaii":

  Така е , Кремвирш Делиорманов.Затова всяка година без изключение, доставките на "Газпром" за Европа се увеличават
  ==========/===========

  🙄Преди 11 години Милър обяви, че в рамките на 7-8 години Газпром ще стане най-голямото акционерно дружество в света с капитализация от 1 трилион долара. Тогава "Газпром" е на стойност 360 млрд. Долара.
  Сега е 5 пъти по-малко - 74 млрд. Долара,
  Милър 🤦🏻‍♂️продължава да оглавява "Газпром" и получава 96 млн. Рубли на месец за него.
  👉1 315 068 € месячно запплата👈🤦🏻‍♂️
  По това време средната пенсия в РФ е 163 евро. Месечно, а не на ден
  👉163€ месячно! пенсия👈

 66. 66 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  До

  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена" Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина.
  —цитат от коментар 8 на spiegel


  Доста неща си им спестил. Ако мога да те допълня
  1. Главния враг на българската екзархия в Османската империя
  2. По тяхно-руско настояване обесват Левски, вместо да го заточат в Диарбекир.
  3. След 1944 г. не просто налагат комунизъм и азиатщина, а избиват целият български елит, а останалите несъгласни с диктатурата натикват в концентрационни лагери.
  4. След 1989г. по ръководството на БСП/БКП, Държавна сигурност в България ограбва българските спестявания и установява мутро-олигахичният модел в България от който още не можем да се отървем
  6. С помощта на този режим България е принудена да изпълнява огромни руски проекти и разграбвания, служещи единствено за ограбване на българският народ - Южен поток, Бургас-Александрополис, и АЕЦ Белене.
  7.С помощта на този режим в България е извършена най голямата кражба в новата ни история - КТБ
  8.С помощта на този режим в България е създадена организация на руските монополи - стрижещи българския народ, без да платят 1 стотинка данък.извършена най голямата кражба в новата ни история - КТБ

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 67. 67 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#43] от "Noise":

  Не лъжи, комундер.

  The best way to predict the future is to invent it.
 68. 68 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  До коментар [#47] от "Noise":

  Това в коя паралелна реалност е?

  The best way to predict the future is to invent it.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  ще си разлея матето и глътна фаса Давидов
  —цитат от коментар 64 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  До там ли изпадна, да лапаш изхвърлени фасове. Огурок, баш като оня в Кремъл...

  The best way to predict the future is to invent it.
 71. 71 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10215 Неутрално

  Безсмислено интервю с няколко малки изключения:
  - Русия напомня за себе си и своите интереси тук
  - Русия активира своите проксита, които да бдят над нейните интереси
  - Русия се опитва да консолидира разбитите си поддръжници на регионално ниво
  - индиректно Русия прилага натиск върху България да вземе "правилните" според Русия решения
  - всички, които не са "русофили" са "русофоби". И двата термина са руски, измислени са от руснаци и се прилагат като оценка спрямо Русия. Те нямат отношение за българите спрямо България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 74. 74 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Гранцията ще си я плащата бе Серьожа. Всяка година. На продажните български политици ще я плащате. Каква Европа? И цената не я ли уточнихте вече? Или още се пазариш?

 75. 75 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Любопитно

  Гаранция Франция. Вие като дадохте гаранция за целостта на Украйна да не би да я спазихте?
  —цитат от коментар 2 на stanislavdi


  Нали и Турция беше гарант на Кипър и като такъв се намеси за да окупира северната му част! Кипър е бил и гръцки, венециански и турски, а Украйна се образува като държава само защото СССР се разпадна!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена" Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина.
  —цитат от коментар 8 на spiegel


  Пак написа една торба лъжи! Защо пропускаш че още през 1879 установяват дипломатически отношения с нас пък уж искали да ни правят губерния! Колкото до това как щели да ни отнемат Добруджа не Русия а Румания ни отнема Добруджа!! Ние влизаме в коалицията воюваща с Русия и с това придопределяме всички трагически събития които ни си случват в първата половина на 20 век- включително и насилствената комунизация! След като си помагал на враговете на Руската империя няма защо да се сърдиш че после същите са ти дошли на гости без да ги каниш!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.
  До коментар [#31] от "EU defender":До коментар [#29] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":Балък, Пауланера за който плащаш 4.50 в Кауфланд е 2.80. Не стига, че си беден, ами и харчиш неразумно. То затова си беден, де
  ===========//
  👍😁😂➕💯
  —цитат от коментар 73 на putinxujlo


  =$=====================
  Обяснете ми, от тези gif, 👍😁😂➕💯 кои точно обозначават:
  🤔 вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица🤔

 78. 78 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Любопитно

  "през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония,"

  В Македония ни удрят евроатлантическите ни приятелчета от Франция и Англия, а другите евроатлантически уж съюзници тогава Германия и Турция не ни оказват и грам помощ! Но според теб сигурно и там сме воювали с Рассия и сме били окупирани след ПСВ пак от проклетата Рассия която ни е наложила и Ньойският диктат!
  До коментар [#8] от "spiegel":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Любопитно

  До коментар [#8] от "spiegel":Само да допълня всъщност подлата политика целяща да унищожи българският народ е много преди "освобождението" като започнем с "гръцкият проект" на Екатерина 2, минем през всички войни на наша територия, например през 1828-1829 г. руснаците са изключително брутални към мюсюманите - палят, убиват, насилват и накрая казват на нашите ами ние си тръгваме Вие се опраяйте, това принуждава 140 000!!! българи плашейки се от отмъщение да избягат в Русия( абсолютно преднамерен ход за разчистване на българите по пътя за Цариград), така е и при Кримската война.....Както съм писал и друг път - с такива братя и приятели като руснаците врагове не ни трябват!
  —цитат от коментар 27 на bobbyperu


  Ами след като по време на турското робство единственият българин който е представял пред Руската империя българските интереси е Найден Геров и то в период в който Русия е с вързани ръце след Кримската война ти какво очакваш - Екатерина да обяви че ще възроди България като държавата на всички християни на Бълканския полуостров? Ако имахме просветена буржоазия щяхме да се освободим първи с помощта на Русия но не сме случили на такава!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#65] от "putinxujlo":

  АМА НАЛИ РУСНАЦИТЕ НЕ ПАЗАРУВАТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ? ЗАСЕГА НАРОДЪТ ОЦЕЛЯВА, ЧЕ И ПОМАГА НА БРАТСКА УКРАЙНА - БАРЕМ 3 МИЛИОНА БАЧКАТ В ГОЛЯМАТА МАТУШКА..

 81. 81 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2845 Любопитно

  До коментар [#64] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Допушваш фаса Давидоф на Виталик ли? Или нечий друг фас?

  Gunter glieben glauchen globen
 82. 82 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 1624 Весело

  Робите трябва да плащат данък рАссия, демек

 83. 83 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  Русия "винаги е оставала до българския народ в ключови, съдбоносни за него времена" Например през 1885, когато са против Съединението, през 1886, когато провокират преврата срещу българския княз, през 1895, когато руски подлоги убиват Стамболов, през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония, през 1925, когато дават инструкции как да се взриви Света Неделя, през 1941-1944, когато изпращат терористи в България, през 1944, когато ни окупират, ограбват и изнасилват, през 1944-1989, когато ни налагат комунизъм и азиатщина.
  —цитат от коментар 8 на spiegel


  ++++++++

 84. 84 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  [quote#76:"Julian Mall"][/quote]

  Ушанка, я кажи, кое от всичко това е лъжа?

 85. 85 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  "през 1915-1916, когато се опитват да ни отнемат Добруджа и ни удрят и в Македония,"В Македония ни удрят евроатлантическите ни приятелчета от Франция и Англия, а другите евроатлантически уж съюзници тогава Германия и Турция не ни оказват и грам помощ! Но според теб сигурно и там сме воювали с Рассия и сме били окупирани след ПСВ пак от проклетата Рассия която ни е наложила и Ньойският диктат!До коментар [#8] от "spiegel":
  —цитат от коментар 78 на Julian Mall


  Ушанка, ако Русия не се беше разпаднала, първата работа на кремльовците щеше да ни затрият от лицето на Земята... Да ти припомням ли думите на един известен българомразец, малко преди тази война, който казва, че Русия трябва да постъпи с България, както с Полша?

 86. 86 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#78] от "Julian Mall":
  Така е , джулиано. България губи Първата световна война от Великобритания и Франция. Подпомагани от САЩ. Ама преди това, заедно с германците разбира се, наритва казаците и мужиците, така, че трети март 1918 година заслужава да се чества. Руснаците капитулират.Пред България. Редно е да се гордееш.Ама , къде ти...🐛

 87. 87 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  [quote#79:"Julian Mall"][/quote]

  Аба, тъпунгер, Н. Геров е руски чиновник, как точно е защитавал българските интереси? Като е участвал в предателството на четата на Х. Димитър и Ст. Караджа или като спомогнал за обесването на левски?

 88. 88 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  Какво Русия никога няма да прости на България:
  - Писмеността, която получават от българите;
  - Независимостта на Българската Екзархия;
  - Съединението;
  - Победата над сърбите 1885г.
  -Връщането на княз А. Батенберг на престола и отказ на руския кандидат( княз Мингрели):
  - Поедата при Одрин;
  - Излизането на България от Балканската коалиция;
  - Отказ на България да помага на сърбите през ПСВ;
  - Победите на бълг. армия над руските пълчища 1916г. в Добруджа;
  - Брест-Литовския мирен договор;
  - Отказ на България да сключи договор за взаимопомощ с комунистическа Русия и да допусне нейни военни бази на наша територия през 1940 г.;
  - Членство на България в ЕС и НАТО...

 89. 89 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#80] от "venelingeologia":

  АМА НАЛИ РУСНАЦИТЕ НЕ ПАЗАРУВАТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ? ЗАСЕГА НАРОДЪТ ОЦЕЛЯВА, ЧЕ И ПОМАГА НА БРАТСКА УКРАЙНА - БАРЕМ 3 МИЛИОНА БАЧКАТ В ГОЛЯМАТА МАТУШКА..
  ===================
  Просперираща Русия (рубли на месец)
  10 819 - месячен минимум
  11 280 - минимална заплата
  13 345 - пенсия
  20 000 - заплата на учителя
  25 000 - заплата на лекаря
  40 000 - заплата на професора
  399 300 - заплата на депутат
  69 843 000 - заплата на Сечин
  95 107 000 - заплата на Милър
  1 € (на тая секунда) 73.50 рубли₽

 90. 90 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#78] от "Julian Mall":Така е , джулиано. България губи Първата световна война от Великобритания и Франция. Подпомагани от САЩ. Ама преди това, заедно с германците разбира се, наритва казаците и мужиците, така, че трети март 1918 година заслужава да се чества. Руснаците капитулират.Пред България. Редно е да се гордееш.Ама , къде ти...🐛
  —цитат от коментар 86 на zegi


  Не виждам с какво да се гордеем?! С това че сме помогнали на болшевиките да унищожат Руската империя! Русия не е победена а предедена от болшевиките в името на утопията за световната революция! Вие сигурно трябва да се гордеете с това!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 91. 91 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2474 Любопитно

  Ушанка, ако Русия не се беше разпаднала, първата работа на кремльовците щеше да ни затрият от лицето на Земята...
  —цитат от коментар 85 на bez_ime2


  Абе тъпчо! Единственото участие на Русия в ПСВ срещу България е с помощта която оказва на Румъния! Сигурно се е уплашила от силата и мощта на любимата ти Турция и затова не ни е нападнала и затрила от лицето на земята?!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 92. 92 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  [quote#91:"Julian Mall"][/quote]

  Неграмотник, бягай да четеш, че нищо не знаеш... Може ли да сте толкова неграмотни, патрЕотите?

 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  До коментар [#72] от "Роси":

  " Колко трябва да си нагъл, за да кажеш това. И колко трябва да разчиташ на българската безпаметност.

  "...през 1944 г., с нахлуването на руската съветска окупационна Червена армия в Бългаиря (на който окупатор са издигнати не един и два монумента), от българския държавен резерв се отнема буквално всичко и се изнася в посока Москва - от златните държавни резерви, през резервите на БНБ в ценни книжа до пенсионните фондове на българските държавни служители, военни и вдовиците - резерви, недокосвани през ВСвВ.
  Днешната стойност на всички суми, отнети от Русия и СССР от България и българския народ за под 140 години българо-руски отношения, може хипотетично да се изчисли на обща стойност 895 днешни милиарда долара с олихвяването за този най-дълъг период и при динамичния прогресивен растеж на стойността.
  След септември 1944 г. България е принудена да плати за изхранването на Червената армия и за окупацията си – съветските войски остават до 18 март 1948 г., като Георги Димитров подписва със Сталин известния Договор за дружба и взаимопомощ в Москва, според който България трябва “ефективно да се включи в заключителната фаза на Втората световна война” - с 450 хилядна армия, харчейки 91 милиарда днешни лева или 70 милиарда днешни долара за изхранването на окупатора си, Червената армия.
  Отделно България жертва 35 000 български млади мъже, които падат в абсолютно безсмислената за България “заключителна фаза на войната” - нацистките войски са напуснали България и са преминали и Югославия, няма защо да се гонят, те дори не се бият, а се изтеглят безславно в посока Берлин. Множеството български войници са убити от “приятелския огън“ на руснаците и българите зад себе си в мъглите, дъждовете и снеговете на есента и зимата на 1944/1945 г. в бивша Югославия.
  След 1947 г. значителна част от стария български държавен архив (или онова, което е останало от него) е изнесен в Русия, в момента от него липсват ценни архивни книжа в мащаб на малко под 60 хиляди страници от български държавни документи - Кремъл и до днес отказва да ги върне.
  Русия и СССР никога не плащат на България репарации
  за отнемането и асимилирането на територии и българско население в Североизточна Добруджа и Бесарабия.
  През 1962 г., оставена от руския СССР без финансови и текущи ресурси (суровините и продукцията на страната масово се изнасят за СССР) България е доведена до банкрут, от който фактически фалит не е излизала всъщност никога досега. Парадоксално, по това време България е и един от гарантите във Варшавския пакт за заемите, които Кремъл и Пакта взимат от Световната банка. Само за 1982 г. Световната банка и няколко западни банки отпускат на СССР и страните от Варшавския пакт краткосрочни и дългосрочни дългове на обща стойност близо 630 милиарда долара при съответното за периодите олихвяване. Какви са били задълженията, които България съ-изплаща за Русия за периода на само една петилетка, след като годишният заем е толкова голям - всеки може да пресметне сам.
  Всъщност - исторически коректният въпрос, който трябва да си задават българите е: Какво дължи Русия на България? И за да си отговорят на него, наистина трябва да вземат заканата-съвет на пияния Жириновски насериозно - да си припомнят историята и да я изследват."

  А защо има у нас и политици, и общественици, които ми обясняват, че без Русия не можем и трябвало да се градят прагматични отношения с руснаците ? Лавров е ясен - него не го коментирам. Жалкото е, че у нас все още съществуват хора, имащи се за българи, които се слагат на тази азиатска сатрапия ! Как да ги наречем такива ?

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 95. 95 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 645 Любопитно

  "...Парижката мирна конференция от 1946 г., когато "София има в лицето на Москва последователен защитник". Двустранните отношения досега "успешно са преодолявали" паденията, следвали възходите, защото "чувството на симпатии" между българите и руснаците "неизменно се оказва по-силно от всички моменти политически сметки"."

  Някой замислял ли се е, къде щяха да ни минават границите сега, ако не беше СССР, да ни присъедини към силите воюващи срещу Третия Райх? Какви са били исканията на съседите?

  Позаинтересувайте се, макар да е депресиращо!

  reductio ad absurdum...
 96. 96 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3172 Весело

  До коментар [#94] от "Divi filius":

  До коментар [#4] от "EU defender":"Газпром трябва да свикне с мисълта, че не всичкия газ в света е руски."Кво става със Сила Сибири, тавариши? Квото с ИБРИКС ли?
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Показателно е, че мразещите да четат(и да се информират), задават подобни въпроси. 😎 Отпреди часове:

  "Москва. 30 мая. INTERFAX.RU - "Газпром" назначил начало добычи газа на Чаяндинском нефтегазоконденсатном месторождении в Якутии на 15 июля.
  ==========================
  😊
  Основният извод на ☝️анализаторите на Сбербанк СИБ Алекс Фек и Анна Котелникова, в майския доклад за руските петролни и газови компании, са основните бенефициенти на проектите на Газпром за изграждане на три газопровода за износ за Китай (Сила на Сибир) и Европа (Nord Stream 2). и "Турски поток")☝️ не са негови акционери, а изпълнители, сред които са Стройгазмонтаж от Аркадий Ротенберг и Стройтранснефтегаз (около 50% принадлежат на Генадий Тимченко и неговото семейство).
  Според изчисленията на експерти от инвестиционната банка, инвестициите в тези проекти са с ниска рентабилност. "Смятаме, че решенията на" Газпром "стават напълно разбираеми, ако приемем, че компанията се управлява в интерес на контрагентите, а не за търговска печалба", се казва в доклада.
  „Този ​​преглед е търговски продукт, който не се разпространява сред широката общественост и е предназначен само за квалифицирани инвеститори, които са клиенти на Сбербанк СИБ. Ние не коментираме детайлите на търговските отношения с клиентите ”, заяви представител на Сбербанк СИБ. Двама клиенти на банката потвърдиха автентичността на аналитичния доклад.

 97. 97 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 645 Любопитно

  Гаранция - Франция.ЕС създава конкурентен пазар и ще купува, само ако цената е добра.
  —цитат от коментар 46 на atmanpg


  Ми хубу, че го създава, ама остава и участниците в този пазар да са конкурират, а не да заповядват и извиват ръце.

  reductio ad absurdum...
 98. 98 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 645 Любопитно

  До коментар [#78] от "Julian Mall":

  Да не говорим преди това.

  Тиа не обичат да четат, а да пишат/копират. Трябва да им се показва/обяснява в картинки: https://bit.ly/2QwgL5G  reductio ad absurdum...
 99. 99 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 645 Весело

  До коментар [#85] от "bez_ime2":

  "Ушанка, ако Русия не се беше разпаднала, първата работа на кремльовците щеше да ни затрият от лицето на Земята... Да ти припомням ли думите на един известен българомразец, малко преди тази война, който казва, че Русия трябва да постъпи с България, както с Полша?"

  Гугльо, да ти припомня ли думите на един дебел чичко с пура, от "бяла (островна) държава", който казва как трябва (се) да постъпи с България? 🤨

  reductio ad absurdum...
 100. 100 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 2056 Весело

  "Русия "винаги е оставала до българския народ"

  Именно.

  Остават и забравят да си тръгват.

  Айде нема нужда от това оставане.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK