Новият премиер на Дания ще се бори против миграцията и за социалната държава

Новият премиер на Дания ще се бори против миграцията и за социалната държава

© Fabian Bimmer, REUTERSМете Фредериксен е вероятният следващ премиер на Дания след победата на партията й на парламентарните избори в сряда. Тя със самочувствие въплъщава новата социалдемокрация, която подкрепя строгата миграционна политика в името на защитата на социалната държава.


Прехвърлилата 40 години провинциалистка "има работническа кръв, тя е социалдемократ четвърто поколение и с години се е подготвяла да ръководи партията, която познава много добре", припомня в. "Политикен".


Фредериксен става депутат на 24-годишна възраст през 2001 г. Била е министър на заетостта, а след това на правосъдието, преди през 2015 г. да оглави най-голямата партия в Дания. Тя се възползва от напускането на Хеле Торнинг-Шмит, първата жена - премиер на страната, която бе победена на парламентарни избори от либерала Ларс Льоке Расмусен.
Макар и предизборната кампания да се съсредоточи върху въпросите на климата и социалната защита в страна с минимална безработица и застаряващо население, Фредериксен "отказа да дава конкретни обещания освен за имиграцията", пише "Политикен".


В началото на 2000-те години тя критикуваше политиката на прием на мигранти в Дания, която по думите й била "една от най-строгите в Европа". Макар обаче тази политика да се втвърди още повече, Фредериксен прегърна този суров курс, който Дания следва от близо две десетилетия.


Използвайки една вече обичайна за скандинавското кралство семантика, тя дори представи миналата година проект за реформа, в който се предвижда пращането на "незападните" мигранти в африкански лагери под надзора на ООН. "Мете Фредериксен знае, че за да има успех в Дания, тя трябва да представи строга политика на имиграцията и даването на убежище", обобщи Улф Хедетофт, преподавател в Копенхагенския университет и специалист по политически култури.


"Просто констатирам, че днес 75 процента от депутатите подкрепят твърда имиграционна политика", аргументира се Фредериксен в излезлия тази пролет сборник с интервюта "Политически портрет".


Мете Фредериксен възнамерява да състави правителство на малцинството, нещо обичайно при пропорционалната система в Дания. Тя за всеки отделен случай ще разчита било на левицата, например за образованието, било на десницата, по-специално за миграционната политика.


Тя обаче ще трябва да подходи смирено към преговорите за съставяне на правителство. Победата ѝ се дължи не толкова на резултата на партията ѝ, която завърши първа, но с по-малко гласове, отколкото през 2015 г., колкото на успехите на другите леви партии и отстъплението на десните съюзници на досегашния премиер, либерала Ларс Льоке Расмусен.


Обсебена от политика


Макар и да се очаква на 41-годишна възраст да стане най-младият премиер на страната, Мете Фредериксен далеч не е новак в политиката. "Тя е обсебена от политиката, откакто стана на 17 години", каза за агенция "Рицаус" баща ѝ Флеминг Фредериксен, бивш печатар и социалдемократически активист.


Фредериксен става член на социалистическата младеж на 15 години, а като тийнейджърка плаща членски внос на Африканския национален конгрес в Южна Африка. "Никога не съм се съмнявал, че ако Мете поиска, ще стигне докрай", добави баща й.


Родената в Олборг разведена майка на двама тийнейджъри отдавна има страст към. . . списъците. "Изготвям списъци на нещата, които трябва да свърша. Обичам удоволствието от това, че съм завършила нещо, за да мога да премина към следващото", обясни тя.


Откакто оглави социалдемократическата формация, тя съумя да обедини различните крила в партията. През цялата предизборна кампания връзките й с медиите бяха изключително ограничени в разрез с репутацията за прозрачност на северната страна.


"За пръв път от времето на Анкер (Йоргенсен, лидер на датските социалдемократи от 1972 до 1987 г.) имаме водач, когото всички в организацията подкрепят", каза за в. "Алтингет" партийният ветеран Бярне Лаустсен. "Тя действа в духа на старата работническа партия", пише седмичникът "Веекендависен".


Докато предшественичката й водеше политика на бюджетни икономии в отговор на икономическата криза от 2008 г., Фредериксен защитава един "много по-ляв проект с повече разходи за социалната система", пише авторът Юл Кристиансен.


Тя възнамерява да направи възможно ранното пенсиониране при продължително упражняване на тежки професии и да спре бюджетните съкращения в здравеопазването и образованието. Фредериксен публично защитава държавните училища и през 2010 г. бе критикувана, че е записала децата си в частно училище./ БТА

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Нещо обръщат палачинката? М?

 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3236 Неутрално

  Тежки времена за кретен-килърите. Първо оранжевият клоун поздрави гордите, после социалдемократката подгони клетите, и партийната линия, макар и винаги права, силно се накъдри.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  "Просто констатирам, че днес 75 процента от депутатите подкрепят твърда имиграционна политика"
  *
  Сетиха се! След като се разбра, че най-големите страхове на европейците са миграцията и тероризмът.

 4. 4 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "....против миграцията и за социалната държава...“
  Това означава:
  1. Намаляване на миграцията на ЕС граждани към Дания- защото, съгласно ЕС законодателство, точно ТОВА означава миграция. Всеки чужденец, който идва в ЕС незаконно , се нарича “нелегален ИМИГРАНТ“ - пак съгласно ЕС законодателство, а самият процес се нарича “нелегална Имиграция“, а не “миграция“.
  2. Повече социална държава означава, че гражданите й нямаъ никакъв материален стимул да се развиват, да се образоват поне до ниво бакалавър, защото по-добре заплатената им работа ще означава много по-голяма данъчна тежест за тях и като теглят чертата, ще установят, че не си струва да работят високоплатена работа- ще са твърде ангажирани с работа, а накрая държавата им ще им отнеме къ, 50% от приходите им от тази работа, във вид на данъци. Има да чакате в близките 20 години да видите висококвалифицирани ИТ та- датски граждани, да работят в самата Дания- те просто нямат икономическа сметка от това. Следователно- Дания жертва развитието на образователното ниво на гражданите си, за сметка на повишаване на дела на социалната им ДЪРЖАВНА издръжка. Еми- прав им път, крива им пътека- в България това го изживяхме до 1989г. и накрая този модел се провали....

 5. 5 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3236 Неутрално

  "Просто констатирам, че днес 75 процента от депутатите подкрепят твърда имиграционна политика"*Сетиха се! След като се разбра, че най-големите страхове на европейците са миграцията и тероризмът.
  —цитат от коментар 3 на pamela


  Някой пак е чел неправилни вестници.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 6. 6 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1878 Любопитно

  Дания по национална програма си си внася по афициалто по 5000 бангладешци на година
  90-те беше добре, но вече минаха 40 години от примането на програмата
  Дания прие за това време 200 000 бангладешци и заедно с 2-3 поколение и нелегалните гонят 700 000 около 15% от населението

  Според теорията и практиката ако минат 15% имигрантите в една страна измененията стават необратними

 7. 7 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2166 Весело

  Цитат:"Новият премиер на Дания ще се бори против миграцията и за социалната държава"

  "Има нещо гнило в Дания!"
  Хем Монархия, хем я управляват, социалдемократи!
  Сигурно заради това се е двоумил Датския Принц!

 8. 8 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  Дания е най-социалната страна в света.🤔 Където вече повече. Истината и данъците са най-високите

 9. 9 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Избирането на жена за лидер на дадена държава е израз на слабост . Вярно , че Дания е залюхана второстепена държавичка без особено значение в световната и европейската политика , но все пак е израз на някаква тенденция . Мястото на жената не е в политиката . Явления като Тачър се случват веднъж на 200 години . Пак добре , че не препира да приема де що има негроид и ислямист по света , както съседна Швеция . Плащала членски внос на людоедите от АНК , на всичкото отгоре разведена , а прилича на нещо дето не може да се определи- с една дума типична комсомолка с джендър наклонности . Да се надяваме , че ще управлява кратко .

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4570 Неутрално

  До коментар [#9] от "benefikato1":

  Blank отговор! Коментарът Ви не заслужава друго!

 11. 11 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Тежки времена за кретен-килърите. Първо оранжевият клоун поздрави гордите, после социалдемократката подгони клетите, и партийната линия, макар и винаги права, силно се накъдри.
  —цитат от коментар 2 на zyb18561487


  На Стюпито не му е лесно откак се е родил, имай малко толерантност към недъгавите.

  :(

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 12. 12 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Хубаво хортува, но:

  >е жена
  > е "социалдемократ"

  Дотук. Ще обърне палачинката когато получи (((заповеди))) много скоро.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 13. 13 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#9] от "benefikato1":Blank отговор! Коментарът Ви не заслужава друго!
  —цитат от коментар 10 на vassilun


  Щото е 100% прав.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2039 Любопитно

  До коментар [#9] от "benefikato1":

  Твърде очевидно е че нивото ВИ на грамотност е под средното за осмокласник...Дания е на светлинни години в икономически и социален план.Нулева безработица,образцово образование,малка но изключително ефективна промишленост,сигурен аграрен сектор....И само забележете 5.8% мигранти....Не е лошо да се поограмотите...няма да Ви заболи!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 15. 15 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Blank отговор! Коментарът Ви не заслужава друго!
  =======================//
  ➕👍

 16. 16 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Тц, тц, що така все печелят тези, против нелегалните мигранти?!И о, ужас, дори в скандинавските държави, които либерастите се скъсват да ни сочат за пример..Какво стана с "тъмните балгански субекти", ГанЮ и прочие?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 17. 17 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 351 Весело

  До коментар [#12] от "puhpuhan4o":

  Няма да стане .Не и с тази.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 18. 18 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Лоши новини за мигрантите. Не ги искат.
  Лоши новини за местните жени и мъже- ще трябва да раждат и да гледат деца.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  Ще ги праща на необитаем остров и там ще чакат депортирането си.

 20. 20 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 779 Весело

  До коментар [#10] от "vassilun":Премествам си го , че вазелин африкански не ме удостоил с отговор .

 21. 21 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Лоши новини за мигрантите. Не ги искат.Лоши новини за местните жени и мъже- ще трябва да раждат и да гледат деца.
  —цитат от коментар 18 на grayeagle


  И каква е ползата от голямо население?Пакистан като са 200 милиона да не са цъфнали и вързали?Или пък Индия с 1,370 милиарда население?

 22. 22 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#14] от "Willy Messerschmitt": Тъй де , едно е да граничиш с Шлезвиг- Холщайн , друго с Турция . Това , че е уредена и богата държава , не значи , че влиянието й върху световните дела е съществено . По горе е споменато за бангладешката програма . Тия за 5.8% ги разправай на баба си , поне 25% от населението на Дания са тарамбуки . То според разни разбирачи и мигрантската криза била свършила през 2015 г , нищо , че само от началото на годината в Европа тихо и кротко се установиха поне 2 милиона негри и мюсюлмани . Ама пък , така е белите европейки са заети да стават политички , юристки , актвистки -добре . Ама децата чернички , щото майките им се занимават с това което им е в природата . Но пък Дания има премиер жена - браво , все така . После да се не чудете де .

 23. 23 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Поредното доказателство, че разделението днес не е по оста леви- десни.
  Нито ЕНП- ПЕС.
  Нито Изток- Запад?

  А по оста неомарксизъм- консервативна демокрация!

  Датската социал- демократка е консервативна националистка, германската християн- демократка е либерастка!

  Ни дали датчанката ще успее да задържи фронта при наличие на либерастките си коалиционни партньори?
  Предстои да видим!

 24. 24 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#22] от "benefikato1":

  Между 8 и 9 % са мигрантите в Дания и дясно консервативното правителството водеше строга политика!
  Дори ги изолираха на остров!

  Ще видим новата премиерка!

 25. 25 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#23] от "faeton.":

  Според мен ще изтърве положението.
  Тепърва ще бере плодовете на вече прибраните "мигранти".
  А това със соца го видяха моите родители.

  Common sense !
 26. 26 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1424 Неутрално


  До коментар [#25] от "stalker":
  Партньорите й са либерастки!


 27. 27 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Прехвърлилата 40 години провинциалистка" - само на мен ли ми звучи доста заядливо това? Или преводът е такъв? Или аз давам фира вече ... Обикновено "прехвърлила" се ползва за доста по-сериозни години.

 28. 28 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3236 Неутрално

  "Прехвърлилата 40 години провинциалистка" - само на мен ли ми звучи доста заядливо това? Или преводът е такъв? Или аз давам фира вече ... Обикновено "прехвърлила" се ползва за доста по-сериозни години.
  —цитат от коментар 27 на vlado1978


  И тва го казва Франс прес, където президентшата е не прехвърлила, не отметнала, не превтасала, ами не знам и аз какво.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 29. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мусаши":

  ААА никой не говори за Пакистан. За да се запази Дания, България и т.н. всяко жена трябва да роди 2 деца. И да ги отгледа. В Пакистан имат по повече деца. В Дания, Германия и т.н. трябват по две. Но всяка жена. Иначе, ако не е всяка по 3 . Така че, хайде обясни на младите момичета, какво очакват от тях. Това е. Като се има предвид, че всяка втора жена у нас или там......... няма да има никакви деца и не иска, значи за да запазиш населението следва тия, които раждат да имат по 4 ..... Същото и за великите "католици" Хърватия, Унгария и Италия.
  АЕз не виждам как ще стане. Просто вече жените не го могат това. Няма как да стане. Може би трябват правителствени програми за подпомагане на самотните жени/ донорство на семейнна течност и после месечна помощ/, като семейство ще е вече майка и дете.

 30. 30 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 351 Весело

  До коментар [#27] от "vlado1978":

  Заядливо е.Щото не иска мигранти .Пак, като не призоваха да я изгорят жива, добре..Има напредък.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 31. 31 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мусаши":ААА никой не говори за Пакистан. За да се запази Дания, България и т.н. всяко жена трябва да роди 2 деца. И да ги отгледа. В Пакистан имат по повече деца. В Дания, Германия и т.н. трябват по две. Но всяка жена. Иначе, ако не е всяка по 3 . Така че, хайде обясни на младите момичета, какво очакват от тях. Това е. Като се има предвид, че всяка втора жена у нас или там......... няма да има никакви деца и не иска, значи за да запазиш населението следва тия, които раждат да имат по 4 ..... Същото и за великите "католици" Хърватия, Унгария и Италия. АЕз не виждам как ще стане. Просто вече жените не го могат това. Няма как да стане. Може би трябват правителствени програми за подпомагане на самотните жени/ донорство на семейнна течност и после месечна помощ/, като семейство ще е вече майка и дете.
  —цитат от коментар 29 на grayeagle


  И защо трябва да се запазва броят на населението? Исландия като са 300 хиляди души имат един от най-високите стандарти в света.По-добре по-малко,но по-качествено население, отколкото държавата да се напълни с неграмотни орди от Азия и Африка.Или пък с цигани.

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2824 Любопитно

  Има една наука - физиогномика се вика, Спори се дали е наука или не, ама това няма много значение. Та ако и вярваме (на тази наука де)....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 33. 33 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  [quote#31:"Мусаши"][/quote]

  По-добре като Естония, че в Исландия, като се загледат двама млади и тичат до общината да проверяват дали не са си роднини (щото малкото и немешано население до това води - бракове между роднини). В Естония са поне милион и около половината са руснаци, та има накъде да се мешат. Ако имаш път към Латвия, мини през Лиепая, близо до границата с Литва. Рядко грозни ххора съм виждал там, направо те втриса - обяснението - женили се по роднински, понеже не им се мешало с други....
  Виж Литва е друга работа, яко мешавица с поляци, украинци, германци и руснаци та имат вид хората.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 34. 34 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Весело

  Жена + социал-демократ = "строга миграционна политика в името на защитата на социалната държава"

  Да пробваме едно друго уравнение?

  Мъж + "строга миграционна политика в името на защитата на социалната държава" = крайнодесен национал-популист.

  Та, как сте по политкоректна (дневникарска) математика?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 35. 35 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#33] от "DDR":

  Тук става въпрос за държави от по 5 и 7 милиона.До инбриидинг няма как да се стигне.Още повече подобни имигранти са капсулирани в общността си и рядко имат смесени бракове с местното население.
  А извън България не мога да пътувам по здравословни причини.Така че няма да имам път към Латвия.

 36. 36 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мусаши":

  Ами може и така. Те градовете са изградени. Просто ще останат полупразни. В Сащ го има- мини да видиш как е. Например град, който преди 50 години е бил цветущ, а сега е напуснат от движещите си хора. Ето ти как е. Гари, Индиана. Дветущ американски град преди 50г. Затварят мините и заводите и .............
  https://www.abandonedamerica.us/gary-indiana
  Няма проблем Дания да стане Исландия като население. Проблемът е, че ще останат празни градове да се рушат.

 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Датчаните са по-големи расисти и от нас. :)

  Техните министри такива анти-емигрантски изказвания правят, че ако тука някой се изкаже така по ТВ - то ДВ ще напишат поне 10 статии, Дневник ще ги препечатат и те ще напишат още 10. БХК и другите НПО-та ще организират митинг с искане на оставката му. :)

  https://www.youtube.com/watch?v=ROsR68SayHU

  https://www.youtube.com/watch?v=rGtynw5cvwo

  https://www.youtube.com/watch?v=tonjHsFUHBQ

  https://www.youtube.com/watch?v=LLywF53S3gY

 38. 38 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мусаши":Ами може и така. Те градовете са изградени. Просто ще останат полупразни. В Сащ го има- мини да видиш как е. Например град, който преди 50 години е бил цветущ, а сега е напуснат от движещите си хора. Ето ти как е. Гари, Индиана. Дветущ американски град преди 50г. Затварят мините и заводите и .............https://www.abandonedamerica.us/gary-indiana Няма проблем Дания да стане Исландия като население. Проблемът е, че ще останат празни градове да се рушат.
  —цитат от коментар 36 на grayeagle


  Аз живея на село.Населението доста намаля.Намаляха и циганите,като повечето са в чужбина.И 100 пъти е по-добре да има население с 500 човека по-малко, отколкото да има 500 циганина в повече.И с азиатските и африкански имигранти е същата работа-по-добре по-малко население, отколкото с такива обитатели.

 39. 39 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  .....И 100 пъти е по-добре да има население с 500 човека по-малко...
  —цитат от коментар 38 на Мусаши

  Това е до някъде вярно, но само до някъде. Зашото, могато населението наближи един критичен минимум, икономиката на това населено място замира, просто няма кой да купува или ползва услугите, получава се парадокса, че например един магазин е малко но за два вече няма хляб. И населението започва да напуска, защото няма развитие. Итопката се търкулва по наклона...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#39:"DDR"][/quote]

  Ти разбираш ли,че става въпрос за хора, които могат да те ограбят,пребият,изнасилят жените? Които пускат музика, която се чува на километри,които не плащат данъци и осигуровки и работят в сивата икономика или направо в черната.Ето за такива хора става въпрос.Какво толкова ти е чудно,че не желая такива хора за съседи?И не само аз.
  Аз не съм срещу имиграцията,а срещу имиграцията на определени хора .Ако имигрират 500 японеца в моето село,няма да имам нищо против.

 41. 41 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1551 Любопитно

  "Просто констатирам, че днес 75 процента от депутатите подкрепят твърда имиграционна политика"

  Може би защото 75 % от населението (а може би и повече!) са на същото мнение!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3133 Весело

  До коментар [#5] от "zyb18561487":

  "Някой пак е чел неправилни вестници."
  =======
  Пък някой нищо не е чел, не е слушал и бръщолеви....

  Еретик
 43. 43 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Националистка и популистка. Антиглобалистка. Социалдемократка от стария тип,не левичарка. Истинска социалдемократка. Обяснявал съм, глобализмът е смърт за социалната държава. Центърът на борбата в Ев опа не е между леви и десни, а националисти срещу глобалисти,популисти спещу елитисти, консерватори срещу либерасти. Левите и десните тационалисти вече се съюзяват в защита на нацията. И левите и десните разбраха,че техните политики са валидни само в националистическото пространство, че първо трябва да се обединят,за да си запазят нацията.
  Това е лоша новина за Сорос.

 44. 44 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 379 Неутрално

  До коментар [#43] от "gozambo":
  Говлампи е експерт отляво-надясно, отгоре-надолу и отвътре на вън. А всъщност си един скучаещ безделник дето по цел ден и нощ виси във форума на дневник и драска глупости.
  Традиционните партии променят политиките си за да смачкат десните популисти. Това се нарича логика. Не е измислено от теб.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 45. 45 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 379 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мусаши":
  А тия дето са вече тук какво ше ги правиш?
  Какви мерки ще вземеш?
  Кажи да знаем дали да гласуваме за теб на следващите избори.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 46. 46 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4664 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vlado Nikolov":

  Дания по начало зае по-твърда позиция спрямо миграцията и помощите без контрол, затова Малмьо отсреща стана свърталището им, а ми беше любим град.

 47. 47 Профил на rwq00609431
  rwq00609431
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Farage заяви пред JC News, че еврейските финансисти стоят зад заговор за подмяна на европейското население с неевропейско и националните държави с глобално правителство. Партията Brexit отхвърли критиките срещу лидера си Найджъл Фарадж като "слаб" и "патетичен" вследствие на обвиненията, че е използвал език, свързан с антисемитизма, за да атакува еврейския финансист Джордж Сорос. Разследването на Guardian установи, че той е нарекъл г-н Сорос "най-голямата опасност за целия западен свят" в интервю за Fox News през юни 2018 година.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK