Защо Русия съди толкова много "наркодилъри"

Ако не ставаше дума за човек, известен колкото журналиста Иван Голунов, случаят щеше да приключи различно.

© Reuters

Ако не ставаше дума за човек, известен колкото журналиста Иван Голунов, случаят щеше да приключи различно.Наказателното дело срещу разследващия руски журналист Иван Голунов за опит за разпространение на наркотични вещества в големи размери е приключено след силния обществен отзвук. Московският кореспондент на сайта "Медуза" настоява, че наркотиците са му подхвърлени от полицията, а в информацията, предоставена от властите при задържането му, имаше несъответствия, които провокираха някои медии да напишат, че това е възможно.


Това е само един от многото случаи - в Русия съдят около 100 хил. души за престъпления, свързани с наркотици, всяка година, и много от тях твърдят, че делата им са скалъпени.


Проблемът не е само законодателен, смята Кирил Титаев от Института за проблемите на правоприлагането от Европейския университет в Санкт Петербург, интервюиран от "Медуза". Например в дадена смес съдържаща наркотично вещество, за тегло на наркотика се смята цялата смес, а не само това на наркотичното вещество, и това на книга значително утежнява престъпленията.
Освен това за "разпространение" може да се счита и размяната на такива вещества между потребители, която също е криминализирана - тези случаи не се разглеждат отделно, продължава той. "Ако се разгледа общата структура на престъпленията, такива случаи са съществена част. Но както показва световният опит, борбата с наркопотреблението е безперспективно. Ефективна е само борбата с производството и разпространението."


За 10 грама и 10 килограма


Световната наука също така знае, че не всички наркотици са еднакво опасни, а в Русия те не са достатъчно разделени от гледна точка на законодателството. Това пречи и на достатъчно ефективната борба на правохранителните органи срещу по-сериозните наркотици, смята Титаев. Освен това продалият двуседмична доза ще бъде наказан като другия, продал например няколко килограма. Има и случаи, при които за разпространение се говори при задържани с количество, малко превишаващо една доза - на практика няма значима разлика между разпространяването на 10 грама и 10 килограма.


"Не може да се говори за фалшификация" във всички случаи, но навярно прокурорите трябва внимателно да проверяват именно тези случаи, обяснява Титаев при коментара, че в Русия има удивително много случаи на задържания, при които започва дело за разпространение в особено голям размер. Стандартът за доказване на престъплението е нисък и се прояви и при случая на Голунов и е доста вероятно, ако не ставаше въпрос за "по-малко известен и социално защитен човек", има известна вероятност към делото да се добавят получените под натиск показания с признаване на вината.


Един от вариантите за решаване на ситуацията е обискът да се случва само в присъствито на адвокат, задържането да се записва с камера, а видеозаснемането да замени свидетелите като доказателство за това - практика, използвана по света.


Не Иван Голунов, а Игор Годунов


Въпросът за преразглеждане на члн. 228 от Наказателния кодекс за разпространение на наркотични вещества може да си остане само предмет на разговори въпреки вълната, отприщена от слачуя на Голунов, пише Олга Романова на сайта на деловото издание РБК.


Ако човек си представи, че задържаният е не журналистът Иван Голунов, а студентът Игор Годунов, обстоятелствата на задържането няма да са много различни - полицията ще може да обискира квартирата му в негото отсъствие с поне няколко мотива, пише Романова. Възможно е "полицията действително да има основание" да предполага, че Игор Г. търгува с наркотици, но е възможно и той "да не се харесва на бащата на приятелката (или приятеля) си, а той да е подполковник от МВР".


Информацията може да идва и от наркодилър, ходил на детска градина заедно с Годунов и да не са се разбирали, а може Игор да е купил веднъж от него варихуана и да е нанесъл "непоправима вина на обществото".


Фактически в случая на Голунов бе "произведен или имитиран обиск". "Разбирали ли са оперативните работници, че не бива да го правят? Разбирали са и вероятно дори не ги е безпокоила възможността деянията им да изплуват в съдебно дело. Напротив, ако направят от Игор Г. наркодилър, това би "удовлетворило началството" и полицаите биха могли да получат премия, пише Романова.


Ако нито в дома на Игор Г., нито в дрехите или други негови принадлежности не се открият наркотици (какъвто бе и случаят с Голунов), те могат просто да бъдат подхвърлени, както става с руския журналист. Ако Игор не разполага с наркотици, но някога е купил хашиш от дребен наркодилър, свидетелствал срещу него или съхранил комуникация с жертвата, това би мотло да е "достатъчно за присъда" - условна, ако Игор Г. бъде заставен да подпише. А това се случва в 80% от случаите.


Чудо, но за последен път


Дори адвокатът да се окаже честен - което частично решава проблема - ако съдията се окаже например сестра на жената на началника на следствения отдел, започнал делото, нищо не може да се направи.


Ако Игор Г., както и Иван, е "наред" в списъка с поръчките, "само чудо" може да го спаси. Проблемът е, че всеки по веригата смята, че си е свършил работата: МВР е съобщило за заловени дилъри, прокурорът е поддържал обвинението, съсът отправил под домашен арест. И с най-добрия адвокат Игор Г. би се озовал зад решетките.


С Иван Голунов обаче се случи чудо - за пръв път, но и за последен. Проблемът е в начина, по който законът се прилага. "На година се осъждат за наркопрестъпления средно 100 хил. души, а за 10 години - вече милион. Наистина ли чувствате, че се води борба с наркотиците?"

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Ето това е! Абе аФторчето що не се осведоми, колко души лежат в кравария за деликти, свързани с наркотици.

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 492 Любопитно

  Гадни руснаци,съдят наркодилърите!
  А можеше и"Защо Русия не съди толкова много" наркодилъри" "!
  То на турболиберастията не може да и се угоди!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 914 Неутрално

  В Русия е най-добре и най-свободно!!!Нали така казват рубладжиите?
  Особеното е, че те не живеят там, а някъде в гнилия Запад и не рубли искат, а долари, евро.

 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Ето това е! Абе аФторчето що не се осведоми, колко души лежат в кравария за деликти, свързани с наркотици.
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  Повече от половината за това лежат,но мириканците са ни братя!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Доставени на икономическия форум в Санкт Петербург. Но нещо "се обърка" 😁😂

  Митническите служители намериха 400 килограма наркотично вещество под формата на бял прах в пристанището на Санкт Петербург. 11 юни съобщава Федералната митническа служба

  400 килограма наркотици за 4,5 милиарда рубли. В пристанището на Санкт Петербург е намерен контейнер от Еквадор с пълнеж

 6. 6 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Азиатци!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 7. 7 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Това племе така и ще си изгние , на препарат за вани и наркотици , под зоркия поглед на опричниците

 8. 8 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 187 Любопитно

  "Защо Русия съди толкова много "наркодилъри"

  Реципрочно: Защо Западът съди толкоз малко?

  "За 10 грама и 10 килограма"

  "Има и случаи, при които за разпространение се говори при задържани с количество, малко превишаващо една доза - на практика няма значима разлика между разпространяването на 10 грама и 10 килограма."

  Хм, не трябва ли да се съди принципно? А и зарибяването с по 10 грама, води до пристрастяването.


  reductio ad absurdum...
 9. 9 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  "Наказателното дело срещу разследващия руски журналист Иван Голунов за опит за разпространение на наркотични вещества в големи размери е приключено след силния обществен отзвук. Московският кореспондент на сайта "Медуза" настоява, че наркотиците са му подхвърлени от полицията, а в информацията, предоставена от властите при задържането му, имаше несъответствия, които провокираха някои медии да напишат, че това е възможно.
  Това е само един от многото случаи - в Русия съдят около 100 хил. души за престъпления, свързани с наркотици, всяка година, и много от тях твърдят, че делата им са скалъпени."

  Това е най-важното от цялата публикация. Научаваме какъв нов начин са открили репресивните органи на Русия да скалъпват процеси срещу неудобните на властта. Подхвърлят му наркотик и го съдят като наркотрафикант. Журналистът Иван Голунов се е отървал от съдебно преследване и осъждане, заради неочакваната обществена подкрепа и журналистическа солидарност към него , но колко ли други са несправедливо осъдени? При тоталитарната диктатура на Сталин неудобните бяха обвинявани в шпионаж и осъждани на смърт, а при авторитарната диктатура на Путин неудобните се набеждават като наркотрафиканти и се осъждат като криминални престъпници. С един куршум се удрят два заека. Хем властта в Русия си прави реклама ,че се бори срещу разпространяването на наркотици, хем по този начин прикрито тя преследва политическите си противници.

 10. 10 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Абе никой ли не е гледал американски фирми как по печените полицаи изнудват невивните? Сега голямата делаверка в САЩ са клиниките за наркомани, никой не ги лекува колкото повече пациенти толкова повече парички от данъкоплатците.

 11. 11 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Титаев и Романова хубаво са се сетили за проблема. Ама защо чак сега? Докато арестуваха другите дилъри нямаха нищо против.

 12. 12 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Покрай сухото гори и мокрото. Няма начин,

 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Абе а какво стана с аржентиският прашец на правителствения руски самальот?Ааааа сигур е било гаюдарская пудра сахар.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 14. 14 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1183 Весело

  Отново гледам кремълските тролове под статия за федрацията плюят по САЩ. Нормално - когато си в кал до ушите, гледай да оцапаш и другите...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 15. 15 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Така, нека да погледнем фактите! В кравария има 1,5 милиона затворника. Една пета от тях лежи за деликти, свързани с наркотици.

 16. 16 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1538 Весело

  А, ето къде било разковничето!

  $$$ Световната наука също така знае, че не всички наркотици са еднакво опасни...$$$

  Страстно желание на либералите да се ОСВОБОДИ търговията с наркотици. И хоп пропагандната матрица за лошите руснаци. С една дума - да бъдем различни от тях.
  Свобода за наркотиците!
  :)
  !

 17. 17 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  В Русия е най-добре и най-свободно!!!Нали така казват рубладжиите? Особеното е, че те не живеят там, а някъде в гнилия Запад и не рубли искат, а долари, евро.
  —цитат от коментар 3 на Капабланка


  Глупости. А вие доларджиите твърдите, че най добре и най свободно се живеело в освободения Ирак. Защо не се преместиш там 😀😁😂🤣😃😄😅

 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#17:"madridchanin"][/quote]

  Може и до Либия да прескочи.

 19. 19 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Доставени на икономическия форум в Санкт Петербург. Но нещо "се обърка" 😁😂 Митническите служители намериха 400 килограма наркотично вещество под формата на бял прах в пристанището на Санкт Петербург. 11 юни съобщава Федералната митническа служба400 килограма наркотици за 4,5 милиарда рубли. В пристанището на Санкт Петербург е намерен контейнер от Еквадор с пълнеж
  —цитат от коментар 5 на putinxujlo


  Е значи си вършат работата както трябва нали? 😏

 20. 20 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Тея в педероссия ако въведат сух режим направо цялата им държава става един голям гулаг то там няма някой дето не лочи като животно затова мрат млади...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 21. 21 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1538 Весело

  До коментар [#20] от "Свинчуга":

  Стига глупости бе, там има и поне няколко либерали, противници на гадния режим, дето са трезвени като новородено и разкриват бакиите на диктатора.:)
  Наши хора.
  :)
  !

 22. 22 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Тея в педероссия ако въведат сух режим направо цялата им държава става един голям гулаг то там няма някой дето не лочи като животно затова мрат млади...
  —цитат от коментар 20 на Свинчуга


  Влез в интернет и виж каде мрът най млади! В Украйна

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Ето това е! Абе аФторчето що не се осведоми, колко души лежат в кравария за деликти, свързани с наркотици.
  —цитат от коментар 1 на von_seeckt


  аФторчето е руснак, боли го фара дали в САЩ или нова Гвинея е практика да се подхвърля наркотици за да се омаскари някой. АФтора иска в Русия да не е така.
  А ти какъв зор имаш да сравняваш Бивола с магарето.

 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Жалко оправдаване на пияните дърташки педероссийски задници. И в България педероссофилските алкаши дърпат смукача яката с калпава парцуца, но дори те живеят по-дълго от педероссианите. Това че имало една шепа дето не лочат като разпрани нищо не означава. То така е де...жените са довреме а накензаните с алкохолно ако гащи са доживот. Родните педероссофили-дъртаци мноо се кефят на тва. Още повече обичат да нареждат кой с кого да спи и кой къде да ходи и това при положение че не могат да вдигнат самолета от десетилетия, а без диклофенак са жив зян.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Разберете не се кефя на гейове, но ги толерирам. Педерасти каквито са почти всички педероссиани не мога да понасям.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 26. 26 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  А ексцесивната употреба на алкохол превръща човека в педераст (да се отбележи - педераст, не гей). С възрастта, вероятността това да се случи, нараства.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  [quote#17:"madridchanin"][/quote]

  Тоя па? Я ми покажи някой град от западния свят да се моли на Путин да ги направи руски граждани? Щото в киселевск се молят на Трюдо да ги направи канадски граждани....... това от завчера.

 28. 28 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тея в педероссия ако въведат сух режим направо цялата им държава става един голям гулаг то там няма някой дето не лочи като животно затова мрат млади...
  —цитат от коментар 20 на Свинчуга


  А колко се лочи в Европа щом сме избрали за шеф на ЕК алкохолик?

 29. 29 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  [quote#28:"pilis"][/quote]

  Очевидно по-малко след като живеят с около 2 десетилетия по-дълго.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Преди неудобните в СССР ги вкарваха в лудници, сега са сменили, подхода - присъда за притежаване на наркотици. Учудващо този път отиграната сцена не мина, при нас пробутват номера с апартамент или нива.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 31. 31 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#23:"stanislavdi"][/quote]

  Ами чети бе! Афторчето се жалва, че в Русия имало 100 хиляди души, осъдени за престъпления, свързани с наркотици. Аз му препоръчах едно сравнение, да види колко души не само са осъдени, но и лежат в затвора за подобни престъпления в демократична кравария. Други въпроси да имаш?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  [quote#23:"stanislavdi"]
  —цитат от коментар 31 на von_seeckt
  Ами чети бе! Афторчето се жалва, че в Русия имало 100 хиляди души, осъдени за престъпления, свързани с наркотици. Аз му препоръчах едно сравнение, да види колко души не само са осъдени, но и лежат в затвора за подобни престъпления в демократична кравария. Други въпроси да имаш?[/quote]

  Чети ти . В статията пише че всяка година в педероссия съдят 100 хиляди души за наркотици а не че има 100 хиляди осъдени. Еееей деба с тоя алкохол сте си изгладили главите и сте осмърдели гащите, гнус.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 34. 34 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 546 Неутрално
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4496 Любопитно

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  "Кравария"? Това Германия ли е? 🤣

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4496 Любопитно

  До коментар [#15] от "von_seeckt":

  А и бият негрите, нали? 🤣

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4496 Весело

  До коментар [#22] от "madridchanin":

  "кАде мрЪт"! Бравос! Грамотен си! 🤣

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#35] от "vassilun":

  ""Кравария"? Това Германия ли е?"

  В глупостта си Фон Инсект непрекъснато доказва едно мое безпристрастно наблюдение: всички, които ненавиждат Америка, подкрепят сегашния й президент.

  На няколко пъти се опитвам да му отворя очите за този когнитивен дисонанс, но той е тъп и упорит като всеки комунист.

  Кой знае как нарича в компанията си от сърби и албанци и самата Германия, чиито социални помощи опосква като молец армейски шинел...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  "... "кАде мрЪт"! Бравос! Грамотен си!"

  В милиционерското училище в Пазарджик не са наблягали на правописа и стила на изказа...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 374 Весело

  Защото в р00сиа има епидемия от наркозависими и спинозни.

  Дори не го крият, а се гордеят!

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#40] от "minuva4a":

  "Защото в р00сиа има епидемия от наркозависими и спинозни."

  Поне в едно отношение Росссия е нъмбър уан: по лоша здравна и полова хигиена (на руски: гигиена) на населението си:
  https://www.gazeta.ru/science/2018/11/28_a_12075013.shtml

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Нали си имат фашизъм, за какво им е здравна и полова хигиена?!

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#42] от "minuva4a":

  "Нали си имат фашизъм, за какво им е здравна и полова хигиена?!"

  Тъй де. Който - с квото... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  До коментар [#27] от "stanislavdi":

  Да цяло руско село дири политическо убежище в Канада!
  Снощи Гато го прочетох не можах да спра да се смея!

  klimentm
 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Така, нека да погледнем фактите! В кравария има 1,5 милиона затворника. Една пета от тях лежи за деликти, свързани с наркотици.
  —цитат от коментар 15 на von_seeckt


  Според професионалните либерасти в САЩ негрите нито ги бият, нито има 2-3 милиона тъмнокожи в затвора!

  До коментар [#40] от "minuva4a":

  Ние като сме в ЕС и НАТО все едно не арестуват хора с изфабрикувани от прокуратурата обвинения или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Аз съм изцяло ЗА - успешно се самозатриват, без шанс да посегнат на други хора особено с ядрени оръжия.

  Като към това прибавим и жестоката преса на кремълския режим, който ги гази наред нещата се подреждат перфектно!

  Велик путкин, мачкай тая робска руска сган!!!

 47. 47 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  да си спомним кокаиновата пратка за партията “Крадлива Рассия”, кокаиновия самальот на Патрушев и посолството в Аржентина - гара разпределителна и това само установените случаи извършвани от властите

  klimentm
 48. 48 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 478 Весело

  По-страшен наркотик от Алкохола има ли?

  Колко народ си замина.

 49. 49 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#44] от "klimentm":

  Ето и видео по темата:
  https://www.faktor.bg/bg/articles/navalni-za-ruskiya-grad-poiskal-da-premine-v-kanada

  Предатели на фашистка пр00сиа, РАЗСТРЕЛЯТ!!

 50. 50 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#48] от "dggm":

  И от каналина по-страшен едва ли има ама виж как им се услажда на робите от северна азия?!

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  В Ехото на Москва публикуваха имотното състояние на шефовете на наркотичния отдел на масковското МВР другарите имат имоти за милиони и то само в Рассия , в омразния запад кой знае колко а и сметки в във вражески държави в $$$. ?!

  klimentm
 52. 52 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8838 Неутрално

  Пистолетът на корумпираната Путинова система засече веднъж. Въпросът обаче е системен и само смяна на системата може да го реши.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Азиатци!
  —цитат от коментар 6 на С Стоянов  Не обиждай азиатците !
  Азиатци са и японците и южнокорейците и да не изреждам .
  Просто кажи : руски мафитски боклуци и ще си в десетката .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  [quote#23:"stanislavdi"]
  —цитат от коментар 31 на von_seeckt
  Ами чети бе! Афторчето се жалва, че в Русия имало 100 хиляди души, осъдени за престъпления, свързани с наркотици. Аз му препоръчах едно сравнение, да види колко души не само са осъдени, но и лежат в затвора за подобни престъпления в демократична кравария. Други въпроси да имаш?[/quote]

  Каква успеваемост, а? Такъв резултат на следствие, полиция, прокуратура и съд е покъртително:

  В прошлом году, например, из больше чем 90 тысяч дел по наркотических статьям было всего 27 (!) оправдательных приговоров.

 55. 55 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3353 Весело

  "статията" си е заря проверка под тема преброяване от самолет на дивите китайци с брадва в ръка из Сибир.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  А ексцесивната употреба на алкохол превръща човека в педераст (да се отбележи - педераст, не гей). С възрастта, вероятността това да се случи, нараства.
  —цитат от коментар 26 на Свинчуга  През 80-те години на миналия век, работех и учех в СССР - Русия . Рускините, не просто искаха да се чукат с нас българите, но и молеха да им правим деца, за да се прекъсне алкохолната наследственост .
  Когато пиша такъв коментар, обикновено ме засипват с минуси, но реалността беше такава, а не виждам с какво се е изменила днес .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  Руските глупаци във форума пак надигат справедливия си гневен вик как в "Кравария" имало много затворници, значи е напълно приемливо в Русия милицията да ти подхвърля наркотици в апартамента и да те вкарат в затвора.

 58. 58 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 769 Любопитно

  Какво да ви кажа ?
  Щом кремълските власти се опитват да оглавят протестите, значи не са в състояние да ги предотвратяват. Пропагандистите на Путин се преобличат във въздуха, блин! Нещо взе да им напича, май.
  Няма да се учудя, че когато палачинката се обърне и по площадите тълпите започнат да сковават бесилки , сам Сечин ще възглави прииждащите колони от опозиционери...

 59. 59 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4051 Весело

  В Рассия е открито възкресението:

  В сочи е видян Сергей Цапка бос наголяма криминална групировка осъден за множество престъпления през 2014 година,вкл.разпространение на наркотици.Същият по данни на ФСБ е починал от сърдечен удар в колонията в Тамбовска област!

  klimentm
 60. 60 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Разберете не се кефя на гейове, но ги толерирам. Педерасти каквито са почти всички педероссиани не мога да понасям.
  —цитат от коментар 25 на Свинчуга


  Ще прощаваш ама ти да не си оня Роско от Плевен дето са го мандпъсали руските тираджии ?

 61. 61 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 508 Неутрално

  " а може Игор да е купил веднъж от него варихуана" -- о, това някаква Кришнарска сакрална дрога ли е? Звучи обещаващо, къде може да се намери и за колко? Направо сигурно отваря сички чакри на макс.

 62. 62 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  [quote#56:"niksan1"][/quote]

  А ми може пък да сте си свършили работата добре. Какво съмняваш ли се?!?!😯😮😔😒

 63. 63 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3099 Любопитно

  Там, службите май работят?

 64. 64 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "На година се осъждат за наркопрестъпления средно 100 хил. души, а за 10 години - вече милион. Наистина ли чувствате, че се води борба с наркотиците?"

  То в Русия, май всеки, навършил 16г. е потенциален заподозрян.

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4496 Весело

  До коментар [#55] от "дерибеев":

  Дерибейка, неотразим си както обикновено! 🤣

 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3353 Весело

  До коментар [#65] от "vassilun":

  бате, все още съм хетеро ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK