"Отворено общество" се насочва и към бившата ГДР и Западна Европа

"Отворено общество" се насочва и към бившата ГДР и Западна Европа

© Associated PressФондация "Отворено общество", станала известна най-вече с подпомагане на гражданския сектор в Източна Европа след падането на комунизма, все повече насочва вниманието си към Западна Европа, смятана доскоро за район на установена демокрация.


Основната причина е възходът на крайната националистическа десница там, водещ до същото свиване на пространството за политически необвързана гражданска дейност, каквото се наблюдава през последните години в Източна Европа, разказва "Ройтерс".


В Южна Франция например фондацията на американския милиардер и филантроп Джордж Сорос увеличава финансирането на кампании за защита правата на местните имигрантски общности и организации, борещи се с дискриминацията. Тяхното финансиране от общините бе замразено, когато в редица селища властта бе спечелена от националитите на Марин льо Пен.
Тази есен се очаква това да се случи на общинските избори на територията на бившата ГДР. Затова фондацията, разпределяща годишно по света близо 1 млрд. долара, се подготвя за подобни мерки, споделя Селмин Чалъшкан, директор в новия берлински офис на "Отворено общество", където работят около 100 души.


"Търсим възможност да получим подкрепа и спешен фонд за солидарност за представители на гражданското общество в Източна Германия, които споделят нашите ценности. Всеки, който се бори с расизма и антисемитизма и подкрепя мигранти и търсещи убежище, както и организации от типа на Червения кръст - всички те са притеснени, че ще им спрат финансирането", посочва тя.


Разширяването на фокуса - включително чрез финансиране на организации в помощ на бедни общности в Северна Англия, гласували масово в полза на Брекзит - отразява загрижеността, че Западна Европа също се поддава на ухажването от националистически лидери като унгарския премиер Виктор Орбан. Действията му през последните години и агресивната кампания лично срещу родения в страната Сорос принудиха "Отворено общество" да напусне Будапеща след 30 години поради опасения, че под правителствен натиск няма да може да работи.


С кампаниите си срещу Джордж Сорос унгарският премиер Виктор Орбан принуди "Отворено общество" да напусне страната след като три десетилетия тук бе центърът на дейността на фондацията в Централна и Източна Европа.

© Reuters

С кампаниите си срещу Джордж Сорос унгарският премиер Виктор Орбан принуди "Отворено общество" да напусне страната след като три десетилетия тук бе центърът на дейността на фондацията в Централна и Източна Европа.


Горан Булдиоски, ръководител на новия берлински офис, си спомня как е броил растящия брой билбордове срещу Джордж Сорос, никнещи по пътя му към работа в последните месеци преди да се премести в Германия. Според него превръщането от крайната десница - от САЩ, през Русия до Филипините - на 88-годишния Сорос в глобално плашило има малко общо със фондацията и дори със самия милиардер. Цялото охулване е димна завеса за прикриване на атаките срещу местния граждански сектор, обяснява Булдиоски.


Той настоява, че увеличаването на работата в Западна Европа няма да е за сметка на дейността по други места. "През годините разширихме работата си в цяла Европа в подкрепа на независимото гражданско общество на изток и на запад, север и юг. Няма поврат в работата ни от Източна към Западна Европа."


По данни на "Отворено общество" бюджетът за Европа за тази година е малко над 92 млн. долара (8.5% от глобалния бюджет на фондацията). От тях почти 9 млн. са в подкрепа на институции и организации, работещи за защита правата на човека на континента. Други 25 млн. са за развиване на демократични практики и Европа е водещият в света район по тези разходи за 2019 г. Още 19 млн. долара са предвидени за равенство и борба с дискриминацията в Европа.


Салил Шети, бивш генерален секретар на "Амнести интернешънъл" и ръководител на "Отворено общество" за Азиатско-тихоокеанския район, казва, че Германия невинаги изпълнява своята отговорност на известен по цял свят защитник на човешките права. Берлин винаги е заявявал, че подкрепя и финансира демократизацията и инициативите на гражданското общество, но често е сдържан в критиките си, ако са накърнени интересите на индустриални гиганти, от които зависи доминираната от износа германска икономика. "Трябва да са по-категорични там, където трудно се преговаря - с Индия, Китай и т.н.", препоръчва Шети.


Хенриете Рекер, кмет на Кьолн

Хенриете Рекер, кмет на Кьолн


В четвъртък "Дойче веле" съобщи, че са отправени смъртни заплахи срещу Хенриете Рекер, кмет на Кьолн, и няколко други германски политици. Това става, докато е в ход разследване на убийството на Валтер Любке, регионален лидер на ХДС за Касел. Полицията и медии подозират, че за това е виновен задържаният член на крайната националистическа десница и че може би убиецът не е действал сам.


Сред заплашваните политици е Андреас Холщайн, кмет на западния град Алтена, твърди WDR. През 2017 г. той бе нападнат и намушкан във врата с нож в дюнер закусвалня от мъж, който викаше антиимигрантски лозунги.


Рекер също бе нападната през 2015 г. - по време на предизборна кампания тя бе намушкана с ловджийски нож и раните ѝ бяха опасни за живота. Нападателят също бе от крайната десница и заяви, че го е сторил заради това, че тя защитавала бежанци.


В четвъртък външният министър Хайко Маас осъди заплахите и призова за по-добра защита на местните политици. "Това са отвратителни опити за изнудване и тормоз. Колкото по-гнусна е агитацията им, толкова по-решително трябва да подкрепим всички, които работят за общностите", допълни той. Вътрешният министър Хорст Зеехофер каза, че федералните и провинциалните агенции за сигурност трябва да подобрят сътрудничеството си в борбата с екстремистите, "които са готови да използват насилие".


Андреас Холщайн, кмет на западния град Алтена.

Андреас Холщайн, кмет на западния град Алтена.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  ЗА какво най- културният народ в ЕВРОПА , ще трябва да приема този символ за РАЗВАЛЯНЕТО НА НОРМАЛНОТО ОБЩЕСТВО?

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 14 Любопитно

  ЗА какво най- културният народ в ЕВРОПА , ще трябва да приема този символ за РАЗВАЛЯНЕТО НА НОРМАЛНОТО ОБЩЕСТВО?
  —цитат от коментар 1 на dejmos


  Ще трябва!
  Дедо Шори е прекрасен човек!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1305 Весело

  Тоя тепърва ще живее.
  Тоест не разбира се. След него - парите ще бъдат отмъкнати и разграбени.

 4. 4 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 817 Неутрално

  След като има отворено общество, би трябвало да има и затворено общество. А по средата логично следва да е нормалното общество. Нито отворено, нито затворено. Какво ли е това? Като се има предвид, че затвореното общество е с характеристики, примерно на Северна Корея, нормалното общество сигурно е някаква смесица между Швейцария и Северна Корея. Какво ли би станало, ако България се окаже в ситуация, подобна на Сирия и много българи потърсят спасение от смъртта в Швейцария?

 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Баси простотиите.
  Ако смесиш първокачествено вино с оцет не получаваш нормално вино :))

  "Затвореното общество" е престъпна държава, беззаконие, диктатура, произвол!

  Иначе браво на Сорос. Крайно време е либерализма да стане по активен!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  След победата в източна Европа, Сорос тръгва и срещу западната. До тук, само Орбан и Путин го изгониха от страните си. Национализма е смъртна заплаха за либерализма.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  А вместо Швейцария може ли Германия? :))

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 8. 8 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  "увеличава финансирането на кампании за защита правата на местните имигрантски общности и организации, борещи се с дискриминацията. Тяхното финансиране от общините бе замразено..."
  Пълен парадокс.
  Общините финансират подкрепата си за елементи, враждебни на обществото.
  Колко интересно.
  Делото нали викаше че не иска да наводни Европа с арабо-африканци?
  Нещо тази опорка пада, а?

  Panta rhei....
 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":

  Има две виждания за света - аристократично и религиозно. Аристократичният инстинкт слага на първо място СВОЕТО семейство,СВОЯТА махала,СВОЯТ народ и т.н. Инстинктът на религиозният човек,(като теб),е напълно откъснат от реалността и за него всичко е общо,всичко е "отворено общество".

 10. 10 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":

  В това, което пишеш, има противоречие.
  В България например, тези, които поставят на първо място СВОИТЕ семейства, е.ават майката на СВОЯТ народ.

  При отвореното общество не всичко е общо, но да не се впускаме в подробности.
  По важният въпорс е, защо то да е откъснато от реалността, като е факт в Западна Европа?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Да си вземе кралолевци, хръсевци, ганевци и алилуите с него.

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  "всички те са притеснени, че ще им спрат финансирането"

  Айй, аз па си мислих, че това финансиране идват от дарения и трудът е доброволен. :)

  А па то идвало от данъците ни и хората се притеснявали че новите кметове ще им резнат кранчетата. Ай, ай - колко лошо. Ама като искате мигранти събирайте си пари чрез дарения бе. :)

 13. 13 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Този си е отгледал достатъчно подлеци, които да го наследят, след като умре.

 14. 14 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1441 Весело

  Прочетох текста и пуснах една сълза от умиление.
  Съвсем малко остана да изживея катарзис, вследствие на който да се откажа от расизма, фашизма, анти-лгбткржйфн-изма и да прегърна турболибералната идея.
  После видях дъртия гущер на снимката и ми мина.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 15. 15 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Определено има нужда да се набият тапите на всички нацикомунисти, расисти и ксенофоби.

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  Определено има нужда да се набият тапите на всички нацикомунисти, расисти и ксенофоби.
  —цитат от коментар 15 на LiberalToTheBones


  Аз да питам, като Светът се напълни с мигранти и целия Свят замяза на нещо средно между Африка и Афганистан на тея кой ще им дава пари? ;)

  Щото не знам в Африка или в Афганистан да виреят Отворено общество, па и някой там да им дава пари. Тамошните управници само събират пари :)

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  След победата в източна Европа, Сорос тръгва и срещу западната. До тук, само Орбан и Путин го изгониха от страните си. Национализма е смъртна заплаха за либерализма.
  —цитат от коментар 6 на Vlado Nikolov


  Да се говори за победа на Сорос в източна Европа е доста пресилено.Нито в Полша,нито в Чехия и Словакия,нито в Румъния и България идеите му за мултикултуризъм и мигрантофилия се радват на някакъв успех.

 18. 18 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#15] от "LiberalToTheBones":

  Определено има нужда да се набият тапите на всички нацикомунисти, расисти и ксенофоби.
  —цитат от коментар 15 на LiberalToTheBones


  Точно така!! Крайно време е да ви набием тапите на всички болшевишки нацита лепящи етикети наляво и надясно!!!

 19. 19 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Трети принцип на механиката гласи: „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие“. Това означава, че колкото повече се натрапва мултикултурализмът, толкова повече се засилват националистическите и расистките движения.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 20. 20 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Всъщност "затворено общество" е това със силен кланово-родов принцип. Като индийци, и други, в които родата е всичко. Парадоксално, когато едно отворено общество си отвори вратите, веднага го налазват цели кланове и окупират хубавите капии, като се измъкват един друг. Наглед има разнообразие от цветове на кожата и националности, но след 1-2 завъртания на колелото вече отвореното общество е сериозно окупирано отвътре от затвореното и кланово.

  В България сме по-скоро кланово общество, затова не искаме други фамилии да се навървят насам. Щото я знаем стоката. Докато атомизирано общество, с това велико изнасяне на децата на 18 и слаби семейни връзки - то си фантазира, че всички са така атомизирани и се водят предимно от идеология, а не от личен интерес да си обогатят клана и да се окопаят.

 21. 21 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 851 Неутрално

  След победата в източна Европа, Сорос тръгва и срещу западната. До тук, само Орбан и Путин го изгониха от страните си. Национализма е смъртна заплаха за либерализма.
  —цитат от коментар 6 на Vlado Nikolov


  Не е баш тъй! Навсякъде вижда отпор.
  А вероятно не се е отказал от Източна Европа, просто пътят му минава през западна.
  И той е там от доста време вече. Години!

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5815 Неутрално

  Сорос е последователен и има своите привърженици. Кой се бори срещу невъоръжени привърженици с ножове?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 428 Неутрално

  "Фондация "Отворено общество", станала известна най-вече с подпомагане на гражданския сектор в Източна Европа след падането на комунизма, ..."

  - Такова твърдение ярко илюстрира практиката на комунистите да ПОДМЕНЯТ фактите, с което подменят историята. Защото:

  "Придружавах Сорос по време на срещите му с Министър-председателя и заместника му Георги Пирински.
  – Значи Сорос е действал сериозно и на държавно ниво?
  – Ами да! Беше постигнато споразумение да се издаде специално министерско постановление, съгласно което „Отворено общество“ ще развива дейност в областта на човешките права, масмедиите, културата, гражданското общество и други. Българската държава също се задължаваше да участва, като за всеки преведен от Сорос американски долар, трябваше да предоставя на фондацията близо половината от стойността му по курса в български лева. Тази привилегия другите фондации нямаха, а нашата изведнъж започна да оперира с милиони.“ - https://slivensega.wordpress.com/2017/02/06/румен-воденичаров-сорос-ме-назначи-за/

  "ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО"
  МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
  ПОСТАНОВИ:

  Чл. 1. (1) Фондация "Отворено общество" се освобождава от данъци, мита, такси и отчисления в полза на бюджета.
  (2) Средствата, предоставени като дарения и завещания на фондацията от български юридически и физически лица, се освобождават от данъци. ..."

 24. 24 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Нека да опитат и на запад тази благодат, ако може и хелзинския комитет да ни освободи от присътствието си

 25. 25 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 457 Весело

  Дневник яко троли дясно-популистките тролове с тая статия. Глей сега как ще кълват като шарани. Очакват се ексцесии в коментарите. Ще падне смях.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 26. 26 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":

  НЕАДЕКВАТЕН КАКТО ВИНАГИ.

 27. 27 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Хората ще изгонят "Отровено общество" и оттам.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 28. 28 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#15] от "LiberalToTheBones":

  НОВИЯТ НАЦИ -ФАшИ-КОМУНИЗЪМ Е ПОЛИТКОРЕКТНИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ.ЖАЛКО ,чЕ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА НЕ УСПЯВАТ ДА ГО ПРОУМЕЯТ.
  ОТРОВЕНОТО ОБщЕСТВО НА шорош Е ПРЕДВЕРИЕТО КЪМ Н И К А К В О Т О ОБщЕСТВО.

 29. 29 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Когато бял човек реши да прави населението в Европа по-бяло и здраво, го наричат нацист, когато комплексиран евреин милиардер подменя бялото население в Европа с неграмотно черно от третия свят, го наричат "правозащитник". Това е светото прогнило двуличие.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 30. 30 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Сорос финансира крайно леви групи, Путин - крайно десни. И двамата с една цел - повече власт, контрол върху тълпата, политически натиск.

  До коментар [#25] от "waj29610503":
  Дневник предвид любовта си към Сорос (и парите му) са длъжни да отразяват фондациите и дейността му. А толкова евтини спиращи коментари не вървят, ако ти плащат за тях е загуба на пари :).

  -voxy
 31. 31 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Ако някой се чуди що България е последна във всичко, че и продължава да затъва - нека прочете коментарите.

  Ами с този матрял закономерно България няма бъдеще!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 32. 32 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Краде му се на Сорос още.
  Няма насита за пара и власт.

 33. 33 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":

  Щото сега не е активен либерализЪма?!

 34. 34 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 907 Неутрално

  След като има отворено общество, би трябвало да има и затворено общество. А по средата логично следва да е нормалното общество. Нито отворено, нито затворено. Какво ли е това? Като се има предвид, че затвореното общество е с характеристики, примерно на Северна Корея, нормалното общество сигурно е някаква смесица между Швейцария и Северна Корея. Какво ли би станало, ако България се окаже в ситуация, подобна на Сирия и много българи потърсят спасение от смъртта в Швейцария?
  —цитат от коментар 4 на Анти Шишковци


  България има голяма вероятност да се случи сирииски или югославакси сценарии.

 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Сорос е последователен и има своите привърженици. Кой се бори срещу невъоръжени привърженици с ножове?
  —цитат от коментар 22 на penetrating


  Кой ли?Например "клетите"в Котбус,които наръгаха и убиха германец.Други пък се борят с взривове,със стрелби и газене с камиони.

 36. 36 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Хаир хабер.

  Таман агитпропчетата и протестърите на запад да захлебят малко грант.

 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Ако някой се чуди що България е последна във всичко, че и продължава да затъва - нека прочете коментарите.Ами с този матрял закономерно България няма бъдеще!
  —цитат от коментар 31 на b_52_strato


  А с полезни идиоти светло бъдеще ли я очаква???

 38. 38 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#30] от "voxy":
  Хахахаха, ей го на трола. Припозна се и тръгна да се заяжда. Аз казах, че ще падне смях с такива...

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#33] от "yanne":

  Очевидно недостатъчно, щом не е поставил враговете на човешките права и цивилизацията на мястото им.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 40. 40 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Хак да им е на бившите гедерейци и на сегашните западноевропейци!, ще видят те какво значи "Отворено общество". Изглежда че налъмите продължават все така да си цъфтят необезпокоявани навсякъде.

 41. 41 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "Той настоява, че увеличаването на работата в Западна Европа няма да е за сметка на дейността по други места. "През годините разширихме работата си в цяла Европа в подкрепа на независимото гражданско общество на изток и на запад, север и юг. Няма поврат в работата ни от Източна към Западна Европа.""

  В България "Разхлопано общество" няма място. Да спира парите и да ги пренасочва другаде. С няколко милиона дадени на кресливци само усложнява положението и предизвиква обратен ефект.

 42. 42 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Аз се чудя защо т.нар. "правозащитници" трябва да се финансират с парите на данъкоплатците. Като искат неправителствени организации да ги финансират само от дарения. Още повече, че дейността им е силно изкривена и защитават правата единствено на разни малцинства, затворници и т.н.
  Ако държавата финансира някаква дейност, то тя трябва да има контрол дали организациите защитават правата на всички граждани, независимо от пол, етнос, религия, граждански статус и т.н. Иначе се получава, че държавата финансира дейности, които може и да са насочени и срещу интересите на мнозинството.

 43. 43 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#33] от "yanne":Очевидно недостатъчно, щом не е поставил враговете на човешките права и цивилизацията на мястото им.
  —цитат от коментар 39 на Боян Таксиров


  Как не ви омръзна на либерастите да плещите простотии?Къде е записано "човешкото право"да влезеш НЕЗАКОННО,НЕЛЕГАЛНО в дадена страна и да се ползваш от социала и?Кое му е цивилизоваността да си напълниш държавата с неграмотни,с чужда култура и манталитет навлеци?

 44. 44 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#33] от "yanne":Очевидно недостатъчно, щом не е поставил враговете на човешките права и цивилизацията на мястото им.
  —цитат от коментар 39 на Боян Таксиров


  И къде им е мястото? Абе вие новите либерали, като бивши комунисти, много ви влече това да поставяте "враговете" на мястото им - скоро очаквам да чуя призиви да се отворят концлагери за враговете на човешките права.

 45. 45 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Само едно нещо не ми е ясно - Сорос, защо не налее тези пари в държавите от които идват мигрантите за да бъдат изкоренени причините за миграцията?

 46. 46 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#45] от "silverman":

  Много добра констатация!
  +++++++++++++++++++++++

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Любимата ми тема винаги е била "Сорос". Скъсвам се от смях, когато чета как тролчетата плюят по него. Сякаш им бърка в едно тъмно място и мира не могат да намерят. Сорос е универсалният враг на всяка тоталитарна система в Европа. Включително и на модерните диктатури като тази на Орбан. Те всички са едни и същи.

  Пожелавам на бай Джордж още 90 години да изкара, че да бъде трън в очите на всички тоталитарни труженици и платени тролове.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 49. 49 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#31] от "b_52_strato":

  АЛАХУ АКБАР РАЗБИРАЧО ,СМЕШНИК НЕАДЕКВАТЕН

 50. 50 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#34] от "WWW":

  А НЕ САМО БЪЛГАРИЯ ,ЦЕЛТА НА ГОСПОДАРИТЕ НА ХАУСА, КАТО ИЗВРАТЕНЯКА ОТ СНИМКАТА Е СИРИЙСКИ ВАРИАНТ ЗА ЕВРОПА,НЕ НАПРАЗНО ПОЛИТКОРЕКТНИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ Е НАЙ-ДОБРЕ ИЗРАЗЕН В ГЕРМАНИЯ ,ШВЕЦИЯ И ИТАЛИЯ(ВЪПРЕКИ САЛВИНИ,КОНТРОЛЪТ В/У СРЕДСТВАТА ЗА ИНФОРМАЦИЯ И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ОТ СТРАНА НА ИТ.БОЛШЕВИКИ -РЕЦИКЛИРАНИ ГЛОБАЛИСТИ Е Т О Т А Л Е Н

 51. 51 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#48] от "Lou":

  КОГАТО ГОСПОД ИСКАЛ ДА НАКАЖЕ НЯКОГО ПЪРВО МУ ВЗИМАЛ УМА,А ДАЛИ НЯКОГА СТЕ ГО ИМАЛИ.Такива хунвейбини и павел морозовци като вас не са добър атестат за човешкия
  разум но явно винаги ще ги има.

 52. 52 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#45] от "silverman":

  зашото целта е хаос в европа ,а не доброто на африканците ,те са само инструмент,

 53. 53 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 561 Неутрално

  К'тулу как още не е ритнал кофата?

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 54. 54 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 620 Неутрално

  За борбата с миграцията, тук е необходимо и ограничаване на раждаемостта. в България нямаме проблем и трябва да увеличим раждаемостта, но в много краища по света трябва да се намали. Дори днес имаше един мометар, че света преди 50 год. е бил 4 млрд души, а днес е 8 млрд, а след 50 год колко ще бъде 16 милиарда. Това са огромни ресурси, необходими за такава голяма паплач.
  Така че натам трябват също средства- ограничаване на раждаемостта - особено важи за Африка, за Азия, по-малко хора и по-висок стандарт на живота.

 55. 55 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Продължавам да се удивявам на това колко много прости хора има, които могат да вярват по някакъв начин на конспиративната теория за Сорос. Може би трябва да го сложат като критерий в нов тест за интелигентност, понеже НЯМА как да си интелигентен човек и да вярваш, че Сорос има някакви пъклени планове. Няма нито едно доказателство за това. Освен това, Сорос работи единствено с идеи. Това, че някои хора ги плашат идеите за толерантност и взаимопомощ е още по-тъжно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 56. 56 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз се чудя защо т.нар. "правозащитници" трябва да се финансират с парите на данъкоплатците.
  —цитат от коментар 42 на pamela


  Това е друга тема, ма нали Сорос дава толкова пари именно за това, ама вие, фашунгерчетата, да не го видите....

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 57. 57 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само едно нещо не ми е ясно - Сорос, защо не налее тези пари в държавите от които идват мигрантите за да бъдат изкоренени причините за миграцията?
  —цитат от коментар 45 на silverman


  Е как що - щото иска да наводни Европа с мюсюламани и да унищожи европейската цивилизация, към която ти си въобразяваш, че принадлежиш... Не е ли толкова просто и ясно...

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 58. 58 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#38] от "waj29610503":

  ВИЕ ЛИчНО КАКВО щЕ СПЕчЕЛИТЕ ОТ УНИщУЖАВНТО НА ЕВРОПА.СЕГА КАТО ТРОЛ ЗА 30 ВОНЯщИ НА СМЪРТ СРЕБЪРНИКА ПРАщАТЕ НЕ БУНИщЕТО НА ИСТОРИЯТА ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ,КОЙТО Е ДАЛ НА СВЕТА ПО-ВЕчЕ ОТ ВСИчКИОСТАНАЛИ ЗАЕДНО.ГНУС МЕ ОТ СУБЕКТИ КАТО ВАС

 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  Не е баш тъй! Навсякъде вижда отпор.
  А вероятно не се е отказал от Източна Европа, просто пътят му минава през западна.
  И той е там от доста време вече. Години!
  —цитат от коментар 21 на Тангра


  Абсолютно, ако в Западна Европа дойдат такива като Салвини и Льо Пен няма кой да шока канчетата на Унгария и Полша. :)

  Затова се е загрижил той да спечели там, та да има кой да шока нашите канчета като даваме отпор на миграцията. :)

 60. 60 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#39] от "Боян Таксиров":

  ТАКИВА КАТО ВАС СА ГОРЕЛИ БЕДНИТЕ ЖЕНИЦИ НА КЛАДИ ПРЕЗ КЪСНОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ, И СА СТАВАЛИ чЕКИСТИ И СС ПРЕЗ 20 ВЕК ,ХОРА КОИТО НЕ МИСЛЯТ ,ТЕ ОБАчЕ ВЯРВАТ НА ПАРТИЙНОТО И ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВО. ДЕРЗАЙ КОМСОМОЛЕЦО ДНЕС МУ Е ВРЕМЕТО

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  До коментар [#48] от "Lou":

  Сорос и неговия модел на фондации нарушават демокрацията.

  1. Финансират се чрез данъци, а не чрез дарения.
  2. Без да се явяват на избори оказват натиск за приемане на дадени непопулярни иначе решения.

  С нашите данъци ни агитират да приемем Истанбулска Конвенция и Стратегията за детето.

  Ако някой дойде при теб и поиска пари (дарение) за каузи, които не подкрепяш ти ще дадеш ли? Отговорът очевидно е не. Обаче те си вземат финансиране от държавата и си правят кампаниите (демек пак наши пари).

  Имаме много сериозно подкопаване на демокрацията.

 62. 62 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 856 Неутрално

  До коментар [#55] от "КретенКилър":

  ВИЕ СТЕ ЖИВОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА АБСОЛюТНАТА БЕЗГРАНИчНОСТ НА чÒВЕшКАТА ГЛУПОСТ И НЕВЕЖЕСТВО.

 63. 63 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Lou":Сорос и неговия модел на фондации нарушават демокрацията.1. Финансират се чрез данъци, а не чрез дарения.2. Без да се явяват на избори оказват натиск за приемане на дадени непопулярни иначе решения
  —цитат от коментар 61 на realguru


  Tочка 1 също е пълна глупост, но да се спрем на точка 2. Що реши, че само който участва в избори има право да изисква дадено законодателство? Според чии правила?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8747 Неутрално

  Добре, че има хора , като Сорос. Хвърля сили и средства за едно по-добро общество.

 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#56] от "КретенКилър":

  Кое е друга тема? Щом се дават пари от данъкоплатците, трябва да има контрол над това чии интереси защитава една неправителствена организация.
  Ако неправителствената организация се финансира само от дарения държавата трябва да следи дали се спазват законите и в частност дали не се създава етническо напрежение като не се защитават правата на жертвите на етническото насилие независимо, че са от мнозинството.

 66. 66 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "КретенКилър":Кое е друга тема? Щом се дават пари от данъкоплатците, трябва да има контрол над това чии интереси защитава една неправителствена организация.
  —цитат от коментар 65 на pamela


  Първо, за конкретно НПО ли говорим?

  Второ, според чии правила "трябва"?

  Ако държавата финансира НПО-та на първо място, то тя си избира НПО-тата според това, което към момента е счетено за сфера, където дейността на НПО-та е необходима. Данъците по принцип се разходват по този начин.

  На мен ми е ясно, че просто газ пикаете, щото има НПО-та, които да защитават малцинства, и за това е цялото мрънкане и фабрикуване на постулати какво "трябва".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 67. 67 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#66] от "КретенКилър":

  Не, проблемът е, не че защитават малцинствата, а че не защитават правата и на мнозинството хора. Имат си само таргет групи, за които да се грижат.

 68. 68 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Само едно нещо не ми е ясно - Сорос, защо не налее тези пари в държавите от които идват мигрантите за да бъдат изкоренени причините за миграцията?
  —цитат от коментар 45 на silverman


  ОО той и ортаците му и там наливат, ама парите са във вид на бомби , снаряди и тойоти за главорезите.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 69. 69 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "КретенКилър":Не, проблемът е, не че защитават малцинствата, а че не защитават правата и на мнозинството хора. Имат си само таргет групи, за които да се грижат.
  —цитат от коментар 67 на pamela


  Да де, това е ВАШИЯТ проблем. Демокрацията работи по друг начин: правата на малцинтвата са важни.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 70. 70 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Булгар, Булгаааааааарррррр....... бхахахахахахахахахахахахахахах

 71. 71 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#69] от "КретенКилър":

  Да, разбира се, че е проблем защото много други хора също имат нужда от защита. Стане жестоко убийство и правозащитниците се хвърлят на амбразурата да защитават правата на убийците. Семействата на жертвите - кучета ги яли.
  Примери много в разрез с всякакъв здрав разум.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK