Пентагонът е без постоянен шеф в най-неподходящия момент

Отдясно наляво - президентът на САЩ Доналд Тръмп, подалият оставка министър на отбраната Патрик Шанахан и съветникът за националната сигурност Джон Болтън, 22 март 2019 г.

© Associated Press

Отдясно наляво - президентът на САЩ Доналд Тръмп, подалият оставка министър на отбраната Патрик Шанахан и съветникът за националната сигурност Джон Болтън, 22 март 2019 г.Пентагонът преживява труден момент, след като САЩ са без постоянен министър на отбраната.


Правителството на Тръмп се мъчи да се справи със засилващата се криза с Иран, с необичайното и спорно разполагане на войски на американско-мексиканската граница, с продължаващата от почти 20 години война в Афганистан и изпадналите в застой преговори със Северна Корея за програмата ѝ за ядрени оръжия.


На фона на всичко това, а и на други неща, и.д. министър на отбраната Патрик Шанахан се оттегли тази седмица, а човекът, подготвян да го замести временно, изглежда се сблъсква с правни пречки, които могат първоначално да му попречат да заема поста повече от около шест седмици. Това е необичайна степен на несигурност за една от най-важните длъжности в правителството. "Много труден момент. При всичко, което се случва в Иран, и всички провокации и ответни действия е ужасяващо да нямаме министър на отбраната в този момент", каза сенаторът демократ Чък Шумър от Ню Йорк. "Това показва в какъв хаос е това правителство. В него има толкова много незаети позиции, постоянни смени, в най-деликатните области на сигурността."
Шанахан и министърът на сухопътните сили Марк Еспър, който се предвижда да го замени, участват в заседания в Белия дом и други срещи, включително в разискванията как армията да отговори на свалянето на американски дрон от Иран.


Предвижда се Еспър да стане и.д. министър на отбраната от полунощ в неделя и после, във вторник, да замине на среща на министрите на отбраната от НАТО. На нея ще бъде важно Еспър да убеди съюзниците, че сега той е начело и че


американското ръководство по националната сигурност е стабилно


и способно да взема решения, изправено пред засилващи се заплахи от Иран, на фона на въпроси от един предпазлив Конгрес. Междувременно в Пентагона юристи обсъждат как да бъде преведен Еспър през очертаващите се трудни правни процедури и утвърждаване от Конгреса. Служители по отбраната казаха вчера, че засега още нямат ясна представа как ще се продължи по-нататък.


Ключовият проблем е, че Тръмп никога не е издигал официално кандидатурата на Шанахан за министър на отбраната. Той обяви, че възнамерява да го направи, но минаваха месеци, а това така и не се случи. Служители многократно казваха, че проверката се проточва. В понеделник Шанахан се оттегли, като каза, че иска да пощади семейството си, след като станаха известни подробности за домашни проблеми, свързани с трудния му развод преди почти 10 години.


Тръмп веднага определи Еспър за нов и.д. министър, но поради ограничения, съдържащи се в съдебни решения и законодателство, уреждащо начина на попълване на свободни длъжности на високо ниво, той ще може да служи в това временно качество само около шест седмици. Законът забранява Еспър да бъде издигнат като кандидат за поста, докато същевременно е и.д. министър. Ако бъде номиниран, той ще трябва да се оттегли и да поеме друга длъжност, докато Сенатът гласува кандидатурата му. А всеки, избран да заеме поста временно, дори за кратко време, докато трае процесът на утвърждаване,


ще има ограничена власт и няма да разполага с всички правомощия


за вземане на решения, от които един министър на отбраната се нуждае, когато страната му е във война в няколко държави и провежда големи военни операции в десетки други.


Обикновено висшите ръководители могат да бъдат "изпълняващи длъжността" за 210 дни, но тъй като Шанахан никога не е бил номиниран, времето на Еспър е започнало да тече на 1 януари, когато подаде оставка предишният министър на отбраната Джим Матис. Това би принудило Еспър да спре да изпълнява временната си роля до 30 юли.


Проблемът се усложнява от това, че дори ако иска да номинира Еспър, Тръмп ще трябва да предложи някой, който да заеме поста, също като изпълняващ длъжността, за неопределен срок. Тъй като Тръмп никога не е номинирал някой, който да замени Шанахан на предишния му пост като заместник-министър на отбраната, няма никой, който бързо да започне да действа като и.д. министър по време на процеса на утвърждаване. Законодателите изразяват първоначална подкрепа за Еспър, който е добре познат в Конгреса и по-рано е работил като законодателен сътрудник в комисии, но не е сигурно, че той ще бъде бързо одобрен.


Като бивш висш служител в отбранителната компания "Рейтиън" Еспър може да се наложи да поиска да бъде изключен от решения, свързани с нея. А това може да включва деликатни преговори на високо равнище с Турция за решението й да купи руска система за противоракетна отбрана и ответното предложение на Америка за произведено от "Рейтиън" оръжие земя-въздух "Пейтриът". Законодателите също така изразяват


раздразнение от големия брой изпълняващи длъжността


висши служители в правителството на Тръмп.


При управлението на Тръмп най-малко 22 от 42 души на висши правителствени постове, т.е. малко над половината, са изпълняващи длъжността. За разлика от това, според данни, събрани от преподавателката по политология в Йейлския университет Кристина Кинан, от 1977 г. до средата на април тази година - от управлението на президента Джими Картър до първата половина от президентството на Тръмп, 266 души са заемали правителствени постове. От тях 79 са били изпълняващи длъжността, т.е. трима от всеки десет.


Тръмп казва, че обича да определя и.д. служители. През януари той заяви пред репортери: "Това ми дава по-голяма гъвкавост." Тази практика позволява на Тръмп бързо, макар и временно, да поставя съюзници на важни позиции, като същевременно заобикаля процеса на утвърждаване от Сената, който може да бъде рискован, при положение че републиканците имат съвсем малко мнозинство в камарата - 53 на 47 места.
Но друго обяснение е, че при управлението на Тръмп процесът на попълване на длъжностите е бавен и пълен с погрешни стъпки.


Според непартийната организация "Партньорство за обществена служба", която проучва начини за подобряване на ефективността на управлението, досега Тръмп е оттеглил 63 кандидати - двойно повече от общо 31, които Обама беше оттеглил до този момент от своя първи мандат. Той също така реши да не издига някои кандидати, след като разбра, че контролираният от Републиканската партия Сенат би ги отхвърлил, включително двама евентуални кандидати за Управлението за федерален резерв: бизнесмена Херман Кейн и консервативния коментатор Стивън Мур.


Освен това 568-те кандидатури, предложени от Тръмп през първaта му година като президент, са били с над 100 по-малко от предложените от Обама за същия период, показват данни на организацията "Партньорство за обществена служба". /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Но друго обяснение е, че при управлението на Тръмп процесът на попълване на длъжностите е бавен и пълен с погрешни стъпки.
  _____________
  Ай са Путин само това чака , както е нисък, само една стъпка трябва!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  Патрик Шанахан!
  Хем ирландец - хем персиец ли ????

  [email protected]
 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Бай Дончо командва!
  Удри,бай Дончо!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 459 Гневно
 6. 6 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Весело

  Че нали си имат Тръмп?

 7. 7 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тръмп иска да бъде крал и не му трябват съветници, той съвети не ще, само лизане по задника. Най-много може да е като лудото кралче Джофри обаче.

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Бай Дончо командва!Удри,бай Дончо!
  —цитат от коментар 4 на Милост за живите

  Кого, бре???

 9. 9 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  Дъ Бест Пийпъл.
  Себ Горка бил свободен, да тури него. А Шон Ханити за министър на пропагандата, и министерство да му направят ако трябва.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 10. 10 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Любопитно

  "Пентагонът е без постоянен шеф в най-неподходящия момент"
  ============
  А кога е най-подходящият момент?

  Еретик
 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Това показва в какъв хаос е това правителство. В него има толкова много незаети позиции, постоянни смени, в най-деликатните области на сигурността."

  Какво може да се очаква от Тръмб освен хаос.
  В Хелзинки нахока пред цял свят службите за сигурност на САЩ. Повярва на Путин, че няма руска намеса в изборите.
  И какво се оказа в крайна сметка? Има доказана намеса на руснаците.
  Гламар, повече от некадърен президент.
  Водел битка на живот и смърт срещу глобалисти и либерали. Ай сик ....

 12. 12 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Разстроено

  [quote#8:"4ort"][/quote]

  Не знам!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  THE BEST TEAM EVER.

  Няма страшно, стабилният гений ще ги преведе и през тези бурни води.

  Той разбира и от сделки, и от бомби, и от стратегия, и от Мис Вселена...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#4] от "Милост за живите":Ти идиот ли си или просто кретен?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Дневник, ако така се обърнем към Дрънц. сигурно ще ни баносате за месец!
  Не че нямаме основания! Той непрекъснато създава поводи, завалията !
  Но на Дрънц е позволено непрекъснато да дрънка глупости по адрес на други форумисти !

  Инак го пазите като писано яйце ! Хахаха!
  Форумната секретарка Дрънц !

 16. 16 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не е лесно да се намират подходящи кадри за висшия ешелон при положение,че изпитаните досега и от демократи и републиканци са глобалисти. Големият проблем на Тръмп е как да води националистическа политика с глобалистки кадри,които цял живот са се учили на нещо съвсем различно от това,което в момента се изисква от тях. Как да водиш студена война с Китай с кадри,да които Китай е приятел и търговски партньор и са захлебвали от китайски пари! Как се води война с Иран с паркетни,политкоректни генерали на Обама, издигнати заради доброто им отношение към джендъризма!
  Трудна е задачата на Тръмп,но ще се справи. Просто трябва време.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#11] от "gmbh":

  "Какво може да се очаква от Тръмб освен хаос."

  Какво може да се очаква от човек, който не е прочел една книга през живота си, който се води "бизнесмен", а е фалирал 6 пъти, който ползва речник от 500 думи и не може да напише един туит, без да направи пет правописни грешки?!

  Който твърди, че любим автор му е Том Улф, а не може да каже заглавието на една негова книга?

  Който се хвали, че любима книга му е Библията, а не може да назове нито един библейски персонаж или цитат?

  Който пише Prince of Whales и не знае съставните части на Обединеното кралство?

  Това е един невежа, един политически шарлатанин, който може да се хареса само на по-големи невежи и шарлатани от самия него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Написаното е от Лолита Балдор.

  И е туитнато в twitter(асоциациите оставям за вас).

  Мераклиите могат да фърлят един поглед на twitter под @lbaldor.

  Не си струва губивремето, но се твърди, че всеки влак има редовните си пътници ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 19. 19 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#16] от "gozambo":

  Гозамбо, не те ли е срам да клеветиш висшите офицери в държавата? Кой от началниците на щаба е паркетен генерал? Всички са уважавани офицери прекарали целия си живот в служба на страната си.
  Знаеш ли кой е паркетен? Идолът ти Тръмп. Щото като е било време да се бие за страната си, той се е покрил страхливо с докторска бележка, на тати момчето. И вместо във Виетнам е щурмувал нюйоркските клубове отбранявани от полуголи моделки.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  Тръмп да поема кормилото и да прескача институциалните формалности. Той нали се хвалеше, че неговото копче било по - голямо от на колегата му в Северна Корея ! За какво са му на него разни министри и началници на пентагона ? Само да му се пречкат в краката в неподходящ момент ?

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#19] от "vesolr":

  "Кой от началниците на щаба е паркетен генерал? Всички са уважавани офицери прекарали целия си живот в служба на страната си."

  Също като Джон МакКейн, също като Робърт Мюлер - двама квинтесенциални американски герои.

  За разлика от мошеника Дръмб, чийто баща-мошеник накарал свой наемател-ортопед (индус) да му издаде фалшива бележка, че имал шипове в петите, за да изклинчи ит военна служба.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  До коментар [#4] от "Милост за живите":Ти идиот ли си или просто кретен?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz

  Аз съм демократичен българин!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  на Дрънц е позволено непрекъснато да дрънка глупости по адрес на други форумисти !

  Инак го пазите като писано яйце ! Хахаха!
  Форумната секретарка Дрънц !
  —цитат от коментар 15 на faeton.


  Разбира се, че ще го пазят като писано яйце! Форумният шут генерира трафик. Пък и лично познава Киро Це-Ре-У-то.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Един анализ, който ясно показва, че некадърникът Дръмб се е оплел като патка в кълчища с Иран и няма полезен ход:
  https://edition.cnn.com/2019/06/20/opinions/us-iran-mess-trump-endgame-bergen/index.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#19] от "vesolr":"Кой от началниците на щаба е паркетен генерал? Всички са уважавани офицери прекарали целия си живот в служба на страната си."
  Също като Джон МакКейн, също като Робърт Мюлер - двама квинтесенциални американски герои.
  —цитат от коментар 21 на Norman Granz


  Маккейн беше обикновен кретен и пукна като такъв. Единственото, с което ще бъде запомнен е, митингуването му с лидери на ИДИЛ, както и с фашизирани, военни хунти

 26. 26 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  митингуването му с лидери на ИДИЛ
  —цитат от коментар 25 на disclosure


  Тази смърдяща партенка не ви омръзна да я повтаряте, въпреки че е абсолютна лъжа. Маккейн е американски герой, затова путинистите го ненавиждате.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 27. 27 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#19] от "vesolr":

  Което само доказва,че е умен човек .

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 28. 28 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#25:"disclosure"][/quote]

  Ти добре ли си? Оранжевото ти лайно се е покрил от войната във Виетнам, обаче Маккейн, който участва, е кретен?? Вземете си наврете езиците в оранжевия му задник, барем ви огрее нещо кафяво от неизполнените му обещания.

 29. 29 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#26] от "vesolr":

  Кое му е героичното, та да му се възхищаваме всички?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#26] от "vesolr":

  “Маккейн е американски герой, затова путинистите го ненавиждате.”

  Путинистите и всякакви други лузъри и сбърканяци ненавиждат всеки, който ги кара да се чувстват дребни и жалки в сравнение с него.

  Да каже, че МакКейн, който бе изпратен с държавни и военни почести като герой на Америка, е “пукнал” - на такова нещо е способно само нищожество, което като пукне, ще разберат само мухите наоколо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Ти може би имаш нужда да се възхищаваш на измислени герои, за да осмисляш жалкото си битие и съществуване.Що смяташ, че останалите са също комплексари?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 32. 32 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тази смърдяща партенка не ви омръзна да я повтаряте, въпреки че е абсолютна лъжа. Маккейн е американски герой, затова путинистите го ненавиждате.
  —цитат от коментар 26 на vesolr


  Маккейн е толкова герой, колкото един селски помияр може да претендира, че е вълк.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 33. 33 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#31] от "Noise":

  Ми щото се възхищавате на Тръмп - най-измисления шарлатанин в новата история на САЩ.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 34. 34 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "Noise":

  Може ли да ти кажа аз? Отказва да бъде пуснат от виетнамците преди всички останали военнопленници.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#33] от "vesolr":

  “Ми щото се възхищавате на Тръмп...”

  Комунистите-съветчици се “възхищават” на Дръмб, защото мразят Америка, а той я прави за посмешище.

  Виж кои са най-ревностните форумни дръмбофили - хора, които наричат американците “кравари”, радват се, когато падне американски самолет или ученици се изпозастрелят в американско училище, “детронират” долара и се подиграват на американската ценностна система, възвеличавайки кагебейско-православната.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":Ти може би имаш нужда да се възхищаваш на измислени герои, за да осмисляш жалкото си битие и съществуване.Що смяташ, че останалите са също комплексари?!
  —цитат от коментар 31 на Noise


  На какво друго да се възхищава, завалията? На такъв, чийто живот е минал без смисъл, му трябват кумири. Я бащица-Слънце, я някой Маккейн.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 37. 37 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "disclosure":

  Много е забавно когато разни тръмпони като теб и Нойз започнат да обясняват какви мизерници и нещастници били опонентите им. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#34] от "I":

  “Отказва да бъде пуснат от виетнамците преди всички останали военнопленници.”

  Аз бих пожелал на двата оплезени гуреливи ретарда, които се подиграват на МакКейн, да прекарат 24 часа в условията, при които той е прекарал 5 години.

  Ще молят виетконгците да ги застрелят, за да не се мъчат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#33] от "vesolr":“Ми щото се възхищавате на Тръмп...”Комунистите-съветчици се “възхищават” на Дръмб, защото мразят Америка, а той я прави за посмешище.Виж кои са най-ревностните форумни дръмбофили - хора, които наричат американците “кравари”, радват се, когато падне американски самолет или ученици се изпозастрелят в американско училище, “детронират” долара и се подиграват на американската ценностна система, възвеличавайки кагебейско-православната.
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  Пак повод да плюеш по Православието. Запомни ИДИОТ!! България е ПРАВОСЛАВНА!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 40. 40 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  "Освен това 568-те кандидатури, предложени от Тръмп през първaта му година като президент, са били с над 100 по-малко от предложените от Обама за същия период, показват данни"

  Туй как да го тълкуваме? Че при Обама е имало по-голямо текучество ли? А па тука ни обясняват как при Тръмп всеки си заминавал с причина и без причина. :)

 41. 41 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#34] от "I":“Отказва да бъде пуснат от виетнамците преди всички останали военнопленници.”Аз бих пожелал на двата оплезени гуреливи ретарда, които се подиграват на МакКейн, да прекарат 24 часа в условията, при които той е прекарал 5 години.Ще молят виетконгците да ги застрелят, за да не се мъчат.
  —цитат от коментар 38 на Norman Granz


  Можеше и така да се е получи, но само в холивудски сценарий.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 42. 42 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Маккейн е толкова герой, колкото един селски помияр може да претендира, че е вълк.
  —цитат от коментар 32 на disclosure


  Джон Маккейн беше голям американски патриот и приятел на България. На него трябва да му издигнат паметник в Борисовата градина, а този на съветските окупатори да бъде сринат и заровен някъде извън територията на България. Точно заради хора като Маккейн и Рейгън ти, аз и останалите в този форум свободно изразяваме мнението си. Точно заради тези велики американци ние сме държава, която не е част от Империята на злото, точно заради тях ние не сме държава - миниран концентрационен лагер, върната с векове назад. Точно заради Маккейн и хора като него ние поне с мъничко не сме се удавили в россиянското антибългарско блато. Затова имайте уважение към него, ако въобще сте българи и имате нещо общо с България. 43. 43 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "disclosure":

  Дрънкаш празни приказки, нямащи нищо общо с фактите, нали? Типичен тръмпон. Православен.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 44. 44 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "realguru":

  Просто половината от администрацията на Тръмп ЛИПСВА. За текучеството има статистика, ама ти като останалите тръмпони вместо да четеш дрънкаш празни приказки.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#42] от "Coldplay":

  +++++

  Стискам ти ръка за този постинг, макар с него да подхранваш още повече неистовата омраза на червените глисти към МакКейн, Рейгън и останалите.

  Те точно затова ги ненавиждат - защото на такива като тях дължим свободата си.

  Лека от мен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#44] от "I":

  “Просто половината от администрацията на Тръмп ЛИПСВА.”

  Те не четат, колега. Ако четяха, щяха да знаят колко позиции в администрацията се назначават от президента, колко е назначил Дръмб досега (за близо две години и половина) и колко са останали незапълнени.

  Sancta simplicitas.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#42] от "Coldplay":

  Нямат, нито русофилите, нито хардкор тръмпистите - за тях той е някаква креатура на дийп стейт и Тръмп с право го обиждал. С такива хора е безмислено да се надвикваш, те ВЯРВАТ.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 48. 48 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Любопитно

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Абсолютно - сите русофили за 1 нощ се премениха в нови премени и станаха фенове на американския президент. А после разни псевдоантипутинисти и видни "консерватори" ни обиждат, докато се кикотят в братска прегръдка с Тръмп обществото.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 49. 49 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Пусни си едно влакче да се успокоиш малко!  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 50. 50 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  До коментар [#34] от "I":“Отказва да бъде пуснат от виетнамците преди всички останали военнопленници.”Аз бих пожелал на двата оплезени гуреливи ретарда, които се подиграват на МакКейн, да прекарат 24 часа в условията, при които той е прекарал 5 години.Ще молят виетконгците да ги застрелят, за да не се мъчат.
  —цитат от коментар 38 на Norman Granz


  Норми,имало ли е и полови гаври?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 51. 51 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#42] от "Coldplay":

  Пълни глупости !

  България е независима и свободна демократична държава,защото българите го искат,а не заради някакъв краварски нещастен политик...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 52. 52 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#29] от "Noise":

  нарита ви вас ватенките и ви утрепа путинския паток

  кеф, а?

 53. 53 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Весело

  Амачър ауър в Белия дом е обида за аматьорите

  шега от туитосферата днес =)

 54. 54 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тръмп обичал да държи хора на временна длъжност! Причината я обясних, поколения наред в държавната администрация са се катерили корумпирани глобалисти и за да ги принуждава Тръмп да следват националистическата линия и да работят за националния интерес, той си осигурява възможността да ги изгони лесно. Тръмп се опари от един Джеф Сешънс,скрита лимонка, когото трябваше да търпи 2 години, а накрая се оказа,че е трябвало да го изгони на втория ден.
  Тръмп ги държи на временна длъжност и пак крадат. Като сегашният временен,който си отива. Веднага започна да пробутва милиардите на неговите хора.

 55. 55 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "gozambo":

  Кой краде бе, Зомбьо? Ей, не ви омръзна да лъжете. О по е е ясно защо подкрепяте най-големия лъжец за президент.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 56. 56 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Американските генерали много отдавна са забравили вкуса на победата, да отидеш,да се сбиеш и да победиш. Генералите,които наследи Тръмп, са навързани с военно-промишления комплекс и с политиката,съответно корумпирани и най-добре умеят да точат държавния бюджет. Такива щурави планове ще направят, така ще разтегнат войната, че да се води поне сто години. Отделно Обама ги издигна всички не по военни заслуги,а заради отношението към джендъризма.

 57. 57 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#52] от "carlosestrada":

  Е това е true American hero..Спор да няма..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 58. 58 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Викам, да научиш английски, преди латински..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#42] от "Coldplay":

  Мислех, че "Работническо дело" е в историята.. Бъркам, очевидно..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 61. 61 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#43] от "I":

  Много филми гледаш.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Noise":

  Съжалявам, но ако не си разбрал какво е геройското на постъпката му, не мога да ти помогна. Пък и не виждам защо да го правя — психопатите нямате нужда от помощ.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 64. 64 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "Noise":


  Всщност, мнго рядк гледам филми. И, за разлика от теб не играя на малоумни компютърни игрички. Та, измисли нещо друго.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 65. 65 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "gozambo":

  Зомбьо, престани да дрънкаш пълни идиотщини. И вземи се поограмоти как работи САЩ, все пак живееш тук.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 66. 66 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Вие вижте Джон Болтън и съдете какъв е изборът на Тръмп от висши кадри! Наистина,опитен,врял и кипял във външната политика,но за него Тръмп казва,че ако го слуша да всичко,досега да е направил четири войни. Вероятно пета война с вчерашната. С такива кадри работи, от които взема само положителното. Такива кадри за постоянна работа ли са?
  Тръмп има адета да се консултира с много външни хора. Постоянно е на телефона и ги вика и в Белия дом. Държавната администрация се е превърнала в една каста от потомствени аристократи,които са се научили те да управляват,вместо избранниците на народа. Те да правят законите,те да определят политиката, дори те да сменят президента ,ако не слуша. Но както виждаме,Тръмп разбива този модел,а Бил Бар е по петите им.

 67. 67 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "gozambo":

  Разбира се, че Тръмп трябва да разчита на идиоти като Болтън. Никой нормален не иска да има нещо общо с малоумната администрация на Тръмп.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 68. 68 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  Готвят и нова кокона за ООН, да замени индийската откачалка Ники Блейли: https://youtu.be/tJbCN4KaxOE 👱‍♀️🙄

  reductio ad absurdum...
 69. 69 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Обаче е чел тая: https://is.gd/n1HA7b 😉😎👱

  reductio ad absurdum...
 70. 70 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#16] от "gozambo":Гозамбо, не те ли е срам да клеветиш висшите офицери в държавата? Кой от началниците на щаба е паркетен генерал? Всички са уважавани офицери прекарали целия си живот в служба на страната си.Знаеш ли кой е паркетен? Идолът ти Тръмп. Щото като е било време да се бие за страната си, той се е покрил страхливо с докторска бележка, на тати момчето. И вместо във Виетнам е щурмувал нюйоркските клубове отбранявани от полуголи моделки.
  —цитат от коментар 19 на vesolr


  Това, че някога са били уважавани, не означава, че винаги ще са такива. То и Колин Пауъл е бил уважаван... 😌

  reductio ad absurdum...
 71. 71 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#19] от "vesolr":"Кой от началниците на щаба е паркетен генерал? Всички са уважавани офицери прекарали целия си живот в служба на страната си."Също като Джон МакКейн, също като Робърт Мюлер - двама квинтесенциални американски герои.
  —цитат от коментар 21 на Norman Granz


  По "героите" ще ги познаете... 🙄🤐

  reductio ad absurdum...
 72. 72 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#25] от "disclosure":

  "Маккейн беше обикновен кретен и пукна като такъв. Единственото, с което ще бъде запомнен е, митингуването му с лидери на ИДИЛ, както и с фашизирани, военни хунти"

  Ааа, и и РБ (ще) го помним! 🤮

  reductio ad absurdum...
 73. 73 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#26] от "vesolr":“Маккейн е американски герой, затова путинистите го ненавиждате.”Путинистите и всякакви други лузъри и сбърканяци ненавиждат всеки, който ги кара да се чувстват дребни и жалки в сравнение с него.Да каже, че МакКейн, който бе изпратен с държавни и военни почести като герой на Америка, е “пукнал” - на такова нещо е способно само нищожество, което като пукне, ще разберат само мухите наоколо.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Хаха, "герой"?!

  "Той не е герой от войната. Той е военен "герой", (само) защото беше заловен. Харесвам хора, които не са (били) залавяни." Дональд Иванович 👍😏

  reductio ad absurdum...
 74. 74 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Весело

  До коментар [#54] от "gozambo":

  Да осветлим ситуацията. Тръмп е принуден да работи не с 1во или 2ро качество, а с каквото му падне. Затова и всички там са "временни".
  А за Сешънс си много далеч от истината. Тръмп дължи много на него, това беше първият подкрепил го сенатор, който легитимира кандидатурата му и помогна много за избирането му. За благодарност Тръмп го скъса от подигравки и унижения.
  Дори ти го хвалеше, което е типично за теб/Тръмп - от хвалби до пълно отричане:
  "Когато Джеф Сешън най-после бъде одобрен и когато прочисти прокуратурата от саботьорите, които са почти сто процентово мнозинство в момента, и започнат разследвания, тогава Тръмп ще получи в ръцете си един важен лост. За мен лично Сешън е най-важната фигура в администрацията на Тръмп."

  Фурнаджйиската лопата би ти завидяла на бързината и лекотата с която "сменяш концепцията".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 75. 75 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#64] от "I":

  Не играеш, щото е над възможностите ти . Стратегическите игри не са за всеки.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 76. 76 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Любопитно

  До коментар [#75] от "Noise":

  Какви стратегически игри? Едно време най-простите лапета цъкаха от сутрин до здрач Старкрафт и разни други малоумни стратегии.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 77. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Патрик Шанахан!Хем ирландец - хем персиец ли ????
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Абцолутно! Разбираш ги нещата!

 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#31] от "Noise":

  Маккейн измислен герой? Ти какво си?

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#41] от "disclosure":Дрънкаш празни приказки, нямащи нищо общо с фактите, нали? Типичен тръмпон. Православен.
  —цитат от коментар 43 на I


  Кривославен.

 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#51] от "Котаранц":

  Абе, крушовишките биволари защо не харесват краварите? Нали сте колеги?

 81. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#46] от "Norman Granz":Викам, да научиш английски, преди латински..
  —цитат от коментар 58 на Noise


  Ама с варненски акцент, като тебе, нали?

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#62] от "Noise":

  Не може да се приемат сериозно драсканиците на индивид, който пише "бомбаНдира". А по-горе тръгнал да поучава другите какво да учат.
  Жалка история.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK