Сан Франциско забрани временно продажбата на електронни цигари

Сан Франциско забрани временно продажбата на електронни цигари

© ReutersГрадският съвет на Сан Франциско гласува вчера временно да бъде забранена продажбата на електронни цигари. Подобна мярка се въвежда за пръв път в американски град, предаде ДПА.


Забраната гласи, че "в Сан Франциско никой няма да има право да продава или дистрибутира електронни цигари на никого", освен ако продуктът е проверен и одобрен от Управлението за контрол над храните и лекарствата (УКХЛ) на САЩ.


По-рано този месец управлението издаде директива, според която производителите на електронни цигари трябва да кандидатстват за одобрение, преди да започнат да продават продуктите си.
Защитниците на забраната изтъкват растящия брой потребители на електронни цигари сред пълнолетното население, особено привлечени от продуктите с различни аромати.


Производителите отвръщат, че електронните цигари имат за цел да намалят вредите от тютюнопушенето и че целевата им група са пушачите, които искат да откажат пушенето.


Забраната влиза в сила 30 дни след подписването й от кмета на града, но се очаква да започне да действа в пълна степен след около половин година./ БТА

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK