Какво обеща Урсула фон дер Лайен, за да оглави Еврокомисията

Какво обеща Урсула фон дер Лайен, за да оглави Еврокомисията

© Vincent Kessler, REUTERSПредложената за следващ председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изложи днес пред Европейския парламент намеренията си, ако бъде утвърдена на длъжността. Тя отбеляза, че ако бъде избрана, ще бъде първата жена начело на ЕК.


Ще се изправя срещу всеки, който иска да разруши ЕС, заяви Фон дер Лайен. Европа е като любовта - с времето може да не расте, но се задълбочава, добави тя. Фон дер Лайен се обяви за многостранно сътрудничество, за честна търговия и законност. Трябва да преоткрием единството си. Ако сме единни, никой не може да ни раздели отвън, добави тя.


Природа


По нейните думи опазването на природата е първостепенна задача и най-голямата отговорност на нашето време. Фон дер Лайен предложи до 2050 г. Европа да се превърне в първия континент без замърсяване. Необходими са смели стъпки, намаляването на вредните газове с 40 на сто до 2030 г. не е достатъчно, целта трябва да бъде 50-55 на сто, уточни тя. Фон дер Лайен съобщи, че още в първите 100 дни от своето управление би предложила европейско законодателство за защита на околната среда. Тя отбеляза, че са необходими един трилион евро инвестиции в следващото десетилетие за постигането на посочените цели. Фон дер Лайен подкрепи въвеждането на данък върху отделянето на въглероден двуокис.


Икономика
Според Фон дер Лайен е необходимо ЕС да отдели част от бюджета си в помощ на домакинствата при енергийния преход. Тя настоя за премахване на пречките пред капиталовите пазари, както и пазарът да бъде съобразен с обществото. Това, което искаме да похарчим, първо трябва да спечелим. Не хората обслужват икономиката, а икономиката служи на хората, отбеляза тя. Фон дер Лайен се обяви за честни данъци, включително за технологичните гиганти, които печелят в Европа.


По нейните думи е необходимо хората, които се трудят със законни договори на пълен работен ден, да получават достойно възнаграждение навсякъде в ЕС. Според нея синдикатите и работодателите трябва да се договорят за достойна минимална заплата в съответната европейска държава. Фон дер Лайен подкрепи идеята на ЕП за утроявяне на средствата във фонда за образование "Еразъм". По нейните думи е необходимо всяко дете в ЕС, заплашено от бедност, да има достъп до основните права - образование и здравеопазване.


Човешки права


Фон дер Лайен съобщи, че иска половината еврокомисари да бъдат жени. Тя поясни, че ако тази бройка не се изпълни, ще отхвърля предложенията на държавите от ЕС за еврокомисари. По нейните думи длъжностите в ЕК ще бъдат разпределени поравно между мъже и жени.


Една от пет жени в ЕС е била жертва на насилие, а 55 на сто от жените са ставали жертва на сексуално посегателство. Ще предложа насилието срещу жени да бъде част от престъпленията по европейското право, ЕС следва да се присъедини към Истанбулската конвенция, заяви тя.


Законност


Фон дер Лайен посочи, че не може да има отстъпки по въпроса с върховенството на закона. ЕК винаги ще бъде независим пазител на договорите, добави тя. В писма до две от водещите групи в ЕП вчера Фон дер Лайен съобщи, че ще подкрепи въвеждането на годишни доклади за спазването на законността от всички държави в ЕС.


Миграция


Според Фон дер Лайен е необходимо преговорите по промяната на правилата от Дъблин да бъдат възобновени, за да се възстанови Шенген. Тя отбеляза, че ЕС е длъжен да спасява корабокрушенците. Трябва да намалим незаконната миграция и да запазим правото на убежище. Трябва да проявяваме съчувствие и да предприемем решителни действия, добави Фон дер Лайен. Тя настоя Фронтекс да разполага с 10 000 допълнителни служители не до 2027 г., а най-късно 2024 година. Фон дер Лайен предложи ЕС да приема външнополитическите си решения не с единодушие, а с мнозинство.


Великобритания


Фон дер Лайен съобщи, че е готова за осигуряването на допълнителна отсрочка до оттеглянето на Великобритания от ЕС. Постигнатото споразумение с Лондон дава сигурност. Готова съм за допълнителна отсрочка, ако има нужда и основание. При всяко положение Великобритания остава наш съюзник, партньор и приятел, заяви тя. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Немската калинка следва да бъде отсвирена надлежно.

 2. 2 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 798 Неутрално

  "Длъжни сме да направим вметката, че според Договорите за ЕС (чл. 17(7) ДЕС), избирането на нов президент на ЕК е изключителен прерогатив на Европейският съвет, а резултатите от изборите за ЕП трябва само да бъдат взети под внимание. Така прехваленият процес за водещи кандидати „Spitzenkandidaten“ не е разписан никъде в правото на ЕС . Понеже ЕС все още не е държава или с федеративно устройство, Европейският парламент засега само одобрява на практика предложеният кандидат, макар терминът, който се използва да е „избира“. „Изборът“ би предполагал повече от един кандидати подложени(!) на избор от ЕП."

  "Европа на провалените министри"
  https://ekipbg.com/eu-failed-ministers/

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  "Фон дер Лайен посочи, че не може да има отстъпки по въпроса с върховенството на закона."
  Това на Бойко няма да му хареса.

 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5640 Неутрално

  Става да оглави Еврокомисията

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Какво, какво!
  Всичко на всички!

  Само и само да се докопа до поста ...

 6. 6 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Хайде да изиграем една игра: Капитализъм или Комунизъм. Почваме:

  1. Въвеждането на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДАНЪЦИ, с които да се финансират неподкрепени от науката начинания, с единствената цел да се събират доходи, които чиновници да харчат/преразпределят, е:
  а) Капитализъм
  б) Комунизъм

  Жокер: В коя друга система, за която може да се сетите, е имало данъци за абсолюитните прищявки на партията?


  2. Задължителна МРЗ и работа със синдикални групи, които на непазарен принцип определят цената на човешкия труд, е:
  а) Капитализъм
  б) Комунизъм

  Жокер: В коя друга система, за която може да се сетите, цените са били определяни от държавата/власт имащите?


  3. Въвеждането на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КВОТИ, с които частният бизнес трябва да се съобразява, е:
  а) Капитализъм
  б) Комунизъм

  Жокер: В коя друга система, за която може да се сетите, са съществували задължителни държавни квоти, които са налагани от неизбрани, а назначени чиновници?


  4. Създаването на висш орган, който е извън съдебната система, не бива избиран директно, но има всички права да определя как да се изпълнява законността и отсъжда кой е прав и кой не, е признак за:
  а) Капитализъм
  б) Комунизъм

  Жокер: За коя друга система може да се сетите, където партията е винаги правата/непогрешимата и нейната воля е на първо място в разрешаването на юридически спорове.


  Отговорите четете в следващото уикенд издание.

  Междувременно, проверете с колко от тези политики сте съгласни вие! После пак пишете, че сте капиталисти.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 7. 7 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  "Тя отбеляза, че ЕС е длъжен да спасява корабокрушенците. "
  Да ги спасява, като ги връща на африканския бряг.
  Не на европейския.

  Panta rhei....
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  До коментар [#1] от "von_seeckt":
  Снимката!

  Май е от представянето и пред рибари и рибовъди.
  И там се е доказвала като "техниЯТ човек" ...

  "Ако стана шеф на ЕК - ей такива риби само ще ловите!"

 9. 9 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 631 Разстроено

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Що бе ,я какво "светло бъдеще" обещава

  гошо
 10. 10 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 337 Разстроено

  Аз не съм гласувал за тая, нито за тея безумни идеи! Подмениха ми вота! Откъде я изкопаха тая хард кор комунистка?! Те нашите комуняги са далеч по в час и с по-голяма връзка с реалността от тоя фрийк! Закривай!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 11. 11 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  Никлй не е гласувал за ФонЛайен.Никой! Никой не е гласувал за ЕНП,че да пускат безконтролно имигранти.от Африка.Никой не е гласувал за ЕНП,че да има квоти за постове за пол!Такс,пе ЕНП да се коригират,защото избирателите ще ги коригират.

 12. 12 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Весело

  "Ще се изправя срещу всеки, който иска да разруши ЕС", заяви Фон дер Лайен.

  Това ми харесва!
  Ще гласувам за нея.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 13. 13 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Весело

  "...до 2050 г. Европа да се превърне в първия континент без замърсяване..."

  Обширни части от Русия са в Европа.
  Значи замърсяване в източната част все пак ще има.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Весело

  "ЕС следва да се присъедини към Истанбулската конвенция", заяви тя.

  Чудесно!
  И аз съм за ратификация на ИК!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Феминистка, затоплистка, глобалистка, толерастка, джендъристка и лява радикалка- с една дума - меркелистка, както разправям от самото начало.

  Ще заменим Юнкер с Урсуля - от трън, та на глог !

 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Весело

  "Фон дер Лайен посочи, че не може да има отстъпки по въпроса с върховенството на закона. ЕК винаги ще бъде независим пазител на договорите, добави тя. В писма до две от водещите групи в ЕП вчера Фон дер Лайен съобщи, че ще подкрепи въвеждането на годишни доклади за спазването на законността от всички държави в ЕС."

  Чудесно!
  Това е моят човек!
  Отивам да гласувам за нея!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#12] от "Рим":

  Ти и останалите комунисти тук, бихте гласували за.всяка комунистка, която иска с либерал болшевишките си идеи да унищожи Европа.
  Само дето за тази длъжност европейските избиратели не гласуват.

 18. 18 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#6] от "puhpuhan4o":

  Не става ясно вие за кой от двата термина от преди два века сте?
  Малко подстрекател го раздавате с това "изберете си черно или бяло".

 19. 19 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 667 Любопитно

  Какво обеща Урсула фон дер Лайен, за да оглави Еврокомисията?!
  - дали ще направи "шпиц" или челна стойка все е тая?!!!

  До коментар [#5] от "xm...":
  КАК Какво?!
  Всичко на всички! Само и само да се докопа до поста ...

  Да, колко един кандидат е по-мижав той (тя) се оптва да се хареса на всички, но такива хова са зловредни и не бива да са в ръководни позиции, защото ще натворят много неприятности?!!!

 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Весело

  До коментар [#12] от "Рим":
  "Това ми харесва!
  Ще гласувам за нея."

  Признай кой от 17-те български евродепутати си.

 21. 21 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#15] от "faeton.":

  Бареков, ти ли си това?

 22. 22 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#6] от "puhpuhan4o":
  +++

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 23. 23 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#12] от "Рим":

  иди и гласувай.

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 24. 24 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Соросидите хич не се кефите, че скоро може да загубите властта в ЕС.

  -voxy
 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  До коментар [#12] от "Рим":"Това ми харесва! Ще гласувам за нея."Признай кой от 17-те български евродепутати си.
  —цитат от коментар 20 на tacheaux


  Аз в рамките на един депутат не се побирам.
  Тясно ми е.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Обеща да бъде първата жена начело на ЕК...! Ашколсун!

 27. 27 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ЕС се разпада именно заради тези политики, коитко обещава Урсула Лайнен. Лайняни обещания.

 28. 28 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  ЕС се разпада именно заради тези политики, коитко обещава Урсула Лайнен. Лайняни обещания.
  —цитат от коментар 27 на gozambo


  Разпада се на баба ти хвърчилото.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 29. 29 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Изключителни предложения. Подкрепям я твърдо и убеден. Хареса ми.

 30. 30 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1624 Любопитно

  необходими един трилион евро инвестиции в следващото десетилетие...
  ...Това, което искаме да похарчим, първо трябва да спечелим.
  —цитат от коментар 0 на др Урсула


  Откъде ше спечелиме трильона, който ше похарчиме за дарове на бог Затопъл?

  ЕС следва да се присъедини към Истанбулската конвенция
  —цитат от коментар 0 на др Урсула


  Неможе! Присъединяване на съюзно ниво към конвенции изисква единодушие на всички членки. Тука треба да отбележим брилянтния ход на др Баце с конституцията, с който заби пръст отзад на др Сорос.

 31. 31 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2501 Весело

  Като не щете Меркел, яжте Мак(а)рон, хаха...
  По всички критерии другарката угажда на лилявата агитка - знае 5-6 езика, доктор по образование, изглежда сравнително добре и е с чудесно семейно положение. Чудя се само, дали ще предложи механизъм за сваляне на решения на национален конституционен съд от европейски такъв, особено когато са нищожни, та дрънкат.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 32. 32 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Либерално-левичарска и нео-марскистка платформа. Не знам изобщо как това може да е кандидат на дясна партия. Само това ли е налично в ЕС като политически ресурс? Или за да я особрят с гласове на социалистите е готова да изпълнява тяхната програма. Силно съм разочарован от тази платформа. И после се чудят политиците в ЕС защо има реакционни и антисистемни партии.

 33. 33 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Разстроено

  "Фон дер Лайен посочи, че не може да има отстъпки по въпроса с върховенството на закона."Това на Бойко няма да му хареса.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Тека е,Дневникъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 34. 34 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Аз искам от Урсула две висящи,за да ги комплектовам с голия, който ми остана от Юнкер!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 35. 35 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Тази жена проповядва болшивизъм в чиста форма. Ако бъде избрана да няма после учудени от все повече "антиевропейски" настроения, позиции и действия.

 36. 36 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Истински либерал оценя хората единствено според личните им качества и производителността им. Не дели по пол, цвят на кожата, религия, сексуалност. Не ограничава либералния принцип в икономиката, където намесата на държавата трябва да е минимална и най - вече стимулираща предприемчивостта. Урсула фон дер Лайен е доста далеч от тези принципи, щом предлага квоти и социални утопии...

 37. 37 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#32] от "oziris7":

  Така ще бъде за съжаление...все по-радикални комунисти и марксисти ще управляват Европа, докато не я съсипят или докато електората на Европа не осъзнае, че от много време не гласува за дясно мислещи хора а за такива, които му казват, че са десни...
  Да се замислим, кои имат дясно говорене в България например? Да забравим смехотворните самоопределяния а да се замисим като послания и действия кои са десни? ...

 38. 38 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бабката е и доста неграмотна! Ако си беше научила уроците щеше да забележи, че приемането на външнополитически решения с мнозинство, а не с единодушие изисква промяна на ДЕС.

 39. 39 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#37] от "06210311":

  Подскажи ни отговора, който сам си даваш на този въпрос, ако обичаш.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 40. 40 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Това с корабокрушенците ме разби, а квотите аз жени са меко казано израз на тъпоумие.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 41. 41 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 337 Любопитно

  До коментар [#16] от "Рим":

  Раданчо, ти ли си?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Весело

  " Тя отбеляза, че ако бъде избрана, ще бъде първата жена начело на ЕК."

  Това е май единственото и достойнство ! И то не зависи от нея, а от тия, които и гласуват доверие ! Другото не искам да го коментирам, толкова е посредствено !

 43. 43 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Това с корабокрушенците ме разби, а квотите аз жени са меко казано израз на тъпоумие.
  —цитат от коментар 40 на frisky


  През главата ми минава- иначе абсурдната мисъл- че Юнкер ще ми липсва- макар и страдащ от ишиас, или както е там модерно да се нарича алкохолната завилимост.

  Ще избираме комиси по... пол!

  И- щото сме били длъжни да спасяваме корабокрушенци- след като ги извадим от водата- осул- осул- ще ги правим европейци!

  Браво ма, Урсуло!

  Юнкер- вземам си някои от думите в миналото- назад. Извинявай, човече... Можело и по- зле.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 44. 44 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  " Тя отбеляза, че ако бъде избрана, ще бъде първата жена начело на ЕК."

  Това е май единственото и достойнство !
  —цитат от коментар 42 на samoedin


  Това е някакъв нов критерий за достоинство. За да разберем дали някой е достоен- трябва да му бръкнем в... гащите!

  Евалла бе, Европооооууууу!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 45. 45 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Фон дер Лайен съобщи, че иска половината еврокомисари да бъдат жени
  —цитат от коментар 0 на Статията


  ОК- ако ще правите глупости- поне гледайте тези, де ги слагате- да са от Памела Андерсън- нагоре.

  Едно време- порно звездата Чичолина- стана депутат в Италия. Никва не я свърши, ма барем човек можеше да изплакне окото. Ся- и някой депутат ако е олабил жилата- берекет версин!

  😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 46. 46 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Всички тези обещания са за да задоволят Сорос. ЕС върви по стъпките на Съветския съюз,което означава, че ще се разпадне.

 47. 47 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#39] от "frisky":

  Аз мога да дам само лично мнение, което няма да дам за да не тръгне лавина от обвинения, че съм трол и т.н. Отговора според мен е елементарен за всеки, който се интересува за кого всъщност гласува...какъв е, какво говори, какви са му намеренията...имам предвид официално изказаните! Това, което мога да кажа и мисля е очевАдно, че формации като ГЕРБ, БСП, Да... или каквото и да е там свързващо се с България говорят и действат откровено ЛЯВО. Не е нужна пре мъдрост да се види това.

 48. 48 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#29] от "hammurabi":

  Ти си идиот

  Колкото повече - толкова повече
 49. 49 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#48] от "mitakadm":

  "Когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде…".
  Да ти чуя идеите, за да знам за какво се бориш и къде отиваш. Само с патриотарствоне не става. Самюел Джексън беше казал нещо по този повод.

 50. 50 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#48] от "mitakadm":

  Току-що видях, че в Европарламента има още поне 383 идиота.

 51. 51 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2329 Весело

  "Фон дер Лайен съобщи, че е готова за осигуряването на допълнителна отсрочка до оттеглянето на Великобритания от ЕС. Постигнатото споразумение с Лондон дава сигурност. Готова съм за допълнителна отсрочка, ако има нужда и основание. "

  ...коя беше онази песен на Радо Шишарката? - "***рви сбогом"
  :-)

  I Want To Believe
 52. 52 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#43] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Начи , зимам повод от мъдрите слова , за да кажа на форумната глутница да палят свещи за здравето на Жужето.Щото това, което ще дойде след него, няма да е нито толкоз разумно, нито толкоз умерено... Само казвам.Да не кажете, "Ама не очаквахме"...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK