"Тесла" променя цената на моделите 3, Екс и Ес

"Тесла" променя цената на моделите 3, Екс и Ес

© ReutersАмериканският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) обяви, че ще промени цените на автомобилите си "Модел 3", "Модел Екс" (Model X) и "Модел Ес" (Model S), предаде агенция "Ройтерс".


Началната цена на Модел 3 ще бъде 30 315 долара спрямо 32 225 долара. Цената на "Модел Екс" ще нарасне до 75 315 спрямо 71 325 долара, а на "Модел Ес" ще се повиши до 70 115 долара спрямо 65 125 долара. Това се посочва на сайта на компанията.


Цените на колите включват потенциални стимули, посочва на сайта си "Тесла".
В Китай, най-големия пазар за електромобили, "Тесла" също вдигна цените, като стартовата цена на "Модел Ек"с е 790 900 юана (115 068 долара), а на "Модел Ес" 776 900 юана.


"Тесла" строи завод в Шанхай, където планира първоначално да произвежда "Модел 3". Компанията приема поръчки за тези произвеждани в Китай автомобили, чиято начална цена е 328 000 юана.


Телевизия Си Ен Би Си, цитирана от ТАСС, съобщи, че при сглобяването на "Модел 3" в САЩ се пренебрегват част от регламентираните проверки, за да се изпълнят сроковете за увеличаване на производството на електромобилите.


По данни на телевизията няколко работници са разказали за условията на труд в предприятието на "Тесла", известно като Джи Ей 4 (GA4), което работи вече над година и е близо до главния завод във Фримонт, Калифорния. Те се оплакали от жегата през деня, от студа през нощта и от дима от природните пожари, прониквал в хангара, в който са работили миналата година. Според работниците при сглобяването не се правят всички предвидени по регламент тестове.


В прессъобщение до телевизията "Тесла" посочва, че тези сведения са анекдотични разкази на служителите на компанията, въвеждащи в заблуда, и не отразяват практиката на сглобяване и метода на работата в компанията.


В началото на месеца "Тесла" съобщи, че за второто тримесечие доставките на всички модели са се увеличили с 51 процента спрямо първото тримесечие до 95 200 бройки, включително 17 650 Модел Ес и Екс.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK