Тръмп ще заложи на расовото разделение за изборите - и това може би е умно

Тръмп ще заложи на расовото разделение за изборите - и това може би е умно

© Jonathan Drake, REUTERSПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поставя расовата враждебност в центъра на кампанията си за преизбиране и дори някои от неговите критици смятат, че това може да му помогне да спечели втори мандат.


Всяка успешна модерна президентска кампания се базира на презумпцията за привличане, спечелване на избиратели извън електоралното ядро от твърди поддръжници. Тръмп обаче избира пътя на внасянето на разделения, изхождайки от убеждението си, че поляризираната страна, която ръководи, просто ще направи своя избор кого да подкрепи въз основа на теми като расата.


В сряда той засили нападките си срещу 4-те млади цветнокожи парламентаристки по време на предизборен митинг в Грийнвил, щата Северна Каролина. Тълпата отвърна с възгласи "Изгонете я!" за всяка от тях, повтаряйки като ехо туитовете на Тръмп през уикенда, в които той писа, че въпросните депутатки (всички те американски гражданки) трябва "да се върнат" в страните, от които са дошли.
"Мисля, че наистина печеля политическата битка", каза Тръмп в Белия дом. "Мисля, че я печеля решително." Нито един кандидат за президент след кампанията на Джордж Уолъс през 1968 г. и, разбира се, нито един действащ президент, не е поставял расовата поляризация в центъра на призивите си към избирателите. Въпреки че изявленията на Тръмп предизвикаха възмущение и дори порицаваща резолюция в Камарата на представителите, президентът и екипът на неговата кампания са убедени, че тази стратегия носи много повече преимущества, отколкото рискове.


"Независимо дали неговите туитове са расистки или не - не казвам, че те не са - той постига медиен ефект, като превръща тези изключително либерални, глупави парламентаристки социалистки в лице на Демократическата партия", каза Тери Съливан, критик на Тръмп, който оглавяваше кандидат-президентската кампания на друг републиканец - сенатора Марко Рубио, през 2016 г.


"Това, което той прави сега, е тъжно, но е хитра политика."


И все пак, този подход е свързан с очевидни опасности.


Образованите избиратели от предградията, особено жените, завършили колеж, и малцинствата в ключови щати като Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин, вече заплашват с бунт срещу президента републиканец. Тръмп смята, че неговата подстрекателска реторика ще засили подкрепата му сред бялата работническа класа и ще привлече една нова група от разочаровани избиратели, които се страхуват от културните промени, протичащи в Америка.


Тръмп ще заложи на расовото разделение за изборите - и това може би е умно

© Joshua Roberts, REUTERS


Този подход вероятно ще се натъкне на силни "насрещни ветрове" в тези три ключови за предизборната битка щати, които той спечели с общо мнозинство от 78 000 гласа през 2016 г. Демократите ще се целят много по-агресивно в гласовете на жените и на малцинствата. Повечето анализатори приемат, че потенциалният електорат на клонящите към демократите избиратели е по-голям, ако те излязат да гласуват. Тръмп залага на това те да не излязат.


Президентът доказано владее умението да прилепва етикет на герой-злосторник и сега се фокусира върху законодателките демократки Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Илхан Омар от Минесота, Аяна Пресли от Масачузетс и Рашида Тлаиб от Мичиган, вместо върху някой от кандидатите за президент на демократите.


Предизвикателството пред него е дали ще може успешно да поддържа тази линия през следващите 16 месеца. Тръмп каза на свои помощници тази седмица, че чрез този предизвикал толкова дебати казус е успял да затвърди имиджа на 4-те прогресивни депутатки като лица на Демократическата партия, и е убеден, че това е укрепило шансовете му за преизбиране. Президентът не само че не отстъпва от думите си, ами той и неговата партия сега представят законодателките демократки от малцинствата като истинските расисти. "Сега те са водещите, най-видимите демократи от Камарата, които вече са свързани с тези ожесточеност и омраза", похвали се Тръмп в "Туитър".


Помощниците и съюзниците на Тръмп признават, че много избиратели може да възразяват срещу изявленията на президента, но за онези избиратели, от които те се нуждаят през 2020 г.,


това всъщност може да се окаже стимулиращ фактор.


Тези, които вече са убедени, че Тръмп е расист и негоден за президент, така или иначе няма да гласуват за него. Що се отнася до избирателите, които се колебаят, екипът на Тръмп смята, че те може да бъдат достатъчно отблъснати, чрез внушаване на страх, от прогресивната програма и да гласуват за Тръмп или, в най-лошия случай, да си останат вкъщи, обезсърчени, че никоя партия не поставя техните проблеми. А за мнозина други, които изобщо не гласуваха пред 2016 г., има надежда, че неговото драматично президентство плюс страха от левия уклон на демократите, ще ги накара да се явят пред урните.


Съюзниците на Тръмп казват, че според тях много избиратели - както републиканци, така и демократи - се отнасят хладно през 2019 г. към т. нар. "култура на съпричастност", т. е. на чувствителност към проблеми като социалната несправедливост и расовите предразсъдъци, така както се отнасяха и към фокусирането върху политическата коректност през 2016-а.


Тръмп ще заложи на расовото разделение за изборите - и това може би е умно

© Kevin Lamarque, REUTERS


Центърът за социологически проучвания "Пю" констатира през май, че 8 от 10 републиканци смятат, че твърде много хора днес са прекалено обидчиви от думи. Същото са казали и 4 от 10 демократи.


"Президентът не се побоя да се впусне в тези войни на култури и не го е страх да го направи повторно. Той ще отстоява нашето знаме и ще бъде срещу откритите граници. Патриотизмът винаги ще побеждава",
каза Кели Садлър, говорителка на подкрепящия Тръмп независим КПД (Комитет за политическо действие - PAC на английски) "Политики за Америка на първо място". Този КПД планира да похарчи милиони долари през идната година, за да регистрира вероятни избиратели на Тръмп в шест от т. нар. колебаещи се щати.


Сменяйки рязко посоката от инклузивния тон (за привличане на повече избиратели), за който лидерите на републиканците призоваваха през 2012 г., много организации из цялата страна, действащи за избирането на републиканци в различни управляващи структури през 2020 г., възприеха конфликтния стил и посланието на Тръмп, който отдавна разчита на демонизирането на имигрантите и малцинствата. Това послание може да достига до някои избиратели.


Спада процентът на американците, които смятат, че откритостта на страната към хората от цял свят, е "от ключово значение за самовъзприемането ни като нация", сочи ново проучване на "Пю". То констатира, че 62 на сто от американците смятат отвореността към другите по света за изключително важна - спад с 6 процентни пункта за последните 10 месеца. Близо 6 от всеки 10 републиканци и клонящи към републиканците независими, са отговорили, че ако САЩ бъдат твърде отворени към хората по света,


"рискуваме да изгубим нашата идентичност като нация".


Анкетьори от двете партии казват, че гласоподавателите от бялата работническа класа се чувстват изоставени от фокуса на Демократическата партия върху равенството по раса и "пол". Хардлайнерската позиция на Тръмп по расовите и имиграционните проблеми пък отблъсква много избиратели от малцинствата.


Републиканските анкетьори смятат, че истинското предизвикателство за президента ще бъдат американските предградия, където образованите в колежи жени се отвърнаха рязко от партията на Тръмп на междинните избори през 2018 г., давайки мнозинство на демократите в Камарата на представителите.


"Той превключи към расизъм и разделяне преди 2018-а и загуби 40 места в Камарата - включително в Средния запад, - каза Джош Шверин, главен стратег на "Приоритети за САЩ" - най-големия КПД в лагера на демократите. - Той вече изпробва това. Страната не иска повече да бъде разделяна." /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (363)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Разстроено

  Ахххх,този бай Дончо!
  Тека и не разбра,че раси и полове нема!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  Расистка политика.....за САЩ , нормално.....
  Маските падат....

  Bukalemun
 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  Вероятно Тръмп ще спечели изборите . Оставам с усещането че има РЕВАНШ от гражданската война на САЩ !?

 4. 4 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Весело

  Тръмп ще заложи на расовото разделение за изборите - и това може би е умно
  ========
  Сега .....господата Сидеров и Каракачанов .....имат пълното право да кажат.....

  ЕТО .... ВИДЯХТЕ ЛИ....!

  Bukalemun
 5. 5 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.

  Истината е, че тръмп ГУБИ ПОДКРЕПА,

  и това го кара да залага на РАСИЗМА и ПОПУЛИЗМА.

  Няма да го огрее.

  РАСИЗМЪТ е нож с две остриета.

  Може да ти спечели част от ЛУМПЕНИТЕ,

  но ГУБИШ ОГРОМНИ МАСИ ЦВЕТНОКОЖИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.

  В случая ТОВА ЩЕ ПРОВАЛИ тръмп,

  както е проваляло много други расисти преди него.....

 6. 6 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Вероятно Тръмп ще спечели изборите . Оставам с усещането че има РЕВАНШ от гражданската война на САЩ !?
  —цитат от коментар 3 на dejmos


  Ба, нищо нема да спечели!
  Сашка Кортес-Умната или Рашида Джихадистката, тези две либерално демократични съкровища, ше го спукат от бой на изборите!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  РАСИЗМА на тръмп е ход, предизвикан от

  БЕЗСИЛИЕ и БЕЗНАДЕЖНОСТ.

  Статията е бездарен КРИЗИСЕН ПиАр.

  Зер, да не си помисли някой, че тръмп В БЕЗПОМОЩНОСТТА СИ

  набляга на РАСИЗМА и ПОПУЛИЗМА

 8. 8 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Разстроено

  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.Истината е, че тръмп ГУБИ ПОДКРЕПА,и това го кара да залага на РАСИЗМА и ПОПУЛИЗМА.Няма да го огрее.РАСИЗМЪТ е нож с две остриета.Може да ти спечели част от ЛУМПЕНИТЕ,но ГУБИШ ОГРОМНИ МАСИ ЦВЕТНОКОЖИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.В случая ТОВА ЩЕ ПРОВАЛИ тръмп, както е проваляло много други расисти преди него.....
  —цитат от коментар 5 на Hawaii


  Щом ти и редникъ Киро тека мислите,значи е тека!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  пишете положителни неща
  https://www.yahoo.com/news/m/a11ff988-061e-337a-a06b-63731eae0fa4/ ‘welcome-home-ilhan!’-rep..html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  то превръща тези изключително либерални, глупави парламентаристки социалистки в лице на Демократическата партия", каза Тери Съливан, ………….та къде видя расизъм.Че една сомалийка иска да превърне САЩ в Сомалия ли е расизъм?

 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  Статията е бездарен КРИЗИСЕН ПиАр.
  ========
  Хи хи.....що са срамуваш ,бе душа....?
  Тегава ли е статията....?
  Я прочети пак "чипотомовата колиба"....!

  Bukalemun
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  До коментар [#11] от "eti mehter":

  за споменаване на тази колиба триеха тук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  До коментар [#11] от "eti mehter":

  за споменаване на тази колиба триеха тук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 221 Весело

  "...Кели Садлър, говорителка на подкрепящия Тръмп независим КПД"

  Хаха, независим КПД...

  Дони знае точно как да играе на струната на обикновените американци, и затова ще ПАК ще спечели.

  "Центърът за социологически проучвания "Пю" констатира през май, че 8 от 10 републиканци смятат, че твърде много хора днес са прекалено обидчиви от думи. Същото са казали и 4 от 10 демократи."

  Това го знае ВСЕКИ, що годе нормален човек в УСА. На хората вече им се повръща от политическата коректност, която избуя, през последните двайсетина години.

  Затова му помага и състоянието му, да не е зависим от нищо/никой. Демек, МОЖЕ да си го ПОЗВОЛИ, да бъде брутално откровен, когато иска, или се налага.

  (не се чете)
 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  Ех този Д.Т. :)
  Разбишка цялата сцена, преподреди декора и раздаде реквизити от средата на миналия век на всички участници в театрото, а "актьрите" играят ли играят играта му.
  Велик театрал ще се окаже бай ви Тръмп.
  А демократите...
  Нищо не са разбрали изглежда.
  "Той превключи към расизъм и разделяне преди 2018-а и загуби 40 места в Камарата - включително в Средния запад, - каза Джош Шверин, главен стратег на "Приоритети за САЩ" - най-големия КПД в лагера на демократите."
  Джош, само 40 места. Най-леката загуба от десетилетия във американската политическа въртележка. Това трябва да притеснява, а не да се ползва като аргумент.
  Какво ли съм се загрижил за демократите?

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Тръмп е прагматичен , и най-хубавото е , че не се стряска от някакви вопли за "справедливост и солидарност" . Защо никъде не се спомена за неговото изказване , че иска образованите и млади хора , които завършват с шестици американските университети независимо от коя част на света идват , да си останат в САЩ и да работят за тяхната икономика...

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 17. 17 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  По нещо започва да ми напомня на Сидеров.

 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  До коментар [#5] от "Hawaii":

  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.
  —цитат от коментар 5 на Hawaii


  Другари, знаем, че е лошо да се бият негрите. Жените и мъжете-жени - тоже. Обратното - също тоже.
  Нещо по-креативно няма ли да дойде на ум у неомарксистките ви сънища?
  Освен негрите и остальная? :)

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  Ако кажа ,че има различни раси,расизъм ли е?Ако кажа ,че няма негър Световен шампион по шах,расизъм ли е?Ако кажа ,че на сто метра в атлетиката са само негри ,расизъм ли е?И ако си помисля,че негрите стават за бягане,а белите за мислене ,расизъм ли е?

 20. 20 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Вероятно Тръмп ще спечели изборите . Оставам с усещането че има РЕВАНШ от гражданската война на САЩ !?
  —цитат от коментар 3 на dejmos


  Има нещо такова. Отдавна вече де факто има политическа гражданска ВОЙНА у Северно Мексико(с ракети). Просто напоследък все повече взе да се увеличава, нагнетява, и понеже всичко взе и да се ускорява, тия неща взимат връх.

  (не се чете)
 21. 21 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hawaii":

  Както провали Хилъри Клинтън на финалната права - направо я препъна в гръб и й направи суплекс гръбнакотрошач на пистата, та да не стигне до финала. Пояснявам - ласкаенето на холивудските левичари че са "по-равни" и Ragging Feminism Manifesto - и така отдръпна много повече електорат, отколкото спечели - някъде 1:15 спечелени/загубени.

  Ще се радвам някой истински демократ като Бил Клинтън да е начело; но ако ще е нещо като АОК - по-малкото зло остава Тръмп.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Любопитно

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Сериозно?
  Връщам си думите назад....

  Bukalemun
 23. 23 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  И ако си мисля,че Безос,Бъфет,Гейтс и Айнщайн са бели,пак ри е расизъм?

 24. 24 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 496 Весело

  Още от времената на Ейбръхам Линкълн Републиканската партия разделя нацията и лидерите на Демократическата партия правят всичко възможно за да я свалят от власт - готови са дори на ражданска война в името на единството....

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 25. 25 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Разстроено

  До коментар [#7] от "Hawaii":Ако кажа ,че има различни раси,расизъм ли е?Ако кажа ,че няма негър Световен шампион по шах,расизъм ли е?Ако кажа ,че на сто метра в атлетиката са само негри ,расизъм ли е?И ако си помисля,че негрите стават за бягане,а белите за мислене ,расизъм ли е?
  —цитат от коментар 19 на anlazar


  Тва което казваш е вярно,
  но не е турболиберално!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 26. 26 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 221 Любопитно

  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.Истината е, че тръмп ГУБИ ПОДКРЕПА,и това го кара да залага на РАСИЗМА и ПОПУЛИЗМА.Няма да го огрее.РАСИЗМЪТ е нож с две остриета.Може да ти спечели част от ЛУМПЕНИТЕ,но ГУБИШ ОГРОМНИ МАСИ ЦВЕТНОКОЖИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.В случая ТОВА ЩЕ ПРОВАЛИ тръмп, както е проваляло много други расисти преди него.....
  —цитат от коментар 5 на Hawaii


  Айде ПАК налазиха умнокрасивите врачки! Истината е, че Тръмп ПЕЧЕЛИ подкрепа, Хайванчо:

  "Оценката на президента Тръмп за одобрение на работа му е близо до най- високото си ниво, а средното за второто тримесечие е най- доброто от неговото президентство, според последните данни на Gallup." https://is.gd/5thSFK

  П.П. Къде ли са останалите оракули на либерализма?

  (не се чете)
 27. 27 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  [quote#26:"Бойчо Огнянов"][/quote]

  Сега им зареждат флашките!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 28. 28 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 221 Весело

  пишете положителни нещаhttps://www.yahoo.com/news/m/a11ff988-061e-337a-a06b-63731eae0fa4/ ‘welcome-home-ilhan!’-rep..html
  —цитат от коментар 9 на дерибеев


  Тия Яхувци са баси скапаният сайт. Не помня вече от кога(колко години) не съм ползвал нищо яхуйвско! Зилч...

  Аман от препратки към втори/трети сайтове!

  А може и така: https://is.gd/pmYz3L

  (не се чете)
 29. 29 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Тези, които досадиха на всички, като непрекъснато занимават другите с джендърство ,натрапчиво "уеднаквяване между половете" (каквото нито един от половете не иска), които непрекъснато лансират разни латиноси, лесбийки и негри, врякайки постоянно за техните "права" ( които никой никога не е нарушавал),
  с което омръзнаха на всички, сега се възмущават, защо Тръмп се възползва от глупостта им .

  Не ща да влизам у затвора!
 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Умно няма как да е въпреки че чисто електорално е ефективно
  Не е мъдро
  Не е държавнически
  Не е стратегически
  Не е прозорливо
  Не е визионерско
  Но какво от това оранжевият палячо дори не знае как се пишат тези думи!
  Той залага на агресията омразата и злобата на страха
  ЖАЛКО

 31. 31 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Умно няма как да е въпреки че чисто електорално е ефективноНе е мъдро Не е държавническиНе е стратегическиНе е прозорливоНе е визионерскоНо какво от това оранжевият палячо дори не знае как се пишат тези думи!Той залага на агресията омразата и злобата на страхаЖАЛКО
  —цитат от коментар 30 на selqnin


  Жалко за кой!?
  За Сашка Кортес-Умната или за Рашида Джихадистката?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 32. 32 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Статията няма връзка с реалността. Единствената вярна констатация е,че Тръмп печели но тя не произтича от разсъжденията в статията. Взаимствана е отвън. Това е истинската причина Тръмп да печели,защото подобни неомарксистки анализи са лишени от здрав разум и не отразяват реалността. Как да спечели демократичен кандидат с четене на подобни помии? Кандидатът за президент е като център нападател и ако крилата / или анализаторите/ не могат да му подадат свястна топка, той как да отиграва положенията? С подобни анализи направо правят каша в главите на президентските кандидати.

 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  Интересното е, след като го преизберат, пак ли ще обикаля страната, говорейки на митинги? Така, в постоянна кампания, той се чувства най-добре. Но трети мандат не може да има...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Любопитно

  Тръмп обаче избира пътя на внасянето на разделения, изхождайки от убеждението си, че поляризираната страна, която ръководи,......
  =======
  И как така....?
  Нали всичко ....(в страната на най великата демокрация) всичко бе наред...?
  Откъде излезе сега ....тая поляризация?

  Bukalemun
 35. 35 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1001 Весело

  Ааааа, започнахте да се усещате, значи.
  Е, по-добре късно, отколкото още по-късно.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 36. 36 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Гледам, че някои хора на форума са се пообъркали нещо. Който е срещу Трамп (в САЩ поне) не е задължително ляв, още по-малко социалист. Не малко водещи републиканци не могат да го понасят защото е простак.

  Американското левичарство няма нищо общо с българското. БСП са си комуняги, че и ГЕР$Б също - който уж е десница. Не съм срещнал досега американски демократ, който е русофил. А БСП?

  When I was re-born I realized that it was too late.
 37. 37 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 496 Неутрално

  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.Истината е, че тръмп ГУБИ ПОДКРЕПА,и това го кара да залага на РАСИЗМА и ПОПУЛИЗМА.Няма да го огрее.РАСИЗМЪТ е нож с две остриета.Може да ти спечели част от ЛУМПЕНИТЕ,но ГУБИШ ОГРОМНИ МАСИ ЦВЕТНОКОЖИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.В случая ТОВА ЩЕ ПРОВАЛИ тръмп, както е проваляло много други расисти преди него.....
  —цитат от коментар 5 на Hawaii


  По правило, умишленото разделение на обществото неизбежно води до противопоставянето му, което е равносилно на повишено социално напрежение. Границата между повишеното социално напрежение и социални сътресения като гражданска война е много тънка. Исторически погледнато, началото на разпада на великите империи е започвало без изключение само по този начин. Сътресения на расова основа са най-опасни, особено, когато умишлено са провокирани. Тогава лумпените инстинктивно се консолидират и улиците се превръщат в бойно поле.

 38. 38 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Обяснявах ви,че Тръмп проведе старателно подготвена и премерена атака и го успешна. Въпросните четири комунистки в избирателните им райони одобрението им клони към нулата.
  Това,което се случва в Демократическата партия го говорим от две-три години. Оттогава пиша,че олевяването и радикализирането на партията ще осигури втори мандат на Тръмп. Изборът е крайно ясен- искаш демокрация,капитализъм, семейство,работа,нормалност и велика Америка,гласуваш за Тръмп. Искаш комунизъм, масов хомосексуализъм и травеститство,фабриките в Китай, данъци до гуша, всевъзможни забрани и принуди и половината свят да се изтърси в САЩ на държавни помощи, гласуваш за демократ. Между тези две алтернативи ще избираме на тези избори.

 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#31] от "Сотир Шпеков":

  Не се напъвайте от рано сутринта - най-много да ударите кафявата черта ОТЗАД!!!!!
  Не става с омраза агресия и злоба - за това и на Вас не ви се получава точно като на оранжевият палячо!!!!

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#37] от "Анти Шишковци":

  "Сътресения на расова основа са най-опасни, особено, когато умишлено са провокирани. Тогава лумпените инстинктивно се консолидират и улиците се превръщат в бойно поле."

  Ако не беше президент, този клоун щеше да е в оранжев костюм. Не само заради провокирането на расово разделение - по още 1,000 причини.

  Да се надяваме, че ще загуби изборите и ще получи възмездие за това, в което превърна Америка.

  Колкото и да е им мъчно на дърти, внезапно "одеснели" ченгета като Графа от врачанското чаено парти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Весело

  До коментар [#38] от "gozambo":

  Гъзамбо, казваш, че ако искаш демокрация, гласуваш за Трамп?! Дори и ти би трябвало да знаеш, че Трамп е пръв подръжник на Сев Корея и Путин. Троле, ще ти намалят заплатата за двойна агентура.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 42. 42 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Расистка политика.....за САЩ , нормално.....Маските падат....
  —цитат от коментар 2 на eti mehter


  А коя е по-добрата политика? Не мисля, че тия кресльовци имат каквото и да било градивно в идеите си. Навсякъде, където такива боклуци получат малко власт, се превръща в кочина. НЯМА нито един пример в историята, хората от тия категории да са показали успешно управление. Просто няма. Мързел, безредие, липса на стремеж към образование и усъвършенстване, корупция, насилие, наркомания и какво ли не още. Тръмп правилно им е казал да си затварят устите и да не поучават държавата Америка как да си управлява делата. В Америка има много успели и преуспели чернокожи и цветни всякакви и са успели благодарение на труда си, на предприемчивостта си, на ума си. Няма никакво значение от каква боя е човекът, важното е, да може и да знае. Това е Америка. Няма никакъв расизъм в казването на истината - а именно, че не може една шепа дегенерати да дават акъл на най-великата държава някога правена на тая земя. Аман от промити мозъци. Много е странно, че при вас в Турция виреят някои от същите мантри, дето ги повтаряха до втръсване в комунистическата пропаганда. Това са пълни идиотизми. Виж самия Американски континент. Южна Америка е със сигурност по-богата на природа и какво ли не, обаче хората там са бедни. А развитието на континента започва по едно и също време. Задай си въпроса защо Щатите са безмерно по-богати, а на тяхната територия, поне една четвърт е камънак и пустини. Като разликата е само в това, че Южна Америка се прави от Испанци и Португалци, а Северна - предимно от Британци, Френци и Германци. И не смесвай понятието раса с исторически традиции и култура и пр. Няма нищо расистко в коментара на Тръмп. Има ИСТИНА.

 43. 43 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Добре е, че Тръмп излиза все повече на светло. Електоратът му нито има повече как да се увеличи, нито как да се втвърди. Опозицията също става по-откровена:
  https://www.thedailybeast.com/ilhan-omar-i-believe-president-trump-is-fascist

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 44. 44 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Дневник, ударихте дъното с подобни препечатки. Вижте си само аудиторията, която коментира и харесва. Основно ткровени расисти. Също като заглавието на статията ви. Повръща ми се вече от вас.

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 45. 45 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 756 Неутрално

  За мен, едно от най-важните положителни неща при Тръмп е ударът, който той нанесе на полит-коректността. Полит-коректността и корпоративното лицемерие, конформизмът и авто-цензурата бяха вече достигнали непоносими размери. Тръмп директно, в очи, без дипломатичност и врътки казва нещата, както са. Така трябва да бъде.

 46. 46 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#44] от "waj29610503":

  Дневник определено се промени - по-рано се пишеше по различен начин. Сега определено се избягват накои теми, включително Русия, което привличаше вниманието на русофобите, анти-комунистите.

  Цялата преса в БГ е ucked up.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 47. 47 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1147 Весело

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  "Ако не беше президент, този клоун щеше да е в оранжев костюм"

  Нали според агентите на цереу около Констанц ВЕЧЕ трябваше да ?

  Какво се обърка :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 48. 48 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 472 Неутрално

  САЩ не ги чака нищо добро в средносрочен и дългосроче план, а Европа ще се срине дори по-рано. Както знаем няма нито една латиноамериканска (или негърска) страна, която да не е диктатура, икономическа развалина или просто клоака. И вместо тези държави да се развиват и забогатяват, за да достигнат белите държави, то уви процесът е обратен. Това е така, защото хората правят държавите, а не обратното.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 49. 49 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Весело

  Не се кОсете, следващия Джеймс Бонд ще бъде негърка муа ха ха ха 😂😂

 50. 50 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  САЩ не ги чака нищо добро в средносрочен и дългосроче план, а Европа ще се срине дори по-рано. Както знаем няма нито една латиноамериканска (или негърска) страна, която да не е диктатура, икономическа развалина или просто клоака. И вместо тези държави да се развиват и забогатяват, за да достигнат белите държави, то уви процесът е обратен. Това е така, защото хората правят държавите, а не обратното.
  —цитат от коментар 48 на Мизийски


  Пророк Илия се изказа.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 51. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Гневно

  "В сряда той засили нападките си срещу 4-те млади цветнокожи парламентаристки по време на предизборен митинг в Грийнвил, щата Северна Каролина. Тълпата отвърна с възгласи "Изгонете я!" за всяка от тях, повтаряйки като ехо туитовете на Тръмп през уикенда, в които той писа, че въпросните депутатки (всички те американски гражданки) трябва "да се върнат" в страните, от които са дошли."

  Нека се опита да ги изгони! Тръмпаната ксенофоб и неговите идиотски поддръжници съвсем се самозабравиха!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 52 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  САЩ не ги чака нищо добро в средносрочен и дългосроче план, а Европа ще се срине дори по-рано. Както знаем няма нито една латиноамериканска (или негърска) страна, която да не е диктатура, икономическа развалина или просто клоака. И вместо тези държави да се развиват и забогатяват, за да достигнат белите държави, то уви процесът е обратен. Това е така, защото хората правят държавите, а не обратното.
  —цитат от коментар 48 на Мизийски


  По-добре се загрижи за собствената си кочина.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  "Повечето анализатори приемат, че потенциалният електорат на клонящите към демократите избиратели е по-голям, ако те излязат да гласуват. Тръмп залага на това те да не излязат."

  А, те ще излязат със сигурност! Очаквам висока избирателна активност на следващите президентски избори. Дано този път американците бият шута на тоя мошеник Тръмпи.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 427 Весело

  Доста жалка статия. Тръмп каза, че хората, които мразят толкова много САЩ, като тези четири комунистки, са свободни да се преместят в друга държава. Никакъв расизъм няма в това, напротив, доста логично е ако не харесваш едно място или направо го презираш, да се изнесеш в посока друго, което ти допада повече.

 55. 55 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#47] от "Saint of Me":

  Ти остави тая работа. нали знаеше Джава? Отивай да оправяш сърварите на НАП, че там здраво се ос**хте ИТ на държавна хранилка.

 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Любопитно

  До коментар [#42] от "transvaal":

  Няма нищо расистко в коментара на Тръмп. Има ИСТИНА.
  =======
  И коя е истината....?
  От цялата статия лъха расизъм.....и то от най висока инстанция на държавно ниво.....

  Жалка.... много жалко.....
  Четем едни и същи неща ....а усета ни е различен.....

  Направи следния експеримент.....
  Сложи на мястото на Тръмп , Ердоан......
  В Анадола....това на практика е невъзможно, разбира се....но ти пробвай....
  Ще видиш потресаващи изводи.....
  Ще разбереш че порока в една система ....е бил всъщност....ценност....

  Bukalemun
 57. 57 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  Отказаха се от социално инженерство и спряха да трият. На мене ми бяха изтрили седем (7) профила за подигравки срещу Плевнелиев, преди той самият да не се кандидатира на изборите 2016 г. А той не се кандидатира защото Бойко му се подигра, а после и всички му се подиграха, накрая и той сам си се подигра като се ожени за трети път за оная синопичка.

 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  Тръмп залага на противопоставянето и разделянето...
  А после?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  The word 'racism' is like ketchup. It can be put on practically anything - and demanding evidence makes you a 'racist.'
  -- Thomas Sowell

 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  "Независимо дали неговите туитове са расистки или не - не казвам, че те не са - той постига медиен ефект, като превръща тези изключително либерални, глупави парламентаристки социалистки в лице на Демократическата партия", каза Тери Съливан, критик на Тръмп, който оглавяваше кандидат-президентската кампания на друг републиканец - сенатора Марко Рубио, през 2016 г.
  *
  Много точно!
  Кой определя някакви възгледи като прогресивни, та ще наричат четирите кифли "прогресистки"? Популистки - да, обещават неща, които предполагат неограничен бюджет или неконтролиран приток на мигранти от цял свят.
  Разделението на американското общество е лошо и не само Тръмп е виновен за това. Идиотските идеи на радикалните демократи логично предизвикват реакция от несъгласните с тях.
  Жалкото е, че за центристите и разумните умерени избиратели няма избор. Те не харесват Тръмп, но също така са и против кресливите радикали и утопичните им идеи.

 61. 61 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  The word 'racism' is like ketchup. It can be put on practically anything - and demanding evidence makes you a 'racist.'-- Thomas Sowell
  —цитат от коментар 59 на realguru


  Агностицизъм = Томас е чук

  When I was re-born I realized that it was too late.
 62. 62 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Днес почти всеки активен човек може да си избира държава където да живее. По-честно е да си избереш друга държава, ако твоята не ти харесва.
  Но да те приемат в една държава и да започнеш да поучаваш местните как да променят държавата си безобразие.

  подпис
 63. 63 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Днес почти всеки активен човек може да си избира държава където да живее. По-честно е да си избереш друга държава, ако твоята не ти харесва.Но да те приемат в една държава и да започнеш да поучаваш местните как да променят държавата си безобразие.
  —цитат от коментар 62 на Иван К


  Ами Турболиберална наглост без граници,сър!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 64. 64 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Днес почти всеки активен човек може да си избира държава където да живее. По-честно е да си избереш друга държава, ако твоята не ти харесва.Но да те приемат в една държава и да започнеш да поучаваш местните как да променят държавата си безобразие.
  —цитат от коментар 62 на Иван К


  Тя е политически лидер - това и е работата - за това и плащат. Момче, колко ти е IQ?

  When I was re-born I realized that it was too late.
 65. 65 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  САЩ не ги чака нищо добро в средносрочен и дългосроче план, а Европа ще се срине дори по-рано. Както знаем няма нито една латиноамериканска (или негърска) страна, която да не е диктатура, икономическа развалина или просто клоака. И вместо тези държави да се развиват и забогатяват, за да достигнат белите държави, то уви процесът е обратен. Това е така, защото хората правят държавите, а не обратното.
  —цитат от коментар 48 на Мизийски  До коментар [#48] от "Мизийски":

  Прав си. Хората - разбирай ПРЕЗИДЕНТИТЕ правят държавата. Не че ще ме разбереш...

 66. 66 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  [quote#64:"The Dude"][/quote]

  Мноо лошо си върши работата,ако изобщо върши някаква работа.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 67. 67 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  До коментар [#64] от "The Dude":

  Момче, колко ти е IQ
  ======
  Какво ти момче .....това е старец на преклонна възраст.....
  Много е кофти когато човек на тия години продължава да мисли грешно....

  Bukalemun
 68. 68 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Спрете водопада от фейк/статии в пресата!!! Няма никакво расово разделение, няма никакъв расизъм в изказванията на Тръмп. Той визира 4 дами, който го нападнаха лично. И говори САМО ЗА ТЕЗИ 4 ДАМИ. Расизъм е ако използва термини като ВСИЧКИ ЛАТИНОСИ, ВСИЧКИ АФРОАМЕРИКАНЦИ. Но той не използва тези думи. Нешо повече. Основен елемент на расизъмът в САЩ е антисемитизъма. А Тръмп има зет евреин.
  Вижте, бива, бива, но чак толкоз да се печелят читатели с неверни статии е престъпление!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 69. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  До коментар [#15] от "Graf":

  Най-леката...
  Великата републиканска победа през 2010 - 6.8% повече гласове за републиканците.
  2018 - 8.6% повече гласове за демократите. В новата история на САЩ това е една от най-големите разлики на национално ниви, нека да е лека.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 70. 70 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Това ли е стратегията на противниците му, да го изкарват расист? Подобни внушения могат да продаботят само при телЕманияците, от вчерашната статия.

 71. 71 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 700 Неутрално

  "... като превръща тези изключително либерални, глупави парламентаристки социалистки в лице на Демократическата партия"

  Най-напред едно уточнение: В Америка "либерал" с достатъчна точност означава "левичар".
  Сега по същество: Не ги знам колко са глупави тез клявки, но съм сигурен, че тези, дет са гласували за тях и са ги направили парламентаристи, са изключително глупави.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 72. 72 Профил на От Банкя с любов
  От Банкя с любов
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Днес Норман се събуди с тежък махморлук. Този път на пазарчето до блока в шишето от Дом Периньон му бяха наляли люта парцуца- мешавица от различни плодове. Няма да купувам повече ракия от циганите- зарече се той. Изпи два аспирина и се зае с прочита на сутрешната преса. Жегна го веднага статията за оранжевия клоун. Бяха го изкарали расист и сексист заради призива му към четирите мургави демократки да се върнат в родните си страни. Норман понякога сам се улавяше, че тайно обожава Тръмп, даже понякога му се възхищаваше, но бързо прогонваше тази натрапчива ерес. Прочете набързо статията, драсна дежурните два- три коментара и се зае със сутрешния тоалет. Днес имаше уговорена среща с шефа на ЦРУ. И двамата виждаха неповторим и златен шанс за импиичването на президента на Съединените Американски Щати и нямаха ни най- малкото намерение да го изпускат.

 73. 73 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":Статията е бездарен КРИЗИСЕН ПиАр.========Хи хи.....що са срамуваш ,бе душа....?Тегава ли е статията....?Я прочети пак "чипотомовата колиба"....!
  —цитат от коментар 11 на eti mehter


  Ти ще се срамуваш от DW бе едноок балък???Хихи.....Изкарват ли ви кирливите ризи????

  shlshlshlshl
 74. 74 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Любопитно

  "равенството по раса и "пол"" - Дневник, защо пол е в кавички?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 75. 75 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2786 Весело

  До коментар [#62] от "Иван К":

  Съгласен съм че е безобразие да спечелиш зелена карта с късмет, да се намърдаш в страната и после да почнеш да призоваваш да бъдат гонени американски граждани родени там само защото не харесваш позициите им.
  Когато демократ стане президент и всички консерватори почнат да го плюят както плюха Обама 8 години, предлагам президентът да им предложи да се пръждосат по родните държави. Любопитен съм да видя какви ще ги редиш тогава.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 76. 76 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#65] от "deaf":

  ПРЕЗИДЕНТИТЕ правят държавата
  =======
  Кои президенти.....отгоре спуснатите като Сиси ли.....?

  Bukalemun
 77. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  САЩ не ги чака нищо добро в средносрочен и дългосроче план, а Европа ще се срине дори по-рано. Както знаем няма нито една латиноамериканска (или негърска) страна, която да не е диктатура, икономическа развалина или просто клоака. И вместо тези държави да се развиват и забогатяват, за да достигнат белите държави, то уви процесът е обратен. Това е така, защото хората правят държавите, а не обратното.
  —цитат от коментар 48 на Мизийски


  Не знаеш, защото толкова са ти ниски политическите познания за света. Казвам ти две латиноамерикански държави, които НЕ са диктатури, които са доста добре развити и една от тях дори се управлява от "лошите социалисти" като Алехандриа (по известна като АОС) - става въпрос разбира се за Уругвай! Втората е Чили! Сега се сещам и за една централноамериканска държава, което е доста добре уредена и демократична държава - Коста Рика. А, относно демографското бъдеще на САЩ - ти го каза и този път беше прав, броят на латиноамериканците там се увеличава все повече (най-бързо увеличаващата се демографска група в САЩ), както и на азиатците (главно от Южна Азия и Източна Азия), както и на афроамериканците (техния брой се увеличава по-скоро слабо). И в това няма нищо лошо. САЩ винаги е била и винаги ще бъде мултирелигиозна, мултиетническа, мултирасова и мултикултурна. Това е положението и тръмпанарите с техни фалшив и лъжлив идол не могат да спрат този процес.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 78. 78 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Tръмп казва истината в очите и решава проблемите на американското общество отраз...За това вторият му мандат е в кърпа вързан...Етиенчета Мемедчета пишман ислямистчета да си гледат пропадналата ердоганова ислямистка кочина!!!!!!!!!Хихи....

  shlshlshlshl
 79. 79 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#47] от "Saint of Me":

  Нищо не се е объркало - просто в САЩ още нямат нашия "Народен съд" от 44-та до 89-та. Не става да наклеветиш и да е достатъчно (за каквото мечтаят днешните псевдодемократи, реални комунисти).

 80. 80 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  Днес почти всеки активен човек може да си избира държава където да живее. По-честно е да си избереш друга държава, ако твоята не ти харесва.Но да те приемат в една държава и да започнеш да поучаваш местните как да променят държавата си безобразие.
  —цитат от коментар 62 на Иван К


  Напротив, по-честно е да направиш всичко по силите си да подобриш нещата в своята държава. Още повече, когато си избран от американския народ като конгресмен и пратен в конгреса на САЩ да направиш тези промени! Заради обещанията, които си дал на своите избиратели, обещание да подобриш живота им, да направиш системата по-честна и справедлива!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 81. 81 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "Иво":

  Коста Рика е номер едно в Южна Америка

 82. 82 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  [quote#77:"Иво"][/quote]

  Иво живял ли си в Южна Америка,защото аз съм живял!
  Не посещавал,а живял!
  Тези две държави които си посочил (Уругвай и Чили) са,същите кочини като останалите!Не се прави на експерт, защото просто не си,а продължавай да верваш, че бай Дончо е виновен за всичко!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 83. 83 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нещо по-креативно няма ли да дойде на ум у неомарксистките ви сънища?
  —цитат от коментар 18 на Graf


  Щом и Гафа се включи в борбата против неомарксизма, смятайте...

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 84. 84 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Но да те приемат в една държава и да започнеш да поучаваш местните как да променят държавата си безобразие.
  —цитат от коментар 62 на Иван К


  Всъщност, в Америка не е. Напълно нормално е, хората са свикнали да се съобразяват със всякакви имигранти. То няма и логика, между другото. По вашата изкривена логика, би следвало да има някакви обособени граници с неща, които един имигрант може или не може да прави, което няма как да стане. Няма логика и от друга страна - това, че си имигрант по никакъв начин не определя способността си да имаш добра визия за държавно управление. Хората в Америка тия работи отдавна са ги осъзнали. В България ще ни трябват още 100тина години поне, ако изобщо България съществува в тази си форма дотогава.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 85. 85 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#78] от "Against China":

  Tръмп казва истината в очите и решава проблемите
  ==========
  Къде си ,бе хубавец.....къде се губиш,бе мамин сладък.......????????????
  Не ти ли го казах още оня ден......?!
  Ето ти го сега, пакетирано във формата на статия......🤣.......
  Ха Хаааа.... Тръмп .....ще отива да заминава, и кат се върне пак ще дойде......да печели гласове от енергията на расизма си в държавата......
  Ейтова ти е държавата,бе люляк........
  Жалко за обикновените американци.....

  Bukalemun
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кой определя някакви възгледи като прогресивни, та ще наричат четирите кифли "прогресистки"?
  —цитат от коментар 60 на pamela


  Госпожата пак е заредена с рационални аргументи, гравитиращи около "която не ме кефи, е кифла"

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 89. 89 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  До коментар [#82] от "Сотир Шпеков":

  Лъжеш г-н Шпеков! Имам приятели, които живеят там и тези държави определено НЕ са кочини! Ти не се прави на експерт!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 90. 90 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  " Независимо дали неговите туитове са расистки или не - не казвам, че те не са - той постига медиен ефект, като превръща тези изключително либерални, глупави парламентаристки социалистки в лице на Демократическата партия", каза Тери Съливан, критик на Тръмп, който оглавяваше кандидат-президентската кампания на друг републиканец - сенатора Марко Рубио, през 2016 г. "

  ДОБЪР ДЕН, НИЕ ТУЙ ГО РАЗПРАВЯМЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН !

  Брилянтен ход на бай Тръмпо !

  Едно малко уточнение, но важно- не Тръмп постави тези глупави социалистки за ЛИЦА на ДП, те сами взеха властта от Пелосито и я навряха на задните редове в ДП. Отдавна говорим с колегите , че ДП се превърна в АМЕРИКАНСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ !

  КОИ ИМ Е ВИНОВЕН ?

  Бай Тръмпо ПРОСТО ИЗПОЛЗВА това положение и показа истинското лице на ДП.
  Може ли някой да му се сърди? Напротив- всички адмирираме това !


 91. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  До коментар [#73] от "Against China":

  Ти ще се срамуваш от DW
  ========
  Това няма как да стане. ....DW не е нещо мое ....да се срамувам. ....
  Едни други трябва да се срамуват....

  Bukalemun
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  " Образованите избиратели от предградията, особено жените, завършили колеж, и малцинствата в ключови щати като Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин, вече заплашват с бунт срещу президента републиканец. "

  Това , дето образованите избиратели щели да неглижират Тръмп го слушаме още от предишните избори .

  Що се отнася до МАЛЦИНСТВАТА В ПРЕДГРАДИЯТА- те и без това гласуват за такива , като социалистките , така че никаква загуба няма .

  Политиката на Тръмп е толкова ГЕНИАЛНО ПРОСТА , че обърква тотално противниците му либерали- Тръмп казва: " Избирайте между националната държава САЩ или глобалисткия РАЙХ , който ви предлагат демократите " .

  Няма значение образован ли сте, работник ли сте, мениджър ли сте, домакиня от предградията , завършила колеж ли сте .

  Никакъв РАСИЗЪМ НЯМА В ТОВА !
  Обвиненията в расизъм само показват колко са безсилни и изненадани противниците му . Няма какво друго да измислят !

  Пак да кажем за не разбралите - БИТКАТА за Свободния свят се води в САЩ и Европа .

  В Европа управляват неомарксистите в Брюксел, в САЩ те са в опозиция !

  Това е разликата ! Другото са неомарксистки лакърдии- разсизъм, сегрегация, ала- бала !

 94. 94 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#5] от "Hawaii":
  —цитат от коментар 18 на Graf


  БЕЗДАРЕН КРИЗИСЕН ПиАр на РАСИЗМА на тръмп.
  —цитат от коментар 5 на Hawaii


  Другари, знаем, че е лошо да се бият негрите. Жените и мъжете-жени - тоже. Обратното - също тоже.
  Нещо по-креативно няма ли да дойде на ум у неомарксистките ви сънища?
  Освен негрите и остальная? :)


  Хахаха !

  Да направим едно предсказание с типичния си хладен ум и остра аналитичност:

  РАСИЗМЪТ НА ТРЪМП ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ КАКТО И РУСКАТА МУ ВРЪЗКА !

  Отново на умрял кон залагат либералките !

 95. 95 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Либерастите обвиняват белите хора в какво ли и наистина са се заели да ни унищожат. А ако си бял мъж, който е здрав и работи, то тогава си част от най-злите същества обитавали земята. Ние се намираме в опасност и много хора ни мразят и искат да ни избият заради неща, които не сме избирали. Таргетирани сме, защото сме част от определена социална група. Вътре в обществото има разделение. Хора като Тръмп се борят срещу това.

 96. 96 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1147 Весело

  До коментар [#86] от "КретенКилър":

  "за да ги направи да изглеждат все едно са лицето на ДП"

  Ама те СА лицето на 'демократите'. Истинското, озъбено комунистическото.

  А Сенсей Доналд е брилянтен както стратегически така и оперативно тактически - шибва туит който особено за облъчените изглежда сякаш именно него поставя в лесно атакуема позиция по вектор 'расизъм' и разбира се шаранчетата стръвно захапват и хоп - айде в тиганааааа :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 97. 97 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":Ако кажа ,че има различни раси,расизъм ли е?Ако кажа ,че няма негър Световен шампион по шах,расизъм ли е?Ако кажа ,че на сто метра в атлетиката са само негри ,расизъм ли е?И ако си помисля,че негрите стават за бягане,а белите за мислене ,расизъм ли е?
  —цитат от коментар 19 на anlazar


  Да, последното е расизъм. Това е все едно да отидеш да играеш баскетбол и да те изгонят от игрището. Това, че черните играят най-добре баскетбол не означава, че никой друг не може да играе.

 98. 98 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#5] от "Hawaii":

  Ква огромна маса, ве, кремвирш?! Огромната маса в САЩ е бялото население, на което му писна политкоректният дневен ред от последните десет години..Тръмпи ще отнесе всеки демократ с разлика и отново ще има отсъстващи от Форумето за месеци..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 99. 99 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hawaii":
  ГУБИШ ОГРОМНИ МАСИ ЦВЕТНОКОЖИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.
  На кой свят живееш? ОТ 60-те години черните, 17%, асуват изключително и само за Демократите(95%). Кенеди, след като го убиват Джонсон, дава права на черните право да гласуват. Просто сделка. Добре е когато се правиш на умен и давш заключения първо да се инфрмираш с факти.

 100. 100 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3390 Любопитно

  До коментар [#94] от "faeton.":

  Нещо по-креативно няма ли да дойде на ум у неомарксистките ви сънища?
  =======
  Има разбира се.но си мълчах от толерантност. ..обаче твоя сърбеж е огромен....
  =======
  Кажи на г-н Валери Симеонов ....да се кандидатира за президент ....и му гласувай....
  Хем тогава и двамата на воля ще бутате бабички по границата. ...

  Bukalemun
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK