Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

© Associated PressДоста шеги и интернет трафик предизвика неотдавна изразът "бял хакер" на правосъдния министър Данаил Кирилов, иначе известен със спорните си качества за този пост. Фразата се появи отново покрай изтичането на внушителен масив данни от сървърите на НАП. От фирмата TAD Group също употребиха този термин по адрес на Кристиян Бойков, обвинен за "хакерската атака".


В действителност Бойков работи като "експерт киберсигурност" и да, има такъв масово използван в тези среди израз, само се той е "хакер с бяла шапка" (white hat hacker). Това е свързано с американската поп култура и уестърните, в които в епохата на черно-бялото кино добрият каубой бил с бяла шапка, а лошият - с черна, за да ги разпознават зрителите по-лесно. (с навлизането на цветните филми правилото е нарушено и Клинт Ийстууд в "Добрият, лошият злият" и Юл Бринър във "Великолепната седморка" са емблематични примери за това).


В дигиталната епоха хакерът с бяла шапка, известен още като "етичен" или "морален хакер" е този, който от името на лицензирана частна или правителствена агенция легално опитва да пробие защитите на информационни системи с добри намерения - за да ги тества за слаби места и да се оценят и намалят рисковете. На другия полюс е хакерът с черна шапка - той действа незаконно и с престъпни намерения - за да открадне информация, пари, лични данни и да ги продаде на нелегален пазар, или за да извърши саботаж или терористичен акт. Има и хакери със сиви шапки - тези по средата - които действат нерегламентирано и по ръба или отвъд ръба на закона, но с добри намерения, за да предупредят, че нещо не е добре защитено и трябва да се поправи.
Обикновено и трите категории идват от едни и същи среди, обучават се при едни и същи или познаващи се специалисти и се случва да преминат от единия лагер в другия. Частни или държавни институции активно издирват такива хора и ги привличат на работа, а по света всяка година се организират конференции за хакери (някои участват под псевдонимите си дистанционно) и HR екипите на компании и министерства винаги са там.


Има и множество нюанси - някои имат изключителни умения, но реално не притежават откраднати данни. Едни са извършили толкова престъпления, че няма как да ги наемат в "светлия" бизнес. Други, макар да са лежали в затвора, не са чак толкова "черни", колкото е славата им. Четвърти гледат на дейността си като на "разширяване на човешкото познание", а не като нещо, чиято крайна цел са материални облаги. Джонатан Джеймс (а.к.а. c0mrade), например, едва на 15 години пробива компютърната система на NASA и открадва софтуер, за да разбере как функционира Международната космическа станция.


Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

© Associated Press


Обвиненият за атаката срещу база данни на НАП Кристиян Бойков говори за себе си като за pen tester (известен още като "етичен хакер" и Assurance Validator), т.е. служител, нает да провери възможно ли е да се проникне (penetration) през защитите на една система, да се оцени интернет сайт или мобилно приложение. Пред Би Ти Ви той бе разпитван тази сутрин от водещия подробно за историята от миналото му, когато е успял да влезе в информационната система на Министерството на образованието. Но почти не стана дума за това каква квалификация има, за да бъде допуснат на 20 години до тестване на системи на администрацията и обучаване служители за борба с организираната престъпност.


Тестването за проникване никога не е спонтанно хрумване, разказва изданието "Бизнес нюз дейли". То изисква доста планиране, получаване на изрично разрешение от ръководството на обекта за проверка и провеждането ѝ по възможно най-безопасен начин. Често се прилагат техники и подходи, използвани в реална ситуация от хакери.


Затова от фирмите, наемащи "хакери с бели шапки", се предполага да поддържат определен набор от критерии за служителите си. Те не само трябва да са талантливи в разбирането и изпълняването на поставената задача, но също така и да могат да обяснят какъв е проблемът и как да бъде решен. Нужни са добри комуникационни умения, баланс между интелигентност и разумна оценка на ситуацията, силни технически и организационни умения, способност да запазваш хладнокръвие под натиск и да правиш правилна преценка, когато трябва да се отсъди кое е правилно и кое - не.


В същото време служителят трябва да умее да мисли като "хакер с черна шапка" - с всичките злонамерени хрумвания, шантави идеи, "ненормални" способности и "откачено" поведение. Затова и някои от най-добрите от "бялата" страна са били на "черната" страна, но са били хванати и поради различни причини са приели да загърбят престъпната дейност, за да работят законно за подобряване на системите.


Това е едновременно вълнуващо и скучно занимание, тъй като трябва да се проявява изобретателност, но и да се изпълняват планиран набор от действия, които да се документират и съпровождат с обяснения на използваните методи и установения резултат. И всичко това се случва в определен строго ограничен период от време, като често - образно казано - е достатъчно просто да се намерят кодовете за определен "сейф", да се "снима" отворената му врата, но да не се "рови" в съдържанието му.


Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

© Associated Press


Отвъд формалните проекти за проникване в приложения, мрежи и системи, следват неща като:


- оценка на физическата сигурност на сървъри, системи и мрежови устройства


- проектиране, изработване и проверка на инструменти за проникване


- детайлно описване на методите, които би могло да се приложат при атака към слаби места и логични недостатъци в системите


- откриване на социално определени места за пробив (например слаба политика за съхранение и обновяване на пароли или допускането служителите да си слагат лесни за разбиване пароли)


- бизнес умения за оценка на щети от спиране на дейност, разходи за възстановяване и и т.н. при изработването на стратегия за кибер сигурност


- обсъждане на установеното с ИТ екипите на фирмата или администрацията


- ревизия дали правилно са изпълнени отправените препоръки.


Има програми и в елитни технологичен институти по кибер (хардуеър и софтуер) сигурност и криптографиране, но не съществува някакъв образователен критерий за това да станеш "хакер с бяла шапка". Всяка организация може да постави собствени изисквания за такава позиция, но определено бакалавърска или магистърска степен по информационна сигурност дават предимство. Владеенето на компютърни науки и математика изгражда солидна основа.


Винаги е добре дошъл опит като администратор по сигурността, мрежови или системен администратор и мрежови инженер. Защото кариерата води до позиции като старши пен тестер, консултант по сигурността и архитект на сигурността. Според компанията, за която се работи, това означава и заплата от 100 000 и повече долара годишно


За онези, които не идват от колежи и университети, за плюс се смята , ако са работили в армията и разузнаването, защото се предполага, че там някой вече е направил първоначалното проучване за достъп до определени нива на поверителност и секретност.


Следващото ниво е да се получи сертификат от типа на CEH, OSCP или CISSP, за което се изисква подготовка в курс и явяване на изпит, разказва още изданието, посочващо предимно американските стандарти в сектора.


Най-голямата в света сертифицираща организация е International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council). Неин е CEH (Certified Ethical Hacker), но макар хора с такъв сертификат да се търсят усилено (те може да взимат за конкретен договор хонорар в рамките на 15-40 000 долара), това е само началната точка. Таксата за изпита е 100 долара, минава се през 5-дневен курс (но може и дистанционно) и не е задължително да си работил като тестер, за да се явиш. Но няма как да се избегне изискването за поне двугодишен опит в сферата на информационната сигурност.


Отново на EC-Council е сертификатът Licensed Penetration Tester (LPT), който вече говори за експертно ниво. Тук не се изисква доказване на предварителен опит, но сертификатът се подновява на всеки 3 години.


Друга организация е Information Assurance Certification Review Board (IACRB), която след 2 часа изпит за уменията в 9 области издава Certified Penetration Tester (CPT), валиден за 4 години. За доста по-различни умения от IACRB издават Certified Expert Penetration Tester (CЕPT) за напреднали, способни освен друго и да симулират атака от злонамерен потребител с цел оценка на компютърна система или мрежа.


Има още доста сертификати и степени, от които си струва да се отбележи един от свидетелстващите за висока степен на майсторство - OSCP (Offensive Security Certified Professional). След завършването на курса има изпит, в който само за 24 часа трябва във виртуална мрежа с различни мишени, работещи под различни операционни системи и конфигурации да се проучи мрежата, да се открият слабите ѝ места, да се извършат атаки и да се представи доклад за това как е станало проникването.


Другият, заслужаващ внимание, е преходът към разследванията - Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI), изискващ умения да се съберат уличаващи извършителите компютърни данни, възстановяване на изтри файлове, разбиване на пароли, разследване на интернет трафика и др.


Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

© Associated Press


И това не е всичко. Сертифицираният "хакер с бяла шапка" трябва се знае и спазва етичния кодекс на EC-Council, винаги да се стои от законната страна на барикадата, да се защитава интелектуалната собственост на другите, никога да не се свръзват с "черни" или "сиви" хакери и да не участват в зловредни дейности.


Има и аспекти извън дигиталната реалност, защото от специалиста по тестване на сигурността може да се изисква лично да проникне в сграда или помещения, където има важна техника. Става дума за понякога елементарни трикове от типа на "задръжте вратата, че картата ми за достъп пак е някъде из джобовете" и други "номера" са сближаване със служители с важен достъп. И за това също си има сертификат - Physical Security Professional (PSP).


Смисълът от всичко изброено дотук е не да отблъсква таланти, а да ги намира и поставя в законова и етична среда, в която с течение на времето да трупат познания и да развиват кариера в посоката, която желаят.-


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Статията за TAD Groiup ли беше или за младите таланти?

 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 552 Неутрално

  А как се става държавен чиновник?
  Например директор обществени поръчки?
  Или какъвто и да е директор?

 3. 3 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Представям си какъв вой щеше да се нададе, ако Кристиянчо, балото хакерче беше служител в руска фирма. Дългата ръка на Путин, хибридна война и пр. Но, Кристиянчо работи в американска фирма и е добро момче, бял хакер, направо невинна душица.

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  А как се става държавен чиновник?Например директор обществени поръчки?Или какъвто и да е директор?
  —цитат от коментар 2 на Анти Шишковци


  С препоръка от Партийната организация, характеристики от трима партийни членове и дядо АБФК.

 5. 5 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 281 Неутрално

  "Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати"

  +1 за черните и сиви шапки - платени сертификати с валидност 2 години не им трябват

 6. 6 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хахаха, хакери със сертификати

 7. 7 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално  Требе си диплома със сух или поне мокър печат на англ. кралица.


 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Весело

  До коментар [#7] от "Нинов":

  да де, ама онова с ноктите малко хард ми дойде

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Весело

  хакването на телефона на Меркел с каква шапка беше? е те затова и Бойков се оказа с различно обвинение ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  Добре систематизирано и изчерпателно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  Светлиа Лидир Барисаф и баячката МУ Боряна с кво осещаний са за купените гласуве?

  куул ли е дето руската мафия има зам председател у правната комисия на европейския парламент?

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 12. 12 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Требе си диплома със сух или поне мокър печат на англ. кралица.
  —цитат от коментар 7 на Нинов


  брадчет, знаеш ли го она шемет де отварал врати, плюейки бира по тех?

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 13. 13 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  от ноктите на краката на Кралицата може дъ съ събире матрял само за три печата годишно.
  Затуй с него печат - само дипломите на най-най-читавите отличници.

 14. 14 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#7] от "Нинов":

  Lockpicking - by Deviant Ollam - deviating.net
  [Search domain deviating.net/lockpicking/] https://deviating.net/lockpicking/
  Lockpicking - by Deviant Ollam. slides resources videos picks & gear training games press bio. [email protected] net PGP key on major servers FBED 2740 858D 4544 C4DA 4DFE DEF9 5F3C 48BC FD28)

  ма ма мързи търса видеото са

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 15. 15 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хахаха, хакери със сертификати
  —цитат от коментар 6 на Калник


  "за напреднали"

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 16. 16 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки хахор, независимо от шапката трябва да се пребива от бой два пъти седмично, профилактично.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 17. Може и с пари, ако имаш достатъчно кинти можеш да си хакер какъвто си избереш, бял. черен и дори шарен................

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 18. 18 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  “....В действителност Бойков работи като "експерт киберсигурност" ...“ Въпрос- От колко години лицето работи като “експерт киберсигурност“ и има ли две пълни календарни години трудов и осигурителен стаж?:)
  “....Обвиненият за атаката срещу база данни на НАП Кристиян Бойков говори за себе си като за pen tester (известен още като "етичен хакер" и Assurance Validator), т.е. служител, нает да провери възможно ли е да се проникне (penetration) през защитите на една система, да се оцени интернет сайт или мобилно приложение. ...“ Въпрос- вслучай на откриване на уязвимост, съгласно Длъжностната му характеристика, той длъжен ли е да напише ДОКЛАД до прекият си началник, в който да СЪОБЩИ за уязвимостта и за опише начините за отстраняването й?:) Защото точно ТОВА трябва да направи един експерт по киберсигурност, вместо да публикува личните данни в публичното пространство!

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Весело

  До коментар [#16] от "I":

  с клавиатура или директно с харда по главата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  “..... Нужни са добри комуникационни умения, баланс между интелигентност и разумна оценка на ситуацията, силни технически и организационни умения, способност да запазваш хладнокръвие под натиск и да правиш правилна преценка, когато трябва да се отсъди кое е правилно и кое - не....“ И това се постига преди или по време на 20тата година от живота на човека, при 1-1.5 години ЗАКОНЕН трудов стаж във фирмата, така ли?:):):) Хахахахахаха:):):):)

 21. 21 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  С нещо по-евтино -- оловна тръба, ритници, тухла и т.н.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 22. 22 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  “....Има и множество нюанси - някои имат изключителни умения, но реално не притежават откраднати данни. Едни са извършили толкова престъпления, че няма как да ги наемат в "светлия" бизнес. Други, макар да са лежали в затвора, не са чак толкова "черни", колкото е славата им. ...“ Хахахаха:) НАПИСАХА ЛИ ВИ ГО ЯСНО И РАЗБРАНО- ЧЕ ВСЕКИ ХАКЕР МОЖЕ И ДА Е БИЛ ПРЕСТЪПНИК И ДА Е ИЗЛЕЖАВАЛ В ЗАТВОРА ПРИСЪДАТА СИ:) Айде- у лево пак да ми говорите за “великия експерт по киберсигурност“ бойков- ахахахахаха:):):):)

 23. 23 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Пак нещо преписано. Изпуснато основното - всички сериозни пробиви са дело на хакерски групи, където всеки е профилиран, отделно си имат и чисти програмисти . Същото е и от другата страна - при защитата. Романтиката около самотни, талантливи магьосници е в миналото , отдавна . Материята се е разрастнала неимоверно, нагоре и настрани, сам човек само с някакъв луд късмет, може да пребори сериозна цел. Не е невъзможно, но надали .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 24. 24 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Всеки хахор, независимо от шапката трябва да се пребива от бой два пъти седмично, профилактично.
  —цитат от коментар 16 на I


  хахо, можеш ли да се биеш

 25. 25 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#19] от "дерибеев": С харда, макар, че - “Бий магаре- по-магаре“:):):) Най- добре е рестрикции в джоба:):):)

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Хехе, реклама на крадците.
  И на американската фирма, на която не и пука, че е хакнала България.
  Направо академици са тия хакери бре, да им кажем ли по едно благодаря, че ни разнесоха данните...

 27. 27 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Шапка невидимка":

  Защо питаш? Мога да тичам бързо. :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 28. 28 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#20] от "cmy12603507":

  Ти май си бясна затова, че твоят хипер-кибер-съпруг е трябвало толкова години да чете, да учи, да пълзи във Военна академия за някаква длъжност, да пише дисертация за това как крил диск с данни под възглавницата, докато някакъв келеш прескача всичко това и се смее на такива хартиени тигри като твоя мъж.

 29. 29 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Как се става "хакер с бяла шапка" - с талант, много работа и сертификати

  Ами става ясно как , хората го разбират . Но не става ясно на мислещите , как се става министър на пправосъдието , след като нямаш нито талант , мързелив си и вместо сертификат , и се правиш на тарикат. С едно обръщане на компютърен диск , като палачинка , правиш закон . Като най- трудният мурафет е да го обясниш на целият министерски съвет така , че да ти повярват .

 30. 30 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#26] от "НеКой": ''....Направо академици са тия хакери бре, да им кажем ли по едно благодаря, че ни разнесоха данните...“ Именно- под друга статия пуснаха един трол с ник “anton83“, който да оправдава по всякакъв начин обвиняемият и да се пробва да го направи на ниво, уж близо до юридическото, ама нема успех , гОркия:):) Точно това се внушава във всички статия- 20 годишния келеш бил едва ли не академик- нему “вишу“ му не требе, той от бебе се занимава с хакване и с какво ли не... Идиотия , поддържана и подхранвана от някой със солидни финанси в цялата ни мрежа....

 31. 31 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Хакери,макери.
  Като свърши петрола ,ще се върнем в средните векове и такива неща няма да ни интересуват.

 32. 32 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1860 Весело

  До коментар [#28] от "Smoke":

  Джонатан Джеймс на 15 години пробива защитата на НАСА
  Само като си помисля без грам трудов стаж ....... :)
  За диплома въобще не става дума

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#30] от "cmy12603507":

  Гешев ще ги оправи такива келешчета, академици със средно образование и вълшебници според Борисов.
  Ще се срещне с Бай Ставри, спокойно, в Централния софийски затвор.
  Както знаем, той е строг, но справедлив.
  И не може да бъде хакнат...

 34. 34 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#28] от "Smoke": Ами келешът сега е обвиняем, чака го наказателен процес в съда, а съпругът ми ми топли 4 буквието и мислим как да съчетаем различните дестинации за спа на Северното Черноморие- всекиму своето и съобразно действията му, и кой каквото прави, за себе си го прави:):):)

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#34] от "cmy12603507":

  Човекът с 5 цифрена заплата си търси дестинация за обикаляне в севреното Черноморие 😁😁😁😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#23] от "schwimmwagen":

  ми затова те наема фирма със защита пред местните власти ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 782 Весело

  а съпругът ми ми топли 4 буквието и мислим как да съчетаем различните дестинации за спа на Северното Черноморие
  —цитат от коментар 34 на cmy12603507

  Е, щом можете да си го позволите ...

 38. 38 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#7] от "Нинов":

  Нинов, отатък неа ми кажат. ко беше уберзетцен?

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 39. 39 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#34] от "cmy12603507":

  с плямпането си по форумите може да навлечеш проблемти на твоя сайсек.... да додат службите и него да проверят за конфиденцилост.

 40. 40 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1860 Весело

  До коментар [#34] от "cmy12603507":Човекът с 5 цифрена заплата си търси дестинация за обикаляне в севреното Черноморие 😁😁😁😁
  —цитат от коментар 35 на Darth Plagueis


  Това е в подкрепа на родната икономика,
  също и плажното оборудване за 300 лева, което ще се ползва за 6-7 години.
  Изключвам носенето на цялото това оборудване за чия сметка е, колко пъти на ден и т.н.
  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 41. 41 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 226 Весело

  Направо да става премиер ,защо държавна администрация.Поне няма да ни управляват бавноразвиващисе.

 42. 42 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 782 Весело

  Под друга статия пуснаха един трол с ник “anton83“, който да оправдава по всякакъв начин обвиняемият и да се пробва да го направи на ниво, уж близо до юридическото, ама нема успех , гОркия:):)
  —цитат от коментар 30 на cmy12603507

  Е, малко по-различни са нещата във форума под другата статия. Там "anton83" спореше съвсем аргументирано, а ти нямаше какво да му кажеш и затова не му отговаряше по същество, а се опитваше да го обиждаш. Па накрая ти взе даже да си въобразяваш, че един друг човек там ти е клиент и започна да му искаш пари :)

  А пък тук разправяш как си била разбила там всички.
  Луда работа !!!

 43. 43 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всеки хахор, независимо от шапката трябва да се пребива от бой два пъти седмично, профилактично.
  —цитат от коментар 16 на I


  левулиблаздти

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 44. 44 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#28] от "Smoke":Джонатан Джеймс на 15 години пробива защитата на НАСАСамо като си помисля без грам трудов стаж ....... :)За диплома въобще не става дума
  —цитат от коментар 32 на nessarox


  За черен хакер не ти трябва сертификат и трудов стаж :) само за бял хакер е нужен сертификат (изискване за заемане на длъжност на бял хакер).

 45. 45 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#35] от "Darth Plagueis": Ще съчетаем всички предлагани ни спа възможности:) И без това вече имаме цялото време на света, за да ги обикаляме- що са години пред нас, все ще стигнат да ходим през всеки сезон до което спа ни хрумне:)

 46. 46 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#42] от "Smoke": “...Там "anton83" спореше съвсем аргументирано,...“ Ъхъъъъм- когато “аргумент“ - недоказано твърдение, на което умишлено му се придава вид на факт, то да- лицето спореше наистина съвсем, ама съвсем “аргументирано“:):):)

 47. 47 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#46] от "cmy12603507":“аргумент“ - недоказано да се чете “аргумент“ = недоказано

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#45] от "cmy12603507":

  Ма нали си купихте имот на Черноморието бе, склери?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#44] от "Веселин Петров": Аааа- не - не сте прав- според ен брой тролове тук, за всеки вид хакер не Ви трябва нито образование, нито трудов стаж, нито длъжностна характеристика, а пък за трудов договор изобщо не си струва да се говори- какво значение има той и някакви си там осигуровки;) Впрочем- интересно защо тогава държавните органи намериха обвиняемият в самата му фирма-как го откриха, че работи точно в тад груп, чрез каква правна връзка- нали и от трудов договор нямало нужда при всеки вид хакери;)

 50. 50 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis": Нали за това пиша, че през всички сезони ще посещаваме спа-то, което най- много ни хване окото, бе , склери:)

 51. 51 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Хакери,макери.Като свърши петрола ,ще се върнем в средните векове и такива неща няма да ни интересуват.
  —цитат от коментар 31 на Сд


  Я виж , може би за това се интересувам, толкова от фехтовка напоследък , ахаххахаа .

  Без майтап, фехтовката е изключително интересна дейност, не говоря само за спортната . Оплетена с историята, няма начин.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 52. 52 Профил на Кулев
  Кулев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Употребено от писачите на Дневник (в скобите съм сложил своето скромно мнение):

  1 От фирмата TAD Group също употребиха този термин по адрес на Кристиян Бойков, обвинен за "хакерската атака". + "бял хакер" на правосъдния министър Данаил Кирилов…
  2 В действителност Бойков работи като "експерт киберсигурност" и да, има такъв масово използван в тези среди израз, само че той е „хакер с бяла шапка“.
  3 В дигиталната епоха хакерът с бяла шапка, известен още като "етичен" или "морален хакер" е този, който (следва пълнеж без смисъл, нещо като как да си изпечеш патладжаните или ризата) (и е трудно да бъде сравнен с БГ писач, aka журналист на СвПр, където дават повече)…
  4 Обикновено и трите категории идват от едни и същи среди, обучават се при едни и същи или познаващи се специалисти и се случва да преминат от единия лагер в другия…
  5 Има и множество нюанси… (тук параграфът/абзацът е доста дълъг, пълен с гугъл копи/пейст, но е вметнато интересно изречение за момчето Кристиян Бойков, което, макар и млад човек, можеха поне веднъж да нарекат господин, вижте само как се мазнят на другите, отврат):

  Но почти не стана дума за това каква квалификация има, за да бъде допуснат на 20 години до тестване на системи на администрацията и обучаване служители за борба с организираната престъпност.

  (На 20 години няма как да си завършил висше, уважаеми писачи в Дневник; квалификацията на този млад мъж идва от работата и четенето, той го каза; а вас ви мързи да прочетете правилата в СБКЕ)
  (Продължението на дневникарската писаница, ангажираща уж с нещо:)
  (Краят на тази словесна глупост, не знам как допусната от редактор, е:)
  Смисълът от всичко изброено дотук е не да отблъсква таланти, а да ги намира и поставя в законова и етична среда, в която с течение на времето да трупат познания и да развиват кариера в посоката, която желаят.- (някак си звучи познато, велико, уникално…)
  А нещо пеевските медии били лизачи...
  Гнусари!

 53. 53 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Разстроено

  с плямпането си по форумите
  —цитат от коментар 39 на Нинов


  Нинов дан си ма турил на игнор? най-чуешката та питах, ко беше уберзетцен и кък са пиши?

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 54. 54 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "I":

  “Всеки хахор, независимо от шапката трябва да се пребива от бой два пъти седмично, профилактично.”

  Като се пребива хахор трябва да се внимава да не се засегнат важни органи, които са необходими за практикуване на професията. За най-сигурно се препоръчва хахорите да се удрят само в главата.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 55. 55 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#39] от "Нинов": Тролчик, тролчик- службите го канеха, но той им отказа - малко плащат- доста по-малко, отколкото в реномирана частна фирма:)

 56. 56 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1860 Весело

  [quote#44:"Веселин Петров"][/quote]

  Идеята ми беше, че за тази дейност се иска на първо място талант.

  Относно коментираният младеж- очевидно е , че го притежава.
  Сертификатите ще дойдат след 2 години стаж
  Нека не забравяме, че той е на 20 години ,не е започнал работа на 18 години все пак :)
  А на 19 г.в най-добрият случай.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 57. 57 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1763 Любопитно

  До коментар [#34] от "cmy12603507":

  Извинете за любопитството, къде са спа дестинациите, които си заслужават, на Северното Черноморие?

 58. 58 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#52] от "Кулев": “....Но почти не стана дума за това каква квалификация има, за да бъде допуснат на 20 години до тестване на системи на администрацията и обучаване служители за борба с организираната престъпност. ...“ Браво- поне ЕДИН човек с критично мислене и с реално познаване на действителността!

 59. 59 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ще върнем България в Европа": 5 звездните хотели в Св. Константин и Елена, аквахаус, вила Чинка, хотел Адмирал на Златните...

 60. 60 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#55] от "cmy12603507":

  а твоят сайсек одобрява ли плямпанията ти по форумите, разкриващи детайли от работата му?

 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#52] от "Кулев":

  ++++++++

 62. 62 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ":

  означава "превод" и се пиши übersetzen

 63. 63 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#60] от "Нинов": Що? Нали за “тая работа“ не се иска спазване, а НАРУШАВАНЕ на законите и договорите- нали и ти повлече крак сред общата идиотия и реши,. че обвиняемият е ГЕРОЙ И ГЕНИЙ, а?:) Като ти се изпразни банковата сметка, тогава пак ще ти припомня как оправдаваш противоправното и незаконното поведение на един келеш на 20 години, и ще ти кажа- каквото си надробил това ще сърбаш:)

 64. 64 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#62] от "Нинов": Зетц ойх:)

 65. 65 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ":

  Не разбрах.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 66. 66 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#63] от "cmy12603507":

  Въпросът беше: Твоят сайсек одобрява ли плямпанията ти по форумите, разкриващи детайли от работата му?

 67. 67 Профил на Грую
  Грую
  Рейтинг: 350 Весело

  До коментар [#60] от "Нинов":

  Споко, той я е излъгал че разбира от ИСО27001, пък то било цяла група стандарти :)

 68. 68 Профил на Кулев
  Кулев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#58] от "cmy12603507":
  "Но почти не стана дума за това каква квалификация има, за да бъде допуснат на 20 години до тестване на системи на администрацията и обучаване служители за борба с организираната престъпност. ...“
  Браво- поне ЕДИН човек с критично мислене и с реално познаване на действителността!

  Това в кавичките не са мои думи, а на писача в Дневник. Младият човек, господин Кристиян Бойков, е станал добър благодарение на своята любознателност, характер и може би други качества. На своите 20 години няма как да завърши университет, но пък квалификации може и да му дават, то и аз имам разни.

 69. 69 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#53] от "Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ":

  означава "превод" и се пиши übersetzen
  —цитат от коментар 62 на Нинов


  тханкс. нема дудня простотии за фани ма за ръчичката и ма преведи прес рикичката

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 70. 70 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Какава любов на Дневник към хакерите.
  Без Асандж и Сноудън обаче.
  Щото хакват САЩ и Хилъри, тоест хората разбират, че демократите говорят едно, а правят друго.
  Иначе България не е лошо да се хаква според тукашните демократи, това е висша ценност...

 71. 71 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Става се с много връзки, подходящи познанства и да уцелиш момента. Впрочем, както всяка друга работа. Иначе добри програмисти, с лопата да ги ринеш. Ама само това, не е достатъчно.

 72. 72 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#66] от "Нинов": Не съм разкрила ни на йота това, което върши съпругът ми - никой в този форум няма ни най- малка представа от ВЛАСТТА , която той притежава, върху РЕАЛНИЯТ ви живот- естествено, ако сте бг. граждани:)

 73. 73 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2488 Любопитно

  До коментар [#72] от "cmy12603507":

  Саруман, ти ли си?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 74. 74 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Може и с пари, ако имаш достатъчно кинти можеш да си хакер какъвто си избереш, бял. черен и дори шарен................
  —цитат от коментар 17 на Rosen Nikolov


  у тубята некой са кодошише за блу версус ред тиййм -- вика, нема таквози нящо, сички са пърпле.

  мое и да е бил она де отваряше врати плюейки бира

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 75. 75 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#68] от "Кулев": “..... Младият човек, господин Кристиян Бойков, е станал добър благодарение на своята любознателност, характер и може би други качества....“ Ааа-разбирам- ХИЛЯДИТЕ ДРУГИ експерти по киберсигурност са шит, понеже си спазват законите и не публикуват личните данни на4 милиона българи:) Мерси за пояснението- разбрах начина Ви на мислене и разбрах, че за да стане човек експерт по киберсигурност, задължително преди това трябва да е нарушавал и закона, и договорите си с вписаните забранителни клаузи в тях за изнасяне на чужда конфиденциална/ чувствителна информация, до която служителят по един или друг начин е достигнал.:)В такъв случай- оттеглям одобрението си към Вашият коментар- като юрист и адвокат, аз съм от правилната страна на Закона.

 76. 76 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#73] от "DDR": Не- онази ,която може да присъства на хакването на всяка твоя банкова сметка:):):) Има само да се чууудиш как е станало:) Ум ще ти се зайде:):);)

 77. 77 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#72] от "cmy12603507":

  Аааа, да си имаме уваженаята, ама никак не беше кашер да разкриваш факта, че дискове с жизненоважни за страната данни се крият под възглавниците.
  Никак!
  Сега врагът знае, къде да ги търси.

  Освен туй другите сайсеци обадиха, че видители не било кашер, въобще да се мъкнат дискове у дома.
  Това аз нимоагу оценя щот не съм сайсек.

 78. 78 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#77] от "Нинов": “...Аааа, да си имаме уваженаята, ама никак не беше кашер да разкриваш факта, че дискове с жизненоважни за страната данни се крият под възглавниците....“ Това е с ен брой години давност- в момента, ник “Нинов“, само 5-6 лица в държавата ни имат властта, съсредоточена в съпруга ми! Трябва всеки ден да му палиш свещи за здраве и за това, че не е тръгнал по незаконните пътища на хакерите, защото в противен случай, наплийкс ще ви се стори детска забавачница- направо може да се блокира функционирането на държавата:)

 79. 79 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2488 Любопитно

  До коментар [#76] от "cmy12603507":

  Значи вие признавате публично, че се занимавате с престъпления, като хакване на банкови сметки. Интересно...Модераторите сигурно ще си свършст работата по въпроса.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 80. 80 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#79] от "DDR": “....Значи вие признавате публично, че се занимавате с престъпления, като хакване на банкови сметки. ...“ НЕ - в коментарът ми не се съдържа такова инфо. Пак двойка- седни си- не разбираш елементарен писмен текст на български език:) Написах
  76 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2403
  23:56, 22 юли 19
  Весело
  До коментар [#73] от "DDR": Не- онази ,която МОЖЕ да присъства на хакването на всяка твоя банкова сметка:):):) Има само да се чууудиш как е станало:) Ум ще ти се зайде:):);)
  По силата на каква логика реши, че думата “МОЖЕ“ означава признание за извършено компютърно престъпление от един адвокат?:):):)


 81. 81 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#78] от "cmy12603507":

  Давност или не, изнасянето на такава информация е престъпление. Та очевидно и мъжа ти е престъпник, макар и с давност.

  Както вече казах, хахор ли е -- бой по главата докато омекне.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 82. 82 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#78] от "cmy12603507":

  Значи Баце кат прочете твоя пост със сигурност ще нареди да пратят по Спиди едно кюлче злато за сайсека и едно за теб... да ви държи на кеф да крепите стабилността на държавата.... да не земе съ кътурне.
  Нал'тъй.

  Пък за коледа може да ви препише и връх Мусала... да имате и имот в планината.

 83. 83 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#81] от "I": “....Давност или не, изнасянето на такава информация е престъпление. ...“ Нима? След писмена заповед, подписана и с входящ номер?:) Абе вие как я мислите тази работа- само това не мога да разбера...

 84. 84 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "cmy12603507":

  Писмена заповед за изнасяне на секретна информация и пазене под възглавницата? Знам, че БГ е доста зле, но хайде да не ни взимаш за канарчета, а?

  И дори и да е така, защо тогава спомена давността? :)

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 85. 85 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#82] от "Нинов": “...Значи Баце кат прочете твоя пост със сигурност ще нареди да пратят по Спиди едно кюлче злато за сайсека и едно за теб...“ От политици- т.е. професионални лъжци, не искам и 1 микрон подарък, а всеки такъв подарък ще бъде законно връщан... Полииците са нежелани субекти в професионалният живот и на двамата съпрузи

 86. 86 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  "5 звездните хотели в Св. Константин и Елена, аквахаус, вила Чинка, хотел Адмирал на Златните...
  До [#59] от "cmy12603507":
  В процедурите които предлат не се използва минерална вода. Това не е СПА. Ако така се рекламират нарушават ЗЗК и заблуждават потребителите. Препоръчвате мошеници, да не дава Господ, или не знаете какво е "СПА"?

 87. 87 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#82] от "Нинов": “...Пък за коледа може да ви препише и връх Мусала... да имате и имот в планината....“ И за какво ми е трансформацията от публична държавна собственост, в моя държавна собственост? Това да не си ти, нинов... Имаме достатъчно, така, че- ДГД ВСИЧКИ политици- ние не можем да бъдем купени от тях!

 88. 88 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ще върнем България в Европа":
  “....В процедурите които предлат не се използва минерална вода. ...“ Не е така- http://aquahouse.bg/

 89. 89 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#87] от "cmy12603507": “..., в моя държавна собственост? ...“ в наша ЧАСТНА собственост, разбира се- напуши ме смях, като виждам ник “Нинов“ толкова дащен на имоти, които не са негова лична собственост:):):):)

 90. 90 Профил на Кулев
  Кулев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#78] от "cmy12603507":Значи Баце кат прочете твоя пост със сигурност ще нареди да пратят по Спиди едно кюлче злато за сайсека и едно за теб... да ви държи на кеф да крепите стабилността на държавата.... да не земе съ кътурне.Нал'тъй.Пък за коледа може да ви препише и връх Мусала... да имате и имот в планината.
  —цитат от коментар 82 на Нинов


  Недей така сърце-ударно, щото и аз ще отговарям; пък и май не е хубаво да се ххх с такива хора. Знам ли..

 91. 91 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#89] от "cmy12603507":

  Както цара го нагрухаха с имоти, така може да нагрухат и сайсеците.

  Баце в момента каза, че тез вълшебници требе съ държат хепи.
  Има прабългарска поговорка: "Дават ли ти - вземай! Гонят ли те - бегай!"

 92. 92 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 232 Весело

  Хакер и сертификат?! Кажете го това на някой BSDCon или в правилния форум, че да ви се посмеят. Виж, официално назначен whitehat може и да му трябват като част от работната характеристика, но от друга страна, ако те бяха по/най-добрите, загубите от киберпрестъпления нямаше да се измерват в стотици милиарди долари годишно. И Captain Crunch, примерно, щеше да работи за NSA, а не да гони млади момченца и да търси ЛСД из Orange County. :)

 93. 93 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2488 Любопитно

  До коментар [#80] от "cmy12603507":

  Значи вие знаете, къде се извършват престъпления, като ограбване на банкови сметки, може дори и да присъствате на тях.
  Тези ваши деяния не попадат ли под ударите на закона? Модераторите вече сигурно са наострили уши —да не се окаже, че сте присъствала и на други хаквания?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 94. 94 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#91] от "Нинов": Съвсем сериозно- нищо не иска семейството ми от който и да е политик в България или другаде по света! Не обичам тези хора и не искам нищо от тях. Аполитични сме и двамата съпруги и не ни поставяйте под един знаменател с които и да е било други симпатизанти на която и да е политическа партия в България или в света. Баце- маце- това не ме интересува! Интересува ме само добруването на семейството ми и близките ми.

 95. 95 Профил на Кулев
  Кулев
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Иначе, ако някой не е усетил отношението ми към написаното днес в Дневник,
  Цялото писание е ОЧЕВИДНО облизване на Борисов, толкова е гнусно, че се чудя какво остана като нармални медии.
  Дневник, не ме е*бе кои са ви парите, искам поне тук да има някакво образование, баси.

 96. 96 Профил на Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Тлъсто Тъпа Госпожица ГЕРБ
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#78] от "cmy12603507":

  Както вече казах, хахор ли е -- бой по главата докато омекне.
  —цитат от коментар 81 на I


  нинам ко да кажа, ма ноо ми са жте

  Beautiful people are not always good but Good people are always Beautiful...
 97. 97 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#93] от "DDR": “....Значи вие знаете, къде се извършват престъпления, като ограбване на банкови сметки, може дори и да присъствате на тях. ...“ Хахаххаха- нещо Ви пристърга под лъжичката, така ли- а иначе обявявате 20 годишен обвиняем за ГЕРОЙ И ГЕНИЙ, защото НЕЗАКОННО е публикувал личните данни и данъчно осигурителна информация на 4 МИЛИОНА българи?:):):) Много ми е любопитен този начин на мислене- героизирането на един обвиняем по политическа линия, и настръхването на кожата на онзи, който героизира, когато в прав текст му се съобщи, че и друго лице има комптенциите и квалификациите да извърши онова, което е извършло 1вото лице, но в по-широк аспект:):):)


 98. 98 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#93] от "DDR": Споко, ве- ако спреш да ме ядосваш, може и да си помисля и да не се хаква твоята сметка:):):) Не е истина- как започва да мисли човек- в твое лице- когато усети, че нещо , което е неуправляемо от политиците, може да застраши съществуването на онзи живот, който си е изградил:):):)

 99. 99 Профил на ctpe30
  ctpe30
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#77] от "Нинов": “...Аааа, да си имаме уваженаята, ама никак не беше кашер да разкриваш факта, че дискове с жизненоважни за страната данни се крият под възглавниците....“ Това е с ен брой години давност- в момента, ник “Нинов“, само 5-6 лица в държавата ни имат властта, съсредоточена в съпруга ми! Трябва всеки ден да му палиш свещи за здраве и за това, че не е тръгнал по незаконните пътища на хакерите, защото в противен случай, наплийкс ще ви се стори детска забавачница- направо може да се блокира функционирането на държавата:)
  —цитат от коментар 78 на cmy12603507


  Аз съм нов и съм за малко, но да попитам за всеки случай, ако може?

  Само Нинов ли, да пали свещи всеки ден, или всички да отиваме?
  Щото с тая власт съсредоточена в съпруга Ви…

  Да не стане някоя беля, с останалите?

 100. 100 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#97] от "cmy12603507":

  Не отговаряш на конкретен въпрос —Защо присъствате на киберпрестъпления и не уведомявате властите?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK